brak logo

Tax-Pol

Wrocław

Opinie o Tax-Pol

pterodaktyl 2014-11-27 20:26:06
jesli miales/mialas cos do ukrycia to monitoring ci przeszkadzał. Ludziom pracującym uczciwie takie rzeczy nie zawadzaja. Jak tak czytam te opinie, to mam wrazenie, ze jako byly pracownik ciagle wypowiada sie jedna i ta sama osoba, zmieniajac nicki
Jesli nie odpowiadaly ci warunki, wynagrodzenie to trzeba bylo sie zwolnic, a nie zalewac swoim rozgoryczeniem fora
2
Dudu 2014-12-11 08:28:02
Tax-pol wydaje się dosyć stabilnym pracodawcą. Wydaje mi się, że będąc uczciwym można również liczyć na dobre zarobki oczywiście adekwatne do ilości obowiązków będących na głowie pracownika. Szkoda tylko, że nie można zachować tutaj pewnej obiektywności prezentując i jedne i drugie poglądy odnośnie pracy.
floro 2014-12-25 20:10:33
ktoś tu pisał wyżej o klientach Tax-Pola. A mnie ciekawi czy firma ostatnimi laty powiększyła grono swoich klientów czy też wręcz przeciwnie ? bo z tego co mi wiadomo to z większości tego typu firemek jak ta, to ludzie niestety co raz chętniej, ale odchodzą i nie chcą mieć z nimi już nic wspólnego ...
1
kot 2015-01-14 17:22:32
firma jest dość wiarygodna , więc zgodnie z tym właśnie i z faktem iż ludzie są tak naprawdę co raz bardziej leniwi i wolą skorzystać z fachowej pomocy ( co w sumie nie jest takie złe) można stwierdzić , że rzeczywiście liczba klientów Tax-Pola ostatnimi czas mogła się zwiększyć. I w sumie myślę , że dalej tak będzie
1
praca 2015-01-31 16:25:46
Kocie ( ale to fajnie brzmi ) czy w zwiazku z tym co napisales ze ilosc klientow taxpola wzrasta to mozna liczyc na jakies nowe miejsca pracy albo stanowiska. To dla mnie istntna ifnormacja bo poszukuje pracy i chcialbym sie doweidziec jakis szczegolow tez o tax polu . klienci to wazna czesc tego czy szukaja nowych pracownikow czy nie
wiki 2015-03-23 11:21:55
hey rozliczyłam sie przez Tax-Pol miesiac temu ile bede czekac na zwrot z holandii
tomek 2015-04-07 19:18:36
zwrot z Holandii zalezy jeszcze pewnie od konkretnego prawa jakie jest u nich w kraju. A tak poza tym to wydaje mi się, że powinni jakoś szybciej rozliczyć wszystkich, a jeśli nie, to zawsze są ambasady i na pewno w jakimś stopniu będa w stanie pomóc. Napisz @wiki jak cała sytuacja dalej się potoczy.
Aldeni 2015-04-24 18:17:41
Moja koleżanka pracowała w Holandii i właśnie jakoś ostatnio dostała zwrot. Więc pewnie u Ciebie tak samo sprawa powinna się już rozwiązać a jeśli nie to daj znać.
wiki 2015-04-30 14:53:50
u mnie sprawa wyglada tak ze jeszcze niema mojego wzrotu z holandii a najlepsze jest w tym ze wkazdym biorze Tax pol podaja mi inna sume do wzrotu i badz tu madry narazie mineło dwa miesiace zobaczymy jak dalej sie to potoczy. Teraz szukam biora gdzie moge rozliczyc ubezpieczenie bez opłat wstepnych
pawel... 2015-06-09 23:04:46
Ja nadal czekam na rozliczenie z holandii złozone nylo podobno 30 marca... i nadal nic...
pawel... 2015-06-09 23:06:00
a kiedy skladala to rozliczenie?
wiki 2015-06-11 09:12:50
Hey ja od dwuch tygodni czekam na przelew moja kase juz maja ale czekam az wysla mi na konto niby jak dzwoniłam w piatek to powiedziano mi ze do konca tygodna je otrzymam. Papiery składałam 1go marca ale oczywiscie decyzje z holi oni dostali a nie ja do domu.
pawel... 2015-06-25 01:59:18
skad wiedzialas ze ja maja? z profilu? mi tłumacza ze decyzje otrzymali z Balastingu i czekaja na przelew ok 2 tygodni.... mam czekac
qwe 2015-06-26 06:16:43
Rozliczenie z Holandi.... skladane 30 marca.... wyplacone 25 czerwca....troszkie trzeba poczekac ale warto....
tomas 2015-06-26 08:16:24
to długo???? 2,5 miesiąca? mega szybko
gustlik 2015-07-22 00:32:31
To faktycznie spore opóźnienie, chyba nie powinno tak być, bo jak dla mnie w takim wypadku tax-pol ma drobne problemy organizacyjne. Chociaż z drugiej strony pewnie jest sporo formalności, jesli to rozliczenia z Holandii. Teraz za to szukają do Wrocławia, może tutaj jest kasa na czas, poszukują głównie konsultantów ds. wsparcia klienta.
olek 2015-08-27 19:22:30
niemozliwe, żeby firma miała aż tyle nieścisłości, nie wiem skąd wziąłeś takie dane @ja, ale brzmi to bardzo nieprawdopodobnie. Oczywiście, że mają wysokie prowizje, ale nie wietrzyłbymw tym żadnego spisku tak naprawde, mam nadzieje, ze ktoś z Was da rade napisać coś więcej o tym jak wygląda obecnie praca
2
parzymiech 2015-08-27 20:38:38
@ja chyba jest chyba osobą mocno nudzącą się w domu... Każdy, kto ma choć trochę umiejętności w czytaniu umów ze zrozumieniem, nie powinien wylewać swoich żali na forum. Wszystko jest napisane w umowie. To tylko świadczy o poziomie tej osoby...
A wracając do rozliczeń, to mam tam kilka spraw aktualnie prowadzonych i nie mam probelmów z uzyskiwaniem odpowiedzi na pytania, tłumaczeniu czegokolwiek, każdy uprzejmy i pomocny :) pozdrawiam załogę tax-pol i liczę na szybkie zwroty jak w ubieglym roku;)
1
ja 2015-08-29 14:05:50
Co jest podane w umowie? Co pokrywa oplata manipulacyjna? W który miejscu? Jest to wybieg pozwalający firmie na doliczenie dodatkowej kwoty, poza oplata prowizyjną oraz dodatkowa oplata za przelew.
idela 2015-08-31 09:35:42
Skoro tak dobrze znasz tą firmę, to powinnaś/powinieneś wiedzieć co to jest ta opłata i łaskawie każdego poinformować, a nie oczerniać pracowników firmy... To w dalszym ciągu niczego nie tłumaczy. Daremne są te wypowiedzi.
Atena 2015-09-02 18:19:32
Jestem zadowolona z taxpolu jako firmy rozliczeniowej!!! Dostalismy z mezem szybko zwrot z Niemiec, zasady oczywiste, prowizja naliczona zgodnie z umowa i jeszcze dpostalismy rabat:)
artur 2015-09-02 21:52:57
dlaczego usuwane są nasze opinie- opinie osob niezadowolonych ? czy to nie jest naruszanie swobody wypowiedzi i tego aby inni kliencie sie "poznali"na waszej firmie?!!!jest to bardzo żałosne
2
jola 2015-09-02 22:26:13
Na pewno nie dostala ponieważ pierwsze decyzje i wyplaty z Holandii sa najwcześniej w maju/ poczatku czerwca. Wie o tym kazdy kto mial kontakt z holenderska skarbowka..... TAX Pol nieco nadgorliwie zachwala samego siebie....
1
jach 2015-09-05 12:13:11
Jak się nie ma innych sposobów na zapewnienie sobie zadowolonych z usług klientów - jak na przykład uczciwość i rzetelność - ani na zapewnienie sobie opinii uczciwego pracodawcy to trzeba dbać o zamiatanie pod dywan niewygodnych informacji. Tyle w temacie.
1
1qwertyjuk 2015-09-26 22:40:24
a wiecie że kiedyś w firmie Tax-Pol szukali osób na stanowisko managera/ kierownika, osoby do marketingu(praca biurowa/zwrot podatku z zagranicy) we Wrocławiu, zastanawiam się czy w najbliższym czasie znów będą prowadzić rekrutację na któreś ze stanowisk, byłabym zainteresowana podjęciem pracy u nich w firmie
6543 2015-10-27 01:45:18
cześć..hm ale no to faktycznie widzę że średnio się dzieje w firmie Tax- Pol a szkoda bo myślałem kiedyś jakiś czas temu o podjęciu pracy u nich jako manager/ kierownika we Wrocławiu, ale teraz to już sam nie wiem może jednak warto by było spróbować i przekonać się samemu jak tam u nich jest naprawdę
paulina 2015-11-18 11:05:42
również czekam na rozliczenie podatku z Niemiec od końca kwietnia. Rozliczenie podobno zrobiono na początku czerwca i do tej pory nic.......... po moich telefonach żadnych konkretnych odpowiedzi tylko matactwo żenada na pewno nigdy więcej nie skorzystam z ich usług znajomi już dawno zapomnieli o tym że otrzymali zwrot a ja ciągle marzę .........
żabcia 2015-11-18 14:11:57
@paulina widocznie potrafisz sama dobrze zadbać o swoje interesy, nie krytykuj więc firmy. ja i tak im daję plusa wielkiego ze względu na oferty pracy które się obecnie od nich pojawiają byłam w różnych firmach już konsultantem do wsparcia klienta ale tutaj mogę się rozwinąć bo szukają konsultantów z językiem holenderskim i niemieckim
1234 2015-11-18 19:47:33
dbanie o interesy powierzyła tax pol jak widać zadbali dobrze!!! kasy brak
osoba kiedys tam zatrudniona 2015-11-20 09:02:04
to życze ci powodzenia, w tak preznie rozwijajacej sie firmie ;)
jeśli jesteś faktycznie osobą poszukującą pracy - a nie pracownikiem tax-polu tworzacym mega pozytywne opinie-to za kilka tygodni poznasz co znaczy praca w tej firmie...Każdy, kto choć na jakiś czas tam się zahaczył, wie "czym to pachnie"
pozdrawiam zespoł tax-pol i inne osoby-....
maskar 2015-11-20 17:12:50
ja uważam, że mimo wszystko warto spróbować, ponieważ taka praca daje ogromne doświadczenie i uczy pracy z klientem
kordian 2015-11-22 22:29:10
Może chodzi o to, że nie kazdy potrafi odnaleźc sie w danej pracy i w danej atmosferze, a same warunki są ok.
morte 2015-11-25 01:35:53
Ciekawe czy znajdą do pracy tego konsultanta z językiem holenderskim, bo to dość mało popularny język.
miks 2015-12-15 13:58:36
no jak czytam ostnie opinie, to juz sama sie zaczelam zastanawiac, nie chce byc oszukana.,. a bardzo chcialam sie dostac na stanowisko specjalisty ds rozliczen..
12345 2015-12-28 18:11:34
zawsze chyba warto sprobowac aplikowac, bo szukaja teraz na przyklad specjalsity do spraw rozliczen czy konsultanta do spraw wsparacia klienta we Wrocławiu
sdcfvg 2016-02-09 19:59:44
teraz to jest jeszcze inna oferta rpacy od nich..na stanowisko Copywriter do rpacy we Wrocławiu napisali ze oferuja pracę w zgranym, kreatywnym i młodym zespole
calipso 2016-02-13 21:42:12
tę ofertę wrzucali jakoś w połowie stycznia @sdcfvg także nie wiadomo czy jest aktualna. ale fajna była ta oferta, nie wymagali doświadczenia ale umiejętności i talentu do pisania.
ksusd 2016-02-16 18:12:42
W tym przypadku wymagana jest właśnie kreatywność @calipso i umiejętność szybkiego pisania wymyślnych tekstów. Zarobki pewnie nie przekraczają 2000 złotych.
egdal 2016-02-19 16:54:40
Przede wszystkim liczy się umiejętności sprawnego redagowania tekstów, a także kreatywność @ksusd. Poza tym nie trzeba posiadać żadnego doświadczenia w tej branży.
bolig 2016-02-29 21:08:07
egdal, stanowisko o którym piszecie już niestety jest nieaktualne :( Spóźniłem się... A firma teraz potrzebuje ludzi do działki księgowej - obecnie asystenta. Ale plus taki że normalna umowa jest .
poli 2016-03-04 17:50:27
rzeczywiście jeśli chodzi o pracę w Taxpolu to liczyć spokojnie można na umowę o pracę. Ostatnio przyjmowali to i w najbliższym czasie myśle że też kogoś poszukają
Marko 2016-03-17 15:20:34
No powiem Wam, że sporo osób jest potrzebnych głównie z językami jak holenderski czy niemiecki, angielski też, ale tych to już duzo mniej, jest tu ktoś taki?
fins 2016-05-07 20:54:13
Masz rację @Marko, tylko, że znajomość języków: niemiecki, holenderski i angielski musi być na wysokim poziomie, ponieważ cała obsługa klienta jest właśnie w tych językach, same zarobki są obiecujące, ponad 2500 netto
beata 2016-06-09 17:31:44
oczywiście że poszukają, pracownicy sie zwalniają, a na umowę o pracę owszem można liczyć(usunięte przez administratora)
malina 2016-06-15 12:39:53
Po raz kolejny usunięto opinie niezadowolonych byłych pracowników firmy- zniknęła 3 strona z wpisami. Żałosne działanie!!
1
df 2016-06-17 21:32:41
hej hej pamietam ze tu szukali konsultanta do spraw wsparcia klienta z jezykiem niemieckim lub holenderskim..ciekaw jestem czy beda w najbliszym czasie rekrutowac
tomek 2016-06-28 16:11:43
wiecie może jak wygląd praca tutaj na stanowisku jako Konsultant ds. wsparcia klienta z językiem holenderskim? bo ten język jest naprawde potrzebny no i wymagany z tego co się orientuje na pewno, wiec sami widzicie.
1
kak 2016-07-27 16:59:55
Ja to się zastanawiam jakich średnich zarobków może się spodziewać specjalista ds. rozliczeń, wiecie może? Podobno miały się pojawić jakieś premie do podstawy.
t 2016-08-06 20:59:30
@kak jeśli cię to stanowisko interesuje to rekrutacja była, ale rok temu
kejf 2016-08-15 14:28:03
Piszesz w czasie przeszłym @US coś się zmieniło od tego czasu?
Zostaw swoją opinię o Tax-Pol - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tax-Pol