Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: One Solution Logistics

zdjecie uzytkownika
Kami - 2015-02-28 08:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się jak w One Solution wygląda realizacja zadań logistycznych. Przede wszystkim - zatrudniają osoby, które w tym fachu siedzą po kilkanaście lat czy raczej stawiają na ludzi młodych dając im również okazję i możlwość do wykazania się w kwestii zorganizowania procesu, inwentaryzcji materiałów etc.?
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-03-07 17:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wywiązuią się z niczego co obiecują NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2015-03-07 19:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma wyplacalna, mile dziewczyny, ugodowy szef, rodzinna atmosfera, POLECAM wszystkim ktorym zalezy na dlugich frachtach, platnosci po przefaksowaniu CMR, pomocy przy trudnosciach urzedowych, na drogach lub u klientow swiadczeniem tlumaczy, osiagniecia firmy w jakosci ISO, zloty certyfikat rzetelnosci. Cuz jak ktos chce pracowac - to moze osiagnac sukcec. Nie od jednego zawodnika zalezy wygrany mecz - tylko od zespolu. Pozdrawiam. Wojtek
zdjecie uzytkownika
Marcin NOXON - 2015-03-07 19:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma spedycji bez krytyki. Jak spojzysz na opinie Schenkera, Norberta, albo WWL - co przewozniki pisza na forach to bys pomyslal ze to nie ludzie! opamietajcie sie! Jezdrze w one solution od 2 lat i nie mam problemu. Co do palet to w kazdej spedycji jednakowo. Ja mam stempel, wpisuje KEIN TAUSCH i jest zawsze OK! Jak mi palet wciskaja to zglaszam i problem jest wyjasniany. Jak masz gulowatego kierowce to zostan w domu ... takie zycie! Marcin
zdjecie uzytkownika
tom - 2015-03-10 07:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety tam nie ma długich tras,max 600km i jeszcze kilka rozładunków
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-03-10 07:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to nikt nie jeździ w One Solution dłużej niż miesiąc, wszyscy uciekają, więc nie wiem jakim cudem jeździsz tam 2 lata
zdjecie uzytkownika
Marcin NOXON - 2015-03-10 09:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ano jezdzi sie, jezdzi sie jak sie nie opierniczasz lub masz do du.y kierowcow ...
zdjecie uzytkownika
Agata - 2015-03-12 09:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
STANOWCZO ODRADZAM WSPÓŁPRACEz tą firmą, slabe trasy, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Waldi - 2015-03-12 21:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) szef zawsze mily z przyklejonym uśmiechem niby na wszystko sie zgadza ale i tak zrobi po swojemu albo cie odesle do ksiegowosci, ktora ci powie ze wzelkie decyzje podejmuje szef i tak bez konca
zdjecie uzytkownika
marion - 2015-03-13 16:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ODRADZAM wspólpracy realia są zupelnie inne niz słodkie obietnice dlatego nikt tam nie chce jexdzic
zdjecie uzytkownika
gołota - 2015-03-16 23:10:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam szef potrafi tylko obiecywac...
zdjecie uzytkownika
Robokop - 2015-03-29 16:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e, praca to praca, nawet myślę że te same trasy są w porządku, byle by za nie płacili nie? o chyba że ktoś pracę traktuje jako urlop i prócz pracy chce zwiedzać to inna bajka... ale warto wiedzieć że nie zawsze się tak da i to nie powinno być powodem do narzekań, nie można mieć tego co się chce, a ważne żeby hajsik się zgadzał.
zdjecie uzytkownika
trans - 2015-04-08 11:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam jeździlem nie polecilbym nawet wrogowi!!!
zdjecie uzytkownika
Robokop - 2015-04-10 11:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam pracowala krotko taka dyspozytorka to firma prawie przez nia stracila przewozniki, mozna bylo zrobic miesiecznie 6 tys. km. Jak miales problem to nie dostales kompetentej odpowiedzi bo ta baba nic nie kapowala.. Odkad zmienila sie zaloga to ja robie dwunastke! Trans, mozesz wracac!
zdjecie uzytkownika
Janosik - 2015-04-10 11:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
He, He, He zazdrosc birze niektorych ze one solution ma okolo 100 przewoznikow zadowolonych a 5 cwaniakow ktorych wypierniczyl bo nie udalo im sie wykorzystac firmy (szef jest za madry) a teraz siedza w internecie przed monitorem, patrza jednym okiem na babki z cyckami i wypisuja niestworzone cuda na forach! Jak by to bylo wszystko prawda to przeciez firma by nie istnala 25 lat
zdjecie uzytkownika
slavo - 2015-06-23 22:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci, którzy chwalą one Solution to chyba pracownicy i szef tej firmy. Nie mają już przewoźników to podszywają się pod normalnych przedsiębiorców. (usunięte przez administratora) . Oszukują na kilometrach 10-15%. Nie musicie mi wierzyć tylko liczcie każdą trasę i sami się przekonacie. Jeżeli jeździsz na 1,02Euro i ukradną ci 15% to znaczy że dostajesz ok. 0,85 Centów. Z tego musisz zapłacić za autostradę 15 centów w Niemczech i di 29 centów we Francji. ile ci zostanie. nic. Jeżeli chcesz zjechać do polski to dają jeszcze mniej i też kradną kilometry. Mówią, że 1,02 to tylko na trasach na zachodzie, a nie na wschodnią część Niemiec. Jeżeli chcesz jechać np do Berlina to daja 60 centów za 1Km. Gdyu od nich odszedłem to czekałem ponad 90 dni na kasę i to na raty. 01/06/2015 20:00
zdjecie uzytkownika
Noxon - 2015-06-24 07:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc slavo, ty chyba sobie wypiles jak liczyles te 15% braku kilometrow... przelicz jeszcze raz jak wyczezwiejesz. Ja jezdrze u one soluion 4 lata kotku i nie mam problemow. Jak jest cos nie tak to dzwonisz do szefa i wyjasniasz sprawe. W tej spedycji mozna rozmawiac z szefostwem jak z partnerem. tutaj nikt nie czeka 90 dni na przelewy poniewaz szef placi od razu po przefaksowaniu CMR a mi to zanim zrobie transport to juz mam kase! Marcin
zdjecie uzytkownika
slavo - 2015-07-12 14:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak liczę kilometry to nie piję. Jak się nie zgadzają kilometry to szef z One Solution wystła ci mapkę i udowadnia, że nie masz racji. Jeżeli będziesz paczył na jego mapę to jest OK ale weź mapę np GOGLE i wtedy porównaj. Zapłata na podstawie faxu to informacja z ich strony. Kiedy chciałem tak zrobić to ten ich szefuncio powiedział, że to tylko działa wtedy gdy masz poważne problemy finansowe.
zdjecie uzytkownika
mierk - 2015-07-21 16:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem na jakiej podstawie są w takim razie liczone te kilometrówki, przecież żyjemy w dobie technologii, jest GPS, jest wiele map, jest nawet licznik przebiegu w aucie, także dziwi mnie, że mogą być w ogóle jakieś rozbieżności. Chyba nikt specjalnie nie wybiera dłuższej drogi, bo przecież prędkość i tak jest taka sama, to co za różnica jaką drogą się pojedzie..
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-15 19:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-08-15 19:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ODRADZAM STANOWCZO !!!!
zdjecie uzytkownika
EWA - 2015-08-19 10:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POLECAM STANOWCZO !!! ALE TYLKO JAK ZNASZ JEZYK NIEMIECKI A NIE BYLE JAKI ANGIELSKI :)
zdjecie uzytkownika
monun - 2015-08-20 20:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o języki obce to wydaje mi się, żę angielski obecnie jest najpopularniejszy na świecie i wszędzie można się nim dogadać, a po niemiecku no to praktycznie tylko nasza zachodnia granica. No bo do austrii czy też szwajcarii wiele osób za pracą nie wyjeżdża. Ale wracajac do firmy, można nieźle zarobić.
zdjecie uzytkownika
gawron - 2015-08-23 08:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam szczerze
nastawienie na wykorzystanie czlowieka,przykre ale niestety prawda
mialem doczynienia z ta firma i wiem co mowie
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-07-22
Żródło: Gowork.pl
Kornwestheim
( )
  Poszukujemy dysponenta/-tki (na cały etat) do działu spedycji. Dysponent / -ka     Zadania: Szukanie ładunków (ładunki całopojazdowe do Niemiec, Francji, krajów Beneluksu i Hiszpanii), Dysponowanie ciężarówkami, przyjmowanie ładunków, realizacja zleceń i zamówień. Wyks
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-23 09:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
szpak - 2015-08-23 09:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze opowiesz gawron troche wiecej, poniewaz "odradzam" bo "wiem co mowie" to nie argumenty. Moze zes zawalil sprawe, przychodziles pijany do pracy i szef cie zwolnil albo jak ostatniego pracownika za brak kwalifikacji zawodowej i slabej znajomosci j. niemieckiego musial sie rozstac... A co bylo z toba?
zdjecie uzytkownika
smutny przewoźnik - 2015-09-01 13:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma jest od paru miesięcy zablokowana w ,,rzetelnej firmie'' , to chyba o czymś świadczy, kto nie wierzy niech sprawdzi.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie One Solution Logistics

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy One Solution Logistics?
Zadaj pytanie
alert