Vigget Sp.z o.o. Sp.k.

Poznań

Opinie o Vigget Sp.z o.o. Sp.k.

Rozumny 2015-02-20 07:49:43
Widzę i słyszę i czuję, że (usunięte przez administratora) rozumiesz. Szczerze domyślam się, że wielu spraw nie rozumiesz. Vigget stawia na takich, którzy (usunięte przez administrat (usunięte przez administratora) rozumieją.
1
pełnomocnik 2015-02-23 18:43:34
Nie sądzę żeby opinia była obiektywna. Od początku istnienia firmy nie zwolnił się na własne życzenie ani jeden przedstawiciel! Jedynie kilka osób, które mogą jedynie bazować na doświadczeniach z okresu próbnego. Pozostali zostali zwolnieni - i chyba ci są tutaj najbardziej aktywni. Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
karinka 2015-03-02 22:01:38
Sprzedaż bezpośrednia to zmora naszej polskiej rzeczywistości. Inne kraje już dawno uregulowały (czytaj: ograniczyły i skodyfikowały ten rodzaj działalności)
Dopóki i w Polsce to nie nastąpi jestem za aby emeryt/rencista na widok akwizytorów spuszczał psa ze smyczy a natarczywe nagabywanie telefoniczne zgłaszał do prokuratury jako stalking.
Półcnota 2015-03-02 22:43:33
Panie ,,I,, prawdziwa cnota krytyki się nie boi.
Przedstawiciel Handlowy 2015-03-03 21:58:55
Absolutnie zgadzam się z opinią, że NIERZETELNA I NIEUCZCIWA sprzedaż bezpośrednia to zmora polskiej rzeczywistości. Wierzę w to, że na polskim rynku już wkrótce zostaną firmy etyczne i rzetelne takie jak Vigget. Od 10 lat zajmuję się sprzedażą i znam wiele firm w których handlowcom nakazuje sie wciskanie i oszukiwanie klienta. Znam tez kilka firm do których zaliczam Vigget, gdzie za oszukiwanie i wciskanie wylatuje sie z pracy. Jako handlowiec chciałbym doczekać czasów gdzie ktoś dostrzeże różnice pomiędzy firmami. Boli mnie, że wszyscy są oceniani tak samo a ja nigdy nikogo nie oszukiwałem.
PublicHea 2015-03-06 13:48:14
Jak widać na GOWORK można zamieszczać tylko pochwały viggetu. Krytyczne słowa prawdy o viggecie są CENZUROWANE przez administratora. Brawo GOWORK.
Kamila 2015-03-09 10:00:44
Pracowałam w Vigget rok i nie wiem skąd te negatywne opinie. Wypłaty ok i ZAWSZE (!!!) na czas. Do tego przyjemna atmosfera... czego chcieć więcej w pracy? żałowałam że musiałam zrezygnować ze względu na przeprowadzkę do innego miasta.
Kamila 2015-03-09 13:35:53
pracowałam w tej firmie i jestem w szoku - wszystkie negatywne opinie są moim zdaniem pisane przez konkurencje.. pracowałam długo i ani razu nie oszukałam nikogo !
agnieszka 2015-03-18 11:04:38
pracuje i jestem zadowlona, przyjemni ludzie i wypłaty ZAWSZE ale to zawsze idealnie na czas!
Ryszard 2015-03-28 19:47:50
Pracowałem kilka miesięcy w Vigget. Poprzez zagmatwane i niejasne sposoby naliczania wynagrodzenia, ta firma w moim odczuciu nie postępuje uczciwie z pracownikami działu handlowego. Nie ma jasno określonej prowizji procentowej od obrotu rzeczywistego. Jest enigmatycznie brzmiący i ustalany wg widzimisię zarządu OBRÓT TECHNICZNY, a od niego dopiero naliczana jest stawka prowizyjna. Sam OBRÓT TECHNICZNY podlega zmianom i od cent danego artykułu w różnych przedziałach czasowych bywa różny. Ta firma nie postępuje uczciwie. Pracę w niej komukolwiek odradzam.
1
handlowiec 2015-03-30 13:25:11
Pracuję w Vigget już długo i przed podpisaniem umowy tak jak każdemu przedstawiono mi jasno i czytelnie system wynagrodzeń. Uważam, że jest on zrozumiały dla średnio rozgarniętego nastolatka. Obrót techniczny to wartość netto sprzedawanych przez nas produktów. Prowizje są naliczane od zawsze od rozliczonego obrotu technicznego. Doskonale wiesz ile wynosi obrót techniczny w danym momencie. Z pojęciem OBRÓT TECHNICZNY, obrót punktowy czy wartość netto spotkałem się wcześniej w wielu firmach, w tym w każdej międzynarodowej firmie sprzedaży bezpośredniej. Vigget jako nieliczna w tej branży firma daje ci system crm w którym na bieżąco możesz śledzić przysługującą prowizję. Uważam że panowie Igor i Maciej powinni zmienić system rekrutacji i nie dawać szansy pracy w Vigget zmanierowanym handlowcom z konkurencji, ponieważ oprócz narzekania nie wnoszą nic do naszej firmy, nawet nie potrafią zrozumieć czegoś tak prostego jak system wynagrodzeń.
handlowiec85 2015-03-31 11:14:41
Pracuje w Vigget, jestem handlowcem i bawią mnie te śmieszne opinie wystawiane przez ludzi którzy o firmie nie mają zielonego pojęcia, co więcej nie mieli nigdy styczności z oferowanym przez nią produktem, a potrafią tylko krytykować. Nie wiedzą ani jak funkcjonuje system sprzedaży ani jak działa urządzenie, które krytykują, nie mając go nigdy w ręce.
Polecam zapoznać się z prawdziwymi informacjami o firmie, a nie bezmyślnie krytykować:
http://www.se.pl/pieniadze/konsument/vigget-radzi-o-czym-pamietac-przy-zakupach_568769.html
http://raportcsr.pl/terapia-polem-magnetycznym-czyli-magnetoterapia/
handlowiec 007 2015-04-01 13:18:38
hej, to ze dostajesz niską prowizję nazywasz nieuczciwym? Niestety, duzo ludzi myli prowizję z podstawą... jeśli mówisz o nieuczciwości to przeczytaj sobie chociażby to: http://centrumpr.pl/artykul/sprzedaz-bezposrednia-sektor-z-przyszloscia,67959.html
tomek 2015-04-01 16:04:53
Też jestem handlowcem i wierz mi, że pracowałem w wielu różnych firmach zajmujących się sprzedażą bezpośrednią. Nie jest to taki łatwy kawałek chleba jak wszystkim nowicjuszom w branży się wydaje. Żeby zarabiać więcej musisz umieć zareklamować produkt, a nie każdy się do tego nadaje. A co do Vigget to nie wiem jak chcesz polemizować z firmą, która ma już swoją ugruntowaną pozycję na rynku.

http://biznesciti.com/biznes/firmy/sprzdda%C5%BC-bezpo%C5%9Brednia-z-przysz%C5%82o%C5%9Bci%C4%85.html
Ryszard 2015-04-01 22:09:45
Tego, że prowizja jest taka jaka jest nie nazywam nieuczciwym. Dla mnie nieuczciwe jest wprowadzenie OBROTU TECHNICZNEGO, którego wysokość nie jest ściśle określona na cały okres współpracy. Wysokość OBROTU TECHNICZNEGO określa zarząd wg własnego widzimisię. To, wg mnie jest nieuczciwe. Wszystko jest pięknie gdy się rekrutuje: prowizja tyle, a tyle procent - tyle, że nie objaśnia się kandydatowi do pracy wszystkiego co wiąże się z określeniem wysokości OBROTU TECHNICZNEGO. Dlatego uważam, że vigget jest firmą nieuczciwą. Nie można być uczciwym lub nieuczciwym troszkę, podobnie jak w ciąży.
2
Norbert 2015-04-01 22:15:35
Polecam zapoznać się z prawdziwymi informacjami o firmie zamieszczonymi na stronie TVP INFO http://www.tvp.info/16721878/kara-dla-spolki-vigget-90-tys-zaplaci-za-oszukiwanie-klientow-na-pokazach

oraz informacje na stroni państwowego urzędu
http://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=11172
Mateusz 2015-04-03 12:58:26
te info co podałeś mają są już trochę przestarzałe i z tego co wiem to ci eksperci co się tam wypowiadają mają swoje za uszami... poczytaj sobie o(usunięte przez administratora).

(usunięte przez administratora)
Agata 2015-04-13 13:03:07
Pracuje w dziale handlowym, co prawda krótko, ale na te chwilę jestem zadowlona, z wynagrodzeniem nie było problemów najmniejszych.
Karolina 2015-04-15 11:55:02
Witam, dopiero zaczełam niedawno prace w vigget wiec nie chce zapeszać, ale jestem zadowlona na te chwile.. wynagrodzenie na czas i to niemałe, praca stresujaca ale to wynika z tego że staram sie maksymalnie przykładać.. współpracownicy sympatyczni, nie zdarzyły sie odpukać jeszcze żadne nieprzyjemne sytuacje.
albert 2015-04-24 21:40:07
jak wyglada system wynagrodzen ile na reke jaka FLOTA >>?? prosze o szybka odpowiedz >>>
handlowiec 2015-04-24 22:41:58
Wynagrodzenie zależy od wyniku, można dobrze zarobić. Warunek to dobra sprzedaż, szefostwo nie toleruje naciągania umów, z resztą jak sprzedaż na siłę to i tak musisz zadzwonić do klienta i po co masz usłyszeć, że się rozmyślił. Pieniądze dobre ale najwazneijsze, że produkt świetny i mozna go polecać z czystym sumieniem a jak zadzwonisz do klienta po tygodniu czy dwóch i jak ci podziękuje to dopiero radość z pracy.
hahahandlowiec 2015-04-27 00:17:57
(usunięte przez administratora) Wynagrodzenie zależy od decyzji szefostwa, które ustala wysokość obrotu technicznego. (usunięte przez administratora)
krzemiński j. 2015-04-27 15:29:13
no dokładnie... przecież jak klient nie będzie zadowolony to i żadnych profitów z tego, że mu wcisnąłeś coś na siłę nie będziesz mieć. w dobie wszechobecnych naciągaczy uczciwość naprawdę popłaca.

http://raportcsr.pl/byc-blisko-ludzi-i-im-pomagac-to-filozofia-dzialania-vigget/
felieton 2015-04-27 16:18:08
1
hahahandlowiec 2015-04-28 10:31:51
(usunięte przez administratora)
kamil 2015-04-29 12:32:40
pracuje w vigget i zgadzam się z poprzednikami że wynagrodzenie zalezy od obrotu, niemniej jednak nie narzekam, ponadto praca w miłej atmosferze, nikt nikogo nie oszukuje, ludzie są na poziomie.. naprawde ciesze się że trafiła mi sie taka praca, w dzisiejszych czasach o takie ciężko.
Maurycy 2015-04-29 13:44:57
hej, przeciez jest tyle dostepnych artykulow zwiazanych z vigget, dokladnie opisujacych dzialalnosc firmy jak rowniez dzialanie urzadzen, ktore to vigget proponuje. W pierwszym lepszym artykule, ktory znalazlem jest dokladnie napisane w jaki sposób mozna nabyc urzadzenie do magnetoterapii, czemu ono sluzy, etc, etc. Jakby chcieli oszukiwac to nie ujawnialiby w tylu miejscach przeroznych informacji, ktorych udostepniac nie musza, a robia to wlasnie chyba po to, zeby klient mial przejrzystosc dot. produktu, ktory oferuja. Gdzie tu logika?

http://www.se.pl/pieniadze/konsument/vigget-radzi-magnetoterapia-co-warto-wiedziec_588448.html
Marika C. 2015-05-19 11:46:35
Pracuje w tej firmie i mogę z czystym sumieniem polecić.
boniek 2015-05-23 19:05:31
Witam wszyscy a właściwie zdecydowana większość zachwala Vigget ale nikt nie napisał ile można zarobić, ile zarabia taki średni, dobry handlowiec, czy jest podstawa , z ilu osób składa się team z tego co wiem zawsze był prelegent asystentka i kierowca -handlowiec i jakia flota samochodowa ?
Kancerz 2015-05-23 19:57:33
Pracowałem w te firmie i z czystym sumieniem mogę odradzić.
3
ulka 2015-06-02 10:44:11
polecam, pracuje i odpukać jest ok. mili ludzie, zarobki są w porzadku.. praca meczaca ale nie ma żadnych wałków, jak ktos chce to zarobi. a urzadzenie vigget jest super i nie wiem skąd ta nagonka na nie... ja polecam i pisze to z pełna odpowiedzialnością..
marika b. 2015-07-03 11:09:38
Witam. Pracuje w firmie Vigget od pół roku i jestem zadowolona. Wszystko jest ok. Ponadto moi znajomi skorzystali z usług jako klienci i też są zadowoleni.
marzennn 2015-07-13 13:05:37
w pełni sie zgadzam...
marzennn 2015-07-13 13:06:16
Polecam, wszystko ok. SPokojnie można tam iść.
alla 2015-07-20 10:45:26
dokładnie... firma jest porządna, absolutnie niczego nie zataja! ani kosztów urządzenia, ani tego w jaki sposób się je nabywa.. również działanie jest dobrze wytłumaczone, oszustwa tutaj nie widzę ze strony Vigget, te nagonke chyba konkurencja im zrobiła:/
sanny 2015-08-14 13:26:24
pracuje w vigget i jestem zadowolona, poki co 3 miesiace ale złego słowa o firmie powiedziec nie moge..
PracownikVigget 2015-12-22 22:09:55
(usunięte przez administratora)
handlowiec pro 2016-03-04 12:54:30
Vigget oferuje konkretne produkty, które są szczegółowo opisane w internecie, dlatego nie ma zagrożenia, że potencjalny klient nie wie, co wybiera. Dobry handlowiec musi umieć odczytywać potrzeby ludzi, co nie jest wcale takie proste jak się tu wszystkim wydaje. Co do firmy Vigget to polecam, jasne warunki, niezłe zarobki, no i przede wszystkim doświadczenie!
miłosz 2016-03-04 16:24:45
jeśli chcesz zacząć pracę jako handlowiec to Vigget jest bardzo dobrym wyborem, bo masz realny produkt, który funkcjonuje na rynku (niestety w wielu firmach nie jest to regułą), a ponadto szkolenia i osobę, która Cię przyuczy, więc jeśli jeszcze nie pracowałeś w handlu to warto tu spróbować
Ciekawy 2016-06-19 20:03:10
Szukają handlowców w całej Polsce. Ciekawe czy już kogoś znaleźli? Ile czeka się na kontakt od nich?
Bull 2016-09-13 20:10:46
Pachnie mi to tymi oszukanymi spotkaniami, gdzie puszcza się najpierw jakąś gwiazdę, a potem goli starszych ludzi... Jestem dość ostrożny. A i komentarze powyżej niekonkretne, każdy mógł to napisać...
2
sprzedawca 2016-09-14 13:21:50
Cóż! trudno kierować się zapachem :-) za "golenie starszych ludzi" masz z firmy wylot! Preferuje się wyłącznie etyczną i uczciwą (trudną) sprzedaż
Bull 2016-09-15 10:32:54
No właśnie, skąd wiesz? Znasz tam kogoś, byłeś na rozmowie czy to tylko przypuszczenia z pięknego ogłoszenia o pracę, które pojawia się co kilka miesięcy ponownie? Nadal wydaje mi się że opinie pisze jedna ta sama osoba, zero konkretów, opisania jak praca wygląda, tylko takie ple ple ple... Nawet na GL nie mają żadnej strony- tam opinie są więcej warte bo część z nich jest pod nazwiskiem. Wolałbym nie wleźć tak jak kiedyś: ph od sprzedaży energii a to było łażenie po blokach (najlepiej z dala od miejsca zamieszkania) i wciskanie z nowym dostawcą energii jakiegos ubezpieczenia bez sensu i opieki medycznej która ma tyle kruczków że nie działa. Trener-kierownik opowiadał chodził w ray-banach i opowiadał bajki o samochodach jakimi jeżdżą i wykładał się na prostych pytaniach na ten temat. Dobrze że nie trafiłem nikogo znajomego bo by mnie na ulicy opluwali.

Konkrety.
2
przedstawiciel 2016-09-15 11:10:05
konkrety: firma zleca zorganizowanie prezentacji firmie, która dokładnie informuje na czym polega spotkanie, co będzie prezentowane i jak długo potrwa. Zaproszeni goście na samym początku spotkania mają to wszystko powtórzone i wiedzą po co przychodzą. Firma ma w ofercie urządzenia uzupełniające ofertę publicznej opieki medycznej - najwyższej jakości, sprawdzone, nagradzane. Nie ma zapraszanych gwiazd, nie ma golenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany to przedstawia się mu ofertę standardową lub promocyjną. Jeśli klient decyduje się na zakup - to podlega pod opiekę handlowca - który musi być w kontakcie telefonicznym z klientem oraz przysługuje mu nieograniczony dostęp do opieki konsultanta medycznego. Każdy klient ma prawo po zakupie na odstąpienie od umowy w ciągu 14 dni bez żadnych konsekwencji.
1
przedstawiciel 2016-09-15 21:58:08
narzekają specjalnie ci - których już nie ma! Kto o zdrowych zmysłach narzeka na obecną pracę? Przecież jeśli komuś coś nie odpowiada - to zawsze może to zmienić i odejść!...tak to jest, że opinie pozytywne są od normalnych, pracujących pracowników..negatywne albo od konkurencji albo od kogoś, kto został zwolniony - logiczne!
Kazik 2016-09-24 12:26:27
Jak to ocenił jeden z doktorów , jest to dobry produkt (usunięte przez administratora)
Jarek 2016-09-24 13:42:04
Urządzenie może jest i dobre , ale powinno być stosowane pod nadzorem specjalisty z uwagi na stan zdrowia osoby która je używa. (usunięte przez administratora) , i nie jest to moje zdanie , ale fachowca w tej materii.
przedstawiciel 2016-09-24 21:54:30
właśnie dlatego firma zatrudnia konsultantów medycznych, którzy służą pomocą wszystkim klientom i ich rodzinom 5 dni w tygodniu. Handlowiec nie musi przekraczać swoich kompetencji.
vfhkia 2016-09-24 22:16:56
@ Anderson - tez bym to chciała wiedzieć, zwłaszcza że jestem zainteresoiwana pracą u nich. kto zna szczegóły?
QuickStep 2016-11-06 07:17:47
Pracowałem w Vigget parę lat temu. Z sentymentem wspominam tamten czas, masa pozytywnych ludzi, mega atmosfera. Zarobki w porządku. Była prosta zasada ile masz obrotu tyle zarobisz. A najbardziej podobało mi się podejście do klienta, zawsze trzeba było mówić prawdę, być miłym i uczciwym. Tylko takie cechy budują firmę, w której chce się pracować i być jej częścią. Pozdrawiam serdecznie starą ekipę Vigget z lat 2013-2015 i wszystkich którzy w niej teraz pracują, no i dziewczyny z biura:-))))))))))
1
Zostaw swoją opinię o Vigget Sp.z o.o. Sp.k. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vigget Sp.z o.o. Sp.k.