brak logo

Bader Kara

Zielona Góra

Opinie o Bader Kara

Amanda 2015-03-21 13:15
BAder Kara - nigdy więcej-dziewczyny,które tam robią przy mięsie to zołzy takie.Idziesz nowa a ona ma cię przyuczyć i nic ci ni powie co masz robić-porażka-ogólnie nie miła atmosfera-pilnują strasznie na sekundę nie możesz przestać ruszać rękoma bo zaraz afera=plecy straszliwie bolą jak człowiek stoi po 10 godzin,do pracy na telefon-wieczorem wiesz jak jutro pracujesz-porażka-i nigdy nie wiesz do której...Szkoda słów-kto ma dobrą psyhikę i jest wytrzymały na ból -POLECAM w przeciwnym razie uciekać z daleka,A już o donosicielstwie to nie wspomnę !!!!!!!!!!
7
Krychu 2015-03-24 13:54
Ogólnie w Bader W masarniach to jest orka na całego---prawdą jest,że nigdy nie wiesz do której i na którą---czeski film.No i ogólnie jak ktoś ma kłopoty ze zdrowiem to zimno 3-4 stopnie .Maski na twarzy zaparowane-woda się skrapla aż nieprzyjemnie.Pracuję bo muszę przez duże M ale szukam czegoś innego-tak kilka sezonów i problem ze stawami-po prostu stoisz na betonie wiatraki hulają.Ogólnie nie polecam...
8
Magda 2015-03-26 20:10
Hej-wszystko się zgadza w bader jest ciężko na masarni---plecy bolą--kręgosłup trzeba mieć zdrowy inaczej bez tabletek nie dasz rady--dziewczyny,które tam robią w większości są bardzo wredne---ale wyjątki się znajdą...Ogólnie nie polecam-nigdy nie wiadomo do końca na którą masz i do której--można oszaleć !!!
6
aga 2015-03-30 08:43
Owszem ciężko jest wszędzie,ale na masarni trzeba się albo przyzwyczaić albo nie zawracać sobie głowy.Sama atmosfera tam jest do kitu.Normalnie jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Stoją patrzą ci na ręce-podstawiają świnię--musisz się pilnować na każdym kroku-nie dość,że bardzo zimno-3-4 stopnie---latem to dopiero będzie szok dla organizmu !!Ręce skostniałe---kilka par bluz--skarpetek--spodni--i do roboty--Niemiec pracuje tak samo a ma więcej na godzinę niż Polak---tez mi polityka.
4
Marcin 2015-04-01 10:57
Porażka---się gadać nie chce---pracuj jak musisz więcej zarobić niż w naszym biednym kraju---a jak nie masz aż takich ambicji to zostań w Polsce...
2
Marta 2015-04-08 09:46
Bałagan na kólkach!!!!!!!!!!!
3
bob 2015-04-08 18:28
Zgadzam się z opinią Amandy.Byłem, wdziałem- nie polecam. Olewka biura itd...
3
Kacha 2015-04-13 08:14
Hej
Tak właśnie umowe masz na godzine a zapierdzielasz na akord.Się zwolniłam---miałam dość !!!!!!
7
Gośka 2015-04-13 08:19
Tak to jest jak w firmie rządzą wszyscy---Polak ---Niemiec i --??No właśnie nie znam do końca pochodzenia tego trzeciego osobnika...Jeden miesiąc mam za sobą ale dałam wypowiedzenie--od jutra już nie idę...Psychicznie i fizycznie musisz tyrać jak wół---miało być 1100 euro na ręke ---będzie 800.Odlicz paliwo--stres---się po prostu nie opłaca----300 ero drogą nie chodzi---no ale przecież miało byc na godzinę a nie na akord---co z tego,że inni się opierd...jak i tak tyle sama zarobią---praca w grupach---taki system,pozdrawiam i nie polecam
6
Masarnia--to jest coś 2015-04-13 15:44
Praca w Weißwasser w masarni na produkcji----NIE POLECAM----zimno----godziny czasu byle jakie---dzwonią i jesteś i nie ma,że nie---wieczorem wiesz jak na drugi dzień pracujesz---nigdy nie wiesz do której----taka mi to dyspozycyjność---obłęd jakiś---a w biurze nawet taki bałagan mają---2 tyg,prosiłam sie o chip na wejście---teraz mi już nie jest potrzebny.Jutro już po prostu nie idę tam...!!!!!!!!!!!!!!!!
5
Justyna 2015-04-15 22:35
Hej jak tam moi drodzy po wypłacie???Bo mi się coś wydaje,że nie do końca coś jest dograne---albo w umowie ?? albo ktoś tu coś kręci..Jak u Was??
5
Gośka 2015-04-18 18:47
Cienko po wypłacie !!!!!!!
4
Sebol 2015-04-20 22:51
No nie ma co tak narzekać,następny miesiąc może będzie lepszy...
3
sebol 2015-04-30 13:13
No wiesz niby w umowie masz na godzinę a robisz trochę na akord,więc ?Jakaś niespodzianka może zawsze być.Jak masz mało godzin bo nie ma roboty to też różnie bywa raz jest gorzej raz lepiej a narobić się trzeba jak wół-jeszcze żeby majster był normalny....
4
Ula 2015-04-30 18:15
Pracowałam w szwalni. Warunki masakryczne. Hałas, kurz, wymuszona pozycja ciała. Kołchoz. Uśmiechałam się bo musiałam. Za 8,5 brutto. Wytrzymałam 3 m-ce. Praca dla zdesperowanych.
5
ada 2015-04-30 21:41
Większość tych prac to desperacja...Widzieliście w lubuskiej jak się wzięli za takie sezonówki-mądrzy ludzie--bo to,że ktoś gada,że Zgotuje nam Obóz pracy to wstyd w tych czasach---ale są jeszcze tacy idioci
5
Jolka 2015-05-14 22:33
Nie polecam
Tragedia
Moze i zarobisz ale jakim kosztem DOM ZDROWIE RODZINA TO JEST NAJ!!!!!!!!
6
goska 2015-05-27 19:49
co zarobisz? dorobisz się ale garba. agencja ucina godziny! nawet 100 euro miesięcznie. bo norma! jaka norma? prokurator!
5
ines 2015-06-08 14:11
Jeszcze nigdy nigdzie nie spotkał mnie taki brak organizacji, kultury, odpowiedzialności, moralności i podstawowej wiedzy z zakresu zarządzania jakiegokolwiek, jak w Bader Kara (bat&kara byłoby adekwatniejszą nazwą). Większość pracowników pracujących w Oschatz dłużej(najpewniej mocno doświadczonych przez los, bo kto tylko ma taką możliwość ucieka po tygodniu) wsiąknęła niestety w klimat kłamstw, plotek, intryg i zagrywek "psychicznych" dosłownie. A smutne to, że polskie pracownice proponujące pracę w Niemczech biorą udział w machinie nakręcającej niemiecki zysk zdrowiem fizycznym i psychicznym rodaków dla nich pracujących i znoszących trudy tylko dlatego, że zwyczajnie nie mają wyjścia. Podsuwają Ci do podpisania papierek o braku dyskryminacji :) a równiejszą równość niemców widać już od przekroczenia progu hali. Jeśli nie masz więc innego wyjścia i możesz zainwestować w podróż ze świadomością powrotu po kilku dniach - jedź. Tak smutne, że aż chciałoby się przywołać słowa Zofii N. "człowiek jest mocny, może jeszcze popracować"…

4
killer 2015-06-23 19:38
Nigdy więcej nie chcę wspópracową.Brak szacunku dla pracownika ciężko o zaliczki i wypłata nie jest na czas.Mało tego żadnej opieki ze strony niemieckiej.Mozna też pracować przez parę tygodni tylko na nockach.LESZEK z Łodzi
4
ktosia 2015-11-10 20:17
wiem coś o tym, te co tam pracują to w większości przypadków margines społeczny. zero kultury, donosicielstwo, wyżywanie się i nie mam tu na myśli Niemek tylko polskie koleżanki. nie polecam
1
ktosia 2015-11-10 20:30
masz rację, podpisuję się pod każdym słowem obiema rękami Prawdziwy obóz pracy ale kapo są polki. Dodam jeszcze, że nie tylko trzeba mieć kasę na szybki powrót ale też na psychologa po pobycie w Oschatz
1
ktosia 2015-11-10 20:31
masz rację, podpisuję się pod każdym słowem obiema rękami Prawdziwy obóz pracy ale kapo są polki. Dodam jeszcze, że nie tylko trzeba mieć kasę na szybki powrót ale też na psychologa po pobycie w Oschatz
3
zdziwiona 2015-11-30 15:19
ja tez pracowalam w Oschatz, nie sadze zeby mogla sie podpisac pod tym co ktos napisal. pracajak kazda inna, jak sie pracuje to nie ma wiekszych problemow, a jak ktos ma pretensje ze musi na swoja pensje zarobic to co zrobic. i pewnie kazdy w polsce zarabial 1000€ a tu przyjechal po ???
1
ona Żary 2015-11-30 15:54
Czytam te opinię i nie mogę uwierzyć w to co czytam. Nie wiem jak jest w Weisswasser, ale w Oschatz pracowałam ponad rok i jestem zadowolona (zwolniłam się sama bo musiałam pomóc mężowi w firmie). Pracować trzeda jak wszędzie, praca nie jest ciężka, płacą zawsze na czas, warunki mieszkaniowe super. Dziewczyny z którymi mieszkałam i pracowałam wspominam dobrze-do dzisiaj mamy kontakt.Panie z biura może nie zawsze miały dla mnie czas, ale zawsze w końcu miałam załatwione to o co prosiłam (np. pomogły mi w uzupełnieniu dokumentów do kindergeld, które w końcu dostałam). Myślę, że po prostu niektórym pracować się nie chce a chcieliby zarabiać kokosy. Trzeba robić swoje i nie oglądać się na innych, nie słuchać plotek i będzie ok.Dodam jeszcze że wielu tubylców(niemców) pracuję na tych samych zasadach i przez tę samą firmę i nie narzekają.
2
kamil spawacz 2016-01-07 14:28
te wpisy dotyczą się wszystkich zawodów bo ja na spawarce
Polaczek94 2016-04-04 21:01
Praca bardzo super, jeśli ktoś chce pracować i ma chęci to nie powinien narzekać. A te opinie typu że np. zła atmosfera itd. dotyczą chyba nerwów związanych z tempem pracy którego większość osób nie wyrabia. Dlatego tęż krążą takie plotki na temat chłodni w Weisswasser. Jeśli ktoś jest ogarnięty i szybki to poradzi sobie z warunkami pracy bez względu na słowa innych pracowników
2
Zuzanna 2016-04-14 18:53
Witam, obecnie pracuje w Bader Kara na mięsie. Czytam wszystkie opinie i mogę powiedzieć że się z nimi zgadzam. W umowie praca na godzine a tak naprawde pracuje na akord więc czekam do wypłaty a potem zdecyduje czy zostaje bo to męczące, zero życia prywatnego, w domu jestem tylko gościem i tylko w nim spie. Nigdy nie wiesz na którą i do której, zero pracy zespołowej, każdy chce aby się nie narobić i zwala wszystko na innego, przynies to, tamto. Generalnie to z czego jestem zadowolona to ludzie, ich życzliwość i serdecznośc, nikt z nikogo się nie śmieje, każdy się do każdego uśmiecha, atmosfera jest bardzo bardzo miła !!! A to też jest ważne ! Podsumowując, wszystkie minusy można zaakceptowac bo w każdej pracy coś jest nie tak, praca sama w sobie nie jest cieżka, jak stoisz na swojej maszynie to po tygodniu zapierdzielasz że masakra więc trzeba się przyzwycziać , czas szybko leci i jest ok, ale jeśli wiesz za co pracujesz !!! Czekam do wypłaty hehehe a szału ma nie być bo gdyby faktycznie płacili za godzine to byłoby wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdrawiam serdecznie. I Polecam, mimo wszystko !
2
Ania 2016-04-24 11:30
Witam. Pracuje w bader kara. Czytam opinie i smiać mi sie chce. Jeśli ktoś ma chęci do pracy to praca jak najberdziej dla Niego. Nie narobisz się za bardzo, wystarczy trochę sprytu oraz organizacji załogi. Nie narzekajcie, zarobki są super i praca też ! Jak Wam tak bardzo źle to idzcie do biedronki za 1000 zł. Tutaj macie 4 razy tyle.
4
Pracownik 2016-04-24 12:15
Bader Kara jest wspaniała
Tam bardzo mili ludzie są
Bader Kara jest wspaniała
Złagodniał nawet głośny York
Bader Kara jest wspaniała
Tam bardzo szybko mija czas
Bader Kara jest wspaniała
Zachęcam Wszystkich Was !
W Bader Karze fajnie płacą
i praca lekka mówie Wam
Bader Kara jest wspaniała
Pracujcie ludzie to Was czas !!!
Pozdrawiam
5
nicola2010 2016-05-04 09:12
pracowałam w Oschatz pół roku i gdyby nie brak opieki nad dziećmi dalej bym tam robiła, wszędzie trzeba się narobić ale tam jest motywacja bo gdzie w żarach pracując na dwie zmiany zarobisz 4000 zł,dla kobiet w żarach jest praca ale za 1600-2000 zł ja teraz obecnie pracuje i sorki aby zrobić 2000 zł to jestem gościem w domu bo po 10 h się robi i co druga sobota w pracy i niedziela to jest fajne super tak więc każdy chce zarobić i tak naprawdę wolę robić za granicą niż w Polsce a tym bardziej w żarach pozdrawiam
2
Max 2016-07-08 16:36
Jakie są opinie o pracy w Szwalni w miejscowości Oschatz? Jedziemy razem z dziewczyną i chcemy znać warunki, można pracować razem, ciężka praca?
Ania 2016-07-31 09:57
Pracuje na mięsie od początku, jest super, zostaje do końca i będę w przyszłym sezonie ! Polecam wszystkim !
jan. 2016-09-23 22:46
nie polecam zero organizacji pracy zero pomocy ze strony polskiego nadzoru dwa lata staram się o odszkodowanie za wypadek w pracy nie dajcie się nabrać na mile slowka naganiaczy.
Am 2016-09-23 23:20
Ja tam uważam, że ta agencja pracy jest bardzo dobra i nie ma na co narzekać, wiadomo nie od dziś że praca nie jest może najłatwiejsza na świecie w wielu szczeblach, ale co tam, warto spróbować przecież
ktos 2016-10-26 12:18
szkoda tylko, że panie z żarskiego oddziału nie pamiętają o swoich rekrutantach. Już 3 razy obiecywaly wyjazd, a później jak się kontaktuje to są zdziwione i szukają cv. Zero kompetencji. One mają prace to mogą ludzi olewać, ekstra podejście, nie pozdrawiam.
1
tomy 2016-11-17 14:51
a ja tam bylem zatrudniany przez Panie z biura w Żarach.Na ofertę pracy czekałem niecały tydzień.Pracuję do dziś i jestem bardzo zadowolony z warunków zatrudnienia.Uważam Panie za bardzo kompetente osoby ponieważ wszystko było tak jak powiedziano mi w Żarach podczas podpisywania umowy. Jedna z nielicznych,uczciwych Agencji Pracy.Polecam!!!
1
Marzenie 2016-12-12 14:19
A gdzie pracujesz i jako kto? I czy posiadasz znajomość jezyka niemieckiego? W bader kara mają oferty pracy tylko ze znajomością niemieckiego, a angielski już nie wchodzi w grę... Trochę słaby posrednik pod tym względem. Jedynie czy znasz czy nie znasz niemieckiego to i tak stawka to 8,50 brutto...
1
Iga 2016-12-14 12:53
witam chcialbym dostac sie do Oschtz do pracy.Moze ktos ucciwie powedziec jakie sa warunki placyi pracy.Zakwaterowanie ile kosztuje i jak daleko jest od zakladu??wybieramy sie w kilka osob ,czy kobiety tylko potrzebuja czy tez mezczyzn??
ktos 2016-12-19 10:03
pracuje jako pracownik produkcji.Oczywiscie ,ze znam jezyk na poziomie komunikatywnym.Teraz wiekszosc agencji tego wymaga bo takie wymogi maja klienci.Nie znasz jezyka to po co pchasz sie do pracy w Niemczech?Chcialbys w Polsce pracowac z jakims obcokrajowcem,ktory nie potrafi sie dogadac w Twoim jezyku?A skoro stawka 8,5 euro to dla Ciebie za malo.To znajdz sobie taka oferte w Polsce,co z problem?
1
Kaska 2 2016-12-20 09:14
Pomocy ,chce dostac sie do Produkcji materacy.Jka mozna sie tam dostac,jest organizowane jakies mieszkanie ,pokoj??Bardzo zalezy mi na zej pracy.
ewa 2016-12-27 16:12
chyba zwariowałaś...to już lepiej w Biedronce na kasie pracować a nie w tym kołchozie
Kasia 2 2016-12-30 15:53
Mowisz ,ze zle tam jest??hm podobno mieszaknie jest ok ,no i do granicy do Zar blisko ,
Ja 2017-01-04 19:46
U mnie w pracy spoko ale pośrednik jest olewatorski traktuje pracowników jak niewolników. Płacę za wynajęcie pokoju w mieszkaniu ale nic nie wolno na papierosa mam schodzić z 2p. Na dwór. Potrafią wchodzić do pokoji gdy jesteśmy w pracy żeby zobaczyć czy jest porządek jedna duża porażka. Mam większy szacunek na zakładzie od Niemców niż od polaków z pośrednictwa znających dobrze język. Żenada
Ja 2017-01-04 19:50
U mnie w pracy spoko ale pośrednik jest olewatorski traktuje pracowników jak niewolników. Płacę za wynajęcie pokoju w mieszkaniu ale nic nie wolno na papierosa mam schodzić z 2p. Na dwór. Potrafią wchodzić do pokoji gdy jesteśmy w pracy żeby zobaczyć czy jest porządek jedna duża porażka. Mam większy szacunek na zakładzie od Niemców niż od polaków z pośrednictwa znających dobrze język. Żenada PS praca w oschatz
Ja 2017-01-04 19:51
U mnie w pracy spoko ale pośrednik jest olewatorski traktuje pracowników jak niewolników. Płacę za wynajęcie pokoju w mieszkaniu ale nic nie wolno na papierosa mam schodzić z 2p. Na dwór. Potrafią wchodzić do pokoji gdy jesteśmy w pracy żeby zobaczyć czy jest porządek jedna duża porażka. Mam większy szacunek na zakładzie od Niemców niż od polaków z pośrednictwa znających dobrze język. Żenada PS praca w oschatz
1
Hanna 2017-03-09 14:12
@Ja mimo wynajęcia pokoju, czasem jest odgórny zakaz palenia w mieszkaniu. Jeżeli chodzi o wchodzenie do pokoju pod Twoją nieobecność - może warto tu porozmawiać z przełożonym.
ola66 2017-04-06 08:07
czy w Weisswaser daja zakwaterowanie?
ja 2017-04-08 23:20
hanna tam nie placisz za pokoj tylko za media takze moga wchodzic kiedy tylko chca ..
Hanna 2017-04-10 13:06
A co więcej możecie powiedzieć o współpracy z Bader Kara ?
Zostaw swoją opinię o Bader Kara - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bader Kara