logo BOWI-STYL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe

BOWI-STYL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe

Łódź

Opinie o BOWI-STYL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe

MMMMM 2013-03-23 17:21:41
Machinie, czy jak ci tam.Gdybys wzial sie za robote to jedna bluza wystarczylaby Ci.A brud i syf to moze robili tacy jak Ty i dlatego nie pracujesz juz.
XL zadowolony 2013-04-03 20:47:24
tak w firmie bowistyl jest zajebiscie, zwlaszcza ten bat co zawsze jest nad plecami roboli. Bardzo extra jest rowniez nowy system wynagradzania gdzie stawka godzinowa roboli spada z 10.50 na 7.50super, tylko sie cieszyc. Marchewka na kiju i bat nad lbami gamoni. Jesczcze fajne jest to ze nowa pensja bedzie zalezala od ilosci dni przepracowanych w weekendy i swieta. Pozdrawiam zadowolonych roboli i podstawione osoby nie z biura :/ Ciekawe czy przyjda nowe osoby do pracy gdzie nie beda wiedzieli ile zarobia:) bo to bedzie zalezne od wykresow- jednym slowem wyscig SZCZUROW. dodam jeszcze ze normy produkcyjne i czasowe sa wysrubowane
Grzeß 2013-04-06 15:35:38
Wam wydaje sié cie cos nie tak.Po pierwsze co innego jest praca w rej fi

tej firme na etapie.........i podkreslam to......................magazynu,,,,a bycia dziewiarzem.......jerzeli chodzi .o magazyn...czarny
MMMMM 2013-04-29 20:34:47
XL najlepiej siedziec i zeby placili.To dlaczego jeszcze pracujesz.
grz& 2013-06-14 01:56:08
MMM taaaaaa, twoja logika wynika z tego , że pewnie siedzisz tam [usunięte przez moderatora] i nic poza pogrążaniem ludzi nie robisz. XL ma rację.!!
Pracowałem kilka lat w tej co badz, dobrej firmie, ale moje doświadzczenie jest jak najbardziej złe.Ofszem, [usunięte przez moderatora] ludzie którzy włożyli w te firme kawał swojego serca, często, a w zasadzie zawsze w konfrontacji z panią [usunięte przez moderatora] , ale to mniejsze zło, bo bądz co bądz to jeszcze dosyć '' życiowa kobieta" niestety w cudzysłowiu bo tylko bywa życiowa, to jednak zdeżenie się z niekompetencją pseudo majstra pana [usunięte przez moderatora] jest już porażką!!!!!
Na domiar złego wydaje się, że szef, [usunięte przez moderatora] w zasadzie nie jest swiadomy tego co ta wyżej wymieniona elita mu nonstop gotuje.
Tak więc praca w tej firmie i nie chce byc posądzany o subiektywną ocenę, mogła by być oki!!! Dla ludzi chcących pracować sumiennie za godziwe wynagrodzenie, co nie ukrywam jest przyzwoite , narazie, bo zmiany które maja wejść zniwelują to.Ale jeżeli będzie to tak jak do tej pory to będzie dobrze.Piętą Achillesową tej firmy jest to, że szef jest jednak bardzoooooooo, daleko od pracowników i jego opinia zależna jest tylko od ludzi którzy pogrywają tylko swoje, wiecznie zresztą wprowadzajądz go w błąd!!! Jeżeli dalej tak będzie to obecni starzy pracownicy wykruszą się, ponieważ 60% to prawie emeryci a młodzi poszukają innej pszyszłosci!!! Tak więc [usunięte przez moderatora] weź się pan w gaść, bo nie tylko pan ciężko pracuje nad logistyką , ale bez pracowników , tych dobrych robiących nadgodzin moc, wtedy kiedy biuro spi, nie da pan rady!!!
1
grz 2013-06-14 02:26:43
Mam nadzieję MMMMM, czy jak tam, opinia moja wyważona, przyznasz rację? [usunięte przez moderatora] I nie osądzaj ludzi, że tylko ich wina wynikająca niby z niechęci do pracy.
