Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Weegree

Pracowałeś w firmie Weegree i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mietek - 2014-05-05 17:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Lukasz, a możesz jeszcze napisać na jakie pieniądze można liczyć na Twoim stanowisku w Weegree?
zdjecie uzytkownika
Lukasz - 2014-05-05 19:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle ile sie umawiasz w biurze przed wyjazdem. Na kasie nie oszukuja.
zdjecie uzytkownika
Gigo - 2014-05-06 02:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba najważniejsze, że można być pewnym swojej kasy, chyba, że przy rozliczaniach zawsze jakieś dysproporcje powstają w co wątpię..
zdjecie uzytkownika
free - 2014-05-13 09:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś ostatnio pojechał jako stolarz
zdjecie uzytkownika
Życzliwy - 2014-05-15 21:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś chce zarobić trochę grosza w Belgii to niech firmę Weeagre omija z daleka!
zdjecie uzytkownika
Lami - 2014-05-16 01:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego możesz trochę sprecyzować o co dokładnie podejrzewasz firmę? Bo Twoja wypowiedź okryta jest niezłą tajemnicą.
zdjecie uzytkownika
Życzliwy - 2014-05-18 22:07:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lami - 2014-05-16 01:13:38]:
Jeżeli będziesz miał przyjemność popracować dla tej firmy, to na wyjaśnienie tajemnicy nie będziesz musiał długo czekać.
zdjecie uzytkownika
kawond - 2014-05-19 09:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin - 2014-04-30 21:14:07]:
cześć
powiedz szczerze czy niezbędna jest znajomość języka czy pracujesz z polakami
zdjecie uzytkownika
polak - 2014-05-20 13:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kawond - 2014-05-19 09:11:30]:
Z może ostrzegł byś swoich rodaków , ale jak zwykle Polacy za granicą........ są uczynni jak ja się sparzyłem to niech i inni się sparzą
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-05-20 22:16:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zawsze potrzebna jest znajomości języka. Jest bardzo przydatna ale często chłopaki pomagają.
zdjecie uzytkownika
Lami - 2014-05-22 05:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie to trzeba uważać z kim się jedzie. Bo czasami Polak Polakowi wilkiem szczególnie za granicą...
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-25 21:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) WEEGREE.COM jest firmą działającą w obszarach outsourcingu zatrudnienia, technologii informatycznych oraz consultingu HR. Od 8 lat współpracujemy z klientami z Belgii, Holandii i Polski. Solidność, wysoka jakość i indywidualne podejście do każdego projektu to nasze największe atuty. Wieloletnie doświadczeniepozwala zrozumieć nam potrzeby rynku, co owocuje budowaniem długotrwałych relacji.
zdjecie uzytkownika
Nieobecny - 2014-05-31 00:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać ewidentnie że te pozytywne wpisy to od ludzi z biura w stylu:
Ogólnie dobrze tylko jeden kontrakt był dupowaty.

Co to za firma praca w Belgi zatrudnienie w PRL-u ?

No i ich ogłoszenia to już same najgorsze prace typu naprawa palet na akord lub szarpanie na kolei, z resztą dużo ludzi omija ta firmę i mnie też nie przekonuje a po opiniach widać że ryzykujecie wiele! :)

Szkoda że takie firmy to tylko cwaniactwo i wyzysk ludzi którzy czasem muszą zarobić coś grosza i są wykolejeni :(

Niestety "polen" to zacofana nacja w tym świecie.
zdjecie uzytkownika
on - 2014-05-31 09:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracowałem jako elektryk i czekam znowu na wyjazd od nich. Jestem bardzo zadowolony,polecam ta firme, przede wszystkim uczciwie płacą i dobry kontakt z nimi jest
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-05-31 16:32:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nieobecny - 2014-05-31 00:15:37]:
przynajmniej pisza Ci uczciwie czym będziesz się zajmował... a jak Ci nie pasuje to przecież nie musisz korzystać z tych ofert
zdjecie uzytkownika
Nieobecny - 2014-06-01 05:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać jak firma walczy o ratowanie opini.

Dodałem komentarz wyżej nad LOLKIEM i ON (czyli nim).

Wszedłem zobaczyć czy się wyświetliło a tu proszę od razu odp.w dodatku tego samego dnia jeden piszę jak mu to tam przyjemnie było a drugie się oburza, że ma mi się nie nie podobać.

Dobre firmy nie wchodzą na fora o sobie bo się nie martwią i nie mają na to czasu!
zdjecie uzytkownika
Michal - 2014-06-12 14:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sławek - 2014-05-02 14:18:12]:
Witam mam oferte pracy przez ta firme na paletach w genk prosze o opinie dotyczaca zakwaterowania zarobkow noi jak wyglada praca to znaczy czy te normy sa do wyrobienia bo wiem ze duzo zalezy od palet jaki ida prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Romek i Atomek - 2014-06-19 23:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koś jedzie lub pojechał do pracy przy budowie torów kolejowych w Belgi?
zdjecie uzytkownika
brzydal2023 - 2014-06-26 14:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeremyyy - 2014-05-05 09:30:26]:
witam czy wyazd jest pod warunkiem własne auto i umowa przed wyjazdem zawsze?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-11 17:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie co wy piszecie Lukasz czy ty jedtrs wlascicielem tej BMW i niby liderem stolsrzy?
Placa jak chcą i kiedy a jak nie przeleja to mówią ze im koordynator nie zsplacill
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: startpraca.pl
Opole
(opolskie)
  WEEGREE Sp. z o.o. SKA jest firmą działającą w obszarach outsourcingu zatrudnienia, technologii informatycznych oraz consultingu HR. Od 8 lat współpracujemy z klientami z Belgii, Holandii i Polski. Solidność, wysoka jakość i indywidualne podejście do każdego projektu to nasze największe atuty. Wieloletnie doświadczenie pozwala zrozumieć nam potrzeby rynku, co owocuje budowaniem długotrwałych relacji.    
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-07-16 22:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypłaty więkoszości pracowników się nie zgadzają, oczywiście na niekorzyść pracowników. Nie ma się motywacji do pracy jak nie widzi się swojego ogromnego wysiłku w wypłacie, a przecież to od nas i naszej wydajności zależą kolejne kontrakty. Szkoda że firma nie potrafi docenić dobrych, sprawdzonych pracowników, którzy wyrabiają pozytywną opinie pracodawcy. Firmie weegree najwyrazniej na opinii nie zależy skoro oszukuje swoich ludzi przy wypłacie.
zdjecie uzytkownika
qwer - 2014-07-16 23:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma to chyba lipa dzwonili do mnie ,ze mają zapotrzebowanie i niezłe warunki pracy i płacy w belgii, praktycznie umówiona sprawa, teraz brak kontaktu gość nie odbiera telefonu i nikt nie informuje co się dzieje.Moim zdaniem sondują robotę nie mają kontraktu, ale już umawiają ludzi, gdy wypali od razu mają pracowników,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
roger - 2014-07-17 03:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwer - 2014-07-16 23:43:23]:
to akurat jest dość popularna forma poszukiwania pracowników przez agencje takie jak Weegree. Może nie jest to do końca uczciwe wobec pracowników, ale tak naprawdę myślicie , że oni się tym przejmują? najważniejsze, żeby im się wszystko zgadzało. Po za tym uważam , że zajęli się dość trudnymi branżami do outsourcingu. Ani budownictwo, ani logistyka, ani tym bardziej IT nie należą do najprzyjemniejszych tematów na rynku pracy, a właśnie te branże upodobało sobie Weegree. Stąd też może dużo nieprzychylnych postów na ich temat.
zdjecie uzytkownika
qwer - 2014-07-17 21:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roger - 2014-07-17 03:27:12]:
ale dlaczego osobie mówisz "oni" powinieneś mówić "my"
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-07-17 22:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwerty - 2014-07-16 22:23:29]:
Wypłacili zaległe wynagrodzenia, kasa sie zgadza i wszyscy zadowoleni a wiec post w części dotyczacej wypłat jest już nieaktualny. Ogólnie bilans firmy jest na duzy plus. Weegree proponuje dobre warunki: pewną pracę, zakwaterowanie i przyzwoitą stawkę godzinową. Miejmy nadzieje ze te poślizgi przy wypłatach nie beda sie zdarzac i beda płacic za każda godzine bo dla pracownika i tak jedno najbardziej sie liczy -kasa-, w koncu nie po to wyjeżdżamy i jestesmy z dala od rodziny. Z tego wynika ze weegree to uczciwa firma i można polecić współpracę z nimi.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Weegree
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x