brak logo

Synteza Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Synteza Sp. z o.o.

Pracownik 2017-02-14 10:29
Świetna firma tylko miała pecha, że zatrudniała ludzi nieodpowiednich. Wiadomo, że atmosfera w firmie to bardzo ważny element i jeśli są ludzie obrażający innych należy się z nimi rozstać! a pozostali będą wdzięczni.
Spostrzegawcza 2017-02-15 07:09
No jak tam sytuacja w firmie?
Już Pani A. 'załatwiła' Dział Sprzedaży a tym samym kurę, co może nie złote, ale jednak jajka znosiła...?Hm?
Primavera 2017-02-15 21:22
Do pracownik : Ha ha ha świetna firma w wydaniu PRL chyba nie widziałeś innych firm albo jesteś pracownikiem który broni firmy i ma jeszcze za to płacone.Jak zapraszają ludzi na rozmowę to wiedzą kogo zatrudniają więc niech zapłacą więcej a ludzie z doświadczeniem się znajdą !
2
gość 2017-02-16 15:54
ostatnio zaczęli rekrutować przez IMS. Czyżby poprawa warunków?
miszcz 2017-02-20 12:12
Nie pracuję w tym bajzlu ładnych parę lat, ale widzę że problemy w syntezie wciąż te same:) Ze wszystkich problemów o których można tu przeczytać jeden jest największy - prezes, v-ce prezes + banda przydu......ów! Never ending story! Pozdrowienie dla benia!
6
Były 2017-02-20 19:16
Widzę że w Syntezie wszystko po staremu ;). Pozdrawiam byłych pracowników.
3
Nn 2017-02-22 06:05
Pani a juz w adamedzie :-) tragiczna , złośliwa i podła kobieta
11
Maniek 2017-02-24 09:32
Nie wiem po co piszą te swoje wywody osoby które nie są już związane z Syntezą? Pracownicy nie narzekają bo firma jest całkiem spoko. Zarobki w miarę godziwe, atmosfera również
Spostrzegawcza 2017-02-26 10:08
No ta co teraz w Adamedzie to chociaż targety robiła ;) ja pytam raczej o panią ANnę ;) co jak tornado w firmie szaleje ;)
3
Paulina 2017-02-27 14:30
@miszcz o jakich problemach jeszcze piszesz?
Primavera 2017-03-05 20:27
Po to piszemy żeby ludzi przestrzec gdzie mają się zatrudnić w jakim bajzlu komunistycznym gdzie czas stanął w miejscu !!! Ha ha ha zarobki godziwe bo sami starsi ludzie tam pracują przed emeryturą i wszystko im jedno,albo tacy co im odpowiada luz blus i gdzie indziej boją się iść.Lub trzecia możliwość ludzie się boją odezwać bo gdzie znajdą pracę a nowi za grosze nie będą tyrać ! Z tego co piszesz jesteś pracownikiem z biura co ma dobrą wypłatę albo nie wiesz że gdzie indziej płacą bardziej godziwe stawki niż tu ! Firma nie jest do końca spoko ale atmosfera może być z tym chociaż coś !
1
Paulina 2017-03-06 08:39
@Primavera pracujesz nadal w tej firmie?
Primavera 2017-03-11 23:26
Całe szczęście już nie pracuję.
1
Paulina 2017-03-14 09:21
@Primavera dziękuję w takim razie za informację. A jakie są pozytywy pracy w Synteza Sp. z o.o.?
1
Odp.na pytanie 2017-03-14 16:46
Można sprawdzić swoją wytrzymałość psychiczną. :)
5
Paulina 2017-03-15 08:39
@Odp.na pytanie, znajdzie się coś jeszcze? ;)
były raz jeszcze 2017-03-20 13:36
Pracowałem w syntezie parę lat temu jako medyczny i widzę, że od tamtego czasu nic się nie zmieniło. Bernardyn rządzi, przydupasy nawet nie bekną a kierownik i przedstawiciele w ciągłej rotacji. Samochody trupy, nierozliczane zaliczki, pensja mała z której dokładasz co chwila do benzyny i czekasz w nieskończoność aż oddadzą. Oni co parę miesięcy szukają frajerów. Wierzcie mi i nie rozpoczynajcie nawet współpracy bo jak wpadniecie, to trudno potem znaleźć robotę z takim CV. Aha, a an koniec najlepsze - jak się sami zwolnicie to każą Wam płacić koszty szkoleń. Jak się stawiasz to lądujesz w sądzie. A Beniu lubi latać po sądach. Ma czas, pieniądze i prawniczkę na gwizdnięcie. To tyle w tym temacie misie.
3
Paulina 2017-03-20 13:44
@były raz jeszcze, a długo byłeś zatrudniony w firmie?
były raz jeszcze 2017-03-20 13:49
Dodam taki jeszcze jeden smaczek - przyszedłem do syntezy z doświadczeniem w farmacji, wynegocjowałem sobie całkiem niezłą pensję. Prawie czerwony dywan rozkładali ... Zrezygnowałem z pracy w poprzedniej firmie, przyszedłem podpisać nowa umowę i tu zaczynają się schody - na umowie zapisano kwotę o ok 30% niższą od umówionej! A świąteczny Jurek bez mrugnięcia oka mówi, że musieliśmy się nie zrozumieć - on myślał o brutto a nie o netto! Ręce opadły, zaciskam zęby bo nie mam poprzedniej roboty i zasuwam dla nich przez kilka najbliższych miesięcy. Jednocześnie szukam pracy i po jakimś czasie odchodzę. Taka historyjka ku pokrzepieniu serc kandydatów do pracy w kołchozie syntezy.
Jak znam życie wszystkiemu zaprzeczą, ale... ile do tej pory było postów w podobnym tonie, wie tylko administrator który nie nadążał kasować.
5
Natalia 2017-03-29 17:41
Myślę, że takie narzekanie lubią jedynie osoby niechętne do pracy. Synteza Sp. z o.o. po lekturze wpisów to firma dramat a tak naprawdę to firma wielokrotnie nagradzana co można sprawdzić na stronie www.synteza.com.pl Dla mnie jest to jednoznaczne.....
taaaaaa 2017-04-03 12:53
Normalnie szał! Aż cztery nagrody od 1951 roku!
Natalio, powiedz swoim pracodawcom żeby zwolnili cię od przykrego obowiązku pisania tych postów.
Ośmieszasz się i tyle.
3
taaaaaa 2017-04-03 12:54
Normalnie szał! Aż cztery nagrody od 1951 roku!
Natalio, powiedz swoim pracodawcom żeby zwolnili cię od przykrego obowiązku pisania tych postów.
Ośmieszasz się i tyle.
6
Paulina 2017-04-03 13:03
Chcecie dołączyć do zespołu Synteza Sp. z o.o.? Na stronie firmy można znaleźć informacje o tym, kogo obecnie poszukuje firma: http://synteza.com.pl/praca
Spostrzegawcza 2017-05-24 21:42
Czy gdyby ta firma była 'całkiem spoko' to byłoby by na tej stronie ponad (!) 181 opinii??? 95% negatywnych a pozostałe 5% fabrykowalne przez kogoś kto właśnie krotkotrwale wskoczył na stołek i sam przed sobą nie chce przyznać że nawet na stołku w szmbie się nurza...
6
Młodzik 2017-05-25 10:15
Czy jesteście pewni, że firma nie zasługuje na pozytywne wypowiedzi? Czy ktoś pomyślał co będzie jak firma się zamknie? Wszędzie mogą być momenty gorsze ale wówczas trzeba zebrać siły i walczyć o miejsca pracy. Teraz mamy małe bezrobocie ale to sie może zmienić!
Valdi 2017-05-31 14:30
Może ktoś konkretnie opisać warunki RPH
- jaka podstawa brutto
- ile można wyciągnąć miesięcznie z premią
- jakie auto i na jakich zasadach
tylko nie w stylu daj sobie spokój to dno czy stare "graty" i mała pensja. Dla każdego stary grat może oznaczac coś innego, itp.
Spostrzegawcza 2017-05-31 16:57
Młodzik! Firma nie zamyka się od takich czy innych wypowiedzi w internecie tylko z powodu złych rządów i nieszanowania pracowników.
I właśnie ze względu na pracowników ja życzę firmie jak najlepiej. Ale od dobrych życzeń to też się sytuacja nie poprawi...
Paulina 2017-06-01 09:23
@Valdi zastanawiasz się nad aplikowaniem? Kto wie więcej na temat pracy w tym miejscu i może pomóc użytkownikowi - Valdi? Jak wygląda przykładowy dzień pracy na stanowisku Regionalny Przedstawiciel Handlowy?
zibi 2017-06-01 11:47
spostrzegawcza ty to jesteś chyba hejterem albo zaproponowanym malkontentem bo co ty dobrego oprócz twoich pseudorecenzji w życiu zrobiłaś to nie można się dowiedzieć
Młodzik 2017-06-20 09:35
Czy w związku ze zmianami dotyczącymi aptek pozostanie stanowisko dla osób zajmujących sie sieciami aptecznymi?
Ciekawy 2017-07-07 17:33
Proszę o info jakie warunki zatrudnienia są w Syntezie A.D. 2017
Jaka podstawa dla PM?
Czy premie bądź prowizje są wypłacane na czas?
Jaka flota?
Proszę o konkrety :)
Ciekawy 2017-07-07 17:34
Proszę o info jakie warunki zatrudnienia są w Syntezie A.D. 2017
Jaka podstawa dla PM?
Czy premie bądź prowizje są wypłacane na czas?
Jaka flota?
Proszę o konkrety :)
Chemik 2017-07-16 17:40
Czy Synteza ma jakieś nowe oferty pracy, pytam gdyż nic nie mogę znaleźć?
ANNA 2017-07-30 12:36
Mam pytanie do pracowników Syntezy :)
Czy ktoś pracuje na produkcji w Syntezie jako konfekcjoner?
Widziałam ogłoszenie,że potrzebują. Jestescie zadowoloni z pracy i zarobków?
Będę wdzięczna za opinie
Anton 2017-08-01 21:47
Jaka jest przyczyna, że tak mało jest wpisów pochodzących od pracowników? Ludzie pytają a tu cisza!.
1
Spostrzegawcza 2017-08-02 22:51
Jak już to malkontentką ???? A z dobrych rzeczy to dobrze gotuję!
Pozdrawiam
1
Spostrzegawcza 2017-08-02 22:52
Jak już to malkontentką ???? A z dobrych rzeczy to dobrze gotuję!
Pozdrawiam
1
lidka 2017-08-02 23:06
ktoś coś napisze czy zadowolony czy nie z pracy w syntezie jako pakowacz ????
Leon 2017-08-09 19:36
Słyszałem, że firma jest nagradzana m.in. Złoty Medal 2015 potwierdzając tym samym najwyższą jakość produktów. Uważam, że nagrody dostają dobrzy i najlepsi.
Paulina 2017-08-17 10:47
@Leon - dobrze to słyszeć! A czy ktoś z forumowiczów mógłby podzielić się swoją opinią na temat zatrudnienia w Synteza Sp. z o.o.Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Czy pracodawca zapewnia możliwość rozwoju w postaci kursów/szkoleń? Jasna ścieżka kariery jest istotna dla ogromnej ilości użytkowników, które są w trakcie poszukiwania pracy.
Z wasem 2017-09-12 18:29
Wiez za ile mozna kupic taka nagrode, albo Laur - smieszny jestes. Zatrudnij sie w firmie i idz ja pozwiedzaj- produkcja, biura, magazyny a na koniec przejedzbsie Skoda
1
Magnolik 2017-09-12 20:27
Niestety na forum bardzo często piszą osoby mające na pieńku z firmą chcąc w ten sposób odegrać się. Jakie to jest okropne, przecież tu pracujesz człowieku i brudzisz firmę która daje ci możliwość zarobienia na życie. Pracuję tu i wiem co mówię, polecam firmę.
Z2 2017-09-17 07:59
A czy ty magnolik zastanawiasz się dlaczego synteza ma z tyloma ludźmi na pieńku? Poczytaj sobie historie o zniżone pensji na umowie w stosunku do umówione na rozmowie kwalifikacyjnej ze świątkiem, o niezapłaconych należnych premiach, o zwrotnych za paliwo które ciągną się tygodniami i rep musi ze swoich wykładać, o pozwać sądowych które wytacza beniu tym którzy odchodzą sami, o zajeżdżonych fabiach bez klimy. Czy w świetle tych faktów może dziwić ciągła rotacja i powiększające się grono fanów syntezy? Z życia wzięte: dlaczego rep nie ma klimy w aucie? Bo klima szkodzi. Wg benia oczywiście...
2
Paulina 2017-09-19 11:56
@Z2 - a czy możesz napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Synteza? Wspominasz, że firma nie wywiązuje się z ustaleń wypracowanych podczas rozmowy kwalifikacyjnej - czy te ustalenia były zawarte na umowie? Czy wyjaśniła się kwestia niezapłaconych premii? Na jakiej podstawie są one naliczane? Wszelkie konkretne i merytoryczne uwagi będą cenną wskazówką dla innych użytkowników, którzy mogą być potencjalnie zainteresowani podjęciem pracy w tej firmie.
Pedro 2017-09-19 18:35
Jeżeli chodzi o produkcje to zarobki na poziomie najniższej krajowej! Są jeszcze premie ale jak to premie, można dać ale trzeba! Ogólnie jeżeli rozmawiacie z zarządem o zarobkach oni tylko i wyłącznie operują kwotami brutto, dlatego jest tyle niejasności. Prezes M tak naprawdę nie ma żadnej władzy, wszystkie decyzje i tak podejmuje Beniu a że jest to człowiek z poprzedniej epoki( komuny) nigdy tu nie bedzie dobrze.
1
Xx 2017-09-20 08:46
Taki smaczek: synteza jeszcze kilka lat temu rozdawała wszystkim pracownikom (nawet repom) raz na kwartał mydło, proszek, ręcznik... PRL w formie czystej! Pytanie do obecnych: czy coś zmieniło się w tej kwestii?
2
Tolo 2017-09-20 08:57
Pedro. To, że szlaban jest malowanym prezesem było wiadomo od dawna. michaś to pasierb benia, nie mógł znaleźć roboty po szkole to go ojczym z litości przygarnął do tego przybytku. Zarządzał tzw flotą, potem był vice a teraz jest naczelnikiem tego bajzlu. Oczywiście beniu zarządza z tylnego siedzenia bo nie ufa nikomu. Takich znajomych królika to tam jest całe stado.
2
była 2017-09-21 12:36
Łuhahahaha.....!!!! znowu rekrutacja na 5 regionów plus kierownik sprzedaży! Wymiana prawie połowy zespołu! Jak na firmę o ustabilizowanej pozycji na rynku mistrzostwo świata!
2
Coma 2017-09-23 12:33
Rok niestety pracowałam. TRAGEDIA!!! 17 lat w branży a czegoś takiego nie widziałam i nie doświadczyłam. Ta firma puka do dna...
1
Coma 2017-09-23 12:34
Rok niestety pracowałam. TRAGEDIA!!! 17 lat w branży a czegoś takiego nie widziałam i nie doświadczyłam. Ta firma puka do dna...
Zostaw swoją opinię o Synteza Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Synteza Sp. z o.o.