MAJAMI Sp. z o.o. Sp. k.

Bełchatów

Opinie o MAJAMI Sp. z o.o. Sp. k.

zenada 2015-02-11 07:43
to najgorsza firma w woj lodzkim. Praca na akord to najgorsze zło. Wyplata 300 zł za miesiąc.
Już szukam innej pracy, nawet sprzątanie kibli będzie lepsze i bardziej opłacalne.
Szafki są sprawdzane bez wiedzy pracownika, ktoś wyżej widać ze z biura.
1
xxx 2015-02-13 00:47
Szkoda ze w pracy nie maci tyle do powiedzenia. Kazda łeb opusci i siedzi cicho. Wszyscy sie na to godzimy' traktuja nas jak zlo konieczne a nikt nie ma odwagi sie postawić.
3
pracownica 2015-02-27 00:24
Prawda jest taka ze najwiecej zarabiaja ci co najmniej robia. Chlopaki pol dnia przewisza na stolach i maja dodatki do pensji. Operatorki stoja przy maszynach i maja dodatki, my przy wadze pomomo tego ze przezucamy setki kilo nie mamy nic(usunięte przez administratora)
1
asik 2015-03-01 12:18
nic nie opiszesz,bo nic nie wiesz smieszny czlowieczku.nie kompromituj sie i daj spokoj.pozdrowienia
Zwykłe chamy 2015-03-02 15:29
Asik nie spinaj się bo cię dojedziemy...

Do Asika 2015-03-02 15:35
Asik do kogo piszesz masz jakieś omamy?
asik 2015-03-02 15:39
Chciałem przeprosić...jestem pajacem z Majami
To się więcej nie powtórzy...
Wujek dobra rada 2015-03-07 09:08
Proszę Państwa...na forum nie można napisać prawdy o działaniu tej firmy ponieważ taka opinia jest od razu usuwana....więc pytam w jakim celu istnieje to forum?
Chyba ktoś musi się czegoś obawiać? Pozdrawiam
1
obserwator 2015-03-09 13:02
z tego co zauważyłem usuwane są komentarze, które są wulgarne i obraźliwe a to chyba nijak się ma do konstruktywnej opinii o firmie.. ? opinia a obrażanie i wylewanie swojej frustracji to dwie różne rzeczy
1
Gruby 2015-03-12 09:39
Pozdrawiam największych donosicieli z Majami
Wiktora i Mateusza...fajnie się z wami pracuje
parówki


Państwowa Inspekcja Pracy 2015-03-15 16:56
Problem tej firmy polega na tym, iż z roku na rok produkuje się coraz więcej...
Wydawałoby się,że to dobrze...firma się rozwija...rosną zyski...
Jednocześnie nie mając odpowiednich warunków magazynowych (chodzi o wszystko począwszy od surowców..przez opakowania..półprodukt..wyrób gotowy)
Osoby decyzyjne nie pracują ani na produkcji ani w magazynach...siedzą sobie na górze i nie mają pojęcia na czym polega codzienna ciężka praca pracowników produkcji, magazynierów, mechaników..etc
Brak odpowiedniej organizacji pracy odbija się na pracownikach.
Dlatego tym, którzy chcą przetestować się w warunkach ekstremalnych(prawie jak survival)polecam tą pracę...ale uwierzcie mi pracując tutaj nie usłyszycie słowa dziękuję...ponieważ w dzisiejszych czasach nie liczy się człowiek lecz maksymalizacja wpływów na konto...
1
123 2015-03-16 16:55
Czy ktoś może napisać, w jakich godzinach pracujecie, czy w soboty i niedziele też?
TS 2015-03-22 15:25
Opinia zakładu...wyzysk...
Napewno niczego się tutaj nie dorobicie...
Pozdtawiam Mirka
1
zawijaczka 2015-03-23 05:48
ludzie.to wszystko nieprawda.tutaj panuje rodzinna atmosfera,a pan prezes i jego corka dbaja o nas jak rodzina.
2
Gocha 2015-03-29 16:52
Masakra pracowałam tam kilka m-cy. , z tego z zobaczyłam ludzie pracują po 8 godzin a umowy maja na pół etatu lub 3/4 nieliczni mają na cały etat , to jest pupilki kierowniczek i CI co dobrze się przylizać potrafią !!!Szkooda ludzi a zawijaczki tylko dupska wszystkim obrabiają . ZAŁAMKA !!!!!!












1
Zabka383 2015-04-17 10:39
Proszę o informacje ile zarabia pracownik rozliczenia produkcji. Z góry dziękuję za informacje.
4
rozalia666 2015-04-27 11:37
nie polecam, zarobki zależne od stanowiska i pozomu podlizywania się a przed każdym wejściem na hale produkcyjną badanie zepsutym alkomatem który raz wykazuje a raz nie wyłapuje nawet jak przed zakładem wypalisz papierosa jedyne święte nie badane to większość zawijaczek bo jedna z drugą obużona że ja nigdy nie pije i mnie badacie...he smiszne...a przy zawijaniu tak cie obgadaj
1
misia 2015-05-01 17:28
Ta firma to totalna porażka. Warto czytać co ludzie na forum piszą szkoda czasu i zdrowia na ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo inaczej tego się nie da nazwać! Jak ktoś się tam wybiera to życzę powodzenia.
1
słoneczko 2015-05-27 19:34
jest kilka osobób które zasługują na brawa :)
weźmy taką wózkową Agatkę... ślub tuż tuż a obraca facetami jak by przyszły mąż nie istniał. Ale metoda skuteczna pokręci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ewentualnie dać) :D żeby tylko ktoś za nią odwalił robotę...
3
Ja 2015-06-23 19:17
Droga zawijaczko czy ojciec i matka/prezesostwo/w których wspominasz tolerowaliby
Warunki pracy jakie stworzyli dla "swoich dzieci"? :ok. 100 osób w jednym dużym
pomieszczeniu, pozamykane okna, dwa klimatyzatory rzadko włączane, bardzo długi taśmociąg ,wspomagany dużą ilością silniczókw /też ciepło/,0 świeżego nawiewu.
Wariat 2015-06-26 21:13
Podobno on widział jak stuknęły się czołgi....
1
ccc 2015-06-27 13:28
Pracuje w tej firmie od jakiegos roku. Wiele opini jest trafnych ale sa rowniez niesprawiedliwe. Chcialam nawiazac do naszych wozkowych. Agaty i Ani.Latwo jest krytykowac kiedy sie siedzi i zawja. Z tego co zauwazylam bylo pare osob na wozki i szybko odchodzili bo nie dawali rady, wiec tym bardziej je podziwiam za ich prace, za to co robia ,ile robia i ze daja rade.Dziewczyny nie przejmujcie sie i robcie swoje.
1
majami 2015-07-21 10:16
Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Zakład nastawiony na wyzysk pracownika i z każdym dniem coraz bardziej. Umowy albo na pół etatu albo śmieciówki. Najlepiej zacząć zatrudniać pracowników przez agencje pracy, bo co - ominie się płacenia większych podatków. Byle tylko zaoszczędzić, a na kim - wiadomo. Pracownik jest traktowany jak śmieć. Firma się rozwija - generuje coraz większe przychody, a "góra" kombinuje jakby tu pracownikowi zmniejszyć wynagrodzenie. Swoją drogą ciekawe dlaczego nie ma żadnego socjalu - a co jest wykazywane w czasie kontroli. no i jeszcze pożal się Boże te kierowniczki - jedna mimoza, najlepiej podać jej krzesło to by sobie pospała, a druga - Edyta, której zarządzanie pomyliło się z rządzeniem. Zakład, którym "powodzi" się tylko osobom, którzy wchodzą w ... przełożonym bez wazeliny. Kto tam pracuję, niech ... stamtąd czym prędzej, a kto jeszcze nie podjął tam pracy - zdecydowanie odradzam.
1
Coolezanka 2015-08-01 12:21
Pracowałam w wielu firmach ale nigdzie nie spotkałam tak zaangażowanego w pracę i sumiennego KIEROWNIKA jak Pani Edyta.Codziennie ogarnia tę zgraję pracowników i "pracujących inaczej", robiąc grubą robotę i dając z siebie 100%.Są pracownicy którzy to szanują i doceniają. Osoby którzy nie rozumieją procesów produkcyjnych i mechanizmów zarządzania nigdy nie odnajdą się w Majami. Pozdrawiam :):):)
tom615 2015-08-24 08:44
Cześć
Pracuje tam, ale kończę z tą pracą. Nie chcą mnie, bo jestem ślamazara. No cóż, taki jestem, może nie do cukierków stworzony, a myślenia. Praca spokojna nie jest, a na pewno nerwowa. Widzę, że kadra oprócz kierowniczek, brygadzistek etc. olewa ludzi. Robot=człowiek, człowiek=maszyna. To wszystko sprzyja złej atmosferze w pracy i za pewne u niektórych w domu. Ogólnie jest bardzo źle w tej firmie, a szkoda, bo wiele może osiągnąć (co za pewne tyranią prędkości osiągnie) sprzyjając pracownikom, a nie wyzyskiem. Pozdrawiam T.L.
M 2015-09-07 12:38
Najlepiej jest pisać opinię o sobie samym ...hehe
Podchodzi to pod chorobę psychiczną ...
Chyba wiemy o kogo chodzi...
MiRka 2015-10-18 23:42
A jak wygląda tam praca technologa? Może ktoś coś wie? Jakie ma obowiązki, ile zarabia mniej wiecej i jaka jest atmosfera na tym stanowisku? Bo z tego co widzę to dość często poszukują osob na to stanowisko. Czyżby bylo tam tak zle rownież w biurze?
2
xXx 2016-01-21 12:32
Majami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tylko coraz więcej i szybciej!Bez wiedzy pracowników podkręcają taśmę, a ręce chodzą tak, że nie ma czasu się po nosie podrapać. Gdy cudem dadzą osobę do pomocy, a prezes to zobaczy w kamerze to zaraz jest telefon z opierdzielem, "ile nas tam jest" i po pomocy...
Wybija 14 i powinien być koniec pracy, ale nie, bo trzeba sobie SAMEMU znaleźć osobę na zmianę i jeszcze Ci wyjadą z tekstem "A gdzie Wy idziecie? Kto to będzie zbierał?" i tak pracuj jeszcze z 2h (które są oczywiście do odbioru)i nie ważne, że ma się swoje życie, dziecko trzeba odebrać ze szkoły. Nagotują tyle masy, żeby zrobić jak najwięcej, a pracownicy niech robią, bo Majami ważniejsze. I ta śmieszna 15 minutowa przerwa na 8h monotonnej pracy.
Pracowałam tam dobry rok i cały czas na umowę zlecenie, a są osoby które pracują tam kilka dobrych lat i też na śmieciówce, 1/2 lub 3/4 etatu.Pełny etat mają nieliczni.Teraz wycwanili się i umowę można dostać tylko z agencji. A o wolne to się trzeba strasznie prosić. Dużo osób ma urlop z zeszłego roku lub pełno godzin do odbioru i nie mogą sobie ich wykorzystać kiedy potrzebują- nie podpiszą i już. Dopiero, gdy jest postój w produkcji to wtedy owszem.
Nowi pracownicy mają najgorzej. Bo zamiast im dać stałe stanowisko to biorą ich tylko, gdy są potrzebni, a tak to muszą zawijać -czyli marne grosze.
Zasady BHP też nie są przestrzegane:hałas okropny, zimą zimno, bo drzwi od magazynu non stop otwarte, a latem takie upały, że się cukierki topią (a potem się dziwić, że są reklamacje).
Omijajcie ten zakład szerokim łukiem !!! No chyba, że chcecie popsuć sobie zdrowie i psychikę.
3
danio 2016-04-24 15:27
jeśli szukasz pracy za darmo to majami jest spoko. nie zarobisz tam, prezes jest totalną szmatą. dorabia sie na upośledzonych ludziach i nic nie placi
2
bleble 2016-06-11 17:05
Ostatno odchodza najlepsi pracownicy kazdy kto tam pracuje wie o kogo chodzi. Szkoda ale powodzenia
Lobo 2016-06-12 10:20
Jestem dawnym pracownikiem i z ciekawości zapytam kto znowu odszedł?
animka 2016-06-12 17:50
Odchodzi jedna z wozkowych i niestety nie Agata
1
Lobo 2016-06-15 17:56
Dzięki za ODP. Domyslam się, ze chodzi o Anie. Życzę jej powodzenia w nowym miejscu :)
1
piter 2016-06-18 17:20
witam chciałem zapytać jak tam mają wózkowi ( tak ogólnie kasa i praca )
xxx 2016-06-20 13:21
Jako wozkowy masz do ogarniecia calą produkcje czyli przywiez wywiez pozamiataj, jednoczesnie ladujac i rozladowywujac auto z zapotrzebowaniem ktore ci wjezdza. A to wszystko robisz za najnizsza krajawą
pracownica 2016-07-09 15:14
Do wozkowej Emili. Jestes zwykla klamczucha i oszustka, wciskasz kity i myslisz ze inni w to wierza. Wstydz sie
6
M. 2016-08-08 15:04
Dziadostwo
3
xxx 2016-08-10 23:50
Co nie ma sensu, ta firma własnie taka jest.
1
This is Sparta !!!! 2016-08-16 07:46
Heja,
Ludzie dajcie sobie spokój z tą pseudofabryką. Albo potraktujcie to jako ostateczność ostateczności.
Szkoda zdrowia . Najpierw was wycisną jak cytrynę a potem wyrzucą i w dodatku za śmieszne pieniądze. Sanepid już dawno powinien zamknąć ten przybytek.