Rusz dupę i oceń wszystkich byłych i obecnych pracowników obiektywnie, siebie też, jak i wszystkie opinie.

Pozdrawiam i życzę uzdrowienia tej firmy, bo warto.

[usunięte przez moderatora]
1
expracownik 2014-02-20 16:47:24
grze ma racje ja tez odczulem ze szef jest urabiany jak sie da .ale to najwiecej traci on nie pracownicy bo tak jak ja z pod rynny na deszcz a to juz sukces ,nie bac sie odejscia z tej niewolniczej pracy ,kazda inna to juz sukces .
MMMMM 2014-07-27 21:23:21
HEJ nowyyy,jak chcesz pracować to przychodź:-)Wypłata zawsze na czas,pieniądze nie złe.A może już pracujesz?
MMMMM 2014-07-29 19:42:42
Witam nowyyy,płacą więcej jak 8zł. Uwierz że można zarobić.Nie jestem osobą,która poszukuje pracowników,natomiast pracuję i owszem jako dziewiarz.Wszyscy,no może prawie wszyscy narzekają,to dlaczego pracują? A na dziewiarzy jest zapotrzebowanie ,w Łodzi,mogliby z Bowi odejść.Pytam,dlaczego więc pracują? Odpowiem,bo nie zarobią nigdzie więcej,chyba że na dwunastkach.Tobie to w ogóle chce się pracować?
Grzegorz 2014-08-21 15:25:54
kolego pracuje jako dziewiarz na mayerach po 8 godzin stawka 13zł na godzinę czy w Bowi-Styl zarobie więcej u nas też pracuje się w sobotę i niedziele jeżeli jest tam tak dobrze to proszę o konkrety.
fajny 2014-10-04 20:59:08
kasa nie jest na czas a napewno ksiegowa nie zna sie na matematyce i wiecznie jest cos nie tak szkoda ze tylko na niekorzysc pracownikow
fajny 2014-10-04 20:59:49
kasa nie jest na czas a napewno ksiegowa nie zna sie na matematyce i wiecznie jest cos nie tak szkoda ze tylko na niekorzysc pracownikow
MMMMM 2014-10-07 20:39:21
Kasa jest zawsze na czas,co za bzdury piszesz fajny(czy taki fajny?)Opóźnienie jeden dzień,inne firmy płacą na raty.Jak już zabierasz głos,to pisz prawdę.
1
BBB 2014-10-09 20:11:22
Uciekajcie z tej firmy czym prędzej!!!. Główna księgowa to potwór nie kobieta!. Obraża ludzi, poniża a szef nie wie co się dzieje w firmie naprawdę, tylko bazuje na jej fałszywych donosach.Pechowy ten dzień kiedy tam poszłam!!!
MMMMM 2014-10-13 17:06:33
BBB wiesz co to jest obrażanie,poniżanie.Jesteś śmieszna,choć myślę że podszywasz się pod postać kobiety, a pisze to jakiś duren.Pozdrawiam.
fajny 2014-11-22 23:59:07
pytacie czy te opinie sa prawda.. ja pracowalem i nie potrzebuje wciskac kitu. popracuj a sam siędowiesz . Brak listy lub kasy to na porządku dziennym a szczególnie za nad godziny .kaczencowa dobre sobie. i ten kurdupel za druty niech się wezmie a za zadzenie zostawi szefowi. Niech skonczy kursy marketingu i zarzadzania
hop 2015-02-13 17:48:50
to tylko dobre chęci sie liczą w tej firmie i mozna byc wykorzystywanym ...a gdzie doswiadczenie rozwój zawodowy od pracodawcy.. Ja właśnie złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. dlatego prosiłbym o porady co do tego/ktoś z pracowników tej firmy może podzielić się swoimi doświadczeniami? dziekuje bardzo ...
1
pracownik 2015-02-27 10:17:52
ten kto rzetelnie pracuje nie narzeka, narzekają obiboki bo wciąż podpadają
u mistrzów i kierowniczki która jest naprawdę spoko, szef też wpożo, a księgowa wtyka nos w nie swoje sprawy, ogólnie atmosfera ok, a wyścig szczurów jest w takich firmach normalnością, uważajcie na zdzicha z nim nie ma żartów, nie będę pisać wólgaryzmów na jego temat bo to wymażą
2
MMMMM 2015-03-17 23:28:50
pracowniku, coś z ortografią u Ciebie nie tak.:)Jest taka książka, która jest zatytułowana "Ortografia dla malucha"
pracownik 2015-04-16 20:55:14
TY MMMMM jesteś głupszy niż myślałem, ktoś prosi o porady i opinie o firmie
a ty książki każesz kupować - spadaj
1
MMMMM 2015-04-22 19:12:19
I co pracowniku,zabolało.Bogactwo słownictwa na "wysokim" poziomie. A jeżeli chodzi o porady, co do pracy to najlepiej przyjść i samemu się przekonać.
daisy 2015-07-08 17:30:47
Oddział na Wersalskiej to totalna porażka,niby ruszają z nowa linia produkcyjna ale przez 2 lata im nie wychodzi.Załoga bardzo okrojona,przychodzą nowi ale uciekają po usłyszeniu stawki 6 zł na godzinę.Kobiety tam pracujące są zmuszane do pracy ponad siły bo kto widział żeby kobieta w ciągu 8 godzin pracy przenosiła przędzę ważącą łącznie 3-4 tony z polecenia mistrza i kierownika.Podwyżki tylko dla wybranców potajemne
MMMMM 2015-09-23 08:38:11
Jurek, nie bez potrzeby jego nick to "Luj", pasuje do poziomu wysławiania się.Pytanie do Luj-a.Czyżby intelekt poszedł na urlop?
kot filemon 2016-01-29 09:56:21
Z tej firmy to dobrzy fachowcy odchodzą. Już w niektórych pomieszczeniach tylko wiatr hula... Pozostaje "elita" znajomych królika, za którą drobne mróweczki zapierniczają. Wynagrodzenia mróweczek "pożal się boże", elita ma się dobrze. Na rozmowie miło, przyjemnie, wydawać by się mogło, że firma ok. Tyle tylko, że po przyjęciu człowiek się dość szybko orientuje, że te bajki co opowiadali przy przyjęciu, żeby naiwnego przyciągnąć nijak mają się do rzeczywistości. Atmosfera w firmie - masakra.
kot filemon 2016-02-01 21:30:52
2,5 tysia to brutto chyba. Nie wiem na jakie stanowisko chcesz iść, ale wiesz co - daruj sobie, dobrze ci radzę. Szkoda przede wszystkim nerwów.
1
kot filemon 2016-02-02 14:52:55
Zapomniałem dodać - jak do biura, to premii nie ma nigdy i żadnej. Jak na produkcję - premia pod stołem zależna od widzimisię, ale o 8-godzinnej pracy i wielu wolnych sobotach należy zapomnieć.
1
kot filemon 2016-02-03 22:20:43
Kornik jak chcesz to złóż do nich podanie po prostu. Czasami potrzebują ale się nie ogłaszają. Tylko wiedz, że atmosfera do d..., że możesz pracować w święta (np. 06.01), że jak maszyna się zepsuje to będziesz musiał wziąć przymusowy urlop który ci będą "dziabać" po jednym dniu, no bo nikt nie wie kiedy naprawią, a jak naprawią to masz zapieprz, że jak dobrze coś zrobisz to pochwały nie usłyszysz, ale za to opier... zawsze, nawet jak wina nie jest twoja. Ogólnie w tej firmie jest wielki chaos, nikt nic nie wie, rządzących za wielu i wszystko się zmienia w każdej chwili. Ja nie polecam, ale jak sobie chcesz.
kornik 2016-02-16 15:18:54
Grzesiu, ty z firmy w ogóle jesteś czy skąd się wziąłeś? ta firma NIE MA ŻADNYCH MATERACY I NIGDY NIE MIAŁA. Dzianiny robią, z których inne firmy szyją pokrowce dla tych, co robią materace. Tak to jest jak na forum wypowiadają się ci co nic o firmie nie wiedzą.
