logo Grupa Powen - Wafapomp S.A.

Grupa Powen - Wafapomp S.A.

Warszawa

Opinie o Grupa Powen - Wafapomp S.A.

Kryształowy 2017-02-25 09:13
Pracuję tu od dawna, firma jest spoko i nie mogę zrozumieć tych wpisów. Wszędzie jest raz lepiej raz gorzej ale nie powinno się tak oskarżać firmy w której pracujemy.
1
stalowy 2017-02-26 01:39
To niech firma zacznie w końcu coś robić dla pracowników a nie tylko ich poniżać, gnębić, tępić i straszyć zwolnieniami. Niech się zaczną podwyżki z prawdziwego zdarzenia, premie motywacyjne, LEPSZA ORGANIZACJA PRACY ( BO TEGO WOGÓLE NIE MA !!!! ) i lepsze traktowanie pracownika w tedy się wszystko zmieni ( będą pozytywne komentarze, ludzie się nie będą zwalniać, LEPIEJ BĘDZIE WYKONYWANA PRACA I SZYBCIEJ ).
PRAWDZIWĄ MOTYWACJĄ DLA PRACOWNIKA JEST JEGO STAWKA !!!!
20
W$ 2017-02-27 10:46
Na przykładzie kryształowego widzisz na co idzie Twoja potencjalna premia. Niby skąd te czołowe miejsca w rankingach innowacyjności (Google, IBM i Apple nie umywają się do Powenu). Lwia część kasy idzie na przeludnione działy sprzedaży oraz opłacanie takich podstawionych reklam-rankingów i podstawionych użytkowników forum i płatne usuwanie wpisów. Przecież gazety i internertowe serwisy pracy muszą z czegoś żyć.
4
Weronika 2017-02-27 14:34
Hej! Widzieliście, że firma ostatnio dodała kilka ofert pracy m.in. poszukuje kandydatów na stanowisko INŻYNIER DS. OFERTOWANIA? Będziecie aplikować?
1
si 2017-03-09 22:18
Piotruś Pan to jakaś żałosna pomyłka. Osoba, która kompletnie nie zna się na zarządzaniu i kierowaniu ludźmi. Gdyby nie Pan Tatuś to nie miałby najmniejszych szans na rynku pracy na kierowniczym stanowisku. Brak podstawowej wiedzy o zarządzaniu, ekonomii, kontrolingu, prawie pracy ... można by wymieniać dalej. A przede wszystkim brak kultury osobistej i szacunku do drugiego człowieka. Piotrusiu najwyższy czas się zmienić i dorosnąć do roli, którą otrzymał Pan w spadku, bo nic nie trwa wiecznie. Douczyć się też trzeba, bo wstyd się ciągnie z tych głupot które Pan pleciesz.
27
Weronika 2017-03-10 08:59
Zastanawialiście się jak Grupa Powen - Wafapomp S.A. dobiera pracowników do swojego zespołu? Koniecznie zapoznajcie się z informacjami zawartymi na stronie firmy http://www.powen.pl/rekrutacja - przydatne, prawda?
1
kycie 2017-03-11 22:37
ten pan jest ekonomem, nie liderem
9
Natalia 2017-03-18 09:30
Bardzo cieszę sie z pracy w firmie Wafapomp S.A., to super firma
2
tyra 2017-04-05 23:29
Piotruś Pan ma własne widzenie świata, nie interesują go inne argumenty, nawet ich nie słucha, jeżeli fakty przeczą jego teoriom to tym gorzej dla faktów, do tego czerpie jakąś chorą przyjemność z poniżania pracowników i znęcania się nad nimi psychicznie
14
Weronika 2017-04-06 08:44
@Natalia, dobrze to słyszeć. A z czego jesteś najbardziej zadowolona?
1
tyra 2017-04-10 18:21
jedyną zadowoloną pracownicą w GPW S.A. jest pani Anna B.
6
Izolda 2017-04-10 19:04
Czy Grupa Powen - Wafapomp ma jakieś nowe oferty pracy?
Weronika 2017-04-11 10:05
Sprawdź, jak Grupa Powen - Wafapomp S.A. dba o rozwój swoich pracowników! http://www.powen.pl/rozwoj_pracownikow
tyra 2017-04-17 18:27
"AKADEMIA POWEN" to szkolenia dla pracowników produkcji z zakresu produkowanych pomp; prowadzi je dr inż Pakuła, który jest w 100% teoretykiem; inne szkolenia są tylko dla "zaufanych"
2
Krystian 2017-04-18 19:09
Czy firma nie ma aktualnie nowych ofert pracy? Słyszałem dobre opinie o nich, ale po lekturze wpisów nie wiem co myśleć? Wiem, że często zwolnieni pracownicy robią takie akcje przeciwko byłym firmom ale to się ma do nich?
Weronika 2017-04-19 11:44
@Krystian rzeczywiście na stronie internetowej Grupa Powen - Wafapomp S.A. można znaleźć informacje o tym, że firma obecnie nie prowadzi rekrutacji. Jeżeli jednak jesteś zainteresowany pracą w tym miejscu zachęcam do sprawdzania zakładki 'Kariera' na ich stronie: http://www.powen.pl/rekrutacja
Rudy 2017-05-18 21:59
Ludzie szkoda czasu. Umowę dają na krótki czas okreslony żeby pracownik czuł presję i robił nadgodziny bo potrzebuja niewolników bo na pensję nie mają kasy jak im bank kredytu nie da. Zarząd chyba zapomniał że produkuje pompy a nie bułki i sprzedać jest ciężko produkt kiepskiej jakości a i zbytu też nie ma bo kasa idzie na 500+ zamiast na inwestycje. Osobiście odradzam tą firmę i tę branżę.
4
konserwa power 2017-05-19 08:00
Stara gwardio wróć.........
Pracuję w tej firmie ponad 10 lat i takiego bagna jak teraz to nigdy nie było , aż strach pomyśleć co będzie dalej .
Zbroja , Siedlecki , Kwinta - ci ludzie wiedzieli co robią , wszystko było inaczej , teraz to jest jakaś masakra , widać po komentarzach i wynikach sprzedaży , nowym odradzam .......
14
Weronika 2017-05-19 09:14
@konserwa power piszesz, że ostatnio w firmie zaszły zmiany na gorsze. Jakie zmiany masz konkretnie na myśli? Jak uważasz, co było tego przyczyną? Napisz nam więcej w tym temacie. Jak na tę chwilę prezentuje się Grupa Powen - Wafapomp S.A.?
krrrrrrr 2017-06-02 19:23
Tragedia
Kiedy wreszcie zarząd zrozumie że Z.K . się nie nadaje.Zero pojęcia o zarządzaniu......
10
Tralala 2017-06-10 11:13
Odpowiedź jest prosta-nigdy
4
kycie 2017-06-11 10:00
Problemem są zarobki szeregowych pracowników, jest to najniższa krajowa lub niewiele więcej. Jak się ma szczęście to może na 2200 brutto ktoś się załapie. Ostatnio kilka osób dostało "podwyżki" ustawowe bo mieli mniej niż 2000 brutto. Czyli to co się wytarguje na początku to i zostanie na wieki wieków. O premiach można zapomnieć. Kadra niższego szczebla dostaje niewiele więcej. Do tego dochodzi sposób traktowania pracownika - jak niewolnika, jak sprzęt.
7
:) 2017-06-13 12:43
człowieku takiej sprzedaży jaka jest 2017 roku i prognoz nie było przez ostatnie 15 lat - także może zaciągnij nowe dane z kanbana.
kreda 2017-06-13 19:44
Może sprzedaż mamy dobra ale produkcja, planowanie, zaopatrzenie, jakość leci na pysk. To utracone korzyści. Generalnie jest bardzo słabo
6
truś 2017-06-15 22:14
ta sprzedaż jest tylko na papierze i w premiach dla marketingu, na produkcji pusto i cicho
8
Karol 2017-06-16 21:02
Czy jesteście pewni, że firma nie zasługuje na lepsze opinie? Może jest trudniejszy czas ale to nie znaczy, że jest ogólnie źle! Myślę, że trzeba lepiej pracować
tutek 2017-06-26 00:17
co to znaczy pracować "lepiej"? pracować po 10-16 godzin na dobę? przychodzić w weekendy za free? a może wręcz płacić za to, że możemy przyjść do pracy? przy wynagrodzeniu na poziomie najniższej krajowej brak jest jakiejkolwiek motywacji, a ten "przejściowy" kryzys trwa już od ok 8 lat
12
Rudy 2017-06-28 16:25
Jaka sprzedaż to są zadania pod klucz z małą ilością pomp więc produkcja i zakład dalej będą bez roboty. A jak któryś z tych milionowych kontraktów będzie opóźniony to kary są milionowe dla firmy i wtedy przyjdzie KSB i Was kupi za grosze.
4
Karol 2017-07-01 12:55
Dla mnie lepsza praca to wydajniejsza praca a nie udawanie pracy przez 10 lub więcej godzin! A firma jest dobra!.
1
tym 2017-07-05 05:43
zgodnie z kodeksem pracy dniówka ma 8 godzin, a nie 10; zanim zaczniesz pisać laurki to zatrudnij się w tej firmie, najlepiej gdzieś na produkcji
pozdrawiam
3
Nowy 2017-07-05 08:58
Może ktoś ma informacje czy firma potrzebuje jeszcze wiertacza? Widziałem taką ofertę. Słyszałem sporo dobrego o firmie a jak się wam pracuje ? Z góry dzieki
tyrek 2017-07-07 21:54
szkoda, że Grupa woli płacić zewnętrznej firmie za maskowanie opinii niż swoim pracownikom za pracę
5
zuz 2017-07-07 22:13
Mam nadzieję, że Pan to czyta Panie Prezesie. Może Pan zwolnić wszystkich doświadczonych pracowników lub pozwolić żeby się sami pozwalniali bo nie ma podwyżek ani nawet premii. Ale tym "nowym" trzeba zapłacić dwa razy tyle i jeszcze ich przeszkolić, a tego też wkrótce nie będzie miał kto zrobić.
10
Krystianek 2017-07-10 09:34
Doskonale wiecie, żeby praca była opłacalna to musi być wydajna a nie wyciągnięta w czasie co bardzo zmniejsza opłacalność. Gdyby każdy zajął się sumienne tylko swoją pracą to jestem pewna nie musiałby pracować dłużej a zarabialibyśmy jeszcze lepiej niż obecnie.
Zły 2017-07-10 11:11
Bardzo jesteś mądra "Krystianek". ... kolejny opłacony post... Pani się pomyliło, bo chciała pisać jako facet.
7
Zatapialny 2017-07-10 19:22
Panie Prezes ( Piotrusiu ) bardzo żenujący jest fakt wynajmowania podstawionych osób niezwiązanych z firmą do wpisywania byle jakich postów . Naprawdę , żenada . Jeśli tak bardzo zależy Panu na dobrej opinii Firmy to proszę zacząć zachowywać się , kierować , stwarzać warunki godnej pracy . Taki śmieszny i nieudolny sposób wpływania na forum jest obiektem kpin większości załogi , no może oprócz małej kliki przydupasów i klakierów , którymi tak chętnie się Pan otaczasz ( chociaż oni na pewno prywatnie myślą podobnie ).
18
Mango 2017-07-15 19:48
Grupa Powen - Wafapomp to świetna firma, pracuję tu już długo.
2
Staszek K 2017-07-17 09:07
Ta chyba w Świdnicy :)
7
Leonid 2017-07-21 18:17
Wystarczy pozytywna opinie a od razu wszyscy atakują. Każdy pisze co myśli!
Papasmerf 2017-08-02 11:05
Zarząd i osoby decyzyjne wychodzą z założenia ze lepiej zatrudnić 3 osoby po najniższej krajowej i mówić im co mają robić od a do z niż zatrudnić jedną osobę za 4 tysiące ktora zrobi to samo co te 3. A jednocześnie podpowie z swoim doświadczeniem co można zrobić inaczej i lepiej. Firma to ludzie więc jak masz kadrę na poziomie podstawowym lub ukraińskim to tak samo firma jest odbierana przez klienta. Podsumowując jeżeli masz wykształcenie podstawowe to śmiało aplikuj.
8
Jeremiasz 2017-08-11 11:44
Każdy z nas szukałby w swojej firmie oszczędności, to jest zupełnie logiczne. Najbardziej denerwuje mnie jak nieudacznicy, którzy z pracą są na bakier oczekują nie wiadomo jakich pensji, premii i co jeszcze?
1
Krystian 2017-08-24 10:04
Pracuję w Grupa Powen - Wafapomp i mogę ja polecić innym.
1
Weronika 2017-09-04 10:33
@Krystian dlaczego polecasz firmę Grupa Powen - Wafapomp S.A.? Co najbardziej Ci się podoba w pracy? @tyra, @nick na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum przed pozostawieniem komentarza http://www.gowork.pl/regulamin
tomek magazynier 2017-09-04 10:42
Pracowałem w tej Firmie gdy istniała jeszcze pod nazwą Warszawska Fabryka Pomp i Armatury nastepnie przemianowana na Wafapomp S.A. w latach 1989 do 2004. W tej firmie było naprawdę dobrze dokąd nie wszedł tam Powen Zabrze. Ludzie mieli co robić były pensje,premie roczne produkcyjne jak również 14 pensja. Pamiętam czasy gdy w dziale sprzedaży pracowali tacy ludzie ja pani Bożena Bonczek czy kierownicy magazynu wyrobów gotowych najpierw pan Marian Balik a nastepnie pan Andrzej Górski. Chciałbym ich wszystkich serdecznie pozdrowić gdyż bardzo szanowałem tych ludzi i ceniłem ich fachowośc. Niestety po połączeniu fabryk w Warszawie i Zabrzu wszystko runeło. Zostało zwolnionych kilkaset osób w tym również ja a z tego co wiem to atmosfera stała się nie do zniesienia. Nadal mam wielki sentyment do tego zakładu ale również wielki żal do kierownictwa tej firmy że dopuścili do upadku jednego z najlepszych zakładów w tej branży na rynku polskim jak również rynkach światowych bo pamietam bardzo duże wysyłki eksportowe do krajów bliskiego wschodu pomp do nawadniania pustyń. Potrafiło się ładować po 9 kontenerów w 3 dni.Szkoda że to wszystko się tak skończyło i jak czytam teraz te opinie to widzę że nic się nie zmienia od czasu odejścia mojego
6
tyra 2017-09-07 20:17
a co jest obraźliwego w napisaniu prawdy? zwalnia się lub zmusza do zwolnienia pracowników, którzy przepracowali w tej firmie ponad 30 lat (naprawdę niektórzy pracują w Powenie od szkoły zawodowej), wypłaca się głodowe pensje na poziomie najniższej krajowej i jednocześnie zatrudnia pracowników praktycznie niewykwalifikowanych za dużo wyższe stawki; starzy pracownicy od 10 lat nie wiedzą co to jest podwyżka i od 8 co to jest premia; oczywiście mogą się zwolnić jak im się nie podoba, tylko gdzie ma iść pracownik w wieku 50 lat
5
Henry 2017-09-11 12:13
To z pewnością trudny i smutny temat i pewnie nikt nie traktuje takich uwag jak coś złego a jedynie jak coś do przemyślenia!
uwolniona 2017-09-12 23:09
Pan Piotruś - niestety wszystko co ktoś tu napisał to prawda, niestety... Osobą na takim stanowisku powinna dawać przykład swoim zachowaniem, szanować swoich pracowników, motywować. Rolą zarządu, rolą prezesa jest szukanie kompromisu, wyznaczanie właściwego kierunku, stworzenie miejsca pracy dla innych tak aby chcieli przychodzić z przyjemnością. Można by pisać dalej, ale po co - ten typ tak ma. Na szczęście już nie pracuję z Panem Piotrusiem, mam teraz szefa idealnego. Mój szef docenia moją pracę i zaangażowanie. Mój szef jest dla mnie autorytetem, jest specjalistą w swojej dziedzinie, a ponadto jest miły i kulturalny. Ponadto zaznaczam, że mój szef nie jest moją rodziną, nie jesteśmy w związku, nie jest moim kolegą, ani znajomym. Jest po prostu moim szefem. Da się - da się Panie Piotrusiu. Pan niestety nigdy nie usłyszy takich słów od swojego pracownika (chyba że Pani Ani). WSZYSTKIM CHĘTNYM ODRADZAM PRACĘ W POWENIE
15
Ktoś 2017-09-13 12:32
Dokładnie tak jest "Uwolniona" jak piszesz. Ale ważną rzecz pominęłaś, otóż w firmie nie ma już nauczycieli, czyli starszych pracowników z doświadczeniem i wiedzą, która jest nam młodym potrzebna. Chciałbym, aby tak jak moja mama w innej firmie, ktoś przekazał mi swoją wiedzę i spokojnie poszedł na zasłużoną emeryturę. Przecież takie mieszanie pokoleń jest ogromnie ważne dla młodych jak i starszych ludzi. My uczymy się od nich a oni od nas. Już drugi rok, a może nawet wcześniej jest nagonka na starszych pracowników i to jest tzw. " strzał w kolano" dla GPW. Pozbywanie się wiedzy i doświadczenia to samobójstwo dla zakładu. A my młodzi jakie mamy szanse na zdobycie tego (wiedza i doświadczenie)co zostało wyrzucone wraz ze starymi pracownikami, jak mamy pracować skoro nie ma nas kto uczyć ? To pytanie kieruję do Zarządu. Szkoda.......
13
Krys 2017-09-14 23:20
Co aktualnie słychać w firmie? Jak wam się pracuje? Złożyłem cv i czekam na rozmowę mając nadzieję, że się dostanę.
Weronika 2017-09-21 23:55
@Krys jak poszła rozmowa w firmie Grupa Powen - Wafapomp S.A.? Jak przebiegł proces rekrutacji? Ile było etapów? Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej? Takie informacje o rekrutacji są pomocą dla osób, które aplikują do firmy.
Zostaw swoją opinię o Grupa Powen - Wafapomp S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Powen - Wafapomp S.A.