brak logo

BIG FORM

Chojnów

Opinie o BIG FORM

anonim 2010-06-29 16:45:25
JEST OK
Anonim 2011-02-07 15:30:56
Czujesz się jak akwizytor.Właściciel to kmiot któremu słoma z butów wystaje.Za wszystko potrącają ci kasę, tak że sam nie wiesz ile zarobisz. Omijajcie szerokim łukiem.
anonim 2011-02-07 15:50:27
Zarobki 7500-17500 , ale się obśmiałem. Chyba roczne.
anonim 2011-05-08 11:03:27
Jak ktoś jest cieniasem i leserem to mozę zarobi tą kwotę rocznie. Są tacy, którzy twierdzą że są swietnymi handlowcami, a pozniej tylka im sie nie chce ruszyc w teren i maja lipna sprzedaz. A samo sie nie sprzeda. Nieraz wystarczy wejsc do klienta i przedstawic oferte, niekiedy trzeba powalczyc z klientem, ale trzeba pracowac. Szef to uczciwy czlowiek i jak PH nie oszukuje to jest wszystko ok. Jak jestes dobrym handlowcem to spokojnie zrobisz 20-30tys. w m-cu. Kasa zawsze na czas.
lolo 2011-06-19 20:24:46
Praca jest wporzo. Nigdy nie zostałem oszukany przez szefa. Prosta zasada - pracujesz to zarabiasz, nie pracujesz - wiadomo, z pustego to i Salomon nie naleje. Ludzie chcieliby najlepiej pracować godzinę dziennie i kokosy zarabiać... Dobry handlowiec poradzi sobie bez problemu i będzie zadowolony na 100%
anonim 2011-11-04 19:00:52
straszne,było by fajnie gdyby nie oceniano charakteru tylko pracę i aparycje o której się mówi na rozmowie.Szkoda że szef tej firmy nie wie jak szkolą jego pracownicy innych tj.1.brak punktualności2.ciągłe rozmowy prywatne3.obgadywanie kolegów z pracy4.i dyskwalifikacja dobrego zadatku na świetnego przedstawiciela tylko ze wzgląd na jego swietne warunki np.prestiżowe,powinien tego dopilnować szef gdyż zawierza ludzią któży mają mu zamiar w niedługim czasie wiwinać niezły numer lub są w firmie tylko dlatego że płaci im zus i są na zwykłej umowie a nie na działalności.Przykre ze losem ludzi któzy chcą tą pracę muszą decydować tacy egoiści i niedobrzy ludzie nie jest ich wielu w tej firmie więc łatwo się domyśleć kto to!Polecam tę pracę ale oszczegam ludzie którym zależy a są np.atrakcyjni i zdolni będą eliminowani a ładne kobiety i zdolne jak trafią na szkoleniowca
kobietę z tej firmy odpadną z hukiem!!!!nie warto się stresować!tych którtch wybierają też sie póżniej nie sprawdzają itd....SZEFIE postaw na młodą kadrę jak chcesz dalej zarabiac miliony i nie obawiaj się zatrudniać młodych atrakcyjnych ludzi którym zależy.
bolek 2011-12-08 17:08:45
moim zdaniem za duzo dobrych rzeczy mowi sie na poczatku, jak by NIE BYLO I ILE BYS NIE PRACOWAL w koncu przy tej dzialalnosci zezra cie podatki,zus(ktory zwracaja TYLKO za przepracowane dni), a paliwo to nie wspomne!!!!!!jestes w czarnej dupie przy rozliczeniu za wszystko odciagaja szef patrzy na siebie, niedlugo bedzie musial patrzyc jak utrzymac starych pracownikow przy rosnacych kosztach i cenach paliwa!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE I HANDLOWCY SA FAJNI ALE NIE POLECAM NA RYNKU JEST W CH TAKICH FIRM A LUDZIE MAJA ICH DOSYC BYLO KROTKO A INTENSYWNIE I NIE MA ZA CZYM TESKNIC OMIJAJCIE
NA SWOIM 2011-12-09 19:05:36
A CZYM STARSZY HANDLOWIEC RÓZNI SIĘ OD MŁODSZEGO???
NAPEWNO MA LEPSZE PODEJSCIE DO PRACY , SYSTEMATYCZNOŚĆ I LEPIEJ SOBIE RADZI Z KLIENTAMI.
MŁODSI CHCA ZAROBIĆ I NIC NIE ROBIĆ , A ZAPIPSZAĆ TRZEBA CHOCIAZBY NA MARŻĘ ALBO PRĄD JAK NIE WYPRACUJESZ TO NIE MA - NIC NA SWIECIE NIE MA ZA DARMO.
CHCIELIŚCIE AMERYKI TO JA MACIE . PRZESTAŃCIE BECZEĆ A ZACZNIJCIE ROBIĆ PO 10 GODZ. MIN. TO ZAROBICIE NAWET 25000 MIESIĘCZNIE.
CO DO SŁOMY - COZ TO WAM PO TYCH WYPOWIEDZIACH - SŁOMA Z PAPCI WYSTAJE . ZERO KULTURY - BIZNESMENI - PSIAKREW. 7500 ZA 2 GODZ. PRACY W MIESIĄCU .
PRZYJMIJCIE SIĘ DO FMCG NP. SKAWY TO ODLECICIE PO TYGODNIU 1300 NA SWOIM , ALBO DO KRAFTA TO SIĘ ZES....CIE 3000 NA MIESIĄC , A PLANY I TELEFONY PO PÓLNOCY TO NORMALKA . DLA WAS ZAWSZE JEST LEPIEJ TAM GDZIE WAS NIE MA , ABY COŚ O TYM POWIEDZIEĆ TRZEBA POPRACOWAĆ W KILKU FIRMACH I BYC W TYM FACHU NA RYNKU 15 LAT. ZA GRANICA ZAPIPSZACIE ZA GROSZE A W POLSCE ZA DARMO CHCECIE KUPE KASY . WSZYSTKO KOSZTUJE. POZDRAWIAM WSZYSTKICH MŁODYCH I GNIEWNYCH HANDLOWCÓW , SKRZYWDZONYCH PRZEZ FIRMY , LOS , KRAJ I UKOŃCZONE STUDIA , KTÓRE NIE DAJĄ IM PIENIAZKÓW ZA DARMO !!! MAM PORADE DLA WSZYSTKICH - U S A TAM SIĘ DOROBICIE Z WASZYMI DYPLOMAMI - ZACZNIECIE OD ROZWOZU PIZZY - POWODZENIA
KUJAWIAK 2011-12-22 01:12:15
Szanowni koledzy handlowcy!!!!!!
Miejcie trochę godności i honoru . O ile wiem to praca w tej Firmie jest na swojej działalności , więc w czym problem??
Robisz swoje , wystawiasz FV i bierzesz kase , Menadzer może ci naskoczyć , jesli masz efekty to widocznie się boi o stołek.
Menadzer kieruje zespołem ludzi na etacie ale nia ma prawa kierować firmami , które wspołpracuja z Big Form wykonując usługę marketingową , Ot wszystko.
Co do szefa - coz jeśli robia go w konia jego sprawa jesli im wierzy.
Co do poziomu Menadzerów , jesli obgadują innych handlowców , naciagaja firme na kase i zajmuja się pierdołami - cóz nie warto tu pracować !! Dobry handlowiec to skuteczny handlowiec!!
Jesli zaspól sprzdazowy jest na swojej dziallnosci - to taka kadra jest niepotrzebna -
poprostu szkodzi. I to tyle pozdrawiam mapiarzy . Z waszych wypowiedzi wynika iz najlepiej jakby w Big Formie pracownik miał min. 60 lat- wtedy nie jest zagrożeniem dla Menedzęra - a może powinniście sobie postawić ambitny cel ??? Dopiąć swego i odmłodzić kadre , albo zająć ich miejsce i przeprowadzić restrukturyzację ?? Stare kraby zawsze szkodzą bo sa niereformowalne i zadufane w sobie- pomyślcie o tym i Szef także niech pomyśli!!!! Wesołego 2012 !!!!!!!!!!!
anonim 2012-01-26 20:57:39
Do Wszystkich zainteresowanych pracą w Big Form !!!
Z uwagi na fakt, iż handlowcy firmy Big Form współpracują z ludźmi na poziomie, właścicielami małych i dużych firm muszą byc ludźmi taktownymi, kulturalnymi, inteligentnymi i przede wszystkim atrakcyjnymi. Nie zgodzę się z powyższą opinią, bo w Big Formie jest miejsce dla ludzi, którzy posiadają powyższe cechy i mają wygląd i prezencję zachęcającą do rozmowy. Handlowcy Big Form kształtują wizerunek firmy w terenie i są wizytówką firmy, jeśli swoim wyglądem będą zniechęcac do rozmowy to wszyscy będą ich gonic i efektów nie będzie. Atrakcyjni ludzie, umiejący rozmawiac z drugim człowiekiem i mający ogólne pojęcie o tym czym jest REKLAMA, świetnie radzą sobie w firmie, tylko muszą wyjezdzac do pracy i odwiedzac firmy na terenie wydania, bo klient sam do nich nie przyjdzie. W interesie wszystkich w firmie od szefa,poprzez managera, jak i samego handlowca jest to, aby człowiek mial efekty, dlatego nikt nikomu klody pod nogi nie rzuca i wszyscy w miarę swoich mozliwosci sobie pomagaja. Potwierdzeniem na to jest kadra handlowa pracująca w firmie na swoich terenach po kilkanascie lat i obsługująca swoich klientów od takiego okresu czasu. Pozdrawiam !!!
anglosas 2012-01-28 12:28:21
Czy tę Opinię pisał sam szef czy może menager Big Form??
Byłem kiedyś na szkoleniu w Big Formie - bez komentarza.
Menager notorycznie spóznieł się do hotelu. średnoi 2-3 godz.
Praca w terenie - 2-3 godz. Dwie wizyty u klientów , jedna umowa i zero rozmowy handlowej.
Odwiedzaliśmy tylko klientów z poprzedniej edycji , nowych zero - powód prosty - własciciele gnali menagera az buczało.
Czasami wydawało mi się iz KIEROWNIK REGIONU - nie wiem po co , itak pracujemy na swoim , robił wszystko aby mnie zniechęcić do tej pracy - powód moim zdaniem prosty- miałem wieksze doswiadczenie i przygotowanie jak TA OSOBA , zasiedziała w firmie kilkanascie lat.
To było mozna wyczuć na kilometr , poza tym kompletny brak profesjonalizmu - zwracanie uwagi szkolacemu przy kliencie jest niedopuszczalne !!! w żadnej firmie , tutaj to norma .
Rozmowy z innymi menegerami prze telefon to norma - gadaja non stop, i obgaduja innych PH jawnie az chce sie wyjść w samochodu.
Innym startujacym do tej firmy życzę szczęścia - pani menager wyliczył ile zarobię - jak wydam mapę z dodatkami w porywach 9000 brutto, pytanie tylko czy ja wydacie???
Mapy to juz przezytek , bardzo mało klientów w to chce wejść - praktycznie 0 skuteczności , kazdy ma strone i banery albo inne formy reklamy np. ulotki, ja osobisci podczas pracy z menagerem nie widziałem żadnej z ich map w miejscach kolportazu wiec??????
Walka z klientem nieswiadomym , i małym to jak walka z wiatrakami ,
uwaza cię za naciagacza i cwaniaka - nawet po stroju - taki mamy w Polsce przekrój biznesu . Firmy duże i konkretne nawet cie nie wpuszczaja - szkoda im kasy .
Co do konkurencji cóz jest tańsza i skuteczniejsza wiec wchodzi na rynek pod róznymi nazwamii łoi tyłek Big Formowi i innej firmie wydajacej mapy. Potem znika i kasuje , i powstaje nowa firma i tak w kółko a klient wyrolowany - cóz wszystkich mierzy równo!!
To tyle , życzę wszystkim powodzenia w tym BOSKIM kraju , obrotów i zysków , dla mnie tutejsze opisy sa troszke smieszne , kazdy chwali swoje , prawda natomiast lezy zawsze posrodku!




1
xyz 2012-02-28 18:57:21
poszło ogłoszenie na Wrocław, Legnicę, Wałbrzych nastąpiła rotacja?
poszukiwacz pracy 2012-04-21 09:16:45
uwaga ????!!!!!!!!!!
czy w tej firmie wogule ktos pracuje?? na pracuj pl i praca pl non stop szukaja handlowców ze wszystkich województw.
czy ktos wie o co chodzi?? taka rotacja czy ściema a moze nie płacą .
cięzko jest wydać kase na koszty i vat i nie miec zapłacone - to jak jest???
jesli ktos coś wie niech napisze
czekam
łowca debili 2012-04-21 18:06:51
pracę w tej firmie zaczynasz od szkolenia, prawdopodobnie ludzie którzy szkolą odrzucają kandydatów,taka lokalna klika,nie polecam
MIKOŁAJ 2012-09-10 17:56:10
powiedzcie jak to jest jeśli podpisałem umowę i teraz chcę się wycofać jakie są tego konsekwencje//
anonim 2012-10-27 21:15:40
odejdziesz i tyle nic nie moga Ci zrobic..
Anonim 2012-11-27 12:21:17
Jakie samochody dają po 3 miesiącach?
Jak to oszukuja na kosztach?nie płacą za paliwo?
anonim 2012-12-03 22:40:38
pandy,lanos,yaris zajechane z deka,na lepsze trzeba zap...;),na kosztach nie tna,bo masz dzialalnosc to Ty ponosisz koszty swojej dzialalnosci podatki, zus itp,aha i za paliwo sam placisz niewazne czy robisz 100km czy 20km,umowa agencyjna na samej prowizji,bez podstawy,dostajesz kase jak wydasz plakat i zbierzesz kase od klientów(85%)inaczej kasy nie ma,wiec troche to trwa.zalezy jeszcze jaki masz teren, bo nie wszedzie ta reklama rozchodzi sie jak cieple buleczki...sam ocen
1
2013-09-27 19:25:40
Bylem i widzialem.... szkoda kasy, swojej kasy... co to za praca gdzie wiecej wydajesz a nizeli zarobisz ? no chyba ze was kreci czekanie na swoje miesiacami....
2
były 2013-11-19 20:20:49
a ja dodam,że kasy tu nie zarobicie... same obietnice bez pokrycia... (usunięte przez administratora).. jak policzycie sobie wszytko to okaże się, że jeszcze dołożyliście do interesu... brak słów...
1
kidd 2014-02-13 10:27:03
nie polecam nikomu!!!!!!!! nic się nie zarabia a nawet trzeba dokładać
3
handlowiec BF 2014-03-29 07:55:06
Powyższe opinie dotyczą ludzi, którzy myśleli,że wystarczy wyjechać w teren i już zarobią kasę. Niestety w tej pracy najistotniejsze są umiejętności sprzedaży, pozytywne nastawienie i chęć pracy, jeśli tego zabraknie to niestety efekty mogą być takie jak opisali poprzednicy. Jeśli jesteś dobrym handlowcem i pracujesz to zarobisz świetne pieniądze. Jak uda się Wam dostać do firmy to przekonacie się, że pracują tu handlowcy od kilkunastu lat,zarabiają świetne pieniądze i zamierzają pracować do emerytury. Życzę wszystkim powodzenia!
anonim 2014-04-28 14:42:37
Pracz wymagajaca. Trzeba byc mocno przekonanym do reklamy, ktora sie proponuje, a i tak nikt tego nie bierze... Praca zalezna od terenu, mialem teren, na ktorym sie sprzedawalo, ale na innym wyplulem flaki i nic. Ogolnie gdy podliczylem okres pracy to stracilem. Nie rozumiem komentarzy o szefie i innych, bo to naprawde spoko ludzie, a prezes spoko czlowiek, ale zeby tam pracowac trzeba miec na poczatku sporo pieniedzy miec odlozonych, zeby na pierwsze chude miesiace starczylo (zanim sie wypracuje klientow i teren). Ja mialem ich za malo. Ale powtarzam ludzie w firmie spoko, a inni w zlosci rozne rzeczy wypisuja.
yahoo 2014-07-27 19:40:30
Szef tylko o sobie myśli, ludzie w biurze ponoc na zlecenie pracują, a co do ph to jest grupa która długo pracuje w tej firmie ale często jest duźa rotacja nowych, i tyle
1
STACHU 2014-10-22 11:13:20
zamierzam podjąć prace w BIG FROM. napiszcie coś co do samej umowy ,weksli bo już kiedyś dało mi to w kość i nie chciałbym drugi raz popełnić tego błędu. No i co do samej sprzedaży bo to chyba nie łatwy temat w tych czasach i jestem trochę rozdarty co do decyzji. Pozdrawiam z góry dzięki.
były 2014-11-23 11:37:44
Odpuście sobie prace…. więcej stracicie a niżeli zarobicie… Bzdura totalna, a mapy???? Ktoś z Was by to kupił za takie pieniądzę?
1
koleszka 2015-01-07 21:48:58
jeżeli pracujesz 6-7 h dziennie, to skompletowanie klientów na plakat nie powinno zająć więcej niż 25 dni, prowizja za plakat(format A1) wynosi ok. 7-8 tyś netto + premie miesięczne, także jeżeli chcesz spokojnie zarabiać 3,5-4,5 tyś miesięcznie a przy tym jesteś solidnym, profesjonalnym, elokwentnym człowiekiem to spokojnie dasz radę, plakaty są wszystkim znane, a więc nie ma obawy o znajomość produktu ze strony potencjalnych klientów, jeżeli wydajesz 1 plakat na 2 m-ce w roku to masz ok. 55-60 tyś netto na rok, także całkiem przyzwoite pieniądze
Kamil 2015-02-21 14:46:52
Z tego co wiadomo to firma specjalizuje się w projektowaniu graficznym na potrzeby reklamy i poligrafii. Oczywiście żeby móc wykonywać taką działalność trzeba mieć wykwalifikowany skład, ale wydaje mi się, że o to akurat nie ma się co martwić. No chyba, że chcą oszczędzać na pracownikach to w takim przypadku wątpię żeby ktoś im poszedł za marne pieniądze.
Kasia 2015-03-20 21:50:37
Ktoś pracował w tej firmie jako grafik?
olo 2015-10-29 09:17:39
a czy mozecie napisac dikładnie na czym polega praca ph w tej firmie. piszecie ze mozna utopic kase? na czym polega praca na swojej dzialalnosci u nich? jak oni sie rozliczaja?
brajan16 2016-01-06 21:18:53
Czy orientuje się ktoś jak wygląda praca na stanowisku kolportera plakatów w tej firmie?
kac 2016-05-15 10:40:22
ja również zastanawiam sie jak wyglada zatrudnienie w firmie ale na stanowisku Przedstawiciela Handlowego, napiszcie prosze jaką macie podstawę wynagrodzenia oraz ile najwiecej mozna w mieisacu wyciagnac na premiach, widizalem ogloszenia i jestem zainteresownay.
Ewelina 2016-11-23 11:21:01
Zdecydowanie nie polecam tego pracodawcy. Handlowcy mają obcinane pensje za wszystko co tylko da się wynaleźć, tak że nic nie zostaje.
Zostaw swoją opinię o BIG FORM - Chojnów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIG FORM