Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo One Solution Logistics

Opinie o One Solution Logistics

Pracowałeś w firmie One Solution Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 5. - 2015-10-29 11:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponosi koszty ściągnięcia samochodów z Polski oraz ich powrotu do kraju na wymianę kierowców, ewentualnych napraw lub konserwacji
zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 6. - 2015-10-29 11:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo rzetelne i systematyczne płatności, na życzenie po upływie 3 dni z potraceniem 0% skonta
zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 7. - 2015-10-29 11:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ryzyko finansowe wynikające z ewentualnej niewypłacalności klienta jest przez nich pokrywane.
zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 8. - 2015-10-29 11:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żadnych przestojów samochodow. Gwarantowane codzienne frachty, nawet jeśli oferowane na rynku kursy nie gwarantują firmie oczekiwanego dochodu (ponoszac przejściowe straty finansowe, ale gwarantując systematyczne dochody kontrahentom osiągaja ciągłość współpracy, minimalną rotację współpracowników a więc lepszą jakość usług).
zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 9. - 2015-10-29 11:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polskojezyczna załoga dysponująca znajomością kilku innych języków odpowiada za kontakty z przewoznikami i klientami i gwarantuje w razie potrzeby pomoc na miejscach załadunków i rozladunków we wszystkich krajach.
zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 10. - 2015-10-29 11:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pełna dyspozycja pojazdem od chwili zlecenia trasy, polegająca na przesłaniu kierowcy adresu, kontrolowaniu przebiegu frachtu oraz jego tempa, przygotowaniu odbiorcy do rozładunku, interwencji w razie wystąpienia jakichkolwiek nieprawidłowości.
zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 11. - 2015-10-29 11:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podstawą do obliczania ceny frachtu jest cena za kilometr. Płaca za wszystkie kilometry - rownież dojazdy do miejsc załadunków.
zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 12. - 2015-10-29 11:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Urlopy, konieczność zjazdu taboru do kraju i ich częstotliwość i terminy określane są przez przewoźnika bez korekt z ich strony
zdjecie uzytkownika
zaleta one solution 13. - 2015-10-29 11:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lekkie ladunki, koszty za ewentualne przestoje ponoszone są przez ich firmę. Na życzenie Państwa służa referencjami.
zdjecie uzytkownika
resume one solution - 2015-10-29 11:37:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wynika z dokładnej analizy, o atrakcyjności i opłacalności współpracy nie decyduje jedynie stawka za kilometr. Jest to skuteczny czynnik manipulacji, którym posługują się spedytorzy dla pozyskania coraz to nowych kontrachentów. Czynnikami decydującymi są w one solution: ilość przejechanych kilometrów, regularne frachty bez przestojów i rzetelne płatności.
zdjecie uzytkownika
kłamstwo nr 1 - 2015-10-29 12:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze brakuje kilometrów
zdjecie uzytkownika
kłamstwo nr 2 - 2015-10-29 12:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Same krótkie trasy
zdjecie uzytkownika
prawda . jednak kłamstwo 3 - 2015-10-29 12:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedne miejsce załadunku ale 6 miejsc rozładunku
zdjecie uzytkownika
wielkie kłamstwo - 2015-10-29 12:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymiana palet to standard i obciążenia za nie to też standard
zdjecie uzytkownika
5 - 2015-10-29 13:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak słów kursy powrotnej pod berlin za 0.50euro
zdjecie uzytkownika
kłamstwo kłamstwo - 2015-10-29 13:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poślizg tydzień plus 3 procent to standard. Jak nie to na koniec współpracy 3 procent od wszystkich faktur obetnie
zdjecie uzytkownika
same kłamstwo - 2015-10-29 13:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ryzyko duże firma wisi w KRD jako dlurznik
zdjecie uzytkownika
kłamstwo nr 8 - 2015-10-29 13:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pewnie dokładają do interesu . No takie bzdury pisać szok
zdjecie uzytkownika
kłamstwo kłamstwo 666 - 2015-10-29 13:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda czasu na pseudo spedycja . Potrafią tylko kłamać. Pozdrawiam panią (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-10-29 13:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ty chyba jezdziles u nich dziesiec lat temu stary albo pomyliles spedycje bo u nich jest rewelcyjnie, a najwazniejsze ze sie kasa zgadza. Traski tez niezle. Janek
zdjecie uzytkownika
agata - 2015-11-02 10:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mogę doczekać się zapłaty od ponad dwóch miesięcy.Gość to pseudo (usunięte przez administratora) - specjalnie z malej litery pisze bo to marny (usunięte przez administratora) jak łupie swoich.Co mam robić jak nie zapłaci ?
zdjecie uzytkownika
6666 - 2015-11-02 20:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Agata niestety pogodzić się z tym ze nie zapłaci bo na pewno zrobił sprawę sporo , po to żebyś nie poszła do windykacji a do sondu w Niemczech nie opłaca się . Jestem w tej samej sytuacji.
zdjecie uzytkownika
6666 - 2015-11-02 20:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam sprawę sporna . Czyli bardzo źle . A w zleceniu pisze sond w Niemczech
zdjecie uzytkownika
Pawel - 2015-11-05 07:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc agata, pisze z malej litery poniewaz nie masz jaj zeby zadzwonic do one solution i wyjasnic sprawe tyko piszesz glupoty na forach. Terminy platnosci sa 2 miesiace lub przy stalej wspolpracy 3 dni. Byc moze zrobilas jakies szkody ze platnosci sa wstrzymane albo zalegasz z paletami..? (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zalety one solution - 2015-11-11 11:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obliczanie odległości odbywa się wg. programu Auto-Route gwarantującego ok. 97% dokładności.; Przykłada wage do długich frachtów od 1.200 km do 2.500 km, które gwarantują wysoki obrót w skali miesiąca, a co za tym idzie - duży dochód.; Tylko jedno miejsce zaladunku i rozladunku, gwarantujące oszczędność czasu (żadnej drobnicy!); Ładunki bez palet na wymiane - uniknięcie kosztów związanych z niedopatrzeniami przy wymianie, oszczędność czasu, oszczędności na kosztach paliwa (dodatkowa ciężar skrzyni na palety powoduje więkrze zużycie paliwa); Ponosi koszty ściągnięcia samochodów z Polski oraz ich powrotu do kraju na wymianę kierowców, ewentualnych napraw lub konserwacji; Bardzo rzetelne i systematyczne płatności, na życzenie po upływie 3 dni z potraceniem 0% skonta; Ryzyko finansowe wynikające z ewentualnej niewypłacalności klienta jest przez nich pokrywane. ; Żadnych przestojów samochodow. Gwarantowane codzienne frachty, nawet jeśli oferowane na rynku kursy nie gwarantują firmie oczekiwanego dochodu (ponoszac przejściowe straty finansowe, ale gwarantując systematyczne dochody kontrahentom osiągaja ciągłość współpracy, minimalną rotację współpracowników a więc lepszą jakość usług).; Polskojezyczna załoga dysponująca znajomością kilku innych języków odpowiada za kontakty z przewoznikami i klientami i gwarantuje w razie potrzeby pomoc na miejscach załadunków i rozladunków we wszystkich krajach.; Pełna dyspozycja pojazdem od chwili zlecenia trasy, polegająca na przesłaniu kierowcy adresu, kontrolowaniu przebiegu frachtu oraz jego tempa, przygotowaniu odbiorcy do rozładunku, interwencji w razie wystąpienia jakichkolwiek nieprawidłowości.; Podstawą do obliczania ceny frachtu jest cena za kilometr. Płaca za wszystkie kilometry - rownież dojazdy do miejsc załadunków.; Urlopy, konieczność zjazdu taboru do kraju i ich częstotliwość i terminy określane są przez przewoźnika bez korekt z ich strony ; lekkie ladunki, koszty za ewentualne przestoje ponoszone są przez ich firmę. Na życzenie Państwa służa referencjami.
zdjecie uzytkownika
dyro - 2015-11-13 14:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie placa !!!!! krotko i na temat
omijac z daleka
zdjecie uzytkownika
OLA - 2015-11-14 10:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda nie płaci wiszą w KRD to dłużnik
zdjecie uzytkownika
Wraczek - 2015-11-16 12:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
placa, placa ... gdyby nie placili to jakim cudem utrzymali by sie 10 lat na rynku? Dluznicy musza zglaszac upadlosc.. cos tu nie tak! Chyba ze OLA podyslasz im wymyslone przez ciebie faktury ... ha, ha, ha...
zdjecie uzytkownika
przewoznik - 2015-11-21 07:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za ostrzeżenie faktycznie wiszą w KRD . A przez telefon cuda obiecuje. Zadzwoniłem i wyszła prawda
zdjecie uzytkownika
borubar - 2015-11-25 21:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma specjalizuje się w transporcie , co jest zgodne z moim wykształceniem. Co prawda nie wiem jak wygląda kwestia podjęcia pracy u nich bo nigdy nie wysyłałem do nich CV i nie wiem czy i jakie oferty mogą się pojawić (czy magazynier, specjalista, spedytor) .. Dajcie mi proszę znać, będę wdzięczny za informacje.
zdjecie uzytkownika
rafal - 2015-12-18 19:06:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozne opinie chciałbym wspolpracowac czy mogę konkretnie się dowiedzieć rafal
zdjecie uzytkownika
jobles - 2015-12-18 22:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja już nie rozumiem czemu jedni pisza o problemach z płatnosciami, a drudzy coś zupełnie przeciwnego. Może to faktycznie opinie przewoźników i pracowników.
zdjecie uzytkownika
Arek - 2016-01-06 12:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Same problemy z nimi odradzam chyba że ktoś jest masochista
zdjecie uzytkownika
kornel - 2016-01-07 14:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Arek a pracowałeś jako spedytor czy magazynier czy jak to wyglądało? różne opinie krążą o tej firmie jednak prawda jest taka że istnieje ponad 20 lat to musi o czymś świadczyc.
zdjecie uzytkownika
Praca - 2016-01-14 01:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To firma pośrednicząca, tam magazynów nie ma i nie było :3
zdjecie uzytkownika
grobik - 2016-01-15 03:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o jakieś warunki zatrudnienia czy też atmosferę to niestety nie można jej określić, ponieważ jak to @Praca napisał pośredniczą tylko, no ale za to zajmują się wszystkim od A do Z.
zdjecie uzytkownika
trala lala - 2016-01-21 12:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli można porównać to firmę do czegoś to tylko do szamba .
zdjecie uzytkownika
chrystian - 2016-01-28 00:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sebastian ja bylem jednym z niewielu ktorym udalo sie zalegle faktury wyslac do KRD
a tak sie chwaliles swoim seryfikatem RZETELNA FIRMA teraz mozesz sobie d... podetrzec
badz spokoiny jeszcze cie odwiedze nawet te drzwoi pancerne z monitoringiem nie pomoga.... spotkamy sie lajzo i zlodzieju
zdjecie uzytkownika
chrystian - 2016-01-28 00:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwaga kilka miesięcy bylem z nimi zwiazany umowa mialem dwa zestawy
okradal z kilometrow, PANALPINE w KEHL jak sie ladowalo na Francje to bylo nawet 6 rozladunkow, a na koniec jeszcze podal mnie do sadu za nie rozliczennie sie z palet ktorych nigdy nie bylo na wymiane
omijajcie te firme z daleka
ostatnio probowali na TIMOCOM wystawiac ladunki
zdjecie uzytkownika
slavo - 2016-02-01 01:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci, którzy chwalą one Solution to chyba pracownicy i szef tej firmy. Nie mają już przewoźników to podszywają się pod normalnych przedsiębiorców. Oszuści, oszuści, oszuści. Nic innego nie mogę powiedzieć. Oszukują na kilometrach 10-15%. Nie musicie mi wierzyć tylko liczcie każdą trasę i sami się przekonacie. Jeżeli jeździsz na 1,02Euro i ukradną ci 15% to znaczy że dostajesz ok. 0,85 Centów. Z tego musisz zapłacić za autostradę 15 centów w Niemczech i di 29 centów we Francji. ile ci zostanie. nic. Jeżeli chcesz zjechać do polski to dają jeszcze mniej i też kradną kilometry. Mówią, że 1,02 to tylko na trasach na zachodzie, a nie na wschodnią część Niemiec. Jeżeli chcesz jechać np do Berlina to daja 60 centów za 1Km. Gdyu od nich odszedłem to czekałem ponad 90 dni na kasę i to na raty. 01/06/2015 20:00
zdjecie uzytkownika
lis - 2016-02-14 14:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda oszukują na potenge
zdjecie uzytkownika
wydany - 2016-02-14 19:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są już setki oszukanych . Nie wierzcie w jego gadanie do pytajcie o szczegóły ogłoszenia które muszą być na piśmie a nie w gazecie REKLAMA MOŻE KŁAMAĆ . Dla oszukanych dodam że KRD jest nie skutecznym rozwiązaniem. . PS . Jak ktoś ma dobrą robotę to nie chwali się na forum .
zdjecie uzytkownika
przewo - 2016-02-28 00:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam ze to dno, pozytywy pisze sam szef. Nie wywiązują sie nawet z 1/10 tego co obiecują, same ochłapy co nikt nie chce robić, kasa wypłacana tylko na początku na zachętę, a później zapomnij...
zdjecie uzytkownika
ptaszek - 2016-03-18 12:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakby się nie wywiązali to by nie byli tak dużym przewoźnikiem i poważnym graczem w logistyce. przewożą podobno 10 000 ładunków rocznie więc na pewno wszystko działa bez zarzutu
zdjecie uzytkownika
EWA - 2016-03-23 18:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam tam jako spedytorka i byłam wyśmiewana za mój wygląd . Właściciel bardzo płytki człowiek jest zwykłym cwaniakiem o zbyt wysokim ego . A ile firm transportowych tam się przewinęło to nie dam rady zapamiętać . A potem telefony gdzie jest kasa . Odradzam każdemu.
zdjecie uzytkownika
łub - 2016-04-03 11:18:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, to chyba najgorsze, jak właściciel zajmuje się głupotami zamiast trzymaniem firmy w ryzach. Jedyny plus, że zatrudnili Panią bez problemu, często szukają facetów w spedycji
zdjecie uzytkownika
Moo - 2016-05-03 12:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrażenie, że warto spojrzeć szerzej na tę firmę i jest w niej coś wyjątkowego raczej, polecam bardzo
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-05-04 13:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam sobie Sebastian piszesz te komentarze, żeby chociaż jakieś były pozytywne.
Firma dno, właściciel cwaniak i oszust jakich mało. Unikać! Negatywne opinie nie biorą się znikąd, a szczególnie taką ich ilość.
zdjecie uzytkownika
w - 2016-05-07 10:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie szukaj teorii spiskowych @adam, ja w pełni popieram @moo. jak dla mnie ta firma to czołówka jeśli chodzi o logistykę i transport w regionie, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
chrystian M - 2016-05-22 17:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po pierwsze logo tej firmy z autami z ich strony to oszustwo ta firma krzak nigdy nie dysponowala wlasnym transportem ostatnio Tereska wrzucala ladunki na Timo
ale widze ze wszyscy znajaą tę firme i wisialy te ladunki dlugo
sebastian ja ci tej zaleglej kasy nie odpuszcze, wezmę od ciebie ladunek na fikcyjna firmę i sprzedam i kase odzysklam juz cie kiedys przekrecil przewoźnik na silnik

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie One Solution Logistics!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie One Solution Logistics

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert