Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BOWEL-POL

Pracowałeś w firmie BOWEL-POL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
luter - 2014-07-22 23:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak na innych oddzialach placa jak pracuja. Ja tutaj zapierdzielalem w cholere godzin w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a wala z kasa ludzie jak roboty wiecej zrobisz uzysku to powie ze malo nie mowie juz o ludziach co za darmo pracuja bo pan szanowny wladca jedzie i dojechac nie moze. (usunięte przez administratora) nie polecam. Nie mial ludzi do pracy i nie bedzie mial. (usunięte przez administratora) i nic wiecej ukraine moldawie wykorzystuje gdzie byli ludzie co robili dobrze to padli naprawde padli doslownie bo juz sil nie mieli, wyladowali w szpitalach bo padli. Ja mowie jak jest kazdy ma swoje zdanie i opinie.
zdjecie uzytkownika
Moment - 2014-07-23 02:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@luter Nie wiem czy to standardowe zachowanie w Bowelu czy tymczasowe. Na pewno wprowadzanie takiej atmosfery i nerwówek nie wpływa pozytywnie na pracowników i ich ochotę do pracy. Powinni o tym pomyśleć bo przyszłość mogłaby się nie malować w kolorowych barwach. Chociaż mam wrażenie, że zawsze do nich do pracy ktoś przyjdzie za takie czy inne pieniądze. Bezrobocie na rynku w końcu całkiem spore...
Oferty Pracy odpowiedz
2014-07-20
Żródło: Gowork.pl
Jerka
(wielkopolskie)
PRACA!  Firma usługowa zatrudni pracowników w Zakładzie Mięsnym od zaraz. Pracę w Firmie o ugruntowanej pozycji na rynku Atrakcyjne warunki zatrudnienia Po okresie próbnym – umowa o pracę Stałe wynagrodzenie wypłacane zawsze na czas Szkolenia przygotowujące do pracy Kontakt: 535 123 002
zdjecie uzytkownika
grab56 - 2014-07-23 16:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-07-23 16:25:38]:
Standardem w firmie Bowel Pol jest na pewno nie placenie ludziom za przepracowany czas.Mnie to spotkalo i dlatego wiem co mowie.A w razie interwencji,nasluchacie sie wielu nie sympatycznych,odpowiedzi na pytania dotyczace w koncu wlasnych naprawde ciezko zarobionych pieniedzy.Firmy Bowel nie polecam nikomu jako miejsca pracy.
zdjecie uzytkownika
luter - 2014-07-24 20:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie ze jest ciezko z praca ja to wiem ale, ale jezeli ktos zapierdziela bo chce by byl wiekszy uzysk to chyba warto docenic taka osobe, byla potrzeba to i sie robilo 15 godzin szlo sie do domu i po 3 godzinach snu szlo sie do pracy i siedzialo nawet 17 godzin. Ludzie przyjda zawsze do pracy ale jak widza co sie dzieje i za jakie pieniadze to rezygnuja, co z tego ze za tydzien jest tzech nowych jak nic nie umieja, a po wyplacie tez juz ich nie ma. Co pół miesiaca zmiana wynagrodzenia, to jest porazka jedna wielka. Kto pracował w kutnie to dobrze wie o czym mowa, na kazdym oddziale jest inaczej jak mowilem wczesniej. A ludzie w delegacji nie maja juz placone za mieszkania sami maja placic za nie.
zdjecie uzytkownika
Mostar - 2014-08-11 10:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmawiamy cały czas o dosyć świeżej firmie i o polskich warunkach. .Ciężko w branży mięsnej w naszym kraju o lepsze wynagrodzenie. Zdajcie sobie sprawę, że to rynek dyktuje wysokości wynagrodzeń, z nieba nie spadnie przecież. Poza tym pracodawca nie będzie wychodził przed szereg i oferował wyższych pieniędzy skoro konkurencja też większych nie da. Lepiej, żeby zostały w jego kieszeni, potem tylko będzie narastała wzajemna frustracja - pracowników, bo nie zarabiają tyle ile by chcieli i właściciela, bo nie ma takiej wydajności jaką by chciał. Błędne koło...
zdjecie uzytkownika
grab56 - 2014-08-12 13:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jedna wielka przegrana firmy Bowel Pol,zreszta tego mozna bylo sie spodziewac,takiego balaganu organizacyjnego chyba nie ma nigdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
proxy - 2014-08-12 20:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nieznajoma291 - 2014-05-15 22:20:19]:
Widocznie faja z Ciebie!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
bronek - 2014-08-12 20:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grab56 - 2014-08-12 13:27:15]:
Nie zauważyłem żeby byli przegrani, z tego co wiem to wiedzie im się świetnie.
Jak ktoś nie chce pracować to nie będzie. Ja w tej chwili pracuje u nich i wierzcie mi, że o ludzi nie muszą sie zbytnio starać. Także ludzie szanujcie pracę bo akurat oni wypłacają na czas. Jeszcze się nie zdarzyło że nie dostałem wypłaty. No chyba że lepiej na kase do Tesco za 600 zł za 13 godzin
zdjecie uzytkownika
alex24 - 2014-08-12 20:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luter - 2014-07-24 20:27:43]:
Hahaha śmieszne bo jestem delegacyjny i pierwsze słysze że trzeba opłacać mieszkanie. Wszystko jest za darmo mieszkanie , śniadania , obiady i jeszcze zwracane mamy za zjazdy do domu.
Widzę że ktoś tu się nie nadawał do roboty.............i sobie zmyśla
jak czytam to śmiać mi się chce jak tępych ludzi mamy na świecie
zdjecie uzytkownika
mloda23 - 2014-08-24 22:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas tez nie ciekawie w tym miesiacu nie dostalam wyplaty na czas bo po 8miesiacach przestali sie niby nr konta zgadzac kiedy zadzwonilam powiedzieli ze musze wyslac oswiad z nr zeby mi wypl przelali ale sami nie zadzwonili ze cos sie niby nie zgadza nagle
zdjecie uzytkownika
Mloda23 - 2014-08-24 22:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos mial juz taka syt z wyplata? no i obiecane tzw koperty lub przyjazdy z kasa a dojechac nie moze
zdjecie uzytkownika
pol 22 - 2014-09-01 16:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Proszę niech ktoś napisze jakie są stawki,
i jak z noclegiem i posiłkami.
chodzi mi o Kutno.
Dzieki.
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-09-03 17:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pol 22 - 2014-09-01 16:15:48]:
W Kutnie niema tej firmy ale jest Jarpol to jest nowa firma co do mieszkania to już ci pisze po prostu BAJKA i posiłki też są tak jak w Bowerpolu.Co do pieniędzy to weś
zadzwoń do firmy i dowiesz się chyba trochę lepiej niż w poprzedniej Bowerpol jest też w Szczecinie iw STARACHOWICACH I TAM TEŻ SĄ DOBRE WARUNKI.Znam też tam ludzi.
zdjecie uzytkownika
ziobero - 2014-09-03 23:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OLO chyba pospieszyłeś się z opinią, że nie ma Bowel-Pol'u w Kutnie - http://www.gowork.pl/praca/produkcja;b/kutno;l?oferta_opinie=gowork5536560 tutaj masz ofertę pracy od nich właśnie w Kutnie, może Tobie się pomyliły firmy? a na gowork.pl jest więcej ofert pracy dla Bowel-Polu, jakby ktoś był zainteresowany.
zdjecie uzytkownika
szatan - 2014-09-16 16:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pol 22 - 2014-09-01 16:15:48]:
Do Jerka nie jedżćie lokum melina w nocy myszy biegają po pościeli. Sanepid jak by tam dotarł to zrównał by to z ziemia. Ale okolica ładna nad samym jeziorem.
zdjecie uzytkownika
szatan - 2014-09-16 16:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet nie pojechałem do pracy bo mieszkając w takich warunkach musiał bym po powrocie wylądować w szpitalu na oddziale zakażnym.
zdjecie uzytkownika
Odzi - 2014-09-19 02:24:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skoro wszystko jest fatalne, brudne etc. to dlaczego PIP jeszcze nic o tym nie wie i nie kwestionuje placówki do wykonywania czynności handlowych, dla których funkcjonuje działalność... Brakuje mi tu nieco konsekwencji wśród pracowników, bo zawsze nawet anonimowo można zgłaszać donosy. Chyba, że komuś to nie przeszkadza aż tak albo boi się zdrady tożsamości.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-26 07:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
jestem ze szczecina i ta firma to porazka delegacyjnym kaza pracowac do 3 w nocy zrobil akord gdzie za 1 peczek placi ludziom 0.63 grosze porazka z tym bowel-polem niech wraca west-pol lub kto kolwiek a niech ratuje tych ludzi z rak Damiana i od wielikiej Pani brygadzistki Anety ktora wszystko miala w du...a teraz sama gnebi ludzi.ludzie sa tam zastraszani zwolnieniem z pracy,
zdjecie uzytkownika
henio 34 - 2014-11-02 11:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dluższy czas pracuje w bowel-pol ikasa jest na czas nigdy nie oszukali mnie nawet na zlotuwke.Tylko trzeba pracowac a nie walic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i liczyc na kokosy.Polecam ta firme tylko trzeba pracowac i wykazac sie.
zdjecie uzytkownika
robaq - 2014-11-03 17:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszecie o takich warunkach mieszkalnych, myszach w pościeli i sanepidzie... dziwne że skoro tak hejtujecie to żaden z was jeszcze do tego sanepidu nie zadzwonił. cieszą mnie opinie typu że kasa jest zawsze co do grosza na czas, to mnie przekonuje i postaram się tu o zatrudnienie. wyjaśnijcie tylko prosze sytuację z ewentualną zmianą nazwy firmy
zdjecie uzytkownika
Szczecin 2014 - 2014-11-20 22:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edyta z Patrykiem powinni wrucic do Szczecina byl lad i porzadek a teraz jest balagan
zdjecie uzytkownika
iwonka - 2014-11-21 21:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy piszecie Oby nigdy nie wrócił ten palant Patryk, przy nim dopiero był syf.Nie nadawał się do niczego, bez niego w końcu jest spokój WIELKI BRYGADZISTA ha ha ha ha
zdjecie uzytkownika
mlody polak - 2014-11-23 21:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem tam lecz juz po drugim dniu niestety zabrala mnie karetka zemdlalem pracowalem na jeliciarni nie mialem chwili wytchnienia jestem niby bardzo mlody ale ciezka praca nie jest mi obca ale co tam zastalem to przeroslo wszystko odor niesamowity jak juz wczesniej bylo wspomniane wyzysk ludzi jest tam prawdopodobnie priorytetem ja jeden musialem odebrac skrzynki z kazdego stanowiska(nie byly lekkie) wrzycac zawartosc do destylatora ktory ma ponad dwa metry i zawozic do innej hali przy destylatorze bylo goraco i gdy szedlem do innej hali ktora byla chlodzona nie mialem zadnego ocieplacza, moczyc sledziony i przerzucac do wiekszego pojemnika, obebrac tluszcz gdzie pchajac wozek nie moglem go ruszyc gdyz byl ciezki i bylo bardzo slizgo brygadzistow niemal tyle samo co pracownikow. I wedlug koteksu pracy pracodawca ma obowiązek zwrocic caly koszt badan choc to niby tylko 50 zloty dla mnie to spror zwrotu nie otrzymalem do tej pory tak samo nie zostalo mi wypłacone nalezne mi wynagrodzenie za te godziny ktore przepracowałem. Szczerze zastanawialem sie nawet nad zgloszeniem tych incydentow do sadu pracy prawo nie jest mi obce więc wiem ze mam taka mozliwosc i nikomu nie zycze i odradzam prace tam. chyba ze jestes "koniem" i chcesz zapomniec o zyciu prywatnym odor ktorym przesiaknolem zmywalem z siebie przez dwa dni biorac kilkakrotnie kapiele i prysznic. POZDRAWIAM FIRME I CALY ZARZAD!!!
zdjecie uzytkownika
trzeci - 2014-11-26 09:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
młody polak, szczerze to ja Ci współczuję. :)

Praca tam, jak każda praca, ma swoje plusy i minusy. Nikt przecież nie mówił, że będzie łatwo i przyjemnie. Wynagrodzenie w tej firmie wcale nie jest najgorsze, ale... trzeba dać coś od siebie, pracą. Pieniądze są na czas, a to najważniejsze.
Pracuję już tam kilka dobrych lat i nigdy nie widziałem, aby w pierwszych dniach, nawet tygodniach, kazano nowemu pracownikowi robić/wyrabiać tyle co staremu. Specyfika tej pracy jest taka a nie inna i nie każdy się do niej nadaje. Czy na chłodni nie było żadnych ocieplaczy? Nie wierzę, że nie. Może czasami wystarczy po prostu zapytać któregoś z brygadzistów(lub magazyniera). Na oddziale, w którym pracuję kadra(mam na myśli brygadzistki) są uprzejme i na pewno pomogłyby.

Nomen omen. Pracę polecam, ale dla wytrwałych, zawziętych i chcących odpowiednio zarobić.

P.S. Co to jest destylator? i co on robi na jeliciarni? : ... Pewnie stoi i ja go nie widziałem.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOWEL-POL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BOWEL-POL?
Zadaj pytanie
x