Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SUNRISE

Pracowałeś w firmie SUNRISE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dodi - 2014-05-13 22:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
to nic innego jak zwykła akwizycja, (usunięte przez administratora), odradzam
zdjecie uzytkownika
Seba - 2014-05-14 10:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej tj maj 2014 i faktycznie szukają na sanowiska akieter biurowy i magazynier. Pan przeprowadzający rozmowe kwalifikacyjna wydaje się wporządku. (usunięte przez administratora)Co prawda przy samym wejściu wszyscy mili dzień dobry itp. Ale odradzam, chyba że jest ktoś wytrwały i ma chęci chodzić od 9 do 18 i zaczepiać ludzi.
Pozdro
zdjecie uzytkownika
Laska - 2014-05-15 02:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się jakich zarobków można byłoby się spodziewać na tym stanowisku bo cudów się nie spodziewam.
zdjecie uzytkownika
Maturzysta - 2014-05-22 18:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WITAM byłem wczoraj na dniu próbnym i spoko praca nie rozumiem o czym Wy piszecie. Najbardziej podobała mi się atmosfera, młody zespół 18-20 lat.
Myślałem że bedzie sztywno bo garnitur, krawat a okazało się że ubaw po pachy.
Szkoleniowiec miły, uśmiechnięty i pomocny, pomógł mi dostać się, nauczył na test, wytłumaczył.
Klienci różni, raczej sami fajni. Myślałem że ludzie nie będą chcieli rozmawiać ale to idzie naprawde szybko. 7 godzin minęło mi jak godzina. Zaprosili na obiad więc głodny też nie chodziłem.
Potem rozmowa z szefem też młodym.
Ogólnie oceniam dobrze. Jest to moja pierwsza praca i widać że to rozumieją.
Zanim poszedłem do tej firmy czytałem wasze komentarze i chyba dobrze że nie wziąłem do siebie. Chyba ciekawość wzięła góre.
Zastanawiam się jak można przy wyborze pracy sugerować się opiniami ludzi BEZROBOTNYCH jakaś masakra. Mało brakowało a przez was szukałbym pracy dalej a tak dzisiaj podpisałem umowę.
Pozdrawiam Firmę Sunrise.
zdjecie uzytkownika
Laska - 2014-05-23 00:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kolego jak chwilę popracujesz to daj znać ile miesięcznie można z tej pracy wypracować, bo pogadać z klientami każdy może...
zdjecie uzytkownika
Juiceman - 2014-06-05 11:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jest dla osób pogodnych, wesołych, mających dystans do siebie, chcących się czegoś nauczyć a przy tym dobrze bawić i zarabiać. Fajni ludzie, szef ok, pensja tez ok. Polecam dla osób lubiących wyzwania. JUICE!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-06-05 17:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Juiceman, mam pytanko o szefa. jest w porzadku czyli placi na czas i tez rozumie pracowników? jak tam w sunrise jest?
zdjecie uzytkownika
Juiceman - 2014-06-06 11:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kaju, szef jest ok. Wypłaty są na czas. Wiesz co jest w tej pracy fajne, w innych zakładach pracy trzeba ukrywać to ze jest się np. z biednej rodziny, skończyło tylko gimnazjum albo że wychowało w domu dziecka. W tej pracy jest fajne to że każdy manager stara się pomóc swoim pracownikom jeśli są tego warci. Jeśli pokażesz że jesteś sumienna, pracowita i dobrze pracujesz, zależy Ci na tej pracy to w przyszłości jeśli spotkają Cie jakieś problemy to szef napewno bedzie starał ci sie pomóc. Szef w tej pracy jest oczywiście twoim przełożonym, ale tez z drugiej strony jest twoim sprzymierzeńcem. Dlatego ja też sobie chwale tę pracę z tego powodu, bo miałem mnóstwo problemów i zawsze kiedy tego potrzebowałem szef starał sie mi pomóc, bo byłem dobrym pracownikiem.
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-06-27 23:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Juiceman - 2014-06-06 11:43:01]:
ten sprzymierzeniec to tak dwuznacznie zabrzmialo :) szczegolnie w moim przypadku. ale wiem o co Ci chodzi. rozumiem, ze do szefa mozesz przyjsc z kazdym problemem i wysłucha tak?
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-14 14:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALE ZAJE... PRACA !!!! FAJNE DZIEWCZYNY, FAJNA ATMOSFERKA. AŻ CHCE SIĘ PRZYCHODZIĆ DO PRACY POLECAM.:)
zdjecie uzytkownika
wojtas89 - 2014-07-22 00:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem dzisiaj na rozmowie, na wstępie pani z którą rozmawiałem 10/10, aż chciałoby się z nią wskoczyć do łóżka. Dalej padły oferty pracy ankietera oraz magazyniera, niestety na tą drugą trzeba posiadać kurs na wózek widłowy oraz pytania o mocne i słabe strony, co jest dla nas najważniejsze: rozwój, zarobki czy atmosfera. Zostały zaproponowane pieniądze w wysokości 1250 netto + premia do 1600 zł na początek.
Wszystko w miłej, bezstresowej atmosferze. Jaka okaże się praca zobaczymy.
zdjecie uzytkownika
gorol - 2014-07-24 15:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemanko, napiszcie bo pewnie wiecie od czego jest zalezna stawka dla kuriera. Dostałem linka tu na strone i na forum, ze szukacie aktualnie kuriera na Katowice, ale sama oferta jest bardzo zdawkowa i nie wiiem o co chodzi ze stawką: 11-14 złotych za godzine. Od czego jest ona zalezna? Na pewno nie jest w to wliczana premia, wiec pytam sie, bo troche mnie to wstrzymuje z wyslaniem swoich papierów do Sunrise. Pracuje w innej firmie, ale stawka ktora mam miesci sie pośrodku tych widełków, a nie chce byc stratny. na rozmowie kwalifikacyjnej tez nie jest zbyt w porządku pytać od razu o pieniądze, więc dlatego Wam tu głowę pozawracam. :) widze w sumie ze jest wypisanych w ogloszeniu kilka stanowisk. mam nadzieje, ze nie chodzi tu o zakamuflowaną oferte w stylu: szukamy człowieka-orkiestry, ale zaplaciamy Ci jedną pensje :). troche dlugi komętarz wyszedl, ale napiszczie jak co kolwiek wiecie. pozdr.
zdjecie uzytkownika
karool - 2014-07-29 17:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć.mam zamiar zacząć pracę jako ankieter w Sunrise.Czz ktos moze mi powiedziec czy firma ustala odgórnie rejony w których przeprowadza się ankiety czy to tylko w okolicach Rynku się odbywa.Z góry dzięki za odp
zdjecie uzytkownika
Młody - 2014-08-09 15:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna wielka impreza. Az chce sie przychodzic do pracy. Ludzie mlodzi, pozytywni, nastawieni na sukces. Z szefem na Ty. Zdrowa atmosfera. Kazdy kazdemu pomaga. jestem pare dni a juz nauczylem sie wiecej niz przez ostatnie 2 lata w firmach, w ktorych pracowalem. Weekendy mam wolne juz nie moge doczekac sie poniedzialku. A jakie laski tu pracują. To nieprawdopodobne że takie firmy istnieją. Do tej pory do roboty jak za kare chodzilem, a tu ?? Starzy mnie nie poznają, kumple zazdroszczą. Za 2 mce jade na KSW za freeeeeeeee bo wyjazd firmowy. Nie miałem siana na powrót do domu pierwszego dnia. Wiecie co zrobił manager ? ........ dał mi 100 zł i powiedzial zebym se kupil mc bilet. Powiedzial żebym nie oddawal ze to od niego. bo tez kiedys nie mial. SZACUN.
zdjecie uzytkownika
iwona - 2014-08-10 18:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam w tej firmie okolo pol roku jednak bylam w ciazy i po urodzeniu dziecka mimo ze muwili iz bd mogla wrucic to juz nie bytlo mozliwosci
zdjecie uzytkownika
Naomi - 2014-08-20 21:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałam tą NIE przyjemność uczestniczyć w rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie. Rozmowa odbyła się wczoraj. Wczoraj też dostałam telefon od bardzo NIE miłej pani sekretarki, która na moje pytanie dotyczące godziny rozmowy (zapytałam dlaczego rozmowa odbywa się o 19:30 uważam, że to troszkę późno - lekko nawet żartując z tego) na co dostałam odpowiedź po dłuższej ciszy w słuchawce, że o tej godzinie wraca prezes do firmy i że jak mi nie pasuje to mogę w ogóle nie przychodzić i nikomu łaski nie robię (oprócz niej, bo startowałam na stanowisko sekretarki aby ta prze "miła" pani miała zmienniczkę i nie musiała sama tyle tyrać...). Oczywiście o 19:30 pojawiłam się w firmie gdzie spotkał mnie tłum młodych dziewczyn (średnia wieku 20 lat). Okazało się, że przyszły bez CV i muszą wypełniać jakąś ankietę. Ja miałam CV więc zostałam zaproszona jako pierwsza.(usunięte przez administratora) Poprosił o CV i zaczął czytać. Co mnie lekko zdenerwowało? Zadawał pytania na które bez trudu mógł znaleźć odpowiedź w CV. I niech mi ludzie nie gadają, że musiał, bo pytanie czy się uczę mając jak byk odpowiedź, że studiuję to dla mnie porażka. (usunięte przez administratora) Kolejne pytanie: dziennie czy zaocznie (odpowiedź również była w CV). Zazwyczaj zadają mi pytania związane z tym co napisałam ale nie stricte to co ma podkreślone jak byk!!!! Zarówno (usunięte przez administratora) próbował mnie namówić, żebym nie szła na sekretarkę tylko na ankietera... Kiedy stanowczo postawiłam na swoim zaprezentował mi zarobki:(usunięte przez administratora) Podobno zgrany, miły zespół... (usunięte przez administratora)Nie zdecydowałam się na współpracę po tych ceregielach. Jeśli ktoś lubi jak się go nie szanuje i nawet nie czyta CV to niech nie oczekuje, że ja go będę szanować. Wszystkim życzę powodzenia w tej firmie ja omijam szerokim łukiem. :)
zdjecie uzytkownika
agnieszka - 2014-08-21 16:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka daja umowe?? o prace? a co jezeli nikt nie kupi tych perfum? wystarczy sama ankieta? ile ankiet dziennie trzeba przeprowadzic?
zdjecie uzytkownika
jiosjs - 2014-08-30 17:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na rozmowie w czawartek i dzisiaj dostalam telefon ze w poniedzialek mam dzien probny. Czy ktoras z was rownież ma sie zjawiac w poniedzialek? Bo na rozmowie był tłum dziewczyn, zastanawiam sie do ilu z was oddzwonili i czy warto przychodzic w pon.
zdjecie uzytkownika
naznaczony - 2014-09-02 19:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Gumtree jest ogłoszenie że szukają do pracy na magazynie. Na miejscu okazuje się że jest to praca do wyboru magazyn i sprzedaż bezpośrednia oraz ankiety na ulicy.

Czy był ktoś z was na dniu próbnym? Co na nim jest?
zdjecie uzytkownika
kryspin - 2014-09-09 12:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam kurs na prowadzenie wózka widłowego i szukam fajnej pracy w zawodzie . jakie są warunki pracy w sunrise?w sensie ile godzin dziennie się jeździ i czy w weekendy też jest obecność obowiązkowa i ewentualnie za jakieś lepsze stawki? prawko jak coś zwykłe mam to i mógłbym się na kuriera załapać jeśli jakieś dobre warunki
zdjecie uzytkownika
Byłem Tam - 2014-10-07 10:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
Chciałbym się podzielić swoją opinią na temat firmy Sunrise, po niecałym dniu próbnym w tej firmie. Wszystko zaczęło się od ogłoszenia umieszczonego na stronie gumtree, gdzie pewna firma x(Sunrise) poszukiwała pracownika na stanowisko pomocnik hurtowni, nie wymagając doświadczenia i obiecując wysokie zarobki z możliwością podnoszenia kwalifikacji zawodowych, a w późniejszym czasie, awans.
Po przemyśleniu kilku rzeczy i przeczytaniu dostępnych opinii, postanowiłem zaryzykować i zadzwoniłem pod wskazany numer telefonu. Telefon odebrała miła pani, która zadała mi kilka podstawowych pytań dotyczących mojej osoby, a później umówiła mnie na rozmowę z szefem, który miał mi dokładniej przedstawić informacje dotyczące stanowiska na które aplikowałem. Spotkanie miało odbyć się o godzinie 8.00 w siedzibie firmy na ulicy karmelickiej. Na początku dostałem formularz, który miałem wypełnić. Pytania dotyczyły takich rzeczy jak mocne/ słabe strony, wizja rozwoju zawodowego, co mogę dać firmie etc. Po wypełnieniu wyżej wspomnianego formularza, zostałem zaproszony do „gabinetu”. Pan, który mnie przyjmował wydawał się miły i po krótkiej wymianie uprzejmości poprosił mnie abym usiadł i zaczęła się rozmowa właściwa. Mając formularz przed sobą, zaczął zadawać mi identyczne pytania, które były zawarte w formularzu. Po co? Nie wiem, w końcu na wszystko mógł znaleźć odpowiedź na kartce, którą miał przed sobą.. „Szef” przedstawił mi pokrótce jak wyglądają zarobki na stanowisku magazyniera, a później zaczął mówić o stanowisku ankietera i plusach jakie może przynieść powyższe stanowisko(usunięte przez administratora) No wszystko fajnie, tylko problem polegał na tym, że chciałem być zwykłym magazynierem.. W tym momencie Pan zaczął sprawdzać czy posiadam odpowiednie kwalifikacje na stanowisko magazyniera. Uprawnienia na wózki widłowe – brak, umiejętność wypełniania faktur – brak, używanie kasy fiskalnej – brak. Tym sposobem mogłem zapomnieć o pracy na stanowisku pomocnik hurtowni, mimo tego, że w ogłoszeniu było napisane „nie wymagamy doświadczenia”. Skuszony wizją dużych zarobków i nie posiadania odpowiednich umiejętności żeby podjąć pracę na magazynie, postanowiłem się zgodzić na bycie ankieterem. W tym momencie zostałem poinformowany, żeby zgłosił się w poniedziałek na dzień próbny. Oczywiście ze względu na zajmowanie jakże ważnego stanowiska, miałem przyjść ubrany w sposób odświętny czyt. Spodnie od garnituru, laczki, koszula z krawatem.
Kiedy nadszedł dzień 0, znowu znalazłem się w krakowskiej siedzibie firmy sunrise. Ubrany jak należy czekałem aż wybije godzina 8.45. Godzina w której miałem odkryć swoje nowe ja. Siedząc w poczekalni myślałem o tym co może mnie spotkać, jakie wyzwania na mnie czekają, czy się sprawdzę.. nagle z myślowego letargu zostałem szybko wybudzony przez krzyki, które wydobywały się zza drzwi pokoju w którym urzędował wielki „boss”. Było to troszkę niepokojące, ponieważ jako świeżak, nie wiedziałem o co chodzi. Ba! Wyżej wymienione krzyki sprawiły, że poczułem się jakby obok odbywało się tajne zebranie członków masonerii albo innego tajnego ugrupowania. Pięć minut po godzinie 9 zostałem poproszony do gabinetu.. Można byłoby rzec – nareszcie! Wchodząc, „szef” przedstawił mnie mojemu trenerowi, (usunięte przez administratora)Chłopaczek, który wyglądał na dziecko z uśmiechem od ucha do ucha i spojrzenie, które mówiło „zaraz się tobą zajmiemy”.. Dowiedziałem się wtedy, że (usunięte przez administratora)– świeżo upieczony trener, który specjalnie dla mnie przyjechał aż z Łodzi, będzie moim mentorem i wprowadzi mnie w tajniki marketingu i sprzedaży bezpośredniej. Później poszedłem za (usunięte przez administratora)do pokoju obok, gdzie został przeprowadzony krótki wywiad. (usunięte przez administratora)pytał mnie jak oceniam swoją pewność siebie, odporność na stres, umiejętność uczenia się, czy byłbym skłonny przejść szkolenia, które miałyby poprawić moje umiejętności w różnych dziedzinach. I już tutaj pojawiła się całkiem śmieszna sytuacja. (usunięte przez administratora)zapytał się mnie na ile w skali od 1 do 6, oceniam swoją pewność siebie. Będąc osobą dość skrytą i ciężko nawiązującą nowe znajomości, powiedziałem wprost, że 3 albo 4 w zależności od sytuacji, na co (usunięte przez administratora)zadał mi pytanie dlaczego i czy chce przejść odpowiednie szkolenie, bo tego można się nauczyć.. No nic, powiedziałem, że chętnie wezmę udział w takim szkoleniu – w końcu pewności siebie nigdy za wiele  no i wtedy (usunięte przez administratora)powiedział, że nawet wiązanie krawata podniesie moją samoocenę.. Jak? Nie mam pojęcia  Muszę tutaj również wspomnieć o jednej kuriozalnej rzeczy. Za każdym razem, jak moja odpowiedź podobała się mojemu trenerowi, A wstawał z uśmiechem na twarzy, podawał mi rękę i mówił mi miło „ miło mi jestem (usunięte przez administratora)”. Że co?! Przecież już wiem jak masz na imię.. Ogólnie poczułem się jak w filmie Truman Show. Wiecie, taka sztuczna otoczka teg
zdjecie uzytkownika
ZalosniHejterzy - 2014-10-07 11:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak tak Kolego tylko roznica taka ze to ten pan A wygladajac jak dziecko ma prace zarabia srednio 4 tysiace miesiecznie a Ty jak błazen i pajac zhejtowałes go. To Ty sie starasz o prace ale jak jestes malym mamipierdkiem co mamusia wyslala na taki dzien to nic dziwnego. Zegnam:) Byles tam .. racja byles ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WIDZIALES ! hahaha
zdjecie uzytkownika
wózek - 2014-10-26 01:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w takim razie komukolwiek udało się dostać na stanowisko magazyniera? Interesuje mnie konkretnie to stanowisko, mniej problemów i jestem świeżo po kursie na wózki widłowe. W sumie z kasa fiskalną trochę tez miałem trochę do czynienia. Mnie też będą próbowali "urobić" na ankietera? Warto iść na rozmowę?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko w miłej atmosferze. Szefowa to kobieta marzeń 30 lat, szpilki, zgrabna, tyłek, cycki. 10/10
Pytania: Moje słabe i mocne strony.
Co preferuję: rozwój, atmosferę czy zarobki?
Doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
kalena - 2014-11-30 22:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojti - 2013-12-09 13:40:27]:
Praca magazyniera to ściema, praca kierowcy też.
Praca ankietera to przykrywka - w istocie gonisz z perfumami i wciskasz je ludziom na ulicy po domach itd., a zaczynasz że niby przyszedłeś ankietę przeprowadzić.
zdjecie uzytkownika
hulk - 2014-12-02 19:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma używa jeszcze więcej zamienników szukając ludzi na stanowisko sprzedawcy. Z tego co widze magazynier kierowca?? jak to możliwe przeczież to zupełnie inne prace. Ma ktoś może jakies inne informacje bo ązx nie chce mi się w to wierzyć że można się takamuflować. A ile można zarobić mniej więcej w tej firmie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SUNRISE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SUNRISE?
Zadaj pytanie
x