brak logo

BELLA Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o BELLA Sp. z o.o.

Nie jedziemy 2015-03-12 14:39:40
... zwolnijcie się idzie do prywaciarza co Was doceni ...
Bzdura!!!
Żeby to było takie proste to już nikt by nie pracował w tej firmie! Niestety żyjemy w kraju gdzie szanse na znalezienie dobrej pracy są równe wygranej w totolotka! Oczywiście, praca jest, taka jak w Belli- wyzysk za nędzne pieniądze! I musimy na to przystawać więc nie pierdziel, że jest wybór bo nie ma!
A ostatnia rewolucja Prezesa w systemie wynagrodzeń powinna mieć tytuł: MAX PRACY ZA MIN KASY!
marek 2015-03-22 20:09:48
a co się dzialo w belli? nowy prezes? kogoś zatrzymali? Jak ogólnie się pracuje, bo ja pól roku temu się pożegnałem z firmą, ale jestem ciekaw co tam się dzieje?
maniek 2015-03-30 22:02:47
Dzieje sie dobrze, nareszcie porządki ... jeszcze należy pożegnać parę osób i będzie dobrze ! Dobrze, że idzie ku lepszemu nieroby odejdą .... tak trzymać !
Matka Polka 2015-04-04 21:13:11
Nie powiem nic nowego,niestety mogę się przyłaczyć do większości panujących opinii. System czterobrygadowy,eufemistycznie nazwany "trzyzmianowym zmiennym".Wolny weekend raz na trzy miesiące...Płace niestaty niższe niż 10 lat temu Usilnie szukam pracy!!!!!
3
Matka Polka 2015-04-04 21:26:16
Nikt z zarządzających w tej firmie nie pamięta,albo nie daj Boże nie ma o tym pojęcia,że dobry pracownik to "zadowolony pracownik" W Belli myślą,że dobry pracownik to zastraszony pracownik. Średnia wieku operatorek to około 50 lat,a krzesło które stało przy maszynie niestety przeszkadzało prezesowi i stój kobieto przez 8 godz.
2
Ojciec Polak 2015-04-07 09:32:56
NIE JEST ŹLE- DOBRZE WCALE...
A poważnie to jest kiepsko. Morale załogi są jak pensja w Belli- coraz mniejsze. Jest presja na coraz to wyższe wyniki, podnosi się obroty maszyn, ludzie nie dają rady pakować, operatorzy biegają tylko i pilnują surowców bo na nic więcej nie ma czasu. Jakość produktu na tym cierpi ponieważ ludzie nie mają siły i czasu na kontrolę jakości! Kiedy skończy się ten cyrk? Albo padną maszyny albo ludzie. Ci drudzy są już na wykończeniu psychicznym jak i fizycznym...
Jeżeli ktoś czyta te forum bo ma zamiar aplikować do Belli to apeluję o rozsądek bo to już nie jest ta Bella co kiedyś.
maciuś 2015-04-13 15:34:29
przeciez tam są nieroby, technolodzy, kierownicy, mechanicy, magazynierzy, wózkowi to przecież najwięksi nieroby w Belli. Co do operatorek i operatorów- fakt mają przekichane
Matka Polka 2015-04-16 13:21:04
Chciałabym,żeby prezes czytał te wpisy,ale pewnie nie czyta.Chociaż wnioski mógłby wysnuć inne od oczekiwanych......Że też nikt z "góry" nie widzi,że jest coraz gorzej!!!! Nawet podczas sprzątania chodzą za nami jak cienie i robią testy "białych rękawiczek".... Smiechu warte !!! Co ja mówię,przecież płakać się chce.
Wyjechać 2015-04-18 18:55:29
Ludzi o czym piszecie, jak operator ma zarabiać skoro nie wie jak maszyna działa naciska przycisk start, stop i tyle a chciałby zarabiać ..... Dobrzy operatorzy zarabiają lub odchodzą, zawsze jakiś wyrób, niestety nieroby zostają i bzdury gadają. Czemu tego nikt nie widzi ...
