brak logo

Geomar S.A

Szczecin

Opinie o Geomar S.A

hakunamatata 2010-10-14 19:27
Firma daje szanse osobom ,które nigdzie wcześniej nie pracowały. Przychodzą mlodzi ludzie, którym się wydaje, że zrobia cokolwiek i za to będą wielbieni. Niedoświadczony pracownik generuje dużo błędów nie biorąc zupełnie odpowiedzialności za pracę, którą wykonał. (usunięte przez administratora)
pumba 2010-10-18 12:51
Tak, napewno jest tak jak pisze pracodawca! Pracodawca ma zawsze racje i nigdy sie nie myli! a jak juz sie pomyli to sie nie przyznaje... (a czasem zwali wine na kogos innego). Czyli naprawde te 6 osob co napisalo negatywne opinie i te 236 ocen naprawde musza sie szerokim lukiem mijac z prawda, wiec kazdy z tych 236 osob co kliknelo na ocene naprawde musza byc niedojrzali i niedoswiadczeni a takze napewno sa mlodzi....i.....piekni(usunięte przez administratora).Pozdrawiam
HAKUNAMATATA 2010-11-08 16:14
Nikt nikomu nie każe pracować w tej firmie , zawsze mozna byc kierownikiem w fastfoodzie.
Można też zaprosić kafelkarza do domu i wtedy zastanawiać się czy za wydłuzony czas remontu i źle zrobiona robotę należy zapłacic.
Jak się jest na swoim to wszystko wyglada trochę inaczej niz odwalenie 8 godzin i do domu, bez żadnych konsekwencji za źle wykonaną pracę. Zyczę Wam wszystkim owocnego poszukiwania zatrudnienia, takiego gdzie docenią sam fakt przychodzenia do pracy.
alos 2011-05-24 12:26
(usunięte przez administratora)Młodzi ludzie idą z nadzieją na szkolenia i rozwój a spotykają opór i wyzysk. Zastanawiam się jaka marna przyszłość czeka tą i jej podobne firmy. A nie jest to już pierwsza negatywna opinia o Geomarze jaką mam nieprzyjemność słyszeć.
Jedyna rada - omijać szerokim łukiem.
1
Myszka 2013-08-20 22:57
Administracja zarabia 1600 br + uznaniowa,a uznaniowa zależy od widzimisię pani prezes przyniesionej na tacy po znajomościach z Wawy, która jest arogancka i zachwouje się jak własciciel niewolników, sama zarabia ponad 10 tysiów + apartament wynajęty,a od biedaków wymaga tyrania po 10 h dziennie bez płatnych nadgodzin. PiP trzeba nasłać. Wiceprezes też nie lepsza, wiecznie urywają się razem na lunche, przyjeżdżają o 15:20 i rzucają ludziom zadania.
6
jinkai senjutsu 2013-09-30 11:31
Może na projektach sprawa wygląda słabo, nie miałem okazji się przekonać, nie mniej jednak jako freelancer bardzo sobie cenię współpracę z Geomarem. Współpracujemy już ponad 4 lata i puki co wszystko układa się bardzo dobrze.(usunięte przez administratora)
jinkai senjutsu 2013-09-30 11:35
@jan - teoretycznie wg regulaminu premie są zależne od wyników zakłada i całej firmy, jednakże to jest teoria. W praktyce każdy zakład ma swój budżet i dyrektorzy przyznają premie wg rodzaju zadań, w których brało się udział.
kiedys tam byłem 2014-05-29 17:26
Tak się ogólnie składa że geomar nigdy nie był specjalnie jakoś dobrą firmą, raczej słabą(usunięte przez administratora)
7
ekstrol 2014-11-26 22:34
Nigdy nie pojmę ludzi co idą robić na staż...(usunięte przez administratora)
KM 2016-05-22 17:57
ostatnio słyszałem że zatrudnili nowe osoby. Ale z tego co wiem to najważniejsze jest trafić do dobrego ( dochodowego) działu, a w kolejny etapie do dobrego kierownika i zespołu. Wówczas wszystko jest ok. i nawet można dostać premię. Tak słyszałem. Wszystko jest uzależnione do kierownika projektu czy podzieli się z zespołem czy weźmie wszystko dla siebie.
1
Loki 2016-06-04 08:39
"ostatnio słyszałem że zatrudnili nowe osoby. Ale z tego co wiem to najważniejsze jest trafić do dobrego ( dochodowego) działu, a w kolejny etapie do dobrego kierownika i zespołu. Wówczas wszystko jest ok. i nawet można dostać premię. Tak słyszałem. Wszystko jest uzależnione do kierownika projektu czy podzieli się z zespołem czy weźmie wszystko dla siebie."

Prawda, że zatrudnili nowe osoby i prawdą jest, że można dostać nawet i premie ALE pod warunkiem, że projekt zostanie skończony przed czasem i w 90-98% (bo zawsze są poprawki, bo Zamawiającemu nie pasuje to lub tamto...) także na premie można liczyć :) rotacja nie jest tam co kilka miesięcy więc stanowiska są oblegane dość długo.
2
wiru 2016-06-29 07:45
Firma zatrudnia na jasnych warunkach, wszystko na umowie, nie to co konkurencja. Jest możliwość rozwoju - jeżeli sie chcę
1
geo 2016-07-20 15:47
zapraszamy
do GEOMAR- szukamy asystenta projektanta
Abece 2016-07-20 18:51
no jakie buce pracują w Geomarze. Żeby się reklamować na GoWork - żenada...
Pracowałem kiedyś w tej żałosnej firmie, ale jak przyszły krótkie spódniczki, i zasiadły na stołkach, to z geodezją Geomar nie ma już nic wspólnego. Szkoda tylko tego sprzętu co się marnuje w piwnicy już około 5 lat (jakieś 10 GPSow, 8 tachimetrów ostatnio widziałem)
2
fogi 2016-08-13 10:12
Z tego co wiem to Geomar sprzedaje stary sprzęt i kupuje nowy. Chyba nieaktualna informacja.
optymista 2016-08-17 17:29
JEST NADZIEJA, NOWA OSOBA W ZARZĄDZIE MOŻE COŚ DRGNIE W FIRMIE,,,, DOBRA ZMIANA :)))))
LOL 2016-08-17 17:34
Dobra zmiana to już raz była w Spółce, kiedy zapanowały Panie w zarządzie,,,, firmie na pewno nie wyszło na dobre.
1
Jan 2016-08-17 17:37
no proszę i doczekałem się, niektórym w firmie podpiłowują stołki (FOTELE) :)))) Z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wypadków. Pewnikiem nie tylko ja rozradowany
jaś 2016-08-21 22:04
ullaaa to się dzieje Geomarze, tylko czy nowy wice nie oprze się urokowi (wątpliwemu) pani prezes??? :))))))
1
zorientowany 2016-08-25 21:26
Maja, wyciągaj wnioski, skoro tyle rekrutacji to duża rotacja pracowników (powody?), najlepiej sama aplikuj i będziesz zorientowana w temacie.
1
jogo6 2016-09-25 15:57
Rekrutują bo maja nowe projektu na pare baniek. Dodatkowo oprócz budżetówki zaczynają kierować swoje usługi do prywatnych firm. Jestem mile zaskoczony.
1
frod5 2016-10-05 14:16
Nie polecam tej firmy. Kiedyś za "starych" Prezesów, była to na prawdę porządna firma. Gdy rządy przejęła pani M. D. wraz z panią A. L. (Obecnie już tylko pani A. L.) - totalna porażka. Radzę omijać szerokim łukiem.
7
dax.@ 2016-10-05 14:27
Podzielam zdanie w 100%!!
2
byly_pracownik 2016-10-05 20:51
A oni się jeszcze geodezją zajmują? Czy już tylko jakieś popierdułki robią?
req 2016-10-05 21:24
@ byly_pracownik - a co masz dokladnie na myśli ??
ritos9 2016-11-16 07:13
Firma ma duże zaplecze. Ceny usług geodezyjnych serwowane przez małe "firemki" chyba wypycha wszystkie duże firmy do zmian organizacyjnych. W geomarze masz umowę a na umowie kwotę wypłaty. W innych firmach min krajowa i żebractwo pod stołem. Jakiś czas temu zmieniłem pracodawcę i już nie pracuję w geomarze, ale widzę i słyszę że sobie dobrze radzą.
4
frodo_bagins 2016-11-21 19:33
O ile dobrze śledzę geoforum, to co chwilę mają wygrane jakieś przetargi... pracowałem tam jakieś 3 lata temu, wtedy nie było dobrze, tylko dopisywanie delegacji, podrabianie kilometrówki, ściemnianie w biurze z filmami w tle, bo ludzie mieli wszystko w d..., bo czy się stoi, czy leży... nie chciałem w tym siedzieć, bo tylko się wkurw..., a wszystko zwalane na jeden łeb.
teraz podpytałem ludzi, którzy tam są i podobno się zmieniło wiele. w geodezji mają tylko ludzi na umowy o pracę, kupili nowy sprzęt, przyjęli nowych z kilkunastoletnim doświadczeniem, którzy odeszli z innych firm, bo tam dymali ich na kasę, a tu wszystko na czas, pensja dobra bez ściemy na konto wszystko, konkretnie. w IT też się kręci cały czas, fotka daje radę. no i nadal są na rynku. ciekawe, czy to na chwile, czy to ściema - nie wiem.
7
Timi 2016-12-14 17:46
W geomarze różnie bywa, ale słyszałem ze ostatnio wygrali dużo GESUTÓw.
co do warunków pracy to nie za ciekawe, nawet na umowie o pracę . Nawet jak się starasz to nic nie dostaniesz ( czasem jedynie opierdziel ze za mało siedzisz w pracy nie 10 godzin tylko 8), nadgodziny nie są wypłacane. Osoby które cały dzień się obijają są czasem lepiej traktowane lepiej od tych którzy naprawdę ciężko pracują. O premii można pomarzyć chyba ze jest się dyrektorem lub prezesem wówczas on sobie wypłacają duże premie.
4
geodeta1281 2017-02-05 16:31
A jak jeszcze się trafi na kierownika, który "ma zawsze racje" i traktuje ludzi jak głupszych od siebie to można jajo znieść.
2
Aneta 2017-03-14 15:03
Śledzicie stronę internetową firmy? Znajdziecie tam informacje na temat aktualnych ofert pracy. http://www.geomar.pl/index.php?mod=o_nas&pod=praca&lang=pl
Zamierzacie aplikować?
Lola 2017-03-29 19:46
Ofertę mają ciekawą. Specjalista gis ciekawe. A kto wie jak tam jest teraz z zarobkami? Czy można liczyć na jakąś premię bądź awans.? Słyszałem że warunki są ciekawe i zarobki też trochę się zmieniły. A czy kogos ostatnio zatrudnili? Czy te ogłoszenie czasem nie wiszą bo wisza po prostu na stronie?
Ladyyyka 2017-04-04 18:53
Pare dni temu dostalam od nich maila, ze rzekomo szukaja ludzi do jakiegos projektu (mozaikowanie?), nie dosc ze wiadomosc byla bardzo lakoniczna (brak konkretnego wyszczegolnienia obowiazkow, jaki to projekt etc.) to jeszsze z bledami ortograficznymi, zeby nie bylo forma zatrudnienia: umowa o dzielo (!!!) a potem rzekomo umowa o prace. Na moje zapytanie o szczegoly nie dostalam odpowiedzi. To najlepiej swiadczy o renomie tejze firmy.
telimena 2017-04-05 09:59
A po co mają się rozpisywać? Nie uważasz, że szczegóły ustala się na rozmowie?
1
Ladyyyka 2017-04-06 18:39
Problem polega na tym ze ja nigdy do nich nie rekrutowalam! Najprawdopodobniej uzyskali moj adres mailowy od jakiejs firmy rekrutacyjnej. Poza tym tam nie bylo zaproszenia na "rozmowe rekrutacyjna", przy tak lakonicznej ofercie, powinni odpisac o co chodzi skoro rzekomo szukaja ludzi. Po drugie "umowa o dzielo" a pozniej wspolpraca na umowie o prace, co oznacza ze po 3 miesiacach z pewnoscia by podziekowali. Po trzecie na zachodzie to standard ze jest rozpisany szczegolowy zakres obowiazkow i widelki placowe, no i nie ma patologii pt. "umowa o dzielo/zlecenie". A po czwarte, juz od paru lat nie mieszkam w PL, a odpisalam z ciekawosci na tego maila, na ich stronie WWW wygladalo ze to powazna firma, ale z wpisow powyzej wynika ze niekoniecznie.
Śmieszna. 2017-04-07 20:24
Nieprawda że po 3 miesiącach by podziękowali. Chyba że byś się nie nadawal/nadawała. Moja znajma po 3 miesiącach przepracowaniu u nich, dostała umowę o pracę i nawet ciekawe warunki pracy. A cv. Widocznie musiałeś wysłać do nich kiedyś.
2
telimena 2017-04-08 10:09
No w sumie może masz rację... Może mają jakąś bazę lub ktoś komuś polecił kogoś i tak poszło... Może też zlecono stworzenie takiego ogłoszenia komuś, kto nie ma o tym pojęcia, nikt nie sprawdził niestety później treści i kicha, ale to tylko działa na ich niekorzyść w takim razie i mają nauczkę ( zwłaszcza jeżeli chodzi o ortografię - wstyd :/ )
Obserwuję tę firmę od jakiegoś czasu, patrzę co wygrywają, mam znajomych, którzy tam są (studenci) i są zadowoleni, bo mają czas pracy dostosowany do zajęć i mogą zbierać doświadczenie od pracowników zatrudnionych na stałe, a to chyba ważne. Część z nich np. po kilku miesiącach dostała propozycję przejścia na umowę, a część ma się jeszcze douczyć.
Może coś kiedyś jeszcze będzie z tej firmy ;)
1
Crazy_Men 2017-04-08 14:13
Jestem u nich i mają spoko ofertę dla studentów na początek kariery.
Ktoś powie, że jestem głupi, bo mam umowę śmieciową. Pff... Wolałem mieć cokolwiek udokumentowane, niż robić u kogoś na czarno i na końcu dostać kopa w tyłek. Płacą na czas, jest ustalona stawka jasno, godziny pracy ułożone do planu na studiach, mają duże projekty, dużo się uczę - generalnie jest ok.
1
Aneta 2017-04-10 10:26
@Crazy_Men rozumiem, że firma oferuje Ci możliwość rozwoju. A czego do tej pory nauczyła Cię praca w Geomar S.A?
Wesola 2017-04-11 19:45
Moi znajomi również tam pracuje i zachwalaja sabie pracę. slyszalam od nich takie opinie: Wypłata na czas w przeciwieństwie do konkurencji. Dużo można się nauczyć. Przed projektem jest szkolenie z oprogramowania na którym będzie się pracować. W czasie projektu zarówno kierownik jak i lider projektu zawsze pomagaja jak sie czegos nie wie. A nie jak w innych firmach, dają zadanie i radz sobie sam. Zastanawiam się czy nie złożyć do nich swojego cv. Nie wiecie czy kogos teraz poszukują i do jakiego działu?
1
Aneta 2017-04-12 09:39
@Wesola to ważne, że firma umożliwia pracownikom rozwój i zapewnia szkolenia. Jeśli chodzi o oferty pracy, najlepiej zajrzyj na stronę internetową firmy: http://www.geomar.pl/index.php?mod=o_nas&pod=praca&lang=pl
Na jakie stanowisko chciałabyś aplikować?
Anita 2017-04-12 10:51
Omijać z daleka. Godziwe płaca tylko prawnikom, a inżynierów maja za WIELKIE G.
Poza tym mają kilka spraw u prokuratora za przekręty w przetargach.
Firma śmierdzi z daleka!!!
Aneta 2017-04-12 12:49
@Anita w jaki sposób są w firmie traktowani inżynierzy?
Wesola 2017-04-12 23:17
Też bym chciała wiedzieć jak się traktuje inżynierów?? Pracujesz tam, skąd wiesz że mają kilka spraw i prokuratora?? Czy to jest po prostu twoje widzi mi się.
Dawno temu pracowałem w Geomarze 2017-04-13 08:36
A mają pracę dla geodetów? Czy tylko dla informatyków. Słyszałem że typową geodezją już się nie zajmują.
Ladyyyka 2017-04-17 18:59
Calkiem mozliwe. Zakladajac ze rzeczywiscie jest jakis "nowy projekt". Btw: do dzis nie dostalam odp. od nich co bylo do przewidzenia :D Pewnie sie zorientowali ze proponowac ludziom "umowe o dzielo" to nieporozumienie mowic delikatnie. Niemniej faktem jest ze powinni odpisac skoro porozsylali do ludzi w ciemno oferty. Pewne standardy i szacunek powinien obowiazywac bo to swiadczy nie tylko o firmie ale i o ludziach tam pracujacych.
Były "pracownik" 2017-04-25 22:24
Napiszę tak.... sam pracowałem w Geomarze kilka miesięcy a ludzie (czy to z geoinformatyki czy geodezji) dawno się stamtąd zmyli. Czemu? Ano dlatego, że.... firma poszukuje głównie studentów i to na okres najlepiej 3ech miesięcy (chyba, że masz już doświadczenie to zatrzymają Cię na dłużej ale doświadczenie na studiach?). Ponadto, z geodezji zrezygnowali, wszystkich polowców się pozbyli - zajmują się już tylko ewidencją i to wszystko z geodezji - także, jeśli szukasz pracy w geodezji jako terenowiec to nawet tam nie zaglądaj.

" w jaki sposób są w firmie traktowani inżynierzy? " - jak każdy, jesteś dla nich NIKIM... ok, przesadziłem, inżynier jest dla nich tak samo ważny, jak student. Było kilku świetnych inż., nawet był gość z mgr inż. i nic z tego :). Czy mgr, czy inż... nie ma znaczenia. Najlepiej, żeby pracował 300% normy, bez przerw i głównie na umowie o dzieło (nie wiem jak tam jest na chwilę obecną ale nie bądźcie zaskoczeni, jak zaproponują właśnie umowę o dzieło)

Mają problemy finansowe - nie wypłacają pracownikom (nawet o dzieło) pełnych pensji ;) kasa musi być ale dla dyrektorów. TA FIRMA SIĘ DAWNO STOCZYŁA i omijajcie ją szerokim łukiem.
1
Aneta 2017-04-26 09:49
@Były "pracownik" czyli większość pracowników w firmie to młode osoby? Czy mają one szansę na zdobycie doświadczenia oraz rozwój kwalifikacji w Geomar S.A?
Miki2 2017-05-12 11:36
Skoro zatrudniaja studentow to sobie sama odp. na to pytanie :-) Jakies zdobycie doswiadczenia na pewno, a rozwoj...hmm tylko tyle ze cos wpisza w CV ze gdzies sie zahaczyli. A dlaczego studentow? Bo zatrudniaja tylko i wylacznie na patologiczne "umowy o dzielo" (zeby nie placic skladek)i dlatego jest rotacja.
Myszka 2017-05-25 19:21
Ale jak jesteś studentem. To jak byś chciał umowę o pracę. Z umową o pracę wiążą się 8 godzin pracy. A jak jesteś studentem to jest ważne żeby sobie zarobić. Chyba ze masz tyle wolnego czasu żeby być za studiach dziennych i pracować 8 godzin. Ja niestety nie mam aż tyle czasu wolnego.
Zostaw swoją opinię o Geomar S.A - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geomar S.A