logo Handman Sp. z o.o.

Handman Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Handman Sp. z o.o.

ross 2015-07-15 18:40:43
Przecież wyżej napisali, że spółka ma być zlikwidowana. Naprawdę dziwne rzeczy się dzieją, bo przecież chyba handman nie radził sobie w branży tak najgorzej, w sumie to ja nie widzę powodu aby mieli upaść, może to będzie likwidacja spółki i założenie nowej, ciężko w sumie powiedzieć, zobaczymy co jutro przyniesie.
Jasny 2015-07-16 09:23:42
Proceder tych oszustów (pacocha i jego niuni) trwa od lat (wystarczy poszukać w necie) najpierw była Anglia, z której musiał uciekać bo oszukani Polacy chcieli zrobić mu krzywdę. Wrócił do kraju założył działalność gospodarczą. Narobił długów,oszukał kilkanaście osób i poszedł z torbami. Wziął sobie sklepową na vce prezesa i otworzył sp.z o.o. Dzięki lewym adresem unikał przez całe lata komornika (nawet na tym forum są linki do jego długów walajacych się po firmach windykacyjnych) handman miał biuro w internecie jedynie. Wraz ze swoją vce prezes oszukali kolejne kilkadziesiąt osób - głównie pracowników i kontrahentów. W momencie jak już żadna hurtownia nie chciała dać towar na kredyt, żadna wypożyczalnia pożyczyć narzędzi czy samochodu wziął większy kredyt sprzedał narzędzia, oszukał klientów i się zawinal a odpowiedzialność zwali na panią vce prezes sklepową. Założy kolejną firmę i zacznie oszukiwać od nowa. A my oszukani możemy mieć żal tylko do siebie że nie sprawdziliśmy go w necie i w bigu zanim zaczęliśmy robić z nim interesy, bo teraz nie odzyskamy ani grosza. Pacoch wydał wszystko na lansowanie się na prezesa, drogie knajpy i narkotyki. A W NECIE INFORMACJE O OSZUSTWACH PACOCHA WIDNIEJĄ OD2012 ROKU przynajmniej. Mądry polak po szkodzie,ja też mu zaufalem a sprawdziłem dopiero jak mnie oszukał.
taka ja 2015-07-27 11:27:24
Miałem wątpliwą przyjemność poznać p.MP na samym początku działalności - i w sumie teraz powinni uderzyć się w pierś Wszyscy, którzy na "śniadaniach biznesowych" zaczęli go promować, polecać, pomagać. Nie chcę wymieniać z imienia i nazwiska, bo myślę, że żaden z tych "biznesmenów", "couchów" nie chce być z nim powiązany.
Polskie bagienko.
2
Partner biznesowy 2015-07-27 12:52:45
Pozdrawiam Panią Pani K.F. niech Pani nie szuka winnych waszej szemranej działalności. Pani brała w niej czynny udział. My jesteśmy ofiarami waszych przekrętów włączając w to pracowników, których nie płaciliście. Podać Pani kwoty faktur nie zapłaconych przez was. Jest tego dużo i Pani to wie. Niech Pani nie pajacuje, że winę ponoszą partnerzy biznesowi. Was nikt nie oszukał wy natomiast wielu. I jeszcze apel do wszystkich, którym oni są winni pieniądze - zakładajcie sprawy sądowe powiązanie działalności M.P. i spolki jest latwe do udowodnienia. Dysponuję materiałami.
taka ja 2015-07-27 14:00:24
Jeśli myślicie, Panowie, że jestem p.KF to jesteście w błędzie. W sumie może Was to nauczy sprawdzać osoby, którym wystawia się rekomendacje. Idee, które głosicie są jak najbardziej słuszne, ale spaczone przez polskie realia i niby biznesmenów, którzy z mikrodziałności chcą stworzyć korporację.
A co do Państwa MP i KF - jak to mówią karma wraca. I trzymam kciuki, aby Wszyscy pokrzywdzeni w minimalnym stopniu dostali zadośćuczynienie. Nie sądziłem, że na przestrzeni 6 lat zrobią tyle szkód.
Robo 2015-08-02 16:06:58
O i pacochowe konsorcjum sie odezwalo, tyle lat nagrywaliscie mu jeleni i pomagaliscie oszukiwać ludzi, a jak i was oszukał to mówicie ze to nie wy i nie macie z nim nic wspólnego. Tyle lat nie wiedzieliście że to przekręt i myślicie że ktoś w to uwierzy? Jestem za wpisanie firm które temu oszustowi ułatwialy przestępczą działalność.
igor 2015-08-03 22:38:39
Robo w 100% się z tobą zgadzam. Wielkie larum kiedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okrada złodzieja. A pracownicy Pacocha to inaczej 80% nie potrzebowało umowy o pracę. Byli tacy na zasiłkach z UP czy socjalnych, alimenciarze i przyjezdni, którzy aż się prosili żeby ich zrobić w ch***. I "elita byznesu" M.P sklepowa z Dziadowa dymali frajerów, aby w końcu wydymać się nawzajem. Co do listy partnerów biznesowych to powinna ona powstać. Taki np. pan elektryk, który załatwiał Pacosze uprawnienia elektryczne. A Pacocha wciskał je swoim HANDMANOM za bagatela 800 zł. W tej sprawie toczy się obecnie postępowanie. Jesli macie panowie takie uprawnienia to dysponuję telefonem do funkcjonariusza, który się tym zajmuje i chętnie go podam. Może ktoś wie kto pomógł pacosze w zdobyciu dyplomu bibliotekarstwa?
igor 2015-08-04 22:35:44
Mam prośbę o kontakt z Bogdanem, który uległ wypadkowi złamał sobie kręgosłup szyjny i przez p.pacocha będzie inwalidą a jeszcze grozi mu sprawa sądowa z powództwa wypożyczalni sprzętu budowlanego, za nie zwrócenie rusztowania przywłaszczonego przez pacocha. Wiem gdzie to rusztowanie się znajduje jeszcze nie sprzedane przez tego oszusta. Czy znacie Panowie telefon do człowieka, który użyczał samochód dostawczy Pacochowi i jego sklepowej. Ten sam, którym prezio wracał kompletnie zamroczony marychą i gorzałą z Bobrowców...
elena 2015-08-20 11:53:25
chcialam jakis czas temu poszukac pracy w Handman Sp. z o.o. i co mnie zaskoczylo ze najpierw weszlam an aforum poczytala, ale nei za bardzo zrozumialam tego co tutaj sie pisze, po cyzm weszlam na strone i sie dowiedzialam ze firma rozpoczela procedure zamknięcia/upadłości. a nie wiecie moze czy terz dziala pod inna nazwa? bylabym wdzieczna, gdyz suzkam pracy
igor 2015-08-21 00:00:24
Elena do czego potrzebna Ci ta wiedza: czy ci hochsztaplerzy działają pod inną nazwą. Powiem brutalnie (usunięte przez administratora) szukać gdzie indziej. Chyba, że będziesz im się wysługiwać jako WOLONTARIUSZKA. Nie płacili należnych pensji swoim pracownikom. Mają kilka spraw w sądach. Prezes z kupionym dyplomem i sklepowa z Dzia(ł)dowa członek zarządu. Swoją drogą co Ty chcesz robić? Pracy w naszym mieście jest mnóstwo. Napisz, coś podpowiem.
igor 2015-08-27 22:18:46
A ja myślę, że dopiero teraz to pacoch ma prze...bane. Jeśli to prawda to on jest tam spalony ci, z którymi współpracował (ci od spalonego samochodu) jeszcze tam pracują. To do spotkania dojdzie, już ja się o to postaram. Chyba,że zmienił nazwisko?
monika 2015-09-07 20:42:17
Handman - Zlota Raczka
Miejsce pracy: Glasgow
Rodzaj pracy: Prace budowlane

Praca od zaraz

Opis stanowiska pracy

Firma Pulse Management zatrudni fachowca na stanowiskoMulti Skilled Engineer (Handyman).Nasza firma zajmuje sie serwisowaniem sklepow handlowych od wymiany zarowki po prace na dachu w takich sklepach jak Paperchase, Crew Clothing etc. Wymagane doswadczenia:dekoratotka, stolarka, podstawowa hydraulika i elektryka, jak rowniezdobra znajomoscia jezyka angielskiegoorazprawo jazdy. Kandydaci musza posiadacNational Insurance Number,UTRorazkonto bankowe. Praca dostepna od zaraz, CV (w jezyku angielskim) prosze przeslac droga mailowa na monika@pulsemgt.com
Zadzwoń
+44(0)7 747022051
Napisz maila na adres monika@pulsemgt.com
marek 2015-09-07 20:49:06
Możecie mnie wszyscy pocałować w d**ę, a ty igor nie strasz bo się ze*****
prekst 2015-09-19 22:31:50
Nie pracowałem w tej firmie no ale z tego co widzę, to panuje tutaj nieciekawa atmosfera, no ale na pewno da się z każdym dogadać, tylko trzeba podchodzić do wszystkiego bez większych emocji, wtedy będzie okej, przynajmniej mam taką nadzieję ponieważ planuję powoli złożyć papiery do tej firmy, zobaczymy co wyniknie.
igor 2015-09-22 20:38:35
@prekst powodzenia ci życzę, tylko się śpiesz, bo to się chyba likwiduje: "Witam wszystkich, którzy zaglądają na to forum znalazłam taki oto wpis pod linkiem Witamy w HANDMAN: Informuję że uruchamiam procedury zamknięcia/upadłości.

W razie pytań proszę o kontakt office@handman.pl lub bezpośrednio do Pani Katarzyny.

Z poważaniem Marek Pacocha
Pawo 2015-10-13 23:48:54
No to pacochu jaki ten świat mały. Niedawno tu ktoś pisał, że będziesz miał prze****** no i chyba się stało, teraz przyjdzie się rozliczyć panie biznesmen w gotówce. Komornik zajął sprzęty w domu twojej matki...Kasia nie pozwól aby cię zniszczył ten człowiek, bo i tobie grozi to, że będziesz odpowiadać jako członek zarządu sp. z o.o. Są już 2 postanowienia nakazowe i toczą się czynności komornicze
elwor 2015-10-20 01:52:03
Sytuacja na pewno nie jest do pozazdroszczenia, ale z każdej sytuacji finalnie da się jakoś wyjść. Mnie najbardziej interesuje to w jaki sposób ludzie z handmanem współpracują a klienci - nie wiem w jakiej formie dostają produkty z firmy, czy dodatkowo oni zainteresowali się jak wytworzenie danego dobra wygląda, bo w takich warunkach może to budzić pewne wątpliwości.
Partner biznesowy 2015-10-21 23:57:35
@elwor o czym ty piszesz jacy ludzie współpracują z HANDMAN-em. Nikt z Pacochem ani tą jego sklepową nie współpracuje i to chyba prawidłowo. Jeszcze jeden perfidny oszust wyeliminowany z rynku. Ona z dzieckiem wyjechała do Dziadowa i czeka na alimenty od tatusia. Pacocha coś tam próbuje: montował okna w Austrii, teraz też teraz podobno też jest za granicą. Trafił na kilku warszawiaków, którym nie zapłacił za ich ciężką pracę. Odeszli wszyscy jednego dnia. Dostał w pier*** Ma kilka spraw sądowych. W połowie 2013 roku nastąpił krach, HANDMAN przestał istnieć. A finalnie, elwor to już nic z tego nie będzie, "produkty" czyli usługi Pacocha raczej wzięcia miały nie będą. A tak swoją drogą ciąży na nim odium wielu krzywd, człowiek przez niego jest inwalidą a ten sk****syn się nawet nim nie zainteresował (oczywiście pracował w HANDMAN-ie "na czarno")Klienci mający abonamenty w HANDMN-ie wydzwaniają do pracowników (nawet tu na forum są wpisy) z prośbami o realizację opłaconych usług. HANDMAN nie ma adresu, Pacoch zmienił nr telefonu...
igor 2015-10-29 18:30:14
@elwor co ty bierzesz, że takie pierdoły tu piszesz? Jest koniec 2015 roku i klienci już się zorientowali, że zostali zrobieni w(usunięte przez administratora).Pracownicy też to wiedzą, że należne im pieniądze zobaczą jak "świnia niebo". Partnerka Pacocha też na alimenty poczeka raczej długo. Zgadzam się elwor że: "z każdej sytuacji finalnie da się jakoś wyjść" kiedy jest wola ku temu. Pacoch to czystej wody hochsztapler, którego należy wyeliminować z rynku i z życia. Będę pamiętał do końca życia jak do tego sk****syna przyszedł jego były pracownik i upomniał się o pieniądze ponieważ miał chore dziecko. Pan prezes go odprawił twierdząc, że nie ma. Facet wyszedł zamiast podejść i (usunięte przez administratora).mu w zęby przynajmniej miałby satysfakcję, że nie został odprawiony z kwitkiem. Trzej pracownicy w czerwcu 2013 roku mają satysfakcję, że gnojowi ryja obili. Ale i tak ta kreatura się niczego nie nauczyła. Dlatego elwor nie pisz jak to: "z każdej sytuacji finalnie da się jakoś wyjść" - tak tylko nie ten człowiek. On może tylko do pierdla trafić...
z bokowca 2015-11-25 11:08:20
Hmmmm...

W dzisiejszej porcji spamu na poczcie znalazłem coś o podobnej nazwie- HandYman.
Profil działalności ten sam, więc prawdopodobnie to ta sama firma.
Dobrze że sprawdziłem w sieci, bo chciałem komuś polecić.
Nieźle bym go urządził.



Wykonujemy rĂłwnież remonty, jednak koncentrujemy się na tym, nad czym
nikt się nie zastanawia:

Kto po budowie/remoncie twojego domu/mieszkania zajmuje się bieżącymi
naprawami?

Czy są to ludzie z przypadku?

Pomożemy zaopiekować się twoją nieruchomością, wykonamy wszelkie
drobne naprawy,

zawsze możesz na nas liczyć, działamy rĂłwnież w nagłych awariach
(emergency).

Poszukujemy zleceń dla naszych "złotych rączek".

Handyman to "złota rączka",

konserwator małych i średnich nieruchomości

naprawy małe i duże

Jak stały serwis i konserwacja nieruchomości wpływa na oszczędzanie
pieniędzy?

- otĂłż, dzięki drobnym naprawom poważne usterki się zdarzają, ale
dużo rzadziej!!!

Przykład:

Kto po budowie/remoncie twojego domu/mieszkania zajmuje się naprawami?

Czyli bieżącym stanem technicznym twojej nieruchomości - możemy robić
to my.

Dzwoń! +48 532 829 609

www.facebook.com/handyman.fanpage
;

Jeśli potrzebujesz więcej informacji czytaj dalej :)

www.gazetabudowa.pl/nadchodzi-czas-zlotej-raczki-bedzie-szybko-skutecznie
;

Jak stały serwis i konserwacja nieruchomości wpływa na oszczędzanie
czasu?

- już na początku wspĂłłpracy masz możliwość sprawdzić, przetestować i
zaufać

Handymanowi ktĂłry potrafi zająć się każdym problemem twojej
nieruchomości.

Jak stały serwis i konserwacja wpływa na wzrost wartości
nieruchomości?

- szczegĂłłowe wieloletnie opisy oraz zdjęcia przed, w trakcie i po
naprawach lub remontach,

tworzą jedyne w swoim rodzaju archiwum, jako wartość dodaną oraz pomoc
techniczną

przy ewentualnych renowacjach, wycenach, specyfikacjach,
inwentaryzacjach itd.

Oto przykładowe archiwum kilku nieruchomości jednego z naszych
klientĂłw z kilku lat.

Polecam! – każdy może mieć takie archiwum swojej nieruchomości. Ty
rĂłwnież! http://handyman-service.eu/service-history" rel="nofollow">http://handyman-service.eu/service-history

www.youtube.com/watch?v=p3AY7NXlXLQ
;
www.youtube.com/watch?v=_HbdKnuPpaI
;

Więcej informacji:

http://handyman-service.eu

Jeżeli nie życzą sobie Państwo otrzymywać tego typu informacji, to
prosimy o maila zwrotnego.
1
igor 2015-11-28 00:17:11
To rozpaczliwe próby ratowania się Pacocha on już utonął. Na rynku warszawskim nie ma żadnych szans. Nikt do do niego nie przyjdzie pracować zwyczajnie się zeszmacił i fama się rozeszła. Filmik z 2013 roku z datą 2015 to jest śmieszne p. Pacoch. Możesz zmieniać nazwę 10 razy i tak na ch*** ci się to zda. Ty zwyczajnie jesteś gnojem, pazernym oszustem i wykolejonym narkomanem. Ludzie, których oszukałeś poprzysięgli sobie, że nie podarują ci tego jak ich skrzywdziłeś i pierwszych wizyt możesz się spodziewać niebawem. Zwrócisz Pacochu im wszystko z odsetkami. Dobrze by było żebyś Bogdana odwiedził osobiście bo grozi mu sprawa sądowa za wypożyczone rusztowanie na "ścianę" na ul Grójecką...
1
janek 2015-11-29 15:00:57
Widać, że poprzednia firma miała spore problemy, skoro aż nazwę zmienili, ale nie zmienili postępowania. Dziwię się, szkoda byłoby mi wsadzonych pieniędzy w interes
igor 2015-11-29 22:52:02
Niech Cię Ręka Boska broni przed interesami z tym Pacochem. Młody człowiek, który u niego pracował wziął dla niego kredyt spłaca go do dzisiaj. Mnie również nagabywał o pożyczkę. Dziś bym zapewne "pluł sobie w brodę". Żeby móc dojechać do klienta, dostarczyć materiały i narzędzia,
paliwo musieli pracownicy kupić sobie sami, a o zwrocie pieniędzy można było pomarzyć. On nawet nie płaci alimentów na swoje jedyne dziecko, nie płacił swoim pracownikom nagminnie jeśli już to sryknął jakieś 500 zł twierdząc, że inwestor mniej mu zapłacił. Na jednej z budów miał miejsce b. poważny wypadek murarz spadł z rusztowania, to rusztowanie sam wziął z wypożyczalni sprzętu budowlanego i to rusztowanie przywłaszczył sobie p. prezes HANDMAN-a. Trzymajcie się z daleka od HANDMANA, HAN-DYMA-NA, czy samego Pacocha.
Pawo 2015-12-09 17:16:57
A miało być tak pięknie. Pracownicy mieli zakładać działalność gospodarczą i jako franczyzobiorcy mieli współpracować z HANDMAN-em i pewnie by się to udało dziś marka HANDMAN byłaby znana w całej Polsce. Ale nie z tym panem. Zaprzepaściłeś w prymitywny sposób wszystko. Ale niestety Pacoch narkotyki i gorzała pozbawiają uczuć wyższych. Napraw te draństwa bydlaku masz jeszcze czas.
Bo inaczej będziesz mógł sobie powtarzać:
Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór:
czapkę wicher niesie,
róg huka po lesie,
ostał ci sie ino sznur,
ostał ci sie ino sznur...
bux 2015-12-09 18:08:02
Trochę to głupota ze strony "prywatnej osoby". Jeżeli firma chce normalnie funkcjonować to cała działalność musi być odpowiednio zbilansowana, tak żeby nie było konieczności brania kasy z zewnątrz.
igor 2015-12-10 20:19:20
W rzeczy samej bux poczytaj wpisy i opinie o Hadman-ie a tak na prawdę o Pacochu. . Jeśli się chce żyć ponad stan. Chlać gorzałę, winko, palić zioło. Tam nie było zarządu zwyczajnie żywioł. Nawet narzędzia z wypożyczalni się brało. Nic własnego, materiał do wykonywania remontów niejednokrotnie pracownicy kupowali sami. Często brał Pacoch na "krechę". W połowie 2013 to wszystko się kończy hurtownie nie chcą dawać, oszukani pracownicy odchodzą niemal jednego dnia, tracą nadzieję, że kiedyś dostaną pobory. Kto miał zresztą tą spółką zarządzać gość z kupionym dyplomem bibliotekarstwa, czy pani sklepowa. Jedyny logiczny człowiek to taki młody informatyk. On to wszystko trzymał w ręku, strona internetowa, reklama, IT. Naprawdę dzięki niemu to wszystko się kręciło. Ale oczywiście Prezes go doceniał, chłopak robił poza tym wszystko malował, murował, remontował obiekty. W końcu wziął kilka tysięcy kredytu dla Pacocha, które spłaca do dzisiaj. Podobno był to członek rodziny prezia. I się q**** zbilansowało. Kilka spraw sądowych o fuszerki m.in.
sacda 2015-12-19 23:48:34
Poczytałam trochę opinie na temat Handmana i nie ma się co spodziewać kokosów z tego co widzę. Druga dostć istotna kwestia to brak jakichkolwiek świadczeń
igor 2015-12-21 19:09:11
Pamiętajcie, że chroni Was prawo - kiedy:
1. Pracodawca nie płaci pensji.

Prawo do wynagrodzenia jest jednym z podstawowych praw pracownika. Pracodawca ma je obowiązek wypłacać podwładnemu co najmniej raz w miesiącu, w stałym i ustalonym z góry terminie. Z zasady robi się to z dołu, czyli za pracę wykonaną, niezwłocznie po ustaleniu jej pełnej wysokości, nie później jednak niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca kalendarzowego. Pensję można przelewać także z góry, o ile takie ustalenia zostaną przyjęte w zakładzie.

Przepisy dotyczące daty wypłaty wynagrodzenia mają charakter bezwzględnie obowiązujący, tak więc dla pracownika nie ma znaczenia, jakie powody podaje pracodawca, aby usprawiedliwić zwłokę w przekazaniu pensji - może być to także opóźnienie spowodowane okolicznościami, na które firma nie miała wpływu. Tak więc tłumaczenie się szefa trudną sytuacją finansową albo okresowym brakiem płynności jest nieskuteczne.
2. Pracodawca nie podpisuje umowy

Pracodawcy nagminnie łamią też przepisy związane ze stosunkiem pracy. Przede wszystkim zatrudniają "na czarno", to znaczy nie podpisują jakichkolwiek umów z pracownikami. Tymczasem umowa ustna jest ważna tylko przez krótki okres czas - zobacz, do kiedy Notorycznie zawierają też umowy cywilnoprawne w warunkach, w których powinna zostać zawarta umowa o pracę.
Jaka kara

Pracodawca, który dopuści się przewinienia związanego z naruszeniem praw pracowniczych, musi liczyć się z karą grzywny w wysokości o 1 tys. do 30 tys. zł.

Jednak jeśli doszło do uporczywego łamania praw pracownika wynikających ze stosunku pracy lub ubezpieczenia społecznego, winny może ponieść odpowiedzialność karną i grozi mu kara grzywny, ograniczenia a nawet pozbawienia wolności.

W przypadku, gdy pracownik w wyniku złośliwego i uporczywego naruszania jego praw doznał szkody lub ucierpiał stan jego zdrowia, pracodawca musi się liczyć się również z odpowiedzialnością cywilną.
Sądu. Jeśli nie stać Was na adwokata przysługuje Wam prawo wystąpienia zastępstwo procesowe z urzędu. Nie pozwólcie na to aby takie HANDMAN-y czy HAN-DYMANYNY czyt. Pacochy niszczyły Was i Wasze Rodziny nie płacąc tego co się Wam należy. Głośno mówcie NIE-Arogancji i chamstwu tych b******w.
igor 2015-12-21 19:37:38
Pamiętajcie jeszcze jedną zasadę: jeżeli pracownik został zatrudniony na okres próbny bez podpisania umowy, wykonywał swoje obowiązki przez okres dwóch tygodni, po czym pracodawca podziękował mu za współpracę i nie wypłacił należnego wynagrodzenia, dana osoba może odzyskać należne jej pieniądze (w sądzie). Brak pisemnej umowy nie oznacza bowiem, że ma on inne prawa niż reszta pracowników. Sam fakt, że pracodawca dopuścił go do pracy, a ten ją świadczył znaczy, że pomiędzy stronami doszło do zawarcia umowy o pracę.
Nawet w takich sytuacjach należy się wynagrodzenie.
Podstawa prawna

Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz.U. 1974 nr 24 poz. 141)

Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz.U. 1964 nr 16 poz. 93)

Wyrok Sądu Najwyższego z dnia 4 listopada 2009 r. (sygn. akt I PK 105/09)
Wiosor 2015-12-28 16:36:21
Dobrze wiedzieć @igor przepisuje sobie to do notatnika, będę wiedział na przyszłość, ale co, że w Handman jest krucho z pieniędzmi, bo nie rozumiem do końca
igor 2015-12-31 20:50:15
Nie Wiesor w spółce HANDMAN nie jest krucho z pieniędzmi tylko szef to hochsztapler nawet nazwę zmienił na Han-dyma-n i dyma frajerów w większosci na ich własne życzenie tych, którzy godzą się pracować na czarno. On ich robi "na szaro. Pamiętajcie nigdy nie pracujcie bez świadczeń, bez umowy, bez świadczeń zdrowotnych. Jeden z pracowników HANDMAN-a spadł z rusztowania złamał kręgosłup szyjny pracował bez świadczeń. Takie śmiecie jak prezio HAN-dyma-NA tylko czeka żeby wyr**** frajera. Zawsze będzie coś źle będzie Was wbijał w poczucie winy żeby w końcu Wam nie zapłacić. Pamiętajcie UMOWA, z nią możecie pójść do Sądu. Bez umowy możecie mu jedynie obić ryja, ew. spalić samochód tak jak to zrobiła grupa Polaków, którym prezio handmana nie zapłacił. Tej drogi nie polecam chyba, że śpieszno Wam do kiczmana...
jacek 2016-01-02 15:53:08
wydaje mi się, że firma nadal się utrzymuja na rynku, no ale jeśli chodzi o wypłaty to raczej jest to wszystko już u nich uregulowane i nie ma problemów.
igor 2016-01-04 22:52:00
Nie Jacek, nic nie zostało uregulowane. W 2013 odeszło od Pacocha 11 pracowników żaden nie otrzymał należnych mu pieniędzy a mechanizm był taki: kto nalegał na początku otrzymał nawet umowę zlecenie zazwyczaj na 1-miesiąc i oczywiście część pieniędzy za pracę. Wówczas zaczynały się próby wyłudzania na zasadzie: "pożycz bo nie mam na kolejny "projekt", pisałem o naiwnych, którzy pożyczali Pacosze, chłopak dwudziestolatek wziął nawet kredyt w PROWIDENCIE spłaca go do dziś. Jeśli tam pracujesz to raczej pierwsze pobory otrzymasz później zaczną się schody i będzie to twoja wina, bo tak ci to wytłumaczy prezes. Bo coś spier******* i sam w to uwierzysz i będziesz się bujał dalej albo zwyczajnie odejdziesz jak tych 11 z 2013 roku.
Po pierwsze "primo" nie przystępuj do pracy bez umowy, z której jasno będzie wynikało ile będziesz zarabiał (bo po to tu przychodzisz)
Po drugie "primo" dobry zwyczaj nie pożyczaj, nie zakładaj swoich pieniędzy, że ci Pacoch później zwróci np. za paliwo, materiały, narzędzia. Ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zwróci jak się postawisz odda ale np. połowę. Prawda p.Pacoch tak się zwracało pracownikom. Chłopcy brali rusztowanie z wypożyczalni do dziś nie mogą go odzyskać.
Po trzecie "primo" nigdy nie używaj swoich narzędzi ani ubrań (chyba, że spełniają kryteria BHP). Chłopak spadł z tego wypożyczonego rusztowania i okazało się, że był w nieodpowiednim obuwiu. Proste. Stosunek pracy określa jakie są obowiązki pracodawcy wobec zatrudnianego i odwrotnie.
Po czwarte "primo" to pracując na wysokości musisz mieć badania wysokościowe, przy urządzeniach elektrycznych sp. uprawnienia SEP. Można by tak długo.
Życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku i pamiętaj to czy będziesz wy-dyma-ny przez HAN-DYMA-NA a właściwie jego prezia zależy w ogromnej mierze od ciebie...
igor 2016-01-04 23:04:16
i najważniejsze nie pij z prezesem, o trawce nawet nie wspomnę, bo wykorzysta to z premedytacją przeciwko tobie. Zawsze tak było a przysłowie mówi: Raz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
czarodziej 2016-01-05 04:12:26
@jacek pewnie, że firma utrzymuje się na rynku. Ciekawi mnie tylko czy zarobki są nadal na dobrym poziomie, bo ostatnio miały byyć przyznane premie świąteczne.
Bogdan 2016-01-13 10:05:41
Powtórzę bo nie mogę zdzierżyć pierdół naćpanego prezesa, który tym razem jako czarodziej pisze o premiach świątecznych. Gdzie i kto je otrzymał? Piszesz o 4:12 spać nie możesz a może sumienie cię gryzie?
Uważajcie na oszusta”A czym jest Spółka Handman jak nie działalnością Pana Pacochy i jego partnerki? bo prężnie działająca ta firma to nic innego jak w.w parka i przewijający się kolejni oszukiwani pracownicy, franczyzobiorcy, podwykonawcy czy jak ich zwał. Firma ma adres wirtualny, podaje tylko telefony komórkowe świadczy tylko o jednym „firma krzak z biurem w samochodzie”. Nie dajcie się namówić na współpracę z nimi, skoro przez tyle lat nie był w stanie zbudować ekipy, cóż… to świadczy o jednym, nadal oszukuje ludzi i nie płaci im za pracę.”
Pacoch nie myśl, że krzywda nasza nie doczeka się sprawiedliwości już ci się do (usunięte przez administratora)dobierają a to dopiero początek. A twój początek końca hochsztaplerze…Proszę państwa przestrzegam przed tym oszustem I naciągaczem uważajcie poczytajcie opinie o tym człowieku w internecie to się przekonacie zanim was oszuka I naciągnie
1
Jon 2016-03-01 16:29:37
I jak te premie świąteczne?
igor 2016-03-18 01:38:18
Z okazji Świąt Wielkanocnych prezes Marek P.szykuje niespodziankę dostaniecie - po jajku (metalowym prętem) niech on wam płaci na czas i nie pozwólcie mu się u was kredytować. Bo długów to prezio ma od (usunięte przez administratora) alimenty nie płacone.
bogdan 2016-03-20 18:01:28
o la Boga, o la Boga zwiała Kaśka do Dzia(ł)dowa,
Pacoch najpierw strzelił focha,
I firmę miał zamykać biedną Kasię chciał wydymać
Zmienia nazwę HAND(Y)MAN-a widać jak się chce utrzymać
Ale na nic twe zapędy
Sprawiedliwość choć powoli zawsze sięga takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Oszust, ćpun, kirus i szuja
Już nie będzie kradł i robił pracowników swoich w ch***
igor 2016-03-20 18:15:39
Partnerka prezesa podała go o alimenty te zaległe również. Tak więc odbierajcie swoje zaległości u tego krętacza, bo nie jest wykluczone, że pójdzie on pierdzieć w pasiaki na dłużej, a wówczas żegnajcie pieniążki za waszą ciężką pracę. Dysponuję adresem zamieszkania dla tych, którzy zakończyli współpracę z M.P.
igor 2016-03-20 22:11:17
Z okazji Świąt Wielkanocnych prezes Marek P.szykuje niespodziankę dostaniecie - po jajku (metalowym prętem) niech on wam płaci na czas i nie pozwólcie mu się u was kredytować. Bo długów to prezio ma od pyty, alimenty nie płacone.
Pawo 2016-03-20 22:57:13
Śpieszcie się z odbiorem należności od M.P. bo z tego co widać trafi on do kiczmana w niedługim czasie za alimenty a komornik zajmie mu konta bankowe. Proponuję pospolite ruszenie adres jest znany odbierzmy swoje należności bo jak widzę kto pierwszy ten lepszy. Ja powiadomię telefonicznie tych których znam.
igor 2016-03-29 22:42:55
I co prezesie pierwsza wizyta po odbiór należności dzisiejsza to 1:0 dla nas niestety, spodziewaj się kolejnych prezesie jeszcze w tym tygodniu...
wer 2016-04-07 20:27:35
no ale dlaczego tak piszesz o prezesie igor nie rozumiem..
igor 2016-04-10 13:04:03
@wer zrozumiesz jak cię oszuka. Jest nas 11 którym nie wypłacił należnych poborów. Kiedyś zrobił to samo prowadząc działalność w Anglii pokrzywdzeni zabrali jego samochód, "oczyścili" z narzędzi i spalili. Nam pozostało pisać i czekać na "spotkanie"z prezesem. Nie wolno przechodzić nad takim draństwem do porządku dziennego. Mówić, że jest O.K. Nie jest a takich ludzi trzeba piętnować. A to jedna z form. Alkoholik i narkoman nie może czuć się komfortowo niszcząc innych. On musi wiedzieć, że jest odpowiedzialny za trwałe kalectwo murarza, który spadł z rusztowania i złamał kręgosłup szyjny on go zatrudnił i nie zapewnił mu podstawowych narzędzi i wyposażenia. Zanim staniesz w w obronie prezesa może chcesz poznać te problemy chętnie się spotkam...Pozdrawiam
Pawo 2016-04-10 13:15:16
Igor, nie odpowiadaj kolejny raz prezio tym razem jako wer popełnił wpis na tym forum. najlepszy jest jak M.P. pisze o premiach świątecznych. No i jak były? Jesteś żałosny prezesie M.P. Cierpliwości jest w Warszawie i do spotkania dojdzie i to niebawem...
klientka 2016-04-12 20:26:26
Dostałam ofertę firmy HANDYMAN czy to to samo co HANDMAN sp z o.o.? Z tego co tu wyczytałam to chyba tak. Dzięki za odpowiedź będę bardzo zobowiązana.
wow 2016-05-09 20:41:00
@igor no nie żartuj, że spalili jego samochód... Przecież to jest poważna sprawa i za takie występki to można do więzienia nawet iść.
cwańszy@odciebie 2016-07-20 15:09:21
Pacocha! Ty "uczciwy człowieku!!! Co to za link do wyroku!? Pod nim nic nie ma!Natomiast ja mogę załączyć wyrok sądowy po tym,jak zrujnowałeś moje mieszkanie w Warszawie,chciałeś jeszcze za to wyłudzić ode mnie dwukrotnie większe pieniądze niż miałeś dostać za należyty remont mieszkania,a w końcu miałeś czelność oszuście podać mnie do sądu! Tylko,że ja wyczułem takiego malowanego prezesika od dziadowskiej firmy.Nie dałem się nabrać na tytuły,stanowiska menedżerów generalnych i srebrzyste neseserki! Na wszystko zgromadziłem dokumenty,rachunki,umowy i zdjęcia mojego,zniszczonego przez ciebie-oszuście mieszkania! Na założoną przez siebie sprawę nawet nie miałeś odwagi pokazać się w sądzie! Przegrałeś sromotnie i dostałeś ode mnie wielką figę,a od sądu całość kosztów do zapłacenia!!
Prawdopodobnie ich nie zapłacisz,bo schowałeś się pod kieckę mamusi i udajesz biednego sierotę życiowego! Masz szczęście,że polski wymiar sprawiedliwości i egzekucji jest kulawy,bo dawno powinieneś siedzieć w "pierdlu" za to,co ludziom zrobiłeś!!
gość 2016-07-21 13:27:56
A wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać?
Zostaw swoją opinię o Handman Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Handman Sp. z o.o.