logo Noble Finance Service Sp. z o.o.

Noble Finance Service Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Noble Finance Service Sp. z o.o.

bubuś 2013-03-19 17:24:15
bękart - 2013-03-18 14:55:34

chce Ci się kopiować? :D miłej zabawy! Twój pracodawca będzie z Ciebie zadowolony :D



ja się tylko zastanawiam skąd biorą się ci niezadowoleni "byli" pracownicy, skoro NFS dopiero od 2013 prowadzi tak szeroko zakrojoną rekrutację :P Nie chce mi się powtarzać tekstów o konkurencji, ale jesteście tak śmieszni, że to szok. (usunięte przez administratora)
jakiego wpisu dotyczy twoja riposta????

to przykład jak NFS bezrefleksyjnie wycina wpisy. forum - hymn pochwalny na cześć NFS, rzeczywistość forum wyglądała inaczej ale wycięto jakieś 6-7 stron. zresztą logo NFS najlepiej świadczy o sterowaniu opiniami

ciekawe jak długo będzie widoczny ten wpis???
obecna 2013-03-19 21:42:26
Były, powtarzasz się :D
Wypłatę dostałam, połowy już nie mam (bo wydałam :D ). nie chcesz, to nie wierz, Twoje prawo :D przeskanować Ci wyciąg z konta? :P

powiem jeszcze raz, jak ktoś jest (usunięte przez administratora) wołowa, to nie będzie się nadawał do sprzedaży polis. Jak ktoś jest choć trochę, to sobie poradzi i będzie zadowolony! :)
Miśka 2013-03-22 17:37:52
Witam. Byłam na rozmowie o prace na stanowisko doradca finansowy w NFS. Wszystko ładnie pięknie. praca home-office nie najgorsze rozwiązanie. podstawa fajna.martwi mnie jedno przez okres próbny mam sprzedawać produkt pod nazwą Pewna Emerytura.namawiać ludzi żeby odkładali dodatkowa kasę na emeryturę. Czy ktoś się już tym zajmuje bądź zajmował dla nich? Proszę o jak najszybsza odpowiedz.
1
fajna 2013-03-22 20:12:52
Pewna Emerytura to Produkt Met Live Amplico - z najniższą składką 200 zł. Inne firmy w podobnym produkcie maja składki od 120-150 zł w zależności jak mieszkasz w dużym mieście to jest szansa na zainteresowanie a wmniejszych miejscowościach 200 zł to ogromna kwota. Wszystko zależy czy jestes dobra w sprzedazy-kiedyś Amplico nie słynęło z dobrej opinii dzisiaj czy to ważne. Na rynku jest teraz recesja ludzi nie mają kasy i raczej szukają kredytów niz form zabezpieczenia Ale nie to jest ważne ważne jak szybko i ile i czy wogóle Noble wypłaci Ci prowizję??????
giermo 2013-03-23 11:11:39
Tak, Noble wypłaca i podstawę i prowizję. Produkt "Pewna Emerytura" to produkt MetLIFE Amplico i najniższa składka jest 180 zł a nie 200zł. Ja sprzedaję produkty ubezpieczeniowe i daję radę. Z najniższą składką sprzedałam 2 polisy dla Amplico i dostałam właśnie podstawę i prowizję, w sumie wyszło na rękę prawie dwa i pół tysiąca. Najtrudniejszy jest według mnie pierwszy krok, ale jak już sprzedasz jeden produkt, to potem idzie, bo ludzie się polecają nawzajem i jest OK. No a jak nie wyjdzie, to też nie ma żadnego ryzyka, po prostu nie przedłużają z Tobą umowy. Ja nie zamierzam rezygnować, bo widzę, że to nie ściema i warto się starać, mimo że jest ryzyko, że dostanie się mniej kasy. Ale można też dostać więcej i to mnie motywuje. W razie jakbyś miała jakieś pytania, podaj swój numer gg albo maila, to się odezwę. Pozdrawiam pracujących.
giermo 2013-03-27 09:05:23
nie denerwuj się. Jeśli spełniłeś warunki umowy, to na pewno zapłacą:) ja się cieszę, bo już mam kolejne dwie poliski podpisane i w końcu sobie kupię w kwietniu ultrabooka :D

trzymam kciuki za Wasze postępy w pracy :)
Ada 2013-04-11 09:38:38
Hej :) Ja dziś się wybieram na rozmowę na stanowisko rekrutera. Mam pewne obawy nie samej rozmowy lecz pracy, tyle tych negatywnych opowieści o tej firmie , lecz jak nie zaryzykuje to się nie dowiem . Martwi mnie tylko fakt, iż większość wpisów jest o Doradcy a nie ma nawiązki o pracy Rekrutera, na jakiej podstawie dostaje wynagrodzenie i czy faktycznie jest łowcą głów :))) oraz czy trudny bardzo jest ten II etap rekrutacji??? trzymajcie kciuki, może to będzie moje 5 min i wyrwanie się od starej pracy :)))
ula 2013-04-11 16:27:43
ja ci nie polecam, jeśli masz pracę to nie rezygnuj z niej dla NFS-u, jak popracujesz dla nich trochę będziesz wiedziała o czym mówię ale to oczywiście twoja decyzja, ja ci odradzam
1
rekruter 2013-04-13 09:30:31
To ja Ci odpowiem, bo pracuje właśnie jako rekruter. Postaram się bez zachwytów bo zaraz mnie tutaj zlinczują przeciwnicy NFS ;) Przedstawię fakty:
- pracujesz najpierw na okres próbny na umowe zlecenie
- Jeśli sprawdzisz się w okresie próbnym - dostajesz umowę o pracę.
- Praca polega na publikowaniu ogłoszeń o pracę, selekcji napływających aplikacji i umawianiu się na spotkania z kandydatami. Następnie prowadzisz rozmowy i rekomendujesz odpowiednich kandydatów.
- zarobki - ok. 2000 tysięcy na umowie o pracę

Ogólnie powiem, zależy czy rekrutacja jest dla Ciebie. Mi osobiście się podoba, bo z HH wiążę swoją przyszłość i moje wykształcenie też jest tutaj nie bez znaczenia. Praca nie jest jakaś szczególnie ciężka, ale trochę pod presją. Mam nadzieje, ze pomogłm, w razie pytań - śmiało pisz :) no i powodzenia na rozmowie!
Ada 2013-04-13 13:29:08
Witaj :)) udało się :)) zostałam zaproszona na II etap rekrutacji i przyjęta do zespołu rekrutantów :)) również wiążę swoją przyszłość w branży HR :) posiadam specjalizację jako Doradca personalny i Public relations, oraz zarządzanie i menadżerstwo :) pozostaje mi czekać , aż będę mogła samodzielnie pracować :) a ty w jakim mieście pracujesz jako rekruter???
Gabi 2013-04-13 20:43:11
Witam, widziałam wiele negatywnych opinii. Więc dla jasności jeśli chodzi o warunki pracy w Noble Finance Service: Firma proponuje umowę o pracę i dobrą podstawę. Lojalek żadnych nie ma. Firma oferuje bardzo dobre szkolenia przed rozpoczęciem pracy. Dlatego, jeśli ktokolwiek zastanawia się czy warto przyjść na rozmowę kwalifikacyjną- WARTO. To jest pół godziny a można na miejscu przeczytać umowę i wszystko jest jasne. Nikt nie gryzie i do niczego nie zmusza. Wszyscy narzekają na brak pracy, ale jak proponuje się coś naprawdę dobrego to wtedy jest szereg uprzedzeń i przeglądanie internetu w poszukiwaniu bezsensownych wpisów. A może tak zamiast czytać nonsensowne, stare opinie, można by przejść się na spotkanie i dowiedzieć się jak jest w rzeczywistości? Pozdrawiam serdecznie, X
glory 2013-04-14 20:37:17
fajna firma, spoko ludzie :) jasna, czytelna umowa (nawet dla niedowidzących napisana dużą czcionką i z interlinią ;) ). Warunki jasne. Wynagrodzenie podstawa + prowizja = satysfakcjonujące. Jedyne na co mogę narzekać, to praca w terenie, co trochę wpływa negatywnie na prestiż firmy.
janina 2013-04-24 14:16:53
mi się podoba! pracuje drugi miesiąc, kasa z opoznieniem ale jest. Nie mam zamiaru tutaj narzekać, bo jak ktoś umie sprzedawać, to zarobi pieniądze.

Pozdrawiam.
zośka 2013-04-25 21:49:47
gratuluje uporu z jakim usuwane są wszystkie negatywne opinie. ja też jestem uparta i przestrzegam wszystkich przed tą firmą, ,( usunięte przez administratora )
Gość 2013-04-27 15:15:22
Czemu usuneliście mój post ????
Ludzie uwarzajcie -TO WSZYTSKO O CZYMŚ ŚWIADCZY POSTY SĄ USUWANE
a 2013-05-15 05:58:57
zmienił się prezes?
tom 2013-05-16 08:55:38
Ja sie zwolnilem w lutym pracowalem miesiac na stanowisku rekrutera i juz wtedy wyczulem co to (usunięte przez administratora). Nie chcialem robic ludzi w balona...
mika 2013-05-22 13:15:54
Niestety telefony milczą, nikt nic nie wie a już minął tydzień od deklaracji przelewów. Co robimy ?
zx 2013-06-03 18:31:34
Zadzwonili do mnie dzisiaj że szkolenie jest w Licheniu 7-8 czerwca do kogos też dzwonii?
Paulina 2013-06-04 09:35:29
Do mnie też dzwonili. Odmówiłam. Bez przesady - podpisałam umowę na początku kwietnia i tyle czasu na szkoleine czekać?! pff. Podziękowałam Panu Menagerowi za współpracę.
hehheheh 2013-06-05 15:14:51
i teraz...skasują czy nie skasuja. Dziwie sie tylko, ze koordynatrzy tam jeszcze pracuja
były/była 2013-06-06 06:45:24
jeszcze raz przypomnę: to byłoświetnie przemyśłane (ale ma krótkie nogi) każdy podpisuje wniosek ze składką 400 zl x12 miesięcy to 4800 z tego prezes bierze 80% = 4000 (ma na dwie wypłaty dla pracownika). No ale leasing samochodów kosztuje, życie kosztuje, utrzymanie biur kosztuje, sprzęt kosztuje - czyli trzeba stworzyć ciągle wymieniającą się siatkę nowych ludzi. (usunięte przez administratora)!!Nie przewidzieli jednego, że zrekrutować potrzebną grupe ludzi nie jest łatwo a po drugie ludzie od razu nie maja umiejetności sprzedażówych i nie sprzedają a klienci wcale tak polis nie kupują bo jest na rynku recesja a poza tym(usunięte przez administratora) nie ma dobrych notowań na rynku (nigdy nie miał) . Ubezpieczenia majatkowe, grupowe -dobre ma Generali, OC i AC-Proama, Tuz, AViva, AXA, polisy na życie AXa, Aviva.Pracowałem przez 10 lat w ubezpieczeniach i mogę się na ten temat wypowiedzieć. Mi też ta firma wisi i nie odpuszczę im!!!!!!!!
wystawiony 2013-06-06 16:23:55
Firma w ogóle jeszcze funkcjonuje?!
Nadal organizują szkolenia i rekrutują?
Czy komukolwiek oddali jakąś część wypłat z marca/kwietnia?
tosia 2013-06-07 18:56:53
koordynatorzy jeszcze pracują ??? chyba jako jedyni dostaja wyplaty bo tak to wszyscy odchodzą tylko nie oni
lena 2013-07-11 09:59:07
Jakiś czas temu też miałam okazję być rekrutowana na stanowisko rekrutera. Tak się składa, że w tym zawodzie pracuję od lat więc doskonale wiem co pracodawca mówi do pracownika, a co przekazuje między wierszami. Umiem też ze zrozumieniem czytać umowy i to mnie "uratowało" przed pracą w tym miejscu;) Nie chcę opluwać firmy ani ludzi, bo wywarli na mnie miłe wrażenie, ale nigdy, absolutnie nigdy nie należy podpisywać umowy, w której pracodawca może Cię wylać z pracy i dostać za to kilka tysięcy. Rozumiem, że muszą być zabezpieczenia przed zwolnieniami pracowników, ale też muszą być to realne kwoty do zapłacenia np. rzędu jednej czy dwóch wypłat, ale w moim (i pewnie wielu osób) przypdku musiałabym przepracować pół roku, żeby mi się "opłacało" zwolnić z pracy lub zostać zwolnioną, bo wtedy wszystko co zarobiłam musiałabybym przeznaczyć na karę. A co do tego czasu? Robić WSZYSTKO co pracodawca sobie zażyczy? Czyli ile? Przecież na zleceniu nie ma ustalonych ram godzinowych.
Na rozmowy zawsze warto chodzić, ale pamiętajcie, żeby bardzo dokładnie przeczytać umowę, którą Wam się daje. Nawet jeśli mielibyście spędzić nad nią 2 godziny i co chwila pytać, to macie do tego prawo. Aha i NFS nie jest jedyną firmą tego typu :) jest wiele podobnych ze zwykłymi umowami, w których Was przyjmą z otwartymi ramionami, bo konkurencja na rynku jest spora.
byl 2013-08-13 23:24:08
zniknęli czy jak? Strona internetowa już nie działa.
jacek 2014-03-27 12:32:00
Z tego co patrzyłem to torus grupa noble nadal funkcjonuje, ale chyba faktycznie nie posiadają strony internetowej.
Ilona 2014-03-28 19:12:25
Pracowałam w tej firmie! (usunięte przez administratora)Nie przyjmujcie się do tej firmy bo będziecie pracować za darmo! (usunięte przez administratora)
Marko 2014-06-20 13:06:47
Hej, zaniepokoiło mnie to, co napisała Ilona, może ktoś miał z Noble Finance Service inne doświadczenia? Pozdrawiam.
Marko 2014-06-23 02:56:48
Nie pracuje, dlatego również pytam. O co chodziło w waszej sprawie i na jakim stanowisku pracowałas, jesli moge wiedzieć?
Ilona 2014-06-24 23:38:16
Pracowałam na stanowisku rekrutera.Na początku wszystko było pięknie,ładnie!Dobre pieniądze,umowa o pracę!Ale nic po za tym!Otrzymałam tylko jedno wynagrodzenie!Potem z miesiąca na miesiąc zwlekali,mówili,że wszystko wyrównają,no i sprawa skończyła się w sądzie!Wygrałam ją,no ale co z tego jak pieniędzy do dzisiaj nie odzyskałam!Dałam sprawę do komornika ale niestety stwierdził,że nie maja żadnych pieniędzy!Szukam firmy windykacyjnej,która podjełaby się odzyskania moich pieniędzy!
1
Marko 2014-06-30 14:17:55
Ewidentnie kiepsko to wygląda, może ktoś jednak miał lepsze doświadczenia? Tak czy sie dzięki Ilona, lepiej na zimne dmuchać...
bolek 2014-09-30 21:29:15
Jak o sobie pisza Noble Finance Service to nowoczesna, innowacyjna, dynamicznie rozwijająca się firma doradztwa finansowego, która zmienia standardy obecnie panujące na rynku. Działają w oparciu o zachodnie wzorce obsługi. Fachowi Doradcy oraz starannie wyselekcjonowane produkty finansowe to cechy ich firmy.
maciek 2014-11-17 14:39:47
no dobrze, napisałeś co wszystko oferuj i co mają na stronie, ale mnie firma interesuje bardziej od strony takiej już typowo pracowniczej, czyli o to jakie mają warunki w pracy, w jakich godzinach to się odbywa itd.. a jeszcze nie wiem czy na pewno to firma dla mnie, dlatego takie informacje byłyby dla mnie cenne.
asdan 2014-12-01 18:00:29
patrze, ze z punktu widzenia bylych pracownikow sytuacja w Noble Finance Service nie jest kolorowa :-( A moze cos juz uleglo zmianie na lepsze? Przeciez to nowoczesna, innowacyjna, dynamicznie rozwijająca się firma doradztwa finansowego... Jak jest teraz? Możecie opisać atmosferę pracy w firmie? Warto skladac cv?
oooo 2015-02-25 14:41:27
Ja CV złożyłem niedawno i mam nadzieję, że odezwie się ktoś w razie potrzeby zatrudnienia nowego pracownika. Narazie sprawdzam opinie i powiem, że są różne jeśli chodzi o pracę. Ale wiadomo, że nie każdemu można dogodzić. Najważniejsze, aby płacili w miarę przyzwoicie i jasno określali zarkes obowiązków
Ilona 2015-03-01 22:13:01
To oni jeszcze rekrutują ludzi!lepiej żeby się do ciebie nie odezwali!ja rok temu u nich pracowałam,uciekaj jak najdalej!umowę miałam o prace- pieniędzy nie zobaczyłam do dzisiaj!
1
Jaklin 2015-03-02 13:53:14
To oszuści i krętacze. Sprawę w sądzie z nimi wygrałam, sądziłam się z powództwa cywilnego.Konta mają puste.Nie mogę znaleźć nigdzie informacji, że szukają do pracy.Proszę o informacje na ich temat, jeśli ktoś coś o nich wie.
2
shirley 2015-03-11 20:20:23
hah, a rzekomo Noble Finance Service Sp. z o.o. to nowoczesna, innowacyjna, dynamicznie rozwijająca się firma doradztwa finansowego, która działa w oparciu o zachodnie wzorce obsługi. I to chyba te zachodnie wzorce ich na naszym rynku wykończyły. Nie ma co wprowadzać na siłę czegoś co i tak się u nas nie sprawdzi
maciek 2015-03-26 12:08:23
ja się zgodzę z @shirly, bo firma jest ogólnie postrzegana za firmę, która działa w doradztwie finansowym, ale nie tylko. Mają całkiem dobre oferty i to te dla klientów indywidualnych tak naprawde, więc i dla normalnych osób jest otwarty jak najbardziej. CZekam jeszcze dla Wasze komentarze, bo chciałem podjąć tu pracę.
Ilona 2015-04-05 23:07:09
Maciek ja ci proponuje uciekać jak najdalej od tej firmy!
Ja u nich pracowałam i pieniędzy nie zobaczyłam do dzisiaj!
Jak chcesz pracować charytatywnie to proszę bardzo!
1
olek 2015-04-10 17:46:31
no co Ty @Ilona, ja się pierwszy raz spotykam z taką opinią, chciałem u nich pracowć, bo właśnie słyszałem, że można u nich dobrze zarobić no i teraz mam wątpliwości.
Ilona 2015-04-12 10:02:06
Jak zaczniesz u nich pracować to pogadamy za ok 2 miesiące zobaczymy co mi wtedy powiesz ! ja tylko ostrzegam a ty rób jak uważasz!
multik 2015-04-24 22:45:23
No ale spokojnie forum jest po to żeby dawać opinie. Jeżeli ktoś ich nie wykorzysta albo bardzo zlekceważy to sam później będzie sobie pluł w twarz. Ale nie ma co się denerwować.
hm 2015-05-12 17:17:23
Ej, przecież NFS już nie istnieje...
Dorota POMORSKIE 2015-05-13 21:10:01
No z tego co mi wiadomo firma zmieniła nazwę, przebranżowiła się troszkę.. do dnia dzisiejszego nie poniosła konsekwencji za wielkie oszustwa. Został jeden współwłaściciel który jest tak zadłużony, że nie ma szans najmniejszych na odzyskanie zaległych wypłat.. komorasy nie ściągną kasy. Ponadto nie ma możliwości odzyskania przetrzymywanych umów o pracę i zlecenie przez tę firmę, nie ma szans na jakikolwiek dokument tzn odzyskanie świadectwa pracy.Firma też nie wysłała pracownikom PIT 11 aby móc rozliczyć się ze skarbówką..
1
Dorota POMORSKIE 2015-05-13 21:12:28
A z jakiego województwa jesteś? Gdzie niby ta firma rekrutuje?
robertynka 2015-08-24 11:52:40
@dorota pomoeraskie ja również zainteresowana jestem tym samym problemem, a mianowicie chcę wiedzieć gdzie i jak ta firma rekrutuje obecnie. akurat jestem świeżo po studiach to mi się marzy takie zatrudnienie w sektorze finansów w znanej firmie. tylko niestety oni nie mają swojej strony internetowej i to mi sprawia trudność
fkso 2016-04-17 19:13:31
to chyba niemozliwe, żeby firma w XXI wieku nie miała strony www...
mirka 2016-05-19 18:56:51
A jednak @fkso też mnie to dziwi bo to, przecież firma z centrum Warszawy..nie wiem czy ja źle szukam czy o co w tym wszystkim chodzi. Może już nie prowadzą działalności?
Zostaw swoją opinię o Noble Finance Service Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Noble Finance Service Sp. z o.o.