BALTIC WORKFORCE

Gdańsk

Opinie o BALTIC WORKFORCE

lukasz 2014-05-05 15:40:31
jest wyjazd do dani dla spawaczy czy ktos ma jakies informacje?oplaca sie jechac jak z wyzywieniem i noclegiem
Essa 2014-05-13 22:28:09
Jedzie ktoś może do Danii na truskawki pod koniec maja ?Szukam opinii.. Szczerze zastanawiam się nad wyjazdem. A jesli chodzi o stawki to wszędzie juz walą pracę na akord. Mi się to nie podoba ale co zrobić. Moze ktoś z Was ma jakiś namiar na dobra robotę gdzie szukają chętnych ?
1
martusiatusia 2014-05-19 06:48:15
Ja wyjeźdzam z Żywca ze szwagierką, ustalamy już szczegóły z biurem baltic workforce, byłybyśmy wdzięczne za jakieś opinie o tej firmie, nikt nigdzie jeszcze nie wypowiadał się na forum...
lampard 2014-05-21 10:48:10
hej ja tez jestem z okolic zywca i planuje wyjazd z workforce
Struś 2014-08-14 08:05:22
ja właśnie jestem w Dani u znajomych i szukam jakiejś pracy, dostałam hasło o tej firmie i sprzątaniu. Wszystko super ale... panienka nie chce bym pidpisała umowę tu w Danii tylko objawiła się w biurze w Gdyni, na rękę 52kr i to ma być już po potrąceniu podatku. na pytanie jak z mieszkaniem to właśnie mają problem z noclegami więc najlepiej jak ja sama załatwię. Ok ale chyba więcej powinni wtedy zapłacić? Zgadza się najniższa stawka za 1 godzinę to ok 120 kr ale brutto i dochodzą podatki sratki itp. na rękę to ok 70-90 kr.
Ja jestem w kropce i jakoś brzydko mi ta firma pachnie bo niby czemu nie mogę zwyczajnie podejść do biura w Danii i załatwić wszystkiego? No i chyba właśnie tam pojadę.
2
siho 2014-08-14 14:23:10
Struś daj znac jak poszlo:-)
Majkel 2014-09-15 10:03:52
Struś, byłem tam u nich w biurze w stolycy ale siedzom tam tylko sprzedawcy i kierownicy. Dali mi numer do oddziału w polsce Stawki napotykalem mniejsze u innych i trza bylo samemu wszycho ogarnac. Ci wszystko zalatwiaja wszystko. Kumpel mi ich polecil bo płaca na czas i sie dogadasz ze wszystkim. Jak sie jest pierwszy raz w dani to nadaja sie. Wczesniej szukałem sam roboty i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a mowię dobrze po angielsku a tu masz na tacy. 52 Dk na łapę jak nic nie umiesz albo praca nie jest skąplikowana jest spoko ale wiadomo karzdy chce wiecej za nic ja nie wybrzydzam
ja 2014-09-26 20:19:25
A płacą chociaż na czas ?
NIE bwf 2014-10-14 15:30:44
Minimalna w Danii to ok.112-130 DKK netto/h ( nie jest to urzędowe, ale tak przyjęte ). Bwf daje 52-62 DKK/h. Obliczcie sami na ile Was rypią, a dodatkowo lokum, żarło itd. opłacacie sami. Co z tej "kasiory" zostaje dla Was? Miałem z bwf jechać za 52DKK/h, ale poszperałem po necie i stwierdziłem, że aż tyle tym zdziercom zarobić nie dam za swoją, ciężką pracę. Na rozmowie w Zieleniaku gościowi z bwf powiedziałem, jakie są faktyczne stawki w Danii, to zwątpił i zaczął coś tam nieudolnie kręcić. Miałem robić na ciężarówce kursy pole-przetwórnia warzyw, zbieranie, mycie itd.+ obsługa wózka na jakimś zadoopiu. Po odliczeniu wszystkich opłat zostają grosze. Dla mnie - jedno wielkie NIE DLA bwf!!!
Nein 2014-10-29 17:04:49
No a czego sie spodziewac po pracy przez agencje pracy?? Przeciez jesli ktos szuka za Ciebie pracy, tym bardziej zagranica i jeszcze ogarnia Ci mieszkanko, to musi pobierac za Ciebie jakies pieniadze. Jakbys znal jezyk w takim stopniu, zeby sie dogadac, to bys wyjechal sam i całą pensję zgarniał dla siebie
Grzegorz z Koszalina 2014-11-23 12:01:22
Czytając Wasze komentarze po prostu nie mogę się powstrzymać od swojego. Minimalna praca w Danii to ileś tam koron ale nie dla Was Polaków tylko dla DUŃCZYKÓW!!!! To normalne, że Duńczycy nie zapłacą Polakom od razu tyle co swoim. Tak samo tyczy to też Rumunów którzy zarabiają jeszcze mniej. Właśnie dlatego Duńczycy tak się dorabiają, bo zatrudniają obcokrajowców.
Ale wracając do Baltic Work Force.
Wyjechałem do Danii przez tego pośrednika w maju i od razu wiedziałem ile będę zarabiać tj. 52 korony na godzinę. Nie po 150dkk jak obiecują niektóre agencje a potem dostajesz jeden wielki .... Pracowałem na farmie krów. Zakwaterowanie? To nie był pokój tylko mieszkanie jednopokojowe o powierzchni ok. 20 m2. Czyli warunki mieszkania dobre. Kontakt z Panią Małgorzatą wręcz świetny, czekałem na moment kiedy w końcu straci cierpliwość przez moje ciągłe telefony do Niej, ale ta kobieta zawsze ze spokojem i szczegółowo wszystko mi tłumaczyła. Umowę podpisałem na odległość, tj. drukując ją, podpisując i odsyłając skan. Pieniądze miałem zawsze zgodnie z grafikiem na koniec miesiąca CO DO KORONY!! Na CPR czekałem ponad miesiąc czasu, piszę o tym żeby w razie czego nikt nie panikował tak jak ja że nie dostanie wynagrodzenia. I TO JEST TA WASZA MENTALNOŚĆ POLACZKI-CO WAS TO OBCHODZI ILE KTO NA WAS ZAROBI WAŻNE JEST ILE WY ZAROBICIE!! Nawet gdybyście zarabiali po 300dkk/h a Wasz pracodawca za Was by brał 1000dkk/h to też byście nie pojechali? Spróbujcie sami znaleźć pracę w Danii bez języka duńskiego, zobaczycie czy to takie proste. Dzięki Baltic Work Force zyskałem nie tylko pieniądze, których bardzo potrzebowałem, ale też doświadczenie w pracy za granicą, które jest tak ważne dla potencjalnych pracodawców. Firma tak mnie nastawiła do tej pracy, że jechałem tak spokojny jak nigdy dotąd podczas pierwszej pracy w Polsce, gdzie stres czasem jest gorszy niż przed maturą.
Dzięki tej firmie jestem spokojniejszy, bo wiem że jak coś nie pójdzie w pracy w Polsce i zostanę bezrobotny, to mogę liczyć na ich pomoc w znalezieniu pracy w Danii, myślę że też dlatego że pokazałem, że Polak to nie tylko nierób i alkoholik, o czym usłyszałem od właściciela farmy, który takich Polaczków też miał. Od razu chcielibyście zarabiać kokosy przy pierwszym wyjeździe. Ja jestem bardzo wdzięczny Pani Małgorzacie za szansę jaką mi dała i liczę na kolejną współpracę w przeciągu paru miesięcy. A Wam tylko powiem-OGARNIJCIE SIĘ I ZROZUMCIE, ŻE CIĄGŁYM NARZEKANIEM, TAKIM NASTAWIENIEM JAK WASZE I BEZ PARU LAT DOŚWIADCZENIA ZAWODOWEGO W POLSCE CIĘŻKO WAM SIĘ BĘDZIE WYBIĆ GDZIEKOLWIEK.
a BALTIC WORK FORCE daję Wam tę szansę, przede wszystkim dlatego, że jest uczciwą firmą. Pierwszy raz byłem za granicą i od razu sukces. Ja na pewno POLECAM.
P.S. Jedzenie w Danii wcale nie jest i tyle droższe niż w Polsce jak ktoś chce to znajdzie wiele produktów w tej samej cenie co przeliczając na złotówki w Polsce. A i zawsze można zabrać ze sobą jedzenie z Polski jak ja właśnie zrobiłem. Pozdro.
6
czART 2014-12-08 10:22:16
Wszystko pięknie, każdy ma swoją opinię. Zależy co komu pasuje. Ja mam tylko pytanie czy rzeczywiście trzeba płacić za udostępnione miszkanie? W ogłoszeniach piszą, że mieszkania za darmo i zwracają za używanie swojego auta. Proszę Was jedynie o merytoryczne wpisy. Pozdrawiam.
1
Maniek 2015-01-02 12:24:06
Dwa razy u nich pracowałem i szukuje mi się trzeci raz. Za pierwszym razem nie płaciłem za mieszkanie, za drugim tak a teraz znów nie będę płacić. Jak w ofercie jest, że płacisz to płacisz. Zarobki jak na agencje nienajgorsze choć mogliby dawać wiecej ale nadrabiają innymi kwestiami przede wszystkim płacąc na czas. Ja tam nic do nich nie mam. Zawsze korzystam z mini busów po 300 zł w jedną stronę i zabieram jedzenie z sobą. W danii jest troche droższe i nie tak smaczne jak nasze. Po trzecim razie też napisze komentarz.
2
Maniek 2015-02-09 14:03:46
Oplaca sie czy nie?
worker 2015-02-14 09:38:49
Witam,dostałem oferte od Baltic jako pracownik leśny do wycinki drzew w Danii za 77dkk brutto.Czy to jest legalne?
2
Radek 2015-03-13 13:53:55
Do TWOJEJ wiadomości - W DANII nie ważne czy jesteś z Chin, Konga, Koziej Wólki, Kazachstanu czy POLSKI. W danej BRANŻY masz dostać MINIMALNĄ (taką jaką wywalczyły związki - tu wiadomo, duńczyk więcej dostanie, ale ta minimalna zaczyna się od około 130 koron brutto - nie od 60 koron brutto). Podejrzewam, że pan "Grzegorz z Koszalina" jest pracownikiem biura owego "Pośrednika"
Pracowałem miesiąc przez Backup Vikar - polecam. 138 koron brutto na umowie. Zarobiłem na czysto 13700 koron w ciągu miesiąca.
Noe 2015-03-23 14:59:14
Szukam opinii o firmie a znajduje głównie komentarze od osób, które nie pracowały przez nią a tylko natknęły się na ogłoszenie i mają najwięcej do powiedzenia. A w tej ostatniej od "Radek" zabrakło danych teleadresowych i napisu "Zadzwon teraz", czy to jakaś kryptoreklama ?! Niech się ktoś wypowie kto przez nich pracował
2
były 2015-03-28 21:14:44
pracowałem i szybko to zakończyłem dla zainteresowanych dodam,że w tych oferowanych 52 kr jest już wliczone feriepenge.omijać bo za takie stawki w Danii pracują rumuni i są bardzo szczęśliwi
Grzegorz z Koszalina 2015-06-21 19:56:42
Poczytaj DOKŁADNIE jakie są przepisy w Danii. Właśnie w branży rolniczej owe przepisy nie obowiązują.
Mateusz 2015-11-13 01:09:46
Nie dajcie się robić w konia, stawki tak jak niektórzy pisali wcześniej oscylują w granicach 120 koron za godzinę pracy, pracowałem kilka miesięcy i wiem, że Duńczycy nie są chciwi i godnie płacą za wykonaną dla nich pracę, więc jeśli stawka w tej agencji wynosi 60-70 koron za godzinę znaczy tylko że resztę bierze pośrednik. Niestety jest to przykład pazernego "Polaczka", który chce zarobić czyimś kosztem. Czyli przy 22 dniach pracujących po 8 godzin wychodzi około 4000-5000zł netto zależy również jaki otrzymacie fradrag i od tej kwoty należy również odjąć kwotę za "łóżko" 1000-1500zł i tzw. życie. Nawiasem mówiąc jeśli macie jechać do Danii i pracować za taką stawkę, lepiej zostać w Polsce, i szukać dalej... Mam nadzieję, że pomogłem choć jednej osobie w podjęciu słusznej decyzji. Powodzenia
2
Marek 2016-01-11 20:20:07
Byłem w Danii wiem jakie są ceny przy tych stawkach jakie oferuje ten pośrednik to starczy na suchy chleb i wodę o odłożeniu jakichkolwiek pieniędzy to można pomarzyć.Czyste złodziejstwo.Firma powinna się wstydzić za te ogłoszenia z tymi stawkami to jest po prostu złodziejstwo.
1
drapak 2016-01-12 22:37:48
Hej, dostałem ofertę pracy z BWF przy sortowaniu ziemniaków w okolicach Odense. Czy ktoś kiedyś pracował przy sortowaniu ziemniaków przez tą firmę?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek info.
Pozdrawiam
Łobuz 2016-01-15 10:07:44
Wróciłem po trochę ponad dwóch miesiącach pracy na linii produkcyjnej i o ile to ten sam zakład to cieżko mi powiedzieć ze starcza mi na suchy chleb i wode jak ktoś tu sugerował. Mam dużo godzin + 60 kr bruto + ferie i koło 5tys zł zostaje na czysto. Dla mnie to dużo. Nie czuje sie Rumunem ani gorszym sortem. Pozdro dla prezesa K.
1
Mateusz 2016-01-18 12:09:57
Łobuz, to że wychodzi Ci około 5000 zł na czysto wraz z feriepenge przy stawce 60kr/h to znaczy tylko tyle ze właśnie jesteś rumunem, bo przy rzeczywistych stawkach obowiązujących w Danii zarobiłbyś około 2 razy więcej, oczywiście nie licząc dodatków za godziny nadliczbowe, po godzinie 17, 21 oraz nocnych jakich pewnie nie masz u swojego super pracodawcy.
1
Mateusz 2016-01-26 16:12:09
Łobuz mówi, że po ponad 2 miesiącach wyszło mu 5000zł wraz z pieniędzmi za wakacje. To powiem tak ja pracowałem za 130 koron/h ale głownie tylko na drugą zmianę z tego tytułu miałem również dodatki coś koło 30 koron więcej do godziny po 17, pracowałem tam 11 tygodni, i na czysto liczę pensje, zwrot podatku i pieniądze na wakacje wyszło ponad 25000zł, dlatego jak ktoś pisze ze 5000zł po "zakładam" około 10 tygodniach, to musiał zarabiać bardzo mało bo nawet z samych pieniędzy wakacyjnych ja miałem 2500-3000zł. Sam szukam teraz jakiegoś wyjazdu, ale jak widzę oferty typu 70kr/h to mnie krew zalewa. Kiedyś kadrowa z Danii około 3lat temu powiedziała jak można pracować za 90kr/h przeciez mamy 21 wiek, wiec oczywiste jest że ta agencja chce ludzi moze nie tyle oszukac co na nich zarobić. Oferty maja dość ciekawe, lecz niestety mało płatne. Rozumiem sytuacje wielu ludzi ze lepiej robic za taka stawke niz za 10zł na godzine w Polsce, ale z drugiej strony zaniżacie stawki, i tylko tego typu ludzie jak właściciele agencji beda sie bogacic.
2
Luk 2016-02-03 18:01:48
Lepiej do Niemiec za 7euro jechać lepiej się na tym wyjdzie jak ze te ochłapy co tu proponują i Niemcy o wiele tańsze.
mm 2016-02-11 23:49:53
podatek jaki bedziesz miał do zapłacenia reguluje i kasuje SKAT odpowiednik polskiego urzedu skarbowego, zadna agecja nie moze ci potracac podatku bo nie jest od tego, a podatek placi sie indywidualnie . to oszusci zwykli !
Baltic Workforce 2016-02-12 12:09:42
Drogi Panie „mm”.
Dziękujemy za Pana opinie o nas choć najprawdopodobniej do tej pory nie mieliśmy okazji współpracować. Być może zmieniłby Pan zdanie o nas jeśli faktycznie podjęlibyśmy współpracę.
W Danii tak jak i zresztą w Polsce pracodawca odprowadza podatki za pracownika. Jedynym wyjątkiem jest praca na działalności gospodarczej – wtedy taki przedsiębiorca sam opłaca składki.
Pod tym kątem Dania nie różni się wcale od Polski dlatego tez nazwanie nas ”oszustami czy złodziejami" jest niewskazane. Można by nas tak nazwać jeśli nie odprowadzalibyśmy podatków za pracownika.
Chcąc poznać lepiej Duński rynek pracy zachęcam do odwiedzenia strony Polskiej Ambasady w Kopenhadze: http://www.kopenhaga.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/kopenhaga_dk_a_101/praca_w_danii/
Szczególnie warty uwagi jest fragment o "Bezpiecznym Zatrudnieniu" - drugi akapit wytłuszczonym drukiem (o płacy minimalnej), który rozwieje wiele wątpliwości pojawiających się wśród tutejszych opinii.

W przypadku pytań zachęcam do bezpośredniego kontaktu.

Pozdrawiam
Tomasz Malona
Baltic Workforce
+48 58 622 67 94
pl@balticworkforce.com
1
wer 2016-03-09 10:15:18
hej a moze ktos z was bylby zainteresowany praca tam u nich w firmie? szukaja koordynatora HR w Gdansku oferuja bardzo dobre warunki zatrudnienia,możliwość udziału w największym projekcie firmy
more 2016-03-14 17:57:01
Taka umowa na czas określony pewnie jest później przedłużana @szymo, dlatego można liczyć na stabilne zatrudnienie. Ciekawe tylko czy dają również jakieś benefity socjalne.
brock 2016-03-16 18:02:01
z tego co mi wiadomo to w balticu można liczyć na dobre umowy i w sumie całkiem długie zatrudnienie. W tej chwili poszukują koordynatora do spraw HRowskich
juliuszcez 2016-03-18 18:04:55
@brock faktycznie widziałem takie ogłoszenia dotyczące Gdańska, ale też pracy w Dani - w tym przypadku ogólna praca "na co dzień" to Gdańsk, ale trzeba wyrazić gotowość do wyjazdu właśnie do Danii na 4-5 miesięcy.
warok 2016-03-20 18:17:17
Co do pracy za granicą @juliuszcez to musisz znać ich język, czyli duński, miło by było gdybyś również posługiwał się językiem angielskim na dobrym poziomie.
Mark 2016-04-10 13:56:46
Ja polecam (usunięte przez administratora)
mirioam 2016-04-19 19:39:38
z tego co o nich czytam w internecie to pozytywne wnioski same wyciągam, dobee że wreszcie jakaś agencja nie tylko na krótkoterminowe roboty bierze za granicę alw tez nie obawia się Polakom czegoś na dłużej w krajach skandynawskich zaproponować lepiej
zison 2016-05-13 16:28:46
Praca niby fizyczna, bo biorą do ferm zwierząt, ale zarobki dobre
siwykg76 2016-05-15 11:03:17
napisz cos wiecej o tej pracy?ja pracowalem przy ziemniakach w irlandii na takim kombajnie segregatorze,to to samo?jak z godz,mieszkaniem,przerwy itp z gory dzieki
Ana 2016-05-31 21:15:51
Dwa razy pracowałam przez Baltic. Za każdym razem warunki były konkretnie określone. Nie było żadnych niespodzianek, a tego człowiek się zawsze najbardziej obawia pracując przez pośredników. Wypłata na czas. Możliwe, że miałam farta, ale trafiłam na naprawdę przyjemnych pracodawców. Za pierwszym razem pracowałam nie tylko z polkami, ale i z litwinkami, które też dobrze wspominam. Firmę polecałam znajomym. Jak do tej pory nikt się nie zawiódł i mam nadzieję, że tak zostanie.
2
mm 2016-06-22 10:24:26
Ciekawe bo gdybyscie nie zabierali pieniedzy wakacyjnych plus nie oszukiwali SKATU to by bylo ok.. a Tu prosze kasa wakacyjna idzie do was(im wiecej czlowiek pracuje tym wiecej macie -> 12,5% zarobkow) plus SKATOWI wykazujecie ze ludzie sa non stop w delegacjitzn jezdza do domu na weekendy.. Warunki mieszkaniowe porzal sie boze. Pozdro
1
Baltic Workforce 2016-06-23 11:44:49
Drogi Panie "mm"

Szanujemy każdą opinię o naszej firmie, aczkolwiek te wprowadzające innych użytkowników w tak znaczny błąd staramy się komentować. Nie ma możliwości by legalnie działająca firma na rynku Duńskim nie płaciła pracownikowi jego pieniędzy wakacyjnych a do tego oszukiwała SKAT w podatkach. Wyrażanie opinii o czymś co nie ma miejsca i o czym nie ma się bladego pojęcia jest pozbawione sensu chyba, że to Pana sposób na życie i nudę. Zachęcam zatem do kibicowania naszej drużynie narodowej w obecnych Mistrzostwach Europy. Wszyscy na tym skorzystamy.

Jeśli miałby Pan chęć porozmawiania to zapraszam to osobistego kontaktu.

Pozdrawiam
Tomasz Malona
Baltic Workforce
+48 58 622 67 94
pl@balticworkforce.com
1
Tez Damian 2016-07-01 10:01:54
Kumpel pracuje jako malarz i szpachlarz. Godzin ma troche ponad 45 na tydzien. Na stawke nienarzeka. Widzialem, ze zawsze podaja w ogloszeniach pod dany zawod. Czekam na telefon z agencji by mnie tam zatrudnili.
karol 2016-07-01 13:43:39
Damian' ale o jakim stanwosiku mówisz ? Chcesz wyjechać na farmę? To już podjerzewam, że musisz się z nimi skontaktować chyba niekoniecznie osobiscie, ale możesz zapytać czy nawet maja jakieś aktualne oferty wyjazdów, i od razu zapytasz o stawki i warunki
mariusz p 2016-07-13 13:42:18
to moz ei ja cos dodam...
zgodzilem sie na 110 dkk brutto - Skat - spanie 2000dkk.
uzgodnilem wszystko, podpisalem unowe wszysto i..pojechalem na bornholm..
1 zgodzilem sie z ataka a nie inna stawke- bo to przygoda pierwsza praca w DK i w ogole
2 jasno mowili- w pon prosba o zaliczke, we czwartek realizowana , w pon kasa byla !!
3 na wyplate ze wzgledu ze to pierwsza praca czekalem tydzien dluzej ok 2 tyg bo to rozliczenia skarbowki troche przedluzyly..
4 przeprowadzilem kilka rozmow zanim pojechalem - zdziwienia nie bylo... fakt jak sie popytalem ile moja praca zwlaszcza z dyplomem kosztuje i ile oni biora ogarnal mnie niesmak..delikatnie mowiac ale... sie zgodzilem - wczesniej a nie pozniej, wiec nei odzytwalem sie...
JEDNYM SLOWEM- JA MARIUSZ PIORO GLIWICE OCENIAM BWF NA 5! , WYZEJ DALBYM JAKBYM MIAL WYZSZA STAWKE ALE JESTEM ZADOWOLONY, PRACOWALEM 5 TYG. NA BORNHOLM.
ps- dostawalem oferty na maila i za glowe sie lapalem za jakei gowniana kase proponuja..ale nie ZMUSZAJA! wiec lepiej sprawdzic ile kosztuje jedzenie, spanie i przyjac podatek ok ...37,5%!! i nie stekac bo jelsi sie nie oplaca to lepiej, szybciej i blizej jest do niemiec... takei jest moje zdanie..
ps2 teraz mam az 120 dkk i spanie w podobnej cenie choc gorsze warunki ale... zaciskam zeby bo 230 g /mies to sporo i szukam nast pracy, moze nawqet w niemczech- ta tez sam sobie zalatwilem..niby w polsko dunsiej firmie a polski cwaniak...
1
radek 2016-07-13 15:24:02
o no prosze, czyli jednak są i bardzo zadowolone osoby! a słuchajcie, teraz macie jakieś informacje o nowej rekrutacji?
mm 2016-08-05 14:49:45
A moj stary kontrakt z wami to mam pokazac? I pozwac was za to? W kontrakcie jasno mam napisane ze zabieracie pienadze wakacyjne.. Wiec prosze mi nie gadac takich bzdur. Chyba ze to sie zmienilo po tym jak SKAT wam sie do tylka dobral i zescie zmieniali nazwe i status firmy..
1
igor 2016-08-05 16:03:21
@radek właśnie nic nie słychać ani o nowych rekrutacjach, ani o datach możliwych rekrutacji... jestem trochę zawiedziony, miałem nadzieję, że coś się dla mnie tu znajdzie. Czy ktoś z Was wie, czy może warto zanieść do BALTIC WORKFORCE swoje cv osobiście?
Baltic Workforce 2016-08-11 09:32:08
Drogi Panie "mm"

Tak jak wspomniałem we wcześniejszej wypowiedzi jeśli ma Pan potrzebę rozmowy i wyjaśnienia jakichkolwiek kwestii związanych z Pana rzekomym zatrudnieniem u nas proszę o kontakt telefoniczny, mailowy. Będę w stanie wszystko Panu merytorycznie wytłumaczyć nie bazując na teoriach "wyssanych z palca".

Każdy pracownik przed rozpoczęciem pracy (przed wyjazdem do pracy) otrzymuje umowę, na której ma jasno określone warunki. Wśród nich jest wzmianka o wpłacaniu przez pracodawcę ustawowych kwot na fundusz wakacyjny pracownika. Jeśli Pan interpretuje to inaczej niż jest napisane - niestety nie jestem w stanie Panu pomóc.
Na szczęście całe grono obecnych jak i byłych pracowników rozumie ten wpis poprawnie i z sukcesem w określonych porach wypłaca swoje pieniądze z FerieKonto.

Proszę zatem o niekontynuowanie wątku, gdyż jest zbytecznym zaśmiecaniem forum.

Pozdrawiam
Tomasz Malona
Baltic Workforce
+48 58 622 67 94
pl@balticworkforce.com
kowalik 2016-08-11 09:37:33
wielki szacun dla firmy za to że dba o swój wizerunek w sieci. a poza tym, ktoś był już z nimi w Danii na fermach zwierzęcych?
ggggg 2016-08-12 22:59:46
Szanowny Panie Tomaszu, piszę w sprawie oferty już zrealizowanej na zbiór czereśni. Proszę o informację skąd wysokość podatku 37%, bez otrzymania przez pracownika skattekort? Dlaczego została pobrana kwota 300 DKK za pościel, w sytuacji gdy każdy ma swoją? Na jakiej podstawie prawnej potrącają Państwo z wakacyjnych pieniędzy 8 i dodatkowo 37%? Pracownicy pracowali po 10 h dziennie od poniedziałku do niedzieli na tzw. akord drużynowy, bez zapisywania ilości zbiorów itp. Gdzie jest tak zwana Akordbog?
wer 2016-08-13 10:13:09
@kowalik ale przecież ta oferta to była dostepna jakos bardzo dawno tem wiec nie wiec skad to pytanie :D noo chyba ze ja cos przegapiłem i po prostu oni jakas nowa rekrtuacje robili o czym ja nie wiedziałem jeżeli tak fatycznie było to dajcie znac dzieki
Zostaw swoją opinię o BALTIC WORKFORCE - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BALTIC WORKFORCE