Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Akrostal Sp. zo.o

Pracowałeś w firmie Akrostal Sp. zo.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wirum - 2014-07-22 18:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to faktycznie Jack zgodzę się z Twoim ostatnim zdaniem - bo słabo zbudować dobre wyniki bez zgranego zespołu handlowców, którzy mają zupełnie inne cele. Mnie też motywuje najbardziej duża kasa i kasa na czas, to też bardzo ważne, bo można wiele obiecywać ale wszystko powinno się znaleźć na koncie w odpowiednim momencie. Co do śledzenia przez pracodawcę opinii to akurat nic w tym złego nie widzę, dobrze jak się orientuje co się dzieje w głowach pracowników i jakie opinie krążą w internecie. To teraz bardzo istotne, taki monitoring marki.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-07-23 08:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wirum - 2014-07-22 18:10:41]:
Ktoś tu mądrze napisał że praca w Akrostalu jest odpowiednia dla studenta.Nawet przy założeniu że jest to 2000 zł brutto,wychodzi na rękę około 1400 zł.Więc nie jest to pensja za którą jesteś w stanie samodzielnie żyć,chyba że mieszkasz z rodzicami.Na więcej w tej firmie nie masz raczej szans,a premia jest uznaniowa czyli tak jakby jej nie było.A jak atmosfera w pracy jest wątpliwa i zarobki niezbyt satysfakcjonujące to nie ma się co dziwić że jest to praca na parę miesięcy.Albo ty się zwolnisz albo ciebie zwolnią ? Tym bardziej jeśli twój szef zakłada że musisz wszystko umieć a jak nie umiesz to kwalifikujesz się do zwolnienia.Nie podoba mi się w tej firmie że na rozmowie kwalifikacyjnej zadają mnóstwo niestosownych pytań i przeprowadzają testy,jakby nie wiedzieli ze pracownik i tak będzie mógł się wykazać w okresie próbnym.To świadczy tylko i wyłącznie o braku kwalifikacji tych osób do przeprowadzania takich rozmów.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-07-23 14:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to właściwie właśnie kończę zaraz studia, przyglądam się dyskusji i się zastanawiam nad aplikacją. Kasa nie jest zbyt duża ale chyba dla kogoś kto wynajmuje mieszkanie w parę osóbj est do przyjęcia. Chciałoby się zarabiać po 8 tysięcy miesięcznie, ale niestety manna z nieba nie leci - a szkoda. premia uznaniowa to ciekawa sprawa, ciekawe czy ktos kiedykolwiek dostał taką premię od szefostwa? Może ta skomplikowana rozmowa i testy jednak wynajdują najlepszych pracowników, którzy mają następną predyspozycję.
zdjecie uzytkownika
Prawdomówny - 2014-07-28 20:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wacik - 2014-07-18 11:59:49]:
Szczerze mówiąc nie próbuję Cię zniechęcić. Chcesz spróbuj ale nie wiem czy warto ryzykować. Tam nawet szefowie nasyłają na siebie kontrole i detektywów. Wiec dla nich nie ma ludzi czystych jak łza a zwłaszcza jak aplikujesz na stanowisko biurowe od razu bede myśleć że z jakiejś konkurencji jesteś.
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-07-29 22:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez polecam przekonanie się na własnej skórze - wtedy nikt nie będzie miał wątpliwości ze to(usunięte przez administratora) :D ja byłam, popracowałam, zobaczyłam jak jest i uciekłam :)Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-08-06 18:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no trochę chyba chcesz jednak zniechęcić. Warto czasem spróbować i zaryzykować i się miło rozczarować. jak się ma za dobre podejście to czasem nie jest to takie kolorowe i jest duże rozczarowanie. a rozczarowań nie lubię. Kilka razy w życiu już się mi zdarzyło i nie wspominam tego miło. Nigdzie myslę, że nie ma ludzi czystych i robiących tylko dobre rzeczy. Właściwie to każdy popełnia jakieś błędy, których jest świadomy albo zupełnie je odrzuca i nie widzi tego co robi źle. kkk, a tY dlaczego uciekłeś zawsze możesz mi pomóc w podjęciu decyzji i opisać swoją sytuację. wiadomo sama informacja o 'ucieczce' powinna być dla mnie przestrogą ale ja lubię czytać o konkretach a nie tylko ogólnikowe wiadomości.
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-08-13 21:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Juz nie raz pisałam o tym co sie tam wyrabia - za każdym razem szanowny gowork kasował moje wpisy oraz wszystkich innych, którzy pisali prawde o tej firmie. Krótko i zwięźle: kary finansowe za byle co, szpiegowanie, traktowanie pracowników jak przedmiot i zło konieczne. Nie po to się kształciłam, zdobywałam doświadczenie, żeby codziennie czuć się jakbym była nikim. A niestety każdego dnia idąc do tej firmy tak właśnie było...cieszę się, że to już za mną :)
zdjecie uzytkownika
niemozliwe - 2014-08-25 17:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to tak przczytalam co napisal kkk i nie wierze. na prawde mozna teraz robic kare finansowe za jakies wybryki w pracy. to w ogole jest w umowie? no powiem Tobie kkk ze mnie bardzo zaskoczylas tym co napisalas a myslalam ze to bedzie fajna praca. no jeszcze zostala opcja zeby po prsotu sprobwac i tyle. Poszukuja czesto kogos do pracy?
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-08-26 14:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciągle kogoś szukają. A kary finansowe są za dosłownie wszystko, np za nieposprzątane biurko, nieumyty kubek, drobną potyczkę, za zostawienie żaluzji odsłoniętych, można by wymieniać bez końca ;)W umowie tego nie ma, bo to jest cwanie wykombinowane - podstawę masz słabą + obiecują Ci premię po jakimś czasie pracy. Za każdą potyczkę odciągają sianko z premii, wiec czasem niewiele Ci z niej zostaje. Co miesiąc każdy dostaje na maila wykaz kar i nagród (nagrody można dostać m. in. za nakapowanie na kolegę lub koleżankę).
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-13 21:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niniejszym przepraszam pokrzywdzone Przedsiębiorstwo Akrostal Sp.z o.o. z siedzibą w Poznaniu, za umieszczenie w dniu 8.12.2012 na portalu internetowym GoWork.pl dwóch wpisów zawierających obraźliwe dla Przedsiębiorstwa określenie "Auschwitz" oraz negatywne przedstawienie warunków pracy panujących w pokrzywdzonym Przedsiębiorstwie. Magdalena Dopierała
zdjecie uzytkownika
ostro siostro - 2014-09-14 19:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem wam, ze z tymi karami jesli to jest prawda to faktycznie nie jest to za ciekawe. a napiszecie moze mi jak to jest podzielone - tzn ile jest podstawy a ile premii mozna dostac. tak w ogole to oprocz tego jes tustalony moze jakis taryfikator za te bledy do rpzeczytania w biurze czy cos ;> bo powiem ze pierwszy raz sie z czyms takim spotykam.
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-10-01 13:45:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podstawa zależy od stanowiska. Na kary nie ma taryfikatora :) oni sobie sami ustalają co było złe a co dobre.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-10-06 12:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie jest najgorzej płatne stanowisko w Akrostalu? zależy mi na kasie więc takiego stanowiska chciałbym uniknąć najzwyczajniej w świecie. jak są już te kary to tak się zastanawiam czyn ie bardziej uczciwe i sprawiedliwwe jakby było cos z góry usstalone jak w tym taryfikatorze. takie moje skromne zdanie
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-10-08 12:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michał - 2014-10-06 12:31:10]:
Zdanie pracownika się nie liczy w tej firmie, wiec i kary są dawane bez żadnego taryfikatora. Jeśli chodzi o stanowiska biurowe, to najgorzej ma chyba fakturzystka. Ponziej jest podstawa handlowca - na jakies premie mozesz liczyc, przy swietnym obrocie, po ok pół roku, no ale pamietaj ze z premii odbiagaja Ci kary :P wszystko tez zalezy "pod" jakim szefem jestes, bo jest ich trzech i kazdy rekrutuje dla siebie pracowników.
zdjecie uzytkownika
stróż - 2014-10-23 02:39:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kkk - 2014-10-08 12:02:05]:
jakoś to wszystko brzmi bardziej skomplikowanie niż powinno w Akrostalu. A przecież wszystko mogłoby być takie proste. Gdyby tylko tam na górze nie było takiego zamieszania. Ale co zrobić... Dobrze , że są w czołówce polskiej jesli chodzi o stale jakościowe. Przynajmniej to dają jakąś pewność i stabilnoć tej firmie
zdjecie uzytkownika
stalowy - 2014-10-28 13:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak się ma stalowe nerwy to można do tej firmy startować hehe
z jakością stali bywa u nich różnie, bo na tym tez oszczędzają...niejednokrotnie po obróbce materiału, do niczego się on nie nadawał...
zdjecie uzytkownika
napalm - 2014-11-23 15:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie nie pracowałem ale aplikowałem jakiś czas temu w odpowiedzi na jedną z ofert pracy. Muszę stwierdzić, że po raz pierwszy spotkałem się przebiegiem rekrutacji prowadzonej drogą mailową. Mianowicie po jakimś miesiącu od wysłania aplikacji, otrzymałem maila od pani zajmującej się rekrutacją z zapytaniami kiedy mogę rozpocząć pracę, ile chciałbym zarabiać i paroma innymi które normalnie zadawane są podczas spotkania z potencjalnym pracodawcą. Następną wiadomość otrzymałem po upływie kolejnego miesiącu i zawierała ona prośbę o przesłanie skanu dokumentów potwierdzających wykształcenie oraz zapewnienie że rekrutacja jest cały czas w toku. Może się nie znam i panuje jakieś nowe trendy jeśli chodzi o rekrutację ale wole takie sprawy załatwiać podczas klasycznego interview.
zdjecie uzytkownika
stalone - 2014-11-24 15:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha jak ja mam nerwy z e stali jak sywester stalone to mogę tam iść :D ? a tak serio. to napalm to co napisał trochę mnie zaniepokoiło - w końcu to trzeba uważać komu się wysyła dokumenty i po takich przejściach to ja bym się chyba nie zdecydował na przesłąnie dokumentów, ktoś jeszcze miał takie przygody jak napalm?
zdjecie uzytkownika
Kropol - 2015-01-07 19:26:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutacja drogą mejlową? Przecież w ten sposób można dowolne rzeczy powypisywać - jak to zweryfikować, czy dany kandydat rzeczywiście prezentuje odpowiedni poziom... Zastanawiam się czy będą planowali przejść na bardziej typowy sposób rekrutowania - jako spotkanie z rekruterem i w razie co, czego się spodziewać - specjalny zestaw pytań?
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-01-15 07:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za bzdety piszecie. Mnie interesuje ile mogę zarobić na wysyłce, bo jak 1500zł to mnie nie interesuje. Ile realnie w premi? Jak dostane 2 tys. to szału nie ma, a interesuje mnie 2500zł bo dobry jestem na wózkach i takiej roboty szukam
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-01-16 07:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o kasę to mi nikt nie odpowiada ? I tak jak w pozostałych firmach sama ściema ,a ten kto szuka lepszej pracy niczego się nie dowiaduje.
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-01-19 07:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na wysyłce to nie mam pojęcia ile dostają, w pracy biurowej podstawa to 1800-2000 netto.
zdjecie uzytkownika
Byla - 2015-01-23 23:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalam tam i nie polecam!sama przed mialam watpliwosci i niestety na wlasnej skorze sie przekonalam ze to koszmar. Zrezta najlepiej swiadczy o tym ogromna rotacja. Kary sa za wszystko, pensje niskie,szef chamski i nerwowy, codziennie jechalam tam z bolem brzucha. Na dziewczyne ktora miala operacje firma wyslala kontrole....zenada
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zenada, czekalam 40 minut, pytania niezgodne z przepisami
Pytania: Wzor na trojkat i ile wynosi pi
zdjecie uzytkownika
mandaryna - 2015-01-26 16:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic nie słyszałam ,aby jakaś kobieta przez ostatnie pół roku odeszła. Więc coś nie tak " Była " - podszywasz się pod kogoś!
zdjecie uzytkownika
Była - 2015-01-26 17:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam pracowalam wiele lat temu. i az dziwne,ze przez pol roku nikt nie odszedl,bo za mojej bytnosci odchodzil ktos co chwile, rotacja byla taka,ze az trudno uwierzyc, ze ta firma funkcjonuje
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akrostal Sp. zo.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Akrostal Sp. zo.o?
Zadaj pytanie
x