logo BOWEL-POL

BOWEL-POL

Częstochowa

Opinie o BOWEL-POL

rakarz 2013-07-24 22:42:59
do Dominika: cześć, a co to znaczy, że nie da się nagle rzucić tej pracy tylko swoje trzeba skończyć?
anonim 2013-07-30 10:18:34
a jak atmosfera wśród pracowników???? wyobrażam sobie, że w takich warunkach ciężko jest pracować..
cris78 2014-02-16 12:55:38
(usunięte przez administratora) bylem 2 tygodnie na chorobowym (usunięte przez administratora)a zaplacili mi tylko za 10 dni i to 500zl chociasz powinienem dostac wiecej nie polecam pracy w bowel-pol w szczecinie dabie.
1
wq 2014-02-20 23:51:12
cris78, po pierwsze to pisze się chociaż, a po drugie, to pewnie dobrze policzyli, urlop bezpłatny jest jak sama nazwa wskazuje - bezpłatny, a jak miałes wątpliwości mogłeś pytac w bowel-pol.
calimera.335 2014-05-05 11:43:45
Czy chodzi o Barbi ?
Jesli tak to szkoda chlopaszka ,ktorego zwolnili
przez nia.
Ona dalej jezdzi i daje d... !!!
A on zostal bez niczego !!!!
1
Paweł 2014-05-07 14:40:11
A ile się zarobi w Szczecinie? 2000 na rękę? i Czy w każdą sobote się pracuje czy co drugą?Proszę o odpowiedz
Wirek 2014-05-07 23:00:58
O, aż 2000 można wyciągnąć? To chyba całkiem niezła kasa jak za taką pracę, chociaż wiadomo, że to zależy od ilości obowiązków.
Rol 2014-05-12 15:36:42
aha i to co ci ludzie pisza ta jakies bzdury owszem sa łatwe stanowiska ale jest ich bardzo malo ja pracowalem tam przez rok tylko w innej firmie w momencie gdy przejal mnie bowel pol nie wytrzymalem 2 miesiace oszusci wykozystuja ludzi aha jakie 2 tysiace?? tyle dostaniesz jak znasz sie na robocie reszta ma 1600zl i obiecanki ze bedzie lepiej a jezeli chodzi o delegacje to wsazystkie te osoby zostaja do konca czyli nie 8 h a po 12 - 14 h mowie o Szczecinie
1
pawel 2014-05-12 19:18:24
Dzięki chłopaki za opinię.Więc daje sobie z nimi spokój.
1
WOJTEK 2014-05-28 22:01:24
witam czy ktoś może napisać o pracy w kutnie wynagrodzenie i po ile godzin sie pracuje i inne z góry dziekuje
2
Alek 2014-06-05 08:47:49
A czego się spodziewać po takich stanowiskach? Przecież to logiczne, że potrzebują taniej siły roboczej a nie mózgowców.
gafe 2014-06-20 15:43:14
To ta firma jeszzcze istnieje? Myślałam, że roznieśli ją sfrustrowani i wykorzystani pracownicy. Jak widac w częstochowie porowadzą rekrutację - pewnie do starachowic :) Pomyślcie logicznie, jedziecie z miasta w którym nie ma pracy do miasta, w którym jest JESCZE WIĘKSZE bezrobocie i liczycie, że zarobicie 2tys?? Ludzie.
4
grab 2014-07-11 13:34:29
w zupelnosci sie z toba zgadzam,mnie zwolnili po 3 tygodniach takze bez podania przyczyny.( usunięte przez administratora )
olo 2014-07-13 13:49:40
zarobicie 2 tyś a może i więcej i to nie wszystko macie mieszkanie i posiłki w pracy ta praca to nie przedszkole bo co niektórzy to myślą że jak są w innym mieście to są na wakacjach,jak się pije za dużo a póżniej się nie przychodzi do pracy to takich gagatków zwalniają a co do STARACHOWIC MASZ RACJE DUŻE bezrobocie z tym że jak się komuś CHCE PRACOWAĆ LEKKO NIE JEST ALE MOŻNA ZAROBIĆ/TAM PRACUJĄ KOBIETY W RÓŻNYM WIEKU I TO różnie po kilka a nawet kilkanaście lat jestem ze starachowic teraz pracuje w KUTNIE
minia 2014-07-14 15:23:43
to się dobrze bawią.
Moment 2014-07-14 22:13:52
Z pracą w dzisiejszych czasach lekko nie jest. Trzeba pamiętać, że przecież żyjemy w Polsce więc tutaj podejście do pracy jest zupełnie inne niż na zachodzie (myślę, że to również kwestia mentalności naszego narodu). Poza tym z tego co widzę to w KRSie Bowel dopiero od kwietnia 2014 roku widnieje. Ciekaw jestem jak to wcześniej wyglądało, bo historia nie jest mi znana, a planowałem rozpocząć tu pracę..
Moment 2014-07-23 02:33:43
@luter Nie wiem czy to standardowe zachowanie w Bowelu czy tymczasowe. Na pewno wprowadzanie takiej atmosfery i nerwówek nie wpływa pozytywnie na pracowników i ich ochotę do pracy. Powinni o tym pomyśleć bo przyszłość mogłaby się nie malować w kolorowych barwach. Chociaż mam wrażenie, że zawsze do nich do pracy ktoś przyjdzie za takie czy inne pieniądze. Bezrobocie na rynku w końcu całkiem spore...
grab56 2014-07-23 16:25:38
Standardem w firmie Bowel Pol jest na pewno nie placenie ludziom za przepracowany czas.Mnie to spotkalo i dlatego wiem co mowie.A w razie interwencji,nasluchacie sie wielu nie sympatycznych,odpowiedzi na pytania dotyczace w koncu wlasnych naprawde ciezko zarobionych pieniedzy.Firmy Bowel nie polecam nikomu jako miejsca pracy.
luter 2014-07-24 20:27:43
Oczywiscie ze jest ciezko z praca ja to wiem ale, ale jezeli ktos zapierdziela bo chce by byl wiekszy uzysk to chyba warto docenic taka osobe, byla potrzeba to i sie robilo 15 godzin szlo sie do domu i po 3 godzinach snu szlo sie do pracy i siedzialo nawet 17 godzin. Ludzie przyjda zawsze do pracy ale jak widza co sie dzieje i za jakie pieniadze to rezygnuja, co z tego ze za tydzien jest tzech nowych jak nic nie umieja, a po wyplacie tez juz ich nie ma. Co pół miesiaca zmiana wynagrodzenia, to jest porazka jedna wielka. Kto pracował w kutnie to dobrze wie o czym mowa, na kazdym oddziale jest inaczej jak mowilem wczesniej. A ludzie w delegacji nie maja juz placone za mieszkania sami maja placic za nie.
Mostar 2014-08-11 10:25:31
Rozmawiamy cały czas o dosyć świeżej firmie i o polskich warunkach. .Ciężko w branży mięsnej w naszym kraju o lepsze wynagrodzenie. Zdajcie sobie sprawę, że to rynek dyktuje wysokości wynagrodzeń, z nieba nie spadnie przecież. Poza tym pracodawca nie będzie wychodził przed szereg i oferował wyższych pieniędzy skoro konkurencja też większych nie da. Lepiej, żeby zostały w jego kieszeni, potem tylko będzie narastała wzajemna frustracja - pracowników, bo nie zarabiają tyle ile by chcieli i właściciela, bo nie ma takiej wydajności jaką by chciał. Błędne koło...
grab56 2014-08-12 13:27:15
Czyli jedna wielka przegrana firmy Bowel Pol,zreszta tego mozna bylo sie spodziewac,takiego balaganu organizacyjnego chyba nie ma nigdzie indziej.
proxy 2014-08-12 20:29:20
Widocznie faja z Ciebie!!!!!!!
bronek 2014-08-12 20:42:51
Nie zauważyłem żeby byli przegrani, z tego co wiem to wiedzie im się świetnie.
Jak ktoś nie chce pracować to nie będzie. Ja w tej chwili pracuje u nich i wierzcie mi, że o ludzi nie muszą sie zbytnio starać. Także ludzie szanujcie pracę bo akurat oni wypłacają na czas. Jeszcze się nie zdarzyło że nie dostałem wypłaty. No chyba że lepiej na kase do Tesco za 600 zł za 13 godzin
alex24 2014-08-12 20:49:48
Hahaha śmieszne bo jestem delegacyjny i pierwsze słysze że trzeba opłacać mieszkanie. Wszystko jest za darmo mieszkanie , śniadania , obiady i jeszcze zwracane mamy za zjazdy do domu.
Widzę że ktoś tu się nie nadawał do roboty.............i sobie zmyśla
jak czytam to śmiać mi się chce jak tępych ludzi mamy na świecie
pol 22 2014-09-01 16:15:48
Witam!
Proszę niech ktoś napisze jakie są stawki,
i jak z noclegiem i posiłkami.
chodzi mi o Kutno.
Dzieki.
olo 2014-09-03 17:24:18
W Kutnie niema tej firmy ale jest Jarpol to jest nowa firma co do mieszkania to już ci pisze po prostu BAJKA i posiłki też są tak jak w Bowerpolu.Co do pieniędzy to weś
zadzwoń do firmy i dowiesz się chyba trochę lepiej niż w poprzedniej Bowerpol jest też w Szczecinie iw STARACHOWICACH I TAM TEŻ SĄ DOBRE WARUNKI.Znam też tam ludzi.
henio 34 2014-11-02 11:28:55
(usunięte przez administratora)dluższy czas pracuje w bowel-pol ikasa jest na czas nigdy nie oszukali mnie nawet na zlotuwke.Tylko trzeba pracowac (usunięte przez administratora)Polecam ta firme tylko trzeba pracowac i wykazac sie.
robaq 2014-11-03 17:49:16
(usunięte przez administratora)cieszą mnie opinie typu że kasa jest zawsze co do grosza na czas, to mnie przekonuje i postaram się tu o zatrudnienie. wyjaśnijcie tylko prosze sytuację z ewentualną zmianą nazwy firmy
trzeci 2014-11-26 09:07:20
młody polak, szczerze to ja Ci współczuję. :)

Praca tam, jak każda praca, ma swoje plusy i minusy. Nikt przecież nie mówił, że będzie łatwo i przyjemnie. Wynagrodzenie w tej firmie wcale nie jest najgorsze, ale... trzeba dać coś od siebie, pracą. Pieniądze są na czas, a to najważniejsze.
Pracuję już tam kilka dobrych lat i nigdy nie widziałem, aby w pierwszych dniach, nawet tygodniach, kazano nowemu pracownikowi robić/wyrabiać tyle co staremu. Specyfika tej pracy jest taka a nie inna i nie każdy się do niej nadaje. Czy na chłodni nie było żadnych ocieplaczy? Nie wierzę, że nie. Może czasami wystarczy po prostu zapytać któregoś z brygadzistów(lub magazyniera). Na oddziale, w którym pracuję kadra(mam na myśli brygadzistki) są uprzejme i na pewno pomogłyby.

Nomen omen. Pracę polecam, ale dla wytrwałych, zawziętych i chcących odpowiednio zarobić.

P.S. Co to jest destylator? i co on robi na jeliciarni? : ... Pewnie stoi i ja go nie widziałem.
3
keller 2014-12-10 23:10:28
nie wiecie czy Bowel-Pol dalej poszukuje ludzi do pracy w zakładach mięsnych , a dokładniej w jeliciarni? znalazłem jakiś czas temu kontakt do nich własnie z taką ofertą . Jeśli chodzi o ich wymagania to są to: - Aktualna książeczka - Dobry stan zdrowia pozwalający na wykonywanie pracy fizycznej Także praca dla każdego
liliana407 2015-01-14 10:59:08
Moze mi ktos napisac jak wygladaja realia w tej Slawie? Moj maz pojechal tam do pracy i choc jest odporny na czyjes zaczepki, zastanawiam sie czy bedzie mial pracec (usunięte przez administratora)
123 2015-01-18 10:43:18
a jakie listy mu pozostały do pisania??
andrew 2015-01-27 23:34:12
a moze ktos napisac ile sie tam zarabia?
2
$ 2015-03-26 19:10:17
HaHaHa napisał człowiek z przyszłością !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elgier 2015-04-29 01:52:23
To nie wiem jakie wy macie żony w takim razie. Ja się tego nie obawiam i chyba jednak spróbuję swoich sił na stanowisku Mistrza produkcji. Co myślicie o tym ?
nick 2015-05-05 12:45:02
Co tam słychać w Szczecinie? :v
maja 2015-06-01 16:29:38
@Pracownik west -polu ma racje, niestety nie wszyscy są traktowani po równo, ale tak naprawde ciezko szystkich równi traktować w każdej pracy. Tutaj też wystawili oferte na mistrza produkcji w Szczecinie i widze, że oferują dobre benefity, bo nie każdy pracodawca daje pełne ubezpieczenie medyczne jednak.
piotr 2015-07-02 12:47:16
Nie wiem czy wiecie, ale bowel-pol szuka teraz pracowników - mistrzów produkcji do Szczecina. http://www.gowork.pl/praca_podglad,5850482?keywords=®ion=szczecin Obowiązki na tym stanowisku to nadzór i realizacja planu produkcji oraz zarządzanie działem jeliciarni w Zakładzie Mięsnym. Doświadczenie mile widziane ale nie jest obowiązkowe na szczeście.
keller 2015-08-19 01:29:24
Widać , że firma ma na siebie pomysł na przyszłe lata i jeśli dalej będą szli w te stronę to może być tylko i jedynie lepiej. Praca tutaj nie nalezy oczywiście do najlżejszych i stąd pojawiać się mogą negatywne głosy na temat pracy tutaj. Jednak ludzie przychodząc tu powinni się liczyć że za biurkiem siedzieć nie będą...
panna kotlecik 2015-09-18 12:28:24
niektórym tutaj po komentarzach widzę że w życiu nie wyszło i teraz chca usprawiedliwić swoje porażki jadąc ostro po tej firmie. ale ja bym tego nie robiła. uważam że w zaopatrzeniu przetwórstwa mięsnego tez można zrobić dużą karioerę jeśli są chęci i talent, chociaż wiadomo też że to bardzo specyficzna branża
ciekawa 2015-10-07 13:46:05
Jakie jest wynagrodzenie dla zwykłego pracownika pracującego na produkcji?
Uyg 2015-10-18 15:44:12
@ciekawa myślę że wynagrodzenie zależne jest od stanowiska na jakim pracujesz a z tego co pamiętam to akurat w firmie Bowel -Pol szukali jakiś czas temu osób na stanowisko pracownika produkcji i pracownika do zakładu mięsnego wiec myślę że jest szansa ze w najbliższym czasie będą szukać nowych ludzi
LOL 2015-11-01 20:14:03
PRACOWAŁAM W KUTNIE NIBY WSZYSTKO OK ALE KIEDY FIRMĘ USUNIĘTO TO SZEF ZAPŁACIŁ MI NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ+URLOP ZALEGŁY PO MIMO ŻE WYPRACOWANE MIAŁAM WIĘCEJ KASY- GDY ZAŻĄDAŁAM RESZTY TO USŁYSZAŁAM :TO MAŁO PANI DOSTAŁA (ZA ZAIWANIANIE CAŁY MIESIĄC?) TO WEDŁUG WAS JEST OK.!SZEF JAK ZWYKLE PRZECIEŻ NIE BYŁO UZYSKU.
luzak 2015-11-25 15:03:52
Zastanawiam się dlaczego firmę w Kutnie usunięto, wydaje mi się, że reszta miejscówek dalej normalnie funkcjonuje. Może firma stwierdziła, że jest ich za dużo i finansowo nie wyrabiają. W sumie powinni z czegoś zrezygnować, żeby nie splajtować jednocześnie. Szkoda tylko @LOL, że tak Cię potraktowali.
tomqasz 2015-12-05 18:45:21
czy tutaj znajdzie sie ktos kompetentny kto przedstawi jakie sa warunki zatrudnienia pracownika na produkcje, posiadam doswiadczenie w tej branży, ksiazeczka sanepidu potrzebna jest?
mikol 2015-12-14 21:30:48
Nikt kompetentny Ci nie odpowie,nigdy nie wiesz jaką stawkę dostaniesz.W Szczecinie rządzą kierownicy z West polu...masakra!Żal patrzeć na to co robią z ludzmi.Pracowników mają za nic,zastraszaja ludzi zwolnieniami itp.Jak tak będą traktować ludzi to wielu ich mieć nie będą.Szkoda Bowelpol!
tomqasz 2015-12-15 21:47:37
naprawde nie milo sie czyta powyzsze opinie, ludzie zastnaowcie sie zanim cokolwiek o kims powiecie i wyrazicie swoje zdanie,widac ze macie brak szacunku i brak kultury
sdfghjk 2015-12-28 18:18:44
ja se kiedys zastanawialem nad praca w firmie Bowel-Pol ale niestety nie maja zadnych ofert, a chcialem aplikowac na stanowsiko pracownika produkcji..
róża 2016-03-18 12:30:41
też również szukam ich ofert i jakiejś ich ich strony internetowej, jak na agencję pracy tym,czasowej to nieco ciężko jest znaleźć o nich więcej konkretnego info
bombka 2016-05-07 16:28:53
z tego co widze @róża dawno nie szukali ludzi do pracy - ostatni raz w marcu 2015 roku. I nadal nie ma rekrutacji
Zostaw swoją opinię o BOWEL-POL - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOWEL-POL