Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Noble Finance Service Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Noble Finance Service Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
rekruter - 2013-04-13 09:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja Ci odpowiem, bo pracuje właśnie jako rekruter. Postaram się bez zachwytów bo zaraz mnie tutaj zlinczują przeciwnicy NFS ;) Przedstawię fakty:
- pracujesz najpierw na okres próbny na umowe zlecenie
- Jeśli sprawdzisz się w okresie próbnym - dostajesz umowę o pracę.
- Praca polega na publikowaniu ogłoszeń o pracę, selekcji napływających aplikacji i umawianiu się na spotkania z kandydatami. Następnie prowadzisz rozmowy i rekomendujesz odpowiednich kandydatów.
- zarobki - ok. 2000 tysięcy na umowie o pracę

Ogólnie powiem, zależy czy rekrutacja jest dla Ciebie. Mi osobiście się podoba, bo z HH wiążę swoją przyszłość i moje wykształcenie też jest tutaj nie bez znaczenia. Praca nie jest jakaś szczególnie ciężka, ale trochę pod presją. Mam nadzieje, ze pomogłm, w razie pytań - śmiało pisz :) no i powodzenia na rozmowie!
zdjecie uzytkownika
Ada - 2013-04-13 13:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj :)) udało się :)) zostałam zaproszona na II etap rekrutacji i przyjęta do zespołu rekrutantów :)) również wiążę swoją przyszłość w branży HR :) posiadam specjalizację jako Doradca personalny i Public relations, oraz zarządzanie i menadżerstwo :) pozostaje mi czekać , aż będę mogła samodzielnie pracować :) a ty w jakim mieście pracujesz jako rekruter???
zdjecie uzytkownika
Gabi - 2013-04-13 20:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, widziałam wiele negatywnych opinii. Więc dla jasności jeśli chodzi o warunki pracy w Noble Finance Service: Firma proponuje umowę o pracę i dobrą podstawę. Lojalek żadnych nie ma. Firma oferuje bardzo dobre szkolenia przed rozpoczęciem pracy. Dlatego, jeśli ktokolwiek zastanawia się czy warto przyjść na rozmowę kwalifikacyjną- WARTO. To jest pół godziny a można na miejscu przeczytać umowę i wszystko jest jasne. Nikt nie gryzie i do niczego nie zmusza. Wszyscy narzekają na brak pracy, ale jak proponuje się coś naprawdę dobrego to wtedy jest szereg uprzedzeń i przeglądanie internetu w poszukiwaniu bezsensownych wpisów. A może tak zamiast czytać nonsensowne, stare opinie, można by przejść się na spotkanie i dowiedzieć się jak jest w rzeczywistości? Pozdrawiam serdecznie, X
zdjecie uzytkownika
glory - 2013-04-14 20:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajna firma, spoko ludzie :) jasna, czytelna umowa (nawet dla niedowidzących napisana dużą czcionką i z interlinią ;) ). Warunki jasne. Wynagrodzenie podstawa + prowizja = satysfakcjonujące. Jedyne na co mogę narzekać, to praca w terenie, co trochę wpływa negatywnie na prestiż firmy.
zdjecie uzytkownika
janina - 2013-04-24 14:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi się podoba! pracuje drugi miesiąc, kasa z opoznieniem ale jest. Nie mam zamiaru tutaj narzekać, bo jak ktoś umie sprzedawać, to zarobi pieniądze.

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
zośka - 2013-04-25 21:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gratuluje uporu z jakim usuwane są wszystkie negatywne opinie. ja też jestem uparta i przestrzegam wszystkich przed tą firmą, ,( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Gość - 2013-04-27 15:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu usuneliście mój post ????
Ludzie uwarzajcie -TO WSZYTSKO O CZYMŚ ŚWIADCZY POSTY SĄ USUWANE
zdjecie uzytkownika
a - 2013-05-15 05:58:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmienił się prezes?
zdjecie uzytkownika
tom - 2013-05-16 08:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie zwolnilem w lutym pracowalem miesiac na stanowisku rekrutera i juz wtedy wyczulem co to (usunięte przez administratora). Nie chcialem robic ludzi w balona...
zdjecie uzytkownika
mika - 2013-05-22 13:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety telefony milczą, nikt nic nie wie a już minął tydzień od deklaracji przelewów. Co robimy ?
zdjecie uzytkownika
zx - 2013-06-03 18:31:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zadzwonili do mnie dzisiaj że szkolenie jest w Licheniu 7-8 czerwca do kogos też dzwonii?
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2013-06-04 09:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie też dzwonili. Odmówiłam. Bez przesady - podpisałam umowę na początku kwietnia i tyle czasu na szkoleine czekać?! pff. Podziękowałam Panu Menagerowi za współpracę.
zdjecie uzytkownika
hehheheh - 2013-06-05 15:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i teraz...skasują czy nie skasuja. Dziwie sie tylko, ze koordynatrzy tam jeszcze pracuja
zdjecie uzytkownika
były/była - 2013-06-06 06:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeszcze raz przypomnę: to byłoświetnie przemyśłane (ale ma krótkie nogi) każdy podpisuje wniosek ze składką 400 zl x12 miesięcy to 4800 z tego prezes bierze 80% = 4000 (ma na dwie wypłaty dla pracownika). No ale leasing samochodów kosztuje, życie kosztuje, utrzymanie biur kosztuje, sprzęt kosztuje - czyli trzeba stworzyć ciągle wymieniającą się siatkę nowych ludzi. (usunięte przez administratora)!!Nie przewidzieli jednego, że zrekrutować potrzebną grupe ludzi nie jest łatwo a po drugie ludzie od razu nie maja umiejetności sprzedażówych i nie sprzedają a klienci wcale tak polis nie kupują bo jest na rynku recesja a poza tym(usunięte przez administratora) nie ma dobrych notowań na rynku (nigdy nie miał) . Ubezpieczenia majatkowe, grupowe -dobre ma Generali, OC i AC-Proama, Tuz, AViva, AXA, polisy na życie AXa, Aviva.Pracowałem przez 10 lat w ubezpieczeniach i mogę się na ten temat wypowiedzieć. Mi też ta firma wisi i nie odpuszczę im!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
wystawiony - 2013-06-06 16:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma w ogóle jeszcze funkcjonuje?!
Nadal organizują szkolenia i rekrutują?
Czy komukolwiek oddali jakąś część wypłat z marca/kwietnia?
zdjecie uzytkownika
tosia - 2013-06-07 18:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koordynatorzy jeszcze pracują ??? chyba jako jedyni dostaja wyplaty bo tak to wszyscy odchodzą tylko nie oni
zdjecie uzytkownika
lena - 2013-07-11 09:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu też miałam okazję być rekrutowana na stanowisko rekrutera. Tak się składa, że w tym zawodzie pracuję od lat więc doskonale wiem co pracodawca mówi do pracownika, a co przekazuje między wierszami. Umiem też ze zrozumieniem czytać umowy i to mnie "uratowało" przed pracą w tym miejscu;) Nie chcę opluwać firmy ani ludzi, bo wywarli na mnie miłe wrażenie, ale nigdy, absolutnie nigdy nie należy podpisywać umowy, w której pracodawca może Cię wylać z pracy i dostać za to kilka tysięcy. Rozumiem, że muszą być zabezpieczenia przed zwolnieniami pracowników, ale też muszą być to realne kwoty do zapłacenia np. rzędu jednej czy dwóch wypłat, ale w moim (i pewnie wielu osób) przypdku musiałabym przepracować pół roku, żeby mi się "opłacało" zwolnić z pracy lub zostać zwolnioną, bo wtedy wszystko co zarobiłam musiałabybym przeznaczyć na karę. A co do tego czasu? Robić WSZYSTKO co pracodawca sobie zażyczy? Czyli ile? Przecież na zleceniu nie ma ustalonych ram godzinowych.
Na rozmowy zawsze warto chodzić, ale pamiętajcie, żeby bardzo dokładnie przeczytać umowę, którą Wam się daje. Nawet jeśli mielibyście spędzić nad nią 2 godziny i co chwila pytać, to macie do tego prawo. Aha i NFS nie jest jedyną firmą tego typu :) jest wiele podobnych ze zwykłymi umowami, w których Was przyjmą z otwartymi ramionami, bo konkurencja na rynku jest spora.
zdjecie uzytkownika
byl - 2013-08-13 23:24:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zniknęli czy jak? Strona internetowa już nie działa.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-03-27 12:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co patrzyłem to torus grupa noble nadal funkcjonuje, ale chyba faktycznie nie posiadają strony internetowej.
zdjecie uzytkownika
Ilona - 2014-03-28 19:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w tej firmie! (usunięte przez administratora)Nie przyjmujcie się do tej firmy bo będziecie pracować za darmo! (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Marko - 2014-06-20 13:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, zaniepokoiło mnie to, co napisała Ilona, może ktoś miał z Noble Finance Service inne doświadczenia? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Marko - 2014-06-23 02:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuje, dlatego również pytam. O co chodziło w waszej sprawie i na jakim stanowisku pracowałas, jesli moge wiedzieć?
zdjecie uzytkownika
Ilona - 2014-06-24 23:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam na stanowisku rekrutera.Na początku wszystko było pięknie,ładnie!Dobre pieniądze,umowa o pracę!Ale nic po za tym!Otrzymałam tylko jedno wynagrodzenie!Potem z miesiąca na miesiąc zwlekali,mówili,że wszystko wyrównają,no i sprawa skończyła się w sądzie!Wygrałam ją,no ale co z tego jak pieniędzy do dzisiaj nie odzyskałam!Dałam sprawę do komornika ale niestety stwierdził,że nie maja żadnych pieniędzy!Szukam firmy windykacyjnej,która podjełaby się odzyskania moich pieniędzy!
zdjecie uzytkownika
Marko - 2014-06-30 14:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewidentnie kiepsko to wygląda, może ktoś jednak miał lepsze doświadczenia? Tak czy sie dzięki Ilona, lepiej na zimne dmuchać...
zdjecie uzytkownika
bolek - 2014-09-30 21:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak o sobie pisza Noble Finance Service to nowoczesna, innowacyjna, dynamicznie rozwijająca się firma doradztwa finansowego, która zmienia standardy obecnie panujące na rynku. Działają w oparciu o zachodnie wzorce obsługi. Fachowi Doradcy oraz starannie wyselekcjonowane produkty finansowe to cechy ich firmy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Noble Finance Service Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x