Telekadra

Kraków

Opinie o Telekadra

Pewna Dama 2015-08-01 00:36
Po mimo to,że pracowałam krótko mogę spokojnie powiedzieć iż to jedno z lepszych callcenter pod względem tego co obiecują - wypłaty są terminowo, bonifikaty również można otrzymać. Na szkoleniu czułam się świetnie, część teoretyczna a potem praktyczna pokazała mi że ta firma dba o pracowników. Jednak jak już trafiłam do jednej z koordynatorek na neostradzie znienawidziłam tą pracę. Ciągłe krzyki,że brakuje umów. Jak potrzebowałam pomocy to z łaską mi pomagała. Bo przecież powinnam już to wiedzieć, ciągle słyszałam... to czego uczyli Cię na szkoleniu. Gdzie muszę przyznać, na szkoleniu zawsze mogłam liczyć na pomoc. Jeśli ktoś się zdecyduje na Pracę odradzam projekty związane z Neostradą pracują tam opryskliwi koordynatorzy mający gdzieś pracowników. Nie wiem jak jest na innych kampaniach, ale jak Wam dadzą neostradę uciekajcie!
2
niespełniona 2015-08-05 08:26
Ja odradzam to call center!!! Najgorsze w jakim pracowałam. Przez tydzień w ramach "szkolenia" pracujesz za darmo a w następnym tygodniu jak się nie sprawdzisz to cie wywalają. A pod drzwiami rekrutacji kolejki nowych na Twoje miejsce, przemiał jakiego nie ma nigdzie. Codziennie zaczynając prace masz świadomość, że już kogoś na Twoje miejsce szukają. To były najbardziej stresujące 2 tygodnie w moich dotychczasowych pracach za którą dostałam psie pieniądze a za zszargane nerwy nikt mi nie zwróci.
5
myio 2015-08-06 13:10
Dwa tygodnie bezpłatnego szkolenia, jedynie co to można załapać się na "ogromne"prowizje od umów, ale tylko po przepracowaniu. Strata czasu, bo wiele osób rezygnuje po części praktycznej(już wtedy wywierana jest presja i trzeba puścić mimo uszu wredne uwagi). Niepłatne szkolenie, a około 2 dnia już chcą nie wiadomo czego :) Testy z wiedzy o ofertach orange praktycznie codziennie przez 5 dni, więc nie można traktować tego jako pracę lekką dodatkową :)
W trakcie pracy ciężko jest przekonać ludzi, bo oferta Orange jest naprawdę kijowa, a wiadomo, że liczy się tak naprawdę w 90% cena dla klientów.
Koordynatorzy wywierają presję, liczy się wynik nie Ty.

Dobra stawka na pierwszy miesiąc, ale potem to już tylko uciekać :) Dlatego taki przemiał i tyle ogłoszeń codziennie od telekadry na portalach ;)

Uwaga, na rozmowie mówią, że soboty pracujące są dla chętnych. Tak naprawdę są OBOWIĄZKOWE 2 w miesiącu.

Faktycznie ludzie są mili, ale większość daje się "porwać" wyścigowi szczurów o ilość umów.
Baza danych okropna, system się wiesza. Do tych samych ludzi dzwoni się po 3 razy dziennie, a wiadomo klienci nie są wtedy już mili. System się wiesza, a Ty nie masz jak wyrobić normy-wszystko zwalają na Ciebie :D

Dobra praca na max. miesiąc, ale dla tych co potrzebują pieniędzy, a nie mają lepszych perspektyw w danym momencie.
5
Mibi 2015-08-13 09:56
Ja nie mam żadnych zarzutów... Na samym szkoleniu zostałem poinformowany o wszystkim czego mam się spodziewać, jakie będą moje obowiązki i na jakich warunkach... zupełnie nie rozumiem tego o czym piszecie, to jest sprzedaż- jeżeli nie sprzedajecie - nie zarabiacie ^^ Nikt nikomu za siedzenie nie płaci...
Sama ekipa - genialna, zawsze przychodziłem z uśmiechem do pracy. Mase konkursów i dodatków pieniężnych.. Za szkolenie nie pracujesz za darmo bo masz dodatkową stawkę póżniej... To normalne ze mase ludzi przychodziłoby tylko po kase ze szkolenia! Polecam serdecznie... jedna z lepszych pracy, które miałem. niestety - musiałem pożegnać się z Krakowem :/ ale wiem, że drzwi mam otwarte zawsze!
2
aga 2015-08-13 14:31
Ludzie!!! Telekadra jest WYŁĄCZNIE agencją zatrudnienia i zajmuje się rekrutacją pracowników na zlecenie innych podmiotów. To nie jest żadne call center!!! Firma nie odpowiada za warunki pracy w tym w szczególności za atmosferę pracy.
10
Edi 2015-08-28 12:27
Spory pozytyw przede wszystkim za szkolenie i warunki pracy. Bardzo fajne biuro i sporo przestrzeni do rozrywki i wypoczynku na przerwach. Praca jak każda inna przy obsłudze klienta. Po prostu jeśli chcesz pracować i masz ambicje, będziesz zadowolona/y. Ja pracuję tu drugi miesiąc i jest naprawdę ok, ludzie super i wypłata z której jestem naprawdę zadowolona. polecam!
marta 2015-09-16 23:12
aplikowalam tam , bede miec szkolenia, za szkolenia obiecano mi 300zl, czy ktos z was dostal te pieniadze po ukonczeniu szkolen??
?? 2015-09-17 20:47
ale ze co? 300zł za to ze skonczysz szkolenie? tak po prostu, ot tak??
gabi 2015-09-18 08:53
Ja idę na szkolenie od poniedziałku i z tego co mi mówiono to za szkolenie nie płacą chyba że sprzedasz umowę .
?? 2015-09-18 20:57
a jak nie sprzedasz to wylot... i dwa tygodnie w du... :(
hejho 2015-09-22 15:19
Skąd masz informacje o 300zł? Ja właśnie skończyłem szkolenie ale nic takiego nie słyszałem? Chłopak na szkoleniu mówił tylko o tym, że jak polecimy znajomego do pracy to za każdego można dostać 300zł W prawdzie dostałem pieniądze ze szkolenia ale za umowy, które na nim podpisałem.. nie wiem skąd ta informacja Emotikon unsure
gabi 2015-09-22 16:07
To jest branża sprzedażowa więc po co chcesz pracować jak nie zamierzasz sprzedawać? Proponuje pracę w spożywczym.
bubu 2015-10-01 15:12
no i? to jest agencja i maja różnych klientów...
odradzam 2015-10-30 11:17
polecam pracę w lepszych firmach tego typu które są na krakowskim rynku, nie ma przynajmniej obcinania z podstawy jeśli nie masz wyrobionego talk time a przy bazie która jest wrzucana i tym sprzęcie gdzie o dobrą jakość połączeń naprawde trudno, po prostu nie da się godnie zarobić mimo dobrych chęci
1
ufol 2015-12-07 13:55
żal czytać te komenty... już z samej nazwy stanowiska główna księgowa to ktoś z ogromnym doświadczeniem i wykształceniem. Po co ma znać angielski do polskiej firmy? Sprawy kadrowe nie mają nic wspolnego z księgowoscia. Kadrowa to kadrowa a księgowa to księgowa.
John 2015-12-09 14:40
kadrowa czy księgowa ---może ktoś lepiej powie-co stało się z tą która była do tej pory!?A może szukają doradcy podatkowego a nie księgowej-?Prezesom wydaje się,że księgowa/kadrowa/doradca podatkowy to jedna chwała-i szukają sami nie wiadomo kogo. Kto ich obecnie prowadzi i dlaczego pod koniec roku szukają kogoś innego-to jest zastanawiające-dajcie odpowiedź,jeżeli coś wiecie na ten temat.Dzięki
Zdziwiony 2015-12-10 10:05
@John Co to za różnica czy szukają kogoś pod koniec roku czy wcześniej? Może po prostu potrzebują, zawsze ktoś może zmienić pracę, czy zrezygnować, a może potrzebują dla swojego Klienta- w końcu to agencja zatrudnienia. Nie rozumiem tych głupich pytań.
Andrzej 2015-12-15 15:28
W mojej opinii nie mam nic do zarzucenia. Wszystko co było przedstawiane na kolejnych etapach rekrutacji, to jest realizowane w życiu codziennym pracowniczym i tutaj spory pozytyw. Oby tak dalej!
Monika 2016-01-21 22:29
polecam z czystym sumieniem!!!!!!!!!!.Pracuje pól roku i jestem bardzo zadowolona.Zarówno atmosfera jak i zarobki powodują,że z przyjemnościa przychodzę do pracy.
zdziwiony 2016-02-19 12:34
Z premii? Zmienili coś? Musiałem zakończyć współprace w styczniu ale była normalna podstawa plus premia.
Mori 2016-02-26 14:54
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, miałem przyjemność rozmawiać z Panem Michałem, przedstawił mi wszystko czarno na białym, ile się zarabia, jaka jest umowa, trochę również pożartowaliśmy,zgodziłem się na szkolenie które odbędzie się 1 Marca, ale gdzie i od której to nie wiem, mam zostać poinformowany w sprawie szkolenia, dzwooniłem dziś do telekadry, ale żadnegoodzewu z drugiej strony. pozostaje miczekać do max poniedziałku.
2
mergim153 2016-03-01 22:40
Najlepsze miejsce do pracy w Krakowie, miła atmosfera i świetni ludzie. Jeżeli ktoś szuka pracy to powinien się zgłosić do telekadry bo to jest właściwe miejsce!
Dla tych którzy się zastanawiają dodam, że sam tam pracowałem i wiem jak to wszystko wygląda dlatego negatywne opinie nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości. Cały zespół z HR funkcjonuje wzorowo, do każdej osoby podchodzą indywidualnie i z pełnym profesjonalizmem.
mergim
4
mymyself 2016-03-02 11:40
Wie ktoś może kiedy wysyłają pity?
Mati 2016-03-05 17:24
Czy po odbytym szkoleniu można nie podejmować się pracy bez żadnych konsekwencji?
8
ja 2016-03-09 11:42
moj pit przyszedl poczatkiem lutego
ja 2016-03-09 11:44
tak, mozna, ale szkolenie trzeba odbyc, bo z tego co pamietam w przypadku rezygnacji musisz zaplacic za nie 500zl.
Pity 2016-03-11 08:31
Jeśli nie otrzymałeś rozliczenia PIT,
zgłoś tę informację poprzez formularz na stronie Telekadry.
W zakładce dla pracownika.

Borowiq 2016-04-06 15:16
Cześć mam pytanie, czy był ktoś w sytuacji takiej iż nie poszedł na to szkolenie organizowane przez telekadre? (usunięte przez administratora) Proszę Was o odpowiedź, opinie.
Pozdrawiam
Borowiq 2016-04-07 09:40
Cześć, mam pytanie, czy ktoś był w sytuacji że nie poszedł na szkolenie. Czy wtedy trzeba płacić tę kare umowną. Proszę Was o odpowiedz
1
sss 2016-04-10 18:11
praca tylko dla ambitnych, jak ktos chce zarobic to to jest miejsce idealne prawie,mam na mysli oczywiscie dzial MNP, najlepsza poranna zmiana,najlepsze na tym dziale jest to ze mozna zarobic wiecej niz koordynator lub kier projektu. motywuja konkursy z nagrodami i wyjscia na imprezy firmowe.
1
Paweł 2016-04-18 14:20
Tak, kara jest opisywana tak jak masz na umowie
bezsensu 2016-05-09 22:41
co za nedzna reklama :/ (usunięte przez administratora)
seba 2016-05-20 16:49
Albo tak dużo się zmieniło, albo wymyślasz bo się nie sprawdziłaś. Przez 3 miesiące pracy widziałem ludzi, których nikt nie pamięta - tak rzadko się pojawiają, a jednak są i nikt ich nie wyrzuca jeżeli tylko CHCĄ PRACOWAĆ. Wniosek jest prosty, nie chciało Ci się, albo byłaś aż tak słaba..
niko 2016-06-28 09:02
pozdro dla osob ktore szukaja infomracji w forach a nie w firmie. Mysle ze zrobicie wszedzie ogromna kariere =D
3
marcin 2016-08-22 19:05
jak moge odebrac swiadectwo pracy ?
vika 2016-09-20 22:26
Moje wrażenia są bardzo pozytywne. Rozmowa kwalifikacyjna w bardzo przyjemnym klimacie, pani wszystko wytłumaczyła i odpowiedziała na każde moje pytanie. Ogólnie atmosfera partnerska i bez nadmiernego napinania się. Szkolenie tak samo przebiegło bezboleśnie wszystko było wytłumaczone jak należy. Ogólnie spory pozytyw :)
Jus 2016-10-20 14:08
Nie mam niczego do zarzucenia jeśli chodzi o pracę w tej firmie. fajna atmosfera, miejsce w sam raz dla młodych ludzi.
zxcv 2016-10-21 13:54
Pracuję tam z naprawdę w porządku ludźmi. Dobre miejsce zwłaszcza na start.
Lucas 2016-10-24 08:26
Ktoś wie na jakie stanowiska prowadzona jest obecnie rekrutacja? :d
Jarek 2016-10-28 14:30
Na pewno stanowiska związane ze sprzedażą telefoniczną. Wczoraj byłem na rozmowie. Wszystko przebiegło ok, warunki przystępne. Teraz czekam na szkolenie :)
triton 2016-11-02 10:06
polecam!
Grafik 2016-11-02 13:57
Czy jeżeli nie zacząłem wogóle szkolenia to też muszę im zapłacić te 500 zł?
Lolo 2016-12-22 17:31
Tak. Podpisales umowe ze będziesz obecny.
Ola 2017-01-17 20:07
Czy jeśli pójde na szkolenie bo podpisałam umowe a potem nie zgodze sie pracować tam to dostane jakaś kare?
1
karla 2017-01-17 20:39
A typową umowe o prace dają podpisać w ost dzien szkolenia?
lolo 2017-02-10 14:31
jaką umowę o pracę :D tam są tylko zlecenia i to jak zarekomenduje cie szkoleniowiec, jeśli jesteś do kitu to ci nie zaproponują pracy.
xyz 2017-02-10 14:33
a tak ciężko czytać ze zrozumieniem? Swoją droga po cholere isc na szkolenie jak z gory zakladasz ze nie chcesz pracowac? Powinni dopłacać za kontakt z takimi amebami umysłowymi.
Aga90 2017-02-10 20:36
Nie tylko zlecenia. Ja pracuje i mam o prace na stanowisku konsultanta
mica 2017-02-20 11:44
Witam! Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda praca na stanowisku ankietera? Jakie stawki no i czy w ogóle warto w to "wchodzić" :)
jestzle 2017-02-20 18:04
Firma oszukuje pracownikow na wynagrodzeniu. Warunki wedlug, ktorych obliczona zostanie wyplata w danym miesiacu poznajesz najwczesniej w polowie miesiaca. Aby obejsc ustawowe 13 zl na godzine firma stosuje niejasny system kar, ktore obnizaja wyplate. Dopiero gdy dostajesz przelew na kotno dowiadujesz sie ile wedlug firmy nalezy Ci sie za prace nawet ponizej 1000 zl za wymiar godzin rowny etatowi i prowizje z zrobionych umow.
1
Zostaw swoją opinię o Telekadra - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telekadra