brak logo

MAJAMI

Bełchatów

Opinie o MAJAMI

yyy 2014-12-07 09:23:49
otwieają szafki bez wiedzy pracownika!!!!!!!!!!!!KRYMINAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
........ 2015-02-07 15:17:22
Człowiek charuje za najnizszą krajowa.
ja 2015-02-08 18:42:52
Skoro jest wam tam tak zle, to czemu sie nie pozwalniacie
bumbo 2015-02-10 21:26:26
nieprawda.nikt szafek nie otwieral.a ja nigdy nie spotkalam sie z taka troskliwoscia kierownikow,dyrektorki i prezesa.a krytykuja tylko ci co robic im sie nie chce.i kazdy to wie
1
zenada 2015-02-11 07:43:58
to najgorsza firma w woj lodzkim. Praca na akord to najgorsze zło. Wyplata 300 zł za miesiąc.
Już szukam innej pracy, nawet sprzątanie kibli będzie lepsze i bardziej opłacalne.
Szafki są sprawdzane bez wiedzy pracownika, ktoś wyżej widać ze z biura.
xxx 2015-02-13 00:47:19
Szkoda ze w pracy nie maci tyle do powiedzenia. Kazda łeb opusci i siedzi cicho. Wszyscy sie na to godzimy' traktuja nas jak zlo konieczne a nikt nie ma odwagi sie postawić.
1
pracownica 2015-02-27 00:24:55
Prawda jest taka ze najwiecej zarabiaja ci co najmniej robia. Chlopaki pol dnia przewisza na stolach i maja dodatki do pensji. Operatorki stoja przy maszynach i maja dodatki, my przy wadze pomomo tego ze przezucamy setki kilo nie mamy nic(usunięte przez administratora)
asik 2015-03-01 12:18:35
nic nie opiszesz,bo nic nie wiesz smieszny czlowieczku.nie kompromituj sie i daj spokoj.pozdrowienia
Zwykłe chamy 2015-03-02 15:29:23
Asik nie spinaj się bo cię dojedziemy...

Do Asika 2015-03-02 15:35:16
Asik do kogo piszesz masz jakieś omamy?
asik 2015-03-02 15:39:57
Chciałem przeprosić...jestem pajacem z Majami
To się więcej nie powtórzy...
Wujek dobra rada 2015-03-07 09:08:11
Proszę Państwa...na forum nie można napisać prawdy o działaniu tej firmy ponieważ taka opinia jest od razu usuwana....więc pytam w jakim celu istnieje to forum?
Chyba ktoś musi się czegoś obawiać? Pozdrawiam
1
obserwator 2015-03-09 13:02:13
z tego co zauważyłem usuwane są komentarze, które są wulgarne i obraźliwe a to chyba nijak się ma do konstruktywnej opinii o firmie.. ? opinia a obrażanie i wylewanie swojej frustracji to dwie różne rzeczy
Gruby 2015-03-12 09:39:46
Pozdrawiam największych donosicieli z Majami
Wiktora i Mateusza...fajnie się z wami pracuje
parówki


Państwowa Inspekcja Pracy 2015-03-15 16:56:58
Problem tej firmy polega na tym, iż z roku na rok produkuje się coraz więcej...
Wydawałoby się,że to dobrze...firma się rozwija...rosną zyski...
Jednocześnie nie mając odpowiednich warunków magazynowych (chodzi o wszystko począwszy od surowców..przez opakowania..półprodukt..wyrób gotowy)
Osoby decyzyjne nie pracują ani na produkcji ani w magazynach...siedzą sobie na górze i nie mają pojęcia na czym polega codzienna ciężka praca pracowników produkcji, magazynierów, mechaników..etc
Brak odpowiedniej organizacji pracy odbija się na pracownikach.
Dlatego tym, którzy chcą przetestować się w warunkach ekstremalnych(prawie jak survival)polecam tą pracę...ale uwierzcie mi pracując tutaj nie usłyszycie słowa dziękuję...ponieważ w dzisiejszych czasach nie liczy się człowiek lecz maksymalizacja wpływów na konto...
123 2015-03-16 16:55:47
Czy ktoś może napisać, w jakich godzinach pracujecie, czy w soboty i niedziele też?
TS 2015-03-22 15:25:04
Opinia zakładu...wyzysk...
Napewno niczego się tutaj nie dorobicie...
Pozdtawiam Mirka
1
zawijaczka 2015-03-23 05:48:29
ludzie.to wszystko nieprawda.tutaj panuje rodzinna atmosfera,a pan prezes i jego corka dbaja o nas jak rodzina.
1
Gocha 2015-03-29 16:52:26
Masakra pracowałam tam kilka m-cy. , z tego z zobaczyłam ludzie pracują po 8 godzin a umowy maja na pół etatu lub 3/4 nieliczni mają na cały etat , to jest pupilki kierowniczek i CI co dobrze się przylizać potrafią !!!Szkooda ludzi a zawijaczki tylko dupska wszystkim obrabiają . ZAŁAMKA !!!!!!












1
Zabka383 2015-04-17 10:39:54
Proszę o informacje ile zarabia pracownik rozliczenia produkcji. Z góry dziękuję za informacje.
2
rozalia666 2015-04-27 11:37:38
nie polecam, zarobki zależne od stanowiska i pozomu podlizywania się a przed każdym wejściem na hale produkcyjną badanie zepsutym alkomatem który raz wykazuje a raz nie wyłapuje nawet jak przed zakładem wypalisz papierosa jedyne święte nie badane to większość zawijaczek bo jedna z drugą obużona że ja nigdy nie pije i mnie badacie...he smiszne...a przy zawijaniu tak cie obgadaj
1
misia 2015-05-01 17:28:52
Ta firma to totalna porażka. Warto czytać co ludzie na forum piszą szkoda czasu i zdrowia na ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo inaczej tego się nie da nazwać! Jak ktoś się tam wybiera to życzę powodzenia.
1
słoneczko 2015-05-27 19:34:07
jest kilka osobób które zasługują na brawa :)
weźmy taką wózkową Agatkę... ślub tuż tuż a obraca facetami jak by przyszły mąż nie istniał. Ale metoda skuteczna pokręci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ewentualnie dać) :D żeby tylko ktoś za nią odwalił robotę...
1
finkma 2015-06-17 20:53:14
choć nazwa tego nie sugeruje toten zakład wyrania słodycze takie jak np. krówki itd. a ty@słoneczko ludziom innym pod kołdrę nie zaglądaj, zajmij się lepiej sobą i pracuj na swoje wyniki. jak ci nie pasuje praca na tasmie itd. to uderzaj do nich do sekretariatu albo działu marketingu, lżejsza praca na pewno
1
Ja 2015-06-23 19:17:06
Droga zawijaczko czy ojciec i matka/prezesostwo/w których wspominasz tolerowaliby
Warunki pracy jakie stworzyli dla "swoich dzieci"? :ok. 100 osób w jednym dużym
pomieszczeniu, pozamykane okna, dwa klimatyzatory rzadko włączane, bardzo długi taśmociąg ,wspomagany dużą ilością silniczókw /też ciepło/,0 świeżego nawiewu.
Wariat 2015-06-26 21:13:10
Podobno on widział jak stuknęły się czołgi....
1
ccc 2015-06-27 13:28:07
Pracuje w tej firmie od jakiegos roku. Wiele opini jest trafnych ale sa rowniez niesprawiedliwe. Chcialam nawiazac do naszych wozkowych. Agaty i Ani.Latwo jest krytykowac kiedy sie siedzi i zawja. Z tego co zauwazylam bylo pare osob na wozki i szybko odchodzili bo nie dawali rady, wiec tym bardziej je podziwiam za ich prace, za to co robia ,ile robia i ze daja rade.Dziewczyny nie przejmujcie sie i robcie swoje.
1
majami 2015-07-21 10:16:30
Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Zakład nastawiony na wyzysk pracownika i z każdym dniem coraz bardziej. Umowy albo na pół etatu albo śmieciówki. Najlepiej zacząć zatrudniać pracowników przez agencje pracy, bo co - ominie się płacenia większych podatków. Byle tylko zaoszczędzić, a na kim - wiadomo. Pracownik jest traktowany jak śmieć. Firma się rozwija - generuje coraz większe przychody, a "góra" kombinuje jakby tu pracownikowi zmniejszyć wynagrodzenie. Swoją drogą ciekawe dlaczego nie ma żadnego socjalu - a co jest wykazywane w czasie kontroli. no i jeszcze pożal się Boże te kierowniczki - jedna mimoza, najlepiej podać jej krzesło to by sobie pospała, a druga - Edyta, której zarządzanie pomyliło się z rządzeniem. Zakład, którym "powodzi" się tylko osobom, którzy wchodzą w ... przełożonym bez wazeliny. Kto tam pracuję, niech ... stamtąd czym prędzej, a kto jeszcze nie podjął tam pracy - zdecydowanie odradzam.
1
Inaf 2015-07-22 01:53:30
@majami ja jestem jeszcze na stanowisku osoby, która nie podjęła tam pracy. Najbardziej z Twojej wypowiedzi to zasmucił mnie fakt, że nie ma tutaj żadnego socjalu. Teraz to chyba najczęściej przyciąga właśnie dobry socjal dobrych pracowników do firmy. Myśle, że jeśli kierownictwo to zrozumie to pojawią się lepsi pracownicy i nie będzie już tak jak piszecie.
1
Coolezanka 2015-08-01 12:21:43
Pracowałam w wielu firmach ale nigdzie nie spotkałam tak zaangażowanego w pracę i sumiennego KIEROWNIKA jak Pani Edyta.Codziennie ogarnia tę zgraję pracowników i "pracujących inaczej", robiąc grubą robotę i dając z siebie 100%.Są pracownicy którzy to szanują i doceniają. Osoby którzy nie rozumieją procesów produkcyjnych i mechanizmów zarządzania nigdy nie odnajdą się w Majami. Pozdrawiam :):):)
frania 2015-08-21 16:52:32
@coolezanka to świetnie,zaangażowanie jest w pracy potrzebn,e szczególnie jeśli się produkuje krówki i inne słodycze. Dobrych słodyczy nie da się robić automatycznie bez uczucia.natromiast proszę kochani napiszcie jak można się najszybciej dostac do nich na zatrudnienie na taśmę produkcyjną, pozdrówki krówki
tom615 2015-08-24 08:44:02
Cześć
Pracuje tam, ale kończę z tą pracą. Nie chcą mnie, bo jestem ślamazara. No cóż, taki jestem, może nie do cukierków stworzony, a myślenia. Praca spokojna nie jest, a na pewno nerwowa. Widzę, że kadra oprócz kierowniczek, brygadzistek etc. olewa ludzi. Robot=człowiek, człowiek=maszyna. To wszystko sprzyja złej atmosferze w pracy i za pewne u niektórych w domu. Ogólnie jest bardzo źle w tej firmie, a szkoda, bo wiele może osiągnąć (co za pewne tyranią prędkości osiągnie) sprzyjając pracownikom, a nie wyzyskiem. Pozdrawiam T.L.
M 2015-09-07 12:38:04
Najlepiej jest pisać opinię o sobie samym ...hehe
Podchodzi to pod chorobę psychiczną ...
Chyba wiemy o kogo chodzi...
tinki 2015-09-20 20:33:09
@tom615, czyli jak dobrze rozumiem to firma rezygnuje z Ciebie, a nie Ty z Majami. mianowicie robiłes trochę błędów i postanowiono Cię zwolnić. Nic dziwnego, że piszesz teraz lekko negatywny komentarz i trochę narzekasz, dziwne tylko, że nie zrobiłeś tego zanim Cię zwolniono, ale widać nie było tak tragicznie. Nerwy pewnie były, jak się popełniało błędy.
MiRka 2015-10-18 23:42:15
A jak wygląda tam praca technologa? Może ktoś coś wie? Jakie ma obowiązki, ile zarabia mniej wiecej i jaka jest atmosfera na tym stanowisku? Bo z tego co widzę to dość często poszukują osob na to stanowisko. Czyżby bylo tam tak zle rownież w biurze?
folken 2015-10-21 00:17:33
Przede wszystkim to na chwilę obecną ani widu ani słychu żeby organizowali jakąś rekrutację a to przede wszystkim od tego zależy co mają do zaproponowania. Jeżeli ktoś sam z siebie się do nich zgłasza bez rekrutacji to raczej pracy nie otrzyma, bo po co zatrudniać kogoś na wyrost. Nie wiem czy macie świeże info kiedy rekrutacje mogą prowadzić?
1
xXx 2016-01-21 12:32:21
Majami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tylko coraz więcej i szybciej!Bez wiedzy pracowników podkręcają taśmę, a ręce chodzą tak, że nie ma czasu się po nosie podrapać. Gdy cudem dadzą osobę do pomocy, a prezes to zobaczy w kamerze to zaraz jest telefon z opierdzielem, "ile nas tam jest" i po pomocy...
