brak logo

opak met

Inowrocław

Opinie o opak met

goodbay 2016-08-03 13:08
miejmy nadzieje że firmie to wyjdzie na dobre
6
maly stas 2016-08-24 00:35
Czy można karać ludzi jak to robi specjalistka od 5s pani karolinka t za puszkę coli na stanowisku mandatem banda upa
6
white 2016-09-06 12:17
A jak wygląda sytuacja z zarobkami na początek w tej firmie? I jak wygląda praca elektryka?
3
mały 84 2016-09-08 14:14
a jak wyglada teraz tam praca spawacza ??? sa dwie zmiany ogolnie ????
Gwiazda 2016-09-11 21:33
tak są dwie zmiany na alu ale jeśli chodzi o spawalnie stali czarnej to jest jedna zmiana.
Bela 2016-10-05 14:15
W tej chwili szukają pracownika działu sprzedaży i logistyki. Kwalifikacje mam, pieniądze (jak na warunki polskie) oferują dobre, tylko odstraszają mnie komentarze. Znacie kogoś kto pracował tam na tym stanowisku? Chociaż wiadomo dlaczego się zwolnił? Czy to nowe stanowisko?
janek 2016-10-09 21:53
A wypłata jest zawsze terminowa? Dzięki za odpowiedź
2
Dobra morda 2016-12-06 12:54
Czy ktoś mi może powiedzieć o aktualnej sytuacji firmy? Czy coś się zmieniło? Czy dalej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i te wszystkie negatywne komentarze to kontynuacja tego co było?

Dzięki za odp.

pzdr
miglas 2016-12-08 16:51
Witam

Nie dawno ukazało się ogłoszenie, że firma szuka technologa.

Chciałbym się dowiedzieć jak jest teraz w tej firmie, czy coś się zmieniło.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
mały 84 2016-12-16 08:12
a czy to prawda ze caly czas za jakies bledy sa mandaty i z wyplaty potracenia ????
3
KW 2016-12-21 12:03
Hej! Firma Opak Met dała ogłoszenie,że poszukuje spawaczy bez doświadczenia z możliwością przyuczenia również dla kobiet. Napisane jest w ogłoszeniu że pokrywają koszt kursu na spawacza i że płaca to 2500 netto.Jak ktoś może to niech mi napisze ile jest w tym prawdy bo jak przeczytałam te wszystkie opinie to aż się boję zanieść tam moje CV.
10
staś 2017-01-02 11:21
poszukują już bez doświadczenia bo pół miasta już tam pracowało i zobaczyło tą "piękną "firemkę która dzięki mandatom,traktowaniem ludzi i potrąceniom z wypłaty dała sie juz poznać ze złej strony w Inowrocławiu i brak powoli jeleni którzy tam będą pracować
7
zadowolony 2017-01-02 12:26
A wg mnie firma jest całkiem ok. Pozmieniało się na lepsze w ostatnim czasie, atmosfera lepsza, wypłata na czas. Pieniandze też na dobrym poziomie.
nicki 2017-01-03 08:25
Poprawiło się, lepsza atmosfera, w miarę dobre pieniądze, wypłata na czas
mały 84 2017-01-03 18:28
Gwiazda a to ty spawasz na Tigu tam :) ????
mały bil 2017-01-04 17:14
Dobre pieniadze na czym?? zatrudniaja przez agencjie na najnizsza krajowa czlowieku
4
hg 2017-01-05 08:11
Mało płacą tym co mało umieją
Roki 2017-01-05 18:18
Prawda jest taka ze złych zarobków nie ma ale jeżeli masz dwie lewe ręce i pół roku nie mozesz sie czegoś nauczyć to miej pretensje tylko do siebie. Co do atmosfery to sie popierdo.... Po ostatnich zmianach kierownictwa. A ten Paweł to już takich skrzydeł dostał... Pałka z niego i tyle. Ja narazie mam najniższą bo robie na czyszczeniu ale inni zarabiają ram wiecej..
4
Gwiazda 2017-01-05 20:41
Trafiłeś w dziesiątkę..
Gwiazda 2017-01-05 20:51
Oceniasz Pawła a pewnie zero styczności z nim masz. Jest jaki jest. Atmosfere robią pracownicy a nie kierownictwo... Jak każdy patrzy zeby kogoś zagonic tylko do przełożoneg to tak później jest.. ( nie pracy dla ludzi z moim wyksztalceniem)
mały bil 2017-01-05 23:46
ale Ty to ta nizsza czy wyzsza ? :) pozdro
były pracownik 2017-01-06 06:31
Moim zdaniem złą atmosferę pracy w tym "zakładzie" robi właśnie kierownictwo. Wiem coś o tym bo tam pracowałem. Przypieprzają się za byle g..... Premie są naprawdę uznaniowe. Wchodzisz kierownictwu bez mydła albo wazeliny to masz większą. Awans Pawła na kierownika od produkcji to dla mnie ogromna ciekawostka bo jak był kierownikiem magazynu to raczej trudno było go na miejscu trafić. Wolał biurowiec a nie swoje "biuro"
4
Wiara 2017-01-06 12:05
Paweł to prostak po Politologii, wiedzy technicznej i fachowości zero ,zasłużony dla szefostwa za gnębienie ludzi ale firma nie ma szcześcia do ludzi na tym stanowisku ot i cała prawda...
4
Niewiara 2017-01-06 14:30
jeśli on ma studia i jest kierownikiem, to kim jesteś ty jak pewnie nie masz wykształcenia i jesteś pracownikiem fizycznym
RR 2017-01-06 14:36
Jak nic nie umiesz to dostaniesz minimum
tomek 2017-01-08 03:28
niestety ale racja
Roki 2017-01-08 04:02
No po ostatnim zebraniu jak kazał ludziom wyjść na środek to przesadził ;p troche z tym przegina ale coś w tym racji miał. Postaw sie na jego miejscu... puścił by to płazem to każdy miał by go w dupie;p a tak to jakiś respect jest (przed mandatami) mówisz że szczęścia nie ma do tego stanowiska to powiedz kogo byś wybrał na kierownika? :> kto twoim zdaniem sie nadaje :> moim zdaniem to mietas by tam pasował :> ten to dopiero by wszędzie by węszył ;p
1
były pracownik 2017-01-08 16:59
Za złą atmosferę i spory ruch kadrowy w tym zakładzie jest odpowiedzialne właśnie kierownictwo a nie ludzie. Każdy pracuje tak jak go doceniają. Jak się chce psa uderzyć to zawsze kij się znajdzie. Coś o tym akurat w tej firmie wiem. Jakiś czas temu tam pracowałem.
5
Wywalony 2017-01-10 11:53
No co do zarobków zgodzę się miałem lepiej niż w obecnej pracy co do kierownictwa to się zgodzę nie ciekawą mają opinię a i kompetencje to mają nie zbyt wysoką
1
Zabrczy 2017-01-13 21:26
Co to za człowiek ten Marcin Wolski ? proszę o pinie
były pracownik 2017-01-15 22:49
Wolski to człowiek ,który dopiero kiedy dostał się do kontroli jakości uczył się posługiwania przyrządami pomiarowymi typu suwmiarka itp :)
7
Acc 2017-01-17 21:29
Skoro się rozwijają budują nowe hale i zatrudniają ludzi to widocznie kierownictwo jest kompetentne
były pracownik 2017-01-18 12:21
Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem. Taki tekst powinien wisieć w każdym zakładzie na widocznym miejscu. A szczególnie w gabinetach szefów i osób odpowiedzialnych za zasoby ludzkie w firmie !!! A szczególnie w tej "firmie" ! ! ! !
14
Gwiazda 2017-01-26 19:31
Co do inwestycji to sie zgodze. Ale kierownikowi przydałaby sie lekcja manier. Bo to w jaki sposób odnosi sie do pracowników to jest aż żałosne. Na zebraniu wszystko ok ale pojdziesz sam to cie zmiesza z błotem. Jeden z pracowników poszedł po podwyżkę to wytkną prywatną sprawe życiową przy jego kolegach i go wysmial. Co go to kur.. Obchodzi. Szczerze mówiąc ja nie wiem czy bym nie przypier.... Za taki tekst. Ci którzy powinni to wiedzą o co chodzi. Myśli ze jak sie napompuje ruską metą to sie go wiara boi. A wszyscy boją sie odezwać tylko przez te mandaty. Odpyskujesz to cie upierdoli nawet na tym że chodzisz do kibla za często. To chyba powinno wystarczyć tych którzy myślą o podjeciu tutaj pracy. Jeśli jesteś twardy psychicznie to dasz rade w tej firmie. Co do zarobków to tragedii nie ma. Na start to jak w kazdej firmie od najniższej. Potem jakoś wyjdziesz na wypłacie. Jeszcze trochę mają ludzie z technologi do życzenia ale wiadomo nikt nie jest geniuszem.
11
obecny pracownik 2017-01-27 07:26
jak tu pracuje a pracuje 3 lata pensja zawsze jest na czas, a to że trzeba mieć wyrobienie to nic dziwnego
Placek 2017-01-30 20:42
REMIGIUSZ RAZEM Z WOLSKIM MARCINEM OD 1 LUTEGO MAJĄ ZOSTAĆ DOZORCAMI SPRZĄTAĆ ZAKŁAD ,WYNOSIĆ ŚMIECI ,KOSIĆ TRAWĘ I ODŚNIEŻAĆ W RAZIE POTRZEBY , NA UMOWĘ ZLECENIE ZA 8 ZŁ ZA GODZINĘ BO TYLKO DO TEGO SIĘ NADAJĄ . REMIGIUSZ TO NAWET NA PORTIERA NADAJE SIĘ .
6
Byly pracownik 2017-01-30 21:50
Pozdrawiam ciepluchow z czyszczenia ze stali czarnej Tadeusza I Łysego uwazajcie na nich atakuja z nienacka lubia kakao.
2
Nowy partner 2017-02-01 19:31
No Tadziowi I Łysemu zawsze malo, wiem cos o tym.
1
Cust 2017-02-09 19:46
Pracuje tam i powiem tyle jeśli potrafisz pracować i zadbać o swoje sprawy to firma daje możliwość rozwoju. Ale trzeba chcieć .
1
Placek 2017-03-06 18:03
Remigiusz i Marcinek Kręci dupka też lubią kakałko , czy to na miękko lub na twardo nie ważne grund , żeby bylo kakałko
2
Vadim 2017-03-06 19:37
Żal czytać takie coś..... ale z tego co widzę to masz kakao zamiast mózgu
Firma rozwojowa i jak nie masz kakałka zamiast mózgu zarobisz i będziesz zadowolony.
SześciogwiazdkowyDżon 2017-03-16 16:19
Wypadało by wyeliminować problem zapchanych notorycznie kibli oraz towarzyszącym im powodzi, o woni tego zapachu niosącego się przez cały zakład wolę nie wspominać. Jak ktoś jest na tyle twardy i nie boi się tego zapierającego dech w piersiach i uginającego nogi zapachu, nie musi korzystać z toalety przez te osiem godzin dziennie to najgorsze już za sobą.
1
tank 2017-03-20 08:27
szukam pracy warto w to wejsc
3
mgf 2017-04-02 14:16
to iść tam póki szukają na przyuczenie na spawacza, ? czy to będzie jak w inodrogu 420 godzin za 2300 neto na rękę ? bo jeśli tak wolę się powiesić.
2
mamba 2017-05-13 09:11
a czemu praktycznie nigdy nie znika ogłoszenie o pracy do działu sprzedaży? Od kilkunastu lat kojarzę ich ogłoszenia, wszyscy uciekają, firma ich wyrzuca czy o co chodzi??
1
były pracownik 2017-05-15 07:15
Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o godziwą płacę. Szefostwo myśli ,że za "psie" pieniądze ktoś będzie harował jak dziki osioł. Kto tam przychodzi to w miarę szybko ucieka widząc swoje zarobki.
W innych działach tej firmy jest podobnie. Nie wspominając o produkcji bo tam to miejscami totalna porażka z wynagradzaniem.
4
nnn 2017-05-15 09:17
jak mało umiesz to mało zarabiasz
Jacek brat Placka 2017-05-15 20:29
Notorycznie zapchane kible pani Czesi delikatnej kobiety powinien wyeliminować przepychać pomagać w obowiązkach pan Remigiusz doskonale się zna więc bierz się chłopie do roboty bo czuć smród z daleka....z ulicy .
były pracownik 2017-05-17 06:48
Ciekawe ile tam pracujesz ????
były pracownik 2017-05-17 07:14
Po kilku latach pracy w tym "zakładzie" na tzw. etacie "osoby niepełnosprawnej" za którą szef z PFRON co miesiąc zgarniał sporą kasę ( bo Opak-Met był zakładem pracy chronionej i kasa mu się "należała" ) przy dźwiganiu ponad ludzkie siły bez suwnic i dźwigników jak jest to obecnie dorobiłem się : rozwalonych dysków kręgosłupa , tętniaka aorty przy sercu zoperowanego w ostatnim momencie ( a zagrażającego bezpośrednio życiu) i wielu jeszcze innych chorób.
Kiedyś z ciekawości podliczyłem sobie ile w ciągu 12 godzin(bo tak wymagała firma) przerzuciłem towaru czyli materiału i gotowych detali na maszynie i wyszło mi bez oszukiwania i naciągania ponad 40 ton !!!!!!!!!
Płaca tzw. "zdrowych" i "normalnych" zawsze była zróżnicowana ze szczególną szkodą dla niepełnosprawnych. bo jak inaczej nazwać przypadek osoby niepełnosprawnej wg prawa zarabiającej w tej "firmie" 6,80 brutto/h plus ewentualna premia do 60% uposażenia gdzie młody "szczawik" po szkole nie potrafiący użyć przyrządów pomiarowych na samo "wejście" dostawał 13 zł i wzwyż plus premia?????? NO I CO WY NA TO ?!?!?!?!?!?!?!?!?
4
Zostaw swoją opinię o opak met - Inowrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie opak met