brak logo

Activ Investment Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Activ Investment Sp. z o.o.

Malinka 2012-10-19 14:05:10
STRZEŻCIE SIĘ PRZED ACTIV INVESTMENT! Traktują pracowników jak śmieci, jak coś nie idzie po ich myśli to wyżywają się na Tobie. Zwalniają pracowników bez podania przyczyny, bez żadnej winy z ich strony po bardzo krótkim okresie czasu. Przełożeni są chamscy i nie mają za grosz kultury osobistej. Naprawdę szczerze odradzam pracę w tej firmie. Ludzie nie dajcie się na brać na ich zapewnienia na rozmowie, w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej.
Jo 2012-10-24 09:31:59
Szkoda, że tak późno znalazłam tę opinię. Omijajcie tę firmę z daleka, Naprawdę nie warto tracić na nich czas, oszuści, chamy i nic więcej. Brak szacunku do pracowników, są zastraszani. Jak nie są zadowoleni z Twojej pracy, to nie dają wolnego i każą pracować 7 dni w tyg,, święta, bo inaczej nie wypłacają w ogóle pieniędzy. Nie dajcie się nabrać, ani zwieść pięknym słowom. To wszystko jedno wielkie kłamstwo!
Gaść 2014-03-29 18:28:57
witam,

przestrzegam przed spółką Activ Investment z Krakowa - w Wysokiej koło Wrocławia Activ wybudował osiedle pod nazwą Wysoka. Przy podpisywaniu umów przenoszących własność Activ zataił niezgodny z prawem podział gruntu, w związku z czym powstały trzy wspólnoty mieszkaniowe. Przy realizacji osiedla zgodnie z zamówioną przeze mnie opinią architektoniczną, zostały poważnie naruszone: Ustawa z dnia 7 lipca 1994 r. Prawo budowlane tj. Dz. U. z 2010r.Nr. 243,poz.1623 z późniejszymi zmianami / Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie, Dz. U. z 2002 r. Nr 75 ,poz. 690 z późniejszymi zmianami / Uchwała nr XXXII/387/09 Rady Gminy Kobierzyce z dnia 30 marca 2009r. w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego obszaru położonego pomiędzy ul. Chabrową, Radosną a projektowaną drogą wojewódzką w środkowo-zachodniej części wsi Wysoka / norma PN-B-02431-1:1999. W efekcie powyższych naruszeń prawa na wspomnianych wyżej wspólnotach (ok. 140 lokali mieszkalnych) brakuje ok 60-80 miejsc postojowych, Activ pomimo obowiązku nie zrealizował placu zabaw dla dzieci, zieleń biologicznie czynna została okrojona przez Activ z 30% do 12%. Ponadto Activ dopuścił się poświadczenia nieprawdy przy zawieraniu umów przenoszących własność.
Na początku kwietnia 2014r. zostanie złożone zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez spółką Activ Investment oraz Starostwo Powiