Cekal Recruitment

Portsmouth

Opinie o Cekal Recruitment

Nothing worth havin comes easy;) 2015-12-22 09:23
Lece 5 stycznia do domu opieki nad morzem w północnej Walii. Ktos tam leci, dziewczyny?;)
1
Hourly 2016-01-26 09:28
Kasiu, mogłabyś napisać gdzie jesteś i jak z godzinami pracy? Czy jest ta minimalna ilość czy trzeba walczyć o te 40 tygodniowo??
2
Hourly 2016-01-26 09:43
jeśli nie dostałeś jeszcze pracy, a wciąż chcesz jechać, aplikuj do firm mających niepełnosprawnych, np. Active Assistance, Origin Carte itp. wystarczy wujek Google, oni tam przyjmują facetów na bank! :)
mw75 2016-02-10 14:02
Witam , czy ktoś ma jakieś najnowsze info co do współpracy w firmą CEKAL i Loga Care z Anglii ? jak wygląda na miejscu szkolenie ? ile po szkoleniu czeka się skierowanie do pracy? jak sprawy finansowe ? będę wdzięczna za każdą odp
9
Krystyna 2016-02-12 13:15
Wiem że Loga Care jest ok ale nie jechałabym do Enviva Care - wiem że w Enviva nie ma za dużo pracy.

Co do domu opieki to jest to praca dla kogoś kto nie poradziłby sobie jako live in carer
krystyna 2016-02-13 01:34
Ja jade do pracy jako opiekunka Live in care w poniedzialek to napisze jak wylgada sama praca
Magda 2016-02-18 17:26
Ja jadę z Cekal na szkolenie 28.02! :)
opiekunka 2016-02-28 12:36
Jade z Cekal 29.02.2016 z Katowic, czy jedzie ktos jeszcze?
Rozmowa kwalifikacyjna byla latwa.
1
qwerty 2016-04-03 19:15
hey ja jade do loga care jutro 04.04.2016 czy jedzie ktoś jeszcze?
Irena 2016-04-05 12:34
Krystyna, Loga Care wedlug mnie okropna, a w Enviva dobrze mi sie uklada.
Marika 2016-04-07 23:11
Właśnie odwrotnie - w Enviva jest straszny bałagan dlatego dużo osób rezygnuję bo tam nigdy nic nie wiadomo
1
jaaaaaaa 2016-05-13 19:15
witam cie krystyna czy pojechalas do pracy jako live in? napisz cos jak wyglada szkolenie i praca.
4
Ina 2016-06-20 15:45
Cześć! Chce pojechać do pracy live in do loga care przez agencje cekal. Może ktoś też chce niedługo jechać?
1
ania 2016-06-20 17:07
CZY któras Pani była z Celalem jako opiekunka w domu opieki?
jak to jest z tym zakwaterowaniem?
oni pomagają znaleźć zakwaterowanie czy na wlasna reke,prosze aby mi ktoś przyblizyl temat,bo się waham czy z nimi jechać.
Ina 2016-06-21 19:00
@ania Ja jade na live in..
Martaaa 2016-07-01 05:11
Cekal jest ok mozna im zaufac
Martus 33 2016-07-15 09:19
Wyjechałam do pracy przez firma Cekal i wszystko jak na razie jest dobrze
sarah 2016-07-18 20:22
Myślę, że CEKAL jest ok. Nie pracowałam z nimi ale dostaję miłe oferty.
vicky 2016-09-19 16:14
Witam,
Czy ktoś znalazł pracę z Cekalem w Bournemouth?
Albo z inną agencją, ale w Bournemouth?
Aga123 2016-09-21 16:23
Hej
Do mnie odzwali sie z Cekal, i maja mi podac termin rozmowy kwalifikacyjnej do Bournemouth przez skypa.Troche sie boje o swoj angielski czy jest na odpowiednim poziomie.
Martin (Live-In-Carer) 2016-09-30 21:37
Nie mam nic do zarzucenia, wszystko sie sprawdzilo zgodnie z deklaracjami.
Moze mialem szczescie, ale w ciagu 3 dni mialem telefon, interview z pracodawca, a tydzien pozniej bylem juz na szkoleniu w Anglii. Jak najbardziej pozytywnie.

p.s. Od razu zaznaczam ze nie jestem zadnym znajomym ani pracownikiem tej agencji. Po prostu mowia jak jest a nie koloryzuja, tak ze przed wyjazdem zna sie warunki pracy. Polecam
Katarzyna 25 2016-10-17 23:36
Firma Cekal jest bardzo dobra i mają spoko oferty
1
staszek 2016-10-18 09:53
no tak, to prawda, mają tez większośc ofert jako opiekunka w domu opieki i czesto to się wiąże z wyjazdem do Anglii właśnie.
starszy 2016-11-02 18:27
A zastanowil się ktoś z was ile płaci anglia za taką prace,7,20 to minimum ,ale nie opieka ,tutaj placą okolo 10-12f za godzine,nie dajcie sie robic cwanym Polaczkom,tak ich tutaj nazywamy,a mieszka 6 lat tutaj
Elżbieta 2016-11-02 20:11
Podobno w PL DIRECT RECRUIT LTD tyle obiecał ludziom Marek Sas ten oszust...