kaktus 2016-02-22 19:52:29
Praca może być .Jeśli chodzi o zarobki Bieda i nędza
kornik 2016-02-23 14:28:01
I lepiej nie będzie. W tej firmie jest problem z każdą złotówką która miałaby przejść do rąk pracownika. Do niedawna były przymusowe soboty za które nie płacili, bo "firma w potrzebie". Przestraszyli się kontroli po wypowiedzi jednego z pracowników na FB. A jak ci się nie podoba to ci powiedzą, że na twoje miejsce jest wielu innych.
MMMMM 2016-02-23 17:23:36
Do "kaktus " zarobki bieda z nędzą? a jako kto tam pracujesz? podaj firmę dziewiarską gdzie za ośmiogodzinny dzień pracy, zarobisz 2000 plus 550 premia plus weekendy za każdy dzień 150...jeśli możesz przyjść w każdy weekend, to pomnóż to przez 8 co daje 1200 + 2000 + 550 = 3750, czasami jest 100 lub 300 więcej zależy na jakich maszynach pracujesz i jaką masz efektywność. To mało? Kiedy były te soboty za które rzekomo nie płacili? Pomyśl przez chwilę co piszesz, przeczytaj jeszcze raz, to co chcesz przekazać i dopiero naciskaj ENTER....A dla zainteresowanych harówka jest, tylko wskażcie zakład w którym pracodawca szanuje pracownika, być może na 10 znajdziecie jeden,.....być może....bo wątpię,....wychodzę z założenia....jak ktoś ma więcej, to chce jeszcze więcej......wielka szkoda,że pracownik nie odczuwa poszanowania przez kierownictwo, niestety na to nie mamy wpływu....:(
kornik 2016-02-27 21:28:51
Ale tu za 8 godzin nie zarabia się 2000+ premia i + weekendy. Zarobki dla tych co nie po znajomości to 1500-1700+ premia dla fizycznych, uzależniona od widzimisię jednej z pań, a umysłowi w ogóle żadnej premii nie mają. No chyba, że jesteś MMMMM dobrym znajomym którejś z pań: A lub E albo samego szefa, to wtedy możesz zarabiać tyle co napisałeś. Nie dziwi cię to, że pomimo wielu ogłoszeń ciągle były problemy z zatrudnieniem ludzi na Wersalskiej, do zaopatrzenia i na produkcję? Zarobki dla ludzi z ogłoszenia są marne, jedyny plus to fakt, że są regularne bez opóźnień.
grz. 2016-02-27 22:35:45
Masz teraz szansę, potrzeba ludzi na produkcję. To znaczy, musisz startować od przyuczenia na dziewiarza. Pracowałem tam parę lat.Firma jest teraz w kłopocie, ale i cała branża dziewiarska, powód,,,,brak pracowników,,:"Dziewiarzy". Nie ma chętnych nowych a stara gwardia idzie na emeryturę.!!!!! Chech. Mają problem w tym BOWI-STYLU.
Nie umieli pracownika uszanować, to się porobiło.
grz 2016-02-27 23:09:55
Prawda o BOWI-STYL jest taka. Opiszę tu prawdę dotyczącą tylko pracowników fizycznych, czyli trzon tej firmy, na dziale zarządzania i biura nie mam bliższych informacji, choć przez parę lat tam pracy jako fizyk, wyrobiłem sobie zdanie i nie całkiem najlepsze, niestety.A więc aktualna info w skrócie.Jeżeli jesteś dziewiarzem, to praca po 8 h za całkiem przyzwoite wynagrodzenie miesięczne, piszę miesięczne bo składa się na nie bardzo dużo elementów.Jak wcześniej pisano są raczej małe ob wiechy z płatnościami, niestety zarządca tym pani, która w tej firmie jest BOGIEM i to nie jest szefowa.:-)Jeżeli jesteś dziewiarzem i nadal to czytasz to piszę dalej..:baaaardzo dużo pracy, jeszcze więcej odpowiedzialności, kamery, liczniki na maszynach, monitoring, wielki ekran LCD w korytarzu. uff ff spociłem się..:-) Ale 8h pracy. ....A zapomniałem....Jest jeszcze jedna rzecz, mechanik. W zasadzie nazywa się go tam Mistrzem, nie wiem czemu.Potrafi robić problemy, no ale nikt doskonały nie jest.Padło tu w opiniach coś takiego..: Skoro jest tam tak źle, to czemu ludzie tam pracują.Tak naprawdę nie wiem, właściwie wszystkich znam, nie mam pojęcia, ale też nie dziwię się większości ta,m pracujących. Ja podziwiam ich życzę powodzenia i lepszych warunków pracy. Reasumując, piszę tak naprawdę dobrą opinię o tej notabene nie zbyt przyjaznej firmie dla....DZIEWIARZA,, Ale też nie chcę jej pognębiać. Trzeba tam ciężko pracować, lecz obraził bym moich znajomych pracujących tam, że pracują gorzej niż w takich molochach jak INDESIT i etc..Ja osobiście znalazłem pracę gdzie wraz z szefostwem szanujemy się na zasadzie partnerstwa.....Polecam to każdemu. Pozdrawiam dziewiarzy z BOWI-STYL i myślę , że moja ocena tej firmy jest wyważona.
1
grz 2016-02-27 23:32:07
Kurde, chyba domyśliłem się kim jesteś..:0
grz 2016-02-27 23:38:58
Przepraszam odpowiedz przez nieuwagę poszła do Kornik a miała pójść do pani ..ups. no dla MMMMM. Czyli wydaje mi się, że wiem.
grz 2016-02-27 23:50:51
Pani przestanie w końcu czarować ludzi i pisać lelum polelum, prawda może boli , ale inaczej niż po przez prawdę, pracowników nie znajdziecie. A ktoś powiedział kiedyś:
pierwsi będą ostatnimi, a ostatni będą pierwszymi.
pracownik 2016-04-25 10:26:45
Witam. Mam dwa pytania. Gdzie znajduje się siedziba firmy i ilu zmianowa jest praca?
Antonio 2016-05-13 17:55:18
Grzesiu pozdrowienia widze ze swiezych info o tej firmie masz sporo na dzien dzisiejszy kazdy nowy dziewiarz puknal by sie w glowe jak ci ktorzy zajrzeli za drzwi tego zakladu mamy po 4ciezkie maszyny na 20obrotach bo dwulicowy i msciwy pseudo mistrz tak zazyczyl sobie pani kierownik zgadza sie na to co plecie pmistrz jest zapie.... nadrobki za grosze na 4 ciezkich za te same pieniadze co na lekkich za oddanie i wydajnosc taka nagroda pare osób. juz ma plany na nowe co wtedy. Szef moze chce dobrze ale mistrz doprowadzi go do tego ze nikt wydajny i pracowity nie ostnie tylko kolki ktore za ochlap przyjda i posciemniaja choc to pojecie juz tu nie pasuje. Pozdrawiam
ker 2016-05-20 16:02:36
Ludzie!!! Przepracowałem w tej "firmie" ponad 5 lat. Monitoring na każdej maszynie, podłączone pod komputery. Wszystko pokaże, czy stanęła z podawacza, z klawisza, czy z otwarcia drzwiczek. Zorientowani wiedzą o co chodzi.
Na sali olbrzymi TV i "słupki" imienne kto ma jaka wydajność w procentach.
Człowiek Z.J.nazwijmy go majsterem, bo na miano mistrza nie zasługuje, to jakiś ewenement na skalę światową. Całkowity brak kultury osobistej i podstawowych zasad współzycia z ludźmi. Uważa się za boga. Wielu dobrych dziewiarzy i nie tylko, bo i mistrzowie( przez duże M) zostało zwolnionych dzięki temu facetowi. Swoje błędy i niepowodzenia spycha na innych.On zawsze czyściutki i bielutki. Akurat!!! Pomiata ludzmi!!! Jak mu ktoś się nie spodoba to ma przerąbane na całej linii. A nie daj boże jeżeli wyrazisz swoją opinię. On wie wszystko "najlepiej i jest nieomylny" Księgowa to już osobny temat rzeka. Zero szacunku dla pracownika. Przy wypłacie dokładnie liczcie kasę, potrafi nieźle zamieszać. A jak się upomnisz, ze coś nie tak z wypłatą to zapomnij o premii przez najbliższe 3 miesiące.
Właściciele bazują na opinii tych dwojga. Na fałszywych i kłamliwych!!!
Zresztą właściciele nie są zorientowani co tak naprawdę dzieje się na produkcji i jakie są nastroje wśród załogi.
Więcej nie piszę bo mnie nerwy zaczynają ponosić.
W sumie OMIJAĆ JAK NAJDALEJ!!!
Pozdrowienia dla szarej załogi Bowi. To im należą się słowa uznania
Kaka 2016-05-20 19:40:57
W firmie Bowi-Styl umowa o pracę jest normą.
anik 2016-05-25 00:02:10
Hej, mam pytanie, szukam pracy jako grafik jest ogłoszenie do bowi, czy warto? czy strach? umowa? kasa? Mam złe doświadczenia w podobnej firmie.
MMMMM 2016-05-25 09:29:28
anik, jak Jesteś silny(a) psychicznie to próbuj, jak nie chcesz być wykorzystywany (a), to odpuść, tam rządzą dwie silne osobowości, pracownicy to podmioty, wybór należy do Ciebie :)
Maja 2016-05-25 09:47:59
MMMMM, dwie silne osobowości? Kto?
MMMMM 2016-05-25 13:30:40
Maja.....haha na pewno nie Ty, pracownicy wiedzą.....:)
anik 2016-05-25 16:36:46
MMMMM, dzięki, jeszcze się zastanowię. Do tej pory pracowałam w druku cyfrowym i było kiepsko.
XYZ 2016-06-22 14:13:07
Czy ktoś może napisać dlaczego firma poszukuje samodzielnego księgowego? Czy to jest nowe stanowisko czy też z jakiegoś powodu zwolniło się? Warto składać CV?
4
GR 2016-09-02 22:06:02
drodzy dziewiarze z miasta łodzi a pracujący w firmie BOWI-STYL o której mowa jeżeli chcecie sobie poprawić to można
zatrudnić się w firmie TOM-TEX w Woli Zaradzyńskiej w tej firmie czegoś takiego jak zaplecze socjalne po prostu nie ma na 8 metrach kwadratowych jest wszystko szatnia, jadalnia,toaleta więc życzę powodzenia wiem co pisze bo tam pracowałem temperatura na sali grubo przekracza 30 stopni a wodę do picia dziewiarze dostaną jak się szefowi przypomni ale jakie kto ma pojęcie tak robi są tam też stare orizia na których są poucinane przewody olejowe i odłączone powietrze żeby wszystko się kręciło butelką trzeba wlewać olej więc życzę powodzenia i nie narzekajcie na firmę BOWI-STYL chociaż tam nie pracuję.
GR 2016-09-06 21:18:40
Ludzie którzy pracują w biurach muszą pamiętać że można nauczyć słonia tańczyć to znaczy że człowieka z produkcji można nauczyć pracy biurowej w pełnym tego słowa znaczeniu ale pracownik biurowy nigdy nie pójdzie pracować na produkcje zwłaszcza do pracy na dziewiarni to i tak był by dla takiego delikwenta luksus pozdrawiam wszystkich obrażonych.
romek 2016-09-06 22:11:10
W sumie taki dyspozytor w transporcie krajowym może liczyć na na prawdę wysokie zarobki, zwłaszcza, że i premie się trafiają do podstawy zarobków, więc nie jest tak źle.
Zostaw swoją opinię o BOWI-STYL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOWI-STYL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe