logo EasyMotion - Samochód kiedy go potrzebujesz!

EasyMotion - Samochód kiedy go potrzebujesz!

Poznań

Opinie o EasyMotion - Samochód kiedy go potrzebujesz!

carrera997 2013-10-09 14:38:10
Witam

Ja pracowałem przez pół roku i byłem zadowolony z tej firmy. Fajne zarobki i elastyczny czas pracy. Cały czas jeździłem nowymi samochodami. Szkoda że przeprowadziłem się do Krakowa. Liczę że jak otworzą tam swoją filę to wrócę do nich. Polecam firmę...
1
Miko22 2013-10-09 14:53:34
Ja polecam firmę rzetelna i uczciwa. Korzystałem kilka razy z ich usług i wszystko było OK. Na plus nowe samochody. A to że zdarza się że samochód nie wróci na czas nie zawsze jest winna firmy. Trzeba ich też zrozumieć. Są różni klienci. Pracowałem kiedyś jako student w wypożyczalni w Avis i wiem coś o tym.
1
M.O.N.I.K.A. 2013-10-09 14:54:47
Polecam EasyMotion! Fajna firma fajni ludzie. Roznosiłam ulotki i naprawdę dobrze płacili.
1
carrera997 2013-10-10 10:14:33
Tu są opinie dla pracowników a nie żebyś swoje żale wylewał.
1
carrera997 2013-10-11 09:07:31
Zależy o jakim stanowisku piszesz. Wiem że np. dziewczyny za roznoszenie ulotek dostawały po 12zł. na godzinę. A w tej branży to jest sporo.
Monia 2014-01-21 02:29:45
Firma nie podaje godzin ponieważ pracujemy 24h/7 biuro mieści się przy (usunięte przez administratora) w Poznaniu. Okolice starego dworca PKS. Strona w przebudowie i wszystkie zmiany będą widoczne od lutego 2014 r.
carrera997 2014-01-21 02:31:23
Czasy się zmieniają i nie trzeba pięknych biur liczy się że mają auta. Ja kilka razy wypożyczyłem i byłem mega zadowolony. Pozdrawiam, Michał
Paweł... 2014-01-21 02:33:37
Od kiedy adres zarejestrowania spółki jest najważniejszy? Liczą się inne rzeczy... Firma profesjonalna zawsze autko na czas i najważniejsze zawsze nowe auta max 6 miesięcy! Pokażcie inną firmę, która za takie pieniądze wypożyczy wam nowe auta?
NatWit 2014-01-21 17:56:50
Ja zawsze wypożyczam jak przylatuję z Londynu. Samochód podstawiają mi punktualnie na lotnisku bez żadnych opóźnień. Fajny ładny czerwony lub biały Up!.
Kozar 2014-02-10 12:24:54
Ja też polecam fajna firma idzie się dogadać i są bardzo elastyczni...
miki 2014-06-05 16:17:58
Zajebista firma, fajna obsługa nie czepiają się o wszystko a po zdaniu samochodu nie oglądają go skrupulatnie jak przez lupe. np. jak SPEED czy Express...
kazik28 2014-07-08 16:01:27
Ja uszkodziłem auto i straciłem tylko 500 zł. kaucji. Nic więcej nie dopłacałem. Uszkodzenie było spore bo cały próg do wymiany.
Michał 2014-12-10 10:55:19
Ja u nich pracowałem i bardzo polecam... Firma profesjonalna i zawsze się stara i nie unika odpowiedzialności. Zatrudnienie na umowę, wypłata zawsze na czas i wypłacana ostatniego dnia miesiąca. Dużo pracy ale tak po za tym wszystko OK.

Teraz już nie pracuję w wypożyczalni ale na początek jak ktoś szuka pracy polecam.


Co do samej obsługi to uważam że firma profesjonalna. Nigdy nie było że klient został bez auta a pracowałem tam 2 lata. Samochody nowe maksymalnie do dwóch lat. Spóźnienia czy małe wpadki zawsze się zdarzają ale nie zawsze wina leży po stronie wypożyczalni nawet w SIXT gdzie pracowałem na EURO2012 były wtopy.

Co do kaucji nigdy nie było za firma przywłaszczyła sobie kaucje. W gotówce wypłacana przy odbiorze auta, problem jest z kartą ponieważ operatorzy (np. VISA) oni mają na odblokowanie karty nawet 10 dni roboczych. Firma nic z tego nie ma ponieważ pieniądze nie wpływają na ich konto!!! Więc tu trochę tych zarzutów nie rozumiem.

Zazwyczaj klienci, którzy piszą źle o jakieś firmie sami nabroili i ze złości opisują różne rzeczy bo byli za coś wykasowani.

Kiedyś mieliśmy przypadek klienta, który wypożyczył auto na dwa dni AUDI i tak je zabrudził że oczy ze zdumienia przecieraliśmy: plamy na wszystkich fotelach, sierść psa na całej tapicerce, jedzenie z Mc'Donald's w każdym zakamarku, kości po kurczaku między fotelami, czy nawet pojemniczek po ketchupie wciśnięty pod siedzenie. Samochód naprawdę w opłakanym stanie. Firma wykasowała go za pranie tapicerki, sprzątanie wnętrza auta, i mycie z zewnątrz zgodnie z regulaminem a on nie potrafił się z tym pogodzić i uważał że go okradli. Auto stało 4 dni na myjce żeby doprowadzić go do stanu używalności.

Więc są różne przypadki. Ja polecam, chociaż już tam nie pracuję to miło wspominam czas w tej firmie.
EasyMotion 2015-02-16 09:14:34
Witam. Trochę dziwna sprawa ponieważ nasza firma ma do tej pory jednego pracownika, który pracuje tu od początku :) (usunięte przez administratora) Pozdrawiam,
1
Miłosz 2015-05-26 17:57:51
Witam

Ja też skorzystałem i bardzo polecam. Miła i fachowa obsługa i faktycznie bez ukrytych kosztów. Zwróciłem auto zatankowane do pełna i całe i kaucja wróciła do mnie.

Pozdrawiam,
Miłosz
AnQa 2015-07-12 20:24:45
Witam- wypożyczyłam auto i nie mam zastrzeżeń do tej firmy,autko ładne zadbane komfortowe.Polecam w 100 % sama bedę korzystać z ich usług w przyszłości.Pozdrawiam
pawel 2015-10-21 23:10:00
nie polecam uzgodnilismy wszystko ustnie przy zdaniu samochodu dostalem o 65 euro za malo pracownik tlumaczyl sie tym ze tyle dal mu szef a z jego strony tylko pytanie a o co chodz bo on o niczym nie ma pojecia i cisza od kilku trygodni,przy przekazaniu samochod sfotografowano z kazdej strony ,przy zdaniu rozliczono mnie za karzdy kilometr i mycie samochodu[oddawalem go gdy padalo-absurd] proponowano zebym zdal samochod poza lotniskiem bo parking kosztoje [bylem w 4 osoby].zero zainteresowania z strony szefostwa .nie polecam
Nick 2016-03-27 12:38:12
Ja polecam miałem auto na święta i wszystko było OK. Kaucja na karcie wróciła po 48h tak jak mówili. Polecam...
klient 2016-04-06 15:38:57
Nie ma co w ogóle coś z nimi ustalać. Rezerwacja zlozona na miesiac z wyprzedzeniem, a 4 godziny przed odbiorem mail, że auta nie ma i nie bedzie. W zamian żadnej propozycji tylko tyle ze moge poszukac innej wypozyczalni. Nawet telefonu nie odbieraja beszczelnie, dopiero jak zadzwoni się z innego numeru. Sprawa poniesionych dodatkowych kosztów trafia do sądu.
Pracownik. 2016-07-05 16:53:26
Pracowałem w tej firmie 1,5 roku. Kompletny brak profesjonalizmu ze strony szefa. Nie raz musiałem przed klientami świecić oczami ponieważ byłem jedynym pracownikiem, a obsługiwałem większość klientów. Wiele z tych przypadków, które wymieniacie doskonale pamiętam. Na koniec dodam, że będąc byłym już na szczęście pracownikiem nie polecam pracy w tej firmie ani współpracy z tym człowiekiem, warunki pracy to jest jakiś śmiech, łącznie z umową na 1/8 etatu. Poza tym większość pozytywnych komentarzy są pisane przez szefa (carrera) oraz osób z jego otoczenia a negatywne niestety faktycznie przez niezadowolonych klientów, to chyba dużo wyjaśnia.
1
pracownik 2016-07-06 09:03:18
Nie muszę się Tobie @arek tłumaczyć skąd to wiem. Wiem bo tam pracowałem. Ja za niesprawiedliwe uważam traktowanie uczciwych klientów przed którymi nie raz było mi głupio oraz to jak potraktowałeś mojego kuzyna, który chciał wynająć samochód na wakacje po czym nikt z firmy odkąd się zwolniłem nie odbierał od niego tel. Nie chciałem wystawiać tej opinii ponieważ nasze drogi rozeszły się bezkonfliktowo, ale tak się po prostu nie robi.
Jan 2016-07-14 18:29:34
Zgadzam się w 100%.Firma nie uczciwa to mało powiedziane to porostu oszuści.Oddajesz auto czyste i zatankowane a o depozycie I tak możesz zapomnieć.....Jak ci się uda dodzwonić do nich to będą ci obiecywać że zaraz robią przelew po czym już nie odbiorą kolejnego telefonu.Czekam zwrot depozytu 4 miesiące.....Już nie wierzę w cuda więc czas na osobistą wizytę.
1
Korwin 2016-07-14 19:41:59
Ptofesjonalizm?Chyba jak profesjonalnie oszukiwać ludzi!
1
UWAGA 2016-07-15 13:05:52
Niestety firma oszukuje na kaucji.Nie odbierają telefonów!!Radzę unikać tej firmy!!! Zgłosiłem tą nie uczciwą pseudo firmę nawet do telewizji,ktoś musi zrobić w końcu porządek.
1
Marek 2016-07-19 18:44:29
Nie polecam,firma jest nie uczciwa.
1
Marcin 2016-08-11 17:25:03
Yhm zarobki w firmie dobre żarty ;D. pomijam umowę na 1/10 etatu.
Zostaw swoją opinię o EasyMotion - Samochód kiedy go potrzebujesz! - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EasyMotion - Samochód kiedy go potrzebujesz!