Cekal mi osobiście pomogł i mają fajną stronę nową gdzie jest wzór umowy o pracy z biurem pośrednictwa pracy.
2
Paweł 2016-11-02 20:27
Cekal jako jedyny pomógł mi wyjechać do pracy a nie jest łatwo wyjechać jako opiekun osób starszych bedąc facetem...
7
Zofia 2017-01-15 23:49
Cekal jest spoko pracuje dzięki nim jako live in carrer
1
Ania 2017-01-29 20:31
Agencja rekrutuje do małych domów opieki, wszędzie daleko, płace marne , pokoje drogie, ciężka praca. Live-in za 370 za tydzień gdzie Angol płaci 600 na tydzień. Dajcie sobie spokój z tą agencją. Brak profesjonalizmu w rekrutacji; obiecują, strona internetowa z blogiem, gdzie obiecuje się cuda, a na prawdę zostaje 400 funtów miesięcznie do odłożenia. Nie jedzcie z tej agencji!!!
Ania 2017-01-29 20:32
Agencja rekrutuje do małych domów opieki, wszędzie daleko, płace marne , pokoje drogie, ciężka praca. Live-in za 370 za tydzień gdzie Angol płaci 600 na tydzień. Dajcie sobie spokój z tą agencją. Brak profesjonalizmu w rekrutacji; obiecują, strona internetowa z blogiem, gdzie obiecuje się cuda, a na prawdę zostaje 400 funtów miesięcznie do odłożenia. Nie jedzcie z tej agencji!!!
Monika 2017-01-30 09:29
Nie wszyscy się nadają na opiekunke osoby starszej, fakt praca nie jest łatwa ale jak są spoko pracownicy to wszystko się samo układa
4
Monika 2017-01-30 09:36
Praca nie należy do łatwych ale jeżeli ma się zgrany team wówczas praca jest dużo lżejsza. Wszystko zależy od podejścia
1
Karolina 2017-01-30 09:55
Ja miałam rozmowę po angielsku i jadę do pracy w połowie lutego. Z tego co widziałam na stronie www to dom opieki jest duży
3
Przemek 2017-01-30 10:05
Drugi raz pracuję dzięki nim w domu opieki. Raz pracowałem w malej wsi a teraz w dużym mieście, nie ma na to reguły niestety.
3
Kasia 2017-02-09 19:19
Ja wyjechałam z Cekala do Anglii i nie jestem zadowolona. Pracodawca wcale się mną nie przejmuje, pokój mam mały, ciasny i zimny za który płacę 80 funtów tygodniowo przy głodowej stawce 7,40. W pracy jedzenie miało być za darmo, ale nie jest i dom leży na uboczu tak więc daleko do jakiejkolwiek cywilizacji. Oszaleć można. Do tego brak szkoleń w pracy, a wymagania z kosmosu. Pracuję 40 godzin tygodniowo, po odliczeniu jedzenia, pokoju zostaje mi 350-400 funtów na rękę, a miało być więcej a praca na nursingu bardzo ciężka. Do tego na wszystkim oszczędzam, ale tak się żyć nie da! W domu opieki gdzie pracuję jest sporo Rumunów, a to sama patologia: donoszą, podkopują autorytety innych i kradną jedzenie z kuchni, robią syf w około siebie. Jak jedziecie do domów opieki to pytajcie się czy zatrudniają Rumunów.
1
były opiekun 2017-02-09 19:26
Cekal to mała agencja, ma marne oferty do małych domów opieki, gdzieś na uboczu za marne parę funtów i drogie mieszkania. Do tego sposób rekrutowania zostawia wiele do życzenia. Wejdźcie na ich stronę internetową, same superlatywy, a tak na prawdę życie w UK jest koszmarnie drogie: zarobicie 1200 funtów, 80 dacie na ubezpieczenie, 400 na pokój, 250 na jedzenie, bo jak się pracuje w domach opieki to nie ma opieprzania się. Najlepiej iść do dużych korporacji jak Caring Homes, Bupa, ale Cekal do nich nie rekrutuje, oni mają tanie mieszkania i wiele lokalizacji.
Justyna opiekunka 2017-02-10 12:28
Ja pracuje w małym domu i nie dla caring homes czy bupa ( ci dopiero mają złą opinię wystarczy wpisać w google) i na szczeście Cekal nie współpracuję z nimi bo pytałam)

Do caring homes rekrutuję ONTOS, jakieś B i W i jeszcze jakieś, wiem bo mnie chcieli wcisnąć tam na siłe jak gadałam z Ontosem. Te 2 agencje też mają zlą opinie wystarczy Pan google...

Cekal mi osobiscie bardzo pomógł ale nie można wszystkim dogodzić
3
Zuzia 2017-02-10 12:42
Długo szukałam pracy i odezwał się do mnie Ontos, BiW agencja , agencja tego oszusta Marek Sas co zmienia nazwy firm chyba co miesiać bo myśli że Polacy są naiwni. Ze wszystkich wymienionych jedynie Cekal wykazał sie profesjonalistą. Już w rozmowie wiedziałam że wiedzą co mówią. Wiem że otwierają przedstawicielstwo w Rumunii to chyba nie taka mała firma. Zresztą jako jedyni zaoferowali mi pracę w opiece za 500 GBP na rękę na tydzień tylko nie mam prawa jazdy a trzeba jeździć samochodem tej babci...
szkoda
3
Mateusz 2017-02-10 13:52
Pracuję przez Cekal w domu opieki w Brightom i to jest duży prywatny dom...
1
Karolina 22 2017-02-11 06:20
Wyjechalam do pracy do domu opieki przez Cekal I bylo tak jak mowili. Przez pierwsze 3 miesiace nie placilam podatku ( cos z kwota wolna od podatku) I wyszlam bardzo dobrze (mieszkanie minus 280 na miesiac). Pozniej wszedl mi podatek ale I tak da sie dobrze odlozyc

Nie rozumiem tych co pisza ze nie moga odlozyc. Moze trafili do jakis innych domow.
4
Pysia 2017-02-15 17:13
Wszystko za pięknie. Co się za tym kryje, lepiej swoją skórę oszczędzić. Byłam, widziałam lepiej nie zaczynać.
2
Kat 2017-02-22 16:25
Firma jest wporządku, nie miałam problemów
2
Sylwia 2017-03-09 19:54
Rekrutacja dobrze prowadzona - za to firma Cekal odpowiada.
Iwona 2017-03-17 11:05
@Karolina 22 rozumiem, że jesteś zadowolona ze współpracy z Cekal Recruitment? Co więcej możesz nam powiedzieć o Twoim doświadczeniu z firmą?
Marek 2017-07-03 13:02
Firma jak firma. Nie wszystkie oferty ma jakieś super ale znalazła dla mnie pracę ( facet) gdzie inne firmy nie mogły
2
carerka 2017-07-08 19:43
Pracuje od ok pol roku jako live-in carer dla Loga Care. Zaaplikowalam na ogloszenie Cekal. Pan z Cekala pomógł na początku z formalnosciami i umowieniem rozmowy rekrutacyjnej przez telefon z osobą z Loga Care. Po rozmowie zaproszeno mnie na 3 czy 4 dniowe szkolenie z nieodpłatnym zakwaterowaniem w domu treningowym. Na ofertę pracy czeka się wlasnie w tym domu, nie trzeba płacić nawet jeśli oferty nie ma przez kilka dni. Moja koleżanka pojechała do klienta już następnego dnia po zakończeniu treningu. Ja czekalam 3 dni, ktoś inny ponad tydzień tak więc bardzo roznie bywa ale ponoć teraz bardzo potrzebuja opiekunów. Ogolnie Loga jest w miare w porządku. Wyplata jest zawsze na czas czyli ostatniego dnia miesiąca ale ponoc w innych firmach płacą trochę lepiej. Zdecydowanie kuleje tez komunikacja z paniami z biura które powinny nam we wszystkim pomagać i zachecaja do kontaktu w razie jakichkolwiek problemów. Fakt jest taki ze często trzeba dobijać się do nich kilka razy bo nie raczą odpowiedzieć wiec albo odpowiedzą po kilku dniach albo wcale. Zdarza im się też odpowiedzieć tego samego dnia ale to zależy jak problematyczne dla nich jest Twoje pytanie czy prosba. Nie ma też co liczy na urlop na Wielkanoc albo Boże Narodzenie w pierwszym roku pracy. Nie zgodzą sie nawet na jeden. Ogólnie to czy jest ciężko czy nie zależy od klienta na jakiego się trafi. Są spokojne osoby, wymagajace tylko przygotowania posilku i małej pomocy, ale są też wcielenia diabla które doprowadza Cię do płaczu każdego dnia. Także licz na szczęście i ruszaj śmiało :)
Marta 2017-08-07 19:23
Witam, jest tu ktoś kto również myśli o wyjeździe? Razm było by raźniej :)
Damian 2017-08-09 18:28
Czy ktoś pracował lub pracuje przez Cekal w domu opieki w Halsmere? Dostałem tam oferte, ale nigdzie nie ma opini na temat tego domu opieki. Może ktoś się wybiera tam do pracy? Dzięki za wszelkie info:)
Damian 2017-08-09 18:31
Cześć Ja się właśnie zastanawiam nad wyjazdem:)
Magda 2017-08-09 18:38
Witam, ja również myślę o wyjeździe ale dopiero w okresie od października. Muszę do tego czasu zakończyć parę spraw i przygotować się do wyjazdu. Razem na pewno raźniej tylko jak można się skontaktować?
Krysia 2017-08-11 10:55
Ja też chce jechać od października.moj e-mail krystynajackowska@o2.pl,może razem się wybierzemy!!!
Zostaw swoją opinię o Cekal Recruitment - Portsmouth
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cekal Recruitment