logo Starter24 Sp. z o.o.

Starter24 Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Starter24 Sp. z o.o.

D. 2016-05-26 21:51:53
Praca jak do tej pory była ok szczególnie na CMF ( prestiżowa dział Startera) mimo przerostu formy nad treścia koordynatora i pożal się BOŻE trenerki niejakiej Katrzyny S. do przeżycia bo pracowało się od 8-16 ale przy nowym kontrakcie będą i nocki podobno ma być za to dodatkowa kasa ale to jeszcze nie oficjalnie potwierdzone, Info wyszło od nowej koodynatorki czyli spawa praktycznie pewna. Grunt że dają umowę o pracę i płacą ZUS. A co do nowej kierowniczki to jest OK ( i tak nic nie ma do powiedzenia robi swoje ) a Szare Eminencje dalej robią co chcą !!! Warto się zakręcić przy nowej rekrutacji mają zatrudnić około 8 osób na wyżej wspomniany kontakt Hestii i mają dawać dodatkową kasę za pracę po godzinach pod warunkiem zachowania dyskrecji żeby starzy pracownicy sie nie dowiedzieli !!!
5
mitk 2016-05-30 19:06:40
nie rozumiesz prostackiego języka - a piszesz jak prostak, tym gorzej dla ciebie, że nie rozumiesz co sam piszesz

po niemiecku chcesz rozmawiać? a to coś zmieni? przestaniesz być prostakiem? nie sądzę :P

o moją wypłatę to się nie martw - chciałbyś taką :D i to nawet nie w starterze
była pracownica 2016-06-06 10:56:50
Pracowałam kilka lat. Omijajcie z daleka, chyba, że nie macie innego wyjścia.
2
Marc 2016-06-27 00:49:44
Ne wyżywaj się na mnie, za to że nie znasz języków obcych. To nie moja wina.

Nie chce mieć Twojej pensji, jest za niska dla mnie ;-)
awaria na drodze 2016-07-13 23:19:28
Zapraszamy do Startera!
Jeśli chcecie pracować za psie pieniądze to rozgość się!
Jest darmowy prysznic gdy na centrum zgłoszeniowym kapie woda z klimatyzacji prosto na nasze biurka.
W tym świetnie zaprojektowanym biurze pomyślano o wszystkim, podobno architekt po znajomości.
Drzwi od balkonów otwierają się tylko trochę żeby ktoś nie pomyślał aby uciec ze Starter-Birkenau bez zamknięcia wszystkich spraw.
Po roku użytkowania biuro już jest za małe ale kto by się tym przejmował, przecież jest nowoczesne, zgodne z feng-shui prezesa.
Podstawowym kolorem jest biały. Szkoda że nie wymyślili białych ekranów z białą czcionką, pewnie by takie musiały być.
Wtedy wreszcie zdobylibyśmy jakiś porządny kontrakt, ....gdyby nasi klienci to widzieli, oniemieliby z zachwytu.
Za to zarobki w umowie zapisane są białym atramentem, dlatego brakuje kilku cyfr.

Firma docenia także pracowników, zwłaszcza tych doświadczonych którzy pracują wiele lat, dając im stanowiska zwykłego konsultanta.

Jeśli chcesz się rozwijać, zdobywać nowe umiejętności, poznawać świetnych ludzi, być zadowolonym z życia …to w żadnym wypadku tu nie przychodź.
13
syku 2016-07-15 20:24:56
oj dobra a gdzie w Polsce sie obrze zarabia jesli nasi rodzice nie byli komuchami nie maja znajomosci to zarabiamy i bedziemy zarabiac grosze bez plecow nie ma szans na dobra prace, wkurza mnie chodzenie na rozmowy kwalifikacyjne robienie z siebie blazna za 1700 na reke nie narzekajcie na starter firma slaba tak samo jak wiekszosc w polszy, juz w tylu miejscach pracowalem ze mam dosyc co firma to to samo g0wn0 licza sie tylko znajomosci bez tego cale zycie bedziemy w g0wnie w necie na np pracuj.pl ogloszenia o prace wszystko super, pieknie apozniej i tak z bolem idzie sie do roboty. Jestem wesolym i pogodnym czlowiekiem ale serio gdybym mial wybierac wolalbym sie nie urodzic przynajmiej nie w polsce czy innych krajach gdzie spoleczenstwo wegetuje
1
Zniesmaczony Klient 2016-08-03 15:45:46
Witam. Chciałbym się z państwem podzielić moją refleksją. Kiedyś dzwoniłem jako klient z racji iż popsuły się dwa auta różnych marek dodzwoniłem się na infolinie jedną... po chwili drugą... wiecie co? Odebrała ta sama pani, ale udawała że ma inny głos i nigdy w życiu ze mną nie rozmawiała... Widać starter w Pyrkowie obsługuje wszystkie marki aut świata... jeden wielki skryty moloch aby tylko klienci się nie zorientowali, ja nie mam pretensji do pracowników po tym co tu wyczytałem współczuje Wam serdecznie i powiem więcej będę gorąco namawiał wszystkich aby NIE korzystać z waszych usług, wam od tego nie ubędzie bo zarobki macie skandaliczne a ta firma i prezesostwo niech się opamięta i zacznie szanować pracowników, może gdy tabelki i wykresiki lawinowo poszybują w dół zmienią Polską mentalność prywaciarza. Trafiłem tu bo strona jest na tyle wypromowana że stoi lepiej od firmowej strony... Przypadek? To tylko potwierdza najobrzydliwsze przypuszczenia na temat starter24 assistance... na assistance panowie prezesowie trzeba sobie zapracować i zasłużyć to nie jest infolinia z garnkami. Skandal takie zarobki w XXI wieku. Pozdrawiam biednych szeregowych pracowników tyrających na luksus darmozjadów.
9
PRZYJACIEL 2016-08-06 07:51:16
jezeli ktos nie jest zadwolony z pracy to nikt nikogo na sile nie trzyma... Na pewno znajdzie sie ktos kto doceni wasze kompetencjie, a o los startera sie nie martwcie :)
2
Lol 2016-08-09 16:07:37
Premie raz do roku i max 40 % twojego miesięcznego wynagrodzenia. Powodzenia
ktosik 2016-08-09 23:35:52
Wywalili prawie pół miliona - wyplata za 3 lata wstecz, wiec byli tez dostali. za złamane doby pracownicze. A to wszystko dzięki zatrudnieniu fachowca zajmującego się HR - pani przyszła i zrobiła porządek. Koniec z marnie płatnymi godzinami i beznadziejnym zachwianym grafikiem.
2
Bang 2016-08-18 15:29:47
Od 1400 zł netto możesz zacząć - jak jesteś ogarnięty to w ciągu pół roku wynagrodzenie wzrośnie Ci do 2400 netto, oczywiście możesz dalej się rozwijać i dostawać jeszcze większe pułapy
1
lease 2016-08-18 19:47:47
ogarniety to czyli ja nie jestem ogarnieta bo po roku i tak dostaje minimum, siedze i nic nie robie....
TBO 2016-08-19 14:56:31
No własnie, ktos tam pracował z IT? Jakieś opinie?
okjui 2016-08-19 21:12:15
nikt Cie tu nie chce daruj sobie i nie zawraca glowy
misia 2016-08-20 09:58:08
praca w starter to porazka, tylko wyjatkowi nieudacziny zostaja tam na dluzej, bo nikt inny by ich nie zatrudnil... chyba ze pare pieter nizej w biedrze, atmosfera to dno dn, potwierdzam wczesniejsze negatywne opinie z wlasnego doswiadczenia :)
7
Ex Starter 2016-08-20 14:18:38
Zniesmaczony Klient > Bo ta Pani musiała się tak przedstawić inaczej nie dostałaby swojej premii miesięcznej, całe 30 zł.... (to nie żart)

4
ikimn 2016-08-22 21:23:04
tak i marnowac czas bo raczej super oferta to to nie jest dziekuje postoje
1
*** 2016-08-30 11:25:58
Rozmowa kwalifikacyjna poniżej poziomu. Ludzie na stanowiskach dyrektorskich naprawdę nic sobą nie reprezentują. Takie mam odczucia po spotkaniu z bodajże z niejaką "szczerbatą dyr HR". Żenada.
4
Xyz 2016-08-31 23:57:41
Fachowca??? Skoro tak nazywasz inspekcje pracy....
odradzam STARTERA 2016-09-02 21:15:17
Sami zdecydujcie czy warto pracować w firmę która okradła pracowników. Państwowa Inspekcja Pracy nałożyła na nich karę i każdy pracownik dostał po kilka tysięcy (ja 3.5 tys). Na tyle nas STARTER okradł!!!!!
4
skodaa 2016-09-12 17:25:09
co do meszczyzn to trzeba znac angielski i miec jakies doswiadczenie, a jesli chodzi o kobiety to trzeba byc brzydka i glupia,
432 2016-09-12 19:46:57
takie same jak w biedrze na kasie seio
3
Były pacjent firmy tfu starter 2016-09-21 16:01:46
Drodzy Państwo to jakieś jaja kolokwialnie ujmując, szukam informacji kontaktowych wyświetla mi się strona z opiniami o firmie starter jako pierwsza na liście wchodzę i zazwyczaj zamykam nieprawidłowe strony, ale ta zaciekawiła mnie jak żadna do tej pory. Zmieniłem zdanie i podejście do tej firmy jako klient. Po tym co tu się dowiedziałem nie chce mieć z tą firmą nic wspólnego lepiej na pomoc liczyć od rodziny niż przedłużać gwarancje mobilności. Nigdy więcej nie dorzucę się do firmy, która okrada pracowników. to jest skandal.
7
SzreDer 2016-09-26 23:40:44
bingo - minimalna krajowa + nocki w pracy + święta w pracy + weekendy w pracy+ brak benefitów + proszenie się o wyjście do kibla (pomijam kadrę zaszadzająca -celowo przez SZ), bo oni mają wypas...

5
Korwin 2016-09-28 22:15:58
Czy zarobki są takie ogromne we wszystkich dzialach czy tylko kieszonkowe placa konsultantom? Najnizsza krajowa jak na Poznan to jest jakis banał. Ci ludzie co tam pracują to muszą być na prawdę bogaci że wyżyją przynosząc do domu kieszonkowe. Zazdroszcze im że nie muszą chodzić do pracy i zarabiać tylko chodzą codziennie rozwijac chyba swoje hobby czy jak =D
6
Zeta 2016-10-03 09:28:04
Z tego co tu mozna wywniskowac z waszych opinii to ktos sobie urządzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i to w XXI wieku, jest to karygodne. Nie mam zamiaru korzystac z usług tej firmy, która trakruje was jak niewolnikow i przedłuzac jej okres wegetacji. Sama trochę się dziwie załodze ze tam siedzi, powinna uciekac stamtąd po pierwszym tygodniu, tym bardziej ze ma gdzie, bo poznan jest tak bogaty w oferty pracy.
2
Misia 2016-10-03 09:30:26
ale czy te negocjajce mają widelki w zakresie 1400/1500 zł
1
Biedron 2016-10-03 21:20:00
Jaka panuje atmosfera ogolnie ? widze ogloszenie na kierownika technicznego i mam na nia chrapke
maniek 2016-10-04 10:12:50
wypowiadam sie i jestem aktualnym pracownikiem; dajcie sobie spokoj, ja szukam innej pracy i uciekam
4
calka 2016-10-07 20:01:02
Po kilku miesiacach pseudo pracy jako mlodszy konsultant dziekuje nasr@m. Nawet nie chce sie rozpisywac co mi sie tam nie podoba bo za duzo tego jest, w skrucie nie bede tam dluzej pracowac bo, jest fatalna atmosfera, system ktory wyciska z Ciebie wszystkie soki, wyplata na poziomie kasjerki z zabki. Zapierd@l taki ze masz ochote wyjsc, a wez sie starter bujaj, Totalna porazka szkoda ze na rozmowie rekrutatycjnej nawijaja makaron na uszy, zmarnowane pare miesiecy na ''kariere'' w starterze. Chcialbym napisac ze mimo wszystko poznalem fajnych ludzi, ale sklamalbym....
5
v 2016-10-13 09:48:22
pozdrawiam bajkopisarzy twierdzących,że płacą minimalną xd

pracownik
2
niemarudź 2016-10-13 14:46:01
Firma płaci zdecydowanie więcej, i polecam Starter24!
1
wcale nie 2016-10-14 17:26:52
jasne to czemu nikt tam nie chce pracowac !! juz w desperacji braku konsutantow zaczynacie polecac prace w starterze, może ktoś naiwny sie skusi i po paru tygodniach wam podziękuje i ucieknie jak najdalej
4
Byla w ADAC 2016-10-15 11:52:05
Drogie HR Abteilung w STARTERZE,

Nie podszywajcie sie pod innych ludzi.
Jak sie to czyta to smiech ogarnia.
To wam nic nie da.
Trzeba szanowac pracownikow jesli sa.
Teraz juz troche pozno.
Klamliwymi wpisami naprawic wizerunek jest ciezko. Idziecie w zla stonę.

Na pewno jako wasza ex pracowniczka odradzam wszystkim i prace i zakup pakietow w Starterze.
Macie takie PR wsrod swoich bylych pracownikow ze szkoda gadac.

Wolabym pchac swoj samochod przez caly Poznan niz dac zarobic tym pseudom Januszom biznesu z menażmentu (pisownia celowa) w Starterze. Po konsultant i tak nic z tego nie ma, wiec nic nie traci.

W Poznaniu jest pełno pracy dla ludzi z niemieckim i platnej 2,3 czy 4 razy wiecej niż Staterze, w normalnych godzinach z dodatkami.

Nikogo normalnego do dzialu niemieckiego znalesc chyba nie mozecie, co?
Wasze desperackie wpisy mowia same za siebie.

Nie Polecam. Jestecie najgorszym pracodawca ktorego mialam.
Pensja beznadziejna, wasz HR jeszcze gorszy.
Wasz "Medenzment" wyleciałby w każdej zagranicznej korporacji w tydzień.
Typowa polska firemka.

Zasłużyliście na negatywne opinie. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

Teraz mozecie sobie dalej pisac sami ze soba, jak bardzo byli pracownicy klamia i jaka pensja wysoka i wogole jak dobrze, a to ze wszyscy spier........ to przypadek zupelny ;-)






10
@@@ 2016-10-16 18:56:06
Ja jestem obecnym pracownikiem Startera i potwierdzam nagatywne opinie. Nikt tam nie chce pracowac ja tez nie ale juz nie dlugo i moja noga w tej pseudo firmie nie stanie. Wiec serio ludzie lepiej nie dac sie zwiezc i nie marnowac czasu na starter.
6
Jeszcze...niestety w S. 2016-10-16 21:52:32
Ja jestem obecnym pracownikiem i ujmę to tak, robię dodatkowy kurs i uczę się języka i przed końcem roku 2016 znikam ze Startera i już się ciesze na ten moment ;-)

Negatywy ? Nic dodać nic ując, a opinia idzie w świat.

Widać które wpisy są z tzw. "Góry", niestety bardzo to widać. Konsultanci czytają i się śmieją....czasem przez łzy.

Nie chodzi nawet o kasę (potwierdzam jest żałosna, jako kieszonkowe ok, ale nic więcej).

Są firmy gdzie można zarobić lepiej ale i być traktowanym jak człowiek, a firma ma problem z jednym i z drugim. Dlatego warto się uczyć, kształcić, aby nie musieć tu pracować.

Jak o firmie świadczy fakt wypłaty wstecz pieniędzy po kontroli z Państwowej Inspekcji Pracy?
No jak?
A jak się czuje z tym kadra zarządzająca? A wspaniale. Nic się nie stało.
Żal mi WAS.....
7
Kocham Starter 2016-10-18 00:44:12
Nowi pracownicy przychodzą w nadziei, że dostali fajna pracę jednak szybko im sie oczy otwiwrajat ze zdumienia ze trafili w nieodpowiednie miejsca i z przyjemnością zegnaja sie ze starterem. Starsi stazem dziela sie na dwa typy pierwszy to ogarnieci spoko ludzie którzy odchodza jeden po drugim i została sie juz ich garstka hehe, a drugi typ starszych stazey to szare wredne i zakompleksione myszki które cieszą sie ze tyle osob sie zwalnia bo wtedy one "awansuja" w hierarchii. Pozwólcie że zacytuje przedmowce. "Żal mi WAS..."
6
Uwazajt 2016-10-19 17:00:35
Jezeli jako konsultant, to nie zawracaj sobie głowy ;)
2
dziobak 2016-11-15 11:53:37
jest szansa sprawiedliwie zaobic w tej firmie?
Nick 2016-11-19 20:28:46
A co to sie stalo ze wpisy kłamliwie polecające STARTERA zostały usunięte ;-)?
4
welma 2016-11-24 20:24:40
Dzial IT nawet się sypie. Kudlaty wkoncu sie odważył
6
BG 2016-11-25 09:18:13
Aż przerażenie człowieka ogarnia gdy czyta się te wszystkie opinie. Tutaj przecież nie ma ani jednego pozytywnego zdania na temat tej śmiesznej firemki. !!!!!!!!!! Jestem najszczęśliwsza, ze uwolniłam się od tego kołchozu. Z jednej strony jest ciśnienie na profesjonalną obsługę kienta a z drugiej przecież pracownik Startera nie myśli w ogóle jak dobrze pracować tylko myśli o tym jak przeżyć cały miesiąc – bo przecież za tak marne grosze ciężko wyżyć. Motywacja ZERO !!!!!!!!!!! Pracownik startera nawet nie myśli o rozwoju, bo takiego nawet tu nie ma, mimo ze od jakiegoś czasu zatrudnili tam niby jakiś coachów którzy maja szkolić i rozwijać pracownika. Ale przecież zwykły pracownik nawet nie odczul tak na prawde ich obecności i nie wiadomo kiedy odczuje i czy cokolwiek będzie nauczony. Powiem wam jedno – pracownik Startera myśli o jednym – jak bardzo nienawidzi tej firmy i jak bardzo jest upokorzony tą gównianą kasą która dostaje za tą harówę w piątek swiatek i niedziele. I teraz uwaga !!!!!!!!!, największy ABSURD swiata – firemka działa w 21 wieku, niby obsługuje konkrentny software potrzebny do pracy. A tu co??? Dzwoni klient i pracownikowi najzwyczajniej na swiecie komputer nie jest w stanie wykonywać prostych operacji bo ma tak mało RAMU czy cholera wie czego. Na moje oko wystarczy ze komp stary nie zmieniany od wielu lat. Ludzie !!!! Jak może tak prosperować korporacja która chce się nazywać nowoczesną, a tam nawet komputery się wieszają !!!!!!!!!!!!. I koło się zamyka: nic dla pracownika, włącznie z narzędziami do pracy, pracownik nic dla firmy. Bo nie wierzę ze znajdzie się tam chociażby jedna szczęśliwa osoba i zadowolona z pracy,
Jeszcze może jak jesteś studencikiem i mieszkasz na kupie to na jakieś marne jedzenie starczy. Ale jak masz większe ambicje to zapomnij. Najśmieszniejsze to jest to ze ten klient audi nawet nie wie, ze obsluguje go nie firma audi tylko jakiś przypadkowy studencina z łapanki. Kto bystrzejszy z klientów to może się pokapuje ze to jakas amatorka mówi do niego. Bo na firmę w większości łapią się przypadkowi. Nie ma tu nawet jakiegoś konkretnego przesiewu w rekrutacji. Bo przesiew robi się sam – mało kto chce pracować za taka kasę, to już jedno sito. Drugie podczas rekrutacji? To nie mogliby oni nawet znaleźć pracownika. To jest po prostu kpina, ale może po prostu wszystkim to odpowiada i nie analizują. A propo analizy, Jest tam taki dzial, nazywa się chyba Dzial Analiz. Pracują tam jacys chłopcy którzy caly dzień się chichrają i ogladaja jakies pierdoly na swoich kompach (oczywiście nie wieszających się). I na to tez pelna tolerancja w zestawieniu z całą watachą smiesznych nieprofesjonalchch pracowników.
No nic, zbliżają się swieta. Wszystkim pracownikom szczerze współczuje upokorzenia kiedy dostaną mikołaje z czekolady czekoladopodobnej tak jak w zeszłym roku. Gdzie tu jakakolwiek motywacja dla pracownika.??? Aktualnie dostaje 3 razy wieksza pensje. Ogarnia mnie smutek, gdy pomysle jak mogą czuc się ludzie Startera w swieta gdy trudno wlozyc cokolwiek do gara za tą marną kase. Jestes biedak, przychodzisz do starterea do roboty i każa ci jeszcze grac profesjonalista wobec klientów. Trzeba na prawdę mieć bardzo dużo sily żeby praowac w tak ciężkich warunkach i zgrywać kogos kim się nie jest. Dlatego tak duza jest tam rotacja. A czy nie lepiej po prostu zmienić strategie i jakos zainwestować w pracownika? W jego rozwój, poczucie przywiązania do firmy?
4
welma 2016-11-25 10:18:17
Brawo kudlaty
4
loczek996 2016-11-30 08:29:21
bezpodstawne hejty osob ktore sie nie nadawaly do pracy w s24. dla kogos kto ma checi i nie jest obrazony na caly swiat bo trzeba zaczac od poczatku a na dodatek cos w pracy robic na pewno dobra propozycja :)))
4
szczeki 2016-11-30 16:37:50
Całkiem godziwa płaca, atmosfera sympatyczna no i dużo możliwości rozwoju. Pracuje w starterze 3 lata i jestem zadowolona, inaczej bym podziękowała
4
Starter. Nie dziękuję 2016-12-01 16:10:02
I znowu mamy pokaz desperacji o czym świadczą trzy powyższe wpisy. Chyba nikt się nie da nabrać. Boicie się o stołki co i szukacie naiwnych do pracy. Czyli bez zmian pozdro :)
4
Starter. Nie dziękuję 2016-12-01 16:18:53
I co wam da to samozachwalanie? , nawet jeśli ktoś się da nabrać i się zatrudni to i tak się zwolni po kilku tygodniach.
5
Całka 2016-12-01 17:51:00
Szcz'ek'i, Elem'ek', Locz'ek'. Nawet po nickach można się domyślić że to sama osoba wszędzie "ek". Dodatkowo wszystkie trzy komentarze dodane tego samego dnia podobnej treści i trzy razy autor kliknąl like. No coment
3
nito 2016-12-02 09:42:01
I tak mu sie dziwie ze tyle lat tam siedzial. Glowna glowa IT i takie zarobki jak w tesco. Wkoncu się obudził
3
Milczec Klamcy 2016-12-04 01:44:48
hehe i znowu pisze "góra" sama ze sobą, postarajcie sie bardziej, bo widac ze to wy

Taaaa.........a moze napiszcie dlaczego dostaliscie karę i musieliscie placic wyrownianie dla pracowniów za lamanie doby pracowniczej !!!!!

Okradliscie ludzi i macie czelność klamac !

Po takiej kradzieży (tak, okradliscie ludzi) powinniscie trzymac buzie na kłótke i przepraszac i jeszcze raz przepraszac, a nie jeszcze bezczelnie pisac sami ze sobą

ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!
3
Zostaw swoją opinię o Starter24 Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Starter24 Sp. z o.o.