Marflex - M.J. Maillis Poland Sp. z o.o.

Karczew

Opinie o Marflex - M.J. Maillis Poland Sp. z o.o.

prezes 2009-10-09 07:30:27
kiepska firma i kiepsko płaci nieszanuje pracowników i nie daje poczucia przydatności. odradzam
1
nick 2010-02-17 10:45:54
.. potwierdzam nie jest najlepiej w tej firmie najgorsze to kolesiostwo:( i koligacje rodzinne ,finansowe ....
2
merd 2010-11-28 22:57:27
Firma szuka nowych pracowników jest mnóstwo ogłoszeń "oferuje prace w miłej atmosferze"- tak atmosfera będzie miła szczególnie w święta przy maszynie.
2
nie polecam 2010-12-31 10:20:51
Dla tych co szukają pracy jako handlowiec powiem tyle. Firma płaci 1800 netto podstawy i to tyle. Wymagania przy tej pensji to kilkuletnie doświadczenie hanlowe bdb znajomość j. angielskiego bo właściciel jest Grekiem. Dla tych co się szanują nie polecam!!! 1800 to biedronka płaci na kasie
1
pracownik 2011-02-09 21:24:54
Dla szukających pracy w Marflex polecam tylko jesli nie macie wyboru, w innym przypadku polecam omijać szerokim łukiem !!!
Magicas 2011-06-14 21:43:10
Marflex to była moja trzecia praca w karierze. Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia; najgorsza ta atmosfera; i to "kolesiostwo" z okolicy karczew otwock; nie polecam; plotki pomówienia; zakłamanie.
2
kandydat 2011-09-16 22:13:01
Bardzo niepoważna firma. Ogłaszają rekrutację, ściągają ludzi na rozmowę z drugiego końca Polski (gdzie podróż jest kosztowna i czasochłonna) i przez ponad cztery miesiące żadnej odpowiedzi! Na koniec informują biuro rekrutacyjne że rezygnują z rekrutacji! A przez cały okres braku odpowiedzi biuro rekrutacyjne nie może brać pod uwagę kandydata w innych projektach rekrutacyjnych.
Biorąc pod uwagę ich kompletny brak szacunku do kandydatów, trudno wręcz sobie wyobrazić traktowanie pracowników. Odradzam jakikolwiek kontakt z tą firmą! Szkoda czasu i kosztów!
3
zagadka 2012-09-06 22:42:31
omijać z daleka, chyba że chcesz być traktowany jak śmieć
do tego (jak już było pisane) kolesiostwo, koligacje rodzinne i wieczne niezadowolenie przełożonych
w firmie nie obowiązują żadne prawa pracownicze, co ja piszę... haha - ta firma ma swoje prawo w którym pracownik fizyczny w ogóle nie jest uwzględniany, jest po to by po nim jeździć
2
anonim 2013-05-16 17:29:00
jak wygląda obecna sytuacja w firmie,atmosfera się poprawiła? jeśli chodzi o wynagrodzenia to czy są wypłacane na czas? i ogólnie czy warto tam pracować? z góry dziękuje za informacje :)
pracownik 2013-06-06 23:11:42
poprawiło się, ale na gorsze, jeśli chodzi o produkcje to omijaj z daleka jak chcesz pozostać przy zdrowiu - dosłownie.
anonim 2013-09-13 12:15:35
Ciężka nie szanuje się pracowników

Jeden z mistrzów myśli że jest prezesem całego zakladu...

jeśli chodzi o prace operator ma ciut lżej ale tu chodzi o pomocnika omijaj szerokim łukiem...

Od czasu objęcia stanowiska przez nowego kierownika wypadkowość na liniach zwiększyła się dwukrotnie w tym jeden bardzo poważny...(człowiek który tego doświadczył został wstawiony na stanowisko operatora zaledwie po tygodniu szkolenia gdzie do maszyn trzeba tego typu trzeba co najmniej minimum 2 miesięcy)

Firma twierdzi że nie ma warunków szkodliwych... Wysokie zapylenie( powstawiane są atrapy na hale które udaje tylko że pył jest wyciągany na zewnątrz) Wysokie temperatury w wakacje nawet do 40 na hali przy maszynie do 50(dyrektor ma za nić pracownika...),nadmierny hałas(oczywiście firma daję najtańsze wyposażenie, w którym żadna osoba nie wytrzyma 12 godzin)

Tną Cię z nadgodzin... dają odbiory godzin nie płacąc 50% za wysłanie Cię na odbiór z nakazu firmy. Gdzie jest zapis na ten temat w kodeksie pracy...

Wiec szczerze jako były pracownik tej firmy mowie stanowczo omijać jak zarazę ten zakład nie zakład obóz pracy
2
prawda 2013-10-01 19:51:07
maszyny są nie sprawne szkodliwość ogromna dla zdrowia jeden z mistrzów uważa się za bosa zakładu a jest tylko po zawodówce i doi krowy. drugi mistrz jest [usunięte przez administratora]. premie zabierają za wszystko. W jednym miesiącu masz 20 zmian i te dodatkowe robisz charytatywnie bo później masz odbiór. jeśli chodzi o stawki to tyle ile udało się wywalczyć za poprzedniego kierownika będą długo bo ten nie daje podwyżek tylko ściemnia. Pomocnik nowo przyjęty robi 3 miesiące bez premii czyli zarabia 1300zł a roboty ma od cholery. Ogólnie jest cienko.
1
2013-10-07 13:24:28
dobrą miał zawodówke że umie doić krowy i ma stanowisko kierownicze......a ty po fakultetach 3 i jesteś zwykłym robolem.......a do reszty nikt nikogo nie zmusza do ciężkiej pracy nie pasuje to się zwalniam a nie krytykuje w umowie jest wszystko tylko trzeba czytać ze zrozumieniem....charykatywnie niktb w tej firmie nie robi bo jesli jest odbiór godzin to znaczy leżysz h.... w domu a kasa ta sama .....szkoda ze to tak trudno zrozumieć marni ci studenci ,,,,lepiej jak by zawodówki pokończyli i krowy doili do czegos by doszli moze
3
witold 2014-04-02 10:48:48
To napiszcie w końcu jasno o co chodzi z tymi premiami w marflex, nie ma aby jakiegoś jasnego systemu, zasad wzgledem których premie przyznają?
Rytek 2014-04-12 08:14:45
Premie w wielu firmach to nic innego jak MIT. Nawet jeśli są zapiski w umowie o premiach to zawsze znajdzie się jakiś argument przeciw przyznaniu premii. Czyżby w Marflexie była analogiczna sytuacja?
pan obiektywny 2014-04-26 15:31:04
Pierwsze trzy miesiące są bez premii, po przedłużeniu umowy już normalnie. Rzeczywiście praca ciężka i bardzo gorąco na hali. Kokosów nie zarobisz ale lepsze to niż siedzieć w domu na zasiłku. Plusem jest, że od razu dostajesz umowę o pracę bez kombinowania, a pensja zawsze jest na czas.
1
jaco 2014-12-31 21:57:20
Hej, czy pracuje kots obecnie może w Marflex-M.J.Maillis? Jak często firma organizuje jakieś szkolenia, czy cos w tym rodzaju jak kursy? Ludzie są mili, pomocni i się wspierają, czy nie bardzo i wygląda to jak wyscig szczurów? W ogóle jakie sa szanse, ze w najbliższym czasie beda rekrutować nowe osoby do firmy?
2
MMjMP 2015-01-28 09:59:39
Można liczyć na odnowienia uprawnień zawodowych które są twoją własnością,tzn które przyniosłeś do zakładu i są ważne do stanowiska ,reszta które organizowali to angielski dla biura .pochodne PR-u(bhp,dekra ,integracje).Zawodowo -silna eksplotacja, kreatywność dla młodych-starsi przez doświadczenia już widzą to inaczej ,ludzie mili trochę okopani, świadomi ryzyka utraty pracy i silnego właściciela.
belek 2015-06-19 16:43:24
Silnego pracodawcy? smieszne.
Chamstwo, ignorancja i kolesiostwo trzy filary tej firmy. pozdrawiam
3
Kadaffi 2015-07-11 16:05:57
Zawsze można złożyć swoja ofertę to że ktoś nie prowadzi rekrutacji nie znaczy że nie potrzebują konkretnych ludzi. Firma raczej dobra dość mały bałagan korporacyjny czasami jest ciśnienie jak w każdej firmie. Umiejętność współpracy różna często nie ma wsparcia tylko pretensje i w sumie zostaje się samemu z problemem ale to już kwestia ludzi i menadżerskiego podejścia do spraw. Dział SUR to jedna wielka trampolina i brak kompetencji. Zwala się prace z jednego na drugiego a na końcu zawsze jest winny jakiś kozioł ofiarny.
3
inga 2015-09-16 11:23:55
wszyscy karczewiacy niezadowoleni z każdego miejsca pracy , heh. to chyba cecha karczewiaków.
1
lolx 2016-02-10 20:55:08
Witam widze tutaj wiele nie zadowolonych bądź wyrzuconych z firmy osób :) no cóż po pierwsze w każdej firmie jest kolesiostwo plotki itp więc nic dziwnego nie ma owszem pracują ludzie ze Wsi ale jak zachowujesz się jak idiota to nie dziw się ze mieszają cię z Błotem , po za tym jak robisz swoje to rób w każdej pracy s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] no co poradzisz , Firma płaci normalnie .. jak się nie podoba nie musisz pracować ale to jest lepsze niż siedzieć w domu jajami do góry i się drapać po nich ... Na początku 3mc masz umowę i okres Próby i nie dziwne ze ci premii nie dają przecież musisz się wdrożyć po 3 mc dostajesz na rok i są premie Mistrz to szef produkcji jak robisz swoje to się nie czepia a jak odpierdzielasz i obijasz się to nie dziwne ze cie ochrzaniają.. Praca Ciężka ale dobra
1
lex 2016-02-12 11:23:51
Dołączam również negatywną opinię odnośnie rekrutacji, nie polecam tej firmy, gdyż są niepoważni chcieliby, żebyś pracował u nich najlepiej za darmo szkoda czasu i pieniędzy na fatygowanie się do nich
aaa 2016-04-01 11:33:34
NAJGORSZA FIRMA KTORA MA LUDZI ZANIC NAJGORSZE JEST TO ZE POZBYWAJA SIE DOBRYCH PRACOWNIKOW KTORZY SA KUMACI A TRZYMAJA NIEROBOW I PIJAKOW MISTRZOWIE I KIEROWNICY TO UKRYWAJA PEWNIE SAMI WKONCU STANA PRZY MASZYNACH
pol 2016-06-02 11:43:31
witam co do pracy w firmie marflex moja opinia jest trochę inna bo co nieturzy przesadzają warunki pracy nie są tak tragiczne w innych zakładach jest jeszcze gorzej mik nikogo nie pilnuje każdy robi co do niego należy wiadomo że kierownictwo wymaga żeby praca była zrobiona dobrze ale co nie którzy to olewają w firmie niema osoby odpowiedzialnej dlatego wszyscy to olewają nie którym kierownikom uderza palma do głowy ale oni piersi mogą stracić prace bo za bramą na nich miejsce jest 100 osób wiadomo że młody pracownik chciały zarobić jak najwięcej ale i staży pracownicy nie mają za wysokich stawek wiadomo że dyrekcja firmy wymaga od pracowników zaangażowania w prace ale i oni powinni zadbać o pracowników bo niedługo nie bidze miał kto pracować
mark7 2016-06-03 00:40:45
Pol po składni i błędach widzę że możesz być zadowolony z pracy w marflexie.
1
moon 2016-06-10 10:43:51
jak pisałeś ten komentarz to byłeś trzeźwy?
moon 2016-06-18 13:23:43
Marcin źle mnie zrozumiałeś, ja nie mam negatywnego nastawienia, mój komentarz odnosił się do komentarza niejakiego pola, który pisze bez składu i ładu że ciężko zrozumieć o co chodzi. Pozdrawiam
Mix 2016-06-26 16:15:11
Przyjdz popracuj a sie sam przekonasz
pracownik marflexu 2016-07-11 03:51:54
Pracuję w Marflexie długo i obiektywnie mogę napisać, że dla pracownika produkcji na początek to kiepska kasa(12brutto na godzinę). Na produkcji można awansować i dostać więcej, ale nie tyle co pracujący na tym samy stanowisku z dłuższym stażem. Co do atmosfery to jeżeli pracownik robi to co do niego należy(nie bawi się teflonem, nie siedzi na palarni, nie chowa się po kątach)będzie traktowany normalnie. Czy polecam? Dla tych co chcą pracować, awansować i sprawdzić powyższe opinie w praktyce-TAK
ManieK 2016-07-13 13:56:00
Pracuje Ktoś w Kontroli jakości? Jak atmosfera? ludzie?
newer again 2016-07-14 17:32:46
Bolączką firmy jest główny dyrektor zwany apostołem jego model zarządzania to zarządzanie przez stres .
Następnym problemem to kadra kierownicza średniego i niższego szczebla ci mogą popisać się chamstwem i totalną nie kompetencją.
Możliwości rozwoju owszem jak umiesz włazić w d..... to masz szanse.
diablo 2016-07-14 17:40:01
Podwyżki tak 0,30zł na godzinę i to co rok
newer again 2016-07-17 21:49:56
@Marcin zobacz jaka jest rotacja w śród pracowników ludzie odchodzą masowo czy to dobrze świadczy o firmie, jeśli masz ochotę to spróbuj na pewno cię przyjmą zobaczymy jak długo wytrzymasz i czy awansujesz.
nji 2016-07-17 23:10:29
Ja to bym się załapał, bo dają dobre zarobki teraz.
Zostaw swoją opinię o Marflex - M.J. Maillis Poland Sp. z o.o. - Karczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marflex - M.J. Maillis Poland Sp. z o.o.