Business Partner Group Sp.z o.o. Sp.k.

Warszawa

Opinie o Business Partner Group Sp.z o.o. Sp.k.

vk 2013-01-12 13:22:44
Ide na rozmowę o prace w firmie Business Partner na ul Człuchowską (kolo hali Wola). Praca na słuchawce, ma ktos jakieś opinie o tej firmie? Płace, atmosfera itp?
KRzysztof 2013-02-01 14:54:59
ja też idę

jak po rozmowie? o co pytali?
jak zarobki?
VK 2013-02-01 15:50:08
Praca niby z podstawą ale po zadaniu jasno pytania czy jak nic nie sprzedam to dostane te 1300 dostałem odp.,że zawsze coś sie sprzeda hehe. Czyli może być różnie. Praca po 8 godzin 3 przerwy. Nie poszedłem tam.
marcelo 25 2013-07-11 09:37:30
Witam szczerze to pracuje w branży telemarketingowej od 10 lat i powiem że to normalne w wielu firmach że w przypadku nie przepracowania jakiegoś okresu pracownik ma potrącenia z tytułu szkolenia, więc nie wiem z czego wynika zaskoczenie ,plusem jest że macie podstawę to rzadkość w branży "cc" , fakt jest taki że praca ta nie jest lekka i nie każdy się do niej nadaje ,większość podejmuje zatrudnienie bo go nigdzie indziej nie chcą do pracy !!
POZDRAWIAM I PROPONUJE myśleć przy wyborze jakiegokolwiek zatrudnienia .

marcelo 25
1
marlena 2013-10-29 08:32:15
Pracowałam w tej firmie i miło wspominam pracę ponad 2 lata , ale opinie pozostawiam do oceny indywidualnej każdego , wiadomo każdy z nas ma różne oczekiwania .
Ja nic złego nie mogę powiedzieć
4
Wito 2013-12-02 07:36:38
Dziś mam tam rozmowę o pracę. czy ktoś wie czy wszystkie te wyżej wymienione opinie są nadal aktualne, czy może jednak w ostatnim, czasie coś się trochę zmieniło w tej firmie na plus?
Bezrobotny 2013-12-13 15:07:03
Gwarancję i pełnię praw pracowniczych daje wyłącznie:

- umowa o pracę (od samego początku),
- na pełny etat,
- z miesięczym wynagrodzeniem.

pozdrawiam.
1
pracownica 2014-01-08 20:00:49
Ja pracuję tam już jakiś czas i jestem zadowolona z pracy. Praca od 8 do 16 od pn do pt, wszystkie weekendy i święta wolne. Kasa z tego jest naprawdę niezła :) (nie trzeba mieć wyższego wykształcenia a zarabia się więcej iż niejedna osoba z mgr) Co do "kary" za nie przepracowanie miesiąca to nie znaczy to, że trzeba tą kwotę zapłacić, tylko jeżeli ktoś nic nie sprzedał i przesiedział w pracy np 2 dni (nie wykazując zaangażowania i chęci nauki technik sprzedaży) to żeby nie wyciągał ręki po pieniądze za tych kilka przesiedzianych godzin. Wg mnie to rozsądne i uczciwe rozwiązanie. Jeżeli ktoś na temat tej firmy źle się wypowiada to widocznie za mało angażował się w pracę i nie miał sprzedaży więc najlepiej jest powiedzieć "że się nie da" i, że wszyscy są źli :) Prezesi są jacy są :) nie interesuje mnie to czy (usunięte przez administratora)ma skończone studia czy nie, interesuje mnie tylko to, że wypłata jest zawsze na czas :) Atmosfera jest w porządku. Jeżeli widzą, że się starasz to złego słowa nie usłyszysz i jeszcze Ci pomogą. Wszystko jest kwestią podejścia.. :)
Wdzięczny 2014-01-31 11:53:37
Dziękuje za wypowiedzi wobec tej firmy miałem zbierać sie na rozmowę własnie.:)Super że są tacy ludzi którzy podzielą sie opinią po takich sytacjach powodzenia i może polecacie jakąs firmę podobna gdzie normalnie traktuje sie ludzi?:)
1
Business Partner Group 2014-04-07 15:34:40
Szanowni Państwo chcielibyśmy się odnieść do opinii:
1. Potrącenie za szkolenie
Wywołuje ono najwięcej głosów negatywnych. Tak - jest taki punkt w naszej umowie, każdemu kto ją podpisuje jest wyjaśniane czego on dotyczy i dlaczego został wprowadzony - i nie jest to w żaden sposób zatajane przy podpisywaniu umowy, i w żaden sposób nie ma na celu odnoszenia korzyści finansowych przez firmę.

