brak logo

Marks and Spencer

Warszawa

Opinie o Marks and Spencer

anonim 2013-07-21 12:11:06
anonim - 2013-06-09 19:34:32

Zmieniło się coś a propos zarobków w Marks and Spencer, czy nadal ( usunięte przez administratora ) na rękę. Przecież to znana i jakże droga marka. Nadal brak systemu motywacji?
Praca w handlu - tym "galeryjnym" za 1,6/1,7k wydaje być się na podobnym poziomie u konkurencji.
Jednak jak ktoś sobie popracuje za 1k z nadgodzinami to będzie mial inny szacunek do pieniędzy. Kazdy odrazu chciałby zarabiać kokosy.
M&S ekskluzywny był 10 lat temu, teraz to taki sam sklep jak Zara/Cubus, więc wyższych zarobków bym się nie spodziewał.

Odnośnie systemu motywacji. Jeżeli ktoś przychodzi tylko po to, aby odbębnić 8h i nic go nie interesuje poza zarobkami , to jak można mówić o motywacji?
Jeżeli się chce, to można od sprzedawcy dojść na kierownika (bo podobno tacy pracują) wiadomo że będzie trudno, bo firma zatrudnia kilkaset osób, a sklepów jest tylko kilkanaście w całej PL.

Ogólnie proponuje trochę dystansu ;)
Broń boże nie bronie tej firmy, bo fakUpy zdarzają się, ale gdzie tak nie ma?
Anonim 2013-08-10 10:20:48
Praca w tej firmie to tragedia.
Nie wiem jak w innych sklepach bo pracowałam tylko w Łodzi.
( usunięte przez administratora ) Nabawiłam się wrzodów pracując w takim stresie aż w końcu mnie zwolnili. I tak zarabiałam grosze jako zwykły pracownik, na ¾ etatu, a robiłam najwięcej. Ciągłe zmiany grafików, a jak się nie zgodziłam przyjść inaczej to kierowniczka spojrzała z takim wyrzutem, że pożałowałam decyzji. Jak były nadgodziny to tylko do odbioru, nigdy za nie nie płacili.
Najbardziej to mi szkoda kierowników. Ci to dopiero trzęsą tyłkiem jak przyjeżdża delegacja. ( usunięte przez administratora ).

Nie warto nawet fatygować się na rozmowę.
6
paweł 2013-08-16 16:23:26
Jestem w szoku tym co tutaj piszecie o pracy w Marks and Spencer. A czy są może jakieś premie lub coś takiego?
1
anonim 2013-08-17 23:10:54
Premii za sprzedaż brak;(
Niby taka duża firma, a nie potrafią zmotywować swoich pracowników.
Pracuję w sklepie w Łodzi ale szukam innej pracy zanim sami mnie zwolnią, ostatnio wszystkich zwalniają.
paweł 2013-08-19 10:12:23
No to fakt firma duża dlatego też się dziwie. Zarobki jakie tam są orientacyjne? Może chociaż to będzie chociaż trochę motywujące
1
anka 2013-10-02 15:51:26
Hej. Wyczytałam że w 2010 roku zarobki w Marks and Spencer to ( usunięte przez administratora ) złotych a teraz jak to wygląda? Dzięki
1
2013-10-02 17:26:15
Zarobki niestety się nie zwiększyły. Wyglądają tak samo, aczkolwiek wg kierownictwa nadal są jednymi z lepszych na rynku. Podwyżkę dostali tylko kierownicy, o sprzedawcach zapomnieli.
2
pracownik 2013-10-02 22:53:44
święta prawda!!!!
2
anka 2013-10-03 11:43:56
jedne z lepszych na rynku? To w takim razie w kwestii sprostowania jeszcze jednej informacji. To jest netto czy brutto?
2
Janek 2013-10-08 22:40:15
( usunięte przez administratora )to kwota netto na rękę. tak jak w każdym innym miejscu kierownicy różni się zdarzają. Uważam, że jeśli ktoś uważa, że to mało (bo jest) to powinien szukać bardziej ambitnej pracy niż sprzedawca. Względem konkurencji moim zdaniem zarobki są na dobrym poziomie
1
........ 2013-10-11 21:32:22
też uważam że nie ma co sie teraz fatygować na rozmowe.szczególnie teraz,póki pracuje tam nowa kierowniczka podobno na zastepstwo.stary kierownik tez nie był idealny ale przynajmniej nie wpychał nosa w prywatne sprawy pracowników jak jakiś zakompleksiony gimnazjalista.żal.nie polecam
1
anka 2013-10-12 11:32:56
Zdarzają się niestety i tacy kierownicy. Tych akurat nie możemy sobie wybrać :) Są może jakieś premie lub coś?
1
ktos 2013-11-05 20:18:22
jestem zadowolony ze swojej pracy z M&S
1
Anonim 2013-11-14 15:21:08
No coś ty, a pracujesz w Łodzi...?Dobry żart;)
6
Jenny 2013-11-15 19:37:01
Macie rację dziewczyny.Ja szukam już innej pracy,tak jak pewnie ponad 70% pracowników z M&S z Łodzi. Praca na 3/4 bez perspektywy na więcej.
Na razie zwolnienia ustały ale to pewnie kwestia czasu,potrzebują nas przed Świętami. Od nowego roku zacznie się od nowa.
Jak pisała moja przedmówczyni zwalniają fajnych ludzi.
Jedyna ludzka, sympatyczna kierowniczka działu, która nie traktowała nas z góry już nie pracuje. Regionalnej(usunięte przez administratora)się nie spodobało,że rozumiała pracowników i była wyluzowana. I tak jak (usunięte przez administratora) była na zmianie pracowaliśmy lepiej i wydajniej żeby był zrobiony dzienny budżet i by nas pochwaliła. Jak są teraz inni kierownicy to robimy im na złość bo nam nie zależy i tak dobrego słowa w zamian nie usłyszymy.
Nie polecam.
2
polskiemes 2014-02-03 23:25:15
Firma pod względem firmy M&S jest ok. Na prawdę nie ma na co narzekać - tyle, że rządzą nią nasi rodacy, w związku z czym wszystko jest po polsku..(usunięte przez administratora)
1
łdz 2014-02-07 00:37:30
jak pracownicy mają nie plotkowac skoro kierowniczka daje taki przykład?żenada.ktoś dobrze napisał ze to chyba kompleksy...wstyd w tym wieku się tak zachowywać...
5
polskiemes 2014-02-15 14:10:45
Jestem zażenowany - portal z opiniami o pracodawcach, gdzie wpis był kulturalny i rzeczowy, dałem 3/5, a admin usuwa. Nie moja wina, że MS Polska tyle wymaga od pracowników, bez szkoleń. Czy może firma boi się prawdziwych opinii, że daje roboty co nie miara, jest często po 1 pracowniku na ogromne piętro i nie szkoli ani pracowników, ani koordynatorów ?
5
Morka 2014-02-20 23:53:36
Marks and Spencer to obrzydliwie drogie sklepy. A zakładam, że jako pracownik nie zarobiłbym dobrych pieniędzy... i interes się kręci.
2
Janek 2014-02-27 18:05:33
Z tym się zgodzę, marks and Spencer do najtańszych nie należy, ale ubrania mają dobrej jakości, czasem można coś ustrzelić.
1
tede 2014-04-17 22:45:19
Mam pytanie do ludzi z Łodzi a wy tam w kopalni pracowaliscie ? Za malo placa , nie motywują Pytanie a gdzie was motywuja i lepiej placą ?????? Czy aby napewno byliscie sami w porzadku by nazekac na wszystko !!!! ŻALLLLL
1
tede 2014-04-17 22:49:54
No jeszcze jedna kwestia , Mamy po dwadziescia pare lat skończylismy studia aspiracje wielkie chcemy zarabiac po 4tysie a na rynku pracy tylko to co widac . No i wtedy trzeba jeczec i narzekac - (usunięte przez administratora)
1
LoL 2014-04-17 22:52:54
Jestescie tacy ambitni , chcący szkoleń , motywacji to zapraszam do biedronki Ha HA
1
mondelez 2014-05-03 11:30:45
jak juz coś to narzekać , właśnie widać jacy ludzie tam pracują , osoby bez perspektyw , zastraszeni ,podstarzali i bojący się o prace.
Komuna w tym miejscu nabiera nowego mentalnego znaczenia.
Żal patrzeć i czytać takie teksty, bo szacunku do samego siebie nikt Ci koleś nie odda.
1
sweet_babe 2014-05-03 19:52:24
Praca bez mozliwości awansu, stroje pracownicze za duże i do tego 100% poliester, więc latając po dziale w kilka godzin idzie sie w nich utopić, kierownicy niekompetentni, zastraszeni, wystarczy jeden meil z warszawki a robią pod siebie, nagabywanie, plotki , szykanowanie, wcinanie się w sprawy osobiste to standard w łodzkim sklepie M&S , niszczą psychicznie, znam przypadki chorob wrzodowych wsród pracowników, każdy dzien zaczynasz od pytania "czy mnie zwolnią dzisiaj?" , a M&S radośnie podnosi z miesiąca na miesiąc 'standardy' obsługi bacznie patrząc na ile może zgnoić pracownika. Zwolnienia tłumaczone redukcjami etatów, z 30 osob pracujących zostalo 10, a oni nadal uważają,ze sklep przynosi same straty. Zagrzybiona klimatyzacja, brak wody na górnym pietrze (a każde zejście na zaplecze traktowane jest jak ucieczka od pracy)
Praca na dziale spożywczym jest malo satysfakcjonująca, ciągle przestawia się te same produkty, tygodniowy raport sprzedaży rzeczy które się sprzedaly po 2 szt to śmiech, ale przecież trzeba wymyśleć jakąs prace,ogólnie obóz prowadzony przez niedouczoną i niewykwalifikowaną kadrę zarządzającą. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.
3
wujek dobra rada 2014-05-23 12:09:10
Łódź nie ma kierownika, ma "prezesa" - if u know what I mean
1
Zax 2014-06-20 12:17:08
Marks and Spencer ma w ogóle jakis dział spożywczy? Aby ktoś nie pomylił firmy? Przecież to firma odzieżowa, dosyć znana.
1
gejozor 2014-11-22 20:50:32
uważajcie na m. gawr... pracuje teraz z wami przeszedł z TK MAXXA straszna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zakłamana lubi kablować na innych i jest generalnie mega nieudacznikiem
2
polinezja 2014-12-15 18:06:36
Ale mnie bardzo okrutnie śmiesza opinie takich osób jak Zax, które siędziwią że są działy spożywcze w marks and spencer kurcze przecież tam są takie dobre produkty. zawsze tam sie w pewne rzeczy zaopatrywala moja rodzina. teraz chcialbym tma popracowac jak jestme na studiach tylko jestem ciekaw jaka jest kasa na takim stanowisku ?
1
buka 2015-01-16 20:31:24
co do kasy to raczej szału nie ma. Zwłaszcza gdy tak jak Ty jesteś studentem i jest to zapewne Twoja pierwsza praca prawda ? także takie właśnie osoby dostają oczywiście Marks and Spencer najmniej. Jako dorobek niby nie najgorzej, ale nie nastawiaj się na leciutką i lajtową robotę , bo to złudne ...
trol 2015-02-13 23:40:29
(usunięte przez administratora) nie przeszedł z TK maxa tylko go wywalili.. koles ma zolte papiery i jest nieźle popieprzony ;) uwazajcie na niego
olek 2015-04-15 16:40:10
Co to znaczy, że szału nie ma jesli chodzi o kase dla studenta, możecie napisac jakieś widełki, czy orientacyjną kwotę? bo jak patrze na ceny w marks and spencer, to wydaje się być tu bogato.
Luiz 2015-04-30 04:52:15
Mimo wszystko absurd tej pracy jest widoczny - marka droga jak diabli a pracownicy zarabiają jakieś śmieszne grosze, gdzie tutaj zachowana równowaga? Dostajecie chociaż jakieś dodatki do pensji?
34rd 2015-09-17 14:10:34
może ktoś mógłby napisać jakie tam w firmie Marks and Spencer panują warunki i atmosfera, byłbym zainteresowany podjęciem pracy u nich, niestety obecnie nie widziałem żadnych aktualnych ofert pracy za to wiem że kilka miesięcy temu poszukiwali sprzedawcy- doradcy klienta oraz księgowego, może wkrótce znów będą prowadzić jakąś rekrutację..
lili 2015-11-26 16:00:59
w m&s zarabia się ok 1200 pln na rękę na 3/4 etatu... szał ciał normalnie!
1
lili 2015-11-26 16:03:38
mówię oczywiście o pracy w stolicy, ścisłe centrum W-wy
gfd 2015-12-05 23:19:04
ciekawie czy takie wynagrodzenie to u nich jest na każdym stanowisku, interesuje mnie głównie praca jako księgowy albo sprzedawca - doradca klienta...
34r 2016-03-10 20:58:47
teraz to szukaja na przyklad specjalsity do spraw wizulanej prezentacji w Warszawie oferuja stabilne warunki zatrudnienia oraz pakiet benefitów (opieka medyczna oraz karta rabatowa), a także możliwości rozwoju kariery w ramach międzynarodowej firmy
fiaok 2016-03-12 21:00:17
a co powiecie na oferte pracy jako Specjalista ds. wizualnej prezentacji? bo jest nowa praca w waraszawie i wydaje mi się, ze też studentów tu biorą wiec na plus.
jasia 2016-03-14 21:08:59
@34r praca Specjalisty ds. wizualnej prezentacji w takiej firmie jak Marks and Spencer to wyjątkowa rzecz. Ich ogłoszenie pojawiają się bardzo rzadko a dają przecież możliwość rozwoju kariery w ramach międzynarodowej firmy
jjjjj 2016-03-16 21:11:02
@joasia faktycznie ogłoszenie wygląda ciekawie, potrzebują osób, ktore mają już doświadczenie na podobnym stanowisku. Orientujesz się na jakie wynagrodzenie można liczyć?
benka 2016-03-18 21:37:06
@jjjjjj, Dokładniej rzecz biorac wymagaja 2 lat doświadczenia oraz oczekują bardzo dobrej znajomości języka angielskiego, znajomości rynku odzieżowego i trendów w modzie.
sesional 2016-03-20 21:38:29
kurcze, to stanowisko idealnie wkomponowało by się w moje hobby oraz wykształcenie, tylko, że nie mam tych 2 lat doświadczenia... ale za to fajnie, że oferują również szkolenia co sezon
tomek 2016-05-06 08:40:29
u nich teraz jest potrzebny ktoś jako Specjalista ds. wizualnej prezentacji
nie naganiacz 2016-06-30 22:39:12
zarobki ok. 2 tysie i chętnych brak :P przyjdzie nowy, złapie doświadczenie i spada do konkretnej firmy, wymagania kosmos - płaca niska
tomek 2016-07-01 09:11:13
Specjalista ds. wizualnej prezentacji jest potrzebu, a jeśli chodzi o zarobki to chyba tylko na start sa te 2 tysiące.
byly pracownik 2016-07-31 10:39:42
Jakie 2 tysiace moze vm tyle maja zwykly robol tfu to znaczy sprzedawca ma teraz ledwo 1800 na caly etat.Na dodatek przyszedl nowy kiero wczesniej w tkmax byl na targowku kiero i mobinguje tfu motywuje ponoc notatkami sluzbowymi.kolezanki sie skarza i juz szukaja nowej pracy.
xoox 2016-07-31 10:49:19
Świetnie, że zarobki u nich zaczynają się od 2 tysięcy złotych to nie jest tak źle @tomek, bo stawka jest niezła
axr 2016-08-05 22:24:32
Biedronka właśnie podniosła stawki do 2250 na start i premia miesieczna 350zl... Dla zwykłego pracownika.
garnier 2016-08-05 22:26:43
ale wiesz, to dwie różne firmy handlowe i dwa różne kultury organizacyjne, jednak rekrutacje na sprzedawców wciąż są w wielu lokalizacjach i chętnych pewnie nie brakuje
Zostaw swoją opinię o Marks and Spencer - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marks and Spencer