brak logo

Marcon - Avista

Wielgolas Duchnowski

Opinie o Marcon - Avista

anonim 2009-03-23 09:55:05
[usunięte przez admina] to niestety jesteście wy . Brońcie się pazurami i zębami i tak nic wam to nie pomoże . A jeszcze jedno , kto siedzi na naszej klasie , chyba wy jak nie macie co robić , ja napewno nie siedzę , nie bawi mnie to.
anonim 2009-03-23 10:14:36
Piaskownica- tak można to opisać jednym słowem.
anonim 2009-03-23 10:20:49
Nie jestem związany z tą firmą zmieniam pracę i poszukuje opinie o pracodawcach na watek trafiłem bo się odświeżył. Moja opinia dotyczyła każdej firmy, a nie konkretnie tej, nie wiem czemu Pan/Pani odniosła to do siebie. Nie wiem jakim był/a Pan/Pani pracownikiem, i czemu akurat argument naszej klasy został poruszony. W znanym powiedzeniu „czy się stoi czy się leży dwa tysiące się należy” zmieniłem słowo leży na naszą klasę bo to bardziej pasuje do naszych czasów. Padło tam wiele mocniejszych słów czemu akurat nasza klasa? Powtarzam jeśli praca nie daje: pieniądze, kariera, ciekawi ludzi, atmosfera, nie rozwija mnie i nadal bym ją wykonywał byłbym idiotą albo leniem.

Pozdrawiam Pana/Panią
anonim 2009-03-23 10:20:49
Nie jestem związany z tą firmą zmieniam pracę i poszukuje opinie o pracodawcach na watek trafiłem bo się odświeżył. Moja opinia dotyczyła każdej firmy, a nie konkretnie tej, nie wiem czemu Pan/Pani odniosła to do siebie. Nie wiem jakim był/a Pan/Pani pracownikiem, i czemu akurat argument naszej klasy został poruszony. W znanym powiedzeniu „czy się stoi czy się leży dwa tysiące się należy” zmieniłem słowo leży na naszą klasę bo to bardziej pasuje do naszych czasów. Padło tam wiele mocniejszych słów czemu akurat nasza klasa? Powtarzam jeśli praca nie daje: pieniądze, kariera, ciekawi ludzi, atmosfera, nie rozwija mnie i nadal bym ją wykonywał byłbym [usunięte przez admina] albo leniem. Pozdrawiam Pana/Panią
anonim 2009-03-23 10:49:24
Cóż na takim poziomie nie bedziemy rozmawiali, nie dziekuje za rzeczowe argumenty bo takich nie dostałem.
PS jedna zasad netykiety podpowiada aby nie pisac z wciśniętym CapsLockiem (pierwszy w trzecim rzędzie od dołu, po lewej stronie klawiatury)
anonim 2009-03-23 11:56:20
Widzę że Wam wszystko przeszkadza , mnie zupełnie nie . Bardzo dobrze że są ludzie , którzy się bronią i są tacy którzy pracowali tam i wiedzą doskonale kto ma rację . Chociaż z drugiej strony szkoda zatruwać sobie życie . A to jakimi literami się pisze jest najmniej ważne w tym wszystkim .
anonim 2009-03-23 14:37:19
Byłam pierwszą osobą która pierwsza zwolniła się jako sama z tej firmy, za mną poszedł dobry zespół. Pamiętam czasy kiedy Prezes nie był taki zły i płacił dobre pieniądze, zmieniło się wszystko kiedy przeprowadziliśmy się na Rudę. Zaczął ucinać pensje bo były ciężkie czasy Ja odeszłam a Ci którzy się godzili na to sami są winni bo Go przyzwyczajali, a jeśli chodzi o ploty To wyjątkowo prezes Je lubi ale i tu ludzie częściowo są winni donosząc mu nowinki. Podsumowując firma jest dla tych którzy nie mają żadnych perspektyw i muszą za coś żyć.Natomiast Prezes swoim zarządzaniem nie osiągnie nic. Kiedy miał możliwość wyjść na kraj przy pomysłach i zaangażowaniu dobrych pracowników ważniejsze było dobro osobiste.( usunięte przez administratora )
anonim 2009-03-23 15:41:18
Szkoda tracić czas na te chore komentarze..............
anonim 2009-03-23 16:05:47
Drodzy Panstwo,
zupelnie przypadkiem trafilem na tę stronę ale jedyne określenie jakie ciśnie się na usta, to ŻENADA!!! Swoją drogą pozostaje jedynie pogratulować firmie, że pozbyla się takich pracowników, bo mając na uwadze ich prostackie a wręcz wieśniackie komentarze nie sądzę zeby byli, jak o sobie piszą, wartościowymi ludzmi godnie reprezentującymi firmę. Wiadomo, że w dzisiejszych czasach nigdzie nie jest lekko, także swojemu pracodawcy moglbym wiele zarzucic, ale zwykla ludzka przyzwoitość nigdy nie pozwoliłaby mi szargac kogoś publicznie. To zwykłe chamstwo i tchórzostwo.
anonim 2009-03-23 17:49:18
Nikt za Wami nie pójdzie a słownictwo (żenada , chamstwo , tchórzostwo , wieśniactwo i inne ) sami wypisujecie broniąc się w beznadziejny sposób . Za dużo kreatywnych ludzi dostało tam w kość . Odeszli , bo w zupełności mieli rację . Podziwiam Ich za odwagę i zdecydowanie i życzę wszystkiego najlepszego.
Was nie pozdrowię bo sami to robicie cały czas hi hi hi !!!
anonim 2009-03-23 19:17:56
Wszyscy którzy pozdawiają tak serdecznie ten [usunięte przez admina] pracują tam nadal i stwarzają pozory jak tam jest dobrze :) A prawda jest taka że wypłata jest na trzy raty !!!
anonim 2009-03-24 14:17:48
Ten kto tam nie pracował nie powinien się wypowiadać o ludziach którzy odeszli. Właśnie Ci którzy odeszli są teraz na wysokich stanowiskach lub posiadają własne firmy co świadczy o ich możliwościach i inteligencji której nie umiał wykorzystać Prezes. A prawda jest taka że pracowało się w kurtkach i rękawiczkach w ziemię bo szkoda było pieniędzy na gaz ale na zakup dóbr osobistych nie. Że Prezes głupią plotkę potrafi przetworzyć w horrendalną co niszczy człowieka. Potrafi zbesztać za nic i za chwile przechodzi do porządku dziennego. Aby tam pracować trzeba nieć dobre nerwy lub mieć charakter olewający wszystko. Aby nie było wszystko negatywne - potrafił dać szansę człowiekowi bez doświadczenia i to dzięki jego szansie mogłam iść dalej.
anonim 2009-03-24 15:22:28
Pracuje w firmie od ponad 2 lat. Mialam okazje poznac tych "inteligentnych ludzi z mozliwosciami" i szczerze powiem, ze na temat ich fachowosci wolalabym sie nie wypowiadac- niektore kwestie lepiej przemilczec.
Ps.
W imieniu firmy Marcon Avista pragne poinformowac, iz zostalo wszczete postepowanie wyjasniajace, dotyczace w/w naruszen. (art. 23, 24, 43 oraz 448, 415 i nastкpne) (Dz. U. 1984 Nr 5, poz. 24 z pуџn. zm.)
sobia 9 2009-04-15 20:26:22
Te wszystkie dyskusje odbywały się między pracującymi tam obecnie ludzmi (z biura), sami z sobą dyskutowali zamiat zająć się pracą to lepiej głupotami... bo co można robić jak produkcja upada... tylko net dla zabicia czasu pozostaje....
anonim 2009-04-17 15:41:25
anonim - 2009-04-17 15:16:58

anonim - 2009-03-23 16:13:07

Podzielam zdanie przedmówcy...........
Pozdrawiam cały Marcon włącznie z PREZESEM...:*

MMH

Witam serdecznie
Tych złych co pracowali/ pracują i tych dobrych co pracują / bądź już nie pracują.:-)
Widzę, że bardzo dużo osób zbulwersowanych skrzywdzonych bierze udział w dyskusji i słusznie bo to co nas boli trzeba pisać , mówić publicznie "wolność słowa"
Moje zdanie na temat firmy jest jak większości byłych pracowników.
I naprawdę współczuję tym osobą co muszą tam pracować z jakiego powodu one wiedzą doskonale same najlepiej.
Szanowny Pan Prezes nie liczy się z ludźmi jaki jest tego powód on wie najlepiej sam.
Ale niech sobie odpowie na pytanie czy ludzie liczą się z nim bo Ci co odeszli ZWYCIĘŻYLI
Ja wszystkim życzę jak najlepiej oczywiście Panu Prezesowi też.
anonim 2009-04-18 18:44:39
Witam. Czy ktoś z obecnie pracujących pod "przymusem" w Marconie mógłby podać powód dla którego to robi? Przecież jest tam tak źle ? Wydaje mi się ,że czasy niewolnictwa już minęły- każdy ma wolną wolę i prawo decydowania o sobie. Mi jak nie pasowało to odeszłam. Na co wy czekacie? Aż ktoś za was podejmie decyzję? No to nie miejcie potem pretensji skoro pozwalacie aby to inni sterowali waszym życiem.
anonim 2009-04-30 18:26:55
Nie wszyscy mają tyle odwagi co Ty . Niestety , ale mamy takie czasy jakie mamy . Każdy czeka aż ktoś podejmie za niego decyzję.
Mimo tego podziwiam Tych co odeszli sami , można powiedzieć śmiało że Oni wygrali .
Niewdzięczny 2009-05-13 22:40:55
W tej firmie docenia się tylko tych, którzy donoszą ploteczki Prezesowi. Ten kto nie uczestniczy w zebraniach na których główny temat to co kto i z kim sie zadaje i nie przytakuje Panu Prezesowi jest kiepskim pracownikiem. A Pan Prezes potrafi długo mówić, szczególnie o innych - nieobecnych oczywiście.
anonim 2009-05-18 14:58:33
Oj tak święta prawda.
Te zebrania był po prostu śmieszne .
Jak pracowałam w różnych firmach jeszcze nie widziałam takiego zebrania jak w Marconie, ale cóż zebranie jak się okazuję też trzeba potrafić przeprowadzić...
anonim 2009-11-20 13:11:20
Ludzie co pracowali nie mieli szans na karierę i rozwijanie się mimo wielkich chęci nie można było nic zrobić bo prezes niestety nie myślał o firmie tylko o sobie wielka porażka dziwie się ze jeszcze ta firma istnieje
marketing manager 2010-10-21 12:34:31
Na wstępie dziękujemy za uznanie, choć mało Nam zależy na opini nieudaczników i leni oraz tchórzy ,którzy nie potrafią wyrażać swoich opinii jawnie i otwarcie (tzn. podpisać się pod własnym zdaniem).
Jak dotąd firma po zwolnieniu Pana nie "upadła" a wręcz funkcjonuje i to bardzo prężnie ,pracują z Nami specjaliści i ludzie godni zaufania, oraz profesjonalni swoich dziedzinach. Są to pracownicy wielo a nawet nasto letni w stażu i są usatysfakcjonowani.
Firma daje szanse rozwoju każdemu pracownikowi ,natomiast nasuwa się tylko jedno pytanie jakim nieudacznikiem był Pan ,że nie podlegał Pan dalszym rozważaniom wobec Pana osoby jak tylko rozwiązaniu umowy w trybie natychmiastowym.
SamWieszKto 2011-03-20 18:26:09
Podzielam zdanie przedmowcow. Totalna PORAZKA, ( usunięte przez administratora ) Na umowie pensja na najnizsza krajowa chociaz zostalo uzzgodnione inaczej. Powiadomione odpowiednie organy, ktore na pewno z checia przyjrza sie blizej dzialanosci tej firmy i placenia pieniedzy pod stolem. ( usunięte przez administratora )Pozdrawiam.
anonim 2011-05-05 19:10:14
Bardzo mi się nie podoba Państwa sposób zachowania odnośnie Firmy jest to nie do pomyślenia żeby takie rzeczy wypisywać. Takie słowa zachowanie świadczy tylko o zazdrości, nieuczciwości , chciwości , pazerności itd tak się nie zachowują ludzie z klasą ....

anonim 2011-05-12 17:23:41
ZAWSZE JAKAŚ PRAWDA JEST W TYM CO SIĘ PISZE!TE RECENZJE RACZEJ NIE SĄ WYSSANE Z PALCA!NIE PRACOWAŁAM NIGDY W TEJ FIRMIE ALE Z TEGO CO TU CZYTAM WIEM ŻE NIE WARTO!
Agata 2011-06-22 00:13:52
Żeby poznać firmę trzeba być w niej zatrudnionym. Opinie o tej firmie są jak czytam koszmarne. Ciekawe czy tak jest naprawdę czy to tylko bajka wyssana z palca. Ale żeby to wiedzieć to trzeba być tam zatrudnionym. A to chyba bardzo skomplikowana sprawa żeby tam dostać pracę. Trzeba spełnić chyba nieprawdopodobne wymagania.
płaszcz-ka 2015-01-20 14:10:11
jestem skłonna w najbliższym czasie podjąć zatrudnienie w Marcon - Avista tylko proszę napiszcie mi najpierw ile jestem w stanie tam podstawy na rękę zarobić i czy możliwe jest otrzymanie od razu umowy o pracę? mam dość długi staż pracy i muszę się jako specjalista w swoim fachu szanować bo inaczej inni nie będą szanować mnie
Maciejo 2015-03-22 01:45:29
Dużo pytań a mało odpowiedzi, ktoś by wreszcie mógł jakieś konkrety napisać na temat tej firmy. Ja dużo nie wiem ale mogę powiedzieć, że w swojej ofercie posiadają artykuły do pielęgnacji ciała zarówna dla kobiet jak i dla mężczyzn. Mają również kosmetyki dla dzieci i inne ciekawe produkty. Np. żel antybakteryjny. Co myślicie o tych produktach ?
ikoiko 2015-11-20 06:59:48
Proszę o aktualną opinie. Interesuje mnie czy firma płaci regularnie, oficjalnie (nie pod stołem) , czy można się tam rozwinąć, czy atmosfera jest przyjazna i ile trzeba czekać na umowę o pracę.
B 2016-01-30 15:13:29
Ja zwolniłem się wcześniej w 1989r.
Ola z Mokotowa 2016-07-20 09:22:07
Widzę że firma szuka kolejny raz technologa produkcji kosmetyków? Proszę o aktualną opinie. Interesuje mnie czy firma płaci regularnie, jak jest z zarządzeniem firmy, itp. Firma nie ma najlepszej opinii po tym co tu wyczytałam, ale może zmieniło się to ostatnio.
ewia 2016-07-20 11:55:39
"po raz kolejny"? no to mnie zaskoczyłeś - czyżby jakaś rotacja była większa na tym stanowisku i ewentualnie z jakiego powodu ona wystepuje? ciekawa jestem bo cv wysłałam na tą pracę i czekam na odp
Zostaw swoją opinię o Marcon - Avista - Wielgolas Duchnowski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marcon - Avista