Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Marks and Spencer

Pracowałeś w firmie Marks and Spencer i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-04-16 08:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w pracy w Marks and Spencer? Bo ogłaszają się i szukają pracowników?
zdjecie uzytkownika
Ruda - 2010-10-18 20:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem tak 2 miesiaca . płaca 10 na godzine brutto około 6 na reke a wymaganie jakby płacili z piec koła . ogolnie to kierownictwa pasuje formułka( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-12-31 23:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobre zarobki, dziewczyno wez sie ogarnij ( usunięte przez administratora ) jak dla Ciebie to sa dobre zarobki to ja Tobie gratuluje. Jak sie mieszka w 10 osob w mieszkaniu albo z mamusia i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Autobkami to moze mu starczy do 30...
zdjecie uzytkownika
luz - 2011-01-24 23:59:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca beznadziejna... Najgorsze jest to Polskie biuro wszystkie laski tam uwazaja się conajmniej za prezesa M&S i oczywiście każda wie najlepiej jak nalezy wykonywac prace w sklepie pomimo ze nigdy w nim nie pracowała. Ogólnie trzeba harowac( usunięte przez administratora ). Obiecują że słuchają pracowników i że mają politykę wspierającą personel a Pani [usunięte przez moderatora] wywyołuje mdłości u każdej osoby z którą rozmawia kto to wogołe zatrudnił???
zdjecie uzytkownika
... - 2012-02-01 00:10:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy są tu jakieś stroje pracownicze??i jaK wygladaja przerwy???
zdjecie uzytkownika
tralala - 2013-01-23 22:04:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli chodzi o uniformy:
dział food ma polo i czarne t-shirt
GM ma koszulki niby bardzo drogie ale sam poliester i chodzisz jak w worku plastikowym
Jeżeli chodzi o pracę.
Zarobki są strasznie niskie do tego czego oczekuje się od pracownika.
Najlepiej, żeby wyrosły mu dodatkowe 4 nogi, 4 ręce do roboty.
Kierownicy są niekompetentni. Nie potrafią motywować. Jest może z dwóch kierowników odpowiednich na danym stanowisku, reszta powinna chyba sprzątać.
Jeżeli chodzi o rozwój:
Rozwiniesz się jak będziesz nadawać na pracowników, bo za twoją ciężka praca nie będzie zauważona.
Za źle wykonaną pracę czeka cię opr przy wszystkich pracownikach a słowa "dobra robota" usłyszysz od swoich rówieśników (sprzedawców)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-09 19:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zmieniło się coś a propos zarobków w Marks and Spencer, czy nadal ( usunięte przez administratora )na rękę. Przecież to znana i jakże droga marka. Nadal brak systemu motywacji?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-21 12:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-06-09 19:34:32

Zmieniło się coś a propos zarobków w Marks and Spencer, czy nadal ( usunięte przez administratora ) na rękę. Przecież to znana i jakże droga marka. Nadal brak systemu motywacji?
Praca w handlu - tym "galeryjnym" za 1,6/1,7k wydaje być się na podobnym poziomie u konkurencji.
Jednak jak ktoś sobie popracuje za 1k z nadgodzinami to będzie mial inny szacunek do pieniędzy. Kazdy odrazu chciałby zarabiać kokosy.
M&S ekskluzywny był 10 lat temu, teraz to taki sam sklep jak Zara/Cubus, więc wyższych zarobków bym się nie spodziewał.

Odnośnie systemu motywacji. Jeżeli ktoś przychodzi tylko po to, aby odbębnić 8h i nic go nie interesuje poza zarobkami , to jak można mówić o motywacji?
Jeżeli się chce, to można od sprzedawcy dojść na kierownika (bo podobno tacy pracują) wiadomo że będzie trudno, bo firma zatrudnia kilkaset osób, a sklepów jest tylko kilkanaście w całej PL.

Ogólnie proponuje trochę dystansu ;)
Broń boże nie bronie tej firmy, bo fakUpy zdarzają się, ale gdzie tak nie ma?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-10 10:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Praca w tej firmie to tragedia.
