brak logo

Geers Akustyka Słuchu

Łódź

Opinie o Geers Akustyka Słuchu

jur333 2015-09-02 12:22
Jestem niedoszłym klientem geersa. I jestem tak wściekły,że znalazłem to forum. Opinie pracowników mnie nie dziwią. Ta firma to jakieś zupełne badziewie. Nie wiem kto tym 'rządzi' ale to jest SKANDAL!
Byłem w niedawno w oddziale tej firmy krzak. Osoba która mnie obsługiwała NIE MIAŁA wykształcenia w kierunku protetyki i jak sama się przyznała pracuje od niedawna!! Jestem stałym klientem różnych firm z racji sporego niedosłuchu i napiszę krótko: nie wiem co to za polityka jest firmy, ale to się nadaje do prokuratury! Osoba bez stosownej wiedzy i upranien chciała mi pobierać formę z ucha!! Przecież to jest kryminał! UNIKAĆ!!
2
pracownik 2015-10-31 23:13
kazdy pracownik nie mający wyksztalcenia jest wysylany do szkoly protetyki,którą w 2 lata musi skonczyc. przy pobieraniu formy powinien w takiej sytuacji byc obecny doświadczony pracownik/ kierownik oddzialu. to rzeczywiscie błąd, ale sytuacja wyjątkowa. jak ja zaczynalem- mimo ze studia skonczylem przed podjęciem pracy- to jeszcze dlugo pobieralem formę pod kontrolą doświadczonej kolezanki.

co do wynagrodzenia... podstawa zalezy od Twoich wynikow, dodatkiem jest oczywiscie prowizja. ja na swoje wynagrodzenie nie narzekam, 3 tys to w zasadzie minimum co dostaje na ręke.

Wymagania odnośnie wyników rzeczywiscie są duże i to potrafi byc męczące. niestety coś za coś. Męczy mnie to czasami, ale w innych firmach pewnie jest podobnie. Jednego za to jestem pewien, ze tak dobrych aparatów w tej chwili nie ma zadna inna firma, na pewno nie w takich cenach. Do tego opieka jaką mają pacjenci jest naprawdę fair. dla mnie tez jest wazne zeby pracować w firmie która nie sprzedaje byle czego.
1
P.S. 2015-11-08 22:49
Powinien być obecny protetyk z doświadczeniem zaznaczam powinien!!!!Ale często tak jednak nie jest a osoby przychodzące do pracy zanim zdobędą dyplom pracują bez doświadczenia te dwa lata niejednokrotnie samotnie w oddziale. Podstawa od wyników? Ściema od jakich wyników? Wiecznie nie wiesz na czym stoisz.Podstawa zmienna co rok a do tego prowizja jeszcze bardziej zmienna jak wiatr zawieje i jak zarząd zarządzi. Pracownik popracujesz dłużej przejrzysz na oczy jak większość. Wymagania duże to mało powiedziane większe większe coraz większe aż nie zrobisz. Ale wtedy nie zarobisz i tak koło się zamyka.Nie ma co się oszukiwać. Jeśli chodzi o ceny dobre a aparaty na jakiej podstawie dobre? Że niby firma mówi że dobre. A technologicznie ile lat wstecz. Cena to nie wszystko. Jakość i cena tego oczykują ludzie niedosłyszący.
1
ja 2015-11-19 19:07
pracuje w geers i to co piszecie to brednie jest podstawa i prowizja od budżetu jak wszędzie więc jak wam sie wszystkim nie podoba droga wolna do konkurencji!!! a co do aparatów ja nie mam zastrzeżen!!!!
2
S.D.B. 2015-11-22 14:30
Jest marna podstawa (no chyba ze jesteś początkującym protetykiem to każdy grosz dobry) a prowizja od budżetu kiedy ???? Wtedy kiedy spełnisz inne warunki ogólne i indywidualne oczywiście. Bez obydwu pensyjka znacznie malleeeje. A ludziom się nie podoba i idą do konkurencji co widać i słychać hehe.A co do aparatów to klienci maja zastrzeżenia.Oczywiście oszukiwać się zawsze można to lepsze niż spojrzeć prawdzie w oczy.
ja 2015-11-25 17:15
do kom powyzej pracuje 3 lata od 2 lat jestem kierownikiem i jeszcze nie zdarzylo sie aby moj oddzial nie mial budzetu, trzeba miec wiedze i potrafic pracowac z ludzmi skoro Tobie nie idzie to zmien prace nic na sile ponadto znam w geersie mase zadowolonych pracownikow:) no ale najlepiej narzekaci czekac na cud haha
2
ja 2015-11-25 17:15
do kom powyzej pracuje 3 lata od 2 lat jestem kierownikiem i jeszcze nie zdarzylo sie aby moj oddzial nie mial budzetu, trzeba miec wiedze i potrafic pracowac z ludzmi skoro Tobie nie idzie to zmien prace nic na sile ponadto znam w geersie mase zadowolonych pracownikow:) no ale najlepiej narzekaci czekac na cud haha
1
P.S.B. 2015-11-27 22:29
Powodzenia w ciągłej realizacji budżetu :) Jesteś cennym pracownikiem dla firmy Geers, ale dużo jeszcze przed tobą. 3 lata doświadczenia to nie tak długo.
1
Agnieszka 2015-12-28 12:38
Szanowni klienci firmy Geers, nie polecam oddziału w Raciborzu.Pani kierownik potraktowała moją mamę jak upośledzoną sierotę. W kwestii załatwiania formalności i dofinansowania do aparatu bez zarzutu, natomiast już przy zgłaszaniu wad jest problem. Niestety aparat przy okularach nie leży dobrze i okulary się przekrzywiają. Mama nie słyszy. Była kilka razy składać reklamację za każdym razem okulary wróciły bardzie pokrzywione. Winę zrzuciły na mamę, że źle chodzi, że nie umie dopasować, że za grube oprawki wybrała- a oprawki zostały dobrane przez panią kierownik. Optyk potwierdził również na piśmie, że ramiona zostały źle obcięte, na równo, a więc źle. Odległość od nosa z lewej i z prawej strony zawsze jest inna i trzeba to indywidualnie dopasować. Pani kierownik z firmy Geers uznała że to wina optyka, i że mama ma sobie kupić 3 rodz. różnych oprawek. Wtedy oni to prześlą do centrali i tam ponownie je dopasują. A kto za to zapłaci?w odp. usłyszała " że nie będziemy pani prezentów robić".. Niestety nawet zażalenie u Rzecznika Praw Konsumenta nie przyniosło zamierzonego efektu. Mama dostała pismo gdzie Pani kierownik zrzuciła winę na użytkownika aparatu słuchowego i ba co gorsza raczyła kłamać, że odradzano mamie oprawki, którą osobiście mamie dobierała. To jakaś kpina żeby traktować tak osobę niedosłyszącą, widać liczy się tylko czysty zarobek (aparat kosztował ok 7 000 zł). Dlatego nie mam dobrego zdania na temat pracownicy tej firmy z tego oddziału. Wiem również, że mama nie jest pierwszą zawiedzioną klientką.I za nic mam pozytywne oceny przedstawione powyżej, bo na własnej skórze odczułyśmy brak szacunku dla klienta.
Aga 2016-01-08 22:47
Do tej pracy trzeba mieć mega cierpliwość, podejście do starszych ludzi i nerwy na wodzy. Nie jest to praca łatwa i można śmiało powiedzieć ze nie dla wszystkich. Do tego ciągła nauka i samodoskonalenie.Tak naprawde firma stawia na sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż, reszty nauczą.Wynagrodzenie nie do końca adekwatne.
emilka 2016-01-10 22:28
Już tam nie pracuję, to nie dla mnie. Firma traktuje pracowników jak sługusów, otwórz drzwi, zrób kawkę, wiecznie się uśmiechaj i leć na każde skinienie klienta.Ja rozumiem ze w usługach ważna jest obsługa,ale bez przesady.
1
emma 2016-01-24 19:41
Praca na stanowisku kierownika regionu wcale nie jest super. Co z tego ze ma auto, laptop i telefon. Ale nie ma prawie życia prywatnego, czasu wolnego, wiecznie wisi na telefonie i jak trzeba to sprzedaje też w oodziale.I wierzcie wcale duzo nie zarabia(choć to pojęcie względne)
1
ewi 2016-01-30 21:43
dziwię sie niektórym asystentom sprzedaży że za taką pensję jeszcze tam siedzą. No chyba ze lubią tą pracę
ewi 2016-02-08 22:01
1450 zł. na rękę + premia
2
przeszłość szczęście 2016-02-20 23:48
dno :)
2
Mariii 2016-03-14 12:31
zasada jest prosta: pranie mozgu ze ta firma to twoja rodzina. Ludzie miedzy soba - jak sie znaja - mowia jak jest, ale na spotkaniach regionalnych nikt sie nie odzywa (choc kazdy kto madry szuka innej pracy :) )
szczucie, zla atmosfera pracy. Prezes udaje ze pracuje sie nie dla pieniedzy. Ciecia na wszystkim. Pracownik to ZLO bo chce zarabiac. Tna koszty gdzie sie da. Jednym slowem: dziadostwo.
Jak ktos ma doswiadczenie z innych firm - podziekuje szybko.
Mlodych sie lapie na 'kierownika' i na poczatku ustawia sie male limity ktore ciagle rosna bez konca bo tak to dziala. jak masz super dryg, jestes dobrym protetykiem ale tez sprzedawca, potrafisz pracowac pod bardzo duzym stresem, potrafisz KOMBINOWAC i umiejetnie omijac procedury GEERsa ktore sa tak absurdalne ze gdyby pracownicy ich przestrzegali nie byloby zadnej sprzedazy, to masz szanse przez chwile zarobic - i na to cie lapia. Potem nie jestes juz w stanie generowac takiego obrotu i zyc pod takim cisnieniem wiec zaczynasz zarabiac 1500 zl, ale obowiazkow masz ciagle tyle samo, pracy 3 x wiecej niz na poczatku i mowia ci rozne przykre rzeczy nie majace zwiazku z rzeczywistoscia. Krotko mozna opisac sytuacje tej firmy jednym slowem: SEKTA. (ktos wczesniej chyba tak pisal - zgadzam sie w 100%)
BIURO: Kazdy wlazi w dupe prezesowi, ale mysli swoje. Kazdy chce utrzymac stolek.
Prezes oczywiscie jest 'swietny' (podstarzaly pan o glebi przemyslen kaluzy) i obsadza stolki swoimi. O protetyce pojecia nie ma. Pracowal wczesniej w vision expres :D
Nie polecam tej pracy. Praca protetyka jest ok, ale na pewno nie w geersie.
Jest tez sporo osob ktore zostaly tak zmanipulowane, ze mysla, ze swiata poza geersem nie ma: otoz kolezanki - jest tam swiat, nie tylko lepszy, ale i NORMALNY ;)
To chyba na tyle. Moze sie wypowiedza ludzie ktorzy pracowali w tym szajsie tak jak ja. Teraz jestem za granica i powiem wam, ze Polske traktuje sie jak 3 swiat... Tu gdzie jestem nikt by sie tak nie dal traktowac, a jesli bylyby naciski w 10% jak w tym zasr./..ym geersie i taka atmosfera pracy, mobbing to firma by zostala ZMIECIONA z rynku przez sad.
3
były 2016-03-14 20:16
Wypowiedź genialna. Zgadzam się w 100 %. Gdyby ludzie poszli po rozum do głowy to by nie szli tam pracować i firma poszłaby w diabły, ale że rynek pracy jest taki jaki jest to młodzi ludzie się na to łapią. Wielka szkoda bo Geers nie zasługuje na dobrych i oddanych pracowników.
1
do różaaa 2016-03-16 19:22
uważasz ze 1450 zł podstawy na początek to całkiem nieźle? ile ty masz lat? i chyba zero doświadczenia i zero potrzeb.Uwierz mi wymagania są duze, praca specyficzna, cały czas trzeba sie kształcić
1
agi 2016-03-18 20:05
wcale nie trzeba mieć przygotowania, nauczą sie wszystkiego, potem wyślą do szkoły.Ważne ze bedziesz miał dryg do handlu, bo twoim gł. zadaniem bedzie sprzedaż
gaga 2016-03-20 12:08
zawód protetyka ok,ale w tym zawodzie chodzi przede wszytskim o sprzedaż.Nawet jak bedziesz najlepszym protetykiem z dyplomem, a nie bedziesz potrafił sprzedać aparatu to się nie liczysz.Niektórzy porównują ten zawód do lekarza, nic bardziej mylnego-lekarz nie sprzedaje!
1
hej 2016-03-20 12:40
Witajcie pracujemy pod tym samym podmiotem jakim jest grand vision. Tutaj na forum pod nazwa Vision express pracownicy dyskutuja . Rodzi sie pytanie, prosimy aktualnych pracowników o info czy mieliscie jakies zmiany umow zatrudnienia w tym roku? dzieki za info
2
hej 2016-03-20 23:17
dzieki za info pozdrawiam
Pracownik Ve 2016-03-21 10:43
Tak zmienili nam umowy! Pod koniec listopada kazdy dostał aneksy do umów do podpisania i teraz zarabiamy psie pieniadze!!!
1
xxx 2016-03-22 23:11
mako - w jakim ty swiecie zyjesz czlowieku? firma nie ma na celu oszukiwania pracownikow??? idiota! oni sa nastawieni na zysk a nie na twoje szczescie, czas sie obudzic czlowieku
1
miki 2016-03-27 22:39
do malwa-to Ty jesteś w błędzie, w każdej firmie gdzie jest sprzedaż, zysk jest najważniejszy, słupki, tabelki itd. Pracownik owszem,ale to sprawa drugorzędna.Masz sprzedawać i sprzedawać!!!
nick222 2016-03-30 15:10
Stanowczo odradzam zaczynać pracę w geersie! Zarobki śmieszne a oczekiwania kosmiczne, trzeba dużo czasu poświecić na naukę również poza pracą a na końcu i tak usłyszałam, że staram się za mało. Dużo zależy od tego do jakiego oddziału się trafi (i na jakiego kierownika) ale naprawdę radzę się zastanowić....
martyna22usa 2016-04-20 13:15
no i widzicie jak jest 'swietnie', firma idzie na sprzedaz. :) Prezes zalatwil ja w krotkim okresie czasu. Nie zajarzyl, ze z niewolnika nie ma pracownika,a protetyka sluchu to nie sprzedaz oprawek do okularow...
Firma nierentowna i pod mlotek. Gratuluje 'sukcesow'. Teraz tez widac kto z wczesniejszych komentarzy byl z biura firmy,a kto pisal prawde. Prezes zarzadzal przez strach, ciecie wszystkiego co jest sensowne, motywuje ludzi i nie nauczyl sie tego, ze tak naprawde protetycy robia sprzedaz przy okazji, a podstawa jest zadowolenie klienta, a nie robienie szopek jak z podrecznika dla akwizytora i zamienianie firmy w sekte.
Lata 90 - te dawno temu minely i ten prezes byl za stary i nie nadawal sie po prostu. Nie mowiac juz o wystajacej slomie z butow. Mial duzo szczescia, ze sie zalapal, ale firma lezy... i czeka na nowego wlasciciela. Ciekawe czy ktos go jeszcze zatrudni :) Chyba, ze celowo zeby zniszczyc jakas firme... :D
3
Gabi 2016-04-21 17:21
Bzdury piszesz.To normalna taktyka.Wielka korporacja zakupuje firmę,podnosi jej rentowność, a potem sprzedaje z dużym zyskiem.Nikt ze zwykłych pracowników nie jest zagrożony,o swoje stanowiska może bać się biuro.Pracuję w GEERS od wielu lat,nadal tà pracę lubię, ciągle się uczę,klienci są zadowoleni-codziennie dają tego dowody,a płace z roku na rok lepsze.Czego chcieć więcej?
gaduła 2016-04-28 08:33
A co te aneksy zmieniły w naszych pensjach? sorry bo nie zauwazyłam?
3
50 2016-05-05 18:24
jako kierownik oddzialu mysle ze tez calkeim sporo mozna zarobic
Na szczęście już były pracownik 2016-11-20 01:01
A właśnie że NIE prawda że każdy tam kończy szkołę! Pracują tam osoby niekompetentne jesli chodzi o zawód protetyka. To miejsce dla sprzedawców a nie dla specjalistów. Sprzedaż, sprzedaż i tylko sprzedaż, jak ktos wyżej pisał po trupach do celu :) yeah
1
Na szczęście już były pracownik 2016-11-20 01:04
A u nas pani kierownik zabraniala wychodzic na tą przerwę a jak wyszedłeś to miałeś "przeje...ne" :)
1
Na szczęście już były pracownik 2016-11-20 01:17
Mnie już niestety zniszczył :( doświadczałam mobbingu (tak, wiem co znaczy to pojęcie) i zwolniłam się nie mając innej pracy bo byłam już wrakiem człowieka :( nigdy ani przez chwilę tego nie żałowałam.
2
Była xxx 2016-11-20 01:20
To chyba żart :D jakiej wiedzy?! W Geersie wiedza? Gdzie?
1
Były pracownik 2016-11-20 01:24
A ja jestem byłym pracownikiem Geersa (co za wstyd!) i niestety muszę przyznać że trafne ma Pan obserwacje :(
1
Były pracownik 2016-11-20 01:35
Nie masz zastrzeżeń fo aparatów bo pewnie jak duża część pracowników Geers po prostu się na nich nie znasz ;)
2
Geersiak 2016-11-20 02:46
Święta racja!
Nat 2016-12-08 21:01
To jaka pensja? Premia od ilu aparatow ? Widzialam ogloszenie ze potrzebuja w moim miescie i sie zastanawiam czy starac sie tam czy szukac gdzie indziej...
Rewizor 2017-01-05 13:33
Dobrze, że firma się rozwija i ma więcej salonów. Nie można uogólniać i źle pisać o wszystkich sprzedawcach. Wszędzie znajdzie się czarna owca, która robi złą robotę a opinia idzie o firmie i jej pracownikach. Nie dajmy się zmanipulować tylko pracujmy.
1
Agnieszka 2017-02-28 09:55
Zaglądaliście już w wywiad z Geers Akustyka Słuchu, który znajduje się na naszym portalu? Specjalista ds. HR opowiada w nim, jak najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Korzystaliście z tych rad?
grawitacja 2017-03-10 20:40
szkoła bezpłatna gdzie trzeba tylko zaliczyć obecność a na zaliczeniu każdy jest przeciągany....też mi szkoła.....
grawitacja 2017-03-10 20:58
nowy zarząd ,nowy system wynagrodzeń tak przemyślany aby protetyk jednak za dużo nie zarabiał.Brak premii indywidualnych -uznaniowych za sprzedaż aparatów ,brak dodatku stażowego ( oczywiście zlikwidowany z nowym zarządem ) , istnieje -pozostała premia miesięczna za wynik indywidualny ale jeśli przekroczysz odpowiedni próg oraz jeśli sklep tez zrobił odpowiedni wynik ( limity miesięczne rosną ).Istnieją jeszcze premie z okazji świąt grudniowych ale zależne od wynagrodzenia podstawowego.Jakiekolwiek nagrody w konkursach sprzedażowych są przeznaczane dla regionu a potem rozliczane w formie faktur za spotkania regionalne czyli forma kolacji ( przepraszam ale to nie jest zachęta dla osoby mającej rodzinę ,kiedy żyję dniem codziennym -praca,dzieci ),Za zrobienie wyniku sklepu otrzymuje się pisemne gratulacje .....
Agnieszka 2017-03-14 08:54
@grawitacja jesteś pracownikiem Geers Akustyka Słuchu?
M-a 2017-03-20 14:07
Widzę,iż ktoś regularnie kasuje negatywne opinie dot pracy w GEERS. Dlaczego?-pytanie retoryczne.
Natalia 2017-03-22 11:54
Geers to moje miejsce świetnej pracy połączonej z pasją.
2
grawitacja 2017-03-23 21:00
Tak , byłam pracownikiem.Z pracą mam i dobre i złe wspomnienia.
Johnny 2017-03-26 09:07
Jeśli szukasz pracy w protetyce to poszukaj w innych firmach. Geers to korpora ktora cie przeżuje i wypluje. Kiedyś było inaczej - nowy zarząd to kmioty z vision express. Zero pojecia o zadaniach protetyka w oddziale. Wrzucaja na stanowiska "swoich" bez doswiadczenia wiedzy ani jakiegokolwiek pojecia o branzy. Teraz to firma slizgaczy i dupowłazów. Wiekszosc wartosciowych pracownikow jest juz w konkurencji. Brak szacunku do Twojej pracy. Dla zarzadu jestes tylko pionem ktory dla rentownosci firmy ma zarabiac jak najmniej. Budzety kosmiczne chyba ze lizesz podeszwe regionalnemu albo zarzadowi. Jesli nie masz wlasnego zdania, zainteresowan, zycia poza praca - to miejsce dla Ciebie! Pranie mozgu, wyzysk, manipulacja.
4
Agnieszka 2017-03-27 09:04
@grawitacja, a co możesz powiedzieć o pozytywnych stronach pracy w firmie?
Agnieszka 2017-03-28 12:10
Chcecie dowiedzieć się więcej o pracy w Geers Akustyka Słuchu? Wiele przydatnych informacji możecie przeczytać tutaj - http://www.geers.pl/dlaczego-geers/praca-i-kariera
grawitacja 2017-03-29 23:31
do pozytywnych aspektów zaliczam np szkolenia, mile wspominam poznane osoby z którymi dane mi było pracować . Uważam , że dobrze zaopatrzone są sklepy w sprzęt ułatwiający pracę , dostęp swobodny do aparatów słuchowych.Jednak nie ma szans rozwoju.Zatrzymujesz sie na poziomie pracownika lub kierownika.Stres psychiczny ogromny,jesteś protetykiem,sprzedawcą,informatykiem,księgową,sprzątaczką ,telemarketerem a nawet masz jechać w teren i szukać żródła , który da dochód oddziałowi.A zarabiasz słabo.Wkładasz swój wolny czas prywatny i swoje pieniądze w szukanie miejsc na badania.Nikt tobie za to nie podziękuje.Wręcz przeciwnie ,zawsze było za mało/////
Zostaw swoją opinię o Geers Akustyka Słuchu - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geers Akustyka Słuchu