KS Personal Service

Poznań

Opinie o KS Personal Service

schapany na robote 2015-04-02 09:53:31
No właśnie. Miałem tam wczoraj wyjechać ale jednak z uwagi na jakiś rzekomy wypadek wstrzymali wyjazdy do świąt.
arczi 2015-04-02 14:42:06
A gdzie miałeś wyjechać, na sortownie?
jasiu 2015-04-03 22:06:16
zwolnili kolejne osoby.. kpina! Typowa nagananie pracownikow i zarabianie na NICH! Zwolnili 4-5 osob a podobno kolejne maja przyjechac na ich miejsce haha.. 10 osoby podobno na liscie u szefa firmy PHH Hamburg do odstrzału bo za słabo robią.. Ciekawe,ze norm nie wyrabiamy jak latamy jak psy z jezorem. Niemcy sie smieja i tempo żółwia a my biegamy dosłownie. Plecy bolą po 8h pracy od tych paczek. Jak nie wypłaca pieniedzy za przepracowane dni zwolnionym osobom to już 25osob szykuje sie na pozew zbiorowy. Filmy,zdjecia,nagrane jest wszystko wiec firmie KS Personal oraz PHH Hamburg radze się zastanowic bo pozew to kwestia czasu a kary są BARDZO WYSOKIE! Nie wspomne,ze zwiazki zawodowe w Neumunster tez swoje sie dowiedzialy od pewnej miłej osoby :)
DHL-owiec 2015-04-08 11:17:40
Wesoło się czyta te bzdury które wypisujecie. Z moich informacji to 66 osób przyjechało na projekt, 54 zostały, zwolniono te osoby które uważały że przyjechały na urlop a nie do pracy...nie wspomnę że kogoś wywalili jeszcze przed podjęciem pracy bo musiał pochlać i przyjść na pierwsze spotkanie z PHH na bani, ale 25-ciu pisze już pozew zbiorowy po kilku dniach pracy. Wykon poniżej 200 sztuk na godzinę, gdzie niemcy przerzucają 800 na godzinę to dopiero kpina. Paczki do 60kg? Gdzieś ty człowieku był? Do sprawdzenia na stronie DHL-u że paczka może mieć maksymalnie 31,5kg... Rzeczy które zamawia się głownie przez internet to faktycznie mogą mieć taka wagę, ostatnio zamówiłem sobie buty do nurkowania o wadze 55kg : )
Jak się komuś nie podoba to niech siedzi w domu, ja wole pracować za ok. 1000 EUR aniżeli za 1200 PLN minus mieszkanie, chyba że mieszkasz u mamusi która cie sponsoruje. To już mój trzeci projekt na którym jestem w niemczech, pierwszy z KS-em i z doświadczenia wiem że takie szybkie projekty nie funkcjonują na 100% od razu ale niech może sobie każdy załatwi mieszkania w kilka dni dla ok. 70-ciu osób, bo chyba tyle było planowane i ogarnie to w taki spośob żeby wszyscy byli zadowoleni. Praca jak praca, jak się chce to się pracuje, magazyn to nie praca za biurkiem. Mi jak na razie pasuje. Zobaczymy jak wypłaty, potem zadecyduję co dalej. Pozdrawiam tych którym się chce.
4
Marcin 2015-04-10 10:15:07
K.. wa to nie blog nie opisujcie dzień po dniu perypetii z firmą, z doświa8vdczenia wiem że do Holandii ściagają najgorsze odpady, które umieją tylko układać pomidory na kanapkach za to z lubością oddają się lolkom i amstelowi za 50 centów
arczi 2015-04-10 12:28:19
Marcin dobrze wiedzieć, ale akurat tutaj dyskutujemy o pracy w Niemczech.
Ryszard 2015-04-22 14:22:41
DHLowiec kto kazał Tobie napisać taką pozytywną opinie? Może kordynator albo to p.Jarek? :)praca nie była zła ale skoro tasma pusta,druga pusta to co mam robic? patrzeć sie w sufit i czekac? pomagalem innym,chodzilem na lewo pomoc,na prawo i co? Stwierdzili,ze za słabo pracuje haha.. Może 800 Niemiec przerzuca ale nasza norma mimo wszystko nie byla wyrabiana a to ciekawe.. Pracowalem w PL tez w DHL i są cięższe paczki a Ty slepo widze wierzysz,ze max 30kg :) mądre myslenie..kazda firma bierze co daje klient i nawet do 60kg ;) koloruj dalej.. Koleś co przyjechał na projekt wypił 2 piwka po podrozy bo prace miał zacząc za 2dni to faktycznie pijak z niego ;) nie wiesz - nie pisz dzbanie. Ja wiem,że wiecej wyjechało bo niektórzy po 1-2 dniach wyrwali jak zobaczyli takie syf a reszta kruszyła się + kilka osob przed swietami oddelegowali do domu.. Najlepsze są teraz,że firma PHH Hamburg to oszusci. Nie chcą wypłacić pieniedzy osobom,które wrócily do domu. Mozna podziwiać Adama i jego opor,ze zalatwil wam pralki i umowy na czas bo sami narzekaliscie a nic nie robiliscie. Z tego co słyszałem to Adam chce odzyskac pieniadze od PHH bo wała chca z ludzmi zrobić. KS Personal spoko ale PHH Hamburg jedno wielki dno!
