logo American Eagle Outfitters

American Eagle Outfitters

Warszawa

Opinie o American Eagle Outfitters

Sprzedawca 2013-03-01 17:16:29
Praca fajna, Płaca też nie najgorsza. Atmosfera miała być fajna, taką chciano kreować, nawet taka podobno jest według kierownictwa. Ale niestety kierowniczka marna, wredna, dwulicowa, docenia tylko swoich pupilków i donosicieli, nie odzywa się do tych których nie lubi, czepia się tych którzy nie odpowiadają jej, zwalnia ludzi za to że zbyt mało pasują do tego sklepu, że mają swoje humory, że nie są reprezentatywni. Przyjmuje do pracy swoich znajomych. Asystenci kierownika, także raczej nie mili, wredni, w wielu przypadkach zamiast konstruktywnej krytyki, krzyczą i pastwią się nad pracownikami. Ogólnie nie polecam tego sklepu tym , którzy mogą się nie spodobać kierowniczce, natomiast tym, którzy lubią być lizusami i przypadną jej do gustu- polecam, dla tych może to być miła praca.
były pracownik 2014-03-05 21:30:34
w którym sklepie? bo kierownikami są faceci w obu sklepach z tego co wiem
stary 2014-03-19 22:08:15
powiem krótko nie polecam,
nie będę się rozwodził nad tym co tam jest nie tak powiem jedno życzę szczęcia każdemu kto wytrzyma ciągły haos i pretensje
kandydat 2014-04-10 19:38:23
zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do biura na łuckiej ? ktos moze wie jak to przebiega,jaka jest tam atmosfera jak płaca?
Tez 2014-04-12 23:08:17
Kandydat i jak przebiegła rozmowa? Też zostałem zaproszony i nie wiem czy iść
kandydatka 2014-06-22 13:20:33
Byłam wczoraj na rozmowie w Americanie w Arkadii, przeprowadził ją ze mną bardzo miły i przystojny Pan (chyba kierownik, albo zastępca) w profesjonalny sposób a nie tak jak w innych sklepach na odwal się. Mam nadzieję, że dostanę prace w tym sklepie...
Kandydatka 2014-06-23 00:41:20
Pan, który mnie rekrutowal najbardziej był zainteresowany moim doświadczeniem zawodowym, jakie obowiązki pełniłam w poprzednim sklepie, jak wygladała obsługa klienta, potpytywal jak moim zdaniem powinna wyglądać profesjonalna obsługa klienta. Moim zdaniem chcial wyczuć czy jestem przygotowana na ewentualna intensywną pracę. Nie było żadnych testów... Pan prowadził rozmowę w bezstresowy sposób. Czekając na rozmowę w sklepie zaobserwowałam bardzo fajna atmosferę miedzy pracownikami w sumie mając takich kierowników to sie nie dziwię :-)
gość 2014-06-30 20:40:39
a czy był ktoś tam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko dekoratora? bo są ogłoszenia nie wiem czy wysyłać. Jakie są warunki finansowe? Może ktoś pracował ? Będę wdzięczny za informacje.
Marc 2014-07-02 23:35:32
10,50 brutto za godzine
jaaaa 2014-07-10 12:43:06
Dokaratorom odradzam tam startować, no chyba że na Zatępce kierownika, który pełni tam funkcję głównego dekoratora. Reszta dekoratorów a jest ich 5-8 osób pracują prawie tak samo jak sprzedawcy, obługa klienta, sprzedaż, mniej się zajmują visualem, przynajmniej w porównaniu do innych sklepów. Kasę tez mają słabą bo taką samą jak sprzedawca, a robią jednak dodatkowo inne rzeczy. W innych sklepach dekorator jest lepiej traktowany jesli chodzi o wynagrodzenie. Druga sprawa, ktoś pytał o kierowników. Kierownik (mężczynzna) pracował w arkadii, na mokotowie kierwonikiem była kobieta, potem było odwrotnie. Pan kierownik raczej lubiany i dobrze zarządzający, natomiast Pani Kierownik P. organizacja pracy fajna, zaangażowanie także, umiejętności kierownicze tez ok, ale duży minus za wredotę, fałszywość, brak umiejętności pracownia z całym zespołem tylko z wybranymi pupilkami. Sama szybko odeszła (pewnie Grunt pod nogami się palił) Teraz nie wiem jaka jest kadra zarządzająca bo i w arkadii i w mokotowie pozmieniało się trochę.
Jaa 2014-07-10 21:23:36
wiola, a Ty myślisz ze odrazu by Cie tam wzięli .... Cieżko sie tam dostać .
pracownik 2014-07-14 13:28:25
Byłam tam sprzedawcą jakiś czas temu. Pracowałam krótko, ale z tego co obserwowałam atmosfera pracy i kontakty z kierownictwem były OK. Kasa mogłaby być większa, ale wiem, że w Re albo inditexie będzie to samo. Premia to marzenie, nie ma dodatków, ale są za to uniformy - dostaje się kasę na ciuchy, które trzeba nosić w sklepie. A co do dekoratorów - niestety im się często wydaje, że są tam tylko po to aby poprzekładać ciuszki z wieszaka na wieszak i tyle. A wiem, że w umowach maja także obsługę klienta. Zresztą ja sama jak jeszcze pracowałam wykonywałam prace dekoratorów, bo oni sami nigdy się nie wyrabiali.
Praca OK, odeszłam bo zaczęłam szkołę. Jakby nie to to bym pewnie pracowała dalej.
Zainteresowana 2014-07-14 21:08:24
@pracownik, gdzie pracowałaś w Arkadii czy w Galerii Mokotow ? Ja miałam wczoraj rozmowę w Arkadii z takim młodym managerem widać ze zna sie na tym co robii. Czekam na odp, ciekawe co z tego wyjdzie..
Kandydatka 2014-07-28 21:20:04
No ja nistety dostałam odpowiedz negatywną. Szkoda
Marta 2014-10-18 21:14:45
Hahaha ja pierdziele dzieciaki dajcie sobie z tą pracą. Dobre warunki? Nie ma rotacji? Dobrze płacą? Szanuja pracownika? Chyba wszystkie pochlebne opinie pisze kierownictwo wraz z przydupasami. Otwierałem sklep na Mokotowie, byłem jednym z pierwszych pracowników i doskonale wiem jak to wygląda. Popracujcie tam 2 tyg to przypomnicie sobie moje słowa
kasia 2014-10-19 22:06:13
otwierałam kilka sklepów w swoim życiu, nawet takie które były dużo większe niż American na mokotowie i było dużo mniej czasu na organizację sklepu a wszystko było zrobione na czas i w miłej atmosferze. Na moktowie otwrcie to była straszna katorga. Począwszy do kierowniczki Pauliny (już nie pracuje) i dwóch dziewczyn, które były zastępcami jej. Żadna z zastępczyn nie wiedziała co z czym się je. a kierowniczka próbowała budowac dobra atmosferę i dobrą, zgraną grupę, ale do pierwszych dni jej się to nie udwało. Jak póżniej sie okazało szybko znalazła swoich pupilków, których lubiła. W poprzedniej pracy byłam bardzo doceniana, w Americanie usłyszałam, że się nie nadaje, bo nie i tyle. Mimo, że jestem dobrym pracownikiem, to nie pasuje tu :D i zatrudniono na moje miejsce swoich znajomków. No cóż, taka rzeczywistosci w tych frimach. Tylko po co udwać, trzeba było otwarcie mówić. Mam nadzieję, że tam się teraz pracuje lepiej. Bo sklep miał spore możliwości, tylko kadra zarządzająca była słaba.
gość 2014-10-21 13:00:12
ludzie tutaj szukają informacji na temat tego co się dzieje teraz w sklepach a nie o tym co działo się przy otwarciu kilka lat temu. Też jestem zainteresowana pracą w tym sklepie w tej marce i chciałabym zapytać czy jest tu ktoś kto odpowie w sposób rzeczowy jakie są tam warunki. Zostałam zaproszona na rozmowę ale niestety musiała odwołać jednak chciałabym się przekonać na własnej skórze co tam się dzieje. Pracowałam w wielu sklepach i wiem że nigdzie nie jest różowo a dużo z tego zalezy od ludzi tak naprawde. Może ktoś by potrafił powiedzieć mi na jakie zmiany się tam pracuje ? ile zarabia? ile osób pracuje i jakie są możliwosci awansu? pozdrawiam
kinga 2014-10-21 15:15:18
Możliwości awansu żadne, płaca taka jak wszędzie, dokładnie ile się zarabia - to tajemnica każdej firmy więc nie dziw się, że nikt tu ci dokładnie nie powie. A skoro pracowałaś w wielu sklepach to w tym na pewno długo się też nie utrzymasz, więc daruj sobie.
gość 2014-10-21 18:30:41
@kinga Twoja ostatnia uwaga jest mocno nie na miejscu nie wiem na jakiej podstawie wnisokujesz że "też się długo nie utrzymam" . W jednym miejscu przepracowałam ponad 4 lata a to że mam duże doświadczenie nie znaczy dokładnie to że je mam. Ale chcę się rozwijać i szukam marki w której jest to możlowie. A co do tajemnicy.. w każdej prawie firmie zarobki są utajnione a i tak wszyscy wiedzą ile zarabiają inni. Ja w inditexie miała na początek 1600 zł netto ale to wszystko zależy od umowy. I mnie dokładnie interesują takie dane czy tam jest umowa o pracę czy śmieciowa. I dlaczego skoro jak pisali inni jest duża rotacja nie ma możliwości awansu?
1
gość 2014-10-24 14:26:09
Pracuję w aeo od roku i uważam, że atmosfera jest świetna. Co najważniejsze mój grafik dostosowywany jest do zajęć na uczelni, ekipa po prostu najlepsza!
gość 2014-10-25 14:53:15
na poczatku jest umowa zlecenie potem o ile się sprawdzisz umowa o pracę. Na zlecenie to jest 10zł za godzine (brutto) a na umowie jest 2000 czyli wychodzi gdzies z 1600 na reke. Pracuje ok 25 osob trudno dogadac sie ze wszystkimi ale ekipa jest naprawde fajna. Tak jak napisal ktos wyzej mozna sobie dostosowac grafik do swoich potrzeb. godziny pracy rozne albo na rano albo na popoludnie czesto od 10 do 18. jest ok
gość 2014-11-14 10:45:53
tak to centrum handlowe pracuje sie w niedziele..
Kama 2015-02-03 14:08:30
To co się tam teraz dzieje to jest katastrofa. Nie wiem jak w GM ale Arkadie odradzam. Ja jeszcze pracuje ale juz nie długo.
Noto 2015-07-02 01:05:07
Słuchaj, ale tam juz nie pracuje żaden z managerów o których piszesz. Ekipa zmieniła sie ponad pol roku temu.
Anka 2015-08-11 00:01:52
Nikt inny niechcial? Z tego co wiem bardzo duzo managerów z tamtąd odeszło.
1
Zamykają sklepy 2015-08-18 23:24:51
Potwierdzcie czy to prawda ze z końcem roku american eagle wycofuje sie z Polski?
Biuro 2015-08-19 23:28:35
A kto o zdrowych zmysłach chciałby pracowac w biurze Alshaya?
Likwidacja 2015-08-30 16:22:53
Czesc
Wlasnie tez to słyszałem.
W sklepach nic nie wiedza, ale widać to po ilości towaru ktory dostają.

Annnnaaaa 2015-09-13 15:19:25
dajcie Nac czy warto brać udział w rekrutacji na dekoratora? Co i rusz dają ogłoszenie, taka rotacja na tym stanowisku???
vm 2015-09-13 22:00:52
To nie stanowisko dekoratora tylko deski do składania.
Będziesz składać składać składać ciuszki i odwzorowywac zdjęcia co do zagięcia na bluzce.

Plus nocne zmiany, i składanie ale o tym juz chyba było.
obecny vm 2015-09-14 18:47:10
dekorator jest czescia zespolu VMów. ale jego praca to nie tylko skladanie na deske ale takze wspomaganie pracy Managera ds. VM raporty, przebudowy sklepu, kontakt w regionem itd itd. Fakt sa nocki ale to jak wszedzie i niewazne od stanowiska bo i kierownicy i zastepcy maja nocne zmiany ale to tylko 2-3 razy w miesiacu. A co do skladania i standardow - taki wlasnie jest standrard w AEO i taki jest VM tego sklepu. kazdy ma inne zasady
Vm 2015-09-15 00:40:32
A raporty, masz na mysli to ze trzeba zrobic zdjecia tego jak równo sie poskładało i wyslac do akceptacji.

Bede sie upierać przy stanowisku skladaczki a nie VM. W aeo to stanowisko jest zbyt mało komercyjne, za mało wolnej ręki w decydowaniu o tym gdzie co leży, etatowe składanie.
Victoria 2015-09-17 22:46:42
Słuchajcie a czy to prawda, ze na miejscu Americana w Arkadii maja otworzyć Victorie Secret???
też mi tam coś 2015-09-20 22:23:19
Na nocce musi być menager żebu zarządzać zazwyczaj jest to vm więc jeśli widziałas go dwa razy to znaczy że byłaś na dwóch nockach
tez mi tam cos tu 2015-09-23 12:45:11
manager musi byc zawsze na kazdej zmianie, na dniach i na nocach, takie sa procedury firmy. nocki sa z reguly 2-3 w miesiacu zatem manager jest 2-3 razy, tyle razy ile nocek, wiec nie opowiadaj glupot i nie siej nieprawdy o managerze. wiadomo ze nie pracuja az tak fizycznie jak reszta ludzi ale to na nich spoczywa obowiazek odpowiedzialnosci i koordynacji pracy.
anka 2015-09-23 18:53:31
A co w nich żałosnego?? Są ciężkie czasu jest za mało ludzi za mało do zrobienia zbyt dużo. Czasem sie udaje czasem nie i jest to praca dla odpornych na stres i lubiących ciężką niewdzięczną prace. Tak jak zresztą w kazdej marce odzieżowej wszędzie jest tak samo.
A tak na marginesie ludzie szukają tu merytorycznych wypowiedzi w miare obiektywntch opinii a nie wiadra jadu..
Rekrutacja 2015-10-17 15:06:05
Naprawdę tam tak źle? Znów jest ogłoszenie na asystenta kierownika. Raz byłam na rozmowie ale wybrali kogoś innego, czy warto ponownie aplikować?
Xoxo 2015-10-20 01:37:25
nie zapominajmy ze americany w Polsce sa dwa, jeden w arkadii a drugi w galmoku. Tak jak ekipa w arkadii jest spoko tak faktycznie na temat Anki od zawsze były złe opinie. Natomiast nie zapominajmy o americanie w galmoku, ja pracowałam tam względnie długo (ok rok) musiałam odejść z powodów osobistych, ale wspominam prace bardzo dobrze. Mega ekipa, spoko managerowie. Wiadomo każdy ma czasem gorszy dzien, ale wspominam to prace jako najlepsza z dotychczasowych. Atmosfera i generalnie takie zgranie sprawiały ze z przyjemnością przychodziłam do pracy. Jak wam w arkadii nie pasuje to sie przenieście do moko, tam chyba szukają ludzi teraz tez a praca jak na ta branże to marzenie ! Czego wiecej mozna chcieć od stanowiska sprzedawcy :)
Śni mi sie 2015-11-08 03:52:33
Wlasnie obudził mnie koszmar. Śniła mi sie praca w american eagle. Nigdy wiecej, Zle wspomnienia wracają aż zasnąć nie mogę.
smutny 2016-01-19 21:02:18
no i zamykają americany.. :(
smutny 2016-01-27 18:40:37
Wszystkie czyli dwa. już są zamknięte
HamerykanskiOrzel 2016-07-21 15:36:18
Bylem w Warszawie 2 tygodnie temu . Sklep w Galerii Mokotow nie istnieje. Obydwa sklepy byly prowadzone przez firme Alshaya (z Kuweitu), podobno AEO nie przedluzylo im licencji, wiec ktokolwiek tam pracowal, pracowal dla szejkow z bliskiego wschodu, a nie wujka Sama z dalekiego zachodu.
Polwx 2016-08-03 20:29:34
Mi się wydaje, że warto próbować, bo przecież to naprawdę dobra firma, nie tylko nasze miasto o tym wie, wyżej widać, ze ludzie z innych przyjeżdzają specjalnie do pracy tutaj, na spokojnie, więc chyba ok
Zostaw swoją opinię o American Eagle Outfitters - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie American Eagle Outfitters