Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Weegree

Pracowałeś w firmie Weegree i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Michal - 2014-06-12 14:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sławek - 2014-05-02 14:18:12]:
Witam mam oferte pracy przez ta firme na paletach w genk prosze o opinie dotyczaca zakwaterowania zarobkow noi jak wyglada praca to znaczy czy te normy sa do wyrobienia bo wiem ze duzo zalezy od palet jaki ida prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Romek i Atomek - 2014-06-19 23:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Koś jedzie lub pojechał do pracy przy budowie torów kolejowych w Belgi?
zdjecie uzytkownika
brzydal2023 - 2014-06-26 14:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeremyyy - 2014-05-05 09:30:26]:
witam czy wyazd jest pod warunkiem własne auto i umowa przed wyjazdem zawsze?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-11 17:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie co wy piszecie Lukasz czy ty jedtrs wlascicielem tej BMW i niby liderem stolsrzy?
Placa jak chcą i kiedy a jak nie przeleja to mówią ze im koordynator nie zsplacill
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-07-16 22:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypłaty więkoszości pracowników się nie zgadzają, oczywiście na niekorzyść pracowników. Nie ma się motywacji do pracy jak nie widzi się swojego ogromnego wysiłku w wypłacie, a przecież to od nas i naszej wydajności zależą kolejne kontrakty. Szkoda że firma nie potrafi docenić dobrych, sprawdzonych pracowników, którzy wyrabiają pozytywną opinie pracodawcy. Firmie weegree najwyrazniej na opinii nie zależy skoro oszukuje swoich ludzi przy wypłacie.
zdjecie uzytkownika
qwer - 2014-07-16 23:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma to chyba lipa dzwonili do mnie ,ze mają zapotrzebowanie i niezłe warunki pracy i płacy w belgii, praktycznie umówiona sprawa, teraz brak kontaktu gość nie odbiera telefonu i nikt nie informuje co się dzieje.Moim zdaniem sondują robotę nie mają kontraktu, ale już umawiają ludzi, gdy wypali od razu mają pracowników,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
roger - 2014-07-17 03:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwer - 2014-07-16 23:43:23]:
to akurat jest dość popularna forma poszukiwania pracowników przez agencje takie jak Weegree. Może nie jest to do końca uczciwe wobec pracowników, ale tak naprawdę myślicie , że oni się tym przejmują? najważniejsze, żeby im się wszystko zgadzało. Po za tym uważam , że zajęli się dość trudnymi branżami do outsourcingu. Ani budownictwo, ani logistyka, ani tym bardziej IT nie należą do najprzyjemniejszych tematów na rynku pracy, a właśnie te branże upodobało sobie Weegree. Stąd też może dużo nieprzychylnych postów na ich temat.
zdjecie uzytkownika
qwer - 2014-07-17 21:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [roger - 2014-07-17 03:27:12]:
ale dlaczego osobie mówisz "oni" powinieneś mówić "my"
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-07-17 22:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwerty - 2014-07-16 22:23:29]:
Wypłacili zaległe wynagrodzenia, kasa sie zgadza i wszyscy zadowoleni a wiec post w części dotyczacej wypłat jest już nieaktualny. Ogólnie bilans firmy jest na duzy plus. Weegree proponuje dobre warunki: pewną pracę, zakwaterowanie i przyzwoitą stawkę godzinową. Miejmy nadzieje ze te poślizgi przy wypłatach nie beda sie zdarzac i beda płacic za każda godzine bo dla pracownika i tak jedno najbardziej sie liczy -kasa-, w koncu nie po to wyjeżdżamy i jestesmy z dala od rodziny. Z tego wynika ze weegree to uczciwa firma i można polecić współpracę z nimi.
zdjecie uzytkownika
hfgfgf - 2014-08-16 22:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znowu nie płaca, juz tydzien sie spozniaja, ludzie czekaja na swoje wypłaty
zdjecie uzytkownika
bubu - 2014-08-18 20:00:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos wybiera sie na prefabrykacie z tej firmy???
zdjecie uzytkownika
dudu - 2014-08-20 14:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam zamiar z nimi ruszyć a może jakieś info ta temat tych prefabrykatów ?
zdjecie uzytkownika
wacek - 2014-08-21 13:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hfgfgf - 2014-08-16 22:34:05]:
ludzie jak nie płacą to olać takie firmy
zdjecie uzytkownika
Pawel - 2014-08-21 14:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje u nich 5 lat. Zawsze wyplacaja wszystko. Spoznienia sa ale maks do tygodnia. Znam ich juz troche i nie maja zwyczaju zeby kogos oszukac. Pierwszy raz,jak jechal i projekt nie wypalil zwrocili za przejazd. Nie wam inne agencje holenderskie oddadza za przejazd. NiGDY!!!
zdjecie uzytkownika
korzym - 2014-08-21 18:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wacek - 2014-08-21 13:13:58]:
nie zgadzam się z Tobą. Oczywiście , że Weegree płaci. Zdarzają się niestety opóźnienia w wypłatach, ale do tego trzeba już niestety przywyknąć, zwłaszcza, że podkreślam iż koniec końców całość wynagrodzenia w końcu dochodzi na konta. Weegree to jedna z bardziej znanych obecnie na Polskim rynku firm zajmuacych się outsourcingiem dla firm. Pomagają im w ten sposób skupić się na ważniejszych sprawach niż dobór personelu. Tym zajmują się już odpowiednio wykwalifikowani pracownicy Weegree. I jeżeli komuś podoba się taki sposób pracy czyli zarządzanie zasobami ludzkimi to ta firma jest dla nich jak najbardziej odpowiednim miejscem. Jeśli martwicie się jeszcze o kasę to zapewniam , że jest on w pełni wypłacana.
zdjecie uzytkownika
Lukasz - 2014-08-21 19:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w prefabrykatach. Jest ok. Dużo godzin, warunki mieszkaniowe są przyzwoite, pokoje we dwóch. nie jest daleko do roboty. A z wypłatami racja czasem się spóźniają ale nie więcej niż 3 dni.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-08-23 12:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie !!! Jeśli macie naprawdę chęci do pracy to firma jest naprawdę OK.
Oczywiście zależy jakie mamy wymagania - u mnie średnio europejskie.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-08-26 20:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjechalem teraz. Pracuje i jest wporzadku. Wyplaty jeszcze nie bylo ale zaliczke dostalem pierwsza.
zdjecie uzytkownika
stalowy - 2014-08-30 17:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o Firmie weegre wcześniej star express powiem tyle wcześniej było dużo lepiej teraz jest tragedia większość tych dobrych komentarzy piszą ludzie z biur dobre firmy nie siedzą na takich stronach o firmach i podbudowywują wizerunek firmy .
praca w tej firmie jest bardzo ciężka dla ludzi o dobrych warunkach fizycznych i przede wszystkich ze znajomością języka i to nie angielskiego jak piszą tylko niderlandzkiego nie czarujmy się jedzie się ciężko pracować na belga drugiego pośrednika belga i na polską zakłamaną firmę w sumie pracujesz na 3 podmioty wyciskają z człowieka wszystko co się da przychodzisz do domu to tylko spać całe dnie w pracy a stawki są tak dopasowane żebyś zarobił od 1200 do 1700 euro z tym ze to drugie przy dużej ilości godzin około 240 h miesięcznie stawki 7 8 9 10 euro 10 dla ludzi z 10 letnim stażem w firmie gratulacje dla tego co tyle przetrwa po 10 latach nadajesz się tylko na rentę inwalidzką ...stanowczo odradzam tą firmę bo to nie jest firma dla ludzi którzy chcą osiedlić się w be bo dzis pracujesz a jutro nie jesteś chroniony zadnym prawem a umowę rozwiązują w mig psyyk i cie nie ma już firma dobra dla kryminalistów i złodziei ponieważ tylko takich ludzi szanuje weegree bo tylko takich się boi ja z ta firmą skończyłem kilka miesięcy temu otworzyłem swoją działalność dogadałem się z belgijską strona wynegocjowałem 20e na godzinę lub od projektu i bardzo sobie chwale pracuje swoim tempem nikt mnie nie goni zarabiam teraz od 3000 e do 5000 na miesiąc co prawda trzeba płacić tax (podatek)ale to i tak przy firmie weegree 3 x więcej dochodzą zwroty paliwo itd , reasumując weegree NIE!!!
zdjecie uzytkownika
cwks - 2014-09-01 20:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oferują bezpłatne mieszkania w pełni wyposażone. Większość z tych mieszkań to po prostu slamsy, zawilgocone i zagrzybione pustostany bez podstawowych mediów. SYF KIŁA I MOGIŁA
zdjecie uzytkownika
pablo - 2014-09-01 20:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stalowy - 2014-08-30 17:02:25]:
Siemasz stalowy, ja też pracuję dla tych cwaniaczków ale mam zamiar ich olać bo to banda oszukańców. Jak masz jakieś namiary na robotę w Belgii to daj cynka. Pozdro
zdjecie uzytkownika
stalowy - 2014-09-01 21:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pablo; puki co mam 2 pomocników i nie potrzebuje do nowego roku nikogo bo roboty jest tak dla nas w sam raz po nowym roku startujemy z 4 potężnymi projektami tag-ze będę potrzebował z 10 osób przynajmniej 3 osoby na robotę wiec miejsce pewnie będzie zajmuje się głownię budowlanka 70% i 30 spawalnictwem jak pasuje to tu napisze kiedy co i jak czekaj do grudnia . nie pracujcie dla weegree chaty slamsy grosze na h i tempo koszmar!!!!
zdjecie uzytkownika
pablo - 2014-09-02 19:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stalowy - 2014-09-01 21:15:19]:
ok dzięki stary za info, jestem poważnie zainteresowany robotą za granicą z konkretnymi ludźmi. Jakby coś wypaliło daj cynka. Pozdro Pablo.
zdjecie uzytkownika
JA - 2014-09-05 07:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje dla weegree 5 lat jako spawacz i jestem zadowolony. Są czasem problemy ale zawsze można się dogadać. Genk
zdjecie uzytkownika
Łukasz S - 2014-09-15 18:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, chciał bym polecić firmę weegree jest to jedna z najlepszych firm działających na rynku oferują dobre stawki godzinowe bezpłatne zakwaterowanie i prace w dobrej atmosferze pracuje u nich parę lat w rożnych zawodach jak kończyła się praca u jednego klienta zawsze mogłem liczyć ze znajda mi coś nowego nie zostawili mnie na lodzie a co do wypłat nie było żadnych problemów nigdy!!!opuznienia 2 -3 dni maxx a nie jak piszą inni uczestnicy forum i wiem ze te złe komentarze piszą ludzie którym nie poszło bo po prostu się lenili i olewali prace popijali sobie albo mieli robotę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itd.Firma jest ok biorą ludzi dają im szanse i nie jednemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uratowali przed komornikami,długami itd dają zaliczkę na start a w razie jak by się noga potknęła zwracają za przejazd do belgi firma jest rzetelna i wiarygodna możecie śmiało ruszać do pracy .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Weegree
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x