Orapi-Transnet Sp. z o.o.

Mosina

Opinie o Orapi-Transnet Sp. z o.o.

PxCW 2014-11-18 22:41:21
CLIQUEZ SUR LA ZONE GÉOGRAPHIQUE CONCERNÉE OU SÉLECTIONNEZ VOTRE PAYS DANS LA LISTE
18 przedstawicielstw i ani jednego więcej.
To że gumę orbit można kupić na stacji benzynowej na całym świecie nie oznacza ze Wrigley ma 193 oddziały krajowe. Grupa Orapi zatrudnia tylko 1200 osób na świecie, to mniej niż firma w której pracuję w moim mieście w jednym zakładzie! A zatrudnia 12.000 ludzi w 30 krajach i nie jest znanym molochem. Tak że na skale światową to mała i nie znana szerzej marka.
mp 2014-11-19 09:02:15
ale powiedz jakie wnioski z tego? ilu ty zatrudniasz osób:) tylko 18 przedstawicielstw czyli tak naprawdę ma siedziby "tylko" w 18 państwach i zatrudnia bezpośrednio "tylko" 1200 osób i "tylko" 7 fabryk.
napisz coś więcej kogo ty reprezentujesz, na jakim stanowisku pełnisz funkcje , a potem śmiało krytykuj wszystko i wszystkich
miłego dnia, dziś też będzie piękny dzień:)
d 2014-12-03 21:11:11
musisz sam sobie na to odpowiedzieć, jeżeli chcą Cię zatrudnić to będziesz widział u żródła. krytykować i chwalić można tu ale co to zmienia.
dla mnie to fajna firma, dobrze płaci za dobrze wykonaną pracę.
i tak na poważnie, nie wielkość firm świadczy o poziomie i atmosferze
szczepan 2015-01-04 15:41:52
no właśnie tylko nie wiem czy w tej chwili nawet takie bogate doświadczenia jakie posiada firma orapi wystarczą ,aby dobrze i skutecznie współpracować na Polskiej ziemi. Wiadomo , że już nie jedna firma przejechała się na naszym rynku i boję się , że z Orapi może być podobnie. Ale to może niech wypowiedzą się ph na ten temat
men 2015-02-08 10:45:23
witam i grzecznie pytam jakie warunki pracy jaka podstawa jaki trzeba obrot miesieczny wykonac i jaka prowizja pozdrawiam
jura 2015-02-10 19:57:41
umowa o pracę po okresie próbnym - od 1 - do 3 mies, prowizja płacona jest od marzy ale nie będę wchodził w szczegóły.
aktualnie jest 20 handlowców, średnia stażu ponad 2 lata, bo tak naprawdę Orapi zaczęło na poważnie zatrudniać 2 lata temu, mimo że jako transnet są od 10 lat w Polsce
generalnie polecam, ale to subiektywne czy warto czy nie . dla mnie warto, a czy dla Ciebie. nie mam pojęcia
Jura 2015-02-21 18:23:02
Kurcze, nie wiem o co chodzi, co wpisze pozytyw jest jakiś błąd i pojawiają się negatywne wpisy x kilka???przeciążenia czy co
firma jest ok
alex 2015-02-21 18:27:37
Jura, tak czasem bywa, błąd hasła z loginem
ale spoko, ważne że można jeszcze znaleźć fajną firmę
Tomek 2015-02-24 11:12:39
do zobaczenia już niedługo :-)
LG 2015-03-02 15:48:22
Witam serdecznie. Proszę własnie o szczególy pracy i wynagrodzenia na stanowisku PH. Jest umowa o pracę? Jaka podstawa? (netto lub brutto) jakie premie? Jakie planysprzedaży? budżety sprzedażowe (promocyjne)? założenia dotyczące sprzedaży? Wyjątkowo dużo ogólników w tych wpisach poprzednich stawiających znak zapytania dotyczący ich wiarygodności.
Nie pytam dlatego że zabieram dane do wywiadu:), lecz dostałem propozycję spotkania.
Jakoś przedstawiciele handlowi w innych firmach chętniej dzielą się swoją wiedzą
in 2015-03-03 07:40:57
witam,
proponuje w takim razie porozmawiać bezpośrednio, na spotkaniu .
internet to dużo info ale nigdy nie wiadomo co jest prawdziwe.
na żywo, raz że widać z kim się rozmawia i najwazniejsze, że mówią osoby kompetentne a nie anonim x czy y z wirtualnego świata
powodzenia
wlkp 2015-03-10 14:00:26
Po raz nie wiem który pojawiło się ogłoszenie na Wielkopolskę. Czy jest to spowodowane rotacją pracowników czy brakiem zainteresowania i kiepskimi warunkami pracy? Powyżej wielu chwali firmę ale bez szczegółów i konkretów ale mnogość ogłoszeń zastanawia. Osobiście słyszałem o bardzo niskiej podstawie, czy ktoś to potwierdzi?
Marcin 2015-03-11 06:33:07
Po co się podniecać wpisami od anonimowych hejterow czy nie wiadomo kogo kto pisze. Nie lepiej wejść na stronę orapi tam są kontakty do kilkunastu handlowcow - zadzwonić i zapytać ludiz jak jest ? Ja tak zrobilem i mam info jakie chcialem.
koleś powiedzial otwarcie jak jest bo pracuje tam ponad 3 lata
olo 2015-03-11 15:08:41
Kto tu się podnieca? Ja o 6.30 śpię a nie siedzie na gowork jak ty.
2
boa 2015-08-06 17:15:19
zgadzam się z Tobą tylko jedno mi się nie zgadza, bo mam normalną umowę o pracę
sansei 2015-08-14 12:00:13
No dobra jesteście Panowie widzę w miarę zadowoleni. To jak wytłumaczycie to że że obecnie jest 16 ogłoszeń na przedstawicieli na każde województwo. Wszyscy się zwolnili czy tak rośnie sprzedaż że będzie po kilku ludzi na jedno woj?
Zz 2015-08-19 06:55:10
Do końca przyszłego roku ma być 3 razy więcej ludzi- więcej działów, większa penetracja rynku, bo orapi to długa lista firm które wchodzą w jej skład
Aplikujący 2015-08-19 23:17:15
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Szkoda słów i szkoda czasu na takie rozmowy. (usunięte przez administratora)
Aplikant 2015-08-20 23:23:21
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Nie polecam, szkoda czasu. Kompletny brak profesjonalizmu
sansei 2015-08-23 21:48:21
Długa lista firma? Jakich? Napisz bo mnie zaciekawiłeś.
Zz 2015-08-24 12:07:31
Wejdź na francuską stronę orapi z com na końcu albo na polską z orapi transnet i pl na końcu tam jest wiele rożnych marek od degryp oil transnet satin proven gramos spado itd itd
yyy 2015-09-15 11:13:56
firma ok
dd 2015-09-28 13:45:52
w same sedno, po co słuchać internetowych ludzi jak można samemu sprawdzić w realnym świecie
very 2015-10-05 16:35:37
A może właśnie firma sie rozwia bo patrząc na stronie w kontaktach jest ponad 20 osób -handlowców i mam wrażenie że ciągle te same nazwiska.
Dlatego najlepiej jak się ma chęć to warto samemu wyrobić sobie zdanie
Ferdek TV 2015-10-07 13:11:56
Wpisujcie więcej opinii bo tak jak wy lubię serfować po ten stronce.
Można się wiele nauczyć, np. jestem genialny, tylko ten świat jest porąb...
Mój szef Jarek mówi, "nikt nie wmówi nam, że czarne to czarne, a białe to białe..."
kicia 2015-10-09 10:07:59
pracowałam w tej firmie. Było w miarę dobrze, ludzie jak wszędzie. Wymagania wysokie, ale gdzie ich nie ma. Pracowałabym dalej ale mam małe dzieciątko i zajęłam się wychowaniem. Liczę, że kiedyś tam wrócę. Mnie się podobało.
Zanim podjęłam pracę też szukałam opinii. Powiem tak, wszędzie rozlewa się żółć tych co nie chcą lub nie potrafią. Taka polska mentalność.
Ps. napisałam swoje odczucia bo uważam, że problem tkwi w ludziach nieudacznikach a nie w firmie. Pozdrawiam bezrobotnych, buziaczki. Kicia.
Mati 2015-10-14 08:20:12
Byłem na rozmowie i za specjalnie niema się do czego doczepić. Co do oferowanej podstawy to bez komentarza ale to wynika z tego że każdy z nas ma inne doświadczenia w pracy. Jedyne co martwiące to że zatrudnia firma Poldrex PPHU i to jak dla mnie mocno słabe.
tomek 2015-10-14 18:10:04
Mati, tak jak mówisz, normalnie się rozmawiało, a co do podstawy to u mnie nie było takiej rozmowy jedynie zapytali ile bym chciał zarabiać
a ten poldex jak zrozumiałem jest ich przedłużeniem i tak sprzedaż ma być tylko tej chemii, mi to w sumie bez znaczenia jak cyfra by się zgadzała na koncie plus fajna praca
mati 2015-10-15 09:39:33
Tomek - to racja. Tylko trzeba pamiętać, że jako PH w tej firmie nie będziesz pracował wieki i następny pracodawca spojrzy na Twoje CV i powie, że pracowałeś w PPHU , a nie Orapi i to jest wtedy zasadnicza różnica (rozpoznawalność marki). Poza tym chodzi też o rozwój - w firmach korporacyjnych itp. jest ścieżka awansu, a w PPHU myślę, że nie. W każdym razie nikogo nie zniechęcam ponieważ dla każdego z nas co innego jest ważne w życiu. Jest teraz spory ruch na rynku i na pewno każdy z nas znajdzie coś dla siebie:)
kandydat 2015-10-15 20:55:18
Koledzy, a ja jutro idę na rozmowę ws pracy do tej firmy. Z tego co czytam to opinia raczej pozytywna. Zasięgnąłem opinii w kilku firmach i stwierdzam, że też jest pozytywna. Zdziwił mnie styl, który prezentują ludzie w firmie. Oni naprawdę wierzą w siebie, w produkt, w życie... I to idę jutro sprawdzić.
P.S mnie interesuje co ja jestem wart, bo wtedy nie będzie potrzebny kolejny wpis w moim cv :)
lipa 2015-10-24 23:58:30
Podstawa to minimum krajowe, marka nierozpoznawalna, 4000 to na dwa miesiące chyba.
brzoza 2015-10-25 13:51:44
To w Polsce jest juze dwa koła do ręki podstawy :)
I przy okazji koleżanka pytała o średnie zarobki -podstawa +premia i zrobienie czwórki do zrobienia jak się pracuje. Jednak jak się czeka żeby marka była rozpoznawalna to może być ciężko; )
ON 2015-10-27 21:30:20
zrobienie tylko czwórki, to jakaś żenada, w handlu do 5000 się zaczyna i to bez łachy
yyy 2015-11-09 16:10:24
Tak jak mówisz 4000 tys to na dwa miesiące. Powodzenia za taką pracę.
Nie ma sensu a takie pieniądze niech sami sobie szukają jeleni . Marka jak marka jeszcze tym bardziej jak nie jest mocno rozpoznawalna to orka orka orka a za 2000 tyś to niech sami sprzedają.
Bob 2015-11-14 16:02:55
Witam mam pytanie a jaki oferują samochód służbowy ? jako narzędzie pracy na stanowisku przedstawiciela ?
ON 2015-11-25 23:06:18
Tak zaglądam tu czasem, boksujecie się tymi komentarzami nic z nich nie wynika.
Tyle lat w Polsce i marka wciąż nierozpoznawalna. Nie wiem jak firma jest zarządzana ale nie wróży to nic dobrego. Ile negatywnych wpisów tylu niezadowolonych/zwolnionych pracowników. Więc szukajcie pracy w innych firmach gdzie pracownik jest doceniany i chce się pracować.
rob 2015-11-26 13:47:12
Każdy ma prawo do swojej opinii
Tak samo do wyboru pracy. Wszystkim nie dogodzisz
jacek 2015-12-06 20:35:01
super, ja tez biegam mariusz i nie nosze skarpetek ;) moze nasze psy sie zaprzyjaźnia ;) jacku dziekje za to, ze wszyestko mi wytłumaczyles. super sprawa z obiekcjami, moge teraz kupowac w biedronce ziemniaki z promoci, kumam system, niezle :) masz chlopie łab na korku. lubie w wolnym czasie jesc ziarno
caBANowy pajac 2015-12-06 20:48:56
A ja nie mam czasu biegać i zazdroszczę bo jestem ciągle na bezrobociu i czasu na nic nie mam no i przede wszystkim pieniędzy. :(
cabanowy pyrak 2015-12-11 13:34:20
dokładnie ma racje kolega. niedługo sie widzimy ;)
cabanowy karzeł 2015-12-11 13:36:06
dokładnie, juz niebawem koleżko ;)
radek 2015-12-11 16:04:05
witam, czy moze macie wiedze, kiedy bedzie rekrutacja w małopolskim?
pozdrawiam
BAN 2015-12-23 09:39:24
hehe
BAN 2015-12-30 12:59:32
jaca nie pękaj, nikt się nie dowie :)
banek 2016-01-04 06:53:51
hehe ale ściema, pr musi byc :)
tomek 2016-01-28 09:13:25
na razie mam inne zdanie
zizu 2016-06-03 18:11:31
zostałem zaproszony na rozmowę na PH ale nie wiem czy jechac? Może ktoś napisać dokładniej ile płacą, jakimi samochodami jeżdżą przedstawiciele? Obecnie pracuję dla innej korpo chemicznej i nie wiem czy warto zmieniać
mer 2016-07-28 10:42:03
Też to widziałem @sara ciekawi mnie jakie godziny są w stanie zaoferować w ogłoszeniu piszą, że "stałe"..bardzo zależy mi na tej wiedzy bo mam dość ciągłego jeżdżenia raz rano raz wieczorem do klienta. Może chociaż tutaj jest to w jakiś sposób unormowane
Jaaao 2016-11-16 18:46:25
Pitolicie, moze w koncu jakies konkrety ile kasy w podstawie na start ???
Andrzej 2016-11-27 12:39:14
A na jakim regionie jak można spytać ?
Zostaw swoją opinię o Orapi-Transnet Sp. z o.o. - Mosina
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orapi-Transnet Sp. z o.o.