brak logo

Krosglass SA

Krosno

Opinie o Krosglass SA

krówka 2016-08-31 11:54
Czy może ktoś potwierdzić, że w Krosglass pracownicy dostali podwyżki w wysokości 1000zł (tysiąc)?? Tak słyszałem od znajomego, który tam pracuje. Podobno wszyscy bez wyjątko fizyczni i umysłowi. Ktoś potwierdzi??
robol 2016-09-19 23:51
Bzdura! Jeśli już dostali, to na pewno nie wszyscy.
1
Tomek 2016-09-20 07:55
Nie
jaś 2016-09-22 11:38
Pracuję w tej firmie od dawna i uważam że firma zmierza w dobrym kierunku a nowy zarząd daje szanse na rozwoj... a że co niektorzy nie umieją sie dostosować.... ich strata
bemol123 2016-09-23 11:57
Ten Burdel który jest teraz to ten rozwój????
26
EFENDI 37 2016-09-25 11:34
krowka te 1 000 zeta dostali jednorazowo wszyscy pracownicy KHS od SYNDYKA a krosglass to inny zakład w którym pracownicy nie wszyscy otrzymują GASIOROWKE czyli najnizsza place bo pracodawca inwestuje w zakład a nie w roboli jak to robil poprzedni PREZEZ SLYNNY BYLY Z ODRZYKONIA
atom12 2016-09-26 00:42
Jestem młodym pracownikiem który pracuje na wydziale suszenie od pewnego czasu. Praca jest trudna i wymaga ,która wymaga dobrej sprawności fizycznej i tempa. Krótko ująć małe zarobki a roboty dużo.
5
James 2016-09-27 12:38
Coś mi się wydaję że chłopaki szczenili sobie w kolano !!! Tak to jest jak się nie szanuję ludzi . Panie Wiesławie - " Pycha prowadzi do zguby " .
19
Staś 2016-10-18 23:59
"pracodawca inwestuje w zakład a nie w roboli" - śmiechu warte, tyle że nie przynosi to ŻADNEGO efektu... apropo roboli powiedz to prosto w oczy swoim "kolegom-robolom" z produkcji... bo jakby nie oni to nie byłoby i Ciebie Panie Umysłowy
7
Gosc 2016-10-26 22:28
Co tam sie dzieje? Szczerze?
2
Madej 2016-11-07 23:01
Kupowanie stola bez znajomości tematu. wydawanie pieniędzy w ploto. Za stół było by 5 elektrycznych wózków. A jest brak sprawnego paleciaka. szefostwo ma daleko co pracownik do nich mówi. róbcie sama duże Baczko. to robią male co z tych małych jak idzie większość to kosza. Nie znajomość prawa szkodzi. A w tym przypadku nie znajomość tematu odchodzi do wydawania pieniędzy w ploto
10
Madej 2017-01-29 21:43
Nie znajomość produkcji od formowania do samego rozbierania aż do maszyny 1 lub 2 nie wiadomo dlaczego jest mokre włókno, jak kapie na włókno z rury to włókno jest mokre a oni piec podkrecaja nie znajomości prawa szkodzi, a w tym przypadku nie znajomość po koleji etapów produkcji szkodzi jeszcze bardziej, widocznej nie oglądali serialu szef jak szpieg
2
Laminacik 2017-02-02 11:23
Działania nowego właściciela i jego drużyny zaczynają przynosić skutki. Jakość poleciała na łeb na szyję i klienci zaczynają odchodzić. Maty do tej z przed kilku lat nie ma nawet co porównywać.
7
bemol123 2017-02-02 12:43
Niemożliwe!!!
Po tak wspaniałym remoncie maszyny M-1 ???
6
Madej 2017-02-08 15:46
Wielka firma zamawia 70 sztuk patykow a oni sobie wymyślili ze każdy zakład ma kupić po 100 sztuk i piszą prośbę do firmy żeby kupiła 100 sztuk zamiast 70.
Przykład idę do sklepu i chcą 6 chlebów I Pani w sklepie mówi ze nie sprzeda mi 6 chlebów, bo muszę 10 kupić, idę do konkurencji i kupuję te 6 chlebów
4
Madej 2017-02-08 17:09
jedynie zielony słucha co pracownik do niego mówi :), czy właściciel zakładu nie widzi, że zatrudnił osoby na wysokich stanowiskach które prowadza do upadku zakładu, widocznie studia skończyli, bo mieli układy
3
Laminacik 2017-02-09 10:34
Tam jest jakiś dziwny układ. Wydaje się że właściciel nie chce widzieć co pan T.C wyprawia. Jego decyzje przyniosły już takie straty dla zakładu że nawet ślepiec by to zauważył.
10
Madej 2017-02-10 15:53
Zakład idzie to upadku zwalniają I nie przedłużają umowy po mówią ze mają za dużo ludzi, a nie ma kto robić, skandal, zakład dąży do upadłości, a wlasciciel tego nie widzi
5
zielony 2017-02-14 06:53
Jak widzicie problemy to czemu nie zgłaszacie ?
1
bemol123 2017-02-14 10:39
Komu???
1
gosc 2017-02-15 09:57
A może ma doprowadzić do upadku. Nie pomyślałeś o tym? Właściciel ma swoich wrogów.
3
nefryt11 2017-02-15 10:52
Właściciel ma chyba oczy i "swoich ludzi" .Ze zdaniem zwykłych roboli nie liczy się .
A ile to zysku przyniosły "eksperymenty technologiczne " na wannie w styczniu??.
Kto za to poniósł konsekwencje-a teraz np. Pan zi...ny pyta -"czemu nie zgłaszacie".
Pełno kamer wszelakich analiz-wykazów -tabelek i co -nikt nic nie widzi??
Wolne żarty.
13
JD 2017-02-15 19:46
@gosc 2017-02-15 09:57
Warto złożyć papiery?
Michal 2017-02-15 21:18
Nie polecam robiłem na 3 i 2 stanowiskach na dzień nie przedłużyła mi umowy, ponieważ zarząd stwierdził ze mają za dużo ludzi, osobiście nie polecam nawet akordu mi nie policzyli a robiłem cały czas na matach
3
abc 2017-02-19 11:24
czy to prawda ze sa oferty pracy w tej firmie
slyszalem ze mozna nawet 3 tys. zarobic
ciezka tam jest praca
2
Kluczowy Klient 2017-02-26 22:43
Już wiem dlaczego jakoś mat jest tak marna...
3
Pracownik 2017-02-28 12:34
Jakoś mat jest marna i będzie jeszcze gorsza bo linia produkcyjna zarządzają ludzie bez żadnej wiedzy . Staży doświadczeni ludzie są zwalniani bądź sami się zwalniają, bo z obecnym zarzadem nie chcą mieć nic wspólnego .
10
Gonzo 2017-03-01 11:59
No cóż dla obecnych władców ważniejsza jest lśniąca posadzka czy "zielona trawa", zamiast jakość wyrobów. Albo może po prostu brak im podstawowej wiedzy o tym co robią, a tupetem nie zawsze wszystko ogarniesz.
6
zoja 2017-03-05 23:09
praca w krosglasie hartuje .kazdy kto tam pracował bądz pracuje to wie co to jest praca.
4
Paw 2017-03-21 12:21
Nie polecam tej firmy, zła atmosfera w pracy, mobbing, a do tego bardzo szkodliwe włókno szklane gdzie znajduję się praktycznie wszędzie.
8
Dan 2017-04-06 23:13
Nie polecam firmy, nie długo sam kierownik produkcji będzie robił na matach bo ludziw sami odejdą, bo nikt tam nie będzie pracował za przysłowiową miskę ryżu, nikt nie da się nabrać na obiecanki cacanki z ust kierownika produkcji
9
robol z jasła 2017-04-13 15:37
A jak wam się pracuje z nowym kierownikiem zakładu Panem P.CH
boogeyman 2017-05-29 10:15
Podobno największy szkodnik został zwolniony z Krosglassu. Bardzo dobra decyzja tylko o jakieś 1,5 roku za późno. Bo ile kasy zmarnował i ile ludzi przez niego odeszło to szkoda gadać.
16
robol 2017-05-29 23:26
Też słyszałem tą radosną nowinę ;) Może będzie normalniej? Co do P. Ch. - moim zdaniem nadawał się na swoje stanowisko. A najbardziej mi się podobało, że rozmawiał z ludźmi i był za pracownikiem.
6
Józek 2017-06-02 09:35
Jakiego szkodnika macie ma myśli?
1
luk 2017-06-13 13:31
Witam. jak tam teraz jest? są jakieś problemy z wypłatami?
Bardzo zdenerwowany klient 2017-07-17 11:37
Tak złej jakości maty jeszcze nie było co teraz - CO się dzieję z tą firmą ??? Nie da się pracować na macie z Krosglassu !
6
robol 2017-07-17 14:54
Upragniona przez niektórych korporacja... ha
4
Łusy 2017-07-18 10:58
Chyba raczej " dobra zmiana " .
3
boogeyman 2017-07-18 13:30
Prawda jest taka że dla obecnego właściciela ważniejsze jest "by trawa była zielona" niż jakość maty. Inna sprawa że większość tych co się znali na produkcji sama odeszła albo została do tego zmuszona. Miał być niby taki porządek. A jak się teraz na to wszystko patrzy to bajzel dużo większy niż za dawnych czasów i gdzie niby to 5S. Jak by teraz jakaś kontrola rzetelna wpadła od ISO, to po certyfikacie nawet by smród nie pozostał. Na formowaniu badyle takie, że nie dziw że odbiorcy odchodzą.
6
klient północ 2017-08-01 13:05
jakość fatalna - klient północ
5
bemol123 2017-08-05 11:23
Co Pan Opowiadasz! Jakość maty jest stale podnoszona -a to przez :
Stosowanie najnowszych technologii produkcji włókna
Częste modernizacje "maciarek"
Solidne i i przemyślane remonty maszyn
Oraz ciągłe doskonalenie produkcji na każdym etapie.
Nieprawdą zatem jest informacja o złej jakości maty,
Wszystko co napisałem to szczera prawda :-) :-)
7
Jerzy 2017-08-10 12:02
mata przesyca się 15 min !!! - co to ma być ?? W specyfikacji informujecie że 3-4 min . Poraszka !!! Oszukujecie klienta !!!!
6
Hutnik 2017-08-31 12:07
Jasło też już zarżnęli? Młodzież bez pojęcia poniżająca starych hutników. Kto to wytrzyma. Fatalne warunki pracy, niskie płace i plan, plan, plan!!!
13
Kontrahent 2017-09-13 10:27
Jak czytam Wasze opinie to zarówno w Krosglassie jak i w Jaśle opinie są druzgocące ! - przekaz idzie w Świat . Kontrahent
7
Gonzo 2017-09-13 12:46
No niestety właściciel uznał że się na wszystkim zna najlepiej, a z tego co widać tak chyba nie jest.
12
robol 2017-09-19 11:40
z takim chamstwem jak w tej firmie się jeszcze nie spotkałem .
5
mopi 2017-09-20 09:34
Polecacie pracę jako sortowacz pakowacz w tej firmie???
1
Franek 2017-10-07 09:36
Przeczytaj wcześniejsze komentarze to będziesz wiedział co tam się dzieje
2
luk1999 2017-10-16 15:13
nie dostali od przyjscia nowego własciciela to na tych stanowiskach co mogli uciac pieniedzy to poucinali i obiecuje ze dadzą kiedyś. tzn brutto poszlo do góry ale maja taki system liczenia wynagrodzenia (ja pracuje na stanowisku akordowym) ze no konto przychodzą prawie takie same pieniadze.
1
Zostaw swoją opinię o Krosglass SA - Krosno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krosglass SA