Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SUNRISE

Pracowałeś w firmie SUNRISE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-06-27 23:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Juiceman - 2014-06-06 11:43:01]:
ten sprzymierzeniec to tak dwuznacznie zabrzmialo :) szczegolnie w moim przypadku. ale wiem o co Ci chodzi. rozumiem, ze do szefa mozesz przyjsc z kazdym problemem i wysłucha tak?
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-14 14:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALE ZAJE... PRACA !!!! FAJNE DZIEWCZYNY, FAJNA ATMOSFERKA. AŻ CHCE SIĘ PRZYCHODZIĆ DO PRACY POLECAM.:)
zdjecie uzytkownika
wojtas89 - 2014-07-22 00:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem dzisiaj na rozmowie, na wstępie pani z którą rozmawiałem 10/10, aż chciałoby się z nią wskoczyć do łóżka. Dalej padły oferty pracy ankietera oraz magazyniera, niestety na tą drugą trzeba posiadać kurs na wózek widłowy oraz pytania o mocne i słabe strony, co jest dla nas najważniejsze: rozwój, zarobki czy atmosfera. Zostały zaproponowane pieniądze w wysokości 1250 netto + premia do 1600 zł na początek.
Wszystko w miłej, bezstresowej atmosferze. Jaka okaże się praca zobaczymy.
zdjecie uzytkownika
gorol - 2014-07-24 15:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemanko, napiszcie bo pewnie wiecie od czego jest zalezna stawka dla kuriera. Dostałem linka tu na strone i na forum, ze szukacie aktualnie kuriera na Katowice, ale sama oferta jest bardzo zdawkowa i nie wiiem o co chodzi ze stawką: 11-14 złotych za godzine. Od czego jest ona zalezna? Na pewno nie jest w to wliczana premia, wiec pytam sie, bo troche mnie to wstrzymuje z wyslaniem swoich papierów do Sunrise. Pracuje w innej firmie, ale stawka ktora mam miesci sie pośrodku tych widełków, a nie chce byc stratny. na rozmowie kwalifikacyjnej tez nie jest zbyt w porządku pytać od razu o pieniądze, więc dlatego Wam tu głowę pozawracam. :) widze w sumie ze jest wypisanych w ogloszeniu kilka stanowisk. mam nadzieje, ze nie chodzi tu o zakamuflowaną oferte w stylu: szukamy człowieka-orkiestry, ale zaplaciamy Ci jedną pensje :). troche dlugi komętarz wyszedl, ale napiszczie jak co kolwiek wiecie. pozdr.
zdjecie uzytkownika
karool - 2014-07-29 17:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć.mam zamiar zacząć pracę jako ankieter w Sunrise.Czz ktos moze mi powiedziec czy firma ustala odgórnie rejony w których przeprowadza się ankiety czy to tylko w okolicach Rynku się odbywa.Z góry dzięki za odp
zdjecie uzytkownika
Młody - 2014-08-09 15:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna wielka impreza. Az chce sie przychodzic do pracy. Ludzie mlodzi, pozytywni, nastawieni na sukces. Z szefem na Ty. Zdrowa atmosfera. Kazdy kazdemu pomaga. jestem pare dni a juz nauczylem sie wiecej niz przez ostatnie 2 lata w firmach, w ktorych pracowalem. Weekendy mam wolne juz nie moge doczekac sie poniedzialku. A jakie laski tu pracują. To nieprawdopodobne że takie firmy istnieją. Do tej pory do roboty jak za kare chodzilem, a tu ?? Starzy mnie nie poznają, kumple zazdroszczą. Za 2 mce jade na KSW za freeeeeeeee bo wyjazd firmowy. Nie miałem siana na powrót do domu pierwszego dnia. Wiecie co zrobił manager ? ........ dał mi 100 zł i powiedzial zebym se kupil mc bilet. Powiedzial żebym nie oddawal ze to od niego. bo tez kiedys nie mial. SZACUN.
zdjecie uzytkownika
iwona - 2014-08-10 18:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam w tej firmie okolo pol roku jednak bylam w ciazy i po urodzeniu dziecka mimo ze muwili iz bd mogla wrucic to juz nie bytlo mozliwosci
zdjecie uzytkownika
Naomi - 2014-08-20 21:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałam tą NIE przyjemność uczestniczyć w rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie. Rozmowa odbyła się wczoraj. Wczoraj też dostałam telefon od bardzo NIE miłej pani sekretarki, która na moje pytanie dotyczące godziny rozmowy (zapytałam dlaczego rozmowa odbywa się o 19:30 uważam, że to troszkę późno - lekko nawet żartując z tego) na co dostałam odpowiedź po dłuższej ciszy w słuchawce, że o tej godzinie wraca prezes do firmy i że jak mi nie pasuje to mogę w ogóle nie przychodzić i nikomu łaski nie robię (oprócz niej, bo startowałam na stanowisko sekretarki aby ta prze "miła" pani miała zmienniczkę i nie musiała sama tyle tyrać...). Oczywiście o 19:30 pojawiłam się w firmie gdzie spotkał mnie tłum młodych dziewczyn (średnia wieku 20 lat). Okazało się, że przyszły bez CV i muszą wypełniać jakąś ankietę. Ja miałam CV więc zostałam zaproszona jako pierwsza.(usunięte przez administratora) Poprosił o CV i zaczął czytać. Co mnie lekko zdenerwowało? Zadawał pytania na które bez trudu mógł znaleźć odpowiedź w CV. I niech mi ludzie nie gadają, że musiał, bo pytanie czy się uczę mając jak byk odpowiedź, że studiuję to dla mnie porażka. (usunięte przez administratora) Kolejne pytanie: dziennie czy zaocznie (odpowiedź również była w CV). Zazwyczaj zadają mi pytania związane z tym co napisałam ale nie stricte to co ma podkreślone jak byk!!!! Zarówno (usunięte przez administratora) próbował mnie namówić, żebym nie szła na sekretarkę tylko na ankietera... Kiedy stanowczo postawiłam na swoim zaprezentował mi zarobki:(usunięte przez administratora) Podobno zgrany, miły zespół... (usunięte przez administratora)Nie zdecydowałam się na współpracę po tych ceregielach. Jeśli ktoś lubi jak się go nie szanuje i nawet nie czyta CV to niech nie oczekuje, że ja go będę szanować. Wszystkim życzę powodzenia w tej firmie ja omijam szerokim łukiem. :)
zdjecie uzytkownika
agnieszka - 2014-08-21 16:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka daja umowe?? o prace? a co jezeli nikt nie kupi tych perfum? wystarczy sama ankieta? ile ankiet dziennie trzeba przeprowadzic?
zdjecie uzytkownika
jiosjs - 2014-08-30 17:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na rozmowie w czawartek i dzisiaj dostalam telefon ze w poniedzialek mam dzien probny. Czy ktoras z was rownież ma sie zjawiac w poniedzialek? Bo na rozmowie był tłum dziewczyn, zastanawiam sie do ilu z was oddzwonili i czy warto przychodzic w pon.
zdjecie uzytkownika
naznaczony - 2014-09-02 19:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Gumtree jest ogłoszenie że szukają do pracy na magazynie. Na miejscu okazuje się że jest to praca do wyboru magazyn i sprzedaż bezpośrednia oraz ankiety na ulicy.

Czy był ktoś z was na dniu próbnym? Co na nim jest?
zdjecie uzytkownika
kryspin - 2014-09-09 12:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam kurs na prowadzenie wózka widłowego i szukam fajnej pracy w zawodzie . jakie są warunki pracy w sunrise?w sensie ile godzin dziennie się jeździ i czy w weekendy też jest obecność obowiązkowa i ewentualnie za jakieś lepsze stawki? prawko jak coś zwykłe mam to i mógłbym się na kuriera załapać jeśli jakieś dobre warunki
zdjecie uzytkownika
Byłem Tam - 2014-10-07 10:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
Chciałbym się podzielić swoją opinią na temat firmy Sunrise, po niecałym dniu próbnym w tej firmie. Wszystko zaczęło się od ogłoszenia umieszczonego na stronie gumtree, gdzie pewna firma x(Sunrise) poszukiwała pracownika na stanowisko pomocnik hurtowni, nie wymagając doświadczenia i obiecując wysokie zarobki z możliwością podnoszenia kwalifikacji zawodowych, a w późniejszym czasie, awans.
