Pewnie na suchym trzeba się narobić ,a na nabiale się leży w paletach i punkty same lecą. Na nabiale trzeba też się nadźwigać -idzie mleko zgrzewkami i ser po 100kg. I przypominam ,że na początku magazynu nikt nie chciał iść na nabiał bo zimno.a co do kosmicznej liczby punktów- :-) jesteście śmieszni tą kosmiczna liczbę punktów maja osoby które naprawdę (usunięte przez administratora)i które i na suchym pewnie by to wyrobiły.
Praca jako praca zła nie jest..ale to niesprawiedliwe, ze na suchym jest taka norma. Ktos musi zapieprzac, zeby ja wyrobic, a Ci co ida na mięso czy na nabiał robią ją o wiele szybciej. Powinna co tydzień byc wymiana osób. Każdy by sobie nadrobił punktami. A tak to nie ma jak, bo jak na suchym zaczną sie beznadziejne zlecenia, to trzeba sie natyrac, a punktów jakos nie przybywa. A pójdą sobie na nabiał i mają o wiele lżej i w dodatku kosmicznie dużo punktów.
Praca w stokrotce nie była by taka zła gdyby nie fakt że przyjmujesz się na stanowisko operatora, a idziesz w kompletacje. Na umowie nie zobaczysz stanowiska "Operator wózka" tylko "Magazynier". Czyli ogłoszenie na stronie stokrotka.pl jest jedną wielką fikcją.
A co myslales ze ciagle bedziesz na wozku? I dostawal ponad tysiac zlotych premii za siedzenie na tylku? Popracuj jak inni pikerzy, ktorzy maja maks 400 zlotych.
To to prawda , każe zgłaszać wszystko a nigdy go nie ma na chłodni!
Czy to ważne która zmiana jest najlepsza ? Jeśli wam tak zależy na wynikach to niech każdy spojrzy i zacznie od siebie, a wyniki same przyjdą. Rafał ma dobrych pracowników tylko nie udał mu się ks chłodni. Cóż tylko wymagania i pretensje. Od siebie natomiast ne da nic ciągle trzeba go szukać na chłodni a jak się go już znajdzie to strach podejść i o coś się zapytać bo od razu nastawiony wrogo wielki pan kierownik.......
Mają premie od tonażu na zmianie. My mamy od punktów akordowych ,a oni od złożonych kartonów :-) Dodam,że do ich średniej miesięcznej liczą się także pracownicy na L4 ,którzy nie pracując(tj. nie składając bo są na L4) zaniżają tą średnią,więc my pracując musimy to nadrobić. Zrozumieliście??? Jednak uważam ,że to niesprawiedliwe ,że my mamy premie od punktów akordowych , a oni od kartonów. Jeśli już tak jest to powinno być to równo liczone- tj. 1karton= 1 punkt akordowy.
Ja tez uważam że powinniśmy mieć premie od kartonów, czyli 1 karton= 1 pkt akordowy. Kierownicy powinni jeszcze raz wytłumaczyć i powiesić na tablicy informacje dotyczące jak to wszystko jest liczone na każdym z działów na magazynie, czyli ile na suchym, nabiale, warzywach, mięsie, alkoholach. Mówili, że polepszyli punktacje na suchym, więc niech KONKRETNIE tę zmianę pokażą. A jakoś konkretnych informacji brak. Podobno zwiększyła sie na suchym, a zmniejszyła sie na nabiale :) Uważam, że powinna byc zmiana w systemie. W liście zleceń które zrobiliśmy powiina byc informacja taka, ile punktów zyskaliśmy za dane zlecenie. Wtedy wiedzielibyśmy ile za każde konkretne zlecenie jest punktów i moglibyśmy na biężąco sprawdzać ile mamy punktów. Myślę że to byłoby dobre rozwiązanie.
Mam jedno zasadnicze pytanie.. Czy kierownicy poszególnych sekcji dostaja dodatkowe wynagrodzenie za to, że ich zmiana, ich pracownicy na dziale mają najlepszą wydajność ze wszystkich 3 zmian? Jeżeli tak, to już wiem dlaczego tak się dzieje. Zbliża się koniec miesiąca, więc żeby zwiększyć wydajność pracowników, zabiera im się `przerwę na kawę`itp. Porządki robimy na bieżąco, żeby na koniec nie sprzątać po 15-20 min, tylko pickować do końca. Wszystko po to, żeby zwiększyć wydajność. Nic bez przyczyny sie nie dzieje. Może się mylę, ale wydaję mi sie że kierownicy maja dodatkowe bonusy za to, że ich zmiana ma lepszą wydajność niż pozostałe zmiany. Co o tym myślicie?
A i jeszcze jedno- nie zgodzę się z tym ,że nasza zmiana najgorszą ma wydajność na chłodni. Są wywieszone wydajności innych zmian. unas najmniejsza wydajność na chłodni to 97 i mają ja może 3 osoby. Średnia 110 ,ale są też po 140 i 160 punktów na godzine- to żle??? Jak na innych zmianach???
ALE OCZYWIŚCIE- NA KAWĘ CHODZĄ NIEROBY KTÓRYM SIĘ NIE CHCE ROBIĆ I CHCĄ POSIEDZIEĆ.JAK SIE RZETELNIE PRACUJE TO SIE NIE MARŻNIE. A POZA TYM DAC WAM PALEC TO WEŻMIECIE RĘKĘ, CHODZILIŚCIE NA KAWĘ I SIEDZIELIŚCIE TAM PO 15-20 MINUT.A POTEM ,ŻE CZAS JAŁOWY WAM POTRZEBNY NA SPRZĄTANIE, KOŃCZYLIŚCIE PRACĘ O W PÓL DO I HU...A SPRZĄTALIŚCIE!!! NAJWIĘCEJ SIĘ UDZIELAŁY NA ZEBRANIU TE OSOBY CO NAJMNIEJ SPRZĄTAŁY I NAJDŁUŻEJ NA KAWIE SIEDZIAŁY. W TESCO TEZ TAK MIELIŚCIE DOBRZE????? PRZYPOMNIJCIE SOBIE !!!!
Zero pojęcia macie o prawie i bhp pracodawca może ale nie musi dawać pracownikowi dotkowej przerwy...może ale nie musi... A to ze ludzie nie szanują tego co im się daje i siedzą 20 minut na kawie to przez to my chlodniarze tracimy..
Przeczytaj może kodeks pracy, a pozniej się wypowiadaj. Oczywiście że pracodawca ma obowiązek wydawania ciepłych posiłków oraz napojów w warunkach takie jakie panują na chłodni w Stokrotce. Dalej dawajcie sobie wmawiać że zmiana Rafała ma najgorszą wydajność, przecięć wiszą listy z wydajnością na tablicach i widać że mają najlepszą! A między 95 a 125pkt macie 50zł i czy naprawdę macie zamiar wypruwać sobie żyły dla osób które wami gardzą?
Jakim prawem (usunięte przez administratora). zamyka pokój gdzie można napić się ciepłej kawy/herbaty? Zgodnie z kodeksem pracy pracodawca musi zapewnić pracownikowi ciepły posiłek w takich warunkach w jakich pracujemy na chłodni, a teraz na zmianie Rafała nie można się nawet napić. Jak ktoś ma jakiś kontakty tel albo email do BHPowca to niech poda, albo od razu trzeba zgłaszać sprawę do PIP. Ciekawe czy na innych zmianach są takie cyrki czy tylko u Rafała
No a nie zauważyłeś ze nie ma juz tych ochroniarzy agenta Tomka i innych jego synalka no i Raka . To nic co nie mówi Jaro
To widać ze jesteś kierownikiem albo z ochrony bo wiesz czego my nie wiemy ze jesteś pewien ze nie odchodza
Karolina kadrowa wygadała sie do Doroty z przyjęć ze Rak odchodzi i zabiera ochronę w końcu będzie jak dawniej Bieli sie maja pozbyc . Daniel ma byc głownym a to Mariolka da nam w pi..de
No ze Stokrotki a gdzie pracujemy wraca do euro-crshu i zabiera tych z ochrony będą mu tam służyć podobno od kwietnia super info i to prwnr
2 patyki
Witam. Jakie sa zarobki na wózkach widłowych w Teresinie na magazynie ??
straszne kolesiostwo rządzi w Stokrotce. Bez znajomosci to sie tylko garba dorobisz. Pracujesz uczciwie żeby zarobic, utrzymac rodzine a taki Baran dość ze jest na czasie kierownika to jeszcze doki wstawia ?!?!?!Niech wreszcie ktos zrobi z tym porządek
U nas też wózkowi w hu..a walą, jakim cudem wózkowy na mięsie ma 268 pkt na godzinę i kupę czasu kierownika podczas gdy drugi w rzetelnym uzupełnianiu ma ledwo 120 ???????????? I kiedy będzie grafik na doki na chłodni??? Kompletujące tez są dobre -zlecenia wybierają ,patrzą na wagę i biorą te lżejsze. generalnie chłodnia jest nie dopilnowana. Wyłażą z biura tylko jak kierownik się zbliża do chłodni i udają ,wielkich pracusi, a tak maja wszystko w (usunięte przez administratora) Zmiana Ra...a B...i. Zainteresujcie się tym!!!!
dlaczego bieniek wozi doki przez jedynke??? dlaczego uzupelnia przez dwójke?? dlaczego kaczor mu ciągle podowozi palety? kim on jest w tej firmie? stoi ciągle w regalach i stuka w telefon??czy ktos to widzisz??? kiedy wreszcie sie za niego wezmą???
Można odliczyć koszty związane z dojazdami do pracy. Każdy może odliczyć kto ma zatrudnienie w innej gminie lub mieście niż ta w której mieszka. Ja odliczyłam mieszkam w Sochaczewie.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Stokrotka?
Zobacz opinie na temat firmy Stokrotka tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 38.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Stokrotka?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 27, z czego 0 to opinie pozytywne, 18 to opinie negatywne, a 9 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Stokrotka?
Kandydaci do pracy w Stokrotka napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.