Każda zainteresowana osoba na rozmowie rekrutacyjnej lub szkoleniu, bezpośrednio otrzymuje rzetelne informacje na temat warunków zatrudnienia i specyfikacji pracy. Wszystko jest jawne i przejrzyste.

2. Awanse w naszej firmie w dziale sprzedaży przyznawane są za:
- realizację planów sprzedażowych
- zaangażowanie pracownika

Za wzór - zawsze jest wskazywany pracownik, który realizuje plany sprzedażowe.

Inne - nie związane z pracą, poruszane tematy:
Umowy z klientami są kontynuowane - prosimy nie wprowadzać w błąd.

Generowanie statystyk i odwiedzalność portali
Firma nasza posiada grupę portali, którą miesięcznie odwiedza kilkadziesiąt tysięcy osób.
Tak - jak najbardziej sami generujemy statystyki - poprzez eksport danych z aplikacji Google Analytics. Zajmuje się tym dział IT - a nie dział sprzedaży :).

Prosimy również o nieodbieganie od tematyki forum - "Opinie o pracodawcach". Ponieważ niektóre wypowiedzi udzielane są nierzetelnie i wprowadzają w błąd inne osoby - wiemy, że w wątku uczestniczą firmy konkurencyjne :). Jeśli mają Państwo pytania prosimy o kontakt bezpośredni.

Business Partner Group

-----------------------------
businesspartnergroup.pl/
tel.: +48 22 666 20 01
fax: +48 22 379 78 94
Business Partner Group
Sp.z o.o. Sp.k.
ul. Człuchowska 66
01-360 Warszawa
mazowieckie
Marta 2014-05-07 15:05:50
Witam,wybieram się na rozmowę w sprawie pracy w tej firmie i mam pytanie,czy obowiązuje dress code? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam
3
aleksander 2014-06-04 12:35:43
nie wiem co maja na celu te osoby które wypisują takie głupoty, ale według wedlug mnie praca jest ok normalna atmosfera, nie ma jakis limitow do wykonania, czasów rozmów do wygadania tak jak w innych call center, a co do sprzedazy to chyba naturalne ze pracując w dziale sprzedazy wypadaloby sprzedawac, z tego co kojarze to wymagaja tylko jedno zamowienie dziennie wiec to chyba nie jest duzo jezeli ktos zna taka firme ktora placi za siedzenie to dajcie znac chetnie tam pojde
1
anka 2014-06-27 21:51:15
mnie to akurat nie dziwi. Teraz coraz więcej firm stosuje taką formę zaproszeń na spotkania Ja w tym miesiącu miałam chyba z 6 rozmów w sprawie pracy z czego 3 krotnie zaprosili mnie mailowo, tyle że mi akurat to nie przeszkadza. W jednej firmie pani, która prowadziła ze mna rozmowę wyjaśniała, że bardzo mało osób z tych co wysyłają Cv odbierają telefony i dlatego wolą wysłać maila.
A co to tej firmy to uważam że firma w porządku i ludzie którzy tam pracują też. Dzisiaj byłam na I dniu szkolenia i naprawdę spoko atmosfera i fajni ludzie.
1
Oslo 2014-07-31 19:16:43
Te wszystkie obraźliwe komentarze nie mają sensu. Owszem, jeśli ktoś się nie stara, nie próbuje zbijać obiekcji klientów to ostatecznie zostaje zwolniony. Ale to jest firma sprzedażowa, więc żeby móc tam pracować trzeba sprzedawać, za bezczynne siedzenie nikt nigdzie Wam nie zapłaci. Ja osobiście nie spotkałam się tam z wrogim nastawieniem kierowniczki, była zawsze miła, służyła pomocą. Wiadomo, każdemu czasami puszczają nerwy, ale nie przesadzajmy, atmosfera w biurze ogólnie jest ok. Chodzi tylko i wyłącznie o Wasze podejście do pracy, nie możecie robić łaski że tam przychodzicie, nikt Was do tego nie zmusza. Jeśli będziecie się starać i sprzedawać to kierownictwo na pewno to doceni.
robo 2014-08-28 16:01:53
(usunięte przez administratora) ratora) wnicy tak samo jak pani z wndykacji
2
robo 2014-08-28 16:03:10
(usunięte przez administratora) z pracownicy tak samo jak pani z wndykacji
1
nowa26 2014-08-29 19:15:40
Witam. Ma ktoś cos do powiedzenia na temat tej firmy? Jak z wynagrodzeniem??
obecny pracownik 2014-09-08 12:35:02
wynagrodzenie zawsze jest na czas,nigdy nie było opóźnienia poza tym co do pracy w tej firmie to nie przesadzajcie naprawdę bo wypisujecie takie głupoty że szok, jak ktoś poważnie traktuje prace i się angażuje to może zarobić tutaj naparwde przyzwoite pieniądze i pracuje się na I zmianę tylko godziny pracy super weekendy wolne, chyba nikt z was nie pracował w firmach gdzie masz co chwila zmieniany grafik, dostajesz telefony gdzie ci zmieniają godziny pracy 3 godziny przed rozpoczęciem pracy itp.Tutaj takich sytuacji nie ma tylko trzeba lubić rozmawiać przez telefon bo z wszystkimi Klientami kontaktujemy się telefonicznie.
mark75 2014-09-10 09:47:57
Ja osobiście nie zgadzam sie z tym co tu wypisujecie do mnie także zadzwonił konsultant i po rozmowie z nim zakupiłem wizytówkę na portalu. Po przeczytaniu opinii na tym forum od razu na drugi dzień zadzwoniłem pełen obaw do BP w celu rezygnacji z usługi. Mimo najgorszych przeczuć zostałem miło zaskoczony. Pani która odebrała telefon dokładnie wszystko mi wyjaśniła jak to wszystko wygląda co dla mnie robią i wszytko wydaje się w porzadku, w jednym tygodniu miałem chyba ze 3 zapytania od nich wlasnie. Nieprzychylne opinie o firmie są więc chyba mocno przesadzone.
robo 2014-09-10 10:31:04
Ale poprosiłeś o ofertę czy od razu się zgodziłeś na usługę bo to jest różnica
Roman 2014-09-11 13:09:27
słuchajcie jest mnóstwo firm na rynku które zamieszczają wpisy na swoich serwisach, indeksuja słowa w googlach czy inne formy promocji proponuja Klientom ale chyba nie myslicie ze ktoras z takich firm przyprowadzi wam za reke klienta jezeli tak myslicie to gratuluje naiwnosci przeciez nawet jesli ktos poleci wasza firme to tez niewiadomo czy ta firma w koncu skorzysta z waszych uslug bo jest jeszcze wiele czynnikow ktore maja wplyw na wybor danej oferty w szczegolnosci cena poza tym jest ogromna konkurencja ogromny wybor i ludzie przegladaja wieloktrotnie prównuja oferty i w efekcie koncowym z zadnej firmy usug moga nie skorzysac na pewno nie ma na to wplywu firma ktora was gdzies promuje, firma ktora wam baner zrobi na skrzyzowaniu czy ogromnym budynku czy telewizja ktora ogromne pieniadze bierze za kampanie nikt nie da gwarancji ze klient na pewno przyjdzie bo nikt tego nie wie ile osob zaatrzyma sie przed banerem i spisze telefon ile z tych co spisza telefon zadzowni do danej firmy. Niestety czasy mamy takie mamy ogromna konkurencja pelno roznych dostepnych ofert i ludzie przebieraja jak moga wyszukuja okazji, rabatow. ja przygladam sie temu wszystkiemu uwaznie i z niepokojem zastanawiam sie jak to bedzie dalej kazdy by chcial zeby za darmo mu najlepiej wykonac usługe czy dac cos za darmo ja akurat dzialam w branzy budowlanej i szlak mnie trafia jak ktos wycenia remont mieszkania za 4 tys ktory normalnie po 11-15 powinien kosztowac ale co ludzie sie na to łapia bo mysla ze zaoszczedza a efekt koncowy jest taki ze wezmie ktos zaliczke i sie wiecej nie pojawi juz nie raz spotkalem sie z czym takim kleinci pozniej zalamani prosze o dokonczenie roboty.
olka 2014-09-12 09:29:53
do Business partner sciagnela mnie kiedys kolezanka która pracowała tam już ponad rok. Zarabiała naprawdę dobre pieniądze, chwaliła atmosferę i ogólne warunki pracy jednak ja popracowałam tam tylko miesiąc. Rzeczywiście można było tam zarobić, ludzie także spoko, jednak praca na słuchawce nie jest mi chyba mi pisana po 8h pracy i ciaglym gadaniu mialam problemy z gardlem, chrype bo jednak troche trzeba sie nagadac wiec jak ktos nie ma podobnych problemow to spokojnie moze tam isc na pewno zarobi niezla kase i zdobecie sporo doswiadcznie.
Stachu 2014-09-24 09:02:46
powiem Wam tak ja już wole wydac kase na jakiś wpis w internecie niz na jakieś ulotki bo taki wpis chociaz rok się wyswietla w internecie, a ulotki ląduja tego samego dnia w koszu. Ostatnio nadrukowałem ulotek, wynająłem 2 studentów, którzy stali przez 4 dni i roznosili te ulotki i zero jakiekolwiek odzewu z tego, nikt zupelnie nikt do mnie nie zadzownił, specjalnie wydrukowalismy ulotki z zupelnie innym numerem telefonu, zeby sprawdzic jaki jest odzew i lipa. Nawet wzmianka o rabacie nic nie dała,jeszcze zmarnowalem 4 dni bo chodzilem co jakiś czas sprawdzac czy stoją ci studenci i czy faktycznie rozdaja te ulotki. Z tego co widzialem wiekszossc lądowała w koszu wiec naparwde strata pieniedzy.
Oszukany 2014-09-27 14:24:51
Popieram tę opinię
1
irek 2014-09-27 18:26:06
wedlug mnie to troche przesadzacie, takich firm jest od groma ktore zamieszczaja firmy w internecie, do mnie codziennie praktycznie ktos dzowni i proponuje zamieszczenie gdzies mojej firmy tyle ze jak juz wykupilem sobie kilka takich wpisow i wedlug mnie juz starczy ale osobiscie uwazam ze dobrze jak gdzies sie pojawiam nawet jak nie mam z tego jakiegos specjalnego efektu bynajmniej ja tak uwazam lepiej gdzies sie wyswietlac niz mialoby mnie wogole nie byc nigdzie w sieci. Ja tez tak kiedys jak wy do tego podchodzilem wykupilem gdzies kiedys pierwszy wpis na jakims serwsiei a pzonij zalowalem bo nikt nie przyszedl do mnie ale w koncu jak zaczolem soboe sam szukac w necie jakie firmy sie wyswietlaja to dopiero do mnie dotarlo ile tak naparwde firm jest z mojej branzy w necie na pierwszysch kilu strona google i wtedy dopiero do mnie dotarlo ze tak naparwde to w sumie nie ma co sie dziwic ze ktos do mnie nie przyszedl bo jak ma tak ogromny wybor to tak naparwde loteria na chybil trafil wybieraja albo cena tylko sie kieruja ale tym samym dotarlo do mnie ze jak w ogole nigdzie nie bede sie wywietlal to juz w ogole nikt nigdy do mnie nie trafi i teraz oplacam kilka wspisow w roku i zawsze ktos do mnie trafia zauwzylem ze efekt lepszy jest w drugim roku bo wyzej moja firma wskoczyla lpesze ma miejsca juz w wyszukiwarkach i stad tez lepszy efekt juz widze wiecej osob dzwoni szkoda jeszcze ze nie wszyscy korzystaja z uslug mojej firmy ale odzew jakis jest wiec mysle ze i u was tak bedzie tylko poczekajcie niech wasza firma wybije sie wyzej w wyszukiwarce i zauwazycie na pewno lepszy efekt.
robo 2014-09-30 14:08:27
Pan Irek jest oderwany od realu lub podstawiony
3
olka 2014-10-06 15:33:47
Zostalam zaproszona na rozmowe do bpg na jutro czy ktoś moze mi napisac jak wyglada praca w tej firmie. Pracowałam w call center kilka miesiecy wiec mniej wiecej wiem o co chodzi ale moze ktos z was moglby cos napisac wiecej.
izka 2014-11-25 13:33:44
mam pytanie wiecie moze czy praca jest tez w weekendy bylam na rozmowie w tej firmie w dniu wczorajszym, ale w koncu nie jestem pewna co do dni i godzin bo tyle pytan mialam innych, ze zapomniałam dopytac dokładnie o godziny pracy a ze studiuje w weekendy to ma to dla mnie ogromne znaczenie a glupio mi dzwonic i pytac.
anka 2014-11-27 10:21:19
Praca jest od 8-16 pracuje sie tylko w tygodniu. Weekendy sa zawsze wolne.
Izka 2014-11-27 21:25:14
wykształcony nie wiem co w tym takiego dziwnego, kazdemu moze sie zdarzyc nie zapytac o cos takiego ale nie ma co juz tego roztzasac. Dzieki Anka za info. Być może ta pani z ktora miałam rozmowe mi mówiła, ale tyle informacji mi też innych przekazała, że bardzo prawdopodobne ze mi to umkneło ale sie narobiło ?? widze ze juz nie mozna o nic zapytac na forum bo od razu jakies ironiczne docinki.
Evi 2014-12-18 09:49:48
Pracowałam w tej firmie 3 lata temu przez dłuższy czas i jestem zadowolona. Szybko awansowałam i zarabiałam niezłe pieniądze. Oczywiście trzeba się na gadać :)
były pracownik 2015-07-20 21:36:02
odradzam wszystkim ludziom pracy w tej firmie...(usunięte przez administratora)... pieniądze okej, mozesz ogarnąć dobre, ale lecisz wtedy na samych prowizjach. (usunięte przez administratora)... szkolenie takie jakie, a potem wymagają Bóg wie czego. (usunięte przez administratora). odliczałem godziny do końca pracy, nie polecam! nigdy wiecej!
matt 2016-02-08 13:05:30
po przeczytaniu wszystkich opinii "za" i "przeciw" oraz "wyjaśnieniach" pracodawcy raczej wyleczyłem się z pomysłu wysłania swojego cv do tej firmy. Cóż jeśli ktoś ma inne zdanie jego sprawa. Ja już miałem doświadczenie z podobnymi firmami i "wolę lepiej nie chcę". Pozdrawiam
zulka 2016-03-02 17:00:06
Jeśli taka porządna firma, to dlaczego pewnego pana za coś na co on nie wyraził zgody . Na złożoną mu ofertę odpowiedział, że prosi o przysłanie umowy , zapozna się z nią i obaczy co to jest czy mu się przyda a ta firma od razu przysłała mu wezwanie do zapłaty. Mało tego straszy go jakimiś paragrafami regulaminu, numerem dokumentu,których on na oczy nie widział. Więc pytam - to jest ta fajna firma ?.
Majka 2016-03-08 14:37:49
Wiesz @iza niestety moja opinia jest taka sama jak @zulka. Sam jestem ofiarą działań tej firmy. Obiecują wspaniałą współpracę ale jak to bywa w życiu mija się to z prawdą. Potem tylko straszą. Regulamin jest do końca niezrozumiały. Przed ukończeniem okresu próbnego zrezygnowałem z oferty, a mimo to chcą abym zapłacił za niewykonaną pracę.
Majka 2016-03-17 09:31:37
Do @celnik skąd ten nick ? Ta moja opinia nie jest dziwna, bo większość tych firm najnormalniej w życiu oszukuje. Ja szacuję że 80 procent. Osobiście nie podjąłbym pracy o tym profilu. Za dużo tutaj niejasności i niedomówień. Sam padłem ofiarą działań takiej firmy i teraz muszę udowadniać w Sądach, że nie jestem wielbłądem. Co do nick'u to muszę przypomnieć, że w drużynie rowerowej TINKOFF SAXO bierze udział Polak Rafał Majka i nie jest on niewiastą - tyle w temacie
1
as 2016-08-15 21:23:13
BPG wczesniej napisal : '... Prosimy również o nieodbieganie od tematyki forum - "Opinie o pracodawcach"....'

a kim ty jestes żeby komukolwiek nakazywac w jaki sposob ma sie wypowiadac na tema Business Partner Group ???? .... bolą cie te wypowiedzi , to pstepuj tak aby twoi pracownicy nie wypowiadali sie w ten sposob.
aaa 2016-08-15 21:56:11
ale powiedz na wstepie na jakie stanwosik chcialbys aplikowac, moze wtedy lepiej i szybciej odpowiedza ci ludize na pytanie,wiem,ze wczesniej poszukiwali do swojeg zespolu specjalisty ds. sprzedazy telefonicznej
Zostaw swoją opinię o Business Partner Group Sp.z o.o. Sp.k. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Business Partner Group Sp.z o.o. Sp.k.