zdziwiona 2015-04-24 09:53:24
Witam,Dziś dostałam oferte na pakowanie mięsa,czy to co opisujecie dotyczy pracy przy mięsie.Przenoszenie paczek 60kg.Pytam bo juz wcześniej pracowałam na tym stanowisku i żadnego dzwigania nie było.
artur 2015-04-25 12:11:54
To inna oferta pracy
jasiu 2015-04-28 12:14:28
mi sie dobrze pracuje, nie powiem, praca ciezka bo mamy normy, ale ja sie ciesze ze robota w ogole jest i wcale nie sa takie zle warunki. te pieniadze to i przywioze zonie do domu, no ale zwolnili kilka osób, albo ktos pił albo sie obijal, przeciez tu siedzi juz ze 40-50 osob miesiac i nadal pracujemy. na poczatku nie bylo internetu w jakims mieszkaniu, w innym pralki,ale chlopaki juz chyba maja, bo nic nie slyszalem wiecej. tego niemca to juz nawet nie widac, to i na hali sie inaczej pracuje.
2
Myslacy 2015-04-30 11:35:50
Mam wiec zapytanie...?
Jaka Wam wyszla pensja,skoro jest ok??
W tym tyg dzwonili do mnie,zeby jechac na 2 ture do DHL,ale dac sie pomiatac u Gestapowca za 5 euro za godzine to odstraszajace.....
W PL tez nie ma tragedii,bo praca jest i idzie te 3 tys zarobic,bedac w domu u siebie:)
Myslacy 2015-04-30 11:42:18
Rozmawiajac z kobieta z KS przez telefon,zaczalem rozwijac temat forum.....
Nie miala za duzych argumentow,aby sprostowac sytuacje jaka jest na miejscu!!
Nie zaprzeczyla temu co jest napisane i przepraszala za niemca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o ktorym mowa bedcaym na hali.
Przynajmniej szczera byla i za to wielki plus:)
Yeezus 2015-05-01 00:05:08
Rekrutacja pracownikow ciagle trwa, widac to po aktualizowanym ogloszeniu przez KS Service. Nic dziwnego, skoro co tydzien ktos odpada, bo nie potrafi zmotywowac sie do pracy. Szkoda tylko, ze nadal wprowadzaja ludzi w blad nie mowiac o platnym zakwaterowaniu 5 euro/doba. Ale to przeciez drobny szczegol...

Jesli chodzi o wyplate. Wiecej bedzie mozna powiedziec do 15 maja, kiedy wplyna pieniadze za kwiecien. Niby jestem w nieco lepszj sytuacji, bowiem pracuje na nockach (pracuje sie mniej, bo od 0.00 do 6.45 - w tym 45 min przerwy). Roznice pomiedzy wyplatami na pewno sie pojawia, ale watpie by byly to roznice rzedu kilkuset euro jak pisze kolega Hieronim wyzej.
hieronim 2015-05-01 14:04:22
Kolego Yeezus bo "ciagniemy jeden wózek" tu w NMS , jeżeli pracujesz caly miesiac na nockach a macie 25% dodatku nocnego to proste liczenie wychodzi ( nie bede walil wzorami) 25% z pesji za caly miesiac to jest ta zasadnicza rózniaca. ok 270 € pi razy drzwi. Zweryfikujemy to przy wypłacie w maju pozdro
Myslacy 2015-05-01 20:07:42
Podobno po 2 tyg przepracowanych,miala byc opcja zaliczek....
Czy taka opcja zaistaniala u niemieckiego biura?
mewa 2015-05-13 13:57:59
jak na tym miesie w beutzen
1
FooFighter 2015-05-18 22:11:17
KS Service pelni funkcje naganiaczy, tak jak wspomnial kolega wyzej. Natomiast firma PHH z Hamburga, ktora przejmuje pracownikow na miejscu nie wywiazuje sie z warunkow umowy o prace, w ktorej w paragrafie o wynagrodzeniu pisze, ze wyplata wplywac ma NAJPOZNIEJ do 15 dnia kazdego miesiaca. Co lepsze, ja wraz z ekipa na mieszkaniu jestesmy tutaj "weteranami" pracujacymi od 28 marca. Osoby nowe, dostaly juz zaktualizowana umowe, z jedna roznica: na wyplate nalezy czekac 12 dni bankowych. Przedstawiciel firmy PHH asekurowal sie , zze to wina dni swiatecznych w maju (14 maj), nie mniej wyplaty mogly a nawet powinny byc realizowane wczesniej! Dochodzi do takic kuriozalnych sytuacji, ze ludziom brakuje pieniedzy i z tego powodu dziwnym trafem ginie jedzenie na stołowce...

STANOWCZO NIE POLECAM wspolpracy z firma PHH Hamburg. Mozliwe, ze Ks Service prowadzi rekrutacje do innych, lepszych ofert natomiast praca na magazynie w Neumunster to jedna wielka szkoła przetrwania.
1
ddddd 2015-06-12 12:16:53
Witam.
Jedzie ktoś na 22 czerwca na paczki?
1
Norbert 2015-06-12 18:07:37
Paczki- jadę z kolega 22 czerwca :)
piasek 2015-06-12 19:10:48
jedzie ktoś do Niemiec koło hamburga do Dhl ?? w ndz lub poniedziałek
pisać na gg 13998874
mati33 2015-06-13 10:27:52
WItam chodzi mi o prace w Neumünster w dhl sortownia niby zalapalem sie tam pani do mnie dzwonila powiedzcie mi czy jest to sciema czy mozna zarobic normalne pieniadze jak tam z mieszkaniami itp?
Oferty Pracy
2015-05-26
Żródło: Gowork.pl
Poznań
(wielkopolskie)
KS Personal Service – jesteśmy firmą z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu projektów rekrutacyjnych (cert. Agencji Zatrudnienia nr 6621). Współpracujemy ściśle z rzetelnymi i sprawdzonymi partnerami, poszukującymi wykwalifikowanego personelu technicznego. Nasz profesjonalizm potwierdzają setki osób, które z naszą pomocą znalazły pewne zatrudnienie na terenie Niemiec, Holandii
mati33 2015-06-13 10:37:50
Specjalista / Konsultant ds. Rekrutacji – z j.niemieckim KS Personal Service 2015-05-26 Żródło: Gowork.pl Poznań (wielkopolskie) KS Personal Service – jesteśmy firmą z wieloletnim doświadczeniem w prowadz[...]">@Oferty Pracy - 2015-06-13 10:37:49
hej ja jade na paczki napisz mi gdzie jedziesz i rozumiem ze do firmy Dhl??
matt 2015-06-13 11:02:24
Jade rowniez z kolegą na 22.06. Moglby ktos sie wypowiedziec na temat warunkow tam?
zawodowiec 2015-06-14 18:12:04
matt jakie chcesz informacje ?
praca na 2zmiany, od 12-20;45 i od 24-6;45 zapier.dol konkretny (wez sobie drugi kregoslup) odliczajac chate, wyplata jakies 1000-1100 na reke.
jak masz auto to beda ci zwracac 30centow za km do pracy, jak nie to bedziesz jezdzil busem firmowym.
do pracy roznie bo rozne lokalizacje sa zakwaterowac od 5-10km w jedna strone.
do lodowki duzo zarcia nie bierz bo sa naprawde male i na kilka osob.
i rada- nie spoulchwalaj sie z polaczkami, przekonasz sie. przyjezdzasz do pracy a nie szukac przyjazni. pzdr
2
pawel7575 2015-06-14 18:57:06
Witam. Próbuję załatwić pracę właśnie na sortowni DHL w okolicach Hamburga przez KS PERSONEL SERVICE. Mógłbyś mi kolego tak uczciwie napisać coś o tej pracy i tej agencji? Z góry dzięki.
Grzegorz 2015-06-15 13:42:39
Jedzie ktoś do Neumünster do sortowania z okolic Łodzi mam być w poniedziałek 22.06
Seba 2015-06-15 15:02:21
Ja jadę z Olsztyna
Skiniu 2015-06-15 15:31:53
Ja jadę z Mazur
pawelll1991 2015-06-15 15:45:16
Witam właśnie dzisiaj do mnie dzwonili i mi proponowali tą ofertę
pawelll1991 2015-06-15 15:49:16
Witam jedzie ktoś 21.06 - 22.06.15 z okolic Zielonej Góry do Neumunster ??
Dostałem dzisiaj telefon właśnie i też się zastanawiam czy jechać .
pawelll1991 2015-06-15 15:54:16
Witam jedzie ktoś 21.06 - 22.06.15 z okolic Zielonej Góry ??
ddddddd 2015-06-17 12:03:05
jedziesz swoim autem?
skad jestes?
1
mateo 2015-06-19 10:14:38
Czy dostal ktos potwierdzenie ze wyjezdza na stowe?umowe albo cos..bo ja mam czekac na decyzje dzis,ktos z pod krakowa wyjezdza?
matt 2015-06-20 10:05:11
(usunięte przez administratora) wyjazd na poniedzialek odwolali. Zakladam ze odwolali wszystkich bo nagle nie maja zapotrzebowania...
1
Aurich2509 2015-07-05 00:26:15
Witam! Jakie sa warunki pracy jako laminator w Aurich?
2
pracownik 2015-07-11 14:47:52
A ja właśnie zakończyłem prace w Neumunster po 4 tygodniach okazało sie że jest to praca w systemie 4tyg. na 4tyg.wolnego nikt wczesniej o tym nie wspominał .Wielkie oszustwo.Byliśmy tylko zaklej dzuirą jak niemcy chcą wziąść wolne.Moj kuzyn wziął pożyczkę, żeby tam pojechać i wiele chłopaków jest w tej sytuacji.Ks Personal to oszuści. Świństwo .Nie dajcie się zwieść.
5
Fury 2015-07-12 21:51:36
Jaki system 4 na 4?! Kolego co Ty za bujdy opowiadasz? Gdybys znal sytuacje przed przyjazdem lub bedac na samej hali, to dostrzeglbys ze niewielu Niemcow pracuje, poniewaz od kilku miesiecy strajkowali. W zeszlym tygodniu doszli do porozumienia.
Faktycznie, dla nowych pracownikow to nie zbyt korzystna sytuacja , bo umowy dostali tylko do konca lipca.
martin_41 2015-07-19 10:53:41
Witam,mam pytanie:czy ktos z Was pracujacych w sortowni w Neumunster jest wstanie podac namiary (tel.) do ludzi zarzadzajacych ta praca na miejscu w Neumunster.Mieszkam na stale w NMS i szukam pracy.Pozdrawiam.
salomon 2016-03-09 12:18:23
Czy ktos pracuje bądź pracował jako laminiarz w bremen jak się tam wychodzi na czysto miesięcznie i ile kosztuje nocleg i czy można robić nadgodziny z góry. Dzieki
koper 2016-04-27 16:43:09
Czy ktoś ma informacje nt.ofert pracy dla laminatora? Jak wygląda praca,zarobki,warunki mieszkaniowe? Proszę o odpowiedź.
2
Sekul 2016-07-15 15:21:13
kto byl w laminatach koblencja? jakie warunki itd? prosze o info
sekul ja jade na laminaty 25.07.2016. Pisz na mail 2016-07-19 18:53:28
sekul ja jade na laminaty 25.07.2016. Pisz na maila sowa0002 @ wp. pl
sowa 2016-07-19 18:56:48
sekul daj na poczte. sowa0002@wp.pl
ponkololo 2016-08-15 12:47:02
Witam bylem przez ta agencje w niemczech trwalo to jeden dzien to jaki tam maja burdelll jest nie do pomyslenia problem z zakwaterowaniem z zaliczkami praktycznie z wszystkim nie polecam tej agencjii
3
bocek 2016-08-15 13:56:11
ale dlaczego jeden dzień? co konkretnie się wydarzyło?
nick 2016-10-05 00:20:57
pozdrawiam
Kosy 2016-10-05 12:05:55
Perfekcyjnie nie musisz znać języka nawet jak znasz aj,jes podstawy na poziomie komunikacyjnym to możesz śmiało aplikować ważne byc potrafił sie dogadać to jest dla nich ważne
Świerzak 2016-11-08 15:45:25
Witam, widzę że ostatnio coś cisza o tej firmie czyżby zero negatywów i wszyscy zadowoleni ,chcę jechać z ich polecenia do pracy a tu zero kometarzy w tym roku ?
gero 2016-11-23 23:26:33
Mnie zatrudniali przez agencję pracy tymczasowej mg-solutions . Podejrzewam że inaczej nie znalazłbym pracy
Zostaw swoją opinię o KS Personal Service - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KS Personal Service