logo Grupa Powen - Wafapomp S.A.

Grupa Powen - Wafapomp S.A.

Warszawa

Opinie o Grupa Powen - Wafapomp S.A.

robol 2016-07-06 23:22:19
Z samego socjala nie da się wyżyć. A pensje niewysokie.
1
olo 2016-07-09 07:37:02
widać zapiszywaczy zatrudnionych na etacie przez firmę dla zaciemniania niekorzystnych opinii. Wypalarka jest w firmie obok. Byle coś napisać i rozmyć całość.
xXx 2016-07-11 07:39:12
Zapominasz, że Stalkowent też należy do grupy.
Jan z Czarnolasu 2016-07-12 22:25:36
Józef z Krzyśkiem są na hali więc produkcja nie nawali. Będzie żwawo szła robota - nadgodziny to głupota będą lepsze motywacje w końcu na co nam wakacje. Dzisiaj plan jest doskonały zrobić czystkę i na hali pozostawić same asy co przyniosą kupe kasy. Za pół roku zobaczycie jak wspaniałe będzie życie :)
9
ciekawe 2016-07-14 10:16:29
Pytanie za 100 pkt.
Ile osób z Newagu w Gliwicach do Was przeszło!!?
asdfa 2016-07-14 20:43:18
Narazie 0, maja byc dalsze zwolnienia wiec pewnie dojdzie do tego okragle 0.
Jan z Czarnolasu 2016-07-24 21:02:53
Dziś z Powenu nowe wieści nowy traser płytę pieści, w końcu myśli strategicznie kiedy bilans szef mu przyśle :)

1
Jan z Czarnolasu 2016-07-24 21:03:19
Dziś z Powenu nowe wieści nowy traser płytę pieści, w końcu myśli strategicznie kiedy bilans szef mu przyśle :)
ktoś 2016-07-30 13:23:16
Prawda Szoł, masz rację.
zezowate szczęście 2016-07-31 21:53:36
Masz przynajmniej dwie rozmowy. Pierwsza jest z przedstawicielem HR, rozmowę i dane przekazuje do bezpośredniego przełożonego, jeżeli będzie zainteresowany to zapraszają Ciebie na drugą rozmowę z przyszłym szefem i później to loteria.
Joker 2016-08-05 21:49:46
Szczerze,odradzam pracowałem więc doskonale wiem jak to wygląda ,wymagania duże (precyzyjna robota )a zarobki śmieszne ,wszechobecny bajzel organizacyjny sprawia ,że rotacja jest duża i to nie tylko na produkcji(czyt.zmiany na stanowiskach kierowniczych średnio co 3-4 miesiące).Uważam że w moim przypadku to było uwolnienie a nie zwolnienie,bo naprawdę można znacznie lepiej wybrać zarówno pod względem finansowym jak i organizacyjnym,a nie pchać się w środowisko ,co poniektórych zarządzających uzdrowicieli wydziału;-),którzy z pojęciem obróbki mają niewiele wspólnego,a których jedyną umiejętnością jest zaklinanie rzeczywistości przed górą w trosce nie o dobro zakładu ,tylko stołek.
6
Powenka 2016-08-11 17:15:44
Jak w każdym zakładzie pracy są plusy i minusy, ogólnie jest ok, zawsze był bajzel i zwolnienia, Kiedy zakład w potrzebie to fizyczny po 16 godz pracuje i dłużej aż padnie, zarobki do dupy no chyba ze nadgodziny się robi,
1
on 2016-08-11 22:39:42
Ciekawe że na każdy post od razu jest odpowiedź komentująca ofertę pracy albo chwaląca warunki oferowane. Niby tak od niechcenia. Tak pytam z ciekawości, ile taka usługa w sieci kosztuje. Bo słyszałem 60 groszy za wpis. ;)
1
Powenka 2016-08-12 15:20:26
Niby taki kryzys, zwolnienia!! Podwyżek nie będzie (dla tych co mają i tak najniższą krajową) a przyjmują inżynierów co i tak nie polepszają sytuacji w zakładzie, Nie potrzeba inżynierów tylko dobrych monterow bo ci co są wnet odejdą,
6
Powenka 2016-08-12 15:58:55
Szkoda słów
Powenka 2016-08-12 16:11:45
Wszystko pod kontrolą co??Miłego weekendu
1
Były M 2016-08-13 23:01:28
Pragnę podziękować za nie przedłużanie mi umowy bo dzięki temu znalazłem pracę w innej firmie za wyższe pieniądze . Teraz wiem, że żyję :)
Pozdrawiam wszystkich pracowników z wydziału mechanicznego :)
Chłopaki "OGIEŃ" :P
15
pop 2016-08-20 18:03:30
możecie powiedzieć co się dzieje z najlepszym kierownikiem produkcji (usunięte przez administratora)?
Nico 2016-08-23 22:50:05
I jak myślisz komu ten PIP pomoże ???? A do nadgodzin nie mogą cię zmusić
sugar 2016-08-25 15:04:05
A szantaż to nie narzędzie przymusu i wywarcia presji na pracowniku. Sugestia w postaci listy osób do zwolnienia spokojnie można podpiąć pod mobbing.
1
Joker 2016-08-29 21:39:46
Tak,były M ,ogień i jechana z traserem to nawet do rana;-),taka to jest dobra zmiana,potem czeka cie zwolnienie,i nowego w dobrej cenie,toż to taka polityka kto mądrzejszy z hali znika.
1
Kaziuk 2016-08-30 12:52:24
re - Czytaj forum że zrozumieniem, bo pytanie zadajesz nie analizując poprzednich wypowiedzi tak jakby ich nie było. Poczytaj a znajdziesz odpowiedz bo nikt nie będzie się w kółko powtarzał...
adik 2016-08-30 16:05:06
jutro w GPW wielki dzień - zostaną wręczone wypowiedzenia; ewentualni chętni będą mieli szanse bo będą wakaty
3
Pompiarz 2016-08-30 16:13:12
Zarobki śmiech na sali, rozpoczyna się akcja mobbing. Ale sami się przejadą na tym. Zwolnić i zatrudnić ludzi bez u!iejetnosci... Gratuluje
7
pompiarz 2016-08-31 15:45:33
Pogratulować nowatorskiej metody składania owh na silikon i spaw. Powen wkroczył na nową ścieżkę montażu pomp, spawanie stopni do siebie jako metoda uszczelniania. No normalnie sukces. Jak i poprzednia z super wykonaniem. A w zeszłym roku chcieli nas zwalniać za mniejsze bledy. No i kto teraz bedzie winny.
2
mówili na mnie wakat :) 2016-09-02 17:49:08
tak dla przypomnienia - i jak sprawdza się ?, bo z tego co słychać od ludzi ze wszystkich obszarów firmy niestety tak ( można wierzyć lub nie ) . Przykro , że tyle lat pracy idzie na marne i zostaje roztrwonione w tak krótkim czasie .No ale miejsc na dyskonty , parkingi i galerie handlowe nigdy za wiele . Najbardziej bawi kontrast z czołówki strony gdzie Pan Prezes ( którego akurat szanuję ) podpisuje umowę z Premierem Morawieckim ( wiemy czego ma dotyczyć ) a od środka wygląda to coraz bardziej dramatycznie
7
mówili na mnie wakat :) 2016-09-02 17:49:53
tak dla przypomnienia - i jak sprawdza się ?, bo z tego co słychać od ludzi ze wszystkich obszarów firmy niestety tak ( można wierzyć lub nie ) . Przykro , że tyle lat pracy idzie na marne i zostaje roztrwonione w tak krótkim czasie .No ale miejsc na dyskonty , parkingi i galerie handlowe nigdy za wiele . (usunięte przez administratora)
3
śmieszne 2016-09-02 18:56:14
a czego ten wpis ma dotyczyć ?:)
wpis dla samego wpisu .... tylko potwierdza twierdzenie , że zatrudnieni osobnik/osobnicy piszą byle pierdoły z czyjegoś polecenia , żenujące ........ jak sytuacja Firmy
5
Lucjusz Wspaniały 2016-09-06 21:26:23
Nie tylko Wakat ale i Szklarz :P reszty ksywek z grzeczności nie przytoczę :)
6
Johnny 2016-09-14 14:08:06
Witam

Czy są przyjęcia na obróbkę ? Zastanawiam się czy składać tam papiery ? Jaki nacisk firma kładzie na jakość ?
Joker 2016-09-17 10:07:37
Ludzie,lukam tu od czasu do czasu,i mogę śmiało stwierdzić że że jest tutaj grono ludzi którzy ,swoimi wpisami bardzo ubarwiają,niestety szarą rzeczywistość tej firmy ,jeśli myślicie o zatrudnieniu to napiszę wprost ,szkoda czasu i zdrowia przerobiłem to i muszę stwierdzić że miłych wspomnień nie mam ,w każdym razie szybko znalazłem zatrudnienie na dużo lepszych warunkach,i z kompetentną kadrą która potrafi zarządzać,bo umówmy się new kierownik,na obróbce oprócz roszad personalnych (które w ostatnich tygodniach są intensywne czyt.odchodzą fachowcy,sami bądź dostają dobrą nowinę na piśmie),i wywierania presji na pracownikach,nie ma zbyt dużych kompetencji by te klocki poukładać ,co przekłada się na atmosferę na wydziale,na czym jak to zazwyczaj bywa cierpi szeregowy pracownik.Zamknąłem rozdział tej firmy,ale przez szacunek dla byłych kolegów z wydziału i wyrażając swoją indywidualną opinię nie mogę przejść obojętnie ,jak czyt.te wpisy jak jest cudownie itp.,które umówmy się z rzeczywistością mają mało wspólnego,i są powielane tutaj przez ludzi którymi nie wnikam co kieruje;-),ale na pewno nie obiektywna ocena rzeczywistości.
9
sagon 2016-09-20 12:12:25
Niestety jest coraz gorzej. Ludzie świetnie wykształceni z doświadczeniem i chęcią do pracy byli tłamszeni przez ludzi lepszego sortu, którzy nic nie wnosili, a jedynym ich atutem była bliska zażyłość z górą. Na szczęście nie wszędzie tak jest :)
9
anka 2016-09-22 09:16:50
raczej tam się dobrze nie pracuje
bo widzę ze średnio co 3 miesiące poszukują kierownika projektu to świadczy o dużej rotacji w tej firmie
a rotacja wiąże się tylko z kiepskimi warunkami pracy
może ktoś coś napisać na ten temat?
będę wdzięczna
10
aj 2016-09-22 10:25:12
ja jednak bardzo chętnie bym się u was zatrudniła jako Inżynier sprzedaży/ Kierownik Regionu jeśli tylko jest szansa że kobieta może u was takie zatrudnienie otrzymać
pilar 2016-10-26 21:11:43
aktualnie wschodzące gwiazdy to pan K z małżonką; pracowników produkcji coraz mniej; inżynierów sprzedaży coraz więcej, a sprzedaż i tak kuleje; dla nabrania doświadczenia to świetna firma, po tym nic już nie jest straszne
11
Pan ramie pomiarowe 2016-11-14 12:47:00
Stanowisko:Byly technolog
Umiejscowienie: Wu

Pracowalem tam kiedys przez ponad 4 lata.Ogolnie praca nie byla by zla, gdybe nie bardo slabe zarobki jak na rynek warszawski.Atmosfera w dziale byla w porzadku, lecz regularnie co Jakis czas byla psuta przez emailowych kablarzy (np. byly kierownik magazynu, albo handlowiec Grzegorz.S).Z tego co wiem to ostatnimi czasy byly zwolnienia i z mojego starego teamu nie wiele osob juz zostalo.Mysle ze Firma lepiej by funkcjonowala gdyby nie przerost zatrudnienia na nieprodukcyjnych stanowiskach (np. Handlowcy w Zabrzu).Szkoda bo calkiem fajnie sie tam pracowalo.

Pozdrowienia dla calego zespolu technologicznego z Warszawy
5
ja 2016-11-26 08:10:09
Opinia z newag gliwice. Tak jakby przeniesiona do powenu razem z pozyskanymi kierownikami.

Były pracownik 2015-10-11 13:25:29
Pracowałem tam jako technolog i wg mojej opinii jest to dobre miejsce pracy dla osób szukających doświadczenia albo bezrobotnych. Jeśli masz zamiar zmienić prace na lepszą to musisz naprawdę pracować w kiepskiej firmie by myśleć o Newagu. W firmie brak atmosfery i ogólnie panujący chaos pomimo stosowania np. tablicówek itp. Praca na "tysiącach" plikach excelowskich jest jedną wielką porażką. Brakuje porządnego systemu MRP. "Młody zespół" oznacza tylko tyle, że są ciągłe rotacje pracowników, i to jest ich największą wadą. Brak poszanowania dla osób z doświadczeniem. Zapominają, że zakład to ludzie. Jeśli przepracujesz tam pół roku to jesteś już pracownikiem o dużym stażu. Zakład od lat zajmuje się remontami starych lokomotyw, a niektóre rzeczy są robione jakby były robione po raz pierwszy. Wynagrodzenie ok. 3000 brutto + premia 2-5%, na święta dodatkowa kasa. Finansowo nie ma biedy. Na stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich znajdują się osoby w wieku ok. 30 lat. Taka osoba nie wiem jaka by super była ale doświadczenia w zarządzaniu ludźmi nie ma. Dla nich najważniejsze są tabelki i terminy w excelu. Także o urlopie możesz pomarzyć.
3
LoL 2016-12-04 14:19:38
Wszystko super tylko Powen zajmuje się pompami a nie lokomotywami :P takie małe sprostowanie panie technologu :)
2
. 2016-12-05 20:11:09
Jakbym u ciebie dyrektorze pracował to bym o pompach napisał.
opadają ręce !!! 2016-12-06 20:25:40
Firma to jedna wielka porażka, totalny brak organizacji !! pracownika w ogóle nie szanują !!!!!! a na podwyżkę wynagrodzenia można zapomnieć !!!!!!!!!!!!!! wszyscy mili jak na nadgodzinach trzeba zostać, premia motywacyjna jest tylko na papierku ( i zapomnij o niej !! ) , o tej porze roku było tyle roboty że nie wiadomo gdzie ręce można wsadzić teraz jest tyle co kot napłakał, a urlop dostają tylko milusińscy i przydupasy. A tak z plusów:
umowa o prace
wynagrodzenie ( stypendium ) na czas
i zdobyte doświadczenie
8
jaro 2016-12-10 09:44:06
niemiecka pompa Halberga odstawiła 8 blok w Orlenie dobra zmiana CBA pięknie
Pfff 2016-12-11 09:46:48
????????
OWH 2016-12-13 17:43:59
Pracy jest bardzo dużo i to obojętnie gdzie pracujesz- czy na produkcji, czy w 'papierkach'. Powtarzam- bardzo dużo,nie jesteś w stanie się ze wszystkim wyrobić. 8h to za mało. Do tego b.duży stres i odpowiedzialność. Stajesz się robotem i naparzasz. Boli Cię głowa i odechciewa ci się wszystkiego. Ludzie róźni, jak to w życiu bywa. Natomiast Prezes- człowiek, o którym krązy legenda. Bardzo arogancki, wredny, wulgarny i niesprawiedliwy. Kierownicy, dyrektorzy...nie szanują nikogo, nie doceniają. Co za tą firmą przemawia- na pewno dużo się nauczysz, co nie przemawia- zbyt dużo pracy, nie spełniasz się, nie ma wyników twojej pracy, bo jest jej za dużo. Ciągle coś jest nie tak. Firma ma obecnie kiepską sytuacje finansową. Za moich czasów odeszło wiele fajnych, mądrych i kompetentnych ludzi. Nigdy nie wiesz. Jak jest mega afera, to połowa osób do zwolnienia. A afera bierze się z niczego. Warto przemyśleć. Jeżeli ktoś nie mam rodziny i chce spędzić swoje życie w pracy- zapraszam. Jeźeli chcesz mieć zszargane nerwy- równiez. No chyba, że ktos to potraktuje rekreacyjnie, na parę miesięcy. Zdobyć doświadczenie i uciec w siną dal:)
10
pompiarz 2016-12-13 22:38:04
Jeżeli zarząd nie zmieni słabych, miernych pseudo dyrektorków to nic się nie poprawi. Firma ma bardzo duży potencjał ale nieodpowiedni ludzie na stanowiskach hamują rozwój firmy.
9
No peace 2016-12-23 12:27:25
Dziadostwo sztucznie napędzane opiniami ludzi od koryta :) Pracowałem tam, traciłem nerwy i zdrowie ku chwale głupoli którzy w podzięce kopią cię w tyłek. Porażka firma kierownictwo na poziomie podstawówki, z brakiem doświadczenia i kultury osobistej. Dziwię się, że PIP jeszcze nie dobrał się wam do pupy za takie traktowanie pracowników, szantaże i stałe zastraszane !!!
9
Krys 2017-01-02 22:53:32
Ja słyszałem od znajomego że pracuje mu się dobrze i ludzie są fajni. Ta krytyka nie pomaga tylko szkodzi.
Ti 2017-01-11 17:41:29
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, oczywiście pójdę ale czy warto się angażować w tą firmę?
Henry 2017-01-14 15:54:40
Witam, mam pytanie może ktoś ma informacje na temat nowych rekrutacji na stanowisko koordynatora zakupów.? Nigdzie nie mogę ich namierzyć a bardzo bym chciał pracować. Ciekawi mnie jakie mogę wyciągnąć zarobki?
No peace 2017-01-19 21:51:36
.....a ty byś pisał na korzyść firmie która cię wykorzystała a potem kopnęła w tyłek ?
alibaba 2017-01-20 19:24:28
6-8 tyś, duża rotacja.
Zostaw swoją opinię o Grupa Powen - Wafapomp S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Powen - Wafapomp S.A.