brak logo

Geomar S.A

Szczecin

Opinie o Geomar S.A

hakunamatata 2010-10-14 19:27:54
Firma daje szanse osobom ,które nigdzie wcześniej nie pracowały. Przychodzą mlodzi ludzie, którym się wydaje, że zrobia cokolwiek i za to będą wielbieni. Niedoświadczony pracownik generuje dużo błędów nie biorąc zupełnie odpowiedzialności za pracę, którą wykonał. (usunięte przez administratora)
pumba 2010-10-18 12:51:49
Tak, napewno jest tak jak pisze pracodawca! Pracodawca ma zawsze racje i nigdy sie nie myli! a jak juz sie pomyli to sie nie przyznaje... (a czasem zwali wine na kogos innego). Czyli naprawde te 6 osob co napisalo negatywne opinie i te 236 ocen naprawde musza sie szerokim lukiem mijac z prawda, wiec kazdy z tych 236 osob co kliknelo na ocene naprawde musza byc niedojrzali i niedoswiadczeni a takze napewno sa mlodzi....i.....piekni(usunięte przez administratora).Pozdrawiam
HAKUNAMATATA 2010-11-08 16:14:11
Nikt nikomu nie każe pracować w tej firmie , zawsze mozna byc kierownikiem w fastfoodzie.
Można też zaprosić kafelkarza do domu i wtedy zastanawiać się czy za wydłuzony czas remontu i źle zrobiona robotę należy zapłacic.
Jak się jest na swoim to wszystko wyglada trochę inaczej niz odwalenie 8 godzin i do domu, bez żadnych konsekwencji za źle wykonaną pracę. Zyczę Wam wszystkim owocnego poszukiwania zatrudnienia, takiego gdzie docenią sam fakt przychodzenia do pracy.
alos 2011-05-24 12:26:09
(usunięte przez administratora)Młodzi ludzie idą z nadzieją na szkolenia i rozwój a spotykają opór i wyzysk. Zastanawiam się jaka marna przyszłość czeka tą i jej podobne firmy. A nie jest to już pierwsza negatywna opinia o Geomarze jaką mam nieprzyjemność słyszeć.
Jedyna rada - omijać szerokim łukiem.
Myszka 2013-08-20 22:57:40
Administracja zarabia 1600 br + uznaniowa,a uznaniowa zależy od widzimisię pani prezes przyniesionej na tacy po znajomościach z Wawy, która jest arogancka i zachwouje się jak własciciel niewolników, sama zarabia ponad 10 tysiów + apartament wynajęty,a od biedaków wymaga tyrania po 10 h dziennie bez płatnych nadgodzin. PiP trzeba nasłać. Wiceprezes też nie lepsza, wiecznie urywają się razem na lunche, przyjeżdżają o 15:20 i rzucają ludziom zadania.
4
jinkai senjutsu 2013-09-30 11:31:45
Może na projektach sprawa wygląda słabo, nie miałem okazji się przekonać, nie mniej jednak jako freelancer bardzo sobie cenię współpracę z Geomarem. Współpracujemy już ponad 4 lata i puki co wszystko układa się bardzo dobrze.(usunięte przez administratora)
jinkai senjutsu 2013-09-30 11:35:21
@jan - teoretycznie wg regulaminu premie są zależne od wyników zakłada i całej firmy, jednakże to jest teoria. W praktyce każdy zakład ma swój budżet i dyrektorzy przyznają premie wg rodzaju zadań, w których brało się udział.
kiedys tam byłem 2014-05-29 17:26:58
Tak się ogólnie składa że geomar nigdy nie był specjalnie jakoś dobrą firmą, raczej słabą(usunięte przez administratora)
6
ekstrol 2014-11-26 22:34:30
Nigdy nie pojmę ludzi co idą robić na staż...(usunięte przez administratora)
KM 2016-05-22 17:57:45
ostatnio słyszałem że zatrudnili nowe osoby. Ale z tego co wiem to najważniejsze jest trafić do dobrego ( dochodowego) działu, a w kolejny etapie do dobrego kierownika i zespołu. Wówczas wszystko jest ok. i nawet można dostać premię. Tak słyszałem. Wszystko jest uzależnione do kierownika projektu czy podzieli się z zespołem czy weźmie wszystko dla siebie.
1
Loki 2016-06-04 08:39:01
"ostatnio słyszałem że zatrudnili nowe osoby. Ale z tego co wiem to najważniejsze jest trafić do dobrego ( dochodowego) działu, a w kolejny etapie do dobrego kierownika i zespołu. Wówczas wszystko jest ok. i nawet można dostać premię. Tak słyszałem. Wszystko jest uzależnione do kierownika projektu czy podzieli się z zespołem czy weźmie wszystko dla siebie."

