Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo BOWEL-POL

Opinie o BOWEL-POL

Pracowałeś w firmie BOWEL-POL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Moment - 2014-07-14 22:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z pracą w dzisiejszych czasach lekko nie jest. Trzeba pamiętać, że przecież żyjemy w Polsce więc tutaj podejście do pracy jest zupełnie inne niż na zachodzie (myślę, że to również kwestia mentalności naszego narodu). Poza tym z tego co widzę to w KRSie Bowel dopiero od kwietnia 2014 roku widnieje. Ciekaw jestem jak to wcześniej wyglądało, bo historia nie jest mi znana, a planowałem rozpocząć tu pracę..
zdjecie uzytkownika
Moment - 2014-07-23 02:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@luter Nie wiem czy to standardowe zachowanie w Bowelu czy tymczasowe. Na pewno wprowadzanie takiej atmosfery i nerwówek nie wpływa pozytywnie na pracowników i ich ochotę do pracy. Powinni o tym pomyśleć bo przyszłość mogłaby się nie malować w kolorowych barwach. Chociaż mam wrażenie, że zawsze do nich do pracy ktoś przyjdzie za takie czy inne pieniądze. Bezrobocie na rynku w końcu całkiem spore...
zdjecie uzytkownika
grab56 - 2014-07-23 16:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Standardem w firmie Bowel Pol jest na pewno nie placenie ludziom za przepracowany czas.Mnie to spotkalo i dlatego wiem co mowie.A w razie interwencji,nasluchacie sie wielu nie sympatycznych,odpowiedzi na pytania dotyczace w koncu wlasnych naprawde ciezko zarobionych pieniedzy.Firmy Bowel nie polecam nikomu jako miejsca pracy.
zdjecie uzytkownika
luter - 2014-07-24 20:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie ze jest ciezko z praca ja to wiem ale, ale jezeli ktos zapierdziela bo chce by byl wiekszy uzysk to chyba warto docenic taka osobe, byla potrzeba to i sie robilo 15 godzin szlo sie do domu i po 3 godzinach snu szlo sie do pracy i siedzialo nawet 17 godzin. Ludzie przyjda zawsze do pracy ale jak widza co sie dzieje i za jakie pieniadze to rezygnuja, co z tego ze za tydzien jest tzech nowych jak nic nie umieja, a po wyplacie tez juz ich nie ma. Co pół miesiaca zmiana wynagrodzenia, to jest porazka jedna wielka. Kto pracował w kutnie to dobrze wie o czym mowa, na kazdym oddziale jest inaczej jak mowilem wczesniej. A ludzie w delegacji nie maja juz placone za mieszkania sami maja placic za nie.
zdjecie uzytkownika
Mostar - 2014-08-11 10:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmawiamy cały czas o dosyć świeżej firmie i o polskich warunkach. .Ciężko w branży mięsnej w naszym kraju o lepsze wynagrodzenie. Zdajcie sobie sprawę, że to rynek dyktuje wysokości wynagrodzeń, z nieba nie spadnie przecież. Poza tym pracodawca nie będzie wychodził przed szereg i oferował wyższych pieniędzy skoro konkurencja też większych nie da. Lepiej, żeby zostały w jego kieszeni, potem tylko będzie narastała wzajemna frustracja - pracowników, bo nie zarabiają tyle ile by chcieli i właściciela, bo nie ma takiej wydajności jaką by chciał. Błędne koło...
zdjecie uzytkownika
grab56 - 2014-08-12 13:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jedna wielka przegrana firmy Bowel Pol,zreszta tego mozna bylo sie spodziewac,takiego balaganu organizacyjnego chyba nie ma nigdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
proxy - 2014-08-12 20:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie faja z Ciebie!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
bronek - 2014-08-12 20:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grab56 - 2014-08-12 13:27:15]:
Nie zauważyłem żeby byli przegrani, z tego co wiem to wiedzie im się świetnie.
Jak ktoś nie chce pracować to nie będzie. Ja w tej chwili pracuje u nich i wierzcie mi, że o ludzi nie muszą sie zbytnio starać. Także ludzie szanujcie pracę bo akurat oni wypłacają na czas. Jeszcze się nie zdarzyło że nie dostałem wypłaty. No chyba że lepiej na kase do Tesco za 600 zł za 13 godzin
zdjecie uzytkownika
alex24 - 2014-08-12 20:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luter - 2014-07-24 20:27:43]:
Hahaha śmieszne bo jestem delegacyjny i pierwsze słysze że trzeba opłacać mieszkanie. Wszystko jest za darmo mieszkanie , śniadania , obiady i jeszcze zwracane mamy za zjazdy do domu.
Widzę że ktoś tu się nie nadawał do roboty.............i sobie zmyśla
jak czytam to śmiać mi się chce jak tępych ludzi mamy na świecie
zdjecie uzytkownika
pol 22 - 2014-09-01 16:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Proszę niech ktoś napisze jakie są stawki,
i jak z noclegiem i posiłkami.
chodzi mi o Kutno.
Dzieki.
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-09-03 17:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pol 22 - 2014-09-01 16:15:48]:
W Kutnie niema tej firmy ale jest Jarpol to jest nowa firma co do mieszkania to już ci pisze po prostu BAJKA i posiłki też są tak jak w Bowerpolu.Co do pieniędzy to weś
zadzwoń do firmy i dowiesz się chyba trochę lepiej niż w poprzedniej Bowerpol jest też w Szczecinie iw STARACHOWICACH I TAM TEŻ SĄ DOBRE WARUNKI.Znam też tam ludzi.
zdjecie uzytkownika
henio 34 - 2014-11-02 11:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)dluższy czas pracuje w bowel-pol ikasa jest na czas nigdy nie oszukali mnie nawet na zlotuwke.Tylko trzeba pracowac (usunięte przez administratora)Polecam ta firme tylko trzeba pracowac i wykazac sie.
zdjecie uzytkownika
robaq - 2014-11-03 17:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)cieszą mnie opinie typu że kasa jest zawsze co do grosza na czas, to mnie przekonuje i postaram się tu o zatrudnienie. wyjaśnijcie tylko prosze sytuację z ewentualną zmianą nazwy firmy
zdjecie uzytkownika
trzeci - 2014-11-26 09:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
młody polak, szczerze to ja Ci współczuję. :)

Praca tam, jak każda praca, ma swoje plusy i minusy. Nikt przecież nie mówił, że będzie łatwo i przyjemnie. Wynagrodzenie w tej firmie wcale nie jest najgorsze, ale... trzeba dać coś od siebie, pracą. Pieniądze są na czas, a to najważniejsze.
Pracuję już tam kilka dobrych lat i nigdy nie widziałem, aby w pierwszych dniach, nawet tygodniach, kazano nowemu pracownikowi robić/wyrabiać tyle co staremu. Specyfika tej pracy jest taka a nie inna i nie każdy się do niej nadaje. Czy na chłodni nie było żadnych ocieplaczy? Nie wierzę, że nie. Może czasami wystarczy po prostu zapytać któregoś z brygadzistów(lub magazyniera). Na oddziale, w którym pracuję kadra(mam na myśli brygadzistki) są uprzejme i na pewno pomogłyby.

Nomen omen. Pracę polecam, ale dla wytrwałych, zawziętych i chcących odpowiednio zarobić.

P.S. Co to jest destylator? i co on robi na jeliciarni? : ... Pewnie stoi i ja go nie widziałem.
zdjecie uzytkownika
keller - 2014-12-10 23:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiecie czy Bowel-Pol dalej poszukuje ludzi do pracy w zakładach mięsnych , a dokładniej w jeliciarni? znalazłem jakiś czas temu kontakt do nich własnie z taką ofertą . Jeśli chodzi o ich wymagania to są to: - Aktualna książeczka - Dobry stan zdrowia pozwalający na wykonywanie pracy fizycznej Także praca dla każdego
zdjecie uzytkownika
liliana407 - 2015-01-14 10:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze mi ktos napisac jak wygladaja realia w tej Slawie? Moj maz pojechal tam do pracy i choc jest odporny na czyjes zaczepki, zastanawiam sie czy bedzie mial pracec (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-01-18 10:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie listy mu pozostały do pisania??
zdjecie uzytkownika
andrew - 2015-01-27 23:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a moze ktos napisac ile sie tam zarabia?
zdjecie uzytkownika
$ - 2015-03-26 19:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HaHaHa napisał człowiek z przyszłością !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-29 01:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Elgier - 2015-04-29 01:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie wiem jakie wy macie żony w takim razie. Ja się tego nie obawiam i chyba jednak spróbuję swoich sił na stanowisku Mistrza produkcji. Co myślicie o tym ?
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-05-05 12:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam słychać w Szczecinie? :v
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-06-01 16:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pracownik west -polu ma racje, niestety nie wszyscy są traktowani po równo, ale tak naprawde ciezko szystkich równi traktować w każdej pracy. Tutaj też wystawili oferte na mistrza produkcji w Szczecinie i widze, że oferują dobre benefity, bo nie każdy pracodawca daje pełne ubezpieczenie medyczne jednak.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-07-02 12:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiecie, ale bowel-pol szuka teraz pracowników - mistrzów produkcji do Szczecina. http://www.gowork.pl/praca_podglad,5850482?keywords=®ion=szczecin Obowiązki na tym stanowisku to nadzór i realizacja planu produkcji oraz zarządzanie działem jeliciarni w Zakładzie Mięsnym. Doświadczenie mile widziane ale nie jest obowiązkowe na szczeście.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-19 01:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
keller - 2015-08-19 01:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać , że firma ma na siebie pomysł na przyszłe lata i jeśli dalej będą szli w te stronę to może być tylko i jedynie lepiej. Praca tutaj nie nalezy oczywiście do najlżejszych i stąd pojawiać się mogą negatywne głosy na temat pracy tutaj. Jednak ludzie przychodząc tu powinni się liczyć że za biurkiem siedzieć nie będą...
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-26 15:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [keller - 2015-08-19 01:29:24]:
Pomysł na... Jelita w sosie własnym(czyt. gównie)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOWEL-POL

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BOWEL-POL?
Zadaj pytanie
alert