brak logo

Jorg

Wodzisław Śląski

Opinie o Jorg

Anonimek 2010-06-09 11:21:26
Praca jest ok, nie jest ciężko.Jedynie szybsze tempo trzeba sobie wyrobić przed sezonem kiedy zamówienie jest duże. Jednak świat to widział śniadania jeść na hali na której się pracuje, praca na 2 zmiany niby po 8 godzin a pracuje sie po 10 i 12 godzin jednak nie zawsze. Soboty tak samo pracuje sie na zmany. Dużo ludzi pracuje bez zatrudnienia nawet ponad rok. o Umowie można pomarzyć jedynie z urzedu osoby dostaną umowe chociaz do końca to i tak nie wiadomo jak to jest, jedni pracują bez umowy bez ubezpieczenia, umowę dostaną na kilka miesięcy albo na miesiąc i koniec i potem znowu pracują na "czarno" Szatnia taka mała że pracowniki nie mogą sie pomieścić, jest kilka szafek, a reszta ubrań wisi albo leży na wieszakach czy podłogach. Pracuje już tam pare lat ale nie polecam tej pracy jeśli zależy komuś na umowie.
gosc 2010-07-12 09:42:32
Nie placa na czas i maja ludzi za nic.Prywaciarze [usunięte przez moderatora]
anonim 2010-07-21 10:16:07
Tak to jest szczera prawda. Jak to jest możliwe, że ta firma funkcjonuje na rynku pono� 20 lat. Czy PIP o niej zapomnia�?
Anonim 2010-07-21 17:45:58
po pierwsze właściciele nie dbają w ogóle o pracowników, mają do nich zero szacunku, wypłaty są wypłacane grubo po czasie, bardzo często trzeba się o nie upominać, 1 toaleta na przeszło 20 ludzi na jednej zmianie!
inny 2010-07-22 13:17:23
czy wlasciciel nie zna przepisow BHP, Kodeksu Pracy? dlaczego ludzie pracuja bez umow? dlaczego nie otrzymuja w terimnie wyplaty? jak wyglada obsluga wozka? itp. itd.
FF 2010-07-22 20:16:44
Ja rowniez popieram powyzsze wypowiedzi. Ta firma to totalne dno. Zadnych przepisow, zero szacunku do ludzkiej pracy. Ludzie prosza sie kilkakrotnie o wyplate tego co im sie nalezy! a szefowa jeszcze ma czelnosc powiedziec, ze trzeba odczekac swoje zanim dostanie sie wyplate! A z naszej pracy tak dobrze zyje! Stawka godzinowa jest strasznie niska, wynosi 5.5zl. Na normalnej produkcji placa dwukrotnie tyle! Pracuje sie 6 dni w tygodniu, kazda sobote. Nie polecam tej roboty. Licze, ze odwiedzi ta firme inspekcja pracy, bo na pewno znalazlaby wiele ciekawych rzeczy. Szkoda czasu, nerwow i zdrowia!
anonim 2010-07-22 21:07:55
FF - 2010-07-22 20:16:44

Ja rowniez popieram powyzsze wypowiedzi. Ta firma to totalne dno. Zadnych przepisow, zero szacunku do ludzkiej pracy. Ludzie prosza sie kilkakrotnie o wyplate tego co im sie nalezy! a szefowa jeszcze ma czelnosc powiedziec, ze trzeba odczekac swoje zanim dostanie sie wyplate! A z naszej pracy tak dobrze zyje! Stawka godzinowa jest strasznie niska, wynosi 5.5zl. Na normalnej produkcji placa dwukrotnie tyle! Pracuje sie 6 dni w tygodniu, kazda sobote. Nie polecam tej roboty. Licze, ze odwiedzi ta firme inspekcja pracy, bo na pewno znalazlaby wiele ciekawych rzeczy. Szkoda czasu, nerwow i zdrowia!

Nie no ludzie nie mozecie tak psioczyc na swoich chlebodawcow dzieki ktorym zarabiacie pieniazki na zycie. Hehe oczywisciwe to byl zarcik. W pelni sie z wami zgadzam. moja zona pracuje w szacownej firmie juz pare lat. Dokladnie to o pare lat za duzo, ale to ona sie upiera ze to pieniazki sa i ze zawsze to jakas praca. Zawsze o te wspaniala i cudowna prace byley klotnie . To co tu przeczytalem to juz slyszalem od mojej malzonki . Ludzie sa traktowani jako sila robocza bo inazcej nie mozna tego nazwac. Nie wspominajac o regularnych wyplatach z 2-3 tyg opoznieniem albo i dluzej. Zaplacze socjalne rowne zeru. No i najlepsze prawie zapomnialem praca na czarno albo umowy na kilka miesiecy i gdzie tu szukac emerytury. Dosc biadolenia wazne ze firmie JORK dobrze sie wiedzie . Wielki szacun dla osoby ktora pierwsza napisala o tym wynioslym wydazeniu mianowicie o prawdzie jaka jest w wyzej wymienionym zakladzie .POzdreawiam i czekam na dalsze komentarze.
2
jozin z bazin 2010-07-22 21:10:14
ot i cala prawda nic dodac nic ujac
1
Robolek 2010-07-22 21:31:19
I taką robotę w takim dennym zakładzie oferuje urząd pracy. Żenada, naprawde. Ciekawe czy urzedniczki wiedza, ze pracuje sie tutaj na czarno?? Dla mnie to jest szok, że ta firma jest juz na rynku tyle lat i tak nagminnie lamane sa WSZYSTKIE MOZLIWE PRZEPISY. Nikt tego nie kontroluje czy szefostwo regularnie oplaca wszystkie mozliwe instytucje do spraw kontroli?? Jak byscie zobaczyli ta cuchnaca szatnie to byscie padli chyba. A na hali nie jest lepiej w upaly. Zero wentylacji i ukrop jak w piekle. Jemy na hali jak jakies mongoly. Tragedia.A jak sie czajnik zepsul to pracownicy musieli sie na nowy zlozyc. Pracownicy musza sami sprzatac toalete i szatnie oraz hale i podworko. Dziwie sie ze jeszcze nie musza myc auta szefostwu. Sprzataja im tez w domu a nawet prasuja ubrania. NIEWOLNICTWO W XXI WIEKU!! Niech to ktos skontroluje wreszcie!!Zapraszamy SANEPID I PIP oraz UP!!
2
oburzony 2010-07-29 08:13:36
Tak, tak pilnuj sie szefowo, bo nie znasz dnia ani godziny. Ludzi trzeba szanować, bo to dzięki ich pracy Wam żyje się dostatnio. Za uczciwą pracę należy się godziwe wynagrodzenie wypłacone w terminie a nie jałmużna wypłacana wtedy kiedy szefowa uważa. Ci ludzie też mają rodziny i muszą opłacic rachunki i kupic zywnosc, odziez. Troche przyzwoitosci i szacunku do pracownikow nie zaszkodzi. Czlowiek godnie traktowany potrafi pracowac lepiej i wydajniej.
anonim 2010-07-29 18:29:13
W pelni popieram. Czasy niewolnictwa chyba juz minely co nie??Chyba ze tutaj czas sie zatrzymal??hehe
wypraska 2010-08-01 10:06:02
nie narzekajcie tak bo szefostwo zafundowalo nam nowa lawke i stol na ktorej mamy spedzac przerwe :-) aha i mamy pare nowych szafek w szatni:-) moze i wyplata bedzie na czas kto wie... :-)
ja to wiem 2010-08-04 17:56:48
Slyszalem ze inspekcja pracy juz sie tam wybiera do was i dobrze bo firma ktora tak funkcjonuje juz dawno powinna zostac zamknieta a jej wlasiciele powinni poniesc surowe kary.Juz niedlugo tak sie stanie.
anonim 2010-08-09 19:19:34
dajcie juz spokój , ciekawe co zrobicie jak wpadnie PIP? sami sie godzicie na takie warunki pracujac tu.....umicie tylko anonimowo pisac i oczerniać szefostwo , zreszta robicie to kazdego dnia plotkujac na temat każdego pracownika JORGU!!! SZEFOWA nie jest wcale taka zła , fakt warunki nie sa superowe , ale dlaczego sami nie pojdziecie i nie powiecie tego szefostwu w oczy?fakt , ze nie ma tego czy tamtego no i te wypłaty z duzym opóżnieniem ale w koncu nikt nie jest tu przywiazany i nie musi pracować;)pozdrawiam
luzik 2010-08-09 20:09:51
Ja uwazam ze kazdy ma prawo pisiac a tym bardziej prawde, bo wszystko to jest prawda. Mamy wolnosc slowa w koncu.Nikt tutaj nie napisal klamstw a ludzie ktorzy wybieraja sie do tej pracy moga poczytac sobie jak tam jest i podjac sami decyzje gdzie chca pracowac. Takie strony jak ta sa bardzo przydatne gdy ktos szuka pracy i chce poznac warunki jakie sa w danym zakladzie, aha jeszcze jedno ludzie pracuja w tej firmie bo nie ma za duzego wyboru z praca wlasciwie to w ogole jej nie ma w naszym rejonie a z czegos trzeba zyc. narka.
2
obcy 2010-08-26 10:18:57
Co taka cisza na tej stronie? Ludzie podejmują pracę w tej firmie i godzą się na takie warunki pracy, bo zarabiają na życie. To do szefostwa należy stworzenie odpowiednich warunków pracy zgodnych z obowiązującymi przepisami, które w tej firmie w większości nie są przestrzegane i nagminnie łamane.Organizacja pracy też jest beznadziejna. Wszyscy donoszą szefowej, bo ona to lubi. Taka porządna kontrola wiele by zmieniła.
Były pracownik 2010-09-05 07:39:27
Witam pracowałem w JORGU na sam poczatek miałem 4 zl na godzine a charowałem jak woł po 10 godzin dziennie a przerwa była tylko 15 minut na caly dzień, a jak juz sie siedziało dłużej o dwie minuty to juz dym był szefowa darla sie na nas. a o wypłate to sie musiało prosić i o to też były pretensje. Tylko orać pracownikami potrafili jak niewolnikami.Nie polecam nikomu tej pracy.Jedyny szacunek dla szefa który był ok.
znicz bez knota 2010-09-05 17:26:02
To wracaj teraz bo sie w firmie zmienia na plus ahaha daja umowy na caly miesiac ahaha a do tego sa szkolenia bhp chyba ktos sie tu wystraszyl kontroli haha
klient 2010-12-04 17:32:07
Moze by tak ktos odsniezyl wjazd do firmy oraz parking? Jestem klientem i wjazd oraz wyjazd byl dla mnie koszmarem. Nie bylo tez gdzie zaparkowac.
obserwator 2010-12-16 10:21:28
Droga Szefowo! Czy potrafi Pani nie korzystać z wychodku przez 8 - 10 godz. Bo taką wytrzymałość muszą posiadać pracownicy Pani firmy. Ubikacja w firmie jest nieczynna już kilka dni. Awarie się zdarzają. Może należałoby na ten czas udostępnić inną toaletę. Wiem,że Pani rozwiąże ten problem .
anonim 2011-05-02 16:54:23
szkoda gadac nowy rok znowu to samo nic sie nie zmieniło, chamstwo, ciasne szatnie, proszenie sie o wypłate!!!!dokładnie niewolnictwo xx1 wieku hahah nic tylo pozostaje nam szukanie innej pracy;)pozdro
gal anonim 2011-05-08 10:43:05
teraz mają swoją myjnie :) więc auta nie trzeba im myć
a tak na serio jest źle ale pociesze ludzi tam pracujących są gorsze firmy i gorsze szefostwo tu chociaż szefowa nie odnosi się wulgarnie do pracowników jak w innych firmach ale ta praca na czarno i proszenie się o swoje pieniądze to rzeczywiście prawda.... ale jak się jest konsekwentnym to można dojść z nią do porozumienia choćby takiego małego ale zawsze...
kolejny gall anonimus:) 2011-05-08 14:39:04
Ja pracuje tu juz jakis czas i uwazam ze gdyby pensje byly godziwe a nie minimalna krajowa i wyplacane na czas to i praca by lepiej szla. Ludzie ktorzy tu pracuja sa dobra ekipa, sa pracowici, staraja sie, widze to, a nikt tego nie docenia. A premie czy inne podobne rzeczy motywuja do lepszej, efektywniejszej pracy. Jorg moglby miec super ekipe stalych pracownikow, ale trzeba ich najpierw zmotywowac i czyms zatrzymac w tej pracy.
anonim 2011-05-10 16:42:31
witam ;)widze i mysle , ze i tak tu nic sie nie zmieni, dorabiaja sie tylko szefostwo na naszej ciezkiej niezapłaconej pracy.....wielka szefowa i jej synalek, tylo szef jest w porzadku;)te wieczne proszenie sie o kase i przyjmowanie ludzi na czarno albo z umowa na miesiac PARODIA!!!!!!mam nadzieje , ze kiedys odpowiedza za to !! ze ktos madry doniesie na nich i zrobi z nimi PORZADEK!!!!POZDRO
leń 2011-07-29 12:09:43
juz jest 3 kierownikow :D
alibam 2011-10-24 13:21:12
i jak tam ludziki w szczycie sezonu?
Wypłaty uniesiecie czy znowu pójdziecie bez? - co jest na porządku dziennym w tej firemce ;)
dori 2012-07-09 18:21:06
Podobna sytuacja jest na tartaku Czyżowice, odradzam pracę w tym przedsiębiorstwie.
anonim 2014-02-10 18:09:10
Teraz całą produkcję przejęła nowa firma, widać zmiany na lepsze. Poczekam z opinią jakiś czas, ale zapowiada się dużo lepsza robota w nowej firmie
ciekawy 2014-05-03 08:04:09
Jak teraz wygląda organizacja pracy w firmie??? Czy się jednak coś zmieniło po zmianach??? Czy są przyjęcia do pracy???
bax 2014-05-26 23:57:52
jorg to kompletny bankrut
zaś wróciła stara ekipa od rządzenia i już widać tego efekty
KATASTROFA !
1
mad 2015-02-05 16:01:28
uwazam ze jezeli zatrudniaja na umowe o prace to nie mogą zwolnic na macierzyńskim tak jest zapisane w kodeksie pracy ale juz na zlecenie to mogą wiec ciezko jest z tymi umowami smieciowymi jak co poniketórzy mówią ale idealnego rozwiązania to chyba nie ma zawsze pracodawca cos tam kombinuje jak to w firmach ....
niewolnic 2015-03-29 22:04:43
Witajcie w 2914 moze zapowiadalo sie swietnie nowe szefostwo lepsza placa ale coz wszystko co dobre szybko sie skonczylo partnerzy odeszli stare dzieje powrocily a co najgorsze w szeregi kierownicze wszedl mlody sklad tej rodzinnej firmy ogolny balagan, brak jakiej kolwiek organizacji pracy, bezterminowe wyplaty straszenie pracownikow pozbawieniem pracy i niewolnictwo teraz juz nie 10 godzinne ale idluzej i nieradze sie buntowac bo szefowa wychodowal sobie swoje wlasne klony ktore donosza upokarzaja wrzeszcza jak szalone jedna tak zwana majstrowa starsza samotna wdowka juz przebija z upakarzaniem i donosami nawet szfowa tej firmy lepiej cierpiec glod a trzymac sie od tej firmy jak najdalej
były pracownik 2015-04-27 11:07:55
niewolnic - co to za nowe szefostwo, lepsze płace, napisz coś więcej
wiesiek 2015-06-18 09:31:09
glupie zdanie,nikt nie musi tam pracowac ,ja mysle ze ten zaklad powinien pip rozwiazac a wielka pania szefowa wyslac do pracy za 5,50 nie by przemyslala pewne fakty,czytajac to postaram sie bardzo zeby ta pania szefowa nawiedzil pip,zus, i yrzad skarbowy ,obiecuje to a obietnic dotrzymuje ,moze tez zglosi sie do pani lokalna gazeta i pani sobie z przyjemnoscia porozmawia o nekaniu pracownikow i wielkich z opoznieniem wyplat, a pani wdowa ktora donosi musi byc osoba bez szacunku dla siebie ,kapus to obrzydliwa sprawa
@ 2015-06-18 16:01:35
popieram, popieram,ktos moglby sie zajac wreszcie ta firma!!!
robol 2016-02-24 10:53:21
bzdury, ta firma to dramat
1
robol 2016-02-28 12:29:32
doradzam jedno, trzymaj się od nich z daleka - jak najdalej!
x 2016-03-05 17:12:21
spytej sie kogos kto tam robi, to bydzie wszystko jasne, szefy majom ludzi za bydlo, wyplaty czasami po pol roku placom, o prymi to mozesz zapomniec, caly czas na dlugach lecom, co chwila komorniki sie po placu kryncom
laiak 2016-05-11 23:05:28
jak to nie mają, przecież od zawsze mają tylko, był ostatnio wyraźny komunikat, ze jest w przebudowie.. poza tym nie ma od nich ofert w internecie
Zostaw swoją opinię o Jorg - Wodzisław Śląski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jorg