Prawda, że zatrudnili nowe osoby i prawdą jest, że można dostać nawet i premie ALE pod warunkiem, że projekt zostanie skończony przed czasem i w 90-98% (bo zawsze są poprawki, bo Zamawiającemu nie pasuje to lub tamto...) także na premie można liczyć :) rotacja nie jest tam co kilka miesięcy więc stanowiska są oblegane dość długo.
2
wiru 2016-06-29 07:45:37
Firma zatrudnia na jasnych warunkach, wszystko na umowie, nie to co konkurencja. Jest możliwość rozwoju - jeżeli sie chcę
1
geo 2016-07-20 15:47:10
zapraszamy
do GEOMAR- szukamy asystenta projektanta
Abece 2016-07-20 18:51:47
no jakie buce pracują w Geomarze. Żeby się reklamować na GoWork - żenada...
Pracowałem kiedyś w tej żałosnej firmie, ale jak przyszły krótkie spódniczki, i zasiadły na stołkach, to z geodezją Geomar nie ma już nic wspólnego. Szkoda tylko tego sprzętu co się marnuje w piwnicy już około 5 lat (jakieś 10 GPSow, 8 tachimetrów ostatnio widziałem)
1
fogi 2016-08-13 10:12:48
Z tego co wiem to Geomar sprzedaje stary sprzęt i kupuje nowy. Chyba nieaktualna informacja.
optymista 2016-08-17 17:29:06
JEST NADZIEJA, NOWA OSOBA W ZARZĄDZIE MOŻE COŚ DRGNIE W FIRMIE,,,, DOBRA ZMIANA :)))))
LOL 2016-08-17 17:34:53
Dobra zmiana to już raz była w Spółce, kiedy zapanowały Panie w zarządzie,,,, firmie na pewno nie wyszło na dobre.
1
Jan 2016-08-17 17:37:53
no proszę i doczekałem się, niektórym w firmie podpiłowują stołki (FOTELE) :)))) Z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wypadków. Pewnikiem nie tylko ja rozradowany
jaś 2016-08-21 22:04:48
ullaaa to się dzieje Geomarze, tylko czy nowy wice nie oprze się urokowi (wątpliwemu) pani prezes??? :))))))
1
zorientowany 2016-08-25 21:26:33
Maja, wyciągaj wnioski, skoro tyle rekrutacji to duża rotacja pracowników (powody?), najlepiej sama aplikuj i będziesz zorientowana w temacie.
1
jogo6 2016-09-25 15:57:05
Rekrutują bo maja nowe projektu na pare baniek. Dodatkowo oprócz budżetówki zaczynają kierować swoje usługi do prywatnych firm. Jestem mile zaskoczony.
1
frod5 2016-10-05 14:16:34
Nie polecam tej firmy. Kiedyś za "starych" Prezesów, była to na prawdę porządna firma. Gdy rządy przejęła pani M. D. wraz z panią A. L. (Obecnie już tylko pani A. L.) - totalna porażka. Radzę omijać szerokim łukiem.
6
dax.@ 2016-10-05 14:27:28
Podzielam zdanie w 100%!!
2
byly_pracownik 2016-10-05 20:51:21
A oni się jeszcze geodezją zajmują? Czy już tylko jakieś popierdułki robią?
req 2016-10-05 21:24:11
@ byly_pracownik - a co masz dokladnie na myśli ??
ritos9 2016-11-16 07:13:30
Firma ma duże zaplecze. Ceny usług geodezyjnych serwowane przez małe "firemki" chyba wypycha wszystkie duże firmy do zmian organizacyjnych. W geomarze masz umowę a na umowie kwotę wypłaty. W innych firmach min krajowa i żebractwo pod stołem. Jakiś czas temu zmieniłem pracodawcę i już nie pracuję w geomarze, ale widzę i słyszę że sobie dobrze radzą.
3
frodo_bagins 2016-11-21 19:33:44
O ile dobrze śledzę geoforum, to co chwilę mają wygrane jakieś przetargi... pracowałem tam jakieś 3 lata temu, wtedy nie było dobrze, tylko dopisywanie delegacji, podrabianie kilometrówki, ściemnianie w biurze z filmami w tle, bo ludzie mieli wszystko w d..., bo czy się stoi, czy leży... nie chciałem w tym siedzieć, bo tylko się wkurw..., a wszystko zwalane na jeden łeb.
teraz podpytałem ludzi, którzy tam są i podobno się zmieniło wiele. w geodezji mają tylko ludzi na umowy o pracę, kupili nowy sprzęt, przyjęli nowych z kilkunastoletnim doświadczeniem, którzy odeszli z innych firm, bo tam dymali ich na kasę, a tu wszystko na czas, pensja dobra bez ściemy na konto wszystko, konkretnie. w IT też się kręci cały czas, fotka daje radę. no i nadal są na rynku. ciekawe, czy to na chwile, czy to ściema - nie wiem.
2
Zostaw swoją opinię o Geomar S.A - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geomar S.A