Weegree

Opole

Opinie o Weegree

Honek 2015-08-26 12:15:02
@Paweł dzięki za info, bo to jednak ważne. Agencja nie powinna jedynie pośredniczyć w zatrudnieniu, ale ogólnie "opiekować" się pracownikiem przez cały czas jego wykonywania pracy w danej firmie. Rozumiem, że agencja podpisuje umowę i to ona przelewa pieniądze. To mnie trochę dziwi, bo myślałem, że to firma wypłaca, a nie agencja.
mareczek 2015-09-25 15:23:59
e tam, nie zgodzę się z tobą. jak dla mnie agencja taka jak ta outsorcingowa ma zadania znaleźć tylko specjalistę. a dla mnie to żaden specjalista jak sam się sobą nie zajmie i o swoje interesdy nie zadba, branża moim zdaniem nie potrzebuje maminsynków. ja osobiście chcę aplikowac na stanowisko specjalisty ds, projektów unijnych
1
Vulture 2015-10-15 10:32:06
Witam, dostałem od nich propozycje przy czyszczeniu i malowaniu konstrukcji stalowych, z tego co mówią mieszkanie gratis, dojazd do Polski i z Polski do Belgii własnym autem rzekomo zwracają. Stawka 9 euro netto. Ktoś był, pracował bądź pracuje przy tym?
5
xyz 2015-10-21 18:49:11
witam czy ktoś pracował na produkcji przy pakowaniu jajek lub czekolady??bardzo proszę o odpowiedz jak zakwaterowanie? czy zarobki są na czas? jak z dojazdem do pracy i ogólnie jak praca??
deak 2015-10-25 18:30:26
Jeśli chodzi o pracę przez tą firmę, to nie można mieć ogólnie zastrzeżeń, czasem pojawiają się kłopoty, no ale jest to zależne tylko i wyłącznie od miejsca gdzie się trafi, jeśli zaś chodzi o umowy to wszystko jest jasne i klarowne, umowa na zlecenie lub o pracę, w zależności od obejmowanego stanowiska.
kacper 2015-11-09 03:00:33
No tak, jeśli chodzi o pracę to np. teraz można zostać kontrolerem jakości. Praca jest na zmiany, konkretnie na 3 zmiany- 6.00-14.00, 14.00-22.00 i 22.00-6.00, więc wymagają dyspozycyjności. Na początku zatrudniają na umowę zlecenie ale później jest możliwość dostania umowy o pracę, po jakimś czasie oczywiście.
moka 2015-11-11 12:07:52
ta umowa o prace pewnie jest zwiazana z mozliwoscia awansu jaka proponuja..,ale tez gwarantuja ubezpieczenie
wert 2015-11-13 17:57:04
@kacper nie wiedziałem że to praca aż na trzy zmiany..faktycznie dyspozycyjność jest tam niezbędna..
migami 2015-11-15 23:20:15
jeżeli ktoś posiada rodzinę może być ciężko obowiązki domowe i pracowe pogodzić, ale można spróbować , potem ewentualnie zrezygnować
arek 2015-12-10 23:34:49
Wydaje mi się, że wszystko da się pogodzić. Jeśli ktoś chce pracować w Weegree, a ma rodzinę, to po prostu musi to jakoś rozplanować, na pewno da się też jakoś dogadać.
PIOTREK 2016-01-22 13:03:23
Siemka chlopaki powiedzcie mi czy wyjezdzajac do pracy przez agencje weegree do belgi da sie odlozyc cos kasy pracujac przy wykonczeniach lub ogolnie w budowlance interesuje mnie czy nie ma przestojów w pracy czy wyplata na czas po prostu czy warto acha i jak z warunkami mieszkaniowymi. Z gory dzieki za odpowiedz.
PIOTREK 2016-01-22 13:09:17
Siemka chlopaki jak tam teraz jest z praca w weegree da sie zarobic na utrzymanie rodziny jakie warunki mieszkaniowe czy niema przestojow w pracy i jak jest z wypłatami. dzieki za odp
Robson 2016-01-22 13:53:45
To zalezy od proejktu, ja akurat robie po 200 godzin w miesiacu i nie nazekam. Teraz jest gorsza pogoda, ale praca jest. Z kasa nie ma problwmow, raz mialem obsuwe 2 dni zanim doszla calosc. Mieszkamy w domu, pokoj na dwie osoby. Ale jak jest u innych to nie wiem. pozdr
lolek 2016-01-22 14:16:25
mój znajomy wyjeżdżał i wrócił z całkiem porym pliczkiem gotówki. Spróbuj aplikować do nich teraz. Mają oferty dla kontrolerów jakości np. On był na tym chyba
PIOTREK 2016-01-23 09:10:19
Dzieki ROBSON dzieki LOLEK za odpowiedz pozdrawiam was chlopaki serdecznie. Bajo.W POlsce nie stety na utrzymanie rodziny i zycie nie da rady na dluzszą mete pociągnąć.
pitoki 2016-01-24 14:23:02
czyli mamy z tego rozumieć, że ty pracujesz za granicą, czy jak? mnie zainteresowała ich oferta na stanowisko pomocnika magazyniera w chorzowie, fajna praca nawet żeby załapać się na trochę
PIOTREK 2016-01-26 07:57:32
Panowie jeszcze jedno pytanie do Was czy tam w Belgi nie ma problemu z dostepem do internetu i jest mozliwosc załozenia tam konta w banku firma jakośw tym pomaga czy jak to wygląda?(Pitoki)ja to jak narazie jeszcze jestem i pracuje w Polsce. Ale juz wyslalem CV takze oczekuje na odzew.
trans 2016-02-01 20:51:25
Piotrek, według mnie nie powinno być problemu. Nawet jeśli nie znasz języka, to na pewno znajdziesz kogoś, kto Ci pomoże. A beligjskie banki tylko się cieszą, jak mają nowych klientów.
donnn 2016-02-03 12:16:42
Witam czy ktoś wyjechał z tą firmą jako spawacz? Proszę o coś więcej. O co pytają na rozmowie po angielsku?
azot 2016-02-03 21:30:38
Widze, że nie tylko ja jestem zainteresowany praca tutaj jako spawacz z tego co napisał @donnn. Wymagania to min. 3 lata doświadczenia w pracy na podobnym stanowisku, czy dobra znajomość jednego z wymienionych języków obcych: angielski, francuski, holenderski.
PIOTREK 2016-02-07 09:08:25
Dzieki (TRANS)za odpowiedz pozostaje mi tylko czekac na kontakt.
baca 2016-02-15 19:01:06
a pracował ktoś na wentylacji
krodel 2016-02-15 19:25:17
Z tego co wiem @azot to jeśli masz dobrze opanowany język angielski to spokojnie Ci wystarczy. Nie masz bezpośredniego kontaktu z klientami więc jest potrzebny tylko żeby się porozumieć.
Misiek 2016-03-13 20:33:42
Zastanawiam się i przeglądam ofertę od Weegree i na pewno zauwazyłem, że bardzo fajna różnorodność. Czy ta agencja jest pewna i polecacie współpracę z nią?
Manfredzik 2016-04-17 11:08:11
Witam, pracuje ktoś obecnie na prefabrykatach w Zolder? Aplikowałem już jakiś czas temu i nadal bez echa. Faktycznie potrzebują? Jak praca, dojazd, zakwaterowanie itp? Bez języka da tam radę?
majk 2016-04-17 11:12:34
z tego co czytam @Misiek to wielkich narzekań nie ma więc można spróbować i się przekonać samemu, widziałem ogłoszenie na elektryka na przykład i mało, która agencja gwarantuje ci pracę 40h tygodniowo do tego niby pomagają ci w organizacji wyjazdu, oby tak było w rzeczywistości!
Manfredzik 2016-04-17 12:10:57
Witam, pracuje ktoś na suwnicach w Zolder albo w Tongeren? Rzeczywiście rekrutują tam czy tylko aktualizacja bazy? Aplikowałem już jakiś czas temu, do tej pory bez echa (ogłoszenia też ponad 3 miechy wiszą). Jak tam warunki pracy, mieszkania, dojazdy? I czy bez języka albo z dość miernym angielskim da radę? Z góry dzięki za odpowiedź.
Andrew 2016-04-17 20:57:50
Ja pracuje od niedawna na produkcji. Pracuje tam sporo Polakow wiec czesto pytaja czy nie maja znajomych chrtnych do pracy. Roboty jest duzo, nadgodziny itd. Na zaklad jezdze z kumplem z mieszkania. Na miejscu jest polski lider wi3ec jezyk slaby tez przejdzie.
1
felo 2016-04-20 11:24:17
Witam czy ktoś pracował/pracuje przy naprawie europalet prosze o opinie...
coś 2016-05-05 11:42:00
hmm @felo, ja dopiero biorę pod uwagę wysłanie CV na to stanowisko i sam jestem ciekaw opinii. Szkoda, że mało kto tutaj zagląda by udzielić informacji jak jest :)
Pracownik 2016-05-05 13:29:16
Praca przy paletach nie jest latwa i lekka ale mozna zarobic sporo.
Pracuje tam rok. Jak sie pracuje jest ok.
Fajna ekipa i sobie pomaga.
Dean 2016-05-08 06:24:19
@. Zapytanie do .ANDREW pisałeś że pracujesz na produkcji chciałbym wiedzieć jak tam wygląda to od strony finansowej .kwatery I godzin a także jak się tam pracuje. Napisałeś że chłopaki pytają czy nie ma kogoś chętnego do pracy byłbym zinteresowany z koncem maja jeśli to aktualne dzięki pozdrawiam
Zdzislaw 2016-05-17 10:53:39
Witam chlopakow z WEEGREE wszedlem tutaj po niewaz planuje wyjazd przez ta agencje tylko chcialbym sie dowiedzie kilku szczegolow. Jakie tam sa kwaterunki i oplaty? Pisza tez ze gwarantuja ubespieczenie w Belgi i Polsce jak jak to wyglada w praktyce tzn wyjezdzajac tam do Belgi nie musze sie martwic o ubespieczenie w Polsce? I le wynosi wynagrodzenie za miesiac? Prosil bym o informacje czy warto? i wogole jak sie tam pracuje? dziekuje za pomoc.
Marek 2016-05-17 17:21:13
Pracuje w Weegree 4 lata. Pracuje sie ok. Kasa na czas. Mamy z chlopakami swoje pokoje. Ubezpieczenie jest w Polsce i Belgji.
Zdzislaw 2016-05-18 09:14:43
Dzieki -MAREK za pomocna opinie. Po tym co napisales to warto pojechac tak to odebralem.
Tomasz w 2016-05-24 12:35:04
Panowie pracuje czy pracowal z was ktos na prefabrykacji betonowej jako betoniarz w weegree? chcialbym prosic o jakies blizsze informacje na temat tej pracy? ile godzin? zarobki? i jak sie tam robi? dzieki z gory.
Tomasz w 2016-05-24 12:35:35
Panowie pracuje czy pracowal z was ktos na prefabrykacji betonowej jako betoniarz w weegree? chcialbym prosic o jakies blizsze informacje na temat tej pracy? ile godzin? zarobki? i jak sie tam robi? dzieki z gory.
Melo 2016-05-24 19:03:53
Tomasz w. Chodzi o pracę na suwnicach? Jeśli tak to dołączam się do pytania.
34p0 2016-06-04 19:31:28
nie widze ofert pracy na suwnicę - możecie podać namiary? ja racvzej chcę się do was na zatrudnienie dostac jako magazynier - tylko ciekawi mnie czy to prawda że musiałbym od razu mieć uprawnienia na wózek widłowy
Melo 2016-06-07 18:43:47
Praca na suwnicach jest na tej betoniarni niby i malarni jakiejś. Tylko ogłoszenia wiszą już parę miesięcy a odzewu brak. Dlatego pytam, jeśli ktoś coś, to opiszcie po trochu wszystko.
e4r]] 2016-06-07 22:34:36
owszem, na suwnicę nic chyba teraz nie ma ale jednak jest Magazynier z uprawnieniami na wózek widłow do wzięcia, tez moim zdaniem bardzo ciekawe stanowisko - tylko jakie będzie wynagrodzenie obecnie za to?
1
Nac 2016-07-24 21:18:51
Słabo to wygląda w sumie, że mówicie takie złe rzeczy, mi się wydaje że to normalna sprawa że tak jest, chyba trzeba te opinie puścić mimo uszu i wszystko powinno być w porządku, bardzo dobra rzecz...
gość 2016-08-02 13:52:05
czy praca przez tą agencje to jest wszystko ok czy to oszuści bo dostałem od nich oferte pracy i sie zastanawiam czy będzie wszystko tak jak mi przekazali informacje
majkel 2016-08-02 16:13:51
@nac ja właściwie też doszedłem do wniosku, że muszę sam się przekonać na własnej skórze, szczególnie, że do mnie dochodziły o Weegree pozytywne słuchy. A rekrutacje są fajne
Palety 2016-08-09 11:53:26
W ogłoszeniu o palety jest norma 180szt jest to mozliwe do zrobienia ? ile godzin sie pracuje? wypowie sie ktos kto tam pracował / pracuje dzięki
wert 2016-08-09 13:12:53
@majkel hej no tak to chyba bedzie powiem Ci kolego najlepiej bo wiaodmo ze ile ludiz tyle opinii nie ma tez tak do kona sensu w 100 % s tym sgerowac :)
Spawacz 2016-08-24 13:00:18
Witam mam oferty z tej pracy na stanowisku spawacza czy ktos z was pracuje w Niemczech? jak wyglada zakwaterowanie czy placone sa diety ?
marek 2016-08-24 13:03:48
a powiedzcie mi czy wyjezdzaliscie jako pracownicy do naprawy palet? Na ile jest praca? bo ja aplikowalem i se odezwali wlasnie, mam jechac na rozmowe tylko chce sie dowiedziec czy oplaca sie? stawke znacie?
Spawacz 2016-08-24 13:27:24
Mam oferte pracy przez ta fimre jako spawacz w Niemczech ktos juz z was tam pracuje jak wyglada zakweterowanie? czy diety sa wyplacane?
ghhj 2016-08-25 10:55:35
@ Spawacz słyszałam, że zakwaterowanie jest naprawde ok
Zostaw swoją opinię o Weegree - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Weegree