Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Akrostal Sp. zo.o

Pracowałeś w firmie Akrostal Sp. zo.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jack - 2014-07-19 09:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zirytowana - 2014-07-18 17:28:03]:
Mogę tylko pogratulować podejścia do drugiego człowieka? Proszę uważać żeby o Pani za kilkanaście lat nikt nie powiedział że jest Pani odpadem.Zycie bywa przewrotne!!!!A co do pracowników Akrostalu to raczej nie odnotowałem faktu żeby tam komukolwiek cokolwiek się chciało,więc myślę ze nie ma czego zazdrościć.
zdjecie uzytkownika
Młody - 2014-07-20 14:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zirytowana - 2014-07-18 17:28:03]:
Zirytowana teraz Ciebie sie uczepił. Brakuje w co drugim wpisie reklamy kółek psychoterapii.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-07-20 17:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Młody - 2014-07-20 14:13:53]:
Nikt tu nie potrzebuje adwokatów!!!!. Nie pamiętam żebyśmy przechodzili na Ty ? Trochę więcej kultury i nieobrażania innych.
zdjecie uzytkownika
Umowny - 2014-07-21 13:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ciekawe dlaczego sąsiad taką opinie napisał, bo z tego co tutaj czytam to mało jest pozytywnych opinii. jeśli nie pracowaliście nigdzie poza akrostalem to chyba nie za bardzo wiecie jak to wszystko może wyglądać gdzieś indziej. ja już parę zakładów zaliczyłem i niestety nie ma miejsca idealnego, zawsze coś będzie nie po naszej myśli. a potraficie stwierdzić dlaczego niby nikomu się nie chce pracować? jak to napisał jack.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-07-21 14:03:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Umowny - 2014-07-21 13:16:52]:
Takie odniosłem wrażenie.Jak byłem na rozmowie kwalifikacyjnej to nikt się mną nie zainteresował, pomimo że spotkanie było umówione dużo wcześniej.Powiem więcej nikt z przedstawicieli firmy się na tym spotkaniu nie pojawił.Zatem jakie wnioski mogę wysnuć z pierwszego kontaktu z firmą,kompletny brak szacunku do przyszłych jak i pewnie obecnych pracowników,zła komunikacja w firmie,jak również nie do końca sprecyzowane zakresy obowiązków poszczególnych pracowników.Złe oceny nie biorą się z powietrza ?A całej sprawie dodaje smaczku korespondencja mailowa z właścicielem firmy i jego niepoważne tłumaczenia,co nie wróżyło niczego dobrego w naszej współpracy na przyszłość.
zdjecie uzytkownika
fakturzystka - 2014-07-21 17:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na spotkaniu i dostałam teścik, potem ankieta i rozmowa. Trochę dociekliwych pytań ,ale ja rozumiem ,że przełożony chce wybrać osobę najlepszą. Nawet się cieszę z tych pytań bo przynajmniej wiem czego się ode mnie oczekuje. Mam nadzieję ,że się dostanę bo już 3 miesiące szukam roboty w biurze. Jak czytałam wpisy to myślałam ,że będzie źle teraz wiem ,że to chyba ktoś celowo robi ,aby zniechęcić.
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2014-07-21 17:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie jak czytam takie fora to nie wiem o co chodzi. Najlepiej jakby ktos podał jakie stawki i ile można zarobić na danym stanowisku. Interesuje mnie wysyłka. Ile można zarobić z uprawnieniami na wózek ktoś wie ?
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-07-21 17:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma to jak się samemu przekonać.Nie ma nic lepszego jak zdobywanie doświadczeń.Z tego co wiem to na stanowisko fakturzystki oferują 2000 brutto, a na hali ktoś tu pisał że 1520 zł.Raczej nie sądzę żeby ktoś kogoś celowo zniechęcał i wystawiał złośliwe opinie o firmie ,bo niby jaki miałby w tym cel ?
zdjecie uzytkownika
wirum - 2014-07-22 13:04:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie, najlepiej się przekonać na własnej skórze jak to jest. Ja to czytam takie opinie ludzi jako drogowskaz, żeby iść z pewnym nastawieniem, ale zawsze przyjmuję, że wszystko może się zdarzyć i mnie zaskoczyć. Jack, a ty to pracujesz w Akrostalu czy jak? bo masz sporo informacji, ale napisałeś, że byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej. stawki znasz, dużo opowiadasz... to może napisz jeszcze jak to wygląda w kontakcie z przełożonymi - szefostwem ? kasa nie jest za wielka z tego co piszesz, ale niestety nie za bardzo mam na to wpływ.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-07-22 13:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wirum - 2014-07-22 13:04:09]:
Mam sporo informacji,bo mam już jakiś staż i pojęcie jak powinna wyglądać w miarę poukładana i porządna firma.Miałem tez kontakt mailowy z właścicielem firmy,który utwierdził mnie w przekonaniu że nie jest to firma moich marzeń.Jeśli masz premię uznaniową,to zawsze znajdzie właściciel sposób żeby ci jej nie dać,bo to on jest stroną silniejszą,chyba że się z tą oceną nie zgodzisz i wybierzesz wariant Sądu Pracy,ale to jest ostateczność,bo długo już tam miejsca nie zagrzejesz.Jeśli szef firmy otwarcie się przyznaje do tego że na bieżąco śledzi wpisy na tym forum,tłumacząc to tym że chcę wiedzieć jakie są nastroje w firmie,to nasuwa się wniosek oczywisty że nie ma do pracowników zaufania.Nikt tam pracujący nie ośmieli się powiedzieć żle o firmie,wiedząc że poniesie konsekwencje.Pracowałem już w wielu firmach i z każdej mam pozytywne doświadczenia,jeśli odchodziłem z firmy to dlatego że miałem trochę większe aspiracje.Nikt mnie nie przekona że można przetrwać na rynku dłuższy czas ciągle zwalniając i zatrudniając pracowników.Jeśli to jest firma handlowa to musi mieć zgrany i silny zespół który w danej branży odniesie sukces.Nic nie podnosi wydajności jak perspektywa dobrej płacy za dobrze wykonaną pracę.
zdjecie uzytkownika
wirum - 2014-07-22 18:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to faktycznie Jack zgodzę się z Twoim ostatnim zdaniem - bo słabo zbudować dobre wyniki bez zgranego zespołu handlowców, którzy mają zupełnie inne cele. Mnie też motywuje najbardziej duża kasa i kasa na czas, to też bardzo ważne, bo można wiele obiecywać ale wszystko powinno się znaleźć na koncie w odpowiednim momencie. Co do śledzenia przez pracodawcę opinii to akurat nic w tym złego nie widzę, dobrze jak się orientuje co się dzieje w głowach pracowników i jakie opinie krążą w internecie. To teraz bardzo istotne, taki monitoring marki.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-07-23 08:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wirum - 2014-07-22 18:10:41]:
Ktoś tu mądrze napisał że praca w Akrostalu jest odpowiednia dla studenta.Nawet przy założeniu że jest to 2000 zł brutto,wychodzi na rękę około 1400 zł.Więc nie jest to pensja za którą jesteś w stanie samodzielnie żyć,chyba że mieszkasz z rodzicami.Na więcej w tej firmie nie masz raczej szans,a premia jest uznaniowa czyli tak jakby jej nie było.A jak atmosfera w pracy jest wątpliwa i zarobki niezbyt satysfakcjonujące to nie ma się co dziwić że jest to praca na parę miesięcy.Albo ty się zwolnisz albo ciebie zwolnią ? Tym bardziej jeśli twój szef zakłada że musisz wszystko umieć a jak nie umiesz to kwalifikujesz się do zwolnienia.Nie podoba mi się w tej firmie że na rozmowie kwalifikacyjnej zadają mnóstwo niestosownych pytań i przeprowadzają testy,jakby nie wiedzieli ze pracownik i tak będzie mógł się wykazać w okresie próbnym.To świadczy tylko i wyłącznie o braku kwalifikacji tych osób do przeprowadzania takich rozmów.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-07-23 14:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to właściwie właśnie kończę zaraz studia, przyglądam się dyskusji i się zastanawiam nad aplikacją. Kasa nie jest zbyt duża ale chyba dla kogoś kto wynajmuje mieszkanie w parę osóbj est do przyjęcia. Chciałoby się zarabiać po 8 tysięcy miesięcznie, ale niestety manna z nieba nie leci - a szkoda. premia uznaniowa to ciekawa sprawa, ciekawe czy ktos kiedykolwiek dostał taką premię od szefostwa? Może ta skomplikowana rozmowa i testy jednak wynajdują najlepszych pracowników, którzy mają następną predyspozycję.
zdjecie uzytkownika
Prawdomówny - 2014-07-28 20:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wacik - 2014-07-18 11:59:49]:
Szczerze mówiąc nie próbuję Cię zniechęcić. Chcesz spróbuj ale nie wiem czy warto ryzykować. Tam nawet szefowie nasyłają na siebie kontrole i detektywów. Wiec dla nich nie ma ludzi czystych jak łza a zwłaszcza jak aplikujesz na stanowisko biurowe od razu bede myśleć że z jakiejś konkurencji jesteś.
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-07-29 22:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez polecam przekonanie się na własnej skórze - wtedy nikt nie będzie miał wątpliwości ze to(usunięte przez administratora) :D ja byłam, popracowałam, zobaczyłam jak jest i uciekłam :)Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-08-06 18:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no trochę chyba chcesz jednak zniechęcić. Warto czasem spróbować i zaryzykować i się miło rozczarować. jak się ma za dobre podejście to czasem nie jest to takie kolorowe i jest duże rozczarowanie. a rozczarowań nie lubię. Kilka razy w życiu już się mi zdarzyło i nie wspominam tego miło. Nigdzie myslę, że nie ma ludzi czystych i robiących tylko dobre rzeczy. Właściwie to każdy popełnia jakieś błędy, których jest świadomy albo zupełnie je odrzuca i nie widzi tego co robi źle. kkk, a tY dlaczego uciekłeś zawsze możesz mi pomóc w podjęciu decyzji i opisać swoją sytuację. wiadomo sama informacja o 'ucieczce' powinna być dla mnie przestrogą ale ja lubię czytać o konkretach a nie tylko ogólnikowe wiadomości.
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-08-13 21:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Juz nie raz pisałam o tym co sie tam wyrabia - za każdym razem szanowny gowork kasował moje wpisy oraz wszystkich innych, którzy pisali prawde o tej firmie. Krótko i zwięźle: kary finansowe za byle co, szpiegowanie, traktowanie pracowników jak przedmiot i zło konieczne. Nie po to się kształciłam, zdobywałam doświadczenie, żeby codziennie czuć się jakbym była nikim. A niestety każdego dnia idąc do tej firmy tak właśnie było...cieszę się, że to już za mną :)
zdjecie uzytkownika
niemozliwe - 2014-08-25 17:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to tak przczytalam co napisal kkk i nie wierze. na prawde mozna teraz robic kare finansowe za jakies wybryki w pracy. to w ogole jest w umowie? no powiem Tobie kkk ze mnie bardzo zaskoczylas tym co napisalas a myslalam ze to bedzie fajna praca. no jeszcze zostala opcja zeby po prsotu sprobwac i tyle. Poszukuja czesto kogos do pracy?
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-08-26 14:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciągle kogoś szukają. A kary finansowe są za dosłownie wszystko, np za nieposprzątane biurko, nieumyty kubek, drobną potyczkę, za zostawienie żaluzji odsłoniętych, można by wymieniać bez końca ;)W umowie tego nie ma, bo to jest cwanie wykombinowane - podstawę masz słabą + obiecują Ci premię po jakimś czasie pracy. Za każdą potyczkę odciągają sianko z premii, wiec czasem niewiele Ci z niej zostaje. Co miesiąc każdy dostaje na maila wykaz kar i nagród (nagrody można dostać m. in. za nakapowanie na kolegę lub koleżankę).
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-13 21:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niniejszym przepraszam pokrzywdzone Przedsiębiorstwo Akrostal Sp.z o.o. z siedzibą w Poznaniu, za umieszczenie w dniu 8.12.2012 na portalu internetowym GoWork.pl dwóch wpisów zawierających obraźliwe dla Przedsiębiorstwa określenie "Auschwitz" oraz negatywne przedstawienie warunków pracy panujących w pokrzywdzonym Przedsiębiorstwie. Magdalena Dopierała
zdjecie uzytkownika
ostro siostro - 2014-09-14 19:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem wam, ze z tymi karami jesli to jest prawda to faktycznie nie jest to za ciekawe. a napiszecie moze mi jak to jest podzielone - tzn ile jest podstawy a ile premii mozna dostac. tak w ogole to oprocz tego jes tustalony moze jakis taryfikator za te bledy do rpzeczytania w biurze czy cos ;> bo powiem ze pierwszy raz sie z czyms takim spotykam.
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-10-01 13:45:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podstawa zależy od stanowiska. Na kary nie ma taryfikatora :) oni sobie sami ustalają co było złe a co dobre.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-10-06 12:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie jest najgorzej płatne stanowisko w Akrostalu? zależy mi na kasie więc takiego stanowiska chciałbym uniknąć najzwyczajniej w świecie. jak są już te kary to tak się zastanawiam czyn ie bardziej uczciwe i sprawiedliwwe jakby było cos z góry usstalone jak w tym taryfikatorze. takie moje skromne zdanie
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-10-08 12:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michał - 2014-10-06 12:31:10]:
Zdanie pracownika się nie liczy w tej firmie, wiec i kary są dawane bez żadnego taryfikatora. Jeśli chodzi o stanowiska biurowe, to najgorzej ma chyba fakturzystka. Ponziej jest podstawa handlowca - na jakies premie mozesz liczyc, przy swietnym obrocie, po ok pół roku, no ale pamietaj ze z premii odbiagaja Ci kary :P wszystko tez zalezy "pod" jakim szefem jestes, bo jest ich trzech i kazdy rekrutuje dla siebie pracowników.
zdjecie uzytkownika
stróż - 2014-10-23 02:39:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kkk - 2014-10-08 12:02:05]:
jakoś to wszystko brzmi bardziej skomplikowanie niż powinno w Akrostalu. A przecież wszystko mogłoby być takie proste. Gdyby tylko tam na górze nie było takiego zamieszania. Ale co zrobić... Dobrze , że są w czołówce polskiej jesli chodzi o stale jakościowe. Przynajmniej to dają jakąś pewność i stabilnoć tej firmie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akrostal Sp. zo.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x