brak logo

Synteza Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Synteza Sp. z o.o.

Sylwia 2016-03-20 20:39
Niestety wszystko to prawda .Straszna atmosfera mobing i wiecznie zaległości lub brak platnosci
kierownik 2016-03-22 11:53
jakoś nikt nie pisze jakie miał efekty sprzedażowe. Ci sfrustowani mieli sprzedaż niższą niż ich koszty utrzymania .Czy to też fajnie. sprzedaż poniżej 10 tys średniomiesięcznie a ich koszt ponad 10 tys. zł.Czy to też dobrze
była 2016-03-23 15:05
Czy szanowny kierownik zastanowił się dlaczego synteza ma cały czas problem ze słabymi ludźmi i rotacją? Otóż przykład idzie z góry! Słaby Prezes Beniu, safanduła Świątek zatrudniają przeciętnego kierownika (bo żaden dobry z rynku za takie pieniądze nie przyjdzie), stawiają przed nim mego wymagania m.in. te dotyczące PMów. To co cienki kierownik może zaproponować kandydatom w trakcie rozmów kwalifikacyjnych na stanowisko repa jest żenujące - niska pensja, obietnica przeciętnej premii, skoda fabia bez klimy, ciulowe produkty, no i socjal. To już jest hit sezonu - mydło, ręcznik, proszek raz na kwartał!!!! To nie żart, to są fakty! Czy z taką propozycją można mieć dobrych ludzi? Taka fuchę przyjmują tylko frustraci bez roboty i to tylko po to, żeby załapać się na chwilę i szukać czegoś innego. Ot cała zagwozdka! Jakby synteza byłaby tak wspaniała to bez problemu wyjmowałaby ludzi z innych firm - nie robi tego i zatrudnia śmieci z rynku! Wiem kierowniku, że musisz się odszczekiwać pisząc o frustratach którzy nawet na siebie nie zarabiali, ale odpowiedz sobie szczerze - sam przed sobą - czy to jest Twoja praca marzeń dla której możesz wiele poświęcić ?! Czy czasem Twoja pensja ok 6 000 brutto i teren połowy lub całego kraju do ogarnięcia to jest superpropozycja?! I wreszcie ostatni keys jakim synteza zaskakuje swoich przyszłych pracowników (nie twierdzę, że wszystkich ale zdarza się często) - w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej kandydat ustala z beniem lub świątecznym poziom pensji X, a na umowie jest X minus Y. I na dzień dobry jesteś w plecy! Co na to świąteczny? Odpowiedź niezmienna -" musieliśmy się źle zrozumieć - ja myślałem o brutto, a Pan kandydat o netto. Postaramy się to Panu wyrównać". I tak świeżo upieczony, zmotywowany PM zaczyna od następnego dnia szukać roboty bo synteza wydymała go "na dzień dobry". A "na do widzenia" jak się będziesz chciał sam zwolnic to jesteś pozywany o zwrot za szkolenia - bagatela kilkanaście tysięcy złotych !!! I tak synteza z pracownika robi niewolnika.
2
Ilona !azury 2016-03-27 18:54
Świątecznie życzenia wszystkim! Wydymanym przez Syntezę .My z Mazur jeszcze damy o sobie znać...
Grażyna z Bbs U S 2016-03-27 21:09
Jestem żona byłego pracownika syntezy Jeden Wielki koszmar.Firma ma podsłuchy w pomieszczeniach biurowych samochodach i telefon jest podsluchiwany.Obecnie moj mąż przebywa w zakładzie bo załamał się nerwowo a prawnik z rodziny szykuje pozew.Grażyna odradzam bo stracą Państwo zycie na tej pracy w zakładzie Syntez
2
XXX 2016-04-01 09:04
czy Ty Adam potrafisz czytać ze zrozumieniem? Przeanalizuj argumenty/fakty z poprzednich wpisów i wyciągnij wnioski. Powtarzasz wyświechtany argument syntezy, że odchodzą nieudacznicy którzy nie potrafili poradzić sobie ze sprzedażą. Chyba, że jesteś pracownikiem syntezy .... i to wiele wyjaśnia. Tak dla Twojej informacji i ew. przyszłych pracowników - pracowałem przeszło rok i miałem bardzo dobre sprzedaże, ale synteza dwa razy oszukała mnie przy wypłacie premii i dlatego odszedłem. Pomijam fakt, że przy zatrudnieniu na umowie wpisali mi mniejszą pensję niż ta na którą się umawialiśmy. Rację ma "była" kiedy pisze o tych wszystkich sprawkach zarządu.
takija 2016-04-25 15:36
Witam! mam pytanie odnośnie firmy. Jestem umówiona na spotkanie rekrutacyjne za tydzień. Proszę o jakieś nowe świeże informacje o syntezie. Jak zarobki, atmosfera, praca. no i czy warto ! dziękuję!
ona 2016-04-29 21:09
Powiedzcie proszę jak jest z pracą w księgowości, jaka atmosfera, ludzie, zarobki...? akurat jest ogłoszenie na księgową. Dzięki z góry za info. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
Do Ejczek 2016-05-07 11:42
Samochód służbowy z przebiegiem set tysięcy i przeważnie poskładany z trzech rozbitych.To są fakty.
4
KoTek 2016-05-14 10:32
Podobno szykują się bardzo duże zmiany chcą zwolnić z 4 regionów przedstawicieli handlowych kosmetycznych bo nie radzi sobie dyrektorka...jest już cichy nabór
1
zmiany 2016-06-12 10:02
Tak czytam Wasze wpisy wcześniejsze i zastanawiałem się co dalej zrobić. W poprzednim tygodniu byłem na rekrutacji na stanowisko Regionalnego Kierownika. Rozmowa przebiegła super, rozmowa biznesowa, merytoryczna, prowadzona przez 3 osoby: Prezes, Kierownik Działu S&M, Dyrektor Handlowy. Widać, że Kierownik i Dyrektor to osoby z dużym doświadczeniem w zarządzaniu strukturami. Liczę, że drugi etap przejdę pomyślnie i rozpocznę pracę w firmie. Obecnie pracuję w korpo i to co się tam dzieje to dramat, dramat, dramat. Pieniądze i samochód to nie wszystko, chociaż finansowa Synteza nie odstaje od dużych firm.
Były 2016-06-27 05:03
Wrażenie zawsze robią dobre, a potem sam zobaczysz. ....Co do pieniędzy to uważaj - na rozmowie ustaliliśmy sobie pensję, a jak złożyłem wypowiedzenie w poprzedniej firmie i przyszedłem podpisać z nimi umowę to się okazało że jest o wiele mniej. Świątek udał głupiego i stwierdził że musieliśmy się nie zrozumieć bo on myślał o brutto.... Finał był taki że następnego dnia zacząłem szukać pracy. Dział sprzedaży cały czas u nich ratuje, co chwila są ogłoszenia.
4
sys 2016-06-30 07:23
tak, teraz są rekrutacje na 3 miejsca, za 2-3 miesiące na następne 2 lub 3 miejsca i tak w kółko.
4
Spostrzegawcza 2016-08-05 23:37
....na razie rekrutacje wstrzymane, nawet te na elektryka. ;) Pracownicy odchodzą. Klienci zwracają towar, Pani Ania włosy traci....źle się dzieje....
6
Spostrzegawcza 2016-08-10 22:53
Drogi Kilo,

Nie jest łatwo odpowiedzieś na Twoje pytanie, ale to co się dzieje w tej firmie pod kątem traktowania pracowników przechodzi ludzkie pojęcie.
Kiedyś jak czytałam wpisy negatywne - myślałam, cóż... zawsze się znajdzie niezadowolony pracownik, może jakiś nygus, który wypisuje paszkwile. Nie moze być aż tak źle, jak człowiek chce uczciwie pracować...
NIC BARZDIEJ MYLNEGO!!!
Już wiem, że to nie plujące jadem cwaniaki napisały posty powyżej - i jeśli wybierasz się do tej firmy - przeczytaj uważnie i 3 razy się zastanów!
Brak szacunku i traktowanie pracowników jak oszustów i złodziei, bierze się nietety, z braku klasy Zarządzajacych. Taki nadają ton. A już nie daj Boże żebyś miał swoje zdanie, albo chciał odejść z firmy i normalnie się rozstać pracując uczciwie do ostatniego dnia! Tak jak napisane w innych postach, znajdą 15 haków - i co z tego że nieprawdziwych. Oni maja prawnika - a Ty masz dość, chcesz odejść i zacząć normalnie żyć! Więc odpuszczasz - najwyżej napiszesz parę zdań na 'gowork' - ku przestrozde innym.
A wierz mi - normalne życie poza tą firmą istnieje :)

Pozdrawiam
4
Stop korpo 2016-08-27 10:38
Widocznie spostrzegawcza byłaś słaba. Pracuję w tej firmie kilkanaście miesięcy (tak można) i widzę, że teraz firma nabiera nowej jakości, tzn. w końcu wymieniają samochody, narzędzia do sprzedaży również są, mała Polska firma, dobre, znane leki, nowe szefostwo. Postanowiłam dać im szansę. Wolę tu niż zdrowie marnować w korpo.
1
Spostrzegawcza 2016-10-13 20:57
A Ty Stop korpo niemądry i piszesz pod publikę. Obstawiam, że Twoje 'kilkanaście miesięcy' to zatrudnienie od maja tego roku ;) czy jakoś tak....
I nie mów mi o 'nowej jakości' bo to z założenia jest pozytywne hasło. Czy 'nowa jakość' to konflikty jakie 'nowe szefostwo' wprowadza w relacje z prawie każdym klientem do którego trafi...?
Hm...., mamy różne postrzeganie jakości.
A jak wyniki? Radzi sobie to 'nowe szefostwo'? Rozumiem że premie miesiąc w miesiąc 'nowe szefostwo' zapewnia?
I zobacz jak piszesz: 'w końcu nowe samochody' - no mega hasło! W końcu! Osiągnięcie!
1. Czy już są? - jak nie to jeszcze to poooootrwa ;)
2. Jeśli są, to ilu szczęśliwców dostąpiło zaszczytu - 2 czy 3? ;) Dodajmy jeszcze że Przedstawiciele a nawet Regionalni jeżdżą autami z szybami na korbkę (daj Boże działającą) i takimi gdzie żeby otworzyć bagażnik trzeba odpalić auto... - może nie wszyscy, ale się zdarza
Ale życzę sukcesów bo ja życzę dobrze ludziom, szczególnie tym któży tam ciężko pracują. Bo tacy są też i raczej nie jest to 'nowe szefostwo' ;)
3
Spostrzegawcza 2016-10-13 20:59
A Ty Stop korpo niemądry i piszesz pod publikę. Obstawiam, że Twoje 'kilkanaście miesięcy' to zatrudnienie od maja tego roku ;) czy jakoś tak....
I nie mów mi o 'nowej jakości' bo to z założenia jest pozytywne hasło. Czy 'nowa jakość' to konflikty jakie 'nowe szefostwo' wprowadza w relacje z prawie każdym klientem do którego trafi...?
Hm...., mamy różne postrzeganie jakości.
A jak wyniki? Radzi sobie to 'nowe szefostwo'? Rozumiem że premie miesiąc w miesiąc 'nowe szefostwo' zapewnia?
I zobacz jak piszesz: 'w końcu nowe samochody' - no mega hasło! W końcu! Osiągnięcie!
1. Czy już są? - jak nie to jeszcze to poooootrwa ;)
2. Jeśli są, to ilu szczęśliwców dostąpiło zaszczytu - 2 czy 3? ;) Dodajmy jeszcze że Przedstawiciele a nawet Regionalni jeżdżą autami z szybami na korbkę (daj Boże działającą) i takimi gdzie żeby otworzyć bagażnik trzeba odpalić auto... - może nie wszyscy, ale się zdarza
Ale życzę sukcesów bo ja życzę dobrze ludziom, szczególnie tym któży tam ciężko pracują. Bo tacy są też i raczej nie jest to 'nowe szefostwo' ;)
4
Znane leki 2016-10-14 14:03
Dzień dobry,

Pytanie mam dotyczace "dobrych, znanych lekow". Ktore konkretnie to sa? Pytam z czystej ciekawości. :) pozdrawiam :)
4
Trox 2016-10-15 15:48
Troxescorbin jest hitem rynku:)))
3
B. 2016-10-19 15:22
Witaj MAJA. Czy byłaś już na rozmowie na stanowisko pm? jeśli tak to napisz proszę jak było i co myślisz?
Czarna 2016-10-20 15:30
Kto powiedział o 'solidnej podstawie'? Na peweno nie tu. Przykro mi.
Premie się zdarzają rzadko.... wypłacane z półrocznym opóźnieniem. Nie ma ustawowego terminu wypłaty premii - więc tu zalezy od humoru Władców...a ostatnio nie bywa dobry. Targety leżą.
Dyrektorstwo jeździ osobiście do klientów i rabataje jak nigdy dotąd... na premei może nie wystarczyć :(
A socjl w takich firmach nie istnieje

Mozemy narzekać na korporacje - ale tam przynajmiej zasady są zasadami.
Pozdrawiam
Czarna
Młodzik 2017-01-23 14:41
Chciałabym pracować jako przedstawiciel ale nie wiem czy w Poznaniu jest takie zapotrzebowanie? Jakie pieniądze można wyciagnąć? Czy dają samochód , telefon i laptopa? Lubię taki rodzaj pracy i zależy mi na niej.
Primavera 2017-02-05 18:16
Pracowałem w tej firmie specjalnie nie napiszę na jakim stanowisku ale cała firma średnia na jeża w dwóch zakładach głębokie cofnięcie do PRLu.Z plusów jedna zmiana i w miarę dobre godziny pracy,długa przerwa i czas na kawę,dobry socjal,odzież robocza.Z minusów zarobki wschodnie zbliżające się powoli do najniższej krajowej,przemieszczanie między budynkami przez dwór,kumoterstwo,Pan J zwykły wieśniak myślący że się zna na wszystkim lizus kierownictwa z zachowaniami wiejskimi obgadywania wszystkich wkoło co on by to nie zrobił najlepiej na świecie.Kolejny pan R cieć cwaniacka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cinkciarz komuny wchodzący z każdym w komitywy cwaniakując.Myśli że jest postawny i barczysty a tak naprawdę jest tłusty.Reszta ludzi w miarę wporządku.I na koniec coś o przedstawicielach handlowych,zwalniają się bo władza u góry nie daję im rozwinąć skrzydeł tylko narzucają własną wolę.Nie polecam pracy w tym zacofaniu !!!
6
Była 2017-02-13 13:26
Zgodzę się z Tobą we wszystkim co napisałaś. Ja również miałam okazję pracować, ale w dziale sprzedaży. Obecny nowy kierownik krajowy M. L. to kolejny nieudacznik, lewus i do tego śmierdzący. Pasuje do zarządu, ponieważ oni razem firmę doprowadzą do samego dna, tak, że tylko muł będą ciągnąć. Szkoda ludzi, ale taki mają managment. Szkoda słów, PRL jest i ma się dobrze.
3
Pracownik 2017-02-14 10:29
Świetna firma tylko miała pecha, że zatrudniała ludzi nieodpowiednich. Wiadomo, że atmosfera w firmie to bardzo ważny element i jeśli są ludzie obrażający innych należy się z nimi rozstać! a pozostali będą wdzięczni.
Spostrzegawcza 2017-02-15 07:09
No jak tam sytuacja w firmie?
Już Pani A. 'załatwiła' Dział Sprzedaży a tym samym kurę, co może nie złote, ale jednak jajka znosiła...?Hm?
Primavera 2017-02-15 21:22
Do pracownik : Ha ha ha świetna firma w wydaniu PRL chyba nie widziałeś innych firm albo jesteś pracownikiem który broni firmy i ma jeszcze za to płacone.Jak zapraszają ludzi na rozmowę to wiedzą kogo zatrudniają więc niech zapłacą więcej a ludzie z doświadczeniem się znajdą !
2
gość 2017-02-16 15:54
ostatnio zaczęli rekrutować przez IMS. Czyżby poprawa warunków?
miszcz 2017-02-20 12:12
Nie pracuję w tym bajzlu ładnych parę lat, ale widzę że problemy w syntezie wciąż te same:) Ze wszystkich problemów o których można tu przeczytać jeden jest największy - prezes, v-ce prezes + banda przydu......ów! Never ending story! Pozdrowienie dla benia!
4
Były 2017-02-20 19:16
Widzę że w Syntezie wszystko po staremu ;). Pozdrawiam byłych pracowników.
3
Nn 2017-02-22 06:05
Pani a juz w adamedzie :-) tragiczna , złośliwa i podła kobieta
9
Maniek 2017-02-24 09:32
Nie wiem po co piszą te swoje wywody osoby które nie są już związane z Syntezą? Pracownicy nie narzekają bo firma jest całkiem spoko. Zarobki w miarę godziwe, atmosfera również
Spostrzegawcza 2017-02-26 10:08
No ta co teraz w Adamedzie to chociaż targety robiła ;) ja pytam raczej o panią ANnę ;) co jak tornado w firmie szaleje ;)
2
Paulina 2017-02-27 14:30
@miszcz o jakich problemach jeszcze piszesz?
Primavera 2017-03-05 20:27
Po to piszemy żeby ludzi przestrzec gdzie mają się zatrudnić w jakim bajzlu komunistycznym gdzie czas stanął w miejscu !!! Ha ha ha zarobki godziwe bo sami starsi ludzie tam pracują przed emeryturą i wszystko im jedno,albo tacy co im odpowiada luz blus i gdzie indziej boją się iść.Lub trzecia możliwość ludzie się boją odezwać bo gdzie znajdą pracę a nowi za grosze nie będą tyrać ! Z tego co piszesz jesteś pracownikiem z biura co ma dobrą wypłatę albo nie wiesz że gdzie indziej płacą bardziej godziwe stawki niż tu ! Firma nie jest do końca spoko ale atmosfera może być z tym chociaż coś !
1
Paulina 2017-03-06 08:39
@Primavera pracujesz nadal w tej firmie?
Primavera 2017-03-11 23:26
Całe szczęście już nie pracuję.
1
Paulina 2017-03-14 09:21
@Primavera dziękuję w takim razie za informację. A jakie są pozytywy pracy w Synteza Sp. z o.o.?
Odp.na pytanie 2017-03-14 16:46
Można sprawdzić swoją wytrzymałość psychiczną. :)
2
Paulina 2017-03-15 08:39
@Odp.na pytanie, znajdzie się coś jeszcze? ;)
były raz jeszcze 2017-03-20 13:36
Pracowałem w syntezie parę lat temu jako medyczny i widzę, że od tamtego czasu nic się nie zmieniło. Bernardyn rządzi, przydupasy nawet nie bekną a kierownik i przedstawiciele w ciągłej rotacji. Samochody trupy, nierozliczane zaliczki, pensja mała z której dokładasz co chwila do benzyny i czekasz w nieskończoność aż oddadzą. Oni co parę miesięcy szukają frajerów. Wierzcie mi i nie rozpoczynajcie nawet współpracy bo jak wpadniecie, to trudno potem znaleźć robotę z takim CV. Aha, a an koniec najlepsze - jak się sami zwolnicie to każą Wam płacić koszty szkoleń. Jak się stawiasz to lądujesz w sądzie. A Beniu lubi latać po sądach. Ma czas, pieniądze i prawniczkę na gwizdnięcie. To tyle w tym temacie misie.
2
Paulina 2017-03-20 13:44
@były raz jeszcze, a długo byłeś zatrudniony w firmie?
były raz jeszcze 2017-03-20 13:49
Dodam taki jeszcze jeden smaczek - przyszedłem do syntezy z doświadczeniem w farmacji, wynegocjowałem sobie całkiem niezłą pensję. Prawie czerwony dywan rozkładali ... Zrezygnowałem z pracy w poprzedniej firmie, przyszedłem podpisać nowa umowę i tu zaczynają się schody - na umowie zapisano kwotę o ok 30% niższą od umówionej! A świąteczny Jurek bez mrugnięcia oka mówi, że musieliśmy się nie zrozumieć - on myślał o brutto a nie o netto! Ręce opadły, zaciskam zęby bo nie mam poprzedniej roboty i zasuwam dla nich przez kilka najbliższych miesięcy. Jednocześnie szukam pracy i po jakimś czasie odchodzę. Taka historyjka ku pokrzepieniu serc kandydatów do pracy w kołchozie syntezy.
Jak znam życie wszystkiemu zaprzeczą, ale... ile do tej pory było postów w podobnym tonie, wie tylko administrator który nie nadążał kasować.
4
Natalia 2017-03-29 17:41
Myślę, że takie narzekanie lubią jedynie osoby niechętne do pracy. Synteza Sp. z o.o. po lekturze wpisów to firma dramat a tak naprawdę to firma wielokrotnie nagradzana co można sprawdzić na stronie www.synteza.com.pl Dla mnie jest to jednoznaczne.....
taaaaaa 2017-04-03 12:53
Normalnie szał! Aż cztery nagrody od 1951 roku!
Natalio, powiedz swoim pracodawcom żeby zwolnili cię od przykrego obowiązku pisania tych postów.
Ośmieszasz się i tyle.
2
taaaaaa 2017-04-03 12:54
Normalnie szał! Aż cztery nagrody od 1951 roku!
Natalio, powiedz swoim pracodawcom żeby zwolnili cię od przykrego obowiązku pisania tych postów.
Ośmieszasz się i tyle.
2
Paulina 2017-04-03 13:03
Chcecie dołączyć do zespołu Synteza Sp. z o.o.? Na stronie firmy można znaleźć informacje o tym, kogo obecnie poszukuje firma: http://synteza.com.pl/praca
Spostrzegawcza 2017-05-24 21:42
Czy gdyby ta firma była 'całkiem spoko' to byłoby by na tej stronie ponad (!) 181 opinii??? 95% negatywnych a pozostałe 5% fabrykowalne przez kogoś kto właśnie krotkotrwale wskoczył na stołek i sam przed sobą nie chce przyznać że nawet na stołku w szmbie się nurza...
2
Młodzik 2017-05-25 10:15
Czy jesteście pewni, że firma nie zasługuje na pozytywne wypowiedzi? Czy ktoś pomyślał co będzie jak firma się zamknie? Wszędzie mogą być momenty gorsze ale wówczas trzeba zebrać siły i walczyć o miejsca pracy. Teraz mamy małe bezrobocie ale to sie może zmienić!
Zostaw swoją opinię o Synteza Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Synteza Sp. z o.o.