Nie wiem jak w innych sklepach bo pracowałam tylko w Łodzi.
( usunięte przez administratora ) Nabawiłam się wrzodów pracując w takim stresie aż w końcu mnie zwolnili. I tak zarabiałam grosze jako zwykły pracownik, na ¾ etatu, a robiłam najwięcej. Ciągłe zmiany grafików, a jak się nie zgodziłam przyjść inaczej to kierowniczka spojrzała z takim wyrzutem, że pożałowałam decyzji. Jak były nadgodziny to tylko do odbioru, nigdy za nie nie płacili.
Najbardziej to mi szkoda kierowników. Ci to dopiero trzęsą tyłkiem jak przyjeżdża delegacja. ( usunięte przez administratora ).

Nie warto nawet fatygować się na rozmowę.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2013-08-16 16:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem w szoku tym co tutaj piszecie o pracy w Marks and Spencer. A czy są może jakieś premie lub coś takiego?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-17 23:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premii za sprzedaż brak;(
Niby taka duża firma, a nie potrafią zmotywować swoich pracowników.
Pracuję w sklepie w Łodzi ale szukam innej pracy zanim sami mnie zwolnią, ostatnio wszystkich zwalniają.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2013-08-19 10:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No to fakt firma duża dlatego też się dziwie. Zarobki jakie tam są orientacyjne? Może chociaż to będzie chociaż trochę motywujące
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-10-02 15:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej. Wyczytałam że w 2010 roku zarobki w Marks and Spencer to ( usunięte przez administratora ) złotych a teraz jak to wygląda? Dzięki
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-02 17:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zarobki niestety się nie zwiększyły. Wyglądają tak samo, aczkolwiek wg kierownictwa nadal są jednymi z lepszych na rynku. Podwyżkę dostali tylko kierownicy, o sprzedawcach zapomnieli.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-10-02 22:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
święta prawda!!!!
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-10-03 11:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jedne z lepszych na rynku? To w takim razie w kwestii sprostowania jeszcze jednej informacji. To jest netto czy brutto?
zdjecie uzytkownika
Janek - 2013-10-08 22:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
( usunięte przez administratora )to kwota netto na rękę. tak jak w każdym innym miejscu kierownicy różni się zdarzają. Uważam, że jeśli ktoś uważa, że to mało (bo jest) to powinien szukać bardziej ambitnej pracy niż sprzedawca. Względem konkurencji moim zdaniem zarobki są na dobrym poziomie
zdjecie uzytkownika
........ - 2013-10-11 21:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-08-10 10:20:48]:
też uważam że nie ma co sie teraz fatygować na rozmowe.szczególnie teraz,póki pracuje tam nowa kierowniczka podobno na zastepstwo.stary kierownik tez nie był idealny ale przynajmniej nie wpychał nosa w prywatne sprawy pracowników jak jakiś zakompleksiony gimnazjalista.żal.nie polecam
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-10-12 11:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zdarzają się niestety i tacy kierownicy. Tych akurat nie możemy sobie wybrać :) Są może jakieś premie lub coś?
zdjecie uzytkownika
ktos - 2013-11-05 20:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem zadowolony ze swojej pracy z M&S
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-11-14 15:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [ktos - 2013-11-05 20:18:22]:
No coś ty, a pracujesz w Łodzi...?Dobry żart;)
zdjecie uzytkownika
Jenny - 2013-11-15 19:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [paweł - 2013-08-16 16:23:26]:
Macie rację dziewczyny.Ja szukam już innej pracy,tak jak pewnie ponad 70% pracowników z M&S z Łodzi. Praca na 3/4 bez perspektywy na więcej.
Na razie zwolnienia ustały ale to pewnie kwestia czasu,potrzebują nas przed Świętami. Od nowego roku zacznie się od nowa.
Jak pisała moja przedmówczyni zwalniają fajnych ludzi.
