logo Henkel Polska Sp. z o.o.

Henkel Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Henkel Polska Sp. z o.o.

Henkel jest OK 2017-01-04 09:24
Zarabiałem więcej niż 8.000zł, to była stawka podstawowa. Po zmianie pracy moja pensja podstawowa był o kilkadziesiąt procent wyższa., do tego dochodziły rozmaite dodatki. Ważne jest aby nie pracować w jednym miejscu za długo. Tak dla higieny psychicznej.
oczy_aniola 2017-01-11 10:14
Czesc
Mam pytanie odnosnie ISCM. Jutro jade na rozmowe i chcialbym sie dowiedziec o realnych warunkach placowych jakie tam sa w przypadku henkla. Nie wiem czy będą to detergenty czy kosmetyki. Stargard ISCM jest tak zle??? Czy prawda jest po srodku?:)
Mikoś 2017-01-12 14:42
Chyba raczysz żartować z innych. Może straciłeś prace w Henklu i masz straszną złość do szefostwa. Wyobrażam sobie co czujesz po stracie posady za taka kasę! Niestety jak się ma taką fuchę trzeba się trzymać mocna i pracować z pełnym zaangażowaniem.
Henkel jest OK 2017-01-13 14:10
Z Henkla sam odszedłem. W zgodzie. Do firmy, gdzie na starcie otrzymałem pensje wyzszą o kilkadziesiąt procent. Nie rozumiem Twojej uwagi o stracie pracy (nie straciłem, sam odszedłem) i mitycznej "złości" do kierownictwa. naprawdę, nie wiem co masz na myśli.
Henkel jest OK 2017-01-13 14:11
Z Henkla sam odszedłem. W zgodzie. Do firmy, gdzie na starcie otrzymałem pensje wyzszą o kilkadziesiąt procent. Nie rozumiem Twojej uwagi o stracie pracy (nie straciłem, sam odszedłem) i mitycznej "złości" do kierownictwa. naprawdę, nie wiem co masz na myśli.
Yogi 2017-01-15 08:14
Beznadziejna firma zatrudnienie przez agencję ,działalność gospodarcza,system prowizyjny chyba wymyślili po to aby jeszcze więcej wywieźć za Odrę ale na pewno aby nie dać ludziom zarobić.Schwarzkopf już od dawna jest do bani teraz do tego dołączyły Detergenty.Uwierzcie wiem co mówię.Jak macie szukać pracy w tych dwóch działach to bardzo odradzam.Pozdrawiam i wszystkiego dobrego na 2017r.
6
oczy_aniola 2017-01-16 09:09
Yogi mozesz uscislic nacym ta beznadziejnosc polega???
Bo system prowizyjny jest chyba wszedzie w handlu mi zaproponowali umowe o prace wiec dzialalnosc odpada.
Co jestw schwarzkopf do bani??? Znam bardzo dobrze produktu wiadomo ze czesc lepiej rotuje czesc nie ale nierozumiem tego ,, do bani,, daj cos wiecej!
Kolo 2017-01-16 11:54
Henkel to firma dla ludzi chcących pracować!! Nieudaczników nie potrzeba ponieważ tylko psują atmosferę. Wszędzie do pracy potrzebne jest zaangażowanie. Ja tu pracuję i jestem bardzo zadowolona. System prowizyjny jest ok dla ludzi pracujących i to jest ok.
Henkel jest OK 2017-01-18 13:41
Zaangażowanie? Cudne. W polskich warunkach oznacza to bezsensowną, nieefektywna, wielogodzinną orkę.
W pracy potrzebna jest efektywność, zdrowy dystans, nieangażowanie się emocjonalne które zawsze prowadzi do szybkiego wypalenia zawodowego, wypełnianie obowiązków zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. I efekty szybko przychodzą.
Czego i Tobie życzę.
2
Kolo 2017-01-19 12:37
Zupełnie niepotrzebnie się denerwujesz. Zawsze możną zmienić firmę!. Może tam będą mniej wymagali?
Henkel jest OK 2017-01-21 15:16
Kiedyś zrozumiesz różnicę między efektywności i wydajnością. Im prędzej tym lepiej dla Ciebie. A zaangażowanie to pojęcie pustak. Znaczy wszystko i nic.
Pozdrawiam
1
Kuba 2017-01-22 21:36
Hahaha ze tak powiem.1800 jest dla Ciebie ok?? Widać ze nie masz żadnych ambicji. Siedź tam i sobie układa w półkach, wycierać je z kurzu, stawiaj standy i słuchaj bzdur swojego szefa. HENKEL NIE SZANUJE LUDZI ZATRUDNIONYCH PRZEZ FIRMĘ ISCM sp z o.o.Ma ich za nic a traktowanie jest poniżej godności. Teraz Lidl płaci więcej niż Henkel. Widzę różnice gdy kilka miesięcy temu zmieniłem prace. Teraz wiem za co pracuje, a szef wymaga i szanuje swoich ludzi. Organizuje wyjazdy na narty, spotkania i szkolenia. Pierwsza pensja jaka dostałem była wyższa o 2,6tys wyższa od pensji w Henkel. Nie przesadzam. Życzę wszystkim aby trzymali się z daleka od pracy dla firmy Henkel w dziale Schwarzkopf. Pracy w Polsce jest dużo za lepsze pieniądze i w lepszej atmosferze.
12
Bono 2017-01-25 09:55
Komentarz chyba napisany przez kogoś z kierownictwa niewolnictwa :)
4
Skośnooki 2017-01-29 17:28
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Każdy musi pilnować swojej pracy i nie wzorować się na nieszczęśliwych osobach.
1
Robo 2017-02-02 20:58
W Henkel nie warto pilnować pracy
1
Miki 2017-02-03 22:19
Czym kierują się osoby ciągle narzekające? Może są inspirowane do wykonywania tych wpisów? Henkel to jest Firma.
Zalamany 2017-02-04 16:48
Hej.
Pojawiło się ogłoszenie na managera w kanale mt (nowoczesny dla mniej wtajemniczonych) na lubelskie i mazowieckie. Pomyślałem ze super fajnie złożyłem dokumenty po paru dniach telefon- dzwoni pani miła uśmiechnięta ze firma Henkel jest zainteresowana moja osoba wypytała mnie o wszystko wysłała mi materiały case study- dala dwa dni do wypełnienia i odesłania i zaprosiła na 2 etap rekrutacji.
Ucieszyłem się ze jest szansa na rozwiniecie swojej kariery zawodowej. Oczywiście musiałem wziąć urlop jednodniowy ( jestem ciągle aktywny) ale jak jest szansa to czemu jej nie wykorzystać. Wsiadłem w auto i jadę -tylko 230km w jedna stronę. Ale co tam-może będzie warto. Oczywiście dotarłem na umówioną godzinę. Wszedłem do pokoju zapoznałem się z rekruterami a pan M. mówi mi ze zaistniała mała pomyłka w ogłoszeniu i oni szukają na kanał tradycyjny i czy jestem nadal zainteresowany?
Ręce opadają -jak by nie można było napisać maila zadzwonić wysłać gołębia ku...wa. Jak tak podchodzą do rekrutacji to jak oni później funkcjonują z ph.?Podziękowałem i wróciłem wkur....ny do domu. Miałem czas pomyśleć o firmie henkel bo miałem do domu tylko 230km.
Pozdrawiam.
16
AP 2017-02-06 20:39
Pracowałem w Henklu przez 5lat i od momentu w którym podjąłem prace czyli w roku 2010 do 2015 kiedy się zwolniłem( sam odszedłem ) firma w której chciało się pracować zmieniła się w dobrowolny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Firma potrzebuje niewolników a nie ludzi myślących. .. Pomijam formę zatrudnienia czyli działalność gospodarcza. Wymagania w obec pracowników wzrosły dwukrotnie a pensja bez zmian. Praca PH w home and laundry to min 8h w terenie i 2h w domu przed komputerem czyli tabelki i 100 zdjęć z ekspozycji miesięcznie. Z całego serca odradzam! !!
10
Zenon 2017-02-06 23:00
Wyzysk i nie ludzkie traktowanie! !!
3
Obrona 2017-02-07 19:09
Czy Ty człowieku pracowałeś w tej firmie? Pracować trzeba wszędzie a tu jest jeszcze większa perspektywa pracy na lata.
Zenon 2017-02-08 12:15
Tak się składa że pracowałem i w pełni podtrzymuje moja wypowiedź. Ciekawy jestem czy Ty tam pracowałeś że bronisz firmy która traktuje pracownika (człowieka ) jak niewolnika. .. Perspektywy w Henklu. .... to się uśmiałem. Jedyne co możesz oczekiwać od tej korporacji to wyzysk za marne grosze... Jeżeli masz zaburzone poczucie swojej wartości i czujesz że nie stać cię na nic lepszego -wysyłaj Cv
1
Zenon 2017-02-08 12:15
Tak się składa że pracowałem i w pełni podtrzymuje moja wypowiedź. Ciekawy jestem czy Ty tam pracowałeś że bronisz firmy która traktuje pracownika (człowieka ) jak niewolnika. .. Perspektywy w Henklu. .... to się uśmiałem. Jedyne co możesz oczekiwać od tej korporacji to wyzysk za marne grosze... Jeżeli masz zaburzone poczucie swojej wartości i czujesz że nie stać cię na nic lepszego -wysyłaj Cv
2
CHWD Henkel 2017-02-08 23:29
Firma z zasadą kolesiostwa. Jesteś kolesiem kogoś z "gory" dostaniesz fajniutki fotelik z masażem. Jesteś ambitnym i dobrym pracownikiem a znajomości nie masz - układasz w półkach. No chyba ze jak Pani Małgorzata szantażystka - dupeczką do celu. Jak kto lubi.
7
Mikołajek 2017-02-19 14:51
Nie mogę się zgodzić z wpisami bo to nie jest prawda. Pracuje tu od dawna, mam już wypracowana swoja pozycje w firmie i wiem, jak ktoś udaje pracę to ma problemy. Zwalanie na innych i szukanie dziury w całym!!
2
Joanna 2017-03-01 08:37
@Mikołajek jak długo pracujesz już w firmie? Mógłbyś opowiedzieć jak Ty odbierasz Henkel Polska Sp. z o.o. jako pracodawcę? Jakie są dobre strony pracy w firmie?
xxx 2017-03-03 19:39
Praca w henkel kiedyś była super niestety zmiana systemu motywacyjnego (nowi szefowie) jeżeli jednego parametru nie zrobisz podstawa 1800 a co najlepsze straszonko za dużo wymagań na raz odradzam prace
1
Joanna 2017-03-06 09:04
@xxx jak długo jesteś związany z Henkel Polska Sp. z o.o.? Mógłbyś więcej powiedzieć na temat benefitów i systemów motywacyjnych stosowanych w firmie?
KAR 2017-03-12 21:47
Ja nie pracuje jakiś czas dla Henkel. Pracowałem zatrudniony przez ISCM SP. Z O.O. Na początku było całkiem sympatycznie. Pomijam fakt, że zadna z obietnic podczas rozmowy o pracę nie została dotrzymana. Po roku zmienili się ludzie na "stołkach" . Zaczęły się nerwy, zastraszania, narzucania sposobu myślenia i traktowanie ludzi jak śmieci. Rozliczanie z każdego kilometra, limity rozmów telefoniczny itp. Do tego praca na własnym komputerze i własnej drukarce. Nawet za tusz i papier nie było zwrotów. Wyplata 1.7-1.9 netto. Nic tylko uciekać. No i udało się. Pracy w kraju jest dużo. I wszędzie lepiej płacą i lepiej traktują ludzi. Nie polecam pracy dla Henkel w dziale kosmetyki czyli Schwarzkopf.
7
Joanna 2017-03-13 09:13
A jakie możecie podać plusy pracy w firmie Henkel Polska? Chętnie też usłyszymy co myślicie o świadczeniach dla pracowników, które oferuje firma. Więcej o nich przeczytacie na oficjalnej stronie internetowej. http://www.henkel.pl/kariera/dlaczego-henkel/co-oferujemy
Nieznajoma 2017-03-24 21:34
Firma nie jest zła. Pracowalam tam kilka lat. W firmie panuje atmosfera niby radzinna ale w rzeczywistości jest innaczaj. Zazdrość podkładanie nóg itd. Lepsze stanowiska obstawione. W firmie panuje zasada ze lepiej zatrudnić glubszego od siebie. Wiele dobrych i mlodych ludzi odchodzi z tej firmy bo sie ich nie szanuje.A jak zwalniają to zwalniają z dnia na dzień bez skrupułów nie liczy sie dla nich pracownik z 10 stażem. Najgorsze sa zaklady po za Warszawą. W Warszawie rozdają karty. Przyjmując się w tych zakladów masz pracować nie odzywać się ze stałą stawką przez lat. Niby są podwyzki inflacyjne ale dzielone wedlug nie wiadomo jakich zasad.
1
PSZ 2017-03-26 10:23
A zauważyłeś/zauważyłaś, że te wg Ciebie narzekajace osoby same się zwolniły i mają dużo lepsze warunki pracy niż w Henkel? Co świadczy o Henkel jako złym pracodawcy.
1
Joanna 2017-03-27 09:23
@Nieznajoma dawno pracowałaś w firmie? Chętnie dowiemy się jakie są plusy pracy w Henkel Polska, a co warto by poprawić.
MKowalski 2017-04-03 20:43
Jestem wieloletnim pracownikiem firmy Henkel detergenty zatrudnionym oczywiście przez agencję i uwierzcie mi wiem co mówię .To co dzieje się obecnie po zmianach kierownictwa to jest dramat !!!A propo's nie dziwię się kolegom ze schwarckopfa bo głównym sprawcą szmacenia ludzi jest były dyrektor z kosmetyków (nazwisko najbardziej popularne w Polsce),najlepsze jest to że nawet pierwszy dyrektor się go boi a że jest calkiem świeży w branży to dał sobą sterować. Słyszałem juz o leczeniu psychiatrycznym i dwóch zawałach i to w ciagu roku a jeden zawał na bank przez posunięcia dyrektora !!! .Zastraszanie spotkaniami indywidualnymi w Warszawie i temu podobne. System motywacyjny zrobimy celowo tak żeby jak najbardziej utrudnić zarobienie godnych pieniędzy ,a żeby było łatwiej dwieście ,trzysta zdjęć w miesiącu ,bo dyrektor ma taki kaprys .Podstawa dramatycznie niska 1600 na rękę ,a premie dla nowych pracowników tylko na papierze , mało realne ,98 % pracowników którzy pracują od dawna w tym roku roku nawet nie zbliżyła się do najlepiej płatnej skladowej premii .Ignorancja i dyletancja na porządku dziennym, jest jeden myśliciel .Zdecydowanie nie polecam szkoda zdrowia a sam rozglądam się za pracą. Szkoda firmy bo przez lata był na prawdę dobrym i rzetelnym pracodawcą !!!
6
Joanna 2017-04-04 08:51
@MKowalski rozumiem, że pracownikom ciężko zdobyć możliwą premię. Czy taka sytuacja dotyczy pracowników zatrudnionych przez agencję, czy również bezpośrednio przez firmę?
MKowalski 2 2017-04-04 12:06
@Joanna - Moze by sie Pani wczytała w cały kontekst wypowiedzi !!!
2
MKowalski 2017-04-04 21:29
Szanowna Pani
Jeśli rzeczywiście jest Pani zainteresowana szerzej tematem a nie wybielaniem i zamieceniem pod dywan to zapraszam do podania kontaktu.
1
Chester 2017-04-06 11:40
Witam.
Pojawiło się ogłoszenie ogłoszenie o pracę jako preseller ds systemów dociepleń, zatrudnienie przez otto work service. Czy ktoś wie jak wygląda praca presselera? Jakie auto, wynagrodzenie? Jak w praktyce wygląda zatrudnienie przez tę agencję?
Za góry dziękuje za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam.
AS 2017-04-08 18:14
Ja byłem w kosmetykach zatrudniony przez ISCM. Była Fabia nowa w podstawowej wersji i diesel. Limity kilometrów i codzienne wypełnianie karty drogowej. Kasa 1,7-1,8 na rękę. Miałem nad sobą PH zatrudnionego przez Henkel. Nigdy w niczym nikt nie pomagał. Tylko rozkazy i wyzwiska. Układałem non stop w półkach, wystawiam standy i bylem ciągle brudny od kurzu. Do tego ciągle prezentacje ze zdjęciami. Wieczne niezadowolenie na porzadku dziennym. Na święta w grudniu 150zl. Na Wielkanoc nic. Żadnych szkoleń i wyjazdów integracyjnych. Podsumowując chamstwo i brak szacunku. Każda praca jest lepsza od pracy dla henkel.
3
Lotto 2017-04-09 15:55
Hej zaaplikowalem na stanowisko stazysty w kontrolingu w warszawie. Rekruterka wspomniala ze umowa jest od firmy henkel a nie od posrednikow. Chodzi o staz 2 letni. Orentuje sie ktos jakie moze byc wynagrodzenie??? Wspomniane zostaly takze 13 pensje i czasem 14. Who know's
Joanna 2017-04-10 09:26
@MKowalski kontakt do mnie znajdzie Pan po najechaniu na ikonkę mikrofonu obok mojego imienia. Jednak dobrze, gdyby informacje o których Pan wspomina były dostępne dla wszystkich użytkowników forum. Zachęcam więc do zostawienia swojego komentarza właśnie tutaj.
1
zainteresowany 2017-04-21 21:21
Pojawiło się również ogłoszenie na PH dla Henkla przez OTTO Work Force Polska Sp. z o.o. do sprzedaży takich marek jak: Pattex, Pritt i Metylan.
Może ktoś z Was zna warunki zatrudnienia, jaka podstawa netto, ile wizyt dziennie, pod kogo pisany jest towar, czy 8h w terenie jest realne, jakie auto, gps, obkeljone, można prywatnie jeździć?
Z góry dzięki
Piter 2017-05-04 16:36
Pracowałem w henklu kilka ciężkich lat i miałem okazje współpracować z gościem. Ogromna wiedza i duże wsparcie dla tych którzy chcą pracować. Z tego co piszesz wnioskuję, że jesteś leniem i lewusem dlatego nie podoba Ci się że ktoś może wymagać czegoś więcej niż wypicia kawy rano :))) Mniej kawy, więcej pracy a i z sercem nie będzie problemu.
Firma jak typowy koncern - dają dobre narzędzia ale sporo wymagają. Ludzie to cyfra w tabeli a praca do późna, ciągły monitoring ale zdobyte doświadczenie umożliwiło mi awans. Chociaż łatwo nie było polecam dla ludzi którzy chcą zarabiać i się rozwijać. Pozdro dla ekipy z Warszawy !
2
Piwko 2017-05-08 12:09
@Piter Chcę przyłączyć się do tej wypowiedzi gdyż jest prawdziwa. Firmy międzynarodowe są wymagające ale tam się zarabia.
PHandlowiec 2017-05-08 20:15
Witam,

brałem udział w procesie rekrutacji na stanowisko:
Przedstawiciel do spraw kluczowych klientów obiektowych / Doradca Techniczny

Rekrutacja trwała prawie 3 miesiące - telefoniczna wywiadownia + 3 spotkania face2face z kierownikami, dyrektorami, HR i techniczne. Poświęcony czas na dojazdy łącznie ze spotkaniem w Warszawie, marne 3 godziny jazdy w jedną stronę.

Po obietnicach otrzymania odpowiedzi TAK lub NIE, skończyło się na nie odbieraniu telefonu!

Jak dla mnie porażka, szkoda czasu! Za poświęcony czas nawet nie mam do dzisiaj odpowiedzi jak się zakończył mój proces rekrutacji. Dno!

Z własnego doświadczenia nie polecam - zmarnowany tylko czas i pieniądze!!! No cóż, świadczy to beznadziejnie o firmie jak już na etapie rekrutacji nie mają odwagi porozmawiać i przedstawić sprawę jasno.
5
Joanna 2017-05-09 09:03
@PHandlowiec Proces rekrutacji jak rozumiem z Twojej wypowiedzi jest bardzo dokładny oraz długotrwały. Nadal nie otrzymałeś informacji zwrotnej? Informacje o nieprawidłowościach w procesie rekrutacji zawsze warto przesłać do firmy. Próbowałeś skontaktować się z Henkel Polska w inny niż telefoniczny sposób? Formularz kontaktowy znajdziesz na stronie firmy:http://www.henkel.pl/skontaktuj-sie-z-nami?pageID=440306
On 2017-05-11 21:46
Henkel nie odbiera od Ciebie telefonów? To jest Twoja wina!! Doskonała odpowiedź Joanny pokazująca rzeczywistość w Henkel.
hamer 2017-05-12 20:52
Ten Maciej to Twój szef? bo masz brązowy nosek;)
2
Zastawka 2017-05-18 00:08
Maciej to ty buhaha, brązowe nosy z Warszafki, nie mający pojęcia o pracy w terenie.....przypadkowi ludzie, którzy liżą sobie nawzajem pewną część ciała, to ludzie oderwani od rzeczywistości nie mający żadnego doświadczenia, praktyki w handlu. Przeważnie znajomki i rodzina.... Henkel był super 2 lata temu zaczęło się dno, które spowodowali przypadkowi ludzie. Zobaczycie że już nie długo firma sięgnie dna, ma już niedaleko. Nie polecam tu pracy, ja już odpuszczam.....
2
Brązowy nosek 2017-05-18 00:12
to kim byłeś? Może jednak lepiej wróć do tabletek, bo gadasz głupoty.... ATM ma 8 tysi. głupoty piszesz
1
Mikoś 2017-05-24 22:01
Myślę, że Henkel Polska nie zasłużył na takie opinie. Jestem zażenowana poziomem dyskusji. Nie można zupełnie uzyskać informacji na temat firmy! Piszecie jakieś bzdury!
Zostaw swoją opinię o Henkel Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Henkel Polska Sp. z o.o.