brak logo

Kancelaria Prawna Korczyńska i Wspólnicy

Wrocław

Opinie o Kancelaria Prawna Korczyńska i Wspólnicy

a 2009-11-18 19:51:23
Na pewno nie jest to miejsce dla młodej, studiującej dziewczyny, która szuka dobrej ścieżki rozwoju zawodowego.

a. 2009-11-26 22:00:22
Studentom nie polecam w ogóle. Zniszczą cię.
gibon 2009-12-12 00:57:12
praca hamuje intelektualny rozwój pracowników....
ktos 2009-12-16 19:07:23
Ja takze nie polecam, niby mili ludzie, a co do czego w praktyce wychodzi inaczej!!!!!!!!!!!!!
pracownik 2009-12-16 21:47:08
Jedyne co można wynieść z tej "Kancelarii" to to, jakich pracodawców unikać, bo na pewno nie bagaż doświadczeń i pieniądze.
pracownik 2010-02-11 12:08:03
Praca w tej firmie to kpina, liczne zmiany warunk
obiektyw 2010-02-11 17:28:01
gdzie system motywacyjny?! nagrodą jest tylko możliwość pracy kolejnego miesiąca i słuchania kolejnych obietnic bez pokrycia, które i tak się za kilka dni zmienią.
ziom 2010-02-24 00:35:18
welcome to hell !!
zbulwersowana 2010-02-24 21:33:26
Niestety wszyscy, którzy dodali tu opinie o tym pracodawcy nie mijają się z prawdą. Zero szkoleń, pakiet socjalny - nigdy się nie dowiedziałam co to ;) Zarządzający firmą pieprzą głupoty o pakietach motywacyjnych i możliwościach jakie ta firma daje -> oczywiście to czysta fikcja i teoria.[usunięte przez administratora]
byly pracownik 2010-02-26 19:24:46
W swoim zyciu mialem pare radosnych chwil...jedna z nich byla chwila odejscia z tej, za przeproszeniem, kancelarii...
były 2010-03-02 21:21:25
A ja już tam nie pracuję i cieszę się, że w porę zorientowałem się, że to droga donikąd. Obecnie pracuję u konkurencji gdzie mam jasne warunki naliczania wynagrodzenia i jestem traktowany jak pracownik ( aż wstyd pisać ) a nie jak biurowy cieć.
xxx 2010-03-03 14:09:01
nie znam tam wszystkich ale mialam do czynienia z pania [usunięte przez administratora] celowo pisze z malej litery prosta kobieta nie bedaca na zadnym poziomie nie potrafiaca rozmawiac prostak i tyle
anonim 2010-03-07 16:42:20
Widac kto jest prostakiem. Skoro nie znasz wszystkich i nie znasz tej dziewczyny to [usunięte przez administratora] wiesz na temat kancelarii i pracy w niej.
Oskarzac to kazddy potrafi, popatrz na siebie debilu a pozniej oceniaj normalnych ludzi!
anonim 2010-03-31 09:54:29
porażka ta kancelaria bezczelność i tyle!!!
pracownik 2010-03-31 13:11:28
anonim - 2010-03-07 16:42:20

Widac kto jest prostakiem. Skoro nie znasz wszystkich i nie znasz tej dziewczyny to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesz na temat kancelarii i pracy w niej.
Oskarzac to kazddy potrafi, popatrz na siebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pozniej oceniaj normalnych ludzi!

Widac od razu kto odpowiada, pewnie jestes jako jeden z niewielu ktory [usunięte przez administratora]ciagnie kase z oka saurona
były pracownik 2010-07-19 13:09:08
Muszę przyznać, że jak tam pracowałam to jeżeli chodzi o wynagrodzenie, ZUS'y itp to nie było problemów (nie oszukiwali). Co prawda kasa nie była zbyt wielka, a o podwyżce można było pomarzyć ;0(((((( Pracowałam tam kilka lat i po tym czasie usłyszałam, że mieszczę się w widełkach i podwyżki nie dostanę ;0(((((
Ale szokują mnie Wasze wypowiedzi. Co prawda rozwinąć się tam nie dało. Jak się ugrzęzło to już na dobre. Może to się zmieniło przez te kilka lat, ale żeby aż tak strasznie to nie chce mi sie wierzyć.
Niestety wszyscy wiedzieli o wszystkich wszystko, a tak w pracy nie powinno być. Studenci zaczepiali się tam na chwilę i albo znajdywali lepszą robotę albo stamtąd uciekali. Ale ogólnie nie polecam firmy. Złe zarządzanie, układy i jeszcze raz układy na które nie ma rady ;0(((((. Kolesiostwo :0((((( Kicha!!!
Pozdrawiam
zwrotka 2010-11-19 18:53:00
Z początku bardzo mi się ta praca podobała, ale jak się okazało to [usunięte przez administratora]. Nikt nie jest o niczym poinformowany, nie masz jasno określonych obowiązków ( lub dowiadujesz się o nich po czasie ), atmosfera "wyścig szczurów" zabija motywację i chęć do pracy. Nie polecam...
on 2010-12-24 11:43:28
Windykacja terenowa to kpina w tej firmie odradzam
2
anonim 2011-01-02 16:30:26
on - 2010-12-24 11:43:28

Windykacja terenowa to kpina w tej firmie odradzam

witam, mozesz cos wiecej napisac, aktualnie poszukuja terenowych, zastanawiam sie ale po tylu negatywnych wypowiedziach raczej zrezygnuje pzdr
anonim 2011-02-25 17:28:26
wiesz coś więcej na temat terenu ?
anonim 2011-02-25 17:30:58
on - czy możesz zapodać coś na temat pracy w terenie ?
anonim 2011-03-01 05:48:31
Mam rozmowę na terenowego. Możecie powiedzieć coś na temat wynagrodzenia stałego i tego ewentualnie premiowanego. Jak wygląda z samochodami i tak ogólnie.
obserwator 2011-05-12 23:15:11
po pierwsze to jest kancelaria prawnicza tylko z nazwy, bo z prawem i kancelarią prawniczą nie ma nic wspólnego, równie dobrze mogą tam pracować osoby z wykształceniem zawodowym, bo do obdzwaniania całej Polski nie trzeba mieć żadnych kwalifikacji. Z prawem ta firma nie ma nic wspólnego. to nie jest miejsce dla żadnego prawnika z ambicjami, a przede wszystkim prawnika szanującego się i na poziomie. Ta firma to zwykła firma windykacyjna[usunięte przez administratora]zajmują się ściąganiem długów. wygląda to tak, że pracownicy piszą wezwania jednakowej treści do setek osób, przy tym wysyłają pisma tej samej treści do poszczególnej osoby nawet przez kilka lat, do tego dochodzi dzwonienie, pracownicy wydzwaniają do ludzi, żeby ich zmusić do zapłaty za niewiadomo co, i używają formułek; proszę podać mi swoje dane w celu weryfikacji, jak nie zapłacisz to cię zniszczymy itd itp, po którymś z tych licznych telefonów do danej osoby, wkurzy się i potraktuje ciebie jako parcownika i całą tę firmę jak zwykłe ścierwo i usłyszysz [usunięte przez administratora]buraku i inne epitety po adresem tej wielmożnej kancelarii. takich praktyk nie stosuje się w żadnych kancelariach, a przede wszytskim praktyk, gdzie wyprowadzeni z równowagi ludzie, którym zakłóca się spokój, sprzezywają cię, bo to świadczy o powadze firmy. także jeżeli pasjonuje cie praca idioty, to powodzenia
2
obserwator 2011-05-12 23:47:26
do tego wtłaczają swoim klientom - wierzycielom, że są super skuteczni itd itp., jeżeli oczywiście naprawdę dług istnieje. skuteczni nie są, bo większość ludzi ma gdzieś rozmawiać z osobami, które wydzwaniają do nich natrętnie i wysyłają prymitywne ostrzeżenia, ludzie traktują ich jak szmaty do podłogi, a wierzyciel wcale nic nie zyskuje oprócz wydanych dodatkowych pieniędzy. A jeśli uda im się to odzyskać w sądzie to do tego nie trzeba takich papraków bez klasy jak ta firma, lecz zrobi to sto razy lepiej pierwszy lepszy adwokat, który dodatkowo cie przyjmie z kulturą i klasą sprawę załatwi, a nadto umie się tak zachować, że dłużnik nawet bez sądu się moze zgodzi zwrócić i ugodę pomoże przemyślaną zawrzeć. Taka firma jak korczyńska i wspólnicy to firma która zabiją się o zwrot groszowych sparw np. po 50 zł, których ma wiele, dlatego działają jak prostaki, bo nikomu normalnemu wierzycielowi nie chciałoby się za 50 zł bawić w [usunięte przez administratora] z dłużnikiem.
anonim 2011-05-16 15:33:38
Praowałam w taj Kancelari 7 miesięcy i powiem szczerze że w dziale którym byłam ludzie są mało sympatyczni, do tego kierownik działu deleguje uprawnienia kierowania ludzmi,[usunięte przez administratora]co maja 20 lat i zero pojęcia o kierowaniu ludzmi, panoszy się i rozkazuje a tak naprawde jest takim samym pracownikiem co Ty tylko wyręcza kierowniczkę. Pracuje tam ok 200 ludzi, teraz pewnie z 150 i 80% to studenci. Jesli siedzisz cich, wykonujesz swoje obowiazki jest ok.
1
anonim 2011-05-22 22:18:26
Wszystko co jest tutaj napisane jest prawdą.
Tylko szkoda, że przyszli ewentualni pracownicy kancelarii nie wezmą sobie tego do serca, i zapewne pojda tam pracowac...
Polityka zwalniania ludzi z pracy tez jest godna uwagi.
Pracujac na umowe zlecenie dowiadujesz sie o swoim zwolnieniu tego samego dnia najczesciej 5 minut przed zakonczeniem dnia pracy .
żenada.
2
anonim 2011-05-29 11:08:16
Najważniejszym problemem tej firmy oprócz braku szkoleń jest brak właściwych ludzi na stanowiskach kierowniczych.. Jak np. 25 lub 26 letnia osoba może zarządzać grupą ludzi i prowadzić cały projekt bankowy. Jedynymi dobrze prosperującymi działami są call center i sekretariat. Czas zacząć zatrudniać osoby z większym doświadczeniem na tak poważne stanowiska. Zaoszczędzimy wtedy zbędnego chaosu.
1
anonim 2011-06-08 18:12:27
tak wlasnie jest w tej firmie,ze osoby które niepowinny byc na stanowiskach np zastępców kierownika sa tam tylko ze względu na stronniczosc kierownika .
anonim 2011-06-08 18:52:57
Zgadzam się w 100 % z poprzednimi wypowiedziami, że jest to tylko kancelaria prawna z nazwy. Nieodpowiedni ludzie na stanowiskach kierowniczych, często zdarza się tak, że kierownikiem zostaje osoba nie mająca kompletnie wiedzy o pracy w dziale, ponieważ przenoszą ją z innego działu- awansując(haa). Częste praktyki podpisywania dokumentów z datą wsteczną. Co prawda wypłaty były w terminie ale ze stawką to było kiepsko. Pracownicy traktowani bez szacunku i przedmiotowo, znam przypadki gdzie ludzie pracujący po kilka lat byli zwalniani z dnia na dzień, dosłownie 5 min przed zakończeniem pracy czyli o 15:55. Ludzie fałszywi, lubiący kapować kierownikom tylko po to aby się podlizać. Brak możliwości awansu, praca dla ludzi mało ambitnych. Ci co wypowiadają się pozytywnie o tej firmie raczej zagrzali sobie tam dobrze miejsce, i próbują takimi wypowiedziami ratować reputację kancelarii. Wcześniej czy później odpowiednie osoby dowiedzą się o [usunięte przez administratora]praktykach tej pseudo kancelarii. Nie mówię tutaj o traktowaniu pracowników ale o tym jak jest wykonywana praca dla klientów kancelarii czyli dla banków. Jest to najgorsza firma w jakiej do tej pory pracowałem. Nie polecam!!!!!!!
1
anonim 2011-06-21 17:22:38
Robią, z ludzi poprostu głupków proponując stanowisko Asystenta Prawnika na 1/8 etatu z najniższym wynagrodzeniem.
Nie wiem czy jest jakakolwiek taka kancelaria która pozwala sobie na takie praktyki!
anonim 2011-10-27 22:43:10
Nie ma jak \\\\\\\"konstruktywna\\\\\\\" krytyka po tygodniu lub maksymalnie miesiącu pracy.

Dziękuje Wam- wszystkim niezadowolonym, że już z nami nie pracujecie. Widocznie żadne z was nie było wystarczająco dobre. Napewno będziecie świetnymi adwokatami, radcami prawnymi i dacie sobie radę w każdej trudnej sytuacji zawodowej- zwłaszcza po tym jak poddaliście się na wstępie bo zadania stawiane przed wami były dla was zbyt trudne. Powodzenia
:) 2011-11-02 09:31:22
faktycznie, chylę czoła w uznaniu dla Waszych kompetencji. Domyślam się, że kiedy na pytanie o pracę odpowiadacie "jestem zatrudniona w kancelarii prawnej" znajomi i rodzina kiwają głową z uznaniem, nie wiedząc, że jest to zwykła obsługa biurowa, jaką może wykonywać każdy, ale dla niektórych z Was takie stanowisko to widocznie to szczyt ambicji. Cieszę się zatem niezmiernie, że się maksymalnie realizujecie i życzę powodzenia. A ludzie odchodzą dlatego, że poziom, który prezentuje część z Was jest zatrważający i nikt, kto się szanuje, nie pozwoli za takie pieniądze pomiatać się ludziom w tym samym wieku, których przewagą jest nie wiedza, a staż pracy. To przykre, jak niewiele niektórzy sobą reprezentują. Pozdrawiam :)
1
anonim 2012-03-05 23:13:01
(usunięte przez administratora) Po sposobie prowadzenia rozmów można wywnioskować, że są mało warci.
AAAA 2012-03-30 22:43:29
a jak jest z pracą w innych działach? np księgowość, informatyka? z tego co widzę negatywne opinie są tylko na temat działów zajmujących się ściąganiem wierzytelności?
xxxxxx 2012-04-01 01:03:53
(usunięte przez administratora)obudzcie sie w koncu!!!!!!!!!!!! traktuja prACOWNIKOW TRAGICZNIE! a przeciez to oni pozniej ida i puszczaja dalej opinie w obieg!!!!!!!!! naprawde chcecie tego?! to kancelaria ! w takim razie trzymajcie jakis poziom!!!!!!!
1
Tomek 2012-05-16 10:45:09
Dno,dno,dno. Nie polecam.
1
m. 2012-05-17 21:35:34
zinteresowany - 2012-04-14 12:35:17

xxxxxx - 2012-04-01 01:03:53

(usunięte przez administratora)obudzcie sie w koncu!!!!!!!!!!!! traktuja prACOWNIKOW TRAGICZNIE! a przeciez to oni pozniej ida i puszczaja dalej opinie w obieg!!!!!!!!! naprawde chcecie tego?! to kancelaria ! w takim razie trzymajcie jakis poziom!!!!!!!
a w czym te kierowniczki są tak tragiczne ?
nie polecam pracy tam,szczegolnie odradzam prace w egzekucji i wspolprace z jakze\\\\\\\\\\\\\\\"(usunięte przez administratora)
1
tobmoy 2012-07-04 12:54:31
O odezwał się ktoś z kancelarii BRAWO...
obcy 2012-07-07 08:49:38
praca jest wyborem. nikt nie każe ci tam pracować. nie pasuje ? zapraszam do innej firmy. narzekania to natura polaków
marta 2012-08-30 09:40:41
nie uważacie, ze to trochę śmieszne, że osoby związane z kancelarią na bieżąco monitorują to forum i prowadzą wieczne polemiki (w formie takiej, jak powyżej) z wypowiadającymi się? :) który pracodawca tak robi? chyba, że to nadgorliwi pracownicy z najniższych szczebli tak się łaszą.
niedoszły terenowy 2013-11-22 13:52:42
amatorzy, zarozumiala ekipa ignorantow. proponowali mi stanowisko terenowego : - nie dostali mi prawidlowej umowy, nie okreslili warunkow i stawek na ulamkową część etatu, nie zareagowali kompletnie na moje prośby o uwzględnienie w umowie wyłączenia zakazu wykonywania działalości konkurencyjnej, nie poinformowali o tym czy przewidują zwrot kosztów dojazdu na szkolenie do wrocka. i wiele innych przedziwnych rzeczy. stawki - badziewne. z firm, z ktorymi mialem okazję współpracować to najgorsze warunki, najwięcej babrania się w "papierologii" po wykonaniu zlecenia, najniższe stawki, najgorszy kontakt ( olewanie, nieodpowiadanie na zadane pytania ). nie polecam.
14
mimi 2013-11-25 14:46:17
W Sądzie też są kiepscy- Jak można dochodzić sądownie 5 groszy? Kpina na całej linii. To ich Sąd powinien obciążyć kosztami za "głupotę". Od takich prawników to jak najdalej.. i nigdy..
7
ciekawski 2013-12-05 11:27:55
pytanie za 100 punktów - czemu zmienili nazwę na vratislavia lex?
2
bo stara nazwa 2013-12-10 19:44:35
źle sie już kojarzy
4
pan bagietka chrup chrup 2015-01-28 17:16:16
ja również jestem studentem, w zasadzie na samym końcu już mojej edukacyjnej podróży, i czy w takim razie mam szansę na zdobycie jakiejkolwiek formy zatrudnienie w Kancelaria Prawna Korczyńska i Wspólnicy? bardzo by mi zależało bo z tego co słyszałam to ta kancelaria to dość zacny start, to prawda jest?
Idel 2015-03-31 06:50:42
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o podjęcie praktyk w kancelarii? Jestem na III roku studiów i czas najwyższy rozejrzeć się za praktykami. Chciałem się dowiedzieć czy jest to możliwe u Korczyńskiej, a jeżeli tak to w jaki sposób to wygląda. Wiem , ze teraz sporo prawników jest ale szukam od najlepszych możliwych.
klient 2015-07-16 10:20:40
jak taki bank jak Alior Bank mógł "wejść" w tematy z taką kancelarią , w głowie mi się to nie mieści. Ja rozmawiając z pracownikiem kancelarii juz przy drugiej rozmowie wyczułam brak wiedzy , mało brak czegokolwiek co winien posiadać prawnik i koniec końców to ja byłam prowadzacym rozmowę , ponieważ pracownik poległ.
time 2016-05-07 17:10:25
Może i jest wiele różnych, ale akurat w tej zarobki są dobre i jeszcze jest fajna atmosfera @marioo nie mówiąc już o tym, że ciągle można się rozwijać.
Zostaw swoją opinię o Kancelaria Prawna Korczyńska i Wspólnicy - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna Korczyńska i Wspólnicy