logo Geomar SA

Geomar SA

Szczecin

Opinie o Geomar SA

wiru 2016-06-29 07:45
Firma zatrudnia na jasnych warunkach, wszystko na umowie, nie to co konkurencja. Jest możliwość rozwoju - jeżeli sie chcę
2
geo 2016-07-20 15:47
zapraszamy
do GEOMAR- szukamy asystenta projektanta
1
Abece 2016-07-20 18:51
no jakie buce pracują w Geomarze. Żeby się reklamować na GoWork - żenada...
Pracowałem kiedyś w tej żałosnej firmie, ale jak przyszły krótkie spódniczki, i zasiadły na stołkach, to z geodezją Geomar nie ma już nic wspólnego. Szkoda tylko tego sprzętu co się marnuje w piwnicy już około 5 lat (jakieś 10 GPSow, 8 tachimetrów ostatnio widziałem)
4
fogi 2016-08-13 10:12
Z tego co wiem to Geomar sprzedaje stary sprzęt i kupuje nowy. Chyba nieaktualna informacja.
1
optymista 2016-08-17 17:29
JEST NADZIEJA, NOWA OSOBA W ZARZĄDZIE MOŻE COŚ DRGNIE W FIRMIE,,,, DOBRA ZMIANA :)))))
LOL 2016-08-17 17:34
Dobra zmiana to już raz była w Spółce, kiedy zapanowały Panie w zarządzie,,,, firmie na pewno nie wyszło na dobre.
1
Jan 2016-08-17 17:37
no proszę i doczekałem się, niektórym w firmie podpiłowują stołki (FOTELE) :)))) Z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wypadków. Pewnikiem nie tylko ja rozradowany
jaś 2016-08-21 22:04
ullaaa to się dzieje Geomarze, tylko czy nowy wice nie oprze się urokowi (wątpliwemu) pani prezes??? :))))))
1
zorientowany 2016-08-25 21:26
Maja, wyciągaj wnioski, skoro tyle rekrutacji to duża rotacja pracowników (powody?), najlepiej sama aplikuj i będziesz zorientowana w temacie.
2
jogo6 2016-09-25 15:57
Rekrutują bo maja nowe projektu na pare baniek. Dodatkowo oprócz budżetówki zaczynają kierować swoje usługi do prywatnych firm. Jestem mile zaskoczony.
2
frod5 2016-10-05 14:16
Nie polecam tej firmy. Kiedyś za "starych" Prezesów, była to na prawdę porządna firma. Gdy rządy przejęła pani M. D. wraz z panią A. L. (Obecnie już tylko pani A. L.) - totalna porażka. Radzę omijać szerokim łukiem.
8
dax.@ 2016-10-05 14:27
Podzielam zdanie w 100%!!
2
byly_pracownik 2016-10-05 20:51
A oni się jeszcze geodezją zajmują? Czy już tylko jakieś popierdułki robią?
req 2016-10-05 21:24
@ byly_pracownik - a co masz dokladnie na myśli ??
ritos9 2016-11-16 07:13
Firma ma duże zaplecze. Ceny usług geodezyjnych serwowane przez małe "firemki" chyba wypycha wszystkie duże firmy do zmian organizacyjnych. W geomarze masz umowę a na umowie kwotę wypłaty. W innych firmach min krajowa i żebractwo pod stołem. Jakiś czas temu zmieniłem pracodawcę i już nie pracuję w geomarze, ale widzę i słyszę że sobie dobrze radzą.
5
frodo_bagins 2016-11-21 19:33
O ile dobrze śledzę geoforum, to co chwilę mają wygrane jakieś przetargi... pracowałem tam jakieś 3 lata temu, wtedy nie było dobrze, tylko dopisywanie delegacji, podrabianie kilometrówki, ściemnianie w biurze z filmami w tle, bo ludzie mieli wszystko w d..., bo czy się stoi, czy leży... nie chciałem w tym siedzieć, bo tylko się wkurw..., a wszystko zwalane na jeden łeb.
teraz podpytałem ludzi, którzy tam są i podobno się zmieniło wiele. w geodezji mają tylko ludzi na umowy o pracę, kupili nowy sprzęt, przyjęli nowych z kilkunastoletnim doświadczeniem, którzy odeszli z innych firm, bo tam dymali ich na kasę, a tu wszystko na czas, pensja dobra bez ściemy na konto wszystko, konkretnie. w IT też się kręci cały czas, fotka daje radę. no i nadal są na rynku. ciekawe, czy to na chwile, czy to ściema - nie wiem.
8
Timi 2016-12-14 17:46
W geomarze różnie bywa, ale słyszałem ze ostatnio wygrali dużo GESUTÓw.
co do warunków pracy to nie za ciekawe, nawet na umowie o pracę . Nawet jak się starasz to nic nie dostaniesz ( czasem jedynie opierdziel ze za mało siedzisz w pracy nie 10 godzin tylko 8), nadgodziny nie są wypłacane. Osoby które cały dzień się obijają są czasem lepiej traktowane lepiej od tych którzy naprawdę ciężko pracują. O premii można pomarzyć chyba ze jest się dyrektorem lub prezesem wówczas on sobie wypłacają duże premie.
4
geodeta1281 2017-02-05 16:31
A jak jeszcze się trafi na kierownika, który "ma zawsze racje" i traktuje ludzi jak głupszych od siebie to można jajo znieść.
2
Aneta 2017-03-14 15:03
Śledzicie stronę internetową firmy? Znajdziecie tam informacje na temat aktualnych ofert pracy. http://www.geomar.pl/index.php?mod=o_nas&pod=praca&lang=pl
Zamierzacie aplikować?
1
Lola 2017-03-29 19:46
Ofertę mają ciekawą. Specjalista gis ciekawe. A kto wie jak tam jest teraz z zarobkami? Czy można liczyć na jakąś premię bądź awans.? Słyszałem że warunki są ciekawe i zarobki też trochę się zmieniły. A czy kogos ostatnio zatrudnili? Czy te ogłoszenie czasem nie wiszą bo wisza po prostu na stronie?
1
Ladyyyka 2017-04-04 18:53
Pare dni temu dostalam od nich maila, ze rzekomo szukaja ludzi do jakiegos projektu (mozaikowanie?), nie dosc ze wiadomosc byla bardzo lakoniczna (brak konkretnego wyszczegolnienia obowiazkow, jaki to projekt etc.) to jeszsze z bledami ortograficznymi, zeby nie bylo forma zatrudnienia: umowa o dzielo (!!!) a potem rzekomo umowa o prace. Na moje zapytanie o szczegoly nie dostalam odpowiedzi. To najlepiej swiadczy o renomie tejze firmy.
3
telimena 2017-04-05 09:59
A po co mają się rozpisywać? Nie uważasz, że szczegóły ustala się na rozmowie?
2
Ladyyyka 2017-04-06 18:39
Problem polega na tym ze ja nigdy do nich nie rekrutowalam! Najprawdopodobniej uzyskali moj adres mailowy od jakiejs firmy rekrutacyjnej. Poza tym tam nie bylo zaproszenia na "rozmowe rekrutacyjna", przy tak lakonicznej ofercie, powinni odpisac o co chodzi skoro rzekomo szukaja ludzi. Po drugie "umowa o dzielo" a pozniej wspolpraca na umowie o prace, co oznacza ze po 3 miesiacach z pewnoscia by podziekowali. Po trzecie na zachodzie to standard ze jest rozpisany szczegolowy zakres obowiazkow i widelki placowe, no i nie ma patologii pt. "umowa o dzielo/zlecenie". A po czwarte, juz od paru lat nie mieszkam w PL, a odpisalam z ciekawosci na tego maila, na ich stronie WWW wygladalo ze to powazna firma, ale z wpisow powyzej wynika ze niekoniecznie.
3
Śmieszna. 2017-04-07 20:24
Nieprawda że po 3 miesiącach by podziękowali. Chyba że byś się nie nadawal/nadawała. Moja znajma po 3 miesiącach przepracowaniu u nich, dostała umowę o pracę i nawet ciekawe warunki pracy. A cv. Widocznie musiałeś wysłać do nich kiedyś.
3
telimena 2017-04-08 10:09
No w sumie może masz rację... Może mają jakąś bazę lub ktoś komuś polecił kogoś i tak poszło... Może też zlecono stworzenie takiego ogłoszenia komuś, kto nie ma o tym pojęcia, nikt nie sprawdził niestety później treści i kicha, ale to tylko działa na ich niekorzyść w takim razie i mają nauczkę ( zwłaszcza jeżeli chodzi o ortografię - wstyd :/ )
Obserwuję tę firmę od jakiegoś czasu, patrzę co wygrywają, mam znajomych, którzy tam są (studenci) i są zadowoleni, bo mają czas pracy dostosowany do zajęć i mogą zbierać doświadczenie od pracowników zatrudnionych na stałe, a to chyba ważne. Część z nich np. po kilku miesiącach dostała propozycję przejścia na umowę, a część ma się jeszcze douczyć.
Może coś kiedyś jeszcze będzie z tej firmy ;)
1
Crazy_Men 2017-04-08 14:13
Jestem u nich i mają spoko ofertę dla studentów na początek kariery.
Ktoś powie, że jestem głupi, bo mam umowę śmieciową. Pff... Wolałem mieć cokolwiek udokumentowane, niż robić u kogoś na czarno i na końcu dostać kopa w tyłek. Płacą na czas, jest ustalona stawka jasno, godziny pracy ułożone do planu na studiach, mają duże projekty, dużo się uczę - generalnie jest ok.
2
Aneta 2017-04-10 10:26
@Crazy_Men rozumiem, że firma oferuje Ci możliwość rozwoju. A czego do tej pory nauczyła Cię praca w Geomar S.A?
Wesola 2017-04-11 19:45
Moi znajomi również tam pracuje i zachwalaja sabie pracę. slyszalam od nich takie opinie: Wypłata na czas w przeciwieństwie do konkurencji. Dużo można się nauczyć. Przed projektem jest szkolenie z oprogramowania na którym będzie się pracować. W czasie projektu zarówno kierownik jak i lider projektu zawsze pomagaja jak sie czegos nie wie. A nie jak w innych firmach, dają zadanie i radz sobie sam. Zastanawiam się czy nie złożyć do nich swojego cv. Nie wiecie czy kogos teraz poszukują i do jakiego działu?
2
Aneta 2017-04-12 09:39
@Wesola to ważne, że firma umożliwia pracownikom rozwój i zapewnia szkolenia. Jeśli chodzi o oferty pracy, najlepiej zajrzyj na stronę internetową firmy: http://www.geomar.pl/index.php?mod=o_nas&pod=praca&lang=pl
Na jakie stanowisko chciałabyś aplikować?
1
Anita 2017-04-12 10:51
Omijać z daleka. Godziwe płaca tylko prawnikom, a inżynierów maja za WIELKIE G.
Poza tym mają kilka spraw u prokuratora za przekręty w przetargach.
Firma śmierdzi z daleka!!!
3
Aneta 2017-04-12 12:49
@Anita w jaki sposób są w firmie traktowani inżynierzy?
Wesola 2017-04-12 23:17
Też bym chciała wiedzieć jak się traktuje inżynierów?? Pracujesz tam, skąd wiesz że mają kilka spraw i prokuratora?? Czy to jest po prostu twoje widzi mi się.
1
Dawno temu pracowałem w Geomarze 2017-04-13 08:36
A mają pracę dla geodetów? Czy tylko dla informatyków. Słyszałem że typową geodezją już się nie zajmują.
Ladyyyka 2017-04-17 18:59
Calkiem mozliwe. Zakladajac ze rzeczywiscie jest jakis "nowy projekt". Btw: do dzis nie dostalam odp. od nich co bylo do przewidzenia :D Pewnie sie zorientowali ze proponowac ludziom "umowe o dzielo" to nieporozumienie mowic delikatnie. Niemniej faktem jest ze powinni odpisac skoro porozsylali do ludzi w ciemno oferty. Pewne standardy i szacunek powinien obowiazywac bo to swiadczy nie tylko o firmie ale i o ludziach tam pracujacych.
2
Były "pracownik" 2017-04-25 22:24
Napiszę tak.... sam pracowałem w Geomarze kilka miesięcy a ludzie (czy to z geoinformatyki czy geodezji) dawno się stamtąd zmyli. Czemu? Ano dlatego, że.... firma poszukuje głównie studentów i to na okres najlepiej 3ech miesięcy (chyba, że masz już doświadczenie to zatrzymają Cię na dłużej ale doświadczenie na studiach?). Ponadto, z geodezji zrezygnowali, wszystkich polowców się pozbyli - zajmują się już tylko ewidencją i to wszystko z geodezji - także, jeśli szukasz pracy w geodezji jako terenowiec to nawet tam nie zaglądaj.

" w jaki sposób są w firmie traktowani inżynierzy? " - jak każdy, jesteś dla nich NIKIM... ok, przesadziłem, inżynier jest dla nich tak samo ważny, jak student. Było kilku świetnych inż., nawet był gość z mgr inż. i nic z tego :). Czy mgr, czy inż... nie ma znaczenia. Najlepiej, żeby pracował 300% normy, bez przerw i głównie na umowie o dzieło (nie wiem jak tam jest na chwilę obecną ale nie bądźcie zaskoczeni, jak zaproponują właśnie umowę o dzieło)

Mają problemy finansowe - nie wypłacają pracownikom (nawet o dzieło) pełnych pensji ;) kasa musi być ale dla dyrektorów. TA FIRMA SIĘ DAWNO STOCZYŁA i omijajcie ją szerokim łukiem.
6
Aneta 2017-04-26 09:49
@Były "pracownik" czyli większość pracowników w firmie to młode osoby? Czy mają one szansę na zdobycie doświadczenia oraz rozwój kwalifikacji w Geomar S.A?
Miki2 2017-05-12 11:36
Skoro zatrudniaja studentow to sobie sama odp. na to pytanie :-) Jakies zdobycie doswiadczenia na pewno, a rozwoj...hmm tylko tyle ze cos wpisza w CV ze gdzies sie zahaczyli. A dlaczego studentow? Bo zatrudniaja tylko i wylacznie na patologiczne "umowy o dzielo" (zeby nie placic skladek)i dlatego jest rotacja.
4
Myszka 2017-05-25 19:21
Ale jak jesteś studentem. To jak byś chciał umowę o pracę. Z umową o pracę wiążą się 8 godzin pracy. A jak jesteś studentem to jest ważne żeby sobie zarobić. Chyba ze masz tyle wolnego czasu żeby być za studiach dziennych i pracować 8 godzin. Ja niestety nie mam aż tyle czasu wolnego.
2
Lilu 2017-06-08 13:31
Kurde, to jest bardzo ciekawe muszę przyznać - kiedy tam skończyłeś pracować? Bo ja odszedłem do innej firmy/urzędu/nie ważne prawie rok temu, bo było mi tak wygodniej (bliżej do domu) i to co piszesz, to jest jakaś ściema i hejt. Nie mówię, że jest kolorowo i wszyscy są święci, ale większość studentów, którzy zasłużyli dostała umowy o pracę po zakończeniu nauki (wcześniej sami nie mogli wyrobić się z pełnym etatem i umowa nie była im potrzebna), a są to osoby kumate. Napisałeś Inżynier? Kto to jest w dzisiejszych czasach inżynier? pfff.... śmiech na sali. A może to oni Cię wyrzucili, bo byłeś za słaby???
Co do polowców, to zobacz specyfikę ich pracy, pomyśl o zarąbistej kasie na delki i zastanów się chłopie skoroś taki mądry - po cholere im oni?

Kasa była i musi być na czas, bo przy tak dużej spółce mogliby dostać po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a co dyrektorów, to się człowieku zastanów co w ogóle piszesz, bo to nie oni rządzą tym molochem.
3
Aneta 2017-06-30 09:19
@Lilu
to ważna informacja, że po zakończeniu nauki studenci mogą liczyć umowy o pracę. Piszesz, że już od prawie roku nie pracujesz w firmie. Jak wspominasz swój czas w Geomar S.A? Jak oceniłbyś firmę jako pracodawcę?
1
Kwiatek 2017-07-01 10:35
Może i mogą liczyć na umowę o pracę Ale za jak pensje, tyle żeby przeżyć. A po za tym trzeba siedzieć w pracy 10 h dziennie. Bo jak siedzisz 8 to się wszyscy krzywo patrzą.
Aneta 2017-07-03 13:31
@Kwiatek
czyli w firmie normą są nadgodziny? Pracy w jakim dziale dotyczy Twój komentarz?
Kwiatek 2017-07-05 18:15
Każdym dziale. Jak się wychodzi po 8 h. To wiadomo Góra źle się na to patrzy. A co interesuje Cię praca w tej firmie?
Aneta 2017-07-06 14:11
@Kwiatek
jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak się w Geomar S.A pracuje. A także by osoby, które szukają na wątku informacji odnośnie swojego potencjalnego miejsca pracy mogły znaleźć tu przydatne informacje.
Miki2 2017-07-21 13:32
Mylisz się, osobom po skończonych studiach też proponują umowę o dzieło, a pracujesz po 8 h (w teorii) w praktyce po 10h - wiem z autopsji, na szczeście znalazłem normalna pracę.
2
Lovisa 2017-07-21 21:02
A mnie sie wydaje ze pracujesz w Geomar i probojesz dowiedziec sie co sadza o firmie ludzie, bo jakos chetnych brak, poza tym tutaj sa wyczerpujace opinie dla potencjalnych pracownikow, na podstawie korych mozna wyrobic sobie pewne zdanie.
1
Asystent 2017-07-26 10:08
Też mi się wydaje że @Aneta pracuje w GEOMAR. I próbuje wybadać rynek. W tej firmie pracowali lub jeszcze pracuje kilku moich znajomych. Co do pracy 8 h, to jest ściema bo też od nich słyszałam ze jak sie wyjdzie po 8 h to już zarząd źle na to patrzy. Po za tym pensja też słaba. Większość znajomych która tam pracowała już odeszła, i przeszła do konkurencji. Ponieważ większa perspektywa rozwoju, ciekawsze projekty. W geomarze z tego co wiem od znajomych jest niezła rotacja ludzi. I nawet wiem ze ostatnio dużo osób złożyło wypowiedzenie z pracy. Ludzie którzy coś potrafili lub coś im się chciało dawno odeszli. Podobno teraz stawiają na egib, po porażkach z orto i mieszaniu na rynku fotogrametrycznym przestawili się na egib. Ale raczej specjalistów do egib-ów nie maja. Znajomi też mówili że w geodezji zaczyna rządzić osoba która się na tym nie zna. Więc przyszłości świetlanej w egibach raczej też nie będzie, zapewne skończy się tak jak orto i lidar.
4
ON 2017-07-26 10:19
Z tego co chodzą słuchy na rynku "geodezyjnym" to geomar dzwoni do innych firm z branży i próbuje podkupić pracowników ( kierowników, dyrektorów), ale oni nawet za większą kasę nie chcą przejść do tego ( usunięte przez administratora ) Wiem bo do mnie też dzwonili i zapraszali na rozmowę, ale nie byłem zainteresowany. Po tym co usłyszałem od ludzi którzy tam pracują lub pracowali, i atmosferze jaka panuje zarząd pracownicy. nie zdecyduje się na tego pracodawcę nigdy.
4
bzdety 2017-09-03 11:30
Wszystko zależy od działu i jego kierownictwa. Tyle w temacie
Aneta 2017-09-05 13:55
@bzdety pracujesz w firmie Geomar SA? Co możesz powiedzieć o warunkach pracy? Jakie masz doświadczenia z firmą? @Asystent jak napisałam wyżej jestem pracownikiem firmy Gowork.pl i jestem tu po to, aby wam pomóc. Aby każdy co szuka informacji na tym forum mógł odnaleźć to co go interesuje.
Zostaw swoją opinię o Geomar SA - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geomar SA