1
NIE-wyjechać 2015-04-24 16:56:41
Poziom wypowiedzi i składnia zdania sugeruje, że w/w post pisał ktoś "z góry". Autor inteligencją nie grzeszy tak jak co niektórzy z kierownictwa
1
żona pracownika 2015-04-25 02:00:06
A ja tylko dodam, że jestem załamana po każdym powrocie mojego męża z pracy i po tym, co słyszę, co się w tej "wielkiej" i "prężnie rozwijającej się" firmie dzieje. Szkoda tylko, że pretenduje do takiego tytułu kosztem zdrowia i portfela każdego pracownika. Wyzysk i tyle. Góra wykorzystuje, bo wie, że z obecną sytuacją na rynku pracy w tym kraju może sobie pozwolić i pozwala. Przykre i frustrujące.
1
barti 2015-04-30 23:57:05
a z tą siekierą wbitą w samochód w Rosji jak było?
Nie i nie 2015-05-01 21:17:40
Fakt z inteligencja w tym zakładzie widać słabo i nie tylko. Jak jesteście tacy super to czemu nikt Was nie chce ? i dalej przychodzicie pracujecie i marudzicie ? Chciałem się zatrudnić w tym zakładzie jednak czytając to forum to żal pracować z takimi ludźmi co narzekają, bo tylko pewnie tego się nauczyli, ludzie PRL dawno przeminął!
1
maniek 2015-05-15 09:58:06
TAM oprócz operatorów i pracowników produkcji każdy się o...dala. Młodzi nie mają tam nigdzie szans bo starzy jadą po nich, dlatego, ze boją się o posady, które dostali 20 lat temu. Prezes swoją obecnością wywołuje strach, ale jest zamkniety na propozycje ludzi, na rozmowę z nimi. Na spotkaniach jest monolog, jak na przemówieniu dyktatora. Jedyny w porządku człowiek to PLACOWY.
1
RANDST 2015-06-21 17:53:06
A teraz drobna rada dla tych, którzy szukają pracy przez agencje pracy "tymczasowej" Randstad. W wielkim skrócie: CZTEROBRYGADÓWKA, SOBOTY, NIEDZIELE, NOCKI, WYZYSK, BRAK URLOPU, ZAPOMNIJ O CHOROBOWYM, UMOWA PRZEDŁUŻANA CO 2 TYGODNIE, A NAJLEPSZE NA KONIEC CZYLI 1400 Z GROSZEM NA RĘKĘ!!! Atrakcyjna praca, prawda?
4
Pracownik wieloletni 2015-07-07 15:32:15
Nie dość ze jest system zmianowy posrany i człowiekowi wszystko rozpierdziela,łącznie ze zdrowiem, to człowiekowi jeszcze GODNIE nie zapłaci !..


FIRMA BEZ SUMIENIA! ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE
3
posłaniec 2015-07-07 15:41:38
a co yw za jeżdżenie paleciakami po hali chcecie mieć 2000 na rękę?
Doręczyciel 2015-07-08 09:27:21
hahaha A Tobie wydaje się, że 2000 to za dużo? Wydaje mi się, że zarabiasz znacznie więcej i dlatego się odzywasz. Pomyśl, czy przy obecnych cenach i kosztach życia 2000 wystarczy aby przeżyć? Wyobraź sobie, że masz jeszcze rodzinę na utrzymaniu... Baranie!
5
listonosz 2015-07-11 19:20:00
Posłaniec skąd Ty się urwałeś? Skoro Bella potrzebuje pracowników, którzy jeżdżą paleciakami po hali to dlaczego nie chce płacić godziwe za pracę? Pakowacz, pomocnik czy operator jest tak samo potrzebny jak kierownik czy prezes. Nie chodzi mi o to żeby pomocnik zarabiał tyle co kierownik ale w tej chwili zarobki są poniżej ludzkiej godności. Pensja poniżej 2tys za pracę w nocy, weekendy, w hałasie i upale to żałosne! Dziwię się że Prezes może spokojnie patrzeć w lustro za to co zrobił ludziom...
4
hm 2015-07-11 21:14:30
Z belli robi sie najniższej kategorii zakład pacy czyli minimalne wynagrodzenie i maksymalna produkcja, oczywiście kardynalny błąd, firmy zachodzie przerabiały to 10lat temu ale oczywiście zacofana polska rządząca przez sprzedawczyków ue musi to powtarzać., i tak dawaj maszyny na max prędkości produkować sieczkę w paczkach przecież liczą sie talko wykresówki,a potem wielki problem bo reklamacje, ale co tam niszczmy dalej dobre imie firmy wypracowane przez lata.debile
5
a 2015-07-21 19:36:37
To wszystko prawda co tu piszą szczera prawda
1
Nikoś 2015-07-26 10:44:28
Dawno nie zaglądałem na forum, ale słyszałem że mają zrobić specjalną premię "składkową" :) dotyczy DT
zoriętowany 2015-08-30 00:30:23
DT czyli dział techniczny każdy z nich tylko zna sie na tych maszynach co są na danej hali, a jak ich wyślą na inną hale to zagubieni chodzą jak owce na hali i operatorów sie radzą jak maszyne naprawić a kase biorą wiekszą !!! Pytam sie za co !!!!!Wystarczy pozamieniać mechaników na halach i produkcja o połowe spadnie.POLECAM TO ZROBIĆ PANIE KIEROWNIKU MECHANIKÓW
ro bic 2015-09-04 19:30:26
czenu wypowiadaja sie osoby co nic nie wiedza co sie dzieje, jak jest naprawde. umiejętności ludzi w tym zakladzie, nie sa tak zle ! jeżeli zorientowany pisze, to znaczy ze obsluga maszyn nie wie co robi, bo mechanika potrzebuje widze to jako pomocnik ten z tej zlej firmy, a chce tylko pracowac, fakt zarobki sa slabe .... i nic wiecej praca jak praca .
1
kostek 2015-09-11 16:57:45
najlepsza ekipa jest na portierni-purcellini i jego banda nieudaczników(nierobów).konkretna,konfidencka banda
3
Zen 2015-09-17 10:43:14
praca straszna jeżeli się trafi na maszynę na której człowiek się nie wyrabia. Traktowanie zielonych przez czerwone pracownice z dłuuugoletnim stażem jest dobitnie dobijające. Masz wrażenie jakbyś był tam niechcianym pracownikiem, zero urlopów, niemile widziane zwolnienia lekarskie. obgadywanie za plecami i niemiły ton.
2
anonim 2015-10-10 18:17:04
oj mówiąc krótko szału nie ma
2
Meg 2015-10-13 09:53:54
Interesują mnie opinie na temat stanowiska Merchandiser w Belli: jakie są zarobki i atmosfera pracy?
ktoś 2015-10-19 02:15:45
Pomyślcie trochę jak może być dobrze w takiej firmie jak człowiek na najwyższym stanowisku dostał wyrok za mobbing i ma zakaz wchodzenia na hale.
Brygadzista 2015-10-19 21:49:21
Nie wiem o kim piszesz ale w Belli nikt nie dostał wyroku za mobbing. Nie "sra.." w miejsce w którym pracujesz. W tej firmie od kilku lat rozwalają stary układ i wielu się to nie podoba - dzięki Bogu jest ich coraz mniej. Mam nadzieję że w końcu będzie całkowita wymiana kadr i firma w końcu będzie rynkowa. Jak Ci się nie podoba to się zwolnij - nie masz odwagi - nikt Cię nie przyjmie z takim poziomem lenia
1
zezowata durka-rurka 2015-10-29 15:44:50
bardzo jesteś bystry w swoich wypowiedziach BRYGADZISTO-PAPUTKU....wielu tam jest takich społeczników,jak ty....może się przedstawisz,jak jesteś taki bohater?wielki rycerz-jakże pracowity i gotowy bronić imienia...no właśnie-CZYJEGO,gamoniu??? wpajają ci debilne wstawki w łeb,a ty łykasz-to świadczy o twoim obyciu ciociu malinowa.przedstaw się,kozaku bez obcasa...śmiało-to nic nie boli...JESZCZE
1
pracownik 2015-11-09 06:28:02
ja pracuję przez agencję już ponad rok i powiem szczerze jest coraz gorzej ale co mam zrobić, w wieku 44lat ciężko znaleść pracę,jeżeli już to na śmieciówkę a tam chociaż niskie zarobki ale umowa o pracę i wszystkie składki,rozumiem ludzi młodych-za taką kasę nie chcą pracować ,trudno szukajcie dalej może coś znajdziecie ale będzie ciężko,mam syna w młodym wieku po szkole średniej i też pracuje ale na śmieciówce , jak wypracuje sobie emeryturę?
1
ogólnie chwalony 2015-11-12 20:40:12
Witam Serdecznie Wszystkich piszących mądrze i na temat...
Witam przede wszystkim byłych i obecnych pracowników Belli.
Ja na całe szczęście już tam nie pracuje.
Zakład schodzi na psy.
Ludzie na produkcji fantastyczni i z nikim nie miałem problemu aby się dogadać. Miło wspominam ekipę czy kobiet, czy facetów. A zwykłym ludziom dają ochłapy albo zabierają przywilej dewident jednej ze spółek.
Zarobki...te pieniądze mogą sobie w d...wsadzić. To nie są pieniądze tylko ochłapy. I niech nikt mi nikt nie wyjeżdża z tekstem, że za dużo się zarabia.
Popieram wszystkich, którzy się w cholere zwolnili się i tych, którzy wypowiedzenie przyniosą.
Ale wiecie co jest najgorsze...że takie zarazy jak w Belli...to są w większości Polskich zakładów. Nikt z pracodawców nie liczy się z człowiekiem pracującym np. na taśmie.
I jedno słynne powiedzenie drzemie w mojej głowie nieprzerwanie...oni udają, że płacą, a ja udaje, że pracuje. W Polsce nie opłaca się angażować i w ogóle pracować.

p.s. Nie zatrudniajcie się w Belli! To taka moja prośba :)

Pozdrawiam jak zawsze ironiczny do tych, którzy szacunku do innych nie mają...:D
1
Matka Polka 2015-11-28 18:38:00
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie,ludzie myślą że jest tak jak 10 lat temu pracowaliśmy w weekendy i dobrze zarobilismy !!! Niestety skończyło się!!!!! Pracujemy prawie w każdą sobotę i niedzielę a zarobki.......marne. Do tego stres zmniejszone składy na maszynach.Aprezes rzeczywiście nie chodzi już po halach,przez co jest trochę znośniej
2
z ulicy.. 2015-12-05 23:39:28
Uważam że są lepsze firmy od "Bella"słyszałem od ludzi tam pracujących o bardzo niskich socjalach na swięta,widocznie za mało globalny jest ten cały TZMO który trzyma biedną Belle w szponach:D
NIE POLECAM.
2
z fabryki... 2015-12-07 09:43:25
Obecnie niewiele firm oferuje jakikolwiek "socjal na święta" tak więc nawet mały socjal to tylko dobry dodatek. Tak na prawdę problem stanowi NISKA PENSJA przez cały rok!!! Gdyby ludzie zarabiali godziwie to można by odłożyć na święta i cały ten socjal nie był by potrzebny.
Praca w weekendy, nocki, święta, problem z urlopem i do tego śmieszna pensja jak na te warunki to wszystko co może zaoferować Bella.
JEŻELI KOGOŚ NAJDZIE OCHOTA PRACOWAĆ W TYM SYFIE I CZYTA TE WSZYSTKIE WPISY TO TAK: WIĘKSZOŚĆ TEGO CO TU PISZĄ TO SZCZERA PRAWDA! A na głupie komentarze typu "jak wam się tak nie podoba to się zwolnijcie" odpowiadam: większość pracujących tam ludzi jest w tym wieku, że ciężko jest zmienić już zawód. Młodzi, którzy w ostatnim czasie się zatrudnili to odchodzą.
NIE POLECAM Z CAŁEGO SERCA!!!!!!!!!
Pozdrawiam wszystkich, którzy tam jeszcze pracują
1
zawias 2015-12-11 00:55:26
czekam na dobry temat.....zobaczymy grzyweczko i się przekonamy-świnio.ciekawe,czy będziesz sam? qrewko
2
antek 2015-12-12 19:29:07
Prawda jest taka wszędzie jak nie rodzina to dup..wlazy niedługo pojawi się nowy zaufany człowiek z warzyw. Dobrzy młodzi ludzie odchodzą. Podobno czasy Pana dobiegają końca, tylko świta zostanie. Zaletą zakładu to wypłata na czas + pendek, a jak masz umiejętność wchodząc na bramie wyłączyć mózg to dasz radę !
3
polak 2016-01-18 22:35:32
witam, chciałbym się dowiedzieć ile tak naprawdę zarabia się w belli jako operator?
polaczek 2016-01-19 15:41:58
Jeżeli będziesz miał szczęście i dostaniesz angaż jako operator to 13zł/h. Bez angażu operatora mniej. Brutto. Policz sobie sam czy się opłaca. Nie zapomnij doliczyć: NOCKI, ŚWIĘTA, WEEKENDY W PRACY...
1
CinCin 2016-03-09 18:45:08
Jesli ktos jest mlody i potrzebuje doswiadczenia a nie pieniedzy to BELLA jak najbardziej. Niestety szkoda ze polska firma i niestety zle zarzadzana i niedocenia pracownikow. Pozdrawiam bella to dobra trampolina do lepszego zycia ale nic wiecej. Apropo zarobkowk to dzial techniczny mechanik 1900 zl netto (na reke) i premia zalezna od nastroju i innych czynnikow (600 netto) razem 2500 netto jesli to komus odpowiada to ok.
Ja 2016-04-29 19:46:06
Witam, chciałbym się dowiedzieć ile wyciąga na rękę operator na lubickiej w Toruniu?
CinCin 2016-05-05 19:37:29
Operator moze zarobic od 13 - 16 zl za godz. Chyba lepiej byc operatorem niz mechanikiem wtedy jestes skupiony na jedenej maszynie. Chyba ze bedziesz bardzo dobry to bedziesz wedrowal po paru maszynach i bedziesz je obslugiwal/
ja 2016-06-16 14:22:20
Wcale, nie jest tak kolorowo, jak piszą co niektórzy. Rotacja na produkcji jest spora i jeszcze będzie. Mają się tylko dobrze na biurach oraz przydupasy - na których trzeba uważać, gdyż każdego wkopią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
ex 2016-06-30 13:33:43
Nic się nie zmieniło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ten co z tamtą spierdolił 2016-08-08 01:56:21
posrało Cię czy ktoś ci zrył łeb psycholu - prezes to gość o chorym umyśle głupi patafianie !
5
Luk 2016-08-23 20:58:27
Pytanie, jest ogłoszenie na operatora, czy stawka 13 zł to max + jakaś premia, czy da sie awansować,
jak atmosfera ?Proszę o prawdziwą odpowiedź.
Pracownik 123 2016-10-26 18:15:37
Witam chciałbym się dowiedzieć ile zarabia wozkowy w tej firmie
4
CinCin 2016-11-09 20:09:50
13 to nie max, jak bedziesz dobry i dobre wejscia to moze nawet do 15 zl dojedziesz i tu sie juz karira konczy he :)
polak 2016-11-18 14:14:49
Chciałbym się dowiedzieć, gdzie można składać papiery na stanowisko operator?
Zostaw swoją opinię o BELLA Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BELLA Sp. z o.o.