Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Marks and Spencer

Pracowałeś w firmie Marks and Spencer i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
paweł - 2013-08-19 10:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to fakt firma duża dlatego też się dziwie. Zarobki jakie tam są orientacyjne? Może chociaż to będzie chociaż trochę motywujące
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-10-02 15:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Wyczytałam że w 2010 roku zarobki w Marks and Spencer to ( usunięte przez administratora ) złotych a teraz jak to wygląda? Dzięki
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-02 17:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki niestety się nie zwiększyły. Wyglądają tak samo, aczkolwiek wg kierownictwa nadal są jednymi z lepszych na rynku. Podwyżkę dostali tylko kierownicy, o sprzedawcach zapomnieli.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-10-02 22:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
święta prawda!!!!
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-10-03 11:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedne z lepszych na rynku? To w takim razie w kwestii sprostowania jeszcze jednej informacji. To jest netto czy brutto?
zdjecie uzytkownika
Janek - 2013-10-08 22:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )to kwota netto na rękę. tak jak w każdym innym miejscu kierownicy różni się zdarzają. Uważam, że jeśli ktoś uważa, że to mało (bo jest) to powinien szukać bardziej ambitnej pracy niż sprzedawca. Względem konkurencji moim zdaniem zarobki są na dobrym poziomie
zdjecie uzytkownika
........ - 2013-10-11 21:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-08-10 10:20:48]:
też uważam że nie ma co sie teraz fatygować na rozmowe.szczególnie teraz,póki pracuje tam nowa kierowniczka podobno na zastepstwo.stary kierownik tez nie był idealny ale przynajmniej nie wpychał nosa w prywatne sprawy pracowników jak jakiś zakompleksiony gimnazjalista.żal.nie polecam
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-10-12 11:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdarzają się niestety i tacy kierownicy. Tych akurat nie możemy sobie wybrać :) Są może jakieś premie lub coś?
zdjecie uzytkownika
ktos - 2013-11-05 20:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem zadowolony ze swojej pracy z M&S
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-11-14 15:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [ktos - 2013-11-05 20:18:22]:
No coś ty, a pracujesz w Łodzi...?Dobry żart;)
zdjecie uzytkownika
Jenny - 2013-11-15 19:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2013-08-16 16:23:26]:
Macie rację dziewczyny.Ja szukam już innej pracy,tak jak pewnie ponad 70% pracowników z M&S z Łodzi. Praca na 3/4 bez perspektywy na więcej.
Na razie zwolnienia ustały ale to pewnie kwestia czasu,potrzebują nas przed Świętami. Od nowego roku zacznie się od nowa.
Jak pisała moja przedmówczyni zwalniają fajnych ludzi.
Jedyna ludzka, sympatyczna kierowniczka działu, która nie traktowała nas z góry już nie pracuje. Regionalnej(usunięte przez administratora)się nie spodobało,że rozumiała pracowników i była wyluzowana. I tak jak (usunięte przez administratora) była na zmianie pracowaliśmy lepiej i wydajniej żeby był zrobiony dzienny budżet i by nas pochwaliła. Jak są teraz inni kierownicy to robimy im na złość bo nam nie zależy i tak dobrego słowa w zamian nie usłyszymy.
Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
polskiemes - 2014-02-03 23:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma pod względem firmy M&S jest ok. Na prawdę nie ma na co narzekać - tyle, że rządzą nią nasi rodacy, w związku z czym wszystko jest po polsku..(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
łdz - 2014-02-07 00:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
jak pracownicy mają nie plotkowac skoro kierowniczka daje taki przykład?żenada.ktoś dobrze napisał ze to chyba kompleksy...wstyd w tym wieku się tak zachowywać...
zdjecie uzytkownika
polskiemes - 2014-02-15 14:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jestem zażenowany - portal z opiniami o pracodawcach, gdzie wpis był kulturalny i rzeczowy, dałem 3/5, a admin usuwa. Nie moja wina, że MS Polska tyle wymaga od pracowników, bez szkoleń. Czy może firma boi się prawdziwych opinii, że daje roboty co nie miara, jest często po 1 pracowniku na ogromne piętro i nie szkoli ani pracowników, ani koordynatorów ?
zdjecie uzytkownika
Morka - 2014-02-20 23:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marks and Spencer to obrzydliwie drogie sklepy. A zakładam, że jako pracownik nie zarobiłbym dobrych pieniędzy... i interes się kręci.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-02-27 18:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym się zgodzę, marks and Spencer do najtańszych nie należy, ale ubrania mają dobrej jakości, czasem można coś ustrzelić.
zdjecie uzytkownika
tede - 2014-04-17 22:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do ludzi z Łodzi a wy tam w kopalni pracowaliscie ? Za malo placa , nie motywują Pytanie a gdzie was motywuja i lepiej placą ?????? Czy aby napewno byliscie sami w porzadku by nazekac na wszystko !!!! ŻALLLLL
zdjecie uzytkownika
tede - 2014-04-17 22:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jeszcze jedna kwestia , Mamy po dwadziescia pare lat skończylismy studia aspiracje wielkie chcemy zarabiac po 4tysie a na rynku pracy tylko to co widac . No i wtedy trzeba jeczec i narzekac - (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
LoL - 2014-04-17 22:52:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestescie tacy ambitni , chcący szkoleń , motywacji to zapraszam do biedronki Ha HA
zdjecie uzytkownika
mondelez - 2014-05-03 11:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tede - 2014-04-17 22:45:19]:
jak juz coś to narzekać , właśnie widać jacy ludzie tam pracują , osoby bez perspektyw , zastraszeni ,podstarzali i bojący się o prace.
Komuna w tym miejscu nabiera nowego mentalnego znaczenia.
Żal patrzeć i czytać takie teksty, bo szacunku do samego siebie nikt Ci koleś nie odda.
zdjecie uzytkownika
sweet_babe - 2014-05-03 19:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca bez mozliwości awansu, stroje pracownicze za duże i do tego 100% poliester, więc latając po dziale w kilka godzin idzie sie w nich utopić, kierownicy niekompetentni, zastraszeni, wystarczy jeden meil z warszawki a robią pod siebie, nagabywanie, plotki , szykanowanie, wcinanie się w sprawy osobiste to standard w łodzkim sklepie M&S , niszczą psychicznie, znam przypadki chorob wrzodowych wsród pracowników, każdy dzien zaczynasz od pytania "czy mnie zwolnią dzisiaj?" , a M&S radośnie podnosi z miesiąca na miesiąc 'standardy' obsługi bacznie patrząc na ile może zgnoić pracownika. Zwolnienia tłumaczone redukcjami etatów, z 30 osob pracujących zostalo 10, a oni nadal uważają,ze sklep przynosi same straty. Zagrzybiona klimatyzacja, brak wody na górnym pietrze (a każde zejście na zaplecze traktowane jest jak ucieczka od pracy)
Praca na dziale spożywczym jest malo satysfakcjonująca, ciągle przestawia się te same produkty, tygodniowy raport sprzedaży rzeczy które się sprzedaly po 2 szt to śmiech, ale przecież trzeba wymyśleć jakąs prace,ogólnie obóz prowadzony przez niedouczoną i niewykwalifikowaną kadrę zarządzającą. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.
zdjecie uzytkownika
wujek dobra rada - 2014-05-23 12:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Łódź nie ma kierownika, ma "prezesa" - if u know what I mean
zdjecie uzytkownika
Zax - 2014-06-20 12:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marks and Spencer ma w ogóle jakis dział spożywczy? Aby ktoś nie pomylił firmy? Przecież to firma odzieżowa, dosyć znana.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Generalnie standardowa rozmowa z wyjątkiem pytania czy mam dzieci i czy zamierzam mieć.
Pytania: Czy mam dzieci i czy zamierzam je mieć?
zdjecie uzytkownika
gejozor - 2014-11-22 20:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uważajcie na m. gawr... pracuje teraz z wami przeszedł z TK MAXXA straszna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zakłamana lubi kablować na innych i jest generalnie mega nieudacznikiem
zdjecie uzytkownika
polinezja - 2014-12-15 18:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale mnie bardzo okrutnie śmiesza opinie takich osób jak Zax, które siędziwią że są działy spożywcze w marks and spencer kurcze przecież tam są takie dobre produkty. zawsze tam sie w pewne rzeczy zaopatrywala moja rodzina. teraz chcialbym tma popracowac jak jestme na studiach tylko jestem ciekaw jaka jest kasa na takim stanowisku ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marks and Spencer
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Marks and Spencer?
Zadaj pytanie
x