brak logo

Geers Akustyka Słuchu

Łódź

Opinie o Geers Akustyka Słuchu

przeszłość szczęście 2016-02-20 23:48
dno :)
2
Mariii 2016-03-14 12:31
zasada jest prosta: pranie mozgu ze ta firma to twoja rodzina. Ludzie miedzy soba - jak sie znaja - mowia jak jest, ale na spotkaniach regionalnych nikt sie nie odzywa (choc kazdy kto madry szuka innej pracy :) )
szczucie, zla atmosfera pracy. Prezes udaje ze pracuje sie nie dla pieniedzy. Ciecia na wszystkim. Pracownik to ZLO bo chce zarabiac. Tna koszty gdzie sie da. Jednym slowem: dziadostwo.
Jak ktos ma doswiadczenie z innych firm - podziekuje szybko.
Mlodych sie lapie na 'kierownika' i na poczatku ustawia sie male limity ktore ciagle rosna bez konca bo tak to dziala. jak masz super dryg, jestes dobrym protetykiem ale tez sprzedawca, potrafisz pracowac pod bardzo duzym stresem, potrafisz KOMBINOWAC i umiejetnie omijac procedury GEERsa ktore sa tak absurdalne ze gdyby pracownicy ich przestrzegali nie byloby zadnej sprzedazy, to masz szanse przez chwile zarobic - i na to cie lapia. Potem nie jestes juz w stanie generowac takiego obrotu i zyc pod takim cisnieniem wiec zaczynasz zarabiac 1500 zl, ale obowiazkow masz ciagle tyle samo, pracy 3 x wiecej niz na poczatku i mowia ci rozne przykre rzeczy nie majace zwiazku z rzeczywistoscia. Krotko mozna opisac sytuacje tej firmy jednym slowem: SEKTA. (ktos wczesniej chyba tak pisal - zgadzam sie w 100%)
BIURO: Kazdy wlazi w dupe prezesowi, ale mysli swoje. Kazdy chce utrzymac stolek.
Prezes oczywiscie jest 'swietny' (podstarzaly pan o glebi przemyslen kaluzy) i obsadza stolki swoimi. O protetyce pojecia nie ma. Pracowal wczesniej w vision expres :D
Nie polecam tej pracy. Praca protetyka jest ok, ale na pewno nie w geersie.
Jest tez sporo osob ktore zostaly tak zmanipulowane, ze mysla, ze swiata poza geersem nie ma: otoz kolezanki - jest tam swiat, nie tylko lepszy, ale i NORMALNY ;)
To chyba na tyle. Moze sie wypowiedza ludzie ktorzy pracowali w tym szajsie tak jak ja. Teraz jestem za granica i powiem wam, ze Polske traktuje sie jak 3 swiat... Tu gdzie jestem nikt by sie tak nie dal traktowac, a jesli bylyby naciski w 10% jak w tym zasr./..ym geersie i taka atmosfera pracy, mobbing to firma by zostala ZMIECIONA z rynku przez sad.
7
były 2016-03-14 20:16
Wypowiedź genialna. Zgadzam się w 100 %. Gdyby ludzie poszli po rozum do głowy to by nie szli tam pracować i firma poszłaby w diabły, ale że rynek pracy jest taki jaki jest to młodzi ludzie się na to łapią. Wielka szkoda bo Geers nie zasługuje na dobrych i oddanych pracowników.
3
do różaaa 2016-03-16 19:22
uważasz ze 1450 zł podstawy na początek to całkiem nieźle? ile ty masz lat? i chyba zero doświadczenia i zero potrzeb.Uwierz mi wymagania są duze, praca specyficzna, cały czas trzeba sie kształcić
1
agi 2016-03-18 20:05
wcale nie trzeba mieć przygotowania, nauczą sie wszystkiego, potem wyślą do szkoły.Ważne ze bedziesz miał dryg do handlu, bo twoim gł. zadaniem bedzie sprzedaż
gaga 2016-03-20 12:08
zawód protetyka ok,ale w tym zawodzie chodzi przede wszytskim o sprzedaż.Nawet jak bedziesz najlepszym protetykiem z dyplomem, a nie bedziesz potrafił sprzedać aparatu to się nie liczysz.Niektórzy porównują ten zawód do lekarza, nic bardziej mylnego-lekarz nie sprzedaje!
4
hej 2016-03-20 12:40
Witajcie pracujemy pod tym samym podmiotem jakim jest grand vision. Tutaj na forum pod nazwa Vision express pracownicy dyskutuja . Rodzi sie pytanie, prosimy aktualnych pracowników o info czy mieliscie jakies zmiany umow zatrudnienia w tym roku? dzieki za info
2
hej 2016-03-20 23:17
dzieki za info pozdrawiam
Pracownik Ve 2016-03-21 10:43
Tak zmienili nam umowy! Pod koniec listopada kazdy dostał aneksy do umów do podpisania i teraz zarabiamy psie pieniadze!!!
1
xxx 2016-03-22 23:11
mako - w jakim ty swiecie zyjesz czlowieku? firma nie ma na celu oszukiwania pracownikow??? idiota! oni sa nastawieni na zysk a nie na twoje szczescie, czas sie obudzic czlowieku
1
miki 2016-03-27 22:39
do malwa-to Ty jesteś w błędzie, w każdej firmie gdzie jest sprzedaż, zysk jest najważniejszy, słupki, tabelki itd. Pracownik owszem,ale to sprawa drugorzędna.Masz sprzedawać i sprzedawać!!!
1
nick222 2016-03-30 15:10
Stanowczo odradzam zaczynać pracę w geersie! Zarobki śmieszne a oczekiwania kosmiczne, trzeba dużo czasu poświecić na naukę również poza pracą a na końcu i tak usłyszałam, że staram się za mało. Dużo zależy od tego do jakiego oddziału się trafi (i na jakiego kierownika) ale naprawdę radzę się zastanowić....
martyna22usa 2016-04-20 13:15
no i widzicie jak jest 'swietnie', firma idzie na sprzedaz. :) Prezes zalatwil ja w krotkim okresie czasu. Nie zajarzyl, ze z niewolnika nie ma pracownika,a protetyka sluchu to nie sprzedaz oprawek do okularow...
Firma nierentowna i pod mlotek. Gratuluje 'sukcesow'. Teraz tez widac kto z wczesniejszych komentarzy byl z biura firmy,a kto pisal prawde. Prezes zarzadzal przez strach, ciecie wszystkiego co jest sensowne, motywuje ludzi i nie nauczyl sie tego, ze tak naprawde protetycy robia sprzedaz przy okazji, a podstawa jest zadowolenie klienta, a nie robienie szopek jak z podrecznika dla akwizytora i zamienianie firmy w sekte.
Lata 90 - te dawno temu minely i ten prezes byl za stary i nie nadawal sie po prostu. Nie mowiac juz o wystajacej slomie z butow. Mial duzo szczescia, ze sie zalapal, ale firma lezy... i czeka na nowego wlasciciela. Ciekawe czy ktos go jeszcze zatrudni :) Chyba, ze celowo zeby zniszczyc jakas firme... :D
3
Gabi 2016-04-21 17:21
Bzdury piszesz.To normalna taktyka.Wielka korporacja zakupuje firmę,podnosi jej rentowność, a potem sprzedaje z dużym zyskiem.Nikt ze zwykłych pracowników nie jest zagrożony,o swoje stanowiska może bać się biuro.Pracuję w GEERS od wielu lat,nadal tà pracę lubię, ciągle się uczę,klienci są zadowoleni-codziennie dają tego dowody,a płace z roku na rok lepsze.Czego chcieć więcej?
3
gaduła 2016-04-28 08:33
A co te aneksy zmieniły w naszych pensjach? sorry bo nie zauwazyłam?
3
50 2016-05-05 18:24
jako kierownik oddzialu mysle ze tez calkeim sporo mozna zarobic
Na szczęście już były pracownik 2016-11-20 01:01
A właśnie że NIE prawda że każdy tam kończy szkołę! Pracują tam osoby niekompetentne jesli chodzi o zawód protetyka. To miejsce dla sprzedawców a nie dla specjalistów. Sprzedaż, sprzedaż i tylko sprzedaż, jak ktos wyżej pisał po trupach do celu :) yeah
2
Na szczęście już były pracownik 2016-11-20 01:04
A u nas pani kierownik zabraniala wychodzic na tą przerwę a jak wyszedłeś to miałeś "przeje...ne" :)
1
Na szczęście już były pracownik 2016-11-20 01:17
Mnie już niestety zniszczył :( doświadczałam mobbingu (tak, wiem co znaczy to pojęcie) i zwolniłam się nie mając innej pracy bo byłam już wrakiem człowieka :( nigdy ani przez chwilę tego nie żałowałam.
2
Była xxx 2016-11-20 01:20
To chyba żart :D jakiej wiedzy?! W Geersie wiedza? Gdzie?
1
Były pracownik 2016-11-20 01:24
A ja jestem byłym pracownikiem Geersa (co za wstyd!) i niestety muszę przyznać że trafne ma Pan obserwacje :(
1
Były pracownik 2016-11-20 01:35
Nie masz zastrzeżeń fo aparatów bo pewnie jak duża część pracowników Geers po prostu się na nich nie znasz ;)
2
Geersiak 2016-11-20 02:46
Święta racja!
Nat 2016-12-08 21:01
To jaka pensja? Premia od ilu aparatow ? Widzialam ogloszenie ze potrzebuja w moim miescie i sie zastanawiam czy starac sie tam czy szukac gdzie indziej...
Rewizor 2017-01-05 13:33
Dobrze, że firma się rozwija i ma więcej salonów. Nie można uogólniać i źle pisać o wszystkich sprzedawcach. Wszędzie znajdzie się czarna owca, która robi złą robotę a opinia idzie o firmie i jej pracownikach. Nie dajmy się zmanipulować tylko pracujmy.
1
Agnieszka 2017-02-28 09:55
Zaglądaliście już w wywiad z Geers Akustyka Słuchu, który znajduje się na naszym portalu? Specjalista ds. HR opowiada w nim, jak najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Korzystaliście z tych rad?
grawitacja 2017-03-10 20:40
szkoła bezpłatna gdzie trzeba tylko zaliczyć obecność a na zaliczeniu każdy jest przeciągany....też mi szkoła.....
grawitacja 2017-03-10 20:58
nowy zarząd ,nowy system wynagrodzeń tak przemyślany aby protetyk jednak za dużo nie zarabiał.Brak premii indywidualnych -uznaniowych za sprzedaż aparatów ,brak dodatku stażowego ( oczywiście zlikwidowany z nowym zarządem ) , istnieje -pozostała premia miesięczna za wynik indywidualny ale jeśli przekroczysz odpowiedni próg oraz jeśli sklep tez zrobił odpowiedni wynik ( limity miesięczne rosną ).Istnieją jeszcze premie z okazji świąt grudniowych ale zależne od wynagrodzenia podstawowego.Jakiekolwiek nagrody w konkursach sprzedażowych są przeznaczane dla regionu a potem rozliczane w formie faktur za spotkania regionalne czyli forma kolacji ( przepraszam ale to nie jest zachęta dla osoby mającej rodzinę ,kiedy żyję dniem codziennym -praca,dzieci ),Za zrobienie wyniku sklepu otrzymuje się pisemne gratulacje .....
Agnieszka 2017-03-14 08:54
@grawitacja jesteś pracownikiem Geers Akustyka Słuchu?
M-a 2017-03-20 14:07
Widzę,iż ktoś regularnie kasuje negatywne opinie dot pracy w GEERS. Dlaczego?-pytanie retoryczne.
Natalia 2017-03-22 11:54
Geers to moje miejsce świetnej pracy połączonej z pasją.
2
grawitacja 2017-03-23 21:00
Tak , byłam pracownikiem.Z pracą mam i dobre i złe wspomnienia.
Johnny 2017-03-26 09:07
Jeśli szukasz pracy w protetyce to poszukaj w innych firmach. Geers to korpora ktora cie przeżuje i wypluje. Kiedyś było inaczej - nowy zarząd to kmioty z vision express. Zero pojecia o zadaniach protetyka w oddziale. Wrzucaja na stanowiska "swoich" bez doswiadczenia wiedzy ani jakiegokolwiek pojecia o branzy. Teraz to firma slizgaczy i dupowłazów. Wiekszosc wartosciowych pracownikow jest juz w konkurencji. Brak szacunku do Twojej pracy. Dla zarzadu jestes tylko pionem ktory dla rentownosci firmy ma zarabiac jak najmniej. Budzety kosmiczne chyba ze lizesz podeszwe regionalnemu albo zarzadowi. Jesli nie masz wlasnego zdania, zainteresowan, zycia poza praca - to miejsce dla Ciebie! Pranie mozgu, wyzysk, manipulacja.
7
Agnieszka 2017-03-27 09:04
@grawitacja, a co możesz powiedzieć o pozytywnych stronach pracy w firmie?
Agnieszka 2017-03-28 12:10
Chcecie dowiedzieć się więcej o pracy w Geers Akustyka Słuchu? Wiele przydatnych informacji możecie przeczytać tutaj - http://www.geers.pl/dlaczego-geers/praca-i-kariera
grawitacja 2017-03-29 23:31
do pozytywnych aspektów zaliczam np szkolenia, mile wspominam poznane osoby z którymi dane mi było pracować . Uważam , że dobrze zaopatrzone są sklepy w sprzęt ułatwiający pracę , dostęp swobodny do aparatów słuchowych.Jednak nie ma szans rozwoju.Zatrzymujesz sie na poziomie pracownika lub kierownika.Stres psychiczny ogromny,jesteś protetykiem,sprzedawcą,informatykiem,księgową,sprzątaczką ,telemarketerem a nawet masz jechać w teren i szukać żródła , który da dochód oddziałowi.A zarabiasz słabo.Wkładasz swój wolny czas prywatny i swoje pieniądze w szukanie miejsc na badania.Nikt tobie za to nie podziękuje.Wręcz przeciwnie ,zawsze było za mało/////
6
iwona 2017-03-31 09:51
racja to co pisze grawitacja ja tez mam dosyc budzety rosna sa co raz wieksze, presja tez. Jestem w oddziale jednoosobowym wszystko jest na mojej glowie.
2
Agnieszka 2017-03-31 10:03
@grawitacja, dziękuję. A jakie Geers Akustyka Słuchu oferuje benefity?
nutka 2017-04-14 12:06
witam. jestem pracownikiem geersa od 5 lat.obecnie na stanowisku kierowniczym. jak w każdej pracy w sklepie podstawą pensji jest sprzedaż. geers sprzedaje aparaty słuchowe więc jak ma nie mieć budżetów? musi jakos być rentownym.musi mobilizować pracownika do zrobienia obrotu.inwestują dużo w marketing więc koszty rosną. wszystko z roku na rok drożeje więc i wymagania rosną. oczywiście sa dni gdzie mam ochotę rzucic to wszystko w cholerę bo stres jest ogromny, ale gdzie nie jest?! uważam się za osobe wykształcona jako protetyk, dysponuje doświadczeniem, znam asortyment jak co niektórzy myśla że geers nie ma pojęcia o aparatach. klienci sa zadowoleni. oczywiście wszystkim nie dogodzi ale... na chwile obecna nie zamieniłabym tej pracy na inną. chce się zarobić to cza się narobić, tyle w temacie
1
Natalii 2017-04-18 18:22
Geers Akustyka Słuchu to bardzo dobra i profesjonalna firma.
Agnieszka 2017-04-19 10:02
@nutka to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z pracy. A uważasz, że osoby zatrudnione mają otwartą ścieżkę kariery w firmie? Geers Akustyka Słuchu stosuje rekrutacje wewnętrzne?
adambaran110@gmail.com 2017-07-02 12:23
Witam. Jestem Waszym klientem, używam waszych aparatów są w porządku, ale mam zastrzeżenia do artykułów pielęgnacyjnych, a mianowicie chusteczek pielęgnacyjnych do aparatów. Od ponad roku próbuję kupić dobrze nawilżone chusteczki i niestety nie mogę. Wszystkie, które ostatnio kupiłem są suche i do niczego się nie nadają. Pozdrawiam
adambaran110@gmail.com 2017-07-02 12:24
Witam. Jestem Waszym klientem, używam waszych aparatów są w porządku, ale mam zastrzeżenia do artykułów pielęgnacyjnych, a mianowicie chusteczek pielęgnacyjnych do aparatów. Od ponad roku próbuję kupić dobrze nawilżone chusteczki i niestety nie mogę. Wszystkie, które ostatnio kupiłem są suche i do niczego się nie nadają. Pozdrawiam
Marta 2017-07-05 09:50
Słyszałam sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować do firmy. Czy może mi ktoś podpowiedzieć na czym polega dokładnie praca specjalisty ds. współpracy ze środowiskiem medycznym? Może coś jeszcze dowiem się o atmosferze w pracy?Czy sa jakieś benefity?
Anna 2017-07-07 16:05
TO juz 4ty raz kiedy dodaje swoja opinie i za każdym razem zika ona w magiczny sposób. Prosta odpowiedź dlaczego ktoś ma coś do ukrycia. Pracowałam w mieście wojewódzkim, ale zarówno i ja i moja koleżanka z oddziału nie wytrzymałyśmy nerwowo.
Bierz pod uwagę, że pracujesz z najtrudniejszym rodzajem klienta, co miesiac masz do wyrobienia budżet bez którego Twoja pensja oscyluje koło najniższej k..... . A budżety stale rosną i rosną. Z każdym miesiącem coraz gorzej, a konkurencji przybywa.
Ogromny plus dla działu serwisu, produkcji wkładek- tam znajdziesz zyczliwych ludzi, którzy zawsze Ci pomogą. WYpłata zawsze na czas.
1
Rewizorka 2017-07-14 11:06
Każda firma musi wyrabiać plany gdyż inaczej się wywróci. Dla mnie praca tu daje dodatkową satysfakcję że pomagamy.
1
Agnieszka 2017-08-08 07:20
@Anna z każdego forum kasowane są wpisy, które naruszają wewnętrzny regularnie. Na goworku też taki funkcjonuje - dostępny jest na dole strony. Zawsze warto się z takim zapoznać, żeby dokładnie wiedzieć, jakie reguły tu funkcjonują.
kiss16 2017-08-10 20:52
racja .od chyba dwóch lat chusteczki sa tragiczne.Zgłaszałam w swoim sklepie ale Panie nie mają na to wpływu.Uważam ze jeśli mają być o obiegu to cena powinna być adekwatna do jakości a nie 23 zł za malutkie pudełko i lekko zwilżone
Kaśka 2017-08-11 21:28
Dla mnie praca w firmie Geers to czysta przyjemność. Wprawdzie pracuję tu już kilka lat ale mam dużo frajdy z tej pracy.
1
Agnieszka 2017-08-20 12:29
Na forum bardzo przydatne są informacje od wieloletnich pracowników, więc czy mogłabyś @Kaśka powiedzieć coś więcej? Jak praca w Geers Akustyka Słuchu zmieniała się w przeciągu lat, czy były podwyżki, awanse? Jak wygląda proces rekrutacyjny i jaka jest atmosfera?
Zostaw swoją opinię o Geers Akustyka Słuchu - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geers Akustyka Słuchu