logo Grupa Powen - Wafapomp S.A.

Grupa Powen - Wafapomp S.A.

Warszawa

Opinie o Grupa Powen - Wafapomp S.A.

Nico 2016-08-23 22:50
I jak myślisz komu ten PIP pomoże ???? A do nadgodzin nie mogą cię zmusić
sugar 2016-08-25 15:04
A szantaż to nie narzędzie przymusu i wywarcia presji na pracowniku. Sugestia w postaci listy osób do zwolnienia spokojnie można podpiąć pod mobbing.
1
Joker 2016-08-29 21:39
Tak,były M ,ogień i jechana z traserem to nawet do rana;-),taka to jest dobra zmiana,potem czeka cie zwolnienie,i nowego w dobrej cenie,toż to taka polityka kto mądrzejszy z hali znika.
3
Kaziuk 2016-08-30 12:52
re - Czytaj forum że zrozumieniem, bo pytanie zadajesz nie analizując poprzednich wypowiedzi tak jakby ich nie było. Poczytaj a znajdziesz odpowiedz bo nikt nie będzie się w kółko powtarzał...
adik 2016-08-30 16:05
jutro w GPW wielki dzień - zostaną wręczone wypowiedzenia; ewentualni chętni będą mieli szanse bo będą wakaty
4
Pompiarz 2016-08-30 16:13
Zarobki śmiech na sali, rozpoczyna się akcja mobbing. Ale sami się przejadą na tym. Zwolnić i zatrudnić ludzi bez u!iejetnosci... Gratuluje
10
pompiarz 2016-08-31 15:45
Pogratulować nowatorskiej metody składania owh na silikon i spaw. Powen wkroczył na nową ścieżkę montażu pomp, spawanie stopni do siebie jako metoda uszczelniania. No normalnie sukces. Jak i poprzednia z super wykonaniem. A w zeszłym roku chcieli nas zwalniać za mniejsze bledy. No i kto teraz bedzie winny.
4
mówili na mnie wakat :) 2016-09-02 17:49
tak dla przypomnienia - i jak sprawdza się ?, bo z tego co słychać od ludzi ze wszystkich obszarów firmy niestety tak ( można wierzyć lub nie ) . Przykro , że tyle lat pracy idzie na marne i zostaje roztrwonione w tak krótkim czasie .No ale miejsc na dyskonty , parkingi i galerie handlowe nigdy za wiele . Najbardziej bawi kontrast z czołówki strony gdzie Pan Prezes ( którego akurat szanuję ) podpisuje umowę z Premierem Morawieckim ( wiemy czego ma dotyczyć ) a od środka wygląda to coraz bardziej dramatycznie
8
mówili na mnie wakat :) 2016-09-02 17:49
tak dla przypomnienia - i jak sprawdza się ?, bo z tego co słychać od ludzi ze wszystkich obszarów firmy niestety tak ( można wierzyć lub nie ) . Przykro , że tyle lat pracy idzie na marne i zostaje roztrwonione w tak krótkim czasie .No ale miejsc na dyskonty , parkingi i galerie handlowe nigdy za wiele . (usunięte przez administratora)
4
śmieszne 2016-09-02 18:56
a czego ten wpis ma dotyczyć ?:)
wpis dla samego wpisu .... tylko potwierdza twierdzenie , że zatrudnieni osobnik/osobnicy piszą byle pierdoły z czyjegoś polecenia , żenujące ........ jak sytuacja Firmy
6
Lucjusz Wspaniały 2016-09-06 21:26
Nie tylko Wakat ale i Szklarz :P reszty ksywek z grzeczności nie przytoczę :)
7
Johnny 2016-09-14 14:08
Witam

