logo One Solution Logistics

One Solution Logistics

Kornwestheim

Opinie o One Solution Logistics

zaleta one solution 9. 2015-10-29 11:28:43
Polskojezyczna załoga dysponująca znajomością kilku innych języków odpowiada za kontakty z przewoznikami i klientami i gwarantuje w razie potrzeby pomoc na miejscach załadunków i rozladunków we wszystkich krajach.
zaleta one solution 10. 2015-10-29 11:29:36
Pełna dyspozycja pojazdem od chwili zlecenia trasy, polegająca na przesłaniu kierowcy adresu, kontrolowaniu przebiegu frachtu oraz jego tempa, przygotowaniu odbiorcy do rozładunku, interwencji w razie wystąpienia jakichkolwiek nieprawidłowości.
zaleta one solution 11. 2015-10-29 11:30:50
Podstawą do obliczania ceny frachtu jest cena za kilometr. Płaca za wszystkie kilometry - rownież dojazdy do miejsc załadunków.
zaleta one solution 12. 2015-10-29 11:32:18
Urlopy, konieczność zjazdu taboru do kraju i ich częstotliwość i terminy określane są przez przewoźnika bez korekt z ich strony
zaleta one solution 13. 2015-10-29 11:35:27
lekkie ladunki, koszty za ewentualne przestoje ponoszone są przez ich firmę. Na życzenie Państwa służa referencjami.
resume one solution 2015-10-29 11:37:31
Jak wynika z dokładnej analizy, o atrakcyjności i opłacalności współpracy nie decyduje jedynie stawka za kilometr. Jest to skuteczny czynnik manipulacji, którym posługują się spedytorzy dla pozyskania coraz to nowych kontrachentów. Czynnikami decydującymi są w one solution: ilość przejechanych kilometrów, regularne frachty bez przestojów i rzetelne płatności.
kłamstwo nr 1 2015-10-29 12:48:07
Zawsze brakuje kilometrów
kłamstwo nr 2 2015-10-29 12:50:17
Same krótkie trasy
prawda . jednak kłamstwo 3 2015-10-29 12:53:58
Jedne miejsce załadunku ale 6 miejsc rozładunku
wielkie kłamstwo 2015-10-29 12:57:20
Wymiana palet to standard i obciążenia za nie to też standard
5 2015-10-29 13:01:27
Brak słów kursy powrotnej pod berlin za 0.50euro
kłamstwo kłamstwo 2015-10-29 13:04:34
Poślizg tydzień plus 3 procent to standard. Jak nie to na koniec współpracy 3 procent od wszystkich faktur obetnie
same kłamstwo 2015-10-29 13:06:53
Ryzyko duże firma wisi w KRD jako dlurznik
kłamstwo nr 8 2015-10-29 13:08:54
Tak pewnie dokładają do interesu . No takie bzdury pisać szok
kłamstwo kłamstwo 666 2015-10-29 13:12:52
Szkoda czasu na pseudo spedycja . Potrafią tylko kłamać. Pozdrawiam panią (usunięte przez administratora)
Janek 2015-10-29 13:30:53
to ty chyba jezdziles u nich dziesiec lat temu stary albo pomyliles spedycje bo u nich jest rewelcyjnie, a najwazniejsze ze sie kasa zgadza. Traski tez niezle. Janek
agata 2015-11-02 10:49:40
Nie mogę doczekać się zapłaty od ponad dwóch miesięcy.Gość to pseudo (usunięte przez administratora) - specjalnie z malej litery pisze bo to marny (usunięte przez administratora) jak łupie swoich.Co mam robić jak nie zapłaci ?
6666 2015-11-02 20:14:03
Cześć Agata niestety pogodzić się z tym ze nie zapłaci bo na pewno zrobił sprawę sporo , po to żebyś nie poszła do windykacji a do sondu w Niemczech nie opłaca się . Jestem w tej samej sytuacji.
6666 2015-11-02 20:19:56
Przepraszam sprawę sporna . Czyli bardzo źle . A w zleceniu pisze sond w Niemczech
Pawel 2015-11-05 07:24:16
czesc agata, pisze z malej litery poniewaz nie masz jaj zeby zadzwonic do one solution i wyjasnic sprawe tyko piszesz glupoty na forach. Terminy platnosci sa 2 miesiace lub przy stalej wspolpracy 3 dni. Byc moze zrobilas jakies szkody ze platnosci sa wstrzymane albo zalegasz z paletami..? (usunięte przez administratora)
zalety one solution 2015-11-11 11:27:14
Obliczanie odległości odbywa się wg. programu Auto-Route gwarantującego ok. 97% dokładności.; Przykłada wage do długich frachtów od 1.200 km do 2.500 km, które gwarantują wysoki obrót w skali miesiąca, a co za tym idzie - duży dochód.; Tylko jedno miejsce zaladunku i rozladunku, gwarantujące oszczędność czasu (żadnej drobnicy!); Ładunki bez palet na wymiane - uniknięcie kosztów związanych z niedopatrzeniami przy wymianie, oszczędność czasu, oszczędności na kosztach paliwa (dodatkowa ciężar skrzyni na palety powoduje więkrze zużycie paliwa); Ponosi koszty ściągnięcia samochodów z Polski oraz ich powrotu do kraju na wymianę kierowców, ewentualnych napraw lub konserwacji; Bardzo rzetelne i systematyczne płatności, na życzenie po upływie 3 dni z potraceniem 0% skonta; Ryzyko finansowe wynikające z ewentualnej niewypłacalności klienta jest przez nich pokrywane. ; Żadnych przestojów samochodow. Gwarantowane codzienne frachty, nawet jeśli oferowane na rynku kursy nie gwarantują firmie oczekiwanego dochodu (ponoszac przejściowe straty finansowe, ale gwarantując systematyczne dochody kontrahentom osiągaja ciągłość współpracy, minimalną rotację współpracowników a więc lepszą jakość usług).; Polskojezyczna załoga dysponująca znajomością kilku innych języków odpowiada za kontakty z przewoznikami i klientami i gwarantuje w razie potrzeby pomoc na miejscach załadunków i rozladunków we wszystkich krajach.; Pełna dyspozycja pojazdem od chwili zlecenia trasy, polegająca na przesłaniu kierowcy adresu, kontrolowaniu przebiegu frachtu oraz jego tempa, przygotowaniu odbiorcy do rozładunku, interwencji w razie wystąpienia jakichkolwiek nieprawidłowości.; Podstawą do obliczania ceny frachtu jest cena za kilometr. Płaca za wszystkie kilometry - rownież dojazdy do miejsc załadunków.; Urlopy, konieczność zjazdu taboru do kraju i ich częstotliwość i terminy określane są przez przewoźnika bez korekt z ich strony ; lekkie ladunki, koszty za ewentualne przestoje ponoszone są przez ich firmę. Na życzenie Państwa służa referencjami.
1
dyro 2015-11-13 14:00:56
nie placa !!!!! krotko i na temat
omijac z daleka
OLA 2015-11-14 10:16:48
Prawda nie płaci wiszą w KRD to dłużnik
1
Wraczek 2015-11-16 12:49:24
placa, placa ... gdyby nie placili to jakim cudem utrzymali by sie 10 lat na rynku? Dluznicy musza zglaszac upadlosc.. cos tu nie tak! Chyba ze OLA podyslasz im wymyslone przez ciebie faktury ... ha, ha, ha...
przewoznik 2015-11-21 07:55:14
Dziękuję za ostrzeżenie faktycznie wiszą w KRD . A przez telefon cuda obiecuje. Zadzwoniłem i wyszła prawda
borubar 2015-11-25 21:15:11
Firma specjalizuje się w transporcie , co jest zgodne z moim wykształceniem. Co prawda nie wiem jak wygląda kwestia podjęcia pracy u nich bo nigdy nie wysyłałem do nich CV i nie wiem czy i jakie oferty mogą się pojawić (czy magazynier, specjalista, spedytor) .. Dajcie mi proszę znać, będę wdzięczny za informacje.
rafal 2015-12-18 19:06:32
rozne opinie chciałbym wspolpracowac czy mogę konkretnie się dowiedzieć rafal
jobles 2015-12-18 22:49:05
To ja już nie rozumiem czemu jedni pisza o problemach z płatnosciami, a drudzy coś zupełnie przeciwnego. Może to faktycznie opinie przewoźników i pracowników.
Arek 2016-01-06 12:29:02
Same problemy z nimi odradzam chyba że ktoś jest masochista
kornel 2016-01-07 14:09:14
@Arek a pracowałeś jako spedytor czy magazynier czy jak to wyglądało? różne opinie krążą o tej firmie jednak prawda jest taka że istnieje ponad 20 lat to musi o czymś świadczyc.
Praca 2016-01-14 01:30:29
To firma pośrednicząca, tam magazynów nie ma i nie było :3
1
grobik 2016-01-15 03:26:28
Jeśli chodzi o jakieś warunki zatrudnienia czy też atmosferę to niestety nie można jej określić, ponieważ jak to @Praca napisał pośredniczą tylko, no ale za to zajmują się wszystkim od A do Z.
trala lala 2016-01-21 12:20:38
Jeśli można porównać to firmę do czegoś to tylko do szamba .
2
chrystian 2016-01-28 00:23:31
sebastian ja bylem jednym z niewielu ktorym udalo sie zalegle faktury wyslac do KRD
a tak sie chwaliles swoim seryfikatem RZETELNA FIRMA teraz mozesz sobie d... podetrzec
badz spokoiny jeszcze cie odwiedze nawet te drzwoi pancerne z monitoringiem nie pomoga.... spotkamy sie lajzo i zlodzieju
chrystian 2016-01-28 00:27:53
uwaga kilka miesięcy bylem z nimi zwiazany umowa mialem dwa zestawy
okradal z kilometrow, PANALPINE w KEHL jak sie ladowalo na Francje to bylo nawet 6 rozladunkow, a na koniec jeszcze podal mnie do sadu za nie rozliczennie sie z palet ktorych nigdy nie bylo na wymiane
omijajcie te firme z daleka
ostatnio probowali na TIMOCOM wystawiac ladunki
slavo 2016-02-01 01:49:36
Ci, którzy chwalą one Solution to chyba pracownicy i szef tej firmy. Nie mają już przewoźników to podszywają się pod normalnych przedsiębiorców. Oszuści, oszuści, oszuści. Nic innego nie mogę powiedzieć. Oszukują na kilometrach 10-15%. Nie musicie mi wierzyć tylko liczcie każdą trasę i sami się przekonacie. Jeżeli jeździsz na 1,02Euro i ukradną ci 15% to znaczy że dostajesz ok. 0,85 Centów. Z tego musisz zapłacić za autostradę 15 centów w Niemczech i di 29 centów we Francji. ile ci zostanie. nic. Jeżeli chcesz zjechać do polski to dają jeszcze mniej i też kradną kilometry. Mówią, że 1,02 to tylko na trasach na zachodzie, a nie na wschodnią część Niemiec. Jeżeli chcesz jechać np do Berlina to daja 60 centów za 1Km. Gdyu od nich odszedłem to czekałem ponad 90 dni na kasę i to na raty. 01/06/2015 20:00
lis 2016-02-14 14:23:11
To prawda oszukują na potenge
wydany 2016-02-14 19:29:46
Są już setki oszukanych . Nie wierzcie w jego gadanie do pytajcie o szczegóły ogłoszenia które muszą być na piśmie a nie w gazecie REKLAMA MOŻE KŁAMAĆ . Dla oszukanych dodam że KRD jest nie skutecznym rozwiązaniem. . PS . Jak ktoś ma dobrą robotę to nie chwali się na forum .
przewo 2016-02-28 00:21:17
Potwierdzam ze to dno, pozytywy pisze sam szef. Nie wywiązują sie nawet z 1/10 tego co obiecują, same ochłapy co nikt nie chce robić, kasa wypłacana tylko na początku na zachętę, a później zapomnij...
ptaszek 2016-03-18 12:42:26
jakby się nie wywiązali to by nie byli tak dużym przewoźnikiem i poważnym graczem w logistyce. przewożą podobno 10 000 ładunków rocznie więc na pewno wszystko działa bez zarzutu
EWA 2016-03-23 18:47:56
Pracowałam tam jako spedytorka i byłam wyśmiewana za mój wygląd . Właściciel bardzo płytki człowiek jest zwykłym cwaniakiem o zbyt wysokim ego . A ile firm transportowych tam się przewinęło to nie dam rady zapamiętać . A potem telefony gdzie jest kasa . Odradzam każdemu.
3
łub 2016-04-03 11:18:47
hm, to chyba najgorsze, jak właściciel zajmuje się głupotami zamiast trzymaniem firmy w ryzach. Jedyny plus, że zatrudnili Panią bez problemu, często szukają facetów w spedycji
Moo 2016-05-03 12:45:34
Mam wrażenie, że warto spojrzeć szerzej na tę firmę i jest w niej coś wyjątkowego raczej, polecam bardzo
1
Adam 2016-05-04 13:12:53
Sam sobie Sebastian piszesz te komentarze, żeby chociaż jakieś były pozytywne.
Firma dno, właściciel cwaniak i oszust jakich mało. Unikać! Negatywne opinie nie biorą się znikąd, a szczególnie taką ich ilość.
w 2016-05-07 10:24:55
nie szukaj teorii spiskowych @adam, ja w pełni popieram @moo. jak dla mnie ta firma to czołówka jeśli chodzi o logistykę i transport w regionie, pozdrawiam
chrystian M 2016-05-22 17:28:24
po pierwsze logo tej firmy z autami z ich strony to oszustwo ta firma krzak nigdy nie dysponowala wlasnym transportem ostatnio Tereska wrzucala ladunki na Timo
ale widze ze wszyscy znajaą tę firme i wisialy te ladunki dlugo
sebastian ja ci tej zaleglej kasy nie odpuszcze, wezmę od ciebie ladunek na fikcyjna firmę i sprzedam i kase odzysklam juz cie kiedys przekrecil przewoźnik na silnik
1
slavo 2016-06-05 14:44:01
band aoszustów. oszukują na kilometrach o 15%. Jak odchodzisz to nic nie wypłacaja. obciążają za wszystko co sobie ubzdurają. Nie masz szans się bronić. Proszę nie współpracujcie z tum panem (nazwę go członkiem bi wykasują).
kamil 2016-06-16 21:48:22
to ja sie dziwie dlaczego wogole podpisujecie umowy a pozniej narzekacie?
TNT 2016-07-14 18:15:46
nie polecam sebastian to totalna zlotowa na poczatku ok a potem traski po 300km i skubanie km
na 2016-08-14 18:35:27
@kamil jak najbardziej popieram twój komentarz, przeciez ludzie mają dokładne opisane zapewne warunki na co się godzą w umowie i to podpisują, a jak mniemam tez przeczytali, więc skoro to świadomie podpisali to nie mają moralnego już prawa na to narzekać uważam
Zostaw swoją opinię o One Solution Logistics - Kornwestheim
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie One Solution Logistics