Po przemyśleniu kilku rzeczy i przeczytaniu dostępnych opinii, postanowiłem zaryzykować i zadzwoniłem pod wskazany numer telefonu. Telefon odebrała miła pani, która zadała mi kilka podstawowych pytań dotyczących mojej osoby, a później umówiła mnie na rozmowę z szefem, który miał mi dokładniej przedstawić informacje dotyczące stanowiska na które aplikowałem. Spotkanie miało odbyć się o godzinie 8.00 w siedzibie firmy na ulicy karmelickiej. Na początku dostałem formularz, który miałem wypełnić. Pytania dotyczyły takich rzeczy jak mocne/ słabe strony, wizja rozwoju zawodowego, co mogę dać firmie etc. Po wypełnieniu wyżej wspomnianego formularza, zostałem zaproszony do „gabinetu”. Pan, który mnie przyjmował wydawał się miły i po krótkiej wymianie uprzejmości poprosił mnie abym usiadł i zaczęła się rozmowa właściwa. Mając formularz przed sobą, zaczął zadawać mi identyczne pytania, które były zawarte w formularzu. Po co? Nie wiem, w końcu na wszystko mógł znaleźć odpowiedź na kartce, którą miał przed sobą.. „Szef” przedstawił mi pokrótce jak wyglądają zarobki na stanowisku magazyniera, a później zaczął mówić o stanowisku ankietera i plusach jakie może przynieść powyższe stanowisko(usunięte przez administratora) No wszystko fajnie, tylko problem polegał na tym, że chciałem być zwykłym magazynierem.. W tym momencie Pan zaczął sprawdzać czy posiadam odpowiednie kwalifikacje na stanowisko magazyniera. Uprawnienia na wózki widłowe – brak, umiejętność wypełniania faktur – brak, używanie kasy fiskalnej – brak. Tym sposobem mogłem zapomnieć o pracy na stanowisku pomocnik hurtowni, mimo tego, że w ogłoszeniu było napisane „nie wymagamy doświadczenia”. Skuszony wizją dużych zarobków i nie posiadania odpowiednich umiejętności żeby podjąć pracę na magazynie, postanowiłem się zgodzić na bycie ankieterem. W tym momencie zostałem poinformowany, żeby zgłosił się w poniedziałek na dzień próbny. Oczywiście ze względu na zajmowanie jakże ważnego stanowiska, miałem przyjść ubrany w sposób odświętny czyt. Spodnie od garnituru, laczki, koszula z krawatem.
Kiedy nadszedł dzień 0, znowu znalazłem się w krakowskiej siedzibie firmy sunrise. Ubrany jak należy czekałem aż wybije godzina 8.45. Godzina w której miałem odkryć swoje nowe ja. Siedząc w poczekalni myślałem o tym co może mnie spotkać, jakie wyzwania na mnie czekają, czy się sprawdzę.. nagle z myślowego letargu zostałem szybko wybudzony przez krzyki, które wydobywały się zza drzwi pokoju w którym urzędował wielki „boss”. Było to troszkę niepokojące, ponieważ jako świeżak, nie wiedziałem o co chodzi. Ba! Wyżej wymienione krzyki sprawiły, że poczułem się jakby obok odbywało się tajne zebranie członków masonerii albo innego tajnego ugrupowania. Pięć minut po godzinie 9 zostałem poproszony do gabinetu.. Można byłoby rzec – nareszcie! Wchodząc, „szef” przedstawił mnie mojemu trenerowi, (usunięte przez administratora)Chłopaczek, który wyglądał na dziecko z uśmiechem od ucha do ucha i spojrzenie, które mówiło „zaraz się tobą zajmiemy”.. Dowiedziałem się wtedy, że (usunięte przez administratora)– świeżo upieczony trener, który specjalnie dla mnie przyjechał aż z Łodzi, będzie moim mentorem i wprowadzi mnie w tajniki marketingu i sprzedaży bezpośredniej. Później poszedłem za (usunięte przez administratora)do pokoju obok, gdzie został przeprowadzony krótki wywiad. (usunięte przez administratora)pytał mnie jak oceniam swoją pewność siebie, odporność na stres, umiejętność uczenia się, czy byłbym skłonny przejść szkolenia, które miałyby poprawić moje umiejętności w różnych dziedzinach. I już tutaj pojawiła się całkiem śmieszna sytuacja. (usunięte przez administratora)zapytał się mnie na ile w skali od 1 do 6, oceniam swoją pewność siebie. Będąc osobą dość skrytą i ciężko nawiązującą nowe znajomości, powiedziałem wprost, że 3 albo 4 w zależności od sytuacji, na co (usunięte przez administratora)zadał mi pytanie dlaczego i czy chce przejść odpowiednie szkolenie, bo tego można się nauczyć.. No nic, powiedziałem, że chętnie wezmę udział w takim szkoleniu – w końcu pewności siebie nigdy za wiele  no i wtedy (usunięte przez administratora)powiedział, że nawet wiązanie krawata podniesie moją samoocenę.. Jak? Nie mam pojęcia  Muszę tutaj również wspomnieć o jednej kuriozalnej rzeczy. Za każdym razem, jak moja odpowiedź podobała się mojemu trenerowi, A wstawał z uśmiechem na twarzy, podawał mi rękę i mówił mi miło „ miło mi jestem (usunięte przez administratora)”. Że co?! Przecież już wiem jak masz na imię.. Ogólnie poczułem się jak w filmie Truman Show. Wiecie, taka sztuczna otoczka teg
zdjecie uzytkownika
ZalosniHejterzy - 2014-10-07 11:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak tak Kolego tylko roznica taka ze to ten pan A wygladajac jak dziecko ma prace zarabia srednio 4 tysiace miesiecznie a Ty jak błazen i pajac zhejtowałes go. To Ty sie starasz o prace ale jak jestes malym mamipierdkiem co mamusia wyslala na taki dzien to nic dziwnego. Zegnam:) Byles tam .. racja byles ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WIDZIALES ! hahaha
zdjecie uzytkownika
wózek - 2014-10-26 01:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w takim razie komukolwiek udało się dostać na stanowisko magazyniera? Interesuje mnie konkretnie to stanowisko, mniej problemów i jestem świeżo po kursie na wózki widłowe. W sumie z kasa fiskalną trochę tez miałem trochę do czynienia. Mnie też będą próbowali "urobić" na ankietera? Warto iść na rozmowę?
zdjecie uzytkownika
kalena - 2014-11-30 22:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojti - 2013-12-09 13:40:27]:
Praca magazyniera to ściema, praca kierowcy też.
Praca ankietera to przykrywka - w istocie gonisz z perfumami i wciskasz je ludziom na ulicy po domach itd., a zaczynasz że niby przyszedłeś ankietę przeprowadzić.
zdjecie uzytkownika
hulk - 2014-12-02 19:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma używa jeszcze więcej zamienników szukając ludzi na stanowisko sprzedawcy. Z tego co widze magazynier kierowca?? jak to możliwe przeczież to zupełnie inne prace. Ma ktoś może jakies inne informacje bo ązx nie chce mi się w to wierzyć że można się takamuflować. A ile można zarobić mniej więcej w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
JUICE !!!!!!!!!!! - 2015-01-07 17:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zeszłym roku mój najmniejszy zarobek 2600 a najlepszy 4200.Średnia zarobków to między 2 a 4 tys.Najlepiej iść na rozmowę i umówić się na dzień otwarty na którym mamy możliwość przyjrzeć się jak wygląda praca i po takim dniu ocenić chcemy w tej firmie podjąć pracy czy też nie.Taki dzień nic nie kosztuje nie wiąże się z z żadnym ryzykiem a ja powiem że cieszę się, że po przeczytaniu hej tzw w internecie jednak poszedłem na taki dzień. Nie chciało mi się wierzyć, żeby było aż tak że jak niektórzy tutaj piszą bo gdyby było to przecież firma już dawno by nie działa bo przecież nikt by nie chciał pracować. Pracuję ponad rok i dzisiaj już wiem, że większość negatywnych opini pisze zazdrosna konkurencja. W firmie pracuje kilkanaście osób to chyba o czymś świadczy. Pozdrawiam wszystkich :)
zdjecie uzytkownika
matek - 2015-01-21 03:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@JUICE, hej, a możesz jeszcze napisać na jakim stanowisku w Sunrise pracujesz, bo to jednak ma wielkie znaczenie dla Twojej opowieści. Dodatkowo zapytam skąd takie różnice w zarobkach, to chodzi o premię, czy nadgodziny? W ogóle to praca po godzinach i w weekendy sie tu przytrafia? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Wiki - 2015-02-05 01:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co wiem to Sunrise jest firmą, która specjalizuje się w marketingu face to face i trzeba sie liczyć z penymi niedogodnosciami takimi jak bezpośredni kontakt z potencjalnym klientem - często bardzo trudnym. Czy ktoś może mi wytłumaczyć, czy w firmie jest jakaś płaca podstawowa, czy obowiązuje zasada jeśli nie ma wyników to nie dostaję pieniędzy?
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-02-06 12:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest pensja stała którą zawsze dostajesz niezależnie od wyników.O wypłaty i wyniki akurat nie musisz się martwić bo trenerzy pomagają świeża kom robić wyniki. Najlepiej umów się na rozmowę to szef Ci wszystko wyjaśni.Ja jestem z zarobków bardzo zadowolony.Jak dobrze wpadniesz na rozmowie to zostaniesz zaproszony na dzień otwarty i trener Ci wszystko pokaże i wyjaśni.Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
retusz - 2015-02-24 00:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej wlasnie czekam na odpowiedz ze strony firmy Czy myślicie, że warto wysłać maila (ewentualnie zadzwonić) do tej firmy z zapytaniem czy proces rekrutacyjny jest już zakończony, czy lepiej czekać cierpliwie, a może po prostu przyjąć, że proces rekrutacji na to stanowisko się już zakończył? pomozecie dziekuje bardzo
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-03-04 14:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj jestem zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. W ogłoszeniu był nabór na doradcę klienta. Nie wiem dokładnie na czym praca ma polegać i czy warto wiązać się z ta firmą gdyż mam kilka innych ofert i to całkiem ciekawych.....jeśli ktoś to czyta i miał jakieś doświadczenie z tą firmą proszę o odpowiedz. Dodam, że jestem osoba w średnim wieku i szukam poważnych ofert i na stałę( na pewno nie akwizycji czy marketingu) pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko w miłej atmosferze. Szefowa to kobieta marzeń 30 lat, szpilki, zgrabna, tyłek, cycki. 10/10
Pytania: Moje słabe i mocne strony.
Co preferuję: rozwój, atmosferę czy zarobki?
Doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
Wiki - 2015-03-10 10:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, chciałam się zorientować czy charakterystyka pracy podana na ich stronie w kwestii ogłoszenia "młodszy copywriter" jest pod wzgledem socjalu podobna jak w przypadku innych stanowisk, mam tu na myśli prywatną opiekę medyczną w Lux medzie, oraz przejrzyste i jasno określone składniki wynagrodzenia i premiowania? interesuje mnie praca na stałe. Czołem
zdjecie uzytkownika
Ina - 2015-03-25 08:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zasadzie dobrze by było jakby ktoś w tym temacie się wypowiedział, bo to wiele by pomogło osobom, które zastanawiają się czy biorą udział w rekrutacji. Według mnie sunrise oferuje przejrzyste warunki. Inaczej nie mieliby racji bytu, bo jednak ludzie już nie chcą na co dzień zawierać umów na gębę, bądź ich nie zawierać w ogóle.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SUNRISE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SUNRISE?
Zadaj pytanie