Czy są przyjęcia na obróbkę ? Zastanawiam się czy składać tam papiery ? Jaki nacisk firma kładzie na jakość ?
Joker 2016-09-17 10:07
Ludzie,lukam tu od czasu do czasu,i mogę śmiało stwierdzić że że jest tutaj grono ludzi którzy ,swoimi wpisami bardzo ubarwiają,niestety szarą rzeczywistość tej firmy ,jeśli myślicie o zatrudnieniu to napiszę wprost ,szkoda czasu i zdrowia przerobiłem to i muszę stwierdzić że miłych wspomnień nie mam ,w każdym razie szybko znalazłem zatrudnienie na dużo lepszych warunkach,i z kompetentną kadrą która potrafi zarządzać,bo umówmy się new kierownik,na obróbce oprócz roszad personalnych (które w ostatnich tygodniach są intensywne czyt.odchodzą fachowcy,sami bądź dostają dobrą nowinę na piśmie),i wywierania presji na pracownikach,nie ma zbyt dużych kompetencji by te klocki poukładać ,co przekłada się na atmosferę na wydziale,na czym jak to zazwyczaj bywa cierpi szeregowy pracownik.Zamknąłem rozdział tej firmy,ale przez szacunek dla byłych kolegów z wydziału i wyrażając swoją indywidualną opinię nie mogę przejść obojętnie ,jak czyt.te wpisy jak jest cudownie itp.,które umówmy się z rzeczywistością mają mało wspólnego,i są powielane tutaj przez ludzi którymi nie wnikam co kieruje;-),ale na pewno nie obiektywna ocena rzeczywistości.
10
sagon 2016-09-20 12:12
Niestety jest coraz gorzej. Ludzie świetnie wykształceni z doświadczeniem i chęcią do pracy byli tłamszeni przez ludzi lepszego sortu, którzy nic nie wnosili, a jedynym ich atutem była bliska zażyłość z górą. Na szczęście nie wszędzie tak jest :)
11
anka 2016-09-22 09:16
raczej tam się dobrze nie pracuje
bo widzę ze średnio co 3 miesiące poszukują kierownika projektu to świadczy o dużej rotacji w tej firmie
a rotacja wiąże się tylko z kiepskimi warunkami pracy
może ktoś coś napisać na ten temat?
będę wdzięczna
11
aj 2016-09-22 10:25
ja jednak bardzo chętnie bym się u was zatrudniła jako Inżynier sprzedaży/ Kierownik Regionu jeśli tylko jest szansa że kobieta może u was takie zatrudnienie otrzymać
pilar 2016-10-26 21:11
aktualnie wschodzące gwiazdy to pan K z małżonką; pracowników produkcji coraz mniej; inżynierów sprzedaży coraz więcej, a sprzedaż i tak kuleje; dla nabrania doświadczenia to świetna firma, po tym nic już nie jest straszne
13
Pan ramie pomiarowe 2016-11-14 12:47
Stanowisko:Byly technolog
Umiejscowienie: Wu

Pracowalem tam kiedys przez ponad 4 lata.Ogolnie praca nie byla by zla, gdybe nie bardo slabe zarobki jak na rynek warszawski.Atmosfera w dziale byla w porzadku, lecz regularnie co Jakis czas byla psuta przez emailowych kablarzy (np. byly kierownik magazynu, albo handlowiec Grzegorz.S).Z tego co wiem to ostatnimi czasy byly zwolnienia i z mojego starego teamu nie wiele osob juz zostalo.Mysle ze Firma lepiej by funkcjonowala gdyby nie przerost zatrudnienia na nieprodukcyjnych stanowiskach (np. Handlowcy w Zabrzu).Szkoda bo calkiem fajnie sie tam pracowalo.

Pozdrowienia dla calego zespolu technologicznego z Warszawy
6
ja 2016-11-26 08:10
Opinia z newag gliwice. Tak jakby przeniesiona do powenu razem z pozyskanymi kierownikami.

