Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SUNRISE

Pracowałeś w firmie SUNRISE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
matek - 2015-01-21 03:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@JUICE, hej, a możesz jeszcze napisać na jakim stanowisku w Sunrise pracujesz, bo to jednak ma wielkie znaczenie dla Twojej opowieści. Dodatkowo zapytam skąd takie różnice w zarobkach, to chodzi o premię, czy nadgodziny? W ogóle to praca po godzinach i w weekendy sie tu przytrafia? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Wiki - 2015-02-05 01:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co wiem to Sunrise jest firmą, która specjalizuje się w marketingu face to face i trzeba sie liczyć z penymi niedogodnosciami takimi jak bezpośredni kontakt z potencjalnym klientem - często bardzo trudnym. Czy ktoś może mi wytłumaczyć, czy w firmie jest jakaś płaca podstawowa, czy obowiązuje zasada jeśli nie ma wyników to nie dostaję pieniędzy?
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-02-06 12:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest pensja stała którą zawsze dostajesz niezależnie od wyników.O wypłaty i wyniki akurat nie musisz się martwić bo trenerzy pomagają świeża kom robić wyniki. Najlepiej umów się na rozmowę to szef Ci wszystko wyjaśni.Ja jestem z zarobków bardzo zadowolony.Jak dobrze wpadniesz na rozmowie to zostaniesz zaproszony na dzień otwarty i trener Ci wszystko pokaże i wyjaśni.Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
retusz - 2015-02-24 00:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej wlasnie czekam na odpowiedz ze strony firmy Czy myślicie, że warto wysłać maila (ewentualnie zadzwonić) do tej firmy z zapytaniem czy proces rekrutacyjny jest już zakończony, czy lepiej czekać cierpliwie, a może po prostu przyjąć, że proces rekrutacji na to stanowisko się już zakończył? pomozecie dziekuje bardzo
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-03-04 14:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj jestem zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. W ogłoszeniu był nabór na doradcę klienta. Nie wiem dokładnie na czym praca ma polegać i czy warto wiązać się z ta firmą gdyż mam kilka innych ofert i to całkiem ciekawych.....jeśli ktoś to czyta i miał jakieś doświadczenie z tą firmą proszę o odpowiedz. Dodam, że jestem osoba w średnim wieku i szukam poważnych ofert i na stałę( na pewno nie akwizycji czy marketingu) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Wiki - 2015-03-10 10:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, chciałam się zorientować czy charakterystyka pracy podana na ich stronie w kwestii ogłoszenia "młodszy copywriter" jest pod wzgledem socjalu podobna jak w przypadku innych stanowisk, mam tu na myśli prywatną opiekę medyczną w Lux medzie, oraz przejrzyste i jasno określone składniki wynagrodzenia i premiowania? interesuje mnie praca na stałe. Czołem
zdjecie uzytkownika
Ina - 2015-03-25 08:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zasadzie dobrze by było jakby ktoś w tym temacie się wypowiedział, bo to wiele by pomogło osobom, które zastanawiają się czy biorą udział w rekrutacji. Według mnie sunrise oferuje przejrzyste warunki. Inaczej nie mieliby racji bytu, bo jednak ludzie już nie chcą na co dzień zawierać umów na gębę, bądź ich nie zawierać w ogóle.
zdjecie uzytkownika
stasiek - 2015-04-21 12:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszystkie warunki sa mniej wiecej okreslone w samych ogłoszeniach @Ina, więc mozesz sama zobaczyć. Niestety nie wiem tylko czy rekrutacja jest jedno czy kilku etapowa tak naprawde..
zdjecie uzytkownika
UWAGA !!! - 2015-04-28 11:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jest tajemnicą, że nie każdy się nadaje do takiej pracy. Trzeba być osobą komunikatywną, otwartą na ludzi, lubiącą kontakt z klientem. Skoro ta praca jest taka kiepska to dlaczego pracuje w firmie ponad 20 osób? Osoby, które nie mają pojęcia o marketingu powiedzą, że żeby sprzedać to trzeba coś wcisnąć, a prawda jest zupełnie inna. To właśnie osoby uśmiechnięte, przyjaźnie nastawione do ludzi robią najlepsze wyniki. Jak inaczej można przekonać do czegoś klienta, jak nie tylko uśmiechem. Dziwią mnie te spiskowe teorie osób, które nie pracowały w firmie, a jedynie nie przeszły rekrutacji. Wiadomo, że przegrani zawsze szukają wymówek. Dlaczego pracuje w firmie ponad 20 osób? Dlaczego w firmie jest kilkadziesiąt zdjęć i referencji od zadowolonych klientów (nie tylko starszych, ale również osoby po 20, 30, 40 lat)? Dlaczego codziennie dzwonią do biura klienci i nas chwalą? Dlaczego reklamacje praktycznie się nie zdarzają, choć każdy klient ma adres firmy i 10 dni na rezygnację? Dlaczego mamy grono stałych klientów? Tu nie trzeba w nic wierzyć wystarczy patrzeć na fakty. Co złego jest w tym, że w firmie promuje się pieniądze, skoro osoby zarabiają po 100, 200 zł dziennie? (za chwilę znowu ktoś napisze "ale ja nie wierzą" - to zadaj sobie ponownie pytanie: dlaczego w firmie pracuje 20 osób?) Dlaczego jest fajna atmosfera, a pracownicy zadowoleni? (przecież na produkcji tak nie było). Dlaczego jest dzień otwarty? Żeby kogoś przekonywać? Do zarabiania 100, 200 zł dziennie? Czy pracownik, którego trzeba przekonywać będzie pracować wydajnie? Będzie się angażować? A może jak ktoś nie wyrabia normy, ale się angażuje to trener z nim ćwiczy i pomaga wyrobić normę? Może każdy z nas na początku nie wyrabiał normy? Chcielibyśmy zarabiać po 3-4 tys. i żeby nie było żadnej normy? A może pensja stała + prowizja jest po to, żeby zarabiać więcej, a nie mniej? Czy tylko na pensji stałej młoda osoba, bez doświadczenia ma szansę zarobić takie pieniądze? Czy gdyby osoby nie zarabiały, albo nie miały wypłacanej pensji miałyby motywację do pracy? Cy skoro tyle osób pracuje i wyrabia normę to jest naprawdę takie skomplikowane? Czy dla osoby bez pracy, i bez pieniędzy jeden dzień w którym ma możliwość zobaczyć jak ta praca wygląda, od środka (zobaczyć, żeby nie musiała w nic wierzyć na słowo) to naprawdę strata czasu? Przecież przez ostatni tydzień nie znalazł pracy, a niejednokrotnie nawet nie był na żadnej rozmowie. Lepiej siedzieć z założonymi rękami, czekać zamiast działać i biadolić jak w Polsce jest ciężko? Czy lepiej sugerować się opinią osób którym się nie udało? Czy posłuchać opinii osób którym się powodzi, którym się podoba, zarabiają, są zadowolone i wtedy wyrobić sobie swoją własną opinię. Pozdrawiam wszystkich tych za i tych przeciw ja jestem zadowolona. :)
zdjecie uzytkownika
UWAGA !!! - 2015-04-28 11:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie jest tajemnicą, że nie każdy się nadaje do takiej pracy. Trzeba być osobą komunikatywną, otwartą na ludzi, lubiącą kontakt z klientem. Skoro ta praca jest taka kiepska to dlaczego pracuje w firmie ponad 20 osób? Osoby, które nie mają pojęcia o marketingu powiedzą, że żeby sprzedać to trzeba coś wcisnąć, a prawda jest zupełnie inna. To właśnie osoby uśmiechnięte, przyjaźnie nastawione do ludzi robią najlepsze wyniki. Jak inaczej można przekonać do czegoś klienta, jak nie tylko uśmiechem. Dziwią mnie te spiskowe teorie osób, które nie pracowały w firmie, a jedynie nie przeszły rekrutacji. Wiadomo, że przegrani zawsze szukają wymówek. Dlaczego pracuje w firmie ponad 20 osób? Dlaczego w firmie jest kilkadziesiąt zdjęć i referencji od zadowolonych klientów (nie tylko starszych, ale również osoby po 20, 30, 40 lat)? Dlaczego codziennie dzwonią do biura klienci i nas chwalą? Dlaczego reklamacje praktycznie się nie zdarzają, choć każdy klient ma adres firmy i 10 dni na rezygnację? Dlaczego mamy grono stałych klientów? Tu nie trzeba w nic wierzyć wystarczy patrzeć na fakty. Co złego jest w tym, że w firmie promuje się pieniądze, skoro osoby zarabiają po 100, 200 zł dziennie? (za chwilę znowu ktoś napisze "ale ja nie wierzą" - to zadaj sobie ponownie pytanie: dlaczego w firmie pracuje 20 osób?) Dlaczego jest fajna atmosfera, a pracownicy zadowoleni? (przecież na produkcji tak nie było). Dlaczego jest dzień otwarty? Żeby kogoś przekonywać? Do zarabiania 100, 200 zł dziennie? Czy pracownik, którego trzeba przekonywać będzie pracować wydajnie? Będzie się angażować? A może jak ktoś nie wyrabia normy, ale się angażuje to trener z nim ćwiczy i pomaga wyrobić normę? Może każdy z nas na początku nie wyrabiał normy? Chcielibyśmy zarabiać po 3-4 tys. i żeby nie było żadnej normy? A może pensja stała + prowizja jest po to, żeby zarabiać więcej, a nie mniej? Czy tylko na pensji stałej młoda osoba, bez doświadczenia ma szansę zarobić takie pieniądze? Czy gdyby osoby nie zarabiały, albo nie miały wypłacanej pensji miałyby motywację do pracy? Cy skoro tyle osób pracuje i wyrabia normę to jest naprawdę takie skomplikowane? Czy dla osoby bez pracy, i bez pieniędzy jeden dzień w którym ma możliwość zobaczyć jak ta praca wygląda, od środka (zobaczyć, żeby nie musiała w nic wierzyć na słowo) to naprawdę strata czasu? Przecież przez ostatni tydzień nie znalazł pracy, a niejednokrotnie nawet nie był na żadnej rozmowie. Lepiej siedzieć z założonymi rękami, czekać zamiast działać i biadolić jak w Polsce jest ciężko? Czy lepiej sugerować się opinią osób którym się nie udało? Czy posłuchać opinii osób którym się powodzi, którym się podoba, zarabiają, są zadowolone i wtedy wyrobić sobie swoją własną opinię. Pozdrawiam wszystkich tych za i tych przeciw ja jestem zadowolona. :)
zdjecie uzytkownika
tacy sami a nie tacy? - 2015-04-29 18:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Psssstt -Ala jest chyba z jest z PiS? -Alu spytaj kochanie rodziców (PiS_iorków) skąd się biorą dzieci i dlaczego już powyżej 2 000 000 młodych polaków zasila budżety innych krajów -wykonując tam zajęcia których brzydzą się rodzimi mieszkańcy np. Anglii, spytaj też jak wspaniale rządziła niedawno -twa ulubiona partia PiS i sobie tu lepiej poczytaj -oto dla Ciebie lektura na lato: http://www.aferyprawa.eu/Sady
zdjecie uzytkownika
nemo - 2015-05-04 22:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie: a kto odpowiada za miliony które poszły z prywatnych kont OFE do ZUS -takiś prawno-sprawiedliwy?... Chcesz coś popsuć -toksyczny gamoniu -jedź do Anglii -tam znajdziesz zapewne wiele życiowych odpowiedzi a jeśli się uparłeś -to tu luknij (usunięte przez administratora) -i niech cała reszta tam się intelektualnie zaspokaja -tymczasem wpadamy w trans fantastycznej obsługi klienta!!
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-05-12 17:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem dzisiaj na rozmowie, standardowa przykrywka pod przedstawiciela... mówią o magazynie zarobki marne a ankieter 2-3 tysiące... Bujda nie raz się spotkałem z takim czymś i nie pakuje się w to.
zdjecie uzytkownika
maciej - 2015-05-12 20:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Też dziś byłem. Magazyn zarobki 1800, ankieter 1500 podst i premie.
1800 to chyba nie taka marna pensja jak na magazyn.
zdjecie uzytkownika
dalejmaciej - 2015-05-12 20:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maciej - 2015-05-12 20:21:41]:
moja matula w żabce zarabia 1200.
zdjecie uzytkownika
KAMIL - 2015-05-12 23:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A JAK NIE BUJDA, TO CO? A JA PRZEZ OSTATNIE 2 TYGODNIE WYCIĄGNĄŁEM 2600. PEWNIE POWIESZ, ŻE TO TEŻ BUJDA HEHEHE. ALE WSZYSCY, KTÓRZY PRACUJĄ WIDZIELI, BO WYNIKI SĄ CODZIENNIE RANO WYCZYTYWANE NA FORUM. A SĄ WYCZYTYWANE WŁAŚNIE PO TO, ŻEBY NIKT NIE MUSIAŁ WIERZYĆ NA SŁOWO, TYLKO ŻEBY KAŻDY ZOBACZYŁ, ŻE W TEJ FIRMIE ZARABIA SIĘ BARDZO DOBRZE. WSZYSCY PRACUJEMY W GRUPACH 3-4 OSOBOWYCH, TAKŻE KAŻDY WIE KTO JAKI MA WYNIK I ILE NA TYM WYNIKU MA PREMII. A CHŁOPAK, KTÓREGO JA SZKOLĘ DZISIAJ 7 DZIEŃ W PRACY ZAROBIŁ 240 ZŁ (W JEDEN DZIEŃ, NIE W TYDZIEŃ). OSOBA, KTÓRA PISZE, ŻE "W COŚ TAKIEGO SIĘ NIE PAKUJE" PO PROSTU NIEŚWIADOMIE SIĘ OŚMIESZA. I ŻEBY NIE BYŁO INNE OSOBY TEŻ WIDZIAŁY JAK TEN MŁODY PRACUJE I JAK ROBI TAKI WYNIK. WSZYSTKIM, KTÓRZY CHCĄ ZOBACZYĆ JAK SIĘ ZARABIA TAKĄ KASĘ POLECAM PRZYJŚĆ NA ROZMOWĘ, MOŻE SZEF ZAPROSI DA DZIEŃ OTWARTY I WTEDY BĘDZIE MOŻNA ZOBACZYĆ JAK TA PRACA NAPRAWDĘ WYGLĄDA. NIE BĘDĘ WIĘCEJ ODPISYWAŁ, BO NIE MAM CZASU NA TAKIE PIERDOŁY, I NIE BĘDĘ NIKOGO PRZEKONYWAĆ, ŻE WARTO. JA SIĘ CIESZĘ, ŻE JA ZARABIAM KASĘ I OSOBY, KTÓRE UCZĘ TEŻ, BO TO TEŻ JEST FAJNA SATYSFAKCJA. PRZYCHODZI DO NAS ŚWIEŻAK, BEZ KASY, BEZ POMYSŁU, A MY GO UCZYMY ZARABIAĆ 3-4 TYS. FAJNE UCZUCIE. POZDRO.
zdjecie uzytkownika
LadyKate - 2015-05-14 17:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Różnie piszą. Byłam dzisiaj na dniu otwartym. Osobiscie polecam. Miła atmosfera, fajna trenerka. Mili klienci, Pani nas wycałowała :) Pozytywnie
Przedemną jeszcze 2 dni szkolenia i od poniedziałku zaczynam. Napisze za parę dni jak mi idzie.
zdjecie uzytkownika
waclaw - 2015-05-15 14:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na rozmowie pytają o wózki widłowe czy kurs jest i ile doświadczenia. magazyn 1800zl netto potwrdzam
zdjecie uzytkownika
nergal - 2015-05-21 18:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@LadyKate, no i jak tam Ci idzie w tej pracy, bo miałas napisac za kilka dni i cisza. W ogóle na jakim stanowisku pracujesz, jeśli to nie tajemnica? Szkolenia były płatne, to znaczy płacili normalną stawkę godzinową? Jak w ogóle wyglądała tutaj rekrutacja, ile było etapów i czy mocno wypytywali o różne rzeczy?
zdjecie uzytkownika
ŁUKASZ - 2015-06-11 00:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie niecałe pół roku, mam 22 lata. W kwietniu zarobiłem 5300 zł, a w maju 6200 zł. Minusy pracy: trzeba przełamać pewne stereotypy, które większość z nas ma w głowach, opinie osób, które nigdy tak nie pracowały, ale mają wiele do powiedzenia (negatywne opinie biorą się chyba za strachu przed kontaktem z klientem) pierwszy tydzień jest ciężki, bo musisz się nauczyć rozmawiać z ludźmi, nieświadomość ludzi na temat pracy w marketingu. Plusy: bardzo dobre zarobki, gwarantowana pensja stała nieuzależniona od wyników plus wysokie prowizje motywujące do wydajnej pracy, pieniądze zawsze na czas, możliwość wypłat co miesiąc, tygodniówek, dniówek - do wyboru, uczciwy szef, kasa zawsze się zgadza co do złotówki, SUPER ATMOSFERA, młoda załoga, PS4+telewizor w firmie, piłkarzyki, dużo ciekawych szkoleń z zakresu marketingu, coachingu, sprzedaży..., pomoc trener i starszych kolegów, nie wymagane doświadczenie, dzień zapoznawczy przed przyjęciem do pracy, fajne dziewczyny :), fajni klienci, możliwość awansu, awans uzależniony do wyników, a nie od stażu pracy czy znajomości, każdy ma równe szanse, każdy przechodzi te same szkolenia i pracuje według sprawdzonego systemu, wbrew wszelkim stereotypom 95 % klientów jest pozytywnie nastawionych, a z pozostałymi 5% po prostu nie rozmawiamy, ale żeby się o tym przekonać trzeba przyjść na dzień zapoznawczy i dopiero po takim dniu podejmować decyzje, niema innego sposobu. zaje....a praca.
zdjecie uzytkownika
nicko - 2015-06-15 14:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam bylem w sobote na dniu próbnym i bardzo miło wsponinam. Dostałem pracę bede mial 1500 postawe plus premie zobaczymy jak wyjdzie.
zdjecie uzytkownika
mila - 2015-06-17 14:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja polecam
zdjecie uzytkownika
damyt - 2015-06-20 22:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dosyć wiele rzeczy wiesz jak na jeden dzień pracy i nie wydaje mi się, żeby wszystko co piszesz było prawdą. Może cukierków tam nie dostaniecie no ale przecież z takim podejściem to nie popracujecie nigdzie przez dłuższy czas. Można zarobić w tej firmie w sumie dobre pieniądze i nie mają żadnych problemów wypłacalnością ich.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko w miłej atmosferze. Szefowa to kobieta marzeń 30 lat, szpilki, zgrabna, tyłek, cycki. 10/10
Pytania: Moje słabe i mocne strony.
Co preferuję: rozwój, atmosferę czy zarobki?
Doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
balbi - 2015-07-01 12:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po rozmowie kwalifikacyjnej troszkę się zraziłam, ale zaryzykowałam i poszłam na dzień otwarty. Dostałam 'trenera' i pokazał mi co i jak...
Robił wszystko z taką łatwością , że na prawdę spoko no i ta podstawa niezależna od wyników jak najbardziej na tak
zdjecie uzytkownika
pawełkkkkkk - 2015-07-02 14:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ogólnie byłem na rozmowie wszystko niby okej, czekam na telefon myślicie że oddzwonią?
W sumie fajna atmosfera, czegoś takiego jeszcze nie widziałem w innych firmach
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SUNRISE

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SUNRISE?
Zadaj pytanie
alert