brak logo

steel protection

Gdynia

Opinie o steel protection

FACHOWIEC 2012-05-07 11:14:18
SLABA FIRMA KIEDYS TO WLASNIE ONA GOROWALA NA NASZYCH TYROJMIEJSKICH STOCZNIACH I TO W NIEJ ZARABIALO SIE KONKRETNIE... LECZ JUZ TO SKONCZONY EPIZOD.... FIRMA PLACI MALO A ROBOTY JA NA LEKARSTWO NA TEL RAZ ZADZWONIA ALBO SIEDZISZ W DOMU....Z PIENIEDZMI NIE MA PROBLEMU
Renek 2013-05-04 23:31:19
(usunięte przez administratora) i równie ciekwawy wpis pod nim dotyczy steel protection

"tymczasem w Polsce czeka go brutalne zderzenie z prozą życia"... Kilka lat temu moj tato pracowal w Stoczni Gdynia jako malarz przemyslowy przy remontach i budowach statkow. Zatrudniony byl przez corke firme dunskiej firmy Skagen Sandblæseri A/S - Steel Protection Sp. z o.o.. Opowiadal ze na poczatku gdy brygadzistaymi, kierownikami i dyrektorem byli dunczycy zarabial przyzwoite pieniadze wyplacane wraz ze wszystkimi naleznymi dodatkami, swiadczeniami, etc. Zatrudniony byl na umowe o prace, gdzie byla wyplacana pelna nalezna kwota od ktorej odprowadzana byla pelna nalezna skladka oraz wszelkie swiadczenia. Slowem, dunczykom nie przyszlo do glowy zeby kombinowac i naginac polskie prawo pracy. W tamtym czasie zarabial ok. 5500-6000 PLN "na reke". Po zaledwie 8 miesiacach, gdy kontraktow zaczelo przybywac zaczelo brakowac brygadzistow, zaczeto zatrudniac polakow w tej roli. Potem kierownikow projektow jako polakow, itp., tylko ta jedna dunka nadal byla dyrektorem w firmie. Nagle, za namowa polskich kierownikow, ktorzy szukali oszczednosci na sile, standardowe umowy o prace zastapiono umowami zlecenie, zlikwidowano wszelkie dodatki za prace w nocy/nadgodziny/swieta itp. Wszystko odbywalo sie, rzecz jasna, w mysl polskiego KK. No i wyplaty rowniez poszybowaly w dol do poziomu 2000-2500 PLN za te same godziny pracy. Sumujac w Polsce nie czeka Cie zderzenie z proza zycia a, prosze mi wybaczyc, z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wykorzystywaniem na kazdym kroku w mysl prawa.
1
duńczyk 2013-07-25 20:41:39
Na pewno nie uległy zmianie że wzrosły. Stawka godzinowa jest nie za wysoka a i zleceń mało stąd dużo się nie wyciągnie. Jak Steel Protection chwyci jakiś większy kontratk to może się sytuacja poprawi. Ale żeby przezimować lepsze to nic nic.
duńczyk 2013-07-30 22:46:10
Jest tak jak wtym artykule. Raczej bliżej 2000 wyciągniesz niż 2500. Ale wszystko zalezy od tego ile wyrobisz godzin w miesiącu.
duńczyk 2013-07-31 21:54:51
Umowa zlecenie. Najlepiej zadzwon pod numer (usunięte przez administratora). To jest gosc, który odpowiada w Steel Protection za rekrutacje ludzi i wypytaj go o wszystko.
duńczyk 2013-08-04 22:23:55
Krzysztof. Jak będziesz miał okazję pracować w Steel Protection to podziel sie swoimi spostrzeżeniami.
duńczyk 2013-08-08 21:20:33
Za moich czasów była to umowa zlecenie. teraz pewnie tak samo.
arek 2014-03-19 15:04:22
Kamilo, nie przesadzaj, czasem dają firmy gorsze umowy, typu o dzieło albo w ogóle umowy ustne, dobrze, że steel protection daje chociaz zlecenie.
ruben 2014-04-18 23:07:56
haha, umowy ustne :) w jakim Wy ludzie świecie żyjecie. Ale przyznam, że umowa zlecenie to oczywiście nie koniec świata
majster 2014-08-25 00:13:52
Sory ale firma od wielu lat spada na psy... Kiedys, kiedys to tak to byla firma, a teraz...
duńczyk 2014-09-08 11:29:42
Steel protection ma przed sobą dużą przyszłość. Ale musi przestać działać w przemyśle stoczniowym bo na tym daleko nie zajedzie. Najelpiej jakby uderzyli w braze budowalna albo malowanie konstrukcji stalowych. Moga gdzies wynajac hale i malowac tam rozne elementy. Bo prawda jest taka, ze na malowaniu to sie znaja.
Król 2015-01-13 08:13:22
Bazując na opiniach innych użytkowników czasami można nie podjąć zupełnie żadnej decyzji. Wydaje mi się, że jednym z rozsądnych wyjść jest po prostu umówienie się z firmą na rozmowę i podjęcie własnych decyzji na podstawie własnych wniosków. Jeżeli ktoś by tak zrobił to niech nie zapomni się tym podzielić na forum.
heniek 2015-03-19 12:58:01
kiedyś pracowałem w konstrukcjach stalowych i szczerze to nie jest łatwa fucha więc moim zdaniem to że utrzymują się 12 lat to już jest sukces. Poza tym narzekało tu kilka osób tylko na umowę zlecenie- w sumie to raczej przy takich fuchach raczej normalna kwestia- jest zlecenie na coś i to się realizuje.
tenor 2016-05-14 20:48:37
widocznie pddenerwowanie działa dobrze na pracowników, bo firma się rozwija :)
Zostaw swoją opinię o steel protection - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie steel protection