Cekal Recruitment

Portsmouth

Opinie o Cekal Recruitment

Jffjkg 2015-12-10 21:31
W jakiej miejscowości jesteś? Jak nazywa się dom opieki oraz jaką masz stawkę na godzinę???dostałam propozycję pracy w Walii nad morzem
czy pracujesz na nocki 12 godzin?Jak wygląda praca w nocy w domu opieki oraz jakie są stawki za noc?
Magdalena 2015-12-10 21:40
Małgorzata pytania mam do ciebie ile płacisz za pokój na tydzień ? Czy pokój jest z łazienką osobno czy też może inne osoby korzystające z łazienki? Czy łazienka jest na korytarzu?Jak daleko masz do pracy ? Pracujesz w dzień czy w nocy ? Ile godzin pracujesz w ciągu tygodnia? i najważniejsze pytanie Jak wygląda twój dzień pracy Czy możesz opisać jeden dzień pracy?
Pff 2015-12-10 21:47
A ty jaką agencje polecasz?
5
Malgorzata 2015-12-11 12:29
Ogólnie jest to praca na zmiany- możesz pracować w dzień lub w nocy to zależy czy chcesz pracować na nocne zmiany. W dzień jest po prostu rutyna, czyli śniadanie obiad kolacja a pod wieczór niektóre osoby trzeba położyć do łóżka. Ogólnie nie jest źle
Magdalena 2015-12-11 16:51
A możesz napisać jak miejscowość sie nazywa? Lub czy jest szansa żebym mogła z toba pogadać?, bo mam lecieć w takie miejsce i z pewnością byś mi pomogła informacyjnie. Moge podać kontakt do mnie. Co Ty na to?
magdalena 2015-12-14 09:37
Małgorzata czy możesz odpowiedzieć na pytania? Skoro juz tam jesteś to mogłabyś odpowiedzieć, bo ludzie mogą wdepnąć na jakąś minę, a jak odpowiesz ile płacisz za wynajem,Czy pokój jest z łazienką osobno czy też może inne osoby korzystające z łazienki? Czy łazienka jest na korytarzu?Jak daleko masz do pracy ? Pracujesz w dzień czy w nocy ? Ile godzin pracujesz w ciągu tygodnia? i najważniejsze pytanie Jak wygląda twój dzień pracy Czy możesz opisać jeden dzień pracy? itd. to może komus pomożesz i uchronisz człowieka przed tragedią.
3
fffiku miku 2015-12-17 08:17
Ojej, odezwał się naganiacz. Nie ciebie pytam. Nic wiecej nie masz do napisania i nie masz konkretnych wiadomości to milcz.
1
Nothing worth havin comes easy;) 2015-12-22 09:23
Lece 5 stycznia do domu opieki nad morzem w północnej Walii. Ktos tam leci, dziewczyny?;)
1
Hourly 2016-01-26 09:28
Kasiu, mogłabyś napisać gdzie jesteś i jak z godzinami pracy? Czy jest ta minimalna ilość czy trzeba walczyć o te 40 tygodniowo??
2
Hourly 2016-01-26 09:43
jeśli nie dostałeś jeszcze pracy, a wciąż chcesz jechać, aplikuj do firm mających niepełnosprawnych, np. Active Assistance, Origin Carte itp. wystarczy wujek Google, oni tam przyjmują facetów na bank! :)
mw75 2016-02-10 14:02
Witam , czy ktoś ma jakieś najnowsze info co do współpracy w firmą CEKAL i Loga Care z Anglii ? jak wygląda na miejscu szkolenie ? ile po szkoleniu czeka się skierowanie do pracy? jak sprawy finansowe ? będę wdzięczna za każdą odp
4
Krystyna 2016-02-12 13:15
Wiem że Loga Care jest ok ale nie jechałabym do Enviva Care - wiem że w Enviva nie ma za dużo pracy.

Co do domu opieki to jest to praca dla kogoś kto nie poradziłby sobie jako live in carer
krystyna 2016-02-13 01:34
Ja jade do pracy jako opiekunka Live in care w poniedzialek to napisze jak wylgada sama praca
Magda 2016-02-18 17:26
Ja jadę z Cekal na szkolenie 28.02! :)
opiekunka 2016-02-28 12:36
Jade z Cekal 29.02.2016 z Katowic, czy jedzie ktos jeszcze?
Rozmowa kwalifikacyjna byla latwa.
1
qwerty 2016-04-03 19:15
hey ja jade do loga care jutro 04.04.2016 czy jedzie ktoś jeszcze?
Irena 2016-04-05 12:34
Krystyna, Loga Care wedlug mnie okropna, a w Enviva dobrze mi sie uklada.
Marika 2016-04-07 23:11
Właśnie odwrotnie - w Enviva jest straszny bałagan dlatego dużo osób rezygnuję bo tam nigdy nic nie wiadomo
jaaaaaaa 2016-05-13 19:15
witam cie krystyna czy pojechalas do pracy jako live in? napisz cos jak wyglada szkolenie i praca.
4
Ina 2016-06-20 15:45
Cześć! Chce pojechać do pracy live in do loga care przez agencje cekal. Może ktoś też chce niedługo jechać?
1
ania 2016-06-20 17:07
CZY któras Pani była z Celalem jako opiekunka w domu opieki?
jak to jest z tym zakwaterowaniem?
oni pomagają znaleźć zakwaterowanie czy na wlasna reke,prosze aby mi ktoś przyblizyl temat,bo się waham czy z nimi jechać.
Ina 2016-06-21 19:00
@ania Ja jade na live in..
Martaaa 2016-07-01 05:11
Cekal jest ok mozna im zaufac
Martus 33 2016-07-15 09:19
Wyjechałam do pracy przez firma Cekal i wszystko jak na razie jest dobrze
sarah 2016-07-18 20:22
Myślę, że CEKAL jest ok. Nie pracowałam z nimi ale dostaję miłe oferty.
vicky 2016-09-19 16:14
Witam,
Czy ktoś znalazł pracę z Cekalem w Bournemouth?
Albo z inną agencją, ale w Bournemouth?
Aga123 2016-09-21 16:23
Hej
Do mnie odzwali sie z Cekal, i maja mi podac termin rozmowy kwalifikacyjnej do Bournemouth przez skypa.Troche sie boje o swoj angielski czy jest na odpowiednim poziomie.
Martin (Live-In-Carer) 2016-09-30 21:37
Nie mam nic do zarzucenia, wszystko sie sprawdzilo zgodnie z deklaracjami.
Moze mialem szczescie, ale w ciagu 3 dni mialem telefon, interview z pracodawca, a tydzien pozniej bylem juz na szkoleniu w Anglii. Jak najbardziej pozytywnie.

p.s. Od razu zaznaczam ze nie jestem zadnym znajomym ani pracownikiem tej agencji. Po prostu mowia jak jest a nie koloryzuja, tak ze przed wyjazdem zna sie warunki pracy. Polecam
Katarzyna 25 2016-10-17 23:36
Firma Cekal jest bardzo dobra i mają spoko oferty
staszek 2016-10-18 09:53
no tak, to prawda, mają tez większośc ofert jako opiekunka w domu opieki i czesto to się wiąże z wyjazdem do Anglii właśnie.
starszy 2016-11-02 18:27
A zastanowil się ktoś z was ile płaci anglia za taką prace,7,20 to minimum ,ale nie opieka ,tutaj placą okolo 10-12f za godzine,nie dajcie sie robic cwanym Polaczkom,tak ich tutaj nazywamy,a mieszka 6 lat tutaj
Elżbieta 2016-11-02 20:11
Podobno w PL DIRECT RECRUIT LTD tyle obiecał ludziom Marek Sas ten oszust...

Cekal mi osobiście pomogł i mają fajną stronę nową gdzie jest wzór umowy o pracy z biurem pośrednictwa pracy.
1
Paweł 2016-11-02 20:27
Cekal jako jedyny pomógł mi wyjechać do pracy a nie jest łatwo wyjechać jako opiekun osób starszych bedąc facetem...
5
Zofia 2017-01-15 23:49
Cekal jest spoko pracuje dzięki nim jako live in carrer
Ania 2017-01-29 20:31
Agencja rekrutuje do małych domów opieki, wszędzie daleko, płace marne , pokoje drogie, ciężka praca. Live-in za 370 za tydzień gdzie Angol płaci 600 na tydzień. Dajcie sobie spokój z tą agencją. Brak profesjonalizmu w rekrutacji; obiecują, strona internetowa z blogiem, gdzie obiecuje się cuda, a na prawdę zostaje 400 funtów miesięcznie do odłożenia. Nie jedzcie z tej agencji!!!
Ania 2017-01-29 20:32
Agencja rekrutuje do małych domów opieki, wszędzie daleko, płace marne , pokoje drogie, ciężka praca. Live-in za 370 za tydzień gdzie Angol płaci 600 na tydzień. Dajcie sobie spokój z tą agencją. Brak profesjonalizmu w rekrutacji; obiecują, strona internetowa z blogiem, gdzie obiecuje się cuda, a na prawdę zostaje 400 funtów miesięcznie do odłożenia. Nie jedzcie z tej agencji!!!
Monika 2017-01-30 09:29
Nie wszyscy się nadają na opiekunke osoby starszej, fakt praca nie jest łatwa ale jak są spoko pracownicy to wszystko się samo układa
3
Monika 2017-01-30 09:36
Praca nie należy do łatwych ale jeżeli ma się zgrany team wówczas praca jest dużo lżejsza. Wszystko zależy od podejścia
1
Karolina 2017-01-30 09:55
Ja miałam rozmowę po angielsku i jadę do pracy w połowie lutego. Z tego co widziałam na stronie www to dom opieki jest duży
3
Przemek 2017-01-30 10:05
Drugi raz pracuję dzięki nim w domu opieki. Raz pracowałem w malej wsi a teraz w dużym mieście, nie ma na to reguły niestety.
3
Kasia 2017-02-09 19:19
Ja wyjechałam z Cekala do Anglii i nie jestem zadowolona. Pracodawca wcale się mną nie przejmuje, pokój mam mały, ciasny i zimny za który płacę 80 funtów tygodniowo przy głodowej stawce 7,40. W pracy jedzenie miało być za darmo, ale nie jest i dom leży na uboczu tak więc daleko do jakiejkolwiek cywilizacji. Oszaleć można. Do tego brak szkoleń w pracy, a wymagania z kosmosu. Pracuję 40 godzin tygodniowo, po odliczeniu jedzenia, pokoju zostaje mi 350-400 funtów na rękę, a miało być więcej a praca na nursingu bardzo ciężka. Do tego na wszystkim oszczędzam, ale tak się żyć nie da! W domu opieki gdzie pracuję jest sporo Rumunów, a to sama patologia: donoszą, podkopują autorytety innych i kradną jedzenie z kuchni, robią syf w około siebie. Jak jedziecie do domów opieki to pytajcie się czy zatrudniają Rumunów.
były opiekun 2017-02-09 19:26
Cekal to mała agencja, ma marne oferty do małych domów opieki, gdzieś na uboczu za marne parę funtów i drogie mieszkania. Do tego sposób rekrutowania zostawia wiele do życzenia. Wejdźcie na ich stronę internetową, same superlatywy, a tak na prawdę życie w UK jest koszmarnie drogie: zarobicie 1200 funtów, 80 dacie na ubezpieczenie, 400 na pokój, 250 na jedzenie, bo jak się pracuje w domach opieki to nie ma opieprzania się. Najlepiej iść do dużych korporacji jak Caring Homes, Bupa, ale Cekal do nich nie rekrutuje, oni mają tanie mieszkania i wiele lokalizacji.
Justyna opiekunka 2017-02-10 12:28
Ja pracuje w małym domu i nie dla caring homes czy bupa ( ci dopiero mają złą opinię wystarczy wpisać w google) i na szczeście Cekal nie współpracuję z nimi bo pytałam)

Do caring homes rekrutuję ONTOS, jakieś B i W i jeszcze jakieś, wiem bo mnie chcieli wcisnąć tam na siłe jak gadałam z Ontosem. Te 2 agencje też mają zlą opinie wystarczy Pan google...

Cekal mi osobiscie bardzo pomógł ale nie można wszystkim dogodzić
2
Zuzia 2017-02-10 12:42
Długo szukałam pracy i odezwał się do mnie Ontos, BiW agencja , agencja tego oszusta Marek Sas co zmienia nazwy firm chyba co miesiać bo myśli że Polacy są naiwni. Ze wszystkich wymienionych jedynie Cekal wykazał sie profesjonalistą. Już w rozmowie wiedziałam że wiedzą co mówią. Wiem że otwierają przedstawicielstwo w Rumunii to chyba nie taka mała firma. Zresztą jako jedyni zaoferowali mi pracę w opiece za 500 GBP na rękę na tydzień tylko nie mam prawa jazdy a trzeba jeździć samochodem tej babci...
szkoda
1
Mateusz 2017-02-10 13:52
Pracuję przez Cekal w domu opieki w Brightom i to jest duży prywatny dom...
1
Karolina 22 2017-02-11 06:20
Wyjechalam do pracy do domu opieki przez Cekal I bylo tak jak mowili. Przez pierwsze 3 miesiace nie placilam podatku ( cos z kwota wolna od podatku) I wyszlam bardzo dobrze (mieszkanie minus 280 na miesiac). Pozniej wszedl mi podatek ale I tak da sie dobrze odlozyc

Nie rozumiem tych co pisza ze nie moga odlozyc. Moze trafili do jakis innych domow.
3
Pysia 2017-02-15 17:13
Wszystko za pięknie. Co się za tym kryje, lepiej swoją skórę oszczędzić. Byłam, widziałam lepiej nie zaczynać.
1
Kat 2017-02-22 16:25
Firma jest wporządku, nie miałam problemów
2
Sylwia 2017-03-09 19:54
Rekrutacja dobrze prowadzona - za to firma Cekal odpowiada.
Iwona 2017-03-17 11:05
@Karolina 22 rozumiem, że jesteś zadowolona ze współpracy z Cekal Recruitment? Co więcej możesz nam powiedzieć o Twoim doświadczeniu z firmą?
Zostaw swoją opinię o Cekal Recruitment - Portsmouth
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cekal Recruitment