brak logo

Idea Expert

Wrocław

Opinie o Idea Expert

gość 2013-03-19 18:53:50
Omijajcie tą firmę szerokim łukiem!!! Zmarnujecie sobie tylko kawałek życia.
2
dragon839 2014-02-18 10:30:15
Potwierdzam, na rozmowie obietnice , a w życiu kicha. Sprzęt niezbędny do pracy dostaniesz już po miesiącu( laptop) a tel służbowy po 2 miesiącach. Do tego czasu używaj swojego jak nie masz to twój problem. Dostępy do systemów dwa miesiące ale plany musisz robić pozyskiwać pośredników, którzy mają w wielkim poważaniu współprace z tą firmą ( domyśl się dlaczego) zdecydowanie nie polecam szkoda czasu i zdrowia
ono 2014-09-12 13:11:37
Co do sprzętu to nieprawda bo otrzymujesz go najpóźniej po tygodniu.
Pracowałem w centrali i atmosfera naprawdę ok lecz kasa słaba wręcz żenująco słaba.
migotka 2014-10-07 14:35:17
Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat pracy w tej firmie w Lublinie ?
już nie IE 2014-10-09 23:48:48
Lublin, czy inne miasto, to nie ma większego znaczenia, no chyba, że back office- ja ze sprzedaży to nie znam. Generalnie w firmie jest mega nerwowo. Rotacja bardzo duża, bo jeśli po 3 miesiącach planów nie robisz, to będzie z Tobą licho. A jeśli jesteś spoza branży, to niestety szybko się nie da, tu potrzebny jest czas na zbudowanie relacji, zaufania i sukcesów. Główny partner to Idea Bank, dramat rzadkiej klasy. Procedury z kosmosu, decyzyjność i uruchomienia to taki never ending story. Problemem jest to, że wspólny mianownik w nazwie Idea, wcale nie łączy tych firm. Z analitykiem kontaktu brak, nikt do końca nie wie czego się spodziewać. Wsparcie żadne i wszystko musisz przećwiczyć na własnych błędach. Ostatnio zlikwidowali pion hipoteczny i robią rewolucje w samochodówce, z tym samym efektem. Dyrektor też co chwila zmieniają, widać zarząd ma pomysł na przedłużenie swojej agonii w tej firmie. Jeśli zatem masz pracę - zdecydowanie odradzam, bo to będzie zapewne krótka historia. Jeśli nie masz, nic Ci nie szkodzi zderzyć się z korporacją Czarneckiego i przekonać się, że znajomi nie kłamią mówiąc, że w spółkach dr LC jest jak w cyrku.
już nie IE 2014-10-09 23:52:31
Ciekawostka inna, że tak mało opinii byłych pracowników po takich zmianach jakie zaszły w 2014. Ludzie, trzeba sobie pomagać, bo potem ktoś rzuca swoją robotę, otumaniony obietnicami super systemu motywacyjnego. A w praktyce premii brak, bo nie zdążysz się wgryźć, a już na planie naprawczym. PISZCIE O WRAŻENIACH, nie wierzę w brak opinii, to niezapomniane przeżycia;-)
admin 2014-11-28 20:10:23
Jestem byłym pracownikiem i wszystkie negatywne opinie to prawda! Jeżeli ktoś chce ryzykować i wchodzić w tą strukturę proszę bardzo a myślę że bardzo szybko się przekona że popełnił błąd
nic 2014-12-10 23:32:52
Najzwyczajniej w świecie firma się kończy. Leszek C. chciałby aby jego firmy po roku czy dwóch zarabiały krocie. Lecz w sektorze bankowym tak nie da rady. Zamiast budowania marki mamy szarpanie się na prawo i lewo.
kam 2015-01-20 11:31:29
Jestem pracownikiem I.E i mogę przyznać z ręką na sercu, że tak jak w każdej pracy trzeba pracować, ale pracując sumienie i rzetelnie na pewno można zarobić więcej niż w innych podobnych firmach, a nawet i bankach.
zuz 2015-02-05 00:05:26
Idea Expert to nie firma to sekta... masz robić kasę nie możesz chorować bo po to są urlopy, system prowizyjny ... hahaha brokerka 15% z której ty nie dostajesz nic, wielkie obiecywanie na rozmowach majątek zbijesz za rok dom wybudujesz . Kadra dyrektor przez wielkie D a spółka to TYPOWE ZOO . Nadgodziny masz robić w urlop najlepiej chodź do pracy a po 12 latach i tak powiedzą Ci, że nie ma TWOJEGO DZIAŁU i rób gotówki. Traktują ludzi jak roboty. Myślą, że rozumy pozjadają a mobbing pracowniczy wprowadzają. Warszawa cała śmietanka siedzi i bąki zbija. Poznań żenada nie polecam. Tak jak ktoś napisał wcześniej nerwy i stres codziennie. Największym hitem jest że specjaliści lepiej wykształceni niż regionalni, dyrektorzy.
gienia 2015-04-14 13:10:11
dlaczego jest tak mało o tej firmie, przecież przewinęły się przez nią tłumy ludzi!? więc piszcie, piszcie, piszcie... idę niedługo na rozmowę i chciałabym wiedzieć czego się spodziewać: jaka podstawa? jest umowa o pracę czy śmieciowa? ile można wyciągnąć średnio miesięcznie? praca stacjonarna czy jeżdżenie po klientach? jakie godz. pracy?
1
zol 2015-06-30 13:55:13
Praca masakra , kiedyś na początku było inaczej fajna zgrana ekipa miła praca za fajne pieniądze w fajnym klimacie, od jakiś 4 lat masakra. Urlopu nie dostaniesz jak nie masz wyrobionego planu jesteś na pogrzebie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to maja dyrektor będzie wydzwaniać po 100 razy bo tabelkę musisz mu zrobić, telefony od dyrektora po 20 normalka i musisz odbierać bo inaczej zjedzie Cie na zebraniu. plany z kosmosu. Durne plany naprawcze : obdzwanienie PF po min 50 tel dziennie, jeżdżenie po firmach co dziennie min 3 partnerów, narzucania limitów wprowadzanie 1 wniosku dziennie śmieszne jakby to było od pracownika zależne i jeszcze się musisz ze wszystkiego tłumaczyć.Presja, codzienne raportowanie wszystkiego co robisz gdzie byłeś co ustaliłeś dlaczego nie zwiozłeś kredytu, ciągły wyścig szczurów, nieprzyjemne docinki. Nigdy więcej. produkt slaby i bardzo drogi w porównaniu do innych pośredników gnb, ib beznadziejny produkt.
Sebastian 2015-07-08 13:12:22
Naprawdę? A powiecie mi w jakim banku czy pośrednictwie nie ma planów do wyrobienia? W jakim innym pośrednictwie na wejściu dają umowę o PRACĘ?

Tak naprawdę jeśli ktoś potrafi nawiązać dobry kontakt z pośrednikami (których firma w dużej ilości zapewnia) to zarobki rzędu 8 tys netto nie są problemem.
Pracownik na umowę o pracę 2015-07-08 13:37:01
pracuję w IE od kilku lat , mam dobrych szefów godnie mi płacą i nie wiem za bardzo co za bzdury niektórzy piszą ,
1
pracownik ie 2015-07-21 23:36:30
Panie Sebastianie. W jaki sposób firma zapewnia pośredników? Jeśli chodzi Panu o pośredników po doradcach, którzy odeszli to zgadzam się. Tylko zapomniałam Pan o drobnym szczególe.. O nawiązaniu ponownych relacji z takim ,, pośrednikiem gwarantowanym przez firmę,, a jak sam Pan dobrze wie z tym bywa różnie. Co do zarobków zgadzam się, jeśli jesteś zaangażowany i zdeterminowany to można zarobić dobre pieniądze. Jak każda firma i ta ma swoje wady i zalety. Natomiast co do opinii negatywnych zgadzam się w 100%. Presja, mobbing, nie szanowanie pracownika. Jak robisz plany jesteś dla przełożonych niczym bóg, wychwalają Cię pod niebiosa, jeśli planu nie zrobisz chociaż miesiąc już patrzą na Ciebie jak na wroga. Taka praca w korporacji, wszędzie jest podobnie, nie ma co ukrywać. Urlopy dają jak masz zrealizowany plan a czy tak w urlopie musisz uruchamiać kredyty, odbierać telefony itp. Więc to ch.. nie urlop.. Pracownicy się wypalają, na rozmowach obiecują większą podstawę a jak przyjdzie do podpisania umowy to jest znacznie mniejsza.. I nie dam sobie wmówić, że jest inaczej. W każdym oddziale jest tak samo.
3
Karolina 2015-08-31 22:27:45
Jak tak czytam niektóre opinie, to wychodzi mi na to, że każdy by chciał dostać fajną kasę, ale niekoniecznie chce mu się pracować. Nie bardzo rozumiem to zdziwienie, że ktoś wymaga od nas zaangażowania w pracę, za którą dostajemy wynagrodzenie. Też kiedyś zaczynałam, też byłam nowa, z planami do zrobienia i koniecznością zaangażowania się w to co robię, aby móc się w tej firmie rozwijać. Bo warunki rozwoju są i to niemałe. Są też rozsądne pieniądze. Trzeba tylko... coś z siebie dać, żeby te pieniądze zarobić. I żeby nie było - ja nie mówię, że jest idealnie, bo czasem naprawdę jest to ciężka praca, ale daje też frajdę i wiele okazji do nauki. Polecam. :)
Filip 2015-09-06 19:17:31
Karolina bo ludzie są wygodni i wyznają zasadę "zarobić ale się nie narobić". A praca w finansach to nie łatwy kawałek chleba. Ja pracowałem w Idea Expert od razu po studiach i radziłem sobie bardzo dobrze, miałem swoich klientów. Jednak rok temu przeszedłem na swoje i teraz ciesze się, że mogłem zdobyć tyle cennych doświadczeń.
Mariusz Ząbek 2015-09-21 15:13:18
W Idea Expert pracowało mi się dobrze. Atmosfera sprzyjała pracy, mogłem liczyć na wsparcie zespołu jako nowy. Wprawdzie przygoda nie trwała długo, bo skorzystałem z możliwości wyjazdu na dłużej, ale zdążyłem zdobyć doświadczenie, które mi się potem przydało.
RobertK 2015-10-18 23:51:16
My w tej samej firmie pracujemy w ogóle? Jak czytam to co piszecie, to mi się wierzyć nie chce chwilami.
Jakie zoo? Jaka sekta? Pracowałem wcześniej jako handlowiec i tam to dopiero miałem wycisk z kratkami i limitami targetów. Nie doceniacie ludzie co macie, tyle wam powiem... A sama robota jak wszędzie, raz lepiej raz gorzej, ale źle nie jest, ja nie narzekam. Robię co swoje, ekipa w pracy całkiem ok, szefostwo zresztą też, 3 miesiące dopiero za mną, ale nigdzie się stąd nie wybieram. Tyle.
pablitouno 2015-10-20 23:05:32
Pracowałem w Idea Expert na stanowisku handlowym dwa lata temu i uważam, że to bardzo dobre doświadczenie.
Sektor finansowy dużo uczy, a sama firma daje solidne zaplecze na poziomie merytorycznym i wsparcia.
Jednocześnie - w Polsce wiele osób lubi udawać, że pracuje, a branża handlowa tego nie lubi. Nie chcę nikogo oceniać, ale być może właśnie stąd niektóre negatywne komentarze?
Ludzie oczekują, że przyjdą i "się samo zrobi". Jak chcesz dużo zarabiać z "podstawy" musisz być na wyższym stanowisku handlowym,
a żeby na takim być musisz też być dobry, skuteczny. A żeby być dobrym - musisz mieć efekty w sprzedaży.Proste.
Pracując w Idea Expert albo się rozwijasz i rozwijasz skrzydła, albo... marudzisz. Ja wybrałem to pierwsze.
Na koniec - sama atmosfera bardzo dobra, w większości innych firm w oddziałach sprzedaży panuje mega ciśnienie, w Idea Expert tego parcia nie ma i można się łatwo wdrożyć. Przynajmniej ja tak to widzę.
michalj 2015-10-20 23:15:33
Czytam "hahaha brokerka 15% z której ty nie dostajesz nic, wielkie obiecywanie na rozmowach majątek zbijesz za rok dom wybudujesz".
Serio wierzysz, że na początku drogi zawodowej po roku zarobisz na dom? Lub - jeżeli masz większy staż - przyjąłbyś pracę po takim tekście? :) Widzę, że w większości wpisów rządzą emocje i chęć rozładowania frustracji. To nie są dobrzy doradcy. Pracowałem w backoffice, atmosfera dobra, pieniądze takie jak na umowie. Nie zarobiłem na dom w rok, ale tyle to... chyba zarabiają prezesi. Zarobiłem natomiast na normalne życie i całkiem przyzwoity urlop. Na starcie - nieźle.
Btw. znajoma pracowała na stanowisku przy sprzedaży kredytów w jednym z banków, z kilkuletnim stażem przeniosła się do Idea Expert.
Chwali sobie i warunki finansowe i satysfakcję z pracy ze względu na ludzi, więc chyba tak źle jeszcze nie jest. ;)
Alex 2015-10-28 21:33:14
Jeżeli ktoś chce dobrze zarabiać i się rozwijać to jest to dobre miejsce pracy. Pracuję w Idea Expert już drugi rok. Z początku miała to być praca na chwilę, ale zaangażowałem się i teraz zbieram tego owoce. Mam swoich klientów, zarabiam dobrze i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej. Zapamiętajcie, że w życiu nic nie przychodzi łatwo, na swój sukces trzeba ciężko zapracować!
ines 2015-11-12 12:53:49
Można też ciężko pracowac w IE i dostać wypowiedzenie z informacja ze sie nic nie robilo, a to strasznie boli. To jest dopiero super sprawa.
momo 2015-12-19 00:09:01
Koniec idea expert?
Olga 2015-12-28 00:50:36
@zeku - to prawda, liczy się efektywność, no ale przecież nie za darmo. Ja byłam ze współpracy bardzo zadowolona, bo zdobyłam tam naprawdę fajne doświadczenie. :)
Atrybutka 2015-12-28 22:50:12
Jak dla mnie czas w którym u nich pracowałam nie był czasem straconym. Fajna praca, w miłej atmosferze. Może targety były wysokie, ale uczy to samodyscypliny . Polecam tym którzy zaczynaja pracę w finansach, bo dla mnie cały okres pracy był rozbudowanym szkoleniem za co jestem im wdzięczna.
1
Byly 2016-01-02 05:04:53
Czas zakończyć bezsensowna dyskusje IE kończy swoje rynkowe szamotaninę.przed laty to była świetna firma .Wiem co pisze bo pracowalem niemal od początku. Firma przez ostatnie lata była konsekwentnie niszczona przez absolutnie nieudolnych prezesów przez małe "p" wystarczy przesledzic ich dokonania zawodowe. Ciekawe , ze czym się nie zajmą to rozwala a mimo wszystko ich przełożeni znajdują dla nich nowe ważne zadania.przypomina to rzeczywistość rodem z filmu Miś. Szanowny Panie LC to jest działanie na szkodę kolejnych społek a dowodów nie brakuje.Majatek sprzedawany po zaniżonych cenach niektórym pracownikom ( z grona zaufanych ) zawyżone ceny usług np. Ubezpieczenia komunikacyjne samochodów czy chociażby niegospodarność Prezesa ( woda , imprezy np. Zakup drogiej gitary bo chciało mu się pośpiewać po wodzie z 5 minut Brawo! Gdzie RadaNadzorcza czy inne np. Państwowe organa kontroli.Tak działają spółki giełdowe. Pozdrawiam wszystkich wiedzących co piszą i tych którzy błądzą w oparach absurdu od PR czas do nowych społek tyle jest przecież do zrobienia :-)
1
Luty 2016-01-13 14:35:33
Nie każdy się nadaje a właściwie nikt skoro firma w niesławie kończy swoją obecność na rynku :-)
czesc 2016-01-13 22:51:02
Jest ciężko, to fakt! Jestes tyle wart co Twój ostatni miesiąc! Ale z drugiej strony w jakies spolce można tyle zarobić co w IE? Ja nie mialem jeszcze tak dochodowej pracy. Mam nadzieje ze po przejściu będą płacić tak samo.
ads 2016-01-15 11:17:19
No i ludzie na bruk,
ale co tam nowych się zatrudni by zrobić potem to samo....
ads 2016-01-17 19:58:01
gdzie chcesz aplikować jak firma znika?? są ogłoszenia?
1
Work 2016-01-18 12:35:56
A czy ktoś zna jakieś szczegóły zmian? Bo doszły mnie skuchy, ze firma wcale nie znika tylko wchłania ja idea bank
1
Luty 2016-01-18 17:13:45
A jaki jest końcowy etap procesu wchłaniania przez organizm np. Ludzki ? I taki będzie koniec pracownikowiik. Jeszcze pracy nie zacząłeś a już ja zamknęli . Szkoda tyle dobrego byś się nauczyl bo i takie głosy informacje tu czytałem ( chyba za wypisywanie tych bredni płaca )
Phy 2016-01-18 23:00:14
To ze wchłoną nie musi oznaczać zwolnień. Być może takie ruchy są potrzebne. Tak duża firma raczej nie pozwoli sobie na takie manewry. Pewnie bedą działać tak samo tylko pod innym szyldem. Nic nie piszą o zamknięciu spółki wiec to chyba niepotrzebny zamęt
Ja 2016-01-19 18:49:43
Zament to czyni ta firma na rynku i w głowach pracownikow ,a na efekty proponuje poczekać ze trzy miesiące i pozamiatane. Gdyby mieli działać tak samo to słabo widzę przyszłość.
enzel? 2016-01-19 23:32:23
Enzel chyba opłacony, firma znika idea bank wprowadza swoich, ludzie na bruk.


Tyle
Ja 2016-01-20 00:14:51
Utylizacja Idea Expert trwa kilka lat, głupota i pazerność macherow z Idea Banku rozwali każda firmę. Panowie ta formuła już się wyczerpała za gruba kasy jaka bierzecie wypadałoby się rozwijać. Open, Tax Care IB to wszystko leży na ryju Rynek i Giełda już tego bałaganu nie kupuje.
Ja 2016-01-21 21:02:11
A możesz podać link do tego forum... bo nigdzie nie widziałem takich newsów
arg 2016-01-21 22:41:22
Marek Ciebie nie wywalili? JESZCZE:D
arg 2016-01-24 19:40:13
a ludzie dalej swoje...nie ma ogłoszeń bo zwijają biznes...
Kicia 2016-01-25 15:50:17
Śmieciowe imperium LC i śmieciowe metody jego" mistrzów "zarządzania. Wreszcie koniec tego bagna tylko co zrobią ci "mistrzowie "chyba bedą Kozy pasać - czy sobie poradzą ? Taka koza potrafi mieć swoje zdanie.
Ja 2016-02-07 11:47:28
Tak czytam te różne wypowiedzi i aż momentami włosy mi dęba stają. Jak komuś się nie chce pracować albo jest nieudolny to wszędzie mu będzie źle, chyba, że są okoliczności od nas samych niezależne np. stawki dla pośredników, które są niższe niż u innych partnerów przez co traci się możliwość zarobku.Praca w tej firmie nie była zła i można było naprawdę dobrze zarobić. Pośrednicy chyba też nie narzekali. Mówię głównie o produktach Idea bank. A że nie każdy był zadowolony z kredytów Idea Bank to już zupełnie inna sprawa.
Moi drodzy nie ma już Idea Expert - została wchłonięta, połączona (jak kto woli) z Tax Care, a pion samochodowy to teraz Idea Leasing.
Wiem co mówię więc skończmy już snuć te domysły.Pozdrawiam
1
Stary 2016-02-09 20:33:41
Praca w tej firmie od paru lat była fatalnym doświadczeniem bo brakowało w nie atmosfery ,profesjonalizmu ,możliwości rozwoju i wielu innych elementów.czasem wręcz elementarnego szacunku dla pracownikow i klientów.Drogi "ja" w pracy nie chodzi tylko o to żeby dobrze zarobić a i to jest względne i dotyczyło wybranych i nie koniecznie tylko najlepszych czasem było dziełem przypadku i wiem o czym mowię.
enzel 2016-05-13 16:14:59
ameryki nie odkrywasz tym wpisem ale masz rację @wear
Scooti 2016-11-14 11:54:38
ja odradzam ta firmę jako klient
osoby w niej pracujące odpowiadają na emaile 20 dni
są nie douczone
jedna wielka kompromitacja
Zostaw swoją opinię o Idea Expert - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Expert