Jedyna ludzka, sympatyczna kierowniczka działu, która nie traktowała nas z góry już nie pracuje. Regionalnej(usunięte przez administratora)się nie spodobało,że rozumiała pracowników i była wyluzowana. I tak jak (usunięte przez administratora) była na zmianie pracowaliśmy lepiej i wydajniej żeby był zrobiony dzienny budżet i by nas pochwaliła. Jak są teraz inni kierownicy to robimy im na złość bo nam nie zależy i tak dobrego słowa w zamian nie usłyszymy.
Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
polskiemes - 2014-02-03 23:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma pod względem firmy M&S jest ok. Na prawdę nie ma na co narzekać - tyle, że rządzą nią nasi rodacy, w związku z czym wszystko jest po polsku..(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
łdz - 2014-02-07 00:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
jak pracownicy mają nie plotkowac skoro kierowniczka daje taki przykład?żenada.ktoś dobrze napisał ze to chyba kompleksy...wstyd w tym wieku się tak zachowywać...
zdjecie uzytkownika
polskiemes - 2014-02-15 14:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jestem zażenowany - portal z opiniami o pracodawcach, gdzie wpis był kulturalny i rzeczowy, dałem 3/5, a admin usuwa. Nie moja wina, że MS Polska tyle wymaga od pracowników, bez szkoleń. Czy może firma boi się prawdziwych opinii, że daje roboty co nie miara, jest często po 1 pracowniku na ogromne piętro i nie szkoli ani pracowników, ani koordynatorów ?
zdjecie uzytkownika
Morka - 2014-02-20 23:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Marks and Spencer to obrzydliwie drogie sklepy. A zakładam, że jako pracownik nie zarobiłbym dobrych pieniędzy... i interes się kręci.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-02-27 18:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tym się zgodzę, marks and Spencer do najtańszych nie należy, ale ubrania mają dobrej jakości, czasem można coś ustrzelić.
zdjecie uzytkownika
tede - 2014-04-17 22:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie do ludzi z Łodzi a wy tam w kopalni pracowaliscie ? Za malo placa , nie motywują Pytanie a gdzie was motywuja i lepiej placą ?????? Czy aby napewno byliscie sami w porzadku by nazekac na wszystko !!!! ŻALLLLL
zdjecie uzytkownika
tede - 2014-04-17 22:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No jeszcze jedna kwestia , Mamy po dwadziescia pare lat skończylismy studia aspiracje wielkie chcemy zarabiac po 4tysie a na rynku pracy tylko to co widac . No i wtedy trzeba jeczec i narzekac - (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
LoL - 2014-04-17 22:52:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestescie tacy ambitni , chcący szkoleń , motywacji to zapraszam do biedronki Ha HA
zdjecie uzytkownika
mondelez - 2014-05-03 11:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tede - 2014-04-17 22:45:19]:
jak juz coś to narzekać , właśnie widać jacy ludzie tam pracują , osoby bez perspektyw , zastraszeni ,podstarzali i bojący się o prace.
Komuna w tym miejscu nabiera nowego mentalnego znaczenia.
Żal patrzeć i czytać takie teksty, bo szacunku do samego siebie nikt Ci koleś nie odda.
zdjecie uzytkownika
sweet_babe - 2014-05-03 19:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca bez mozliwości awansu, stroje pracownicze za duże i do tego 100% poliester, więc latając po dziale w kilka godzin idzie sie w nich utopić, kierownicy niekompetentni, zastraszeni, wystarczy jeden meil z warszawki a robią pod siebie, nagabywanie, plotki , szykanowanie, wcinanie się w sprawy osobiste to standard w łodzkim sklepie M&S , niszczą psychicznie, znam przypadki chorob wrzodowych wsród pracowników, każdy dzien zaczynasz od pytania "czy mnie zwolnią dzisiaj?" , a M&S radośnie podnosi z miesiąca na miesiąc 'standardy' obsługi bacznie patrząc na ile może zgnoić pracownika. Zwolnienia tłumaczone redukcjami etatów, z 30 osob pracujących zostalo 10, a oni nadal uważają,ze sklep przynosi same straty. Zagrzybiona klimatyzacja, brak wody na górnym pietrze (a każde zejście na zaplecze traktowane jest jak ucieczka od pracy)
Praca na dziale spożywczym jest malo satysfakcjonująca, ciągle przestawia się te same produkty, tygodniowy raport sprzedaży rzeczy które się sprzedaly po 2 szt to śmiech, ale przecież trzeba wymyśleć jakąs prace,ogólnie obóz prowadzony przez niedouczoną i niewykwalifikowaną kadrę zarządzającą. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.
zdjecie uzytkownika
wujek dobra rada - 2014-05-23 12:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Łódź nie ma kierownika, ma "prezesa" - if u know what I mean
zdjecie uzytkownika
Zax - 2014-06-20 12:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Marks and Spencer ma w ogóle jakis dział spożywczy? Aby ktoś nie pomylił firmy? Przecież to firma odzieżowa, dosyć znana.
zdjecie uzytkownika
gejozor - 2014-11-22 20:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
uważajcie na m. gawr... pracuje teraz z wami przeszedł z TK MAXXA straszna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zakłamana lubi kablować na innych i jest generalnie mega nieudacznikiem
zdjecie uzytkownika
polinezja - 2014-12-15 18:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale mnie bardzo okrutnie śmiesza opinie takich osób jak Zax, które siędziwią że są działy spożywcze w marks and spencer kurcze przecież tam są takie dobre produkty. zawsze tam sie w pewne rzeczy zaopatrywala moja rodzina. teraz chcialbym tma popracowac jak jestme na studiach tylko jestem ciekaw jaka jest kasa na takim stanowisku ?
zdjecie uzytkownika
buka - 2015-01-16 20:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [polinezja - 2014-12-15 18:06:36]:
co do kasy to raczej szału nie ma. Zwłaszcza gdy tak jak Ty jesteś studentem i jest to zapewne Twoja pierwsza praca prawda ? także takie właśnie osoby dostają oczywiście Marks and Spencer najmniej. Jako dorobek niby nie najgorzej, ale nie nastawiaj się na leciutką i lajtową robotę , bo to złudne ...
zdjecie uzytkownika
trol - 2015-02-13 23:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) nie przeszedł z TK maxa tylko go wywalili.. koles ma zolte papiery i jest nieźle popieprzony ;) uwazajcie na niego
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-04-15 16:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to znaczy, że szału nie ma jesli chodzi o kase dla studenta, możecie napisac jakieś widełki, czy orientacyjną kwotę? bo jak patrze na ceny w marks and spencer, to wydaje się być tu bogato.
zdjecie uzytkownika
Luiz - 2015-04-30 04:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mimo wszystko absurd tej pracy jest widoczny - marka droga jak diabli a pracownicy zarabiają jakieś śmieszne grosze, gdzie tutaj zachowana równowaga? Dostajecie chociaż jakieś dodatki do pensji?
zdjecie uzytkownika
34rd - 2015-09-17 14:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś mógłby napisać jakie tam w firmie Marks and Spencer panują warunki i atmosfera, byłbym zainteresowany podjęciem pracy u nich, niestety obecnie nie widziałem żadnych aktualnych ofert pracy za to wiem że kilka miesięcy temu poszukiwali sprzedawcy- doradcy klienta oraz księgowego, może wkrótce znów będą prowadzić jakąś rekrutację..
zdjecie uzytkownika
lili - 2015-11-26 16:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w m&s zarabia się ok 1200 pln na rękę na 3/4 etatu... szał ciał normalnie!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Generalnie standardowa rozmowa z wyjątkiem pytania czy mam dzieci i czy zamierzam mieć.
Pytania: Czy mam dzieci i czy zamierzam je mieć?
zdjecie uzytkownika
lili - 2015-11-26 16:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mówię oczywiście o pracy w stolicy, ścisłe centrum W-wy
zdjecie uzytkownika
gfd - 2015-12-05 23:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawie czy takie wynagrodzenie to u nich jest na każdym stanowisku, interesuje mnie głównie praca jako księgowy albo sprzedawca - doradca klienta...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Marks and Spencer!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marks and Spencer

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert