logo CCC

CCC

Wrocław

Opinie o CCC

Zero 2010-01-31 01:45:40
ciężkie klimaty,niskie płace.Bardzo duża rotacja personelu,brak szacunku....ostrzegam
3
bbb 2010-02-12 13:57:48
napiszcie coś o pracy jako handlowc w tej firmie i o dyrektorze spredaży
Oszukana. 2010-07-29 16:04:20
Uważajcie na oszustów...wymagania z kosmosu,duża rotacja,najniższa krajowa.Dno dna...gorzej nie traficie.Lepiej żebrać na ulicy = większy szacun uzyskasz.
7
malwina 2010-11-14 21:42:10
ccc to najbardziej wykorzystująca firma ludzi, szkoda ze zapominają przy umowie na zlecenie dopisać małym tryczkiem o obcinanych wynagrodzeniach! to obóz pracy którego nikomu nie polecam!!!
5
anonim 2010-11-26 19:09:36
Popieram jak chcecie tam pracowac to lepiej isc zebrac na ulice bo wiecej zarobicie a mniej czasu stracicie... ja to nazwalem obozem pracy gdzie powinien wisiec napis arbeit macht frait idealnie tam pasuje!! nie polecam
6
Lili 2012-10-04 16:14:42
[usunięte przez admina]Fatalna atmosfera, nie ma nawet sekundy na oddech a do tego nowe osoby robią za wszystkich. Płaca - szkoda gadać. Jak nie musisz to nie idź!!! Odradzam wszystkim!
4
magnolia wrocław 2013-07-01 07:48:24
Nic się nie zmieniło. [usunięte przez admina]. Sama praca nie jest zła, ale kierownicy tragedia. Lepiej isc do kebaba, tyle samo się zarobi a mniej urobi. Wciąż zmieniający się grafik. Kierownictwo robi wszystko żeby uniemilić Ci pracę. Premie są owszem ale tak śmieszne, że można sobie je darować. Kierownicy za byle co obcinają premie. Nie polecam !! ostrzegam !
4
cccc 2013-10-05 23:45:16
Najpierw na pierwsze dni próbne, tak z 3 to umowa zlecenie, potem na miesiąc umowa o pracę a jak się spodobasz to umowa o pracę na 2lata jakoś
bbb 2013-12-21 16:44:32
stawka ok 7-7,5/h- bez względu na dzień tygodnia i datę w kalendarzu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownik wielozadaniowy: sprzedawca, ochroniarz, sprzątaczka, + mycie witryn na wysokiej drabinie a to wszystko w oparach kleju, ha i jeszcze trzeba wychwalać szefa, który lubi pojeździć od sklepu do sklepu pytając kto jest szefem hmm żałosne - niech popyta o satysfakcję z wynagrodzenia za wykonywaną pracę.
2
studęt 2014-05-26 18:57:42
widze komentarze przede mna pytaja o to samo. jestę studentę i chcialbym zaczac jako ochroniarz albo sprzedawca. napiszcie wiecej. dzieki.
marta 2014-06-09 19:26:01
ok, czyli ofert pracy jak widze nie brakuje, szczególnie zinteresowało mnie stanowisko sprzedawcy, wiecie czy trzeba mieć jakieś większe doświadczenie w tej pracy czy mozna sie od razu poduczyć co i jak robić?
gosc 2014-07-02 19:53:24
Jestem bylom pracownica ccc,zostalam zwolniona z godziny na godzine,bez podania przyczyny.Nikomu nie polecam tam pracy,czlowieka maja za nic,obowiazkow duzo,placa marna i ciagle cos nie tak.
2
nick 2014-09-19 11:34:53
niestety ale tak jest, byłeś świadkiem zwolnienia pracownika na pytanie dziewczyny która została zwolniona, kierowniczka odpowiedziała "ja nie muszę ci podawać powodu, ale to z polecenia pani regionalnej" w tej firmie tak jest ja właśnie się zwolniłem i jestem na wypowiedzeniu i zaległym urlopie
2
xo 2014-10-18 23:17:41
Praca straszna,robisz wszystko,zapierdzielasz a g z tego masz.Na dodatek kierownik bardzo nie miły.Okres próbny 2 miesiące,nie wiadomo ile za godzine.Spadam szybciej bo nie wytrzymam nerwowo
gadula 2014-10-23 00:12:14
Ludzie nie przesadzajcie. W każdej pracy trzeba się napracować, za stanie i nic nie robienie to nie płacą. Jest ok i atmosfera jest fajna.
gadula 2014-10-23 22:14:07
Pracuje w CCC w Factory.
3
gadula 2014-11-19 13:15:14
Pracuje od połowy stycznia, czyli od samego otwarcia sklepu. Nie ma typowego dnia, czasami jest więcej do zrobienia a czasami mniej. Wykładanie towaru, obsługa. Jeśli chodzi o godziny, to jest to kwestia dogadania się z kierownikiem.
1
makatka 2015-05-05 09:38:21
Byłam na umowie próbnej we wrocławskim CCC i nie polecam tej pracy. Jedynym plusem jest umowa o pracę i możliwość częściowego dostosowania grafiku do swoich potrzeb (czasami wybór wymiaru etatu itp.), potem już plusy się kończą. Przygotowanie do pracy żadne (szybko zostało mi pokazane jak się układa pudełka i co gdzie leży na sklepie, jeśli zaś chodzi o sprzedaż kosmetyków do butów, poruszanie się na zapleczu i inne rzeczy - nie ma co marzyć o przeszkoleniu. Obowiązkowego szkolenia BHP też nie było). W pierwszym dniu miałam 15 minut na rozejrzenie się, a potem - nie znając asortymentu, nie mając dokładnych informacji itp. - miałam już obsługiwać klientów. Niby plan na cały dzień był ustalany przez kierownika rano, miały być nowe rzeczy i nowe obowiązki, ale potem i tak wszystko się zmieniało i finalnie cały czas stałam w jednym miejscu, robiąc ciągle to samo. Braki w obuwiu (typu: na półce stoi jeden but, pudełka z drugim nie ma NIGDZIE) i konieczność radzenia sobie z tym bezpośrednio przy kliencie, nieprzyjemna atmosfera, kierownictwo które ma pracownika, jego pytania i wątpliwości w nosie... A na koniec w ostatnim dniu przed końcem umowy (którą notabene podpisałam w połowie jej trwania, z datą wsteczną, bo wcześniej jakoś nie dało rady zorganizować dwóch kartek żeby wszystko odbyło się zgodnie z prawem pracy), godzinę przed zamknięciem informacja, że sorry, ale umowy mi nie przedłużą, bo "jednak zatrudnili zbyt wielu ludzi i nie potrzebują tylu osób". Nie polecam.
1
Nelli 2015-05-26 11:24:13
Na początku wszystko ładnie pięknie. Pomijajac ze zatrudniają Cie na 3/4 etatu gdzie można dorobić do całego. Szkolenia zadnego powiedzieli ze trzeba chodzic po swojej strefie i podchodzić do klientów i tak zaczęła się moja praca. Zatrudniałam się jako sprzedawca kasjer a robiłam także jako ochroniarz.Trzeba patrzeć na ręce każdego żeby nie ukradł butów. Ciagle trzeba chodzić i nie można nawet stanąć. Ogolnie praca nieprzyjemna czas leci wolno.O premii można zapomnieć zabierają za ukradzione buty.
1
sunflower 2015-06-02 16:56:27
Popieram wyżej przytoczone opinie. Sama byłam tam na stażu z Urzędu Pracy(CCC Bielany Wrocławskie)- pomijam już fakt, że w sklepie jest bałagan, nikt nad niczym nie panuje, nagminną sytuacją jest fakt, że w pudełku znajduje się jeden but i nikt nie wie, gdzie jest drugi, poza tym, mamy XXIw. i fajnie byłoby, żeby w sklepie znalazło się miejsce na kamerę i ochroniarza, dziwne że na kampanię z udziałem Ani Rubik, to pieniądze się znalazły, a na zainstalowanie kamer, to już nie, ponieważ sprzedawca jest od sprzedawania, a nie od biegania za klientem i patrzenia, czy nie kradnie-po pierwsze, że klient doskonale zdaje sobie z tego sprawę, że jest obserwowany i nie jest to dla niego przyjemne, po drugie, jak jest nawał klientów, to i tak nie można wszystkich upilnować, a po trzecie, nawet jak obsługa złapie takiego złodzieja, to może najwyżej grzecznie mu powiedzieć, żeby oddał buty, nikt nie ma prawa takiej osoby przeszukać, ani tym bardziej stosować wobec niej rozwiązań siłowych(typu zatrzymywanie), ponieważ sprzedawca nie jest agentem ochrony, a i tak jeżeli nie ma monitoringu, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się nie przyzna, to dowodów na kradzież brak.
Po drugie, mam zastrzeżenia, co do kadry kierowniczej, w sklepie CCC- Bielany Wrocławskie. Głównym kierownikiem jest mydełkowaty chłopaczek, nie mający własnego zdania, a zastępcą kierownika jest niejaka Joanna K., która jest osobą bardzo prostą, żeby nie rzec "prostacką", w obyciu i pojmowaniu świata- dziewczyna ta uparcie za mną biegała, kazała mi podpisywać bzdurne raporty o 2 minutach spóźnienia, pisała na mnie dziwne pisma do Urzędu Pracy i miała do mnie kuriozalne pretensje o to, że nie zdzieram z podłogi paznokciami stwardniałych, zastarzałych naklejek z cenami oraz gum do żucia, a także popierała donosicielstwo(miała taką jedną zausznicę-grubą, prymitywną babę, piszącą kulfonami, jak dziecko z przedszkola i myjącą nogi, w umywalce, w której płucze się ścierki od mopa).
Nie polecam pracy tam ogólnie
4
czarna 2015-09-18 21:13:51
buahahaha 4,5 tys.???? jestem kierownkiem w ccc i w zyciu takich pieniedzy nie widziałam, bzdury totalne
Mp 2015-09-22 17:21:34
Jak masz umowę na czas określony, to nie musisz podawać powodu zwolnienia. Tak mówi prawo pracy.
czek 2016-05-13 18:13:48
@tr no taka osoba z pewnością zarobi więcej niż zwykły sprzedawca, ale od takiego sprzedawcy można przecież zacząć. Akurat szukają w Mińsku Mazowieckim. Osobie na tym stanowisku zapewniają umowę o pracę, bezpłatną, prywatną opiekę medyczną, pracę w stabilnej i dynamicznie rozwijającej się firmie, elastyczne godziny pracy i satysfakcję zawodową :D
Zostaw swoją opinię o CCC - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC