Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tax-Pol

Pracowałeś w firmie Tax-Pol i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mozilla - 2014-11-12 23:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam wam, że kontrolowanie pracownika to najgorszy możliwy sposób sprawdzenia jak dobrze dzieje się w firmie.W ten sposób drastycznie można stracić zaufanie nie tylko pracowników ale i klientów - bo jakby nie było również oni przeglądają takie fora. Czy naprawdę tax-pol nie jest w stanie wymyślić innego sposobu na pohamowanie swojej ciekawości?
zdjecie uzytkownika
Byly 2 - 2014-11-26 23:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) Nigdy nie wiesz do końca ile otrzymasz wynagrodzenia i za jaką pierdułkę zostaniesz wezwany na dywanik. Pytanie dlaczego tak mało znajdziecie opinii na linii pracodawca-pracownik, otóż wszystkie negatywne opinie są od razu z sieci kasowane. Przełożeni lubią w wolnym czasie widocznie przesiadywać na necie i kasować negatywy zamiast odpoczywać lub wysłuchać konstruktywnej krytyki. Skrajne dążenie do perfekcjonizm mówi samo za siebie.
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-11-27 03:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
@Byly, po pierwsze to po co ci gg w pracy? Po drugie, to zawsze możesz w przeglądarce włączyć tryb prywatny i byc spokojnym o swoja historię. Po trzecie, masz cos do ukrycia, czy raczej na sumieniu, ze ta inwigilacja Ci przeszkadza? Moze własnie przez takie osoby jak Ty Tax-Pol nie ma wyjścia i musi ja stosować.
zdjecie uzytkownika
pterodaktyl - 2014-11-27 20:26:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Byly 2 - 2014-11-26 23:03:52]:
jesli miales/mialas cos do ukrycia to monitoring ci przeszkadzał. Ludziom pracującym uczciwie takie rzeczy nie zawadzaja. Jak tak czytam te opinie, to mam wrazenie, ze jako byly pracownik ciagle wypowiada sie jedna i ta sama osoba, zmieniajac nicki
Jesli nie odpowiadaly ci warunki, wynagrodzenie to trzeba bylo sie zwolnic, a nie zalewac swoim rozgoryczeniem fora
zdjecie uzytkownika
Dudu - 2014-12-11 08:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tax-pol wydaje się dosyć stabilnym pracodawcą. Wydaje mi się, że będąc uczciwym można również liczyć na dobre zarobki oczywiście adekwatne do ilości obowiązków będących na głowie pracownika. Szkoda tylko, że nie można zachować tutaj pewnej obiektywności prezentując i jedne i drugie poglądy odnośnie pracy.
zdjecie uzytkownika
floro - 2014-12-25 20:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ktoś tu pisał wyżej o klientach Tax-Pola. A mnie ciekawi czy firma ostatnimi laty powiększyła grono swoich klientów czy też wręcz przeciwnie ? bo z tego co mi wiadomo to z większości tego typu firemek jak ta, to ludzie niestety co raz chętniej, ale odchodzą i nie chcą mieć z nimi już nic wspólnego ...
zdjecie uzytkownika
kot - 2015-01-14 17:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma jest dość wiarygodna , więc zgodnie z tym właśnie i z faktem iż ludzie są tak naprawdę co raz bardziej leniwi i wolą skorzystać z fachowej pomocy ( co w sumie nie jest takie złe) można stwierdzić , że rzeczywiście liczba klientów Tax-Pola ostatnimi czas mogła się zwiększyć. I w sumie myślę , że dalej tak będzie
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-01-31 16:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kocie ( ale to fajnie brzmi ) czy w zwiazku z tym co napisales ze ilosc klientow taxpola wzrasta to mozna liczyc na jakies nowe miejsca pracy albo stanowiska. To dla mnie istntna ifnormacja bo poszukuje pracy i chcialbym sie doweidziec jakis szczegolow tez o tax polu . klienci to wazna czesc tego czy szukaja nowych pracownikow czy nie
zdjecie uzytkownika
wiki - 2015-03-23 11:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hey rozliczyłam sie przez Tax-Pol miesiac temu ile bede czekac na zwrot z holandii
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-07 19:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwrot z Holandii zalezy jeszcze pewnie od konkretnego prawa jakie jest u nich w kraju. A tak poza tym to wydaje mi się, że powinni jakoś szybciej rozliczyć wszystkich, a jeśli nie, to zawsze są ambasady i na pewno w jakimś stopniu będa w stanie pomóc. Napisz @wiki jak cała sytuacja dalej się potoczy.
zdjecie uzytkownika
Aldeni - 2015-04-24 18:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja koleżanka pracowała w Holandii i właśnie jakoś ostatnio dostała zwrot. Więc pewnie u Ciebie tak samo sprawa powinna się już rozwiązać a jeśli nie to daj znać.
zdjecie uzytkownika
wiki - 2015-04-30 14:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u mnie sprawa wyglada tak ze jeszcze niema mojego wzrotu z holandii a najlepsze jest w tym ze wkazdym biorze Tax pol podaja mi inna sume do wzrotu i badz tu madry narazie mineło dwa miesiace zobaczymy jak dalej sie to potoczy. Teraz szukam biora gdzie moge rozliczyc ubezpieczenie bez opłat wstepnych
zdjecie uzytkownika
pawel... - 2015-06-09 23:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nadal czekam na rozliczenie z holandii złozone nylo podobno 30 marca... i nadal nic...
zdjecie uzytkownika
pawel... - 2015-06-09 23:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aldeni - 2015-04-24 18:17:41]:
a kiedy skladala to rozliczenie?
zdjecie uzytkownika
wiki - 2015-06-11 09:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hey ja od dwuch tygodni czekam na przelew moja kase juz maja ale czekam az wysla mi na konto niby jak dzwoniłam w piatek to powiedziano mi ze do konca tygodna je otrzymam. Papiery składałam 1go marca ale oczywiscie decyzje z holi oni dostali a nie ja do domu.
zdjecie uzytkownika
pawel... - 2015-06-25 01:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiki - 2015-06-11 09:12:50]:
skad wiedzialas ze ja maja? z profilu? mi tłumacza ze decyzje otrzymali z Balastingu i czekaja na przelew ok 2 tygodni.... mam czekac
zdjecie uzytkownika
qwe - 2015-06-26 06:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozliczenie z Holandi.... skladane 30 marca.... wyplacone 25 czerwca....troszkie trzeba poczekac ale warto....
zdjecie uzytkownika
tomas - 2015-06-26 08:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to długo???? 2,5 miesiąca? mega szybko
zdjecie uzytkownika
gustlik - 2015-07-22 00:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To faktycznie spore opóźnienie, chyba nie powinno tak być, bo jak dla mnie w takim wypadku tax-pol ma drobne problemy organizacyjne. Chociaż z drugiej strony pewnie jest sporo formalności, jesli to rozliczenia z Holandii. Teraz za to szukają do Wrocławia, może tutaj jest kasa na czas, poszukują głównie konsultantów ds. wsparcia klienta.
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-08-27 19:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
niemozliwe, żeby firma miała aż tyle nieścisłości, nie wiem skąd wziąłeś takie dane @ja, ale brzmi to bardzo nieprawdopodobnie. Oczywiście, że mają wysokie prowizje, ale nie wietrzyłbymw tym żadnego spisku tak naprawde, mam nadzieje, ze ktoś z Was da rade napisać coś więcej o tym jak wygląda obecnie praca
zdjecie uzytkownika
parzymiech - 2015-08-27 20:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ja chyba jest chyba osobą mocno nudzącą się w domu... Każdy, kto ma choć trochę umiejętności w czytaniu umów ze zrozumieniem, nie powinien wylewać swoich żali na forum. Wszystko jest napisane w umowie. To tylko świadczy o poziomie tej osoby...
A wracając do rozliczeń, to mam tam kilka spraw aktualnie prowadzonych i nie mam probelmów z uzyskiwaniem odpowiedzi na pytania, tłumaczeniu czegokolwiek, każdy uprzejmy i pomocny :) pozdrawiam załogę tax-pol i liczę na szybkie zwroty jak w ubieglym roku;)
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-29 14:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co jest podane w umowie? Co pokrywa oplata manipulacyjna? W który miejscu? Jest to wybieg pozwalający firmie na doliczenie dodatkowej kwoty, poza oplata prowizyjną oraz dodatkowa oplata za przelew.
zdjecie uzytkownika
idela - 2015-08-31 09:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro tak dobrze znasz tą firmę, to powinnaś/powinieneś wiedzieć co to jest ta opłata i łaskawie każdego poinformować, a nie oczerniać pracowników firmy... To w dalszym ciągu niczego nie tłumaczy. Daremne są te wypowiedzi.
zdjecie uzytkownika
Atena - 2015-09-02 18:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zadowolona z taxpolu jako firmy rozliczeniowej!!! Dostalismy z mezem szybko zwrot z Niemiec, zasady oczywiste, prowizja naliczona zgodnie z umowa i jeszcze dpostalismy rabat:)
zdjecie uzytkownika
artur - 2015-09-02 21:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dlaczego usuwane są nasze opinie- opinie osob niezadowolonych ? czy to nie jest naruszanie swobody wypowiedzi i tego aby inni kliencie sie "poznali"na waszej firmie?!!!jest to bardzo żałosne
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-09-02 22:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na pewno nie dostala ponieważ pierwsze decyzje i wyplaty z Holandii sa najwcześniej w maju/ poczatku czerwca. Wie o tym kazdy kto mial kontakt z holenderska skarbowka..... TAX Pol nieco nadgorliwie zachwala samego siebie....
zdjecie uzytkownika
jach - 2015-09-05 12:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak się nie ma innych sposobów na zapewnienie sobie zadowolonych z usług klientów - jak na przykład uczciwość i rzetelność - ani na zapewnienie sobie opinii uczciwego pracodawcy to trzeba dbać o zamiatanie pod dywan niewygodnych informacji. Tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
1qwertyjuk - 2015-09-26 22:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie że kiedyś w firmie Tax-Pol szukali osób na stanowisko managera/ kierownika, osoby do marketingu(praca biurowa/zwrot podatku z zagranicy) we Wrocławiu, zastanawiam się czy w najbliższym czasie znów będą prowadzić rekrutację na któreś ze stanowisk, byłabym zainteresowana podjęciem pracy u nich w firmie
zdjecie uzytkownika
6543 - 2015-10-27 01:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć..hm ale no to faktycznie widzę że średnio się dzieje w firmie Tax- Pol a szkoda bo myślałem kiedyś jakiś czas temu o podjęciu pracy u nich jako manager/ kierownika we Wrocławiu, ale teraz to już sam nie wiem może jednak warto by było spróbować i przekonać się samemu jak tam u nich jest naprawdę
zdjecie uzytkownika
paulina - 2015-11-18 11:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również czekam na rozliczenie podatku z Niemiec od końca kwietnia. Rozliczenie podobno zrobiono na początku czerwca i do tej pory nic.......... po moich telefonach żadnych konkretnych odpowiedzi tylko matactwo żenada na pewno nigdy więcej nie skorzystam z ich usług znajomi już dawno zapomnieli o tym że otrzymali zwrot a ja ciągle marzę .........
zdjecie uzytkownika
żabcia - 2015-11-18 14:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@paulina widocznie potrafisz sama dobrze zadbać o swoje interesy, nie krytykuj więc firmy. ja i tak im daję plusa wielkiego ze względu na oferty pracy które się obecnie od nich pojawiają byłam w różnych firmach już konsultantem do wsparcia klienta ale tutaj mogę się rozwinąć bo szukają konsultantów z językiem holenderskim i niemieckim
zdjecie uzytkownika
1234 - 2015-11-18 19:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żabcia - 2015-11-18 14:11:57]:
dbanie o interesy powierzyła tax pol jak widać zadbali dobrze!!! kasy brak
zdjecie uzytkownika
osoba kiedys tam zatrudniona - 2015-11-20 09:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żabcia - 2015-11-18 14:11:57]:
to życze ci powodzenia, w tak preznie rozwijajacej sie firmie ;)
jeśli jesteś faktycznie osobą poszukującą pracy - a nie pracownikiem tax-polu tworzacym mega pozytywne opinie-to za kilka tygodni poznasz co znaczy praca w tej firmie...Każdy, kto choć na jakiś czas tam się zahaczył, wie "czym to pachnie"
pozdrawiam zespoł tax-pol i inne osoby-....
zdjecie uzytkownika
maskar - 2015-11-20 17:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja uważam, że mimo wszystko warto spróbować, ponieważ taka praca daje ogromne doświadczenie i uczy pracy z klientem
zdjecie uzytkownika
kordian - 2015-11-22 22:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może chodzi o to, że nie kazdy potrafi odnaleźc sie w danej pracy i w danej atmosferze, a same warunki są ok.
zdjecie uzytkownika
morte - 2015-11-25 01:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe czy znajdą do pracy tego konsultanta z językiem holenderskim, bo to dość mało popularny język.
zdjecie uzytkownika
miks - 2015-12-15 13:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak czytam ostnie opinie, to juz sama sie zaczelam zastanawiac, nie chce byc oszukana.,. a bardzo chcialam sie dostac na stanowisko specjalisty ds rozliczen..
zdjecie uzytkownika
12345 - 2015-12-28 18:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze chyba warto sprobowac aplikowac, bo szukaja teraz na przyklad specjalsity do spraw rozliczen czy konsultanta do spraw wsparacia klienta we Wrocławiu
zdjecie uzytkownika
sdcfvg - 2016-02-09 19:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to jest jeszcze inna oferta rpacy od nich..na stanowisko Copywriter do rpacy we Wrocławiu napisali ze oferuja pracę w zgranym, kreatywnym i młodym zespole
zdjecie uzytkownika
calipso - 2016-02-13 21:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tę ofertę wrzucali jakoś w połowie stycznia @sdcfvg także nie wiadomo czy jest aktualna. ale fajna była ta oferta, nie wymagali doświadczenia ale umiejętności i talentu do pisania.
zdjecie uzytkownika
ksusd - 2016-02-16 18:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym przypadku wymagana jest właśnie kreatywność @calipso i umiejętność szybkiego pisania wymyślnych tekstów. Zarobki pewnie nie przekraczają 2000 złotych.
zdjecie uzytkownika
egdal - 2016-02-19 16:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim liczy się umiejętności sprawnego redagowania tekstów, a także kreatywność @ksusd. Poza tym nie trzeba posiadać żadnego doświadczenia w tej branży.
zdjecie uzytkownika
bolig - 2016-02-29 21:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
egdal, stanowisko o którym piszecie już niestety jest nieaktualne :( Spóźniłem się... A firma teraz potrzebuje ludzi do działki księgowej - obecnie asystenta. Ale plus taki że normalna umowa jest .
zdjecie uzytkownika
poli - 2016-03-04 17:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolig - 2016-02-29 21:08:07]:
rzeczywiście jeśli chodzi o pracę w Taxpolu to liczyć spokojnie można na umowę o pracę. Ostatnio przyjmowali to i w najbliższym czasie myśle że też kogoś poszukają
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-04 20:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poli - 2016-03-04 17:50:27]:
można śmiało rzec- do odważnych świat należy! Ostatnio nowo przyjęte osoby odchodzą po miesiącu pracy- nikt nie chce tam pracować. Az dziwię się osobom tam pozostającym, ale widocznie nie mają pomysłu na życie. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Marko - 2016-03-17 15:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No powiem Wam, że sporo osób jest potrzebnych głównie z językami jak holenderski czy niemiecki, angielski też, ale tych to już duzo mniej, jest tu ktoś taki?
zdjecie uzytkownika
fins - 2016-05-07 20:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację @Marko, tylko, że znajomość języków: niemiecki, holenderski i angielski musi być na wysokim poziomie, ponieważ cała obsługa klienta jest właśnie w tych językach, same zarobki są obiecujące, ponad 2500 netto
zdjecie uzytkownika
beata - 2016-06-09 17:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-03-04 20:45:31]:
oczywiście że poszukają, pracownicy sie zwalniają, a na umowę o pracę owszem można liczyć(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
malina - 2016-06-15 12:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po raz kolejny usunięto opinie niezadowolonych byłych pracowników firmy- zniknęła 3 strona z wpisami. Żałosne działanie!!
zdjecie uzytkownika
df - 2016-06-17 21:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej pamietam ze tu szukali konsultanta do spraw wsparcia klienta z jezykiem niemieckim lub holenderskim..ciekaw jestem czy beda w najbliszym czasie rekrutowac

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Tax-Pol!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tax-Pol
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert