Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Expert

Pracowałeś w firmie Idea Expert i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gość - 2013-03-19 18:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Omijajcie tą firmę szerokim łukiem!!! Zmarnujecie sobie tylko kawałek życia.
zdjecie uzytkownika
dragon839 - 2014-02-18 10:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam, na rozmowie obietnice , a w życiu kicha. Sprzęt niezbędny do pracy dostaniesz już po miesiącu( laptop) a tel służbowy po 2 miesiącach. Do tego czasu używaj swojego jak nie masz to twój problem. Dostępy do systemów dwa miesiące ale plany musisz robić pozyskiwać pośredników, którzy mają w wielkim poważaniu współprace z tą firmą ( domyśl się dlaczego) zdecydowanie nie polecam szkoda czasu i zdrowia
zdjecie uzytkownika
ono - 2014-09-12 13:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do sprzętu to nieprawda bo otrzymujesz go najpóźniej po tygodniu.
Pracowałem w centrali i atmosfera naprawdę ok lecz kasa słaba wręcz żenująco słaba.
zdjecie uzytkownika
migotka - 2014-10-07 14:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat pracy w tej firmie w Lublinie ?
zdjecie uzytkownika
już nie IE - 2014-10-09 23:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [migotka - 2014-10-07 14:35:17]:
Lublin, czy inne miasto, to nie ma większego znaczenia, no chyba, że back office- ja ze sprzedaży to nie znam. Generalnie w firmie jest mega nerwowo. Rotacja bardzo duża, bo jeśli po 3 miesiącach planów nie robisz, to będzie z Tobą licho. A jeśli jesteś spoza branży, to niestety szybko się nie da, tu potrzebny jest czas na zbudowanie relacji, zaufania i sukcesów. Główny partner to Idea Bank, dramat rzadkiej klasy. Procedury z kosmosu, decyzyjność i uruchomienia to taki never ending story. Problemem jest to, że wspólny mianownik w nazwie Idea, wcale nie łączy tych firm. Z analitykiem kontaktu brak, nikt do końca nie wie czego się spodziewać. Wsparcie żadne i wszystko musisz przećwiczyć na własnych błędach. Ostatnio zlikwidowali pion hipoteczny i robią rewolucje w samochodówce, z tym samym efektem. Dyrektor też co chwila zmieniają, widać zarząd ma pomysł na przedłużenie swojej agonii w tej firmie. Jeśli zatem masz pracę - zdecydowanie odradzam, bo to będzie zapewne krótka historia. Jeśli nie masz, nic Ci nie szkodzi zderzyć się z korporacją Czarneckiego i przekonać się, że znajomi nie kłamią mówiąc, że w spółkach dr LC jest jak w cyrku.
zdjecie uzytkownika
już nie IE - 2014-10-09 23:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawostka inna, że tak mało opinii byłych pracowników po takich zmianach jakie zaszły w 2014. Ludzie, trzeba sobie pomagać, bo potem ktoś rzuca swoją robotę, otumaniony obietnicami super systemu motywacyjnego. A w praktyce premii brak, bo nie zdążysz się wgryźć, a już na planie naprawczym. PISZCIE O WRAŻENIACH, nie wierzę w brak opinii, to niezapomniane przeżycia;-)
zdjecie uzytkownika
admin - 2014-11-28 20:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [migotka - 2014-10-07 14:35:17]:
Jestem byłym pracownikiem i wszystkie negatywne opinie to prawda! Jeżeli ktoś chce ryzykować i wchodzić w tą strukturę proszę bardzo a myślę że bardzo szybko się przekona że popełnił błąd
zdjecie uzytkownika
nic - 2014-12-10 23:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najzwyczajniej w świecie firma się kończy. Leszek C. chciałby aby jego firmy po roku czy dwóch zarabiały krocie. Lecz w sektorze bankowym tak nie da rady. Zamiast budowania marki mamy szarpanie się na prawo i lewo.
zdjecie uzytkownika
kam - 2015-01-20 11:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem I.E i mogę przyznać z ręką na sercu, że tak jak w każdej pracy trzeba pracować, ale pracując sumienie i rzetelnie na pewno można zarobić więcej niż w innych podobnych firmach, a nawet i bankach.
zdjecie uzytkownika
zuz - 2015-02-05 00:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idea Expert to nie firma to sekta... masz robić kasę nie możesz chorować bo po to są urlopy, system prowizyjny ... hahaha brokerka 15% z której ty nie dostajesz nic, wielkie obiecywanie na rozmowach majątek zbijesz za rok dom wybudujesz . Kadra dyrektor przez wielkie D a spółka to TYPOWE ZOO . Nadgodziny masz robić w urlop najlepiej chodź do pracy a po 12 latach i tak powiedzą Ci, że nie ma TWOJEGO DZIAŁU i rób gotówki. Traktują ludzi jak roboty. Myślą, że rozumy pozjadają a mobbing pracowniczy wprowadzają. Warszawa cała śmietanka siedzi i bąki zbija. Poznań żenada nie polecam. Tak jak ktoś napisał wcześniej nerwy i stres codziennie. Największym hitem jest że specjaliści lepiej wykształceni niż regionalni, dyrektorzy.
zdjecie uzytkownika
jupi - 2015-03-02 18:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zuz piszesz że jest stosowany silny pressing, czy mogłabyś wobec powyższego podać konkretne sytuacje dotyczące jakiś uwag ze strony szefostwa?? kolejne zatyanie dotyczy programy przystosowawczego .. ile trwa szkolenie....i czy jest ono płątne. Ostatnia rzecz wokół jakiej sumy oscyluje podstawowe wynagrodzenie związane z realizacją wyznaczonego targetu? Pozdro
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-03-20 12:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no target targetem, ale jednak jakąś dobrą podstawę wydaje mi się, ze te musisz mieć, bo inaczej nie za bardzo opłaca sie paracować, przynajmniej dla mnie. Sadzę, że tutaj nie ma jakiś większych wymagań odnośnie samej pracy, ale jednak nie przyjmują też wszystkich z marszu. Powiedzcie mi tylko czy uda mi się zarobić koło 2 tys?
zdjecie uzytkownika
Kavin - 2015-04-12 21:09:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówiliście, że firma już wymięka i nie da rady na rynku w związku z dosyć silną konkurencją, Lecz jest inaczej niż mówiliście i frima całkiem dobrze sobie radzi.
zdjecie uzytkownika
gienia - 2015-04-14 13:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego jest tak mało o tej firmie, przecież przewinęły się przez nią tłumy ludzi!? więc piszcie, piszcie, piszcie... idę niedługo na rozmowę i chciałabym wiedzieć czego się spodziewać: jaka podstawa? jest umowa o pracę czy śmieciowa? ile można wyciągnąć średnio miesięcznie? praca stacjonarna czy jeżdżenie po klientach? jakie godz. pracy?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Expert

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Idea Expert?
Zadaj pytanie
alert