Były pracownik 2015-10-11 13:25:29
Pracowałem tam jako technolog i wg mojej opinii jest to dobre miejsce pracy dla osób szukających doświadczenia albo bezrobotnych. Jeśli masz zamiar zmienić prace na lepszą to musisz naprawdę pracować w kiepskiej firmie by myśleć o Newagu. W firmie brak atmosfery i ogólnie panujący chaos pomimo stosowania np. tablicówek itp. Praca na "tysiącach" plikach excelowskich jest jedną wielką porażką. Brakuje porządnego systemu MRP. "Młody zespół" oznacza tylko tyle, że są ciągłe rotacje pracowników, i to jest ich największą wadą. Brak poszanowania dla osób z doświadczeniem. Zapominają, że zakład to ludzie. Jeśli przepracujesz tam pół roku to jesteś już pracownikiem o dużym stażu. Zakład od lat zajmuje się remontami starych lokomotyw, a niektóre rzeczy są robione jakby były robione po raz pierwszy. Wynagrodzenie ok. 3000 brutto + premia 2-5%, na święta dodatkowa kasa. Finansowo nie ma biedy. Na stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich znajdują się osoby w wieku ok. 30 lat. Taka osoba nie wiem jaka by super była ale doświadczenia w zarządzaniu ludźmi nie ma. Dla nich najważniejsze są tabelki i terminy w excelu. Także o urlopie możesz pomarzyć.
5
LoL 2016-12-04 14:19
Wszystko super tylko Powen zajmuje się pompami a nie lokomotywami :P takie małe sprostowanie panie technologu :)
2
. 2016-12-05 20:11
Jakbym u ciebie dyrektorze pracował to bym o pompach napisał.
opadają ręce !!! 2016-12-06 20:25
Firma to jedna wielka porażka, totalny brak organizacji !! pracownika w ogóle nie szanują !!!!!! a na podwyżkę wynagrodzenia można zapomnieć !!!!!!!!!!!!!! wszyscy mili jak na nadgodzinach trzeba zostać, premia motywacyjna jest tylko na papierku ( i zapomnij o niej !! ) , o tej porze roku było tyle roboty że nie wiadomo gdzie ręce można wsadzić teraz jest tyle co kot napłakał, a urlop dostają tylko milusińscy i przydupasy. A tak z plusów:
umowa o prace
wynagrodzenie ( stypendium ) na czas
i zdobyte doświadczenie
10
jaro 2016-12-10 09:44
niemiecka pompa Halberga odstawiła 8 blok w Orlenie dobra zmiana CBA pięknie
Pfff 2016-12-11 09:46
????????
OWH 2016-12-13 17:43
Pracy jest bardzo dużo i to obojętnie gdzie pracujesz- czy na produkcji, czy w 'papierkach'. Powtarzam- bardzo dużo,nie jesteś w stanie się ze wszystkim wyrobić. 8h to za mało. Do tego b.duży stres i odpowiedzialność. Stajesz się robotem i naparzasz. Boli Cię głowa i odechciewa ci się wszystkiego. Ludzie róźni, jak to w życiu bywa. Natomiast Prezes- człowiek, o którym krązy legenda. Bardzo arogancki, wredny, wulgarny i niesprawiedliwy. Kierownicy, dyrektorzy...nie szanują nikogo, nie doceniają. Co za tą firmą przemawia- na pewno dużo się nauczysz, co nie przemawia- zbyt dużo pracy, nie spełniasz się, nie ma wyników twojej pracy, bo jest jej za dużo. Ciągle coś jest nie tak. Firma ma obecnie kiepską sytuacje finansową. Za moich czasów odeszło wiele fajnych, mądrych i kompetentnych ludzi. Nigdy nie wiesz. Jak jest mega afera, to połowa osób do zwolnienia. A afera bierze się z niczego. Warto przemyśleć. Jeżeli ktoś nie mam rodziny i chce spędzić swoje życie w pracy- zapraszam. Jeźeli chcesz mieć zszargane nerwy- równiez. No chyba, że ktos to potraktuje rekreacyjnie, na parę miesięcy. Zdobyć doświadczenie i uciec w siną dal:)
13
pompiarz 2016-12-13 22:38
Jeżeli zarząd nie zmieni słabych, miernych pseudo dyrektorków to nic się nie poprawi. Firma ma bardzo duży potencjał ale nieodpowiedni ludzie na stanowiskach hamują rozwój firmy.
11
No peace 2016-12-23 12:27
Dziadostwo sztucznie napędzane opiniami ludzi od koryta :) Pracowałem tam, traciłem nerwy i zdrowie ku chwale głupoli którzy w podzięce kopią cię w tyłek. Porażka firma kierownictwo na poziomie podstawówki, z brakiem doświadczenia i kultury osobistej. Dziwię się, że PIP jeszcze nie dobrał się wam do pupy za takie traktowanie pracowników, szantaże i stałe zastraszane !!!
15
Krys 2017-01-02 22:53
Ja słyszałem od znajomego że pracuje mu się dobrze i ludzie są fajni. Ta krytyka nie pomaga tylko szkodzi.
Ti 2017-01-11 17:41
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, oczywiście pójdę ale czy warto się angażować w tą firmę?
Henry 2017-01-14 15:54
Witam, mam pytanie może ktoś ma informacje na temat nowych rekrutacji na stanowisko koordynatora zakupów.? Nigdzie nie mogę ich namierzyć a bardzo bym chciał pracować. Ciekawi mnie jakie mogę wyciągnąć zarobki?
No peace 2017-01-19 21:51
.....a ty byś pisał na korzyść firmie która cię wykorzystała a potem kopnęła w tyłek ?
1
alibaba 2017-01-20 19:24
6-8 tyś, duża rotacja.
Miszak 2017-01-23 08:45
Super firma i nie jestem od koryta ale normalny człowiek.
pozdrawiam 2017-01-25 08:36
totalne dno , straciłem w niej 6 lat pracy , nie polecam a wiec co mówię bo zaliczyłem kilka stanowisk i znam te badziewie od podszewki aż po samą górę - sugeruję trzymać się z daleka - taka dobra rada
9
Zula 2017-01-26 15:31
Każdą firmę można opluć ale Grupa Powen nie zasługuje na to.
doswiadczony 2017-01-29 11:36
odradzam, najsłabszy dział w firmie.
4
Legenda 2017-01-31 15:13
Firma dużo ma problemu z tym co jest na papierze a co Realem premier to tylko fikcja lub dla wybranych.. Parking 15zł co to ma być.... Niespodzianka że jak chesz parkować to musisz pisać pismo i jeszcze 15zł na miech..... Kierownicą są spoko cała ekipa pracownicza jest luz pomagaj sobie..... Lecz jak się pali dupa kierownikowi wydziału i dekero to nagle hajs jest i premie.... Co to ma być.... brak ciepłe wody w WC... Ubikacji niema zamka w dzwiach.... to już.... Wcale wymagaj wienciej niż można brak odpowiednich narzędzi które potrzebujesz do pracy niema .... Firma oferuje tylko możesz być tak na przechowywanie i szukać czegoś innego....
7
Krysiaczek 2017-02-03 22:06
Mało ofert pracy czyli ludzie , którzy pracują doceniają firmę i nie odchodzą. Widocznie słabeusze nie dają rady i zrobił się zbiorowy lament. Za obijanie się nikt nie będzie płacił, tym bardziej, że opinie są skrajnie różnę.
1
traser 2017-02-07 10:59
ha ha tak to twierdzi chyba Piotrek :}
nie błaznuj stary
5
traser 2017-02-07 10:59
ha ha tak to twierdzi chyba Piotrek :}
nie błaznuj stary
6
Krzysztof 2017-02-21 19:22
Czy oferta dla mechanika maszyn i urządzeń jest aktualna? Słyszałem dobre opinie i postanowiłem złożyć cv. Jakie pobory zasadnicze mogę dostać na starcie? Czy na rozmowie są jakieś trudne pytania? Proszę o info.
kreda 2017-02-23 11:53
no 2200 brutto moze dostaniesz :
2
Kryształowy 2017-02-25 09:13
Pracuję tu od dawna, firma jest spoko i nie mogę zrozumieć tych wpisów. Wszędzie jest raz lepiej raz gorzej ale nie powinno się tak oskarżać firmy w której pracujemy.
1
stalowy 2017-02-26 01:39
To niech firma zacznie w końcu coś robić dla pracowników a nie tylko ich poniżać, gnębić, tępić i straszyć zwolnieniami. Niech się zaczną podwyżki z prawdziwego zdarzenia, premie motywacyjne, LEPSZA ORGANIZACJA PRACY ( BO TEGO WOGÓLE NIE MA !!!! ) i lepsze traktowanie pracownika w tedy się wszystko zmieni ( będą pozytywne komentarze, ludzie się nie będą zwalniać, LEPIEJ BĘDZIE WYKONYWANA PRACA I SZYBCIEJ ).
PRAWDZIWĄ MOTYWACJĄ DLA PRACOWNIKA JEST JEGO STAWKA !!!!
13
W$ 2017-02-27 10:46
Na przykładzie kryształowego widzisz na co idzie Twoja potencjalna premia. Niby skąd te czołowe miejsca w rankingach innowacyjności (Google, IBM i Apple nie umywają się do Powenu). Lwia część kasy idzie na przeludnione działy sprzedaży oraz opłacanie takich podstawionych reklam-rankingów i podstawionych użytkowników forum i płatne usuwanie wpisów. Przecież gazety i internertowe serwisy pracy muszą z czegoś żyć.
2
Weronika 2017-02-27 14:34
Hej! Widzieliście, że firma ostatnio dodała kilka ofert pracy m.in. poszukuje kandydatów na stanowisko INŻYNIER DS. OFERTOWANIA? Będziecie aplikować?
si 2017-03-09 22:18
Piotruś Pan to jakaś żałosna pomyłka. Osoba, która kompletnie nie zna się na zarządzaniu i kierowaniu ludźmi. Gdyby nie Pan Tatuś to nie miałby najmniejszych szans na rynku pracy na kierowniczym stanowisku. Brak podstawowej wiedzy o zarządzaniu, ekonomii, kontrolingu, prawie pracy ... można by wymieniać dalej. A przede wszystkim brak kultury osobistej i szacunku do drugiego człowieka. Piotrusiu najwyższy czas się zmienić i dorosnąć do roli, którą otrzymał Pan w spadku, bo nic nie trwa wiecznie. Douczyć się też trzeba, bo wstyd się ciągnie z tych głupot które Pan pleciesz.
15
Weronika 2017-03-10 08:59
Zastanawialiście się jak Grupa Powen - Wafapomp S.A. dobiera pracowników do swojego zespołu? Koniecznie zapoznajcie się z informacjami zawartymi na stronie firmy http://www.powen.pl/rekrutacja - przydatne, prawda?
kycie 2017-03-11 22:37
ten pan jest ekonomem, nie liderem
6
Natalia 2017-03-18 09:30
Bardzo cieszę sie z pracy w firmie Wafapomp S.A., to super firma
1
Zostaw swoją opinię o Grupa Powen - Wafapomp S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Powen - Wafapomp S.A.