brak logo

Metrona Polska

Warszawa

Opinie o Metrona Polska

:)______ 2009-09-21 07:53:40
Firma Niemiecka wydawało by się ze dobrze zoorganizowana . Zero szkoleń , bałagan i to duży . Wszystkiego trzeba pilnować ,nawet jak się zrobi swoje to trzeba miec xero na wszystko bo jak zgubia dokumenty w innym dziale to oczywiście twoja wina. Kasa marna, nie ma co liczyć na podwyżki ewentualnie po okresice probnym jakies grosze ale to wszystko . Praca raczej na popołudnia . Jeżeli ktoś szuka pracy rozwojowej i z perspektywami to trzymać sie od tej firmy z daleka .
Jedyny plus to to że człowiek się nie narobi jak głupi .
Maniek 2010-12-28 16:37:07
Oj bałagan straszny, więcej ludzi chyba tam potrzeba do pracy.Magazyn tragiczny, a najgorsze, że kablarstwo i zastraszenie tam na porządku dziennym, da się wyczuć taki strach przed górą.
Zależy w jakim dziale pracujesz, bo niektórzy ciągle po godzinach zostają i to długo.....
yogi 2011-03-01 08:29:03
Człowiek który każe mówić do siebie per Prezes to (usunięte przez moderatora) do kwadratu, sknera, dusigrosz, prostak i (usunięte przez moderatora) Manager z niego nijaki, (usunięte przez moderatora) Dyrekcja działu sprzedaży- o tych ludziach można książkę napisać. Kable, donosiciele i obrabiacze (usunięte przez moderatora) Firma od której należy trzymać się z dala, zero perspektyw rozwoju, zero możliwości awansu, zero podwyżek, premia raz na rok i to z łaską 500 zł brutto. Zarobki tragiczne. Firma zatrzymała się w roku 1998 i tak już tkwi jeśli chodzi o wynagrodzenia. Socjal praktycznie żaden, podobno są abonamenty w jednej z sieci klinik. To wszystko. Pomijam fakt jakim jest gówniany system zarządzania.
1
mr x. 2011-03-21 20:35:24
To zależy w jakim dziale chcesz pracować....
Jakiś plus.... pensja na czas :)
anonim 2011-03-23 14:57:30
mr x. - 2011-03-21 20:35:24

To zależy w jakim dziale chcesz pracować....
Jakiś plus.... pensja na czas :)

A w jakich działach warto tam pracować? czy w żadnym? widziałem że poszukują do pracy na różne stanowiska ...
byłam_tam 2011-04-18 06:51:37
atmosfera "rodzinna" :)))) wiecie jak to jest, "u cioci na imieninach" :)))) z rodziną tylko do zdjęcia można pozować ha ha! ludzie pracują za (usunięte przez administratora) zł, śmiech mnie ogarnia stronę mają nazwijmy to "mocno nieświeżą", dane nieaktualne, ogłoszenia rekrutacyjne wiszą już dobre 2 miesiące więc chyba o czymś to świadczy, niekoniecznie dobrze firma niby niemiecka jednak chyba tylko dlatego że szefuje tam taki(usunięte przez administratora)jednym słowem bardzo nieprzyjemny typ
luki_rr 2011-04-26 23:51:34
Czesc, ja aplikowalem na stanowisko Specjalisty ds controllingu, ogromne doswiadczenie,mgr, podyplomowka na sgh i kozminskim, biegle 2 jezyki, a kiedy zapytali o kase, oczywiscie powiedzialem ile. Wydaje mi sie ze duzo prawdy w tym co ludzie tutaj pisza. Placa malo a wymagania, uffff. Mialem okazje poznac zarowno calego tego szefa jak i moja niedoszla szefowa, i ani jedno ani drugie nie wywarli na mnie pozytywnego wrazenia(usunięte przez administratora) Oczywiscie grzecznie odmowilem. W chwili obecnej znalazlem zatrudnienie, 8 z przodu netto.
krokus 2011-05-18 23:06:46
wiem ze szefostwo jest(usunięte przez administratora), mam znajoma ktorej facet tam pracuje i ostatnio mi pokazala co tu sie pisze o firmie bo chcialem aplikowac, powiedziala zebym sobie darowal bo tam robia z ludzi roboty praujace za grosze
(usunięte przez administratora)
hufuck 2011-08-31 17:18:48
Ja się pytam szanowni koledzy i koleżanki, za czyją kasę huczasty i spółka, w sumie kilkanaście osób, jadą na mecz polska-niemcy na PGE Arena w Gdańsku? I to w lożach VIP-owskich?? Pytam się!
Podwyżek nie ma, premii nie ma, socjala nie ma, więc gdzie są nasze pieniądze? Właśnie tak są pożytkowane.
{-} 2011-09-27 16:41:40
Dzięki wszystkim za wpisy i informacje. Już wiem, że nie watro iść na rozmowę, którą miałem mieć za 2 dni.
janek 2013-07-23 08:14:55
To można chociaż odebrać sobie godziny w jakiś inny dziennie? Bo tak charytatywnie to nie mam ochoty pracować
aleksander 2013-09-30 17:29:24
No właśnie jak to jest z tymi godzinami? Pracownicy mogą sobie odebrać je w inny dzień? Bo za darmo to nie mam ochoty pracować
smalec 2013-12-03 11:13:32
Metrona to firma w której nie ma co liczyć na: premie, podwyżki, paczki świąteczne, fundusz socjalny, bony na święta, płatne nadgodziny i inne profity. Ewentualnie opieka w LUX MED, ale wersja podstawowa z gołą pensją, dużo niższą niż średnia krajowa. Pracowników traktuje się jak tanią siłę roboczą z Bangladeszu, na zebraniach można się dowiedzieć że pieniądze nie są narzędziem do motywacji pracowników i jednoczenie zostać poczęstowanym czekoladową kulką od Pana Dyrektora. Dział Marketingu zamiast przetargów, wygrywa najczęściej losowania w loterii Świątecznej podczas organizowanej co roku wigilii firmowej. (dodatkowy profit dla zwykłego pracownika). Po 10 latach pracy, dostaje się zegarek, taki subtelny sygnał że czas się pożegnać:-) Firma jest idealną przystanią dla studentów i osób w wieku przedemerytalnym. Atmosfera swego czasu była bardzo OK, ale za rządów obecnego prezesa kadra kierownicza doprowadziła do skłócenia szeregowych pracowników do tego stopnia, że można mówić o otwartej nienawiści międzyludzkiej. Powiedzenie że człowiek człowiekowi wilkiem ma tutaj idealne zastosowanie. Jeśli masz ambicje i chęć do pracy, ta firma Cię z tego wyleczy...A swego czasu prezes dostał nagrodę dla najlepszego pracodawcy...ciekawe dlaczego nikt nie porozmawiał z pracownikami na ten temat.

Ogólnie NIE POLECAM
3
andy 2014-03-24 19:33:55
@gonzo, to pewnie zależy na jakie stanowisko chcesz aplikowac do Metrona, ale pewnie co najmniej komunikatywny.
Marcin 2014-03-28 13:25:13
Odradzam komukolwiek pracę w firmie Metrona Polska, chyba, że ktoś lubi pracować u złodzieja. Tak, dokładnie firma Metrona okradła mnie w biały dzień. U mnie pracownicy firmy Metrona stłukli podczas odczytu kapilarę no i oczywiście to mnie firma Metrona podliczyła za cały okres grzewczy za "BRAK ODCZYTU"!!! Stawka +200% Legalna kradzież.
todd 2014-05-25 23:28:45
Widze, że sporo osób pisz eo usługach firmy Metrona, a może jednak ktoś wie, jak sie u nich pracuje?
japa 2014-05-26 22:06:21
Ja wiem jak się pracuje, ale nie powiem, bo firma wykupiła moderowanie tego wątku. Ten kto wpisywał i widzi poprawki w swoich opiniach, ten wie o czym piszę.
Ptyś 2014-06-16 08:37:39
Kiedyś był wielki szum w firmie, jak się zaczęły pojawiać niepochlebne komentarze w tym serwisie. Informatycy "mieli za zadanie" wyśledzić, kto ośmiela się pisać prawdę. Widać że znaleźli lepszy sposób, alternatywną prawdę.
Pytś 2014-06-24 10:07:41
(usunięte przez administratora) Kariery nie zrobisz, no chyba że jesteś szczupłą wysoką asystentką...pomocną np w opiece na dzieckiem pana prezesa, który to chętnie przychodzi z córką do pracy i potrafi przyprowadzić dziecko do konkretnego pracownika by się nim opiekował, zajmował i zabawiał, najczęściej przez cały dzień. Inny sposób to entuzjastyczna pomoc przy przeprowadzkach pana prezesa. Np wszyscy kierownicy i dyrektorzy brali czynny udział w tym przedsięwzięciu i pan magazynier, dyrektorzy i kierownicy nadal są dyrektorami i kierownikami, a pan magazynier już nie pracuje (brak entuzjazmu czy co?). Na plus są firmowe imprezy na których nie wylewający za kołnierz dział księgowości potrafi opowiedzieć co nie co o zawiłościach księgowych.
Idź aplikuj, na pewno będzie wesoło :-)
2
smalec 2014-06-25 10:00:54
Panie Jarku, co to znaczy "nisz"? :)
Pisząc z takimi bykami wcale się nie dziwię ze cieszy się Pan z pracy w Metronie za wdowi grosz jaki tam płacą.
Z partyjnym pozdrowieniem...
2
Jan Suzin 2014-07-04 11:25:20
Dla roboli raz w roku, w zimie. Zwykla knajpa na peryferiach miasta (okolice Piaseczna) zeby dyrektorstwo mialo blisko do domu. Zadnych rewelacji. Wazne-z dziewczynami z dzialu marketingu najlepiej nie rozmawiac a bron Boze nie tanczyc. Dyrektorstwo ma bardzo silne poczucie wlasnosci.
4
pysio 2014-11-24 22:59:48
O pracy ? Pan Prezes jest fajny poniewaz wiecej siedzi w domu w Niemczech niz w firmie w Polsce. Ciekawe czy firma matka mu za to placi.
1
szadi 2015-01-31 16:21:37
firma pecjalizuje się w w opomiarowaniu ciepła i wody w budynkach wielorodzinnych. Z tego co wiem to mają duże doświadcenie na rynku niemieckim a co za tym idzie starają się wszystko co mają najlepszego przełożyć na to co robią w Polsce. Chyba można być spokojnym o ich profesjonalizm i podejście do kleinta
dziwie się 2015-04-15 08:49:12
To dziwne, że kilka opinii zniknęło. Czy firma manipuluje wpisami ?
zyga 2015-05-30 18:38:48
Witam. Widziałem ogłoszenie na księgowego do Capital, czy warto składać tam papiery ? Prosze o info.
Kaloryfer 2015-06-25 08:58:24
Do polski są importowane rozwiązania które w Niemczech zostały wycofane z użytku i zalegają w magazynach. To śmietnik.
1
test 2015-10-05 22:41:35
akurat
epic 2016-05-13 21:05:11
owca, tak szczerze to próbowałem się czegoś dowiedzieć o firmie i możliwościach pracy u nich ale niestety nie ma na tyle wiarygodnych informacji aby się nimi z wami podzielić. Ale podobno potrzebują od czasu do czasu jakiegoś stażystę a nuż potem coś więcej się uda :D
4
Zostaw swoją opinię o Metrona Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrona Polska