brak logo

Mentor S.A.

Toruń

Opinie o Mentor S.A.

anonim 2010-11-19 09:53:06
brak wpis??w, bo raczej pisze sie jak kogos cos boli..... A w Mentor S.A. wielu chce pracowac... tylko trudno sie dostac Szacun dla kierownictwa
1
mata 2011-06-27 01:26:13
Boss traktuje ludzi jak śmieci. On jest kimś, bo ma dużo kasy i jest kanclerzem BCC a reszta to kmiotki. [usunięte przez moderatora]
1
sedno 2011-11-21 23:02:10
Gdyby nie fajni ludzie praca w tej firmie raczej nie miałaby sensu. Generalnie słabe zarobki, za wyjątkiem dyrektorów, oraz bardzo słaby socjal.
Wojtek 2012-08-28 14:45:45
Pracowałem i wiem jak jest. Zmieniłem pracę bo tam faktycznie jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . zgadzam sie raczej z negatywnymi opiniami. A rotacja jest duża już po 3 latach zmieniło się 80% kadry
były broker 2013-01-29 15:07:40
Zgadzam się z przedmówcą...każdy chce się tu dostać, ale jak już jest, to żaluje, że w ogóle tyle sie stara i chce uciekać. Ci co pracują nadal, bronią firmy, choć nie wszyscy. Ci co odeszli, nigdy już by nie chcieli wrócić.
3
gość 2013-06-01 16:23:01
czy mógłby ktoś podać orientacyjny przedział wynagrodzenia na stanowisku brokera/asystenta brokera? Czy warto podjąć pracę w tej firmie (chodzi mi generalnie o doświadczenie jakie można zdobyć)? Dzięki za informacje
5
hhhh 2014-02-07 20:21:03
Pracuję od kilku lat w Mentorze i sądzę, że lepszego pracodawcy w Toruniu nie można znaleźć.
2
Johny 2014-04-17 22:44:32
Niezłymi zarobkami, świetną atmosferą i socjalem. Traktują człowieka jak CZŁOWIEKA a nie jak przedmiot.
Marta 2014-10-30 13:43:43
a może potrzebujecie pracownika ambitnego ??
Ksawery 2014-11-18 13:43:22
Chyba ze masz jakies tam wejscia, znajomosci, to mozesz miec prace ...hahaha Znam jedna , ktora tam pracuje po znajomosci! pzdrawiam
3
OBIEKT NIE ODWIEDZANY 2014-12-01 17:02:13
Bardzo zainteresowało mnie nowe ogłoszenie firmy Mentor S.A. Proponują ciekawe stanowisko pracy, ale się waham czy wysłać cv. Skomentujcie to proszę. Agencja Doradztwa Personalnego MENTOR HR Managament w Rzeszowie posiada certyfikat agencji zatrudnienia wydany przez Mar...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5715581?keywords=&region=
zuza 2014-12-09 09:18:00
zastanawiają mnie te wszystkie negatywne opinie i wpisy o tym, że pracuje się tu po znajomości.
Ja pracuję w tej firmie 8 lat, znaleźli mnie sami na portalu z ogłoszeniami o pracę. Też słyszałam, że tam tylko po znajomości, więc nie próbowałam - no i proszę - mnie przyjęli a nie znałam tam nikogo i nie miałam zupełnie żadnych znajomości. A plotkę o tym, że do Mentora to tylko po znajomości usłyszałam od kuzynki, której po prostu nie przyjęli do pracy (zamiast niej przyjęli dziewczynę, która też nie miała znajomości - więc może te wszystkie plotki tworzą właśnie tacy ludzie?)
Mi pracuję się świetnie. Na początku może zarabiałam niewiele, ale to się zmieniło - myślę, że jak w każdej firmie, na początku zawsze jest niewiele.
Porównując ze znajomymi po fachu, co skaczą między firmami, bo w każdej jest coś nie tak - ja jestem bardzo zadowolona.
Co do rotacji pracowników - zastanawiają mnie teksty o dużej rotacji - może w oddziałach tak, ale w Toruniu, w centrali - poza nowymi dodatkowymi pracownikami przez te 8 lat zwolnionych zostało niewielu i niewielu odeszło samych. Ci co byli zwolnieni to w większości za bardzo poważne przewinienia. Z socjalu też jestem zadowolona - wyjazdy integracyjne za granicę, prezenty pod choinkę dla dzieciaków i jeszcze wiele innych.

oferta pracy 2014-12-18 11:03:20
Aktualnie trwa rekrutacja na asystenta brokera do Biura Współpracy z Zagranicą. Wymagania podstawowe to angielski poziom C1, niemiecki będzie dodatkowym atutem.
... 2014-12-23 11:47:50
Mi się marzy praca w Mentorze :) wiele słyszałam złego od konkurencji, ale też wiele dobrego... Mam nadzieję, że ktoś kiedyś spojrzy na moje CV
kate 2015-01-04 22:34:37
Prawda jest taka, że liczą się tu znajomości i nikt mi nie powie, że ta opinia jest wyssana z palca. Atmosfera - zależy w jakim biurze. Socjal? Wycieczki - jeżeli wyjazdy ktoś uważa za socjal to jest to żart - wiele firma organizuje takie wyjazdy, Mentor niczym się w tej materii nie wyróżnia. Obiektywnie muszę jednak potwierdzić, że w tej firmie liczą się znajomości i różnego typu układy. To że dobrze pracujesz i wywiązujesz się ze swoich obowiązków nie oznacza, że nie zostaniesz zwolniony - gdyż ktoś ma układy i znajomości z miłą chęcią może cię zastąpić.
1
Misiu 2015-01-05 19:21:21
Zuza powiedz szczerze, przez kogo tam zalatwilas sobie prace :)
1
A. 2015-01-15 10:27:47
Czy ktoś wie jak można dostać pracę w Mentorze, czy kogoś teraz potrzebują. Chętnie się zaprezentuję.
pracownik 2015-05-01 15:48:32
W mojej ocenie negatywne komentarze o Mentorze pochodzą (zapewne) od osób, które:
a) nie dostały się do pracy w Mentorze (trudno zatrudnić wszystkich a wierzcie mi, że osób z minimalnymi kompetencjami lub chociażby "śladową ilością" ambicji "ze świeczką szukać" - na jakiej podstawie dać pracę: "na piękne oczy". Sorry - nie ten adres),
b) zostały zwolnione/nie przedłużono z nimi umowy ze względów (np.) jak wyżej.

Do Mentora dostałem się z zewnątrz - bez jakichkolwiek znajomości - firma ogłosiła rekrutację, złożyłem CV, list motywacyjny i zostałem zaproszony na rozmowę. Wcześniej nie znałem nawet żadnego z pracowników tej firmy. I co? I pracuję już kilka dobrych lat i jestem MEGA zadowolony. Takich pracodawców (podobnie jak pracowników - o czym pisałem powyżej) - ze świecą szukać. Atmosfera w firmie jest super - w niczym (podkreślę: w NICZYM) nie przypomina korporacji. Wielką wartością Mentora są LUDZIE - od szeregowego pracownika, po zarząd firmy. Firma ma naprawdę wielkie szczęście do ludzi, którzy naprawdę CHCĄ a nie MUSZĄ tu pracować.
Jeśli chodzi o osoby, które aplikują do Mentora - nikt nikomu nie płaci za NIC i za siedzenie za biurkiem. W Mentorze nie jest inaczej. Nie ma jednak "wyścigu szczurów" ale Twoja egzystencja w firmie jest oczywiście zależna od Twoich wyników, choć nie każde stanowisko jest "przeliczalne na pieniądze". Często decydują również inne względy - jeśli jesteście AMBITNI, przebojowi, kontaktowi, macie CIEKAWE pomysły, potraficie wykazać się INNOWACYJNOŚCIĄ - to Mentor na 100% to doceni. Życzę więc powodzenia i jeśli chcecie pracować w naprawdę ŚWIETNEJ firmie - próbujcie!
1
... 2015-06-17 10:19:24
Czy CV przesyłane na adres podany na stronie są przeglądane?
Pracownik 2015-08-31 15:36:35
Pracuję w Mentor S.A. już kilka lat. Opinie które tu czytam są moim zdaniem przesadzone i zbytnio generalizujące. Co do znajomości - jest tak jak wszędzie, ale nie ma co się dziwić bo każdy pracodawca chce zatrudniać znane mu osoby (tym bardziej gdy mówimy o firmie prywatnej). Moim zdaniem nie można z tego robić zarzutu dyskwalifikującego firmę. Ja polecam pracę w Mentor S.A. ale prawda jest taka, że atmosfera pracy zależy od tego do którego biura się trafi. U mnie jest bardzo dobrze pod tym względem. Niestety są też biura w których już nie jest tak miło, bo dyrekcja traktuje pracowników w sposób delikatnie mówiąc niewłaściwy i wykorzystuje ich do załatwiania prywatnych spraw w godzinach pracy (każdy o tym wie a nikt z tym nic nie robi) - to jest moim zdaniem jedyny duży minus dla Mentora.
2
Aneta 2015-08-31 21:59:24
Proszę o informaję czy obecnie prowadzona jest w Mentorze rekrutacja na stanowisko brokera lub specjalisty ds. likwidacji szkód? Czy są jakieś braki kadrowa?
ona 2015-11-30 15:07:56
firma dziad brak kompetencji co niektórym pracownikom po raz drugi się o tym przekonałam dlatego się nie dziwie ,ze tak dobrze płacą pracownikom bo mają z czego....
Pracownik 2016-03-16 15:53:24
Mam prośbę - nie mylcie firmy Mentor S.A., która jest BROKEREM UBEZPIECZENIOWYM z firmą o identycznej/podobnej nazwie, która poszukuje fryzjerów, opiekunów do dzieci itp. itd. Ten wątek od początku był o MENTOR S.A. - BROKER UBEZPIECZENIOWY.
Pracownik 2016-04-14 08:39:24
Do @borek - agentów pewnie nie szukają ale jeśli jesteś brokerem (posiadasz uprawnienia) nie zaszkodzi, jeśli wyślesz aplikację.
kink 2016-05-09 08:56:31
ale brokerów teraz nie szukają obecnie z tego co się orientuję, bardziej potrzebni są ludzie na takie stanowiska jak Software Development Engineer
Zostaw swoją opinię o Mentor S.A. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mentor S.A.