Wybija 14 i powinien być koniec pracy, ale nie, bo trzeba sobie SAMEMU znaleźć osobę na zmianę i jeszcze Ci wyjadą z tekstem "A gdzie Wy idziecie? Kto to będzie zbierał?" i tak pracuj jeszcze z 2h (które są oczywiście do odbioru)i nie ważne, że ma się swoje życie, dziecko trzeba odebrać ze szkoły. Nagotują tyle masy, żeby zrobić jak najwięcej, a pracownicy niech robią, bo Majami ważniejsze. I ta śmieszna 15 minutowa przerwa na 8h monotonnej pracy.
Pracowałam tam dobry rok i cały czas na umowę zlecenie, a są osoby które pracują tam kilka dobrych lat i też na śmieciówce, 1/2 lub 3/4 etatu.Pełny etat mają nieliczni.Teraz wycwanili się i umowę można dostać tylko z agencji. A o wolne to się trzeba strasznie prosić. Dużo osób ma urlop z zeszłego roku lub pełno godzin do odbioru i nie mogą sobie ich wykorzystać kiedy potrzebują- nie podpiszą i już. Dopiero, gdy jest postój w produkcji to wtedy owszem.
Nowi pracownicy mają najgorzej. Bo zamiast im dać stałe stanowisko to biorą ich tylko, gdy są potrzebni, a tak to muszą zawijać -czyli marne grosze.
Zasady BHP też nie są przestrzegane:hałas okropny, zimą zimno, bo drzwi od magazynu non stop otwarte, a latem takie upały, że się cukierki topią (a potem się dziwić, że są reklamacje).
Omijajcie ten zakład szerokim łukiem !!! No chyba, że chcecie popsuć sobie zdrowie i psychikę.
1
Max 2016-02-22 13:31:17
Czy do Majami są w tym momencie jakieś przyjęcia, czy poszukują pracowników, czy jest szansa się tutaj dostać na dłużej jakoś? Przyznam, że byłoby super, gdyby to było możliwe
irek 2016-04-10 11:30:35
@max chyba niestety nie. Od dawna nie było już żadnych nowych zatrudnień...
danio 2016-04-24 15:27:32
jeśli szukasz pracy za darmo to majami jest spoko. nie zarobisz tam, prezes jest totalną szmatą. dorabia sie na upośledzonych ludziach i nic nie placi
maniek 2016-05-10 08:50:18
jest teraz widze u nich oferta pracy jako pritrier do Bełchatowa, ale nie podali niestety konkretnej stawki w ogłoszeniu, wiec w tej sparwie nie pomoge, ale wydaje mi się, że jednak można u nich się zatrudnić na stałe.
bleble 2016-06-11 17:05:44
Ostatno odchodza najlepsi pracownicy kazdy kto tam pracuje wie o kogo chodzi. Szkoda ale powodzenia
Lobo 2016-06-12 10:20:03
Jestem dawnym pracownikiem i z ciekawości zapytam kto znowu odszedł?
animka 2016-06-12 17:50:35
Odchodzi jedna z wozkowych i niestety nie Agata
Lobo 2016-06-15 17:56:07
Dzięki za ODP. Domyslam się, ze chodzi o Anie. Życzę jej powodzenia w nowym miejscu :)
piter 2016-06-18 17:20:22
witam chciałem zapytać jak tam mają wózkowi ( tak ogólnie kasa i praca )
xxx 2016-06-20 13:21:06
Jako wozkowy masz do ogarniecia calą produkcje czyli przywiez wywiez pozamiataj, jednoczesnie ladujac i rozladowywujac auto z zapotrzebowaniem ktore ci wjezdza. A to wszystko robisz za najnizsza krajawą
kasia 2016-06-24 14:29:35
a czy wiecie czy na produkcję będa kogos poszukiwali teraz? w sensie na ten okres wakacji? może beda jkaies przyjecia na produkcję, ja z chcecia sie zgodzę
1
pracownica 2016-07-09 15:14:58
Do wozkowej Emili. Jestes zwykla klamczucha i oszustka, wciskasz kity i myslisz ze inni w to wierza. Wstydz sie
1
amore 2016-07-13 19:31:51
Na produkcji na pewno można liczyć na całkiem dobre zarobki, bo w końcu oprócz premii dorzucają pewnie do tego jeszcze jakieś socjale, prawda? Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o MAJAMI - Bełchatów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAJAMI