BALTIC WORKFORCE

Gdańsk

Opinie o BALTIC WORKFORCE

Noe 2015-03-23 14:59
Szukam opinii o firmie a znajduje głównie komentarze od osób, które nie pracowały przez nią a tylko natknęły się na ogłoszenie i mają najwięcej do powiedzenia. A w tej ostatniej od "Radek" zabrakło danych teleadresowych i napisu "Zadzwon teraz", czy to jakaś kryptoreklama ?! Niech się ktoś wypowie kto przez nich pracował
2
były 2015-03-28 21:14
pracowałem i szybko to zakończyłem dla zainteresowanych dodam,że w tych oferowanych 52 kr jest już wliczone feriepenge.omijać bo za takie stawki w Danii pracują rumuni i są bardzo szczęśliwi
Grzegorz z Koszalina 2015-06-21 19:56
Poczytaj DOKŁADNIE jakie są przepisy w Danii. Właśnie w branży rolniczej owe przepisy nie obowiązują.
Mateusz 2015-11-13 01:09
Nie dajcie się robić w konia, stawki tak jak niektórzy pisali wcześniej oscylują w granicach 120 koron za godzinę pracy, pracowałem kilka miesięcy i wiem, że Duńczycy nie są chciwi i godnie płacą za wykonaną dla nich pracę, więc jeśli stawka w tej agencji wynosi 60-70 koron za godzinę znaczy tylko że resztę bierze pośrednik. Niestety jest to przykład pazernego "Polaczka", który chce zarobić czyimś kosztem. Czyli przy 22 dniach pracujących po 8 godzin wychodzi około 4000-5000zł netto zależy również jaki otrzymacie fradrag i od tej kwoty należy również odjąć kwotę za "łóżko" 1000-1500zł i tzw. życie. Nawiasem mówiąc jeśli macie jechać do Danii i pracować za taką stawkę, lepiej zostać w Polsce, i szukać dalej... Mam nadzieję, że pomogłem choć jednej osobie w podjęciu słusznej decyzji. Powodzenia
4
Marek 2016-01-11 20:20
Byłem w Danii wiem jakie są ceny przy tych stawkach jakie oferuje ten pośrednik to starczy na suchy chleb i wodę o odłożeniu jakichkolwiek pieniędzy to można pomarzyć.Czyste złodziejstwo.Firma powinna się wstydzić za te ogłoszenia z tymi stawkami to jest po prostu złodziejstwo.
1
drapak 2016-01-12 22:37
Hej, dostałem ofertę pracy z BWF przy sortowaniu ziemniaków w okolicach Odense. Czy ktoś kiedyś pracował przy sortowaniu ziemniaków przez tą firmę?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek info.
Pozdrawiam
Łobuz 2016-01-15 10:07
Wróciłem po trochę ponad dwóch miesiącach pracy na linii produkcyjnej i o ile to ten sam zakład to cieżko mi powiedzieć ze starcza mi na suchy chleb i wode jak ktoś tu sugerował. Mam dużo godzin + 60 kr bruto + ferie i koło 5tys zł zostaje na czysto. Dla mnie to dużo. Nie czuje sie Rumunem ani gorszym sortem. Pozdro dla prezesa K.
1
Mateusz 2016-01-18 12:09
Łobuz, to że wychodzi Ci około 5000 zł na czysto wraz z feriepenge przy stawce 60kr/h to znaczy tylko tyle ze właśnie jesteś rumunem, bo przy rzeczywistych stawkach obowiązujących w Danii zarobiłbyś około 2 razy więcej, oczywiście nie licząc dodatków za godziny nadliczbowe, po godzinie 17, 21 oraz nocnych jakich pewnie nie masz u swojego super pracodawcy.
1
Mateusz 2016-01-26 16:12
Łobuz mówi, że po ponad 2 miesiącach wyszło mu 5000zł wraz z pieniędzmi za wakacje. To powiem tak ja pracowałem za 130 koron/h ale głownie tylko na drugą zmianę z tego tytułu miałem również dodatki coś koło 30 koron więcej do godziny po 17, pracowałem tam 11 tygodni, i na czysto liczę pensje, zwrot podatku i pieniądze na wakacje wyszło ponad 25000zł, dlatego jak ktoś pisze ze 5000zł po "zakładam" około 10 tygodniach, to musiał zarabiać bardzo mało bo nawet z samych pieniędzy wakacyjnych ja miałem 2500-3000zł. Sam szukam teraz jakiegoś wyjazdu, ale jak widzę oferty typu 70kr/h to mnie krew zalewa. Kiedyś kadrowa z Danii około 3lat temu powiedziała jak można pracować za 90kr/h przeciez mamy 21 wiek, wiec oczywiste jest że ta agencja chce ludzi moze nie tyle oszukac co na nich zarobić. Oferty maja dość ciekawe, lecz niestety mało płatne. Rozumiem sytuacje wielu ludzi ze lepiej robic za taka stawke niz za 10zł na godzine w Polsce, ale z drugiej strony zaniżacie stawki, i tylko tego typu ludzie jak właściciele agencji beda sie bogacic.
5
Luk 2016-02-03 18:01
Lepiej do Niemiec za 7euro jechać lepiej się na tym wyjdzie jak ze te ochłapy co tu proponują i Niemcy o wiele tańsze.
mm 2016-02-11 23:49
podatek jaki bedziesz miał do zapłacenia reguluje i kasuje SKAT odpowiednik polskiego urzedu skarbowego, zadna agecja nie moze ci potracac podatku bo nie jest od tego, a podatek placi sie indywidualnie . to oszusci zwykli !
Baltic Workforce 2016-02-12 12:09
Drogi Panie „mm”.
Dziękujemy za Pana opinie o nas choć najprawdopodobniej do tej pory nie mieliśmy okazji współpracować. Być może zmieniłby Pan zdanie o nas jeśli faktycznie podjęlibyśmy współpracę.
W Danii tak jak i zresztą w Polsce pracodawca odprowadza podatki za pracownika. Jedynym wyjątkiem jest praca na działalności gospodarczej – wtedy taki przedsiębiorca sam opłaca składki.
Pod tym kątem Dania nie różni się wcale od Polski dlatego tez nazwanie nas ”oszustami czy złodziejami" jest niewskazane. Można by nas tak nazwać jeśli nie odprowadzalibyśmy podatków za pracownika.
Chcąc poznać lepiej Duński rynek pracy zachęcam do odwiedzenia strony Polskiej Ambasady w Kopenhadze: http://www.kopenhaga.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/kopenhaga_dk_a_101/praca_w_danii/
Szczególnie warty uwagi jest fragment o "Bezpiecznym Zatrudnieniu" - drugi akapit wytłuszczonym drukiem (o płacy minimalnej), który rozwieje wiele wątpliwości pojawiających się wśród tutejszych opinii.

W przypadku pytań zachęcam do bezpośredniego kontaktu.

Pozdrawiam
Tomasz Malona
Baltic Workforce
+48 58 622 67 94
pl@balticworkforce.com
2
wer 2016-03-09 10:15
hej a moze ktos z was bylby zainteresowany praca tam u nich w firmie? szukaja koordynatora HR w Gdansku oferuja bardzo dobre warunki zatrudnienia,możliwość udziału w największym projekcie firmy
more 2016-03-14 17:57
Taka umowa na czas określony pewnie jest później przedłużana @szymo, dlatego można liczyć na stabilne zatrudnienie. Ciekawe tylko czy dają również jakieś benefity socjalne.
brock 2016-03-16 18:02
z tego co mi wiadomo to w balticu można liczyć na dobre umowy i w sumie całkiem długie zatrudnienie. W tej chwili poszukują koordynatora do spraw HRowskich
juliuszcez 2016-03-18 18:04
@brock faktycznie widziałem takie ogłoszenia dotyczące Gdańska, ale też pracy w Dani - w tym przypadku ogólna praca "na co dzień" to Gdańsk, ale trzeba wyrazić gotowość do wyjazdu właśnie do Danii na 4-5 miesięcy.
warok 2016-03-20 18:17
Co do pracy za granicą @juliuszcez to musisz znać ich język, czyli duński, miło by było gdybyś również posługiwał się językiem angielskim na dobrym poziomie.
Mark 2016-04-10 13:56
Ja polecam (usunięte przez administratora)
mirioam 2016-04-19 19:39
z tego co o nich czytam w internecie to pozytywne wnioski same wyciągam, dobee że wreszcie jakaś agencja nie tylko na krótkoterminowe roboty bierze za granicę alw tez nie obawia się Polakom czegoś na dłużej w krajach skandynawskich zaproponować lepiej
zison 2016-05-13 16:28
Praca niby fizyczna, bo biorą do ferm zwierząt, ale zarobki dobre
siwykg76 2016-05-15 11:03
napisz cos wiecej o tej pracy?ja pracowalem przy ziemniakach w irlandii na takim kombajnie segregatorze,to to samo?jak z godz,mieszkaniem,przerwy itp z gory dzieki
Ana 2016-05-31 21:15
Dwa razy pracowałam przez Baltic. Za każdym razem warunki były konkretnie określone. Nie było żadnych niespodzianek, a tego człowiek się zawsze najbardziej obawia pracując przez pośredników. Wypłata na czas. Możliwe, że miałam farta, ale trafiłam na naprawdę przyjemnych pracodawców. Za pierwszym razem pracowałam nie tylko z polkami, ale i z litwinkami, które też dobrze wspominam. Firmę polecałam znajomym. Jak do tej pory nikt się nie zawiódł i mam nadzieję, że tak zostanie.
2
mm 2016-06-22 10:24
Ciekawe bo gdybyscie nie zabierali pieniedzy wakacyjnych plus nie oszukiwali SKATU to by bylo ok.. a Tu prosze kasa wakacyjna idzie do was(im wiecej czlowiek pracuje tym wiecej macie -> 12,5% zarobkow) plus SKATOWI wykazujecie ze ludzie sa non stop w delegacjitzn jezdza do domu na weekendy.. Warunki mieszkaniowe porzal sie boze. Pozdro
1
Baltic Workforce 2016-06-23 11:44
Drogi Panie "mm"

Szanujemy każdą opinię o naszej firmie, aczkolwiek te wprowadzające innych użytkowników w tak znaczny błąd staramy się komentować. Nie ma możliwości by legalnie działająca firma na rynku Duńskim nie płaciła pracownikowi jego pieniędzy wakacyjnych a do tego oszukiwała SKAT w podatkach. Wyrażanie opinii o czymś co nie ma miejsca i o czym nie ma się bladego pojęcia jest pozbawione sensu chyba, że to Pana sposób na życie i nudę. Zachęcam zatem do kibicowania naszej drużynie narodowej w obecnych Mistrzostwach Europy. Wszyscy na tym skorzystamy.

Jeśli miałby Pan chęć porozmawiania to zapraszam to osobistego kontaktu.

Pozdrawiam
Tomasz Malona
Baltic Workforce
+48 58 622 67 94
pl@balticworkforce.com
1
Tez Damian 2016-07-01 10:01
Kumpel pracuje jako malarz i szpachlarz. Godzin ma troche ponad 45 na tydzien. Na stawke nienarzeka. Widzialem, ze zawsze podaja w ogloszeniach pod dany zawod. Czekam na telefon z agencji by mnie tam zatrudnili.
karol 2016-07-01 13:43
Damian' ale o jakim stanwosiku mówisz ? Chcesz wyjechać na farmę? To już podjerzewam, że musisz się z nimi skontaktować chyba niekoniecznie osobiscie, ale możesz zapytać czy nawet maja jakieś aktualne oferty wyjazdów, i od razu zapytasz o stawki i warunki
mariusz p 2016-07-13 13:42
to moz ei ja cos dodam...
zgodzilem sie na 110 dkk brutto - Skat - spanie 2000dkk.
uzgodnilem wszystko, podpisalem unowe wszysto i..pojechalem na bornholm..
1 zgodzilem sie z ataka a nie inna stawke- bo to przygoda pierwsza praca w DK i w ogole
2 jasno mowili- w pon prosba o zaliczke, we czwartek realizowana , w pon kasa byla !!
3 na wyplate ze wzgledu ze to pierwsza praca czekalem tydzien dluzej ok 2 tyg bo to rozliczenia skarbowki troche przedluzyly..
4 przeprowadzilem kilka rozmow zanim pojechalem - zdziwienia nie bylo... fakt jak sie popytalem ile moja praca zwlaszcza z dyplomem kosztuje i ile oni biora ogarnal mnie niesmak..delikatnie mowiac ale... sie zgodzilem - wczesniej a nie pozniej, wiec nei odzytwalem sie...
JEDNYM SLOWEM- JA MARIUSZ PIORO GLIWICE OCENIAM BWF NA 5! , WYZEJ DALBYM JAKBYM MIAL WYZSZA STAWKE ALE JESTEM ZADOWOLONY, PRACOWALEM 5 TYG. NA BORNHOLM.
ps- dostawalem oferty na maila i za glowe sie lapalem za jakei gowniana kase proponuja..ale nie ZMUSZAJA! wiec lepiej sprawdzic ile kosztuje jedzenie, spanie i przyjac podatek ok ...37,5%!! i nie stekac bo jelsi sie nie oplaca to lepiej, szybciej i blizej jest do niemiec... takei jest moje zdanie..
ps2 teraz mam az 120 dkk i spanie w podobnej cenie choc gorsze warunki ale... zaciskam zeby bo 230 g /mies to sporo i szukam nast pracy, moze nawqet w niemczech- ta tez sam sobie zalatwilem..niby w polsko dunsiej firmie a polski cwaniak...
2
radek 2016-07-13 15:24
o no prosze, czyli jednak są i bardzo zadowolone osoby! a słuchajcie, teraz macie jakieś informacje o nowej rekrutacji?
mm 2016-08-05 14:49
A moj stary kontrakt z wami to mam pokazac? I pozwac was za to? W kontrakcie jasno mam napisane ze zabieracie pienadze wakacyjne.. Wiec prosze mi nie gadac takich bzdur. Chyba ze to sie zmienilo po tym jak SKAT wam sie do tylka dobral i zescie zmieniali nazwe i status firmy..
2
igor 2016-08-05 16:03
@radek właśnie nic nie słychać ani o nowych rekrutacjach, ani o datach możliwych rekrutacji... jestem trochę zawiedziony, miałem nadzieję, że coś się dla mnie tu znajdzie. Czy ktoś z Was wie, czy może warto zanieść do BALTIC WORKFORCE swoje cv osobiście?
Baltic Workforce 2016-08-11 09:32
Drogi Panie "mm"

Tak jak wspomniałem we wcześniejszej wypowiedzi jeśli ma Pan potrzebę rozmowy i wyjaśnienia jakichkolwiek kwestii związanych z Pana rzekomym zatrudnieniem u nas proszę o kontakt telefoniczny, mailowy. Będę w stanie wszystko Panu merytorycznie wytłumaczyć nie bazując na teoriach "wyssanych z palca".

Każdy pracownik przed rozpoczęciem pracy (przed wyjazdem do pracy) otrzymuje umowę, na której ma jasno określone warunki. Wśród nich jest wzmianka o wpłacaniu przez pracodawcę ustawowych kwot na fundusz wakacyjny pracownika. Jeśli Pan interpretuje to inaczej niż jest napisane - niestety nie jestem w stanie Panu pomóc.
Na szczęście całe grono obecnych jak i byłych pracowników rozumie ten wpis poprawnie i z sukcesem w określonych porach wypłaca swoje pieniądze z FerieKonto.

Proszę zatem o niekontynuowanie wątku, gdyż jest zbytecznym zaśmiecaniem forum.

Pozdrawiam
Tomasz Malona
Baltic Workforce
+48 58 622 67 94
pl@balticworkforce.com
kowalik 2016-08-11 09:37
wielki szacun dla firmy za to że dba o swój wizerunek w sieci. a poza tym, ktoś był już z nimi w Danii na fermach zwierzęcych?
ggggg 2016-08-12 22:59
Szanowny Panie Tomaszu, piszę w sprawie oferty już zrealizowanej na zbiór czereśni. Proszę o informację skąd wysokość podatku 37%, bez otrzymania przez pracownika skattekort? Dlaczego została pobrana kwota 300 DKK za pościel, w sytuacji gdy każdy ma swoją? Na jakiej podstawie prawnej potrącają Państwo z wakacyjnych pieniędzy 8 i dodatkowo 37%? Pracownicy pracowali po 10 h dziennie od poniedziałku do niedzieli na tzw. akord drużynowy, bez zapisywania ilości zbiorów itp. Gdzie jest tak zwana Akordbog?
1
wer 2016-08-13 10:13
@kowalik ale przecież ta oferta to była dostepna jakos bardzo dawno tem wiec nie wiec skad to pytanie :D noo chyba ze ja cos przegapiłem i po prostu oni jakas nowa rekrtuacje robili o czym ja nie wiedziałem jeżeli tak fatycznie było to dajcie znac dzieki
Mati 2016-12-08 16:11
Znalazłem ostatnio ogłoszenie, nie ważne na jakie stanowisko, ponieważ stawka godzinowa: 72 DKK brutto + 12,5% na feriepenge to jest po prostu dramat, nie rozumiem jak tej agencji nie wstyd oferować takie wynagrodzenie skoro w Danii to 110 koron to minimum, za które w ogóle opłaca się jeszcze wyjeżdżać. Przy wypracowaniu 200 godzin wychodzi 14400 DKK brutto +1800brutto feriepenge, zależnie od tego jaki SKAT da fradrag załóżmy bardzo optymistycznie 10000 DKK to netto wyjdzie nam około 11500 DKK netto minus mieszkanie 2000 DKK, dojazdy do pracy, i życie liczę 1500DKK zostaje nam jakieś 8000DKK czyli 8000*0,59=4720zł wersja optymistyczna. Nie liczyłem tu dodatków za nadgodziny bo raczej wątpię, aby agencja nie brała tego dla siebie lub praca będzie tylko po 37 godzin na tydzień czyli netto za jakieś 4000zł. Mam nadzieję, że pomogłem osobom, które szukają pracy w Danii, mam wierze również, że tego typu agencje znikną z rynku :)
4
Arek 2017-04-02 10:22
Nie znasz realiów. 110 koron to MOŻE płaci Duńczyk agencji . Przeważnie jest to 95 - 105 . Za nadgodziny nikt nie bierze pieniędzy bo nikt ich po prostu nie płaci . Nie w Danii stawki minimalnej.
ona 2017-04-18 12:42
Kto jedzie na zbiory 2017?
Aaaa 2017-04-20 15:08
Jakie zbiory mają?
mark 2017-05-09 18:52
Na dzień 1 marca 2016 r. minimalna stawka godzinowa pracownika wynosi 113,65 DKK. Ponieważ jednak jest to stawka minimalna, a nie rzetelna stawka godzinowa, należy skontaktować się przedstawicielem związków zawodowych w przedsiębiorstwie lub lokalnym oddziałem 3F celem ustalenia jaka jest faktyczna stawka godzinowa obowiązująca w danym zakładzie pracy.
1
Baltic Workforce 2017-05-10 08:08
Dzień dobry

Drogi Panie @Mark. Jeśli już zdecydował się Pan na komentarz odnośnie stawek minimalnych w Danii proszę o wskazanie źródła posiadanej wiedzy np. dziennik ustaw nr xxx, rozporządzenie rządu Duńskiego z dnia xxx o numerze xxx etc. Opisanie suchego faktu (zresztą błędnego) bez podania źródła zanieczyszcza forum przez co staje się Pan niewiarygodny.
Mimo wszystko dziękuję za komentarz i zapraszam do złożenia CV.

Pozdrawiam
Tomasz Malona
Baltic Workforce
+48 58 622 67 94
pl@balticworkforce.com
Ja 2017-05-16 19:22
Hej, bylas juz moze z ta agencja na zbiorach ? Ja zastanawiam sie nad czeresniami,ale z ta agencja jeszcze nie mialam nigdy do czynienia. Dzieki zq odpowiedz
Ona 2017-05-17 05:29
Nie ale znajoma była i poleca. Przynajmniej jest pewnie.
Ciekawski 2017-05-30 20:41
W ofercie podają że za 4-6 tygodni na czereśniach zarobi się średnio 8-15 tys zł na rękę. Jest na to szansa? Już nie liczę na 15 ale chociaż te 10 odjąć od tego transport i zakwaterowanie.
Czereśniak 2017-05-31 07:59
Koleżanka była na czereśniach rok temu i w złotówkach dostała 12tys a siedziała tam bez zjazdu prawie 6 tygodni. Podobno pracuje się w grupie 10 osób i jak grupa jest dobra to można nawet więcej dostać. W tym roku jedzie znowu a ja z nią tylko musimy mieć auto bo bez tego nie dojedzie się do sadu.
Zajac 2017-06-02 15:00
Powiedzcie mi ile kilogramów w ciągu godziny da się zebrać czereśni? Jest oferta proponują 5 DKK za kilogram, zastanawiam się czy warto zaryzykować. Czyli żeby w ciągu 5 tygodni zarobić to 15000 dkk brutto ( około 8 tys zł) trzeba dziennie zebrac 120Kg czereśni. A to tego przeżyć i coś jeść a życie drogie. Jak myślicie warto?
onaa 2017-06-17 22:46
Ciekawi mnie czy jada tam tez ludzie mlodzi studenci i tak dalej ? Czy w wiekszosci +40 ? Moze ktos sie wypowiedziec ?
żenada 2017-06-28 06:21
Witam,

w skrócie powiem tyle... ZACZNIJCIE SIĘ LUDZIE WRESZCIE SZANOWAĆ.
Serio taka stawka i Wy się jeszcze zastanawiacie czy warto jechać. Przepracowałem 3 lata dla Duńskiej firmy i w życiu się nie spotkałem z takim syfem jak oni oferują. Pracując w systemie rotacyjnym 3 w pracy tydzień w domu zarabiałem w przedziale 9 - 10 tysięcy z opłaconym już zakwaterowaniem. Więc o czym My tu rozmawiamy. Wez się jeden z drugim naucz dobrze języka, wejdź na Duńskie stronki ofert pracy i sam sobie poszukaj odpowiedniej dla siebie oferty za godne warunki i pieniądze. Sami zobaczycie jakie stawki są oferowane.
1
ona 2017-07-05 10:31
Wystarczy angielski czy trzeba znac dunski ?
basia 2017-08-17 08:06
Zdecydowanie nie polecam. Sa inne firmy jak ta i tam o wiwlw lepiej traktują pracowników i dają pełną opiekę. Poszukajcie
1
BALTIC WORKFORCE 2017-08-17 11:23 [pracodawca]
Dzień dobry.
Pani Basiu nasze wewnętrzne w pełni anonimowe ankiety kierowane do osób, które zakończyły właśnie prace mają zupełnie inny wydźwięk niż znajdujący się w Pani opinii.
Jeśli jest taka szansa to prosimy o podanie konkretnego przykładu "braku opieki".

Pozdrawiam
Tomasz Malona
Baltic Workforce
Zostaw swoją opinię o BALTIC WORKFORCE - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BALTIC WORKFORCE