brak logo

Marks and Spencer

Warszawa

Opinie o Marks and Spencer

anonim 2010-04-16 08:09:14
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w pracy w Marks and Spencer? Bo ogłaszają się i szukają pracowników?
Ruda 2010-10-18 20:31:04
pracowałem tak 2 miesiaca . płaca 10 na godzine brutto około 6 na reke a wymaganie jakby płacili z piec koła . ogolnie to kierownictwa pasuje formułka( usunięte przez administratora )
1
anonim 2010-12-31 23:52:28
Dobre zarobki, dziewczyno wez sie ogarnij ( usunięte przez administratora ) jak dla Ciebie to sa dobre zarobki to ja Tobie gratuluje. Jak sie mieszka w 10 osob w mieszkaniu albo z mamusia i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Autobkami to moze mu starczy do 30...
1
luz 2011-01-24 23:59:22
praca beznadziejna... Najgorsze jest to Polskie biuro wszystkie laski tam uwazaja się conajmniej za prezesa M&S i oczywiście każda wie najlepiej jak nalezy wykonywac prace w sklepie pomimo ze nigdy w nim nie pracowała. Ogólnie trzeba harowac( usunięte przez administratora ). Obiecują że słuchają pracowników i że mają politykę wspierającą personel a Pani [usunięte przez moderatora] wywyołuje mdłości u każdej osoby z którą rozmawia kto to wogołe zatrudnił???
1
... 2012-02-01 00:10:59
czy są tu jakieś stroje pracownicze??i jaK wygladaja przerwy???
tralala 2013-01-23 22:04:35
Jeżeli chodzi o uniformy:
dział food ma polo i czarne t-shirt
GM ma koszulki niby bardzo drogie ale sam poliester i chodzisz jak w worku plastikowym
Jeżeli chodzi o pracę.
Zarobki są strasznie niskie do tego czego oczekuje się od pracownika.
Najlepiej, żeby wyrosły mu dodatkowe 4 nogi, 4 ręce do roboty.
Kierownicy są niekompetentni. Nie potrafią motywować. Jest może z dwóch kierowników odpowiednich na danym stanowisku, reszta powinna chyba sprzątać.
Jeżeli chodzi o rozwój:
Rozwiniesz się jak będziesz nadawać na pracowników, bo za twoją ciężka praca nie będzie zauważona.
Za źle wykonaną pracę czeka cię opr przy wszystkich pracownikach a słowa "dobra robota" usłyszysz od swoich rówieśników (sprzedawców)
1
anonim 2013-07-21 12:11:06
anonim - 2013-06-09 19:34:32

Zmieniło się coś a propos zarobków w Marks and Spencer, czy nadal ( usunięte przez administratora ) na rękę. Przecież to znana i jakże droga marka. Nadal brak systemu motywacji?
Praca w handlu - tym "galeryjnym" za 1,6/1,7k wydaje być się na podobnym poziomie u konkurencji.
Jednak jak ktoś sobie popracuje za 1k z nadgodzinami to będzie mial inny szacunek do pieniędzy. Kazdy odrazu chciałby zarabiać kokosy.
M&S ekskluzywny był 10 lat temu, teraz to taki sam sklep jak Zara/Cubus, więc wyższych zarobków bym się nie spodziewał.

Odnośnie systemu motywacji. Jeżeli ktoś przychodzi tylko po to, aby odbębnić 8h i nic go nie interesuje poza zarobkami , to jak można mówić o motywacji?
Jeżeli się chce, to można od sprzedawcy dojść na kierownika (bo podobno tacy pracują) wiadomo że będzie trudno, bo firma zatrudnia kilkaset osób, a sklepów jest tylko kilkanaście w całej PL.

Ogólnie proponuje trochę dystansu ;)
Broń boże nie bronie tej firmy, bo fakUpy zdarzają się, ale gdzie tak nie ma?
Anonim 2013-08-10 10:20:48
Praca w tej firmie to tragedia.
Nie wiem jak w innych sklepach bo pracowałam tylko w Łodzi.
( usunięte przez administratora ) Nabawiłam się wrzodów pracując w takim stresie aż w końcu mnie zwolnili. I tak zarabiałam grosze jako zwykły pracownik, na ¾ etatu, a robiłam najwięcej. Ciągłe zmiany grafików, a jak się nie zgodziłam przyjść inaczej to kierowniczka spojrzała z takim wyrzutem, że pożałowałam decyzji. Jak były nadgodziny to tylko do odbioru, nigdy za nie nie płacili.
Najbardziej to mi szkoda kierowników. Ci to dopiero trzęsą tyłkiem jak przyjeżdża delegacja. ( usunięte przez administratora ).

Nie warto nawet fatygować się na rozmowę.
6
anonim 2013-08-17 23:10:54
Premii za sprzedaż brak;(
Niby taka duża firma, a nie potrafią zmotywować swoich pracowników.
Pracuję w sklepie w Łodzi ale szukam innej pracy zanim sami mnie zwolnią, ostatnio wszystkich zwalniają.
2013-10-02 17:26:15
Zarobki niestety się nie zwiększyły. Wyglądają tak samo, aczkolwiek wg kierownictwa nadal są jednymi z lepszych na rynku. Podwyżkę dostali tylko kierownicy, o sprzedawcach zapomnieli.
2
pracownik 2013-10-02 22:53:44
święta prawda!!!!
2
Janek 2013-10-08 22:40:15
( usunięte przez administratora )to kwota netto na rękę. tak jak w każdym innym miejscu kierownicy różni się zdarzają. Uważam, że jeśli ktoś uważa, że to mało (bo jest) to powinien szukać bardziej ambitnej pracy niż sprzedawca. Względem konkurencji moim zdaniem zarobki są na dobrym poziomie
1
........ 2013-10-11 21:32:22
też uważam że nie ma co sie teraz fatygować na rozmowe.szczególnie teraz,póki pracuje tam nowa kierowniczka podobno na zastepstwo.stary kierownik tez nie był idealny ale przynajmniej nie wpychał nosa w prywatne sprawy pracowników jak jakiś zakompleksiony gimnazjalista.żal.nie polecam
1
ktos 2013-11-05 20:18:22
jestem zadowolony ze swojej pracy z M&S
1
Anonim 2013-11-14 15:21:08
No coś ty, a pracujesz w Łodzi...?Dobry żart;)
6
Jenny 2013-11-15 19:37:01
Macie rację dziewczyny.Ja szukam już innej pracy,tak jak pewnie ponad 70% pracowników z M&S z Łodzi. Praca na 3/4 bez perspektywy na więcej.
Na razie zwolnienia ustały ale to pewnie kwestia czasu,potrzebują nas przed Świętami. Od nowego roku zacznie się od nowa.
Jak pisała moja przedmówczyni zwalniają fajnych ludzi.
Jedyna ludzka, sympatyczna kierowniczka działu, która nie traktowała nas z góry już nie pracuje. Regionalnej(usunięte przez administratora)się nie spodobało,że rozumiała pracowników i była wyluzowana. I tak jak (usunięte przez administratora) była na zmianie pracowaliśmy lepiej i wydajniej żeby był zrobiony dzienny budżet i by nas pochwaliła. Jak są teraz inni kierownicy to robimy im na złość bo nam nie zależy i tak dobrego słowa w zamian nie usłyszymy.
Nie polecam.
2
polskiemes 2014-02-03 23:25:15
Firma pod względem firmy M&S jest ok. Na prawdę nie ma na co narzekać - tyle, że rządzą nią nasi rodacy, w związku z czym wszystko jest po polsku..(usunięte przez administratora)
1
łdz 2014-02-07 00:37:30
jak pracownicy mają nie plotkowac skoro kierowniczka daje taki przykład?żenada.ktoś dobrze napisał ze to chyba kompleksy...wstyd w tym wieku się tak zachowywać...
5
polskiemes 2014-02-15 14:10:45
Jestem zażenowany - portal z opiniami o pracodawcach, gdzie wpis był kulturalny i rzeczowy, dałem 3/5, a admin usuwa. Nie moja wina, że MS Polska tyle wymaga od pracowników, bez szkoleń. Czy może firma boi się prawdziwych opinii, że daje roboty co nie miara, jest często po 1 pracowniku na ogromne piętro i nie szkoli ani pracowników, ani koordynatorów ?
5
tede 2014-04-17 22:45:19
Mam pytanie do ludzi z Łodzi a wy tam w kopalni pracowaliscie ? Za malo placa , nie motywują Pytanie a gdzie was motywuja i lepiej placą ?????? Czy aby napewno byliscie sami w porzadku by nazekac na wszystko !!!! ŻALLLLL
1
tede 2014-04-17 22:49:54
No jeszcze jedna kwestia , Mamy po dwadziescia pare lat skończylismy studia aspiracje wielkie chcemy zarabiac po 4tysie a na rynku pracy tylko to co widac . No i wtedy trzeba jeczec i narzekac - (usunięte przez administratora)
1
LoL 2014-04-17 22:52:54
Jestescie tacy ambitni , chcący szkoleń , motywacji to zapraszam do biedronki Ha HA
1
mondelez 2014-05-03 11:30:45
jak juz coś to narzekać , właśnie widać jacy ludzie tam pracują , osoby bez perspektyw , zastraszeni ,podstarzali i bojący się o prace.
Komuna w tym miejscu nabiera nowego mentalnego znaczenia.
Żal patrzeć i czytać takie teksty, bo szacunku do samego siebie nikt Ci koleś nie odda.
1
sweet_babe 2014-05-03 19:52:24
Praca bez mozliwości awansu, stroje pracownicze za duże i do tego 100% poliester, więc latając po dziale w kilka godzin idzie sie w nich utopić, kierownicy niekompetentni, zastraszeni, wystarczy jeden meil z warszawki a robią pod siebie, nagabywanie, plotki , szykanowanie, wcinanie się w sprawy osobiste to standard w łodzkim sklepie M&S , niszczą psychicznie, znam przypadki chorob wrzodowych wsród pracowników, każdy dzien zaczynasz od pytania "czy mnie zwolnią dzisiaj?" , a M&S radośnie podnosi z miesiąca na miesiąc 'standardy' obsługi bacznie patrząc na ile może zgnoić pracownika. Zwolnienia tłumaczone redukcjami etatów, z 30 osob pracujących zostalo 10, a oni nadal uważają,ze sklep przynosi same straty. Zagrzybiona klimatyzacja, brak wody na górnym pietrze (a każde zejście na zaplecze traktowane jest jak ucieczka od pracy)
Praca na dziale spożywczym jest malo satysfakcjonująca, ciągle przestawia się te same produkty, tygodniowy raport sprzedaży rzeczy które się sprzedaly po 2 szt to śmiech, ale przecież trzeba wymyśleć jakąs prace,ogólnie obóz prowadzony przez niedouczoną i niewykwalifikowaną kadrę zarządzającą. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.
3
wujek dobra rada 2014-05-23 12:09:10
Łódź nie ma kierownika, ma "prezesa" - if u know what I mean
1
gejozor 2014-11-22 20:50:32
uważajcie na m. gawr... pracuje teraz z wami przeszedł z TK MAXXA straszna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zakłamana lubi kablować na innych i jest generalnie mega nieudacznikiem
2
trol 2015-02-13 23:40:29
(usunięte przez administratora) nie przeszedł z TK maxa tylko go wywalili.. koles ma zolte papiery i jest nieźle popieprzony ;) uwazajcie na niego
1
lili 2015-11-26 16:00:59
w m&s zarabia się ok 1200 pln na rękę na 3/4 etatu... szał ciał normalnie!
1
lili 2015-11-26 16:03:38
mówię oczywiście o pracy w stolicy, ścisłe centrum W-wy
nie naganiacz 2016-06-30 22:39:12
zarobki ok. 2 tysie i chętnych brak :P przyjdzie nowy, złapie doświadczenie i spada do konkretnej firmy, wymagania kosmos - płaca niska
byly pracownik 2016-07-31 10:39:42
Jakie 2 tysiace moze vm tyle maja zwykly robol tfu to znaczy sprzedawca ma teraz ledwo 1800 na caly etat.Na dodatek przyszedl nowy kiero wczesniej w tkmax byl na targowku kiero i mobinguje tfu motywuje ponoc notatkami sluzbowymi.kolezanki sie skarza i juz szukaja nowej pracy.
axr 2016-08-05 22:24:32
Biedronka właśnie podniosła stawki do 2250 na start i premia miesieczna 350zl... Dla zwykłego pracownika.
garnier 2016-08-05 22:26:43
ale wiesz, to dwie różne firmy handlowe i dwa różne kultury organizacyjne, jednak rekrutacje na sprzedawców wciąż są w wielu lokalizacjach i chętnych pewnie nie brakuje
Uk 2016-11-09 21:57:42
To co tu przeczytałem to jakaś zenada i kompletne bzdury jeżeli komuś się nie chce pracować to niech się położy odrazu i nie wprowadza ludzi w błąd
Zostaw swoją opinię o Marks and Spencer - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marks and Spencer