Pozdrawiam
5
Crystal true 2016-08-16 12:11
To nie jest normalna firma ...
Te słowa niech wam wystarczą ...
Wizerunek firmy na zewnątrz jest ... kształtowany
przez obecnych i byłych pracowników...
Smutna prawda...pracujesz ale bez żadnej perspektywy...
Szukać nowej pracy... i nie żałować byłej...tj. tej w Majami czy Miami
10
hgd 2016-08-16 19:05
No właśnie mi takie słowa na przykład nie wystarczają @crystal true bo chciałabym dowiedzieć się jakichś konkretów dlatego nie ma tych perspektyw? Jakie są warunki, umowa, godziny pracy, relacje z szefem to mnie interesuje a nie wieczne narzekanie
5
Serio serio 2016-10-28 07:12
Szef ma Cię za śmiecia Dyrektorka i cała reszta również...
11
Emi 2016-11-03 10:30
Witam ☺ czy są jakieś przyjęcia do pracy ???? Bo pilnie potrzebuje pracy
Ona 2016-11-21 15:37
Hahaha błahahaha
3
ona 2017-02-16 17:29
Chaos,niekompetencja...
8
Alicja 2017-04-04 12:24
@ona, możesz powiedzieć coś więcej?
Lider 2017-04-07 06:37
Atak klonów
2
Bandera 2017-04-19 16:35
Dalej zatrudniają tych tłuków z Ukrainy?
Nie ma kto pracować ? Czy wyzysk trwa w najlepsze?
2
Magda 2017-04-19 20:59
Dziadostwo i tyle...nie polecam pracy w tym kołchozie...
Miłego dnia
4
Katarzyna 2017-04-20 10:22
Zatrudniają ich ponieważ już nikt nie chcę tam pracować...
Ludzi traktują jak śmieci, kadra niekompetentna. Od przyjścia
nowej" pani tablicy" produkcja pogrąża się tylko w coraz większym chaosie.
Ale najważniejsze,że ta pani nie nadaje się nawet do wypasu krów na łące.
4
Zostaw swoją opinię o MAJAMI Sp. z o.o. Sp. k. - Bełchatów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAJAMI Sp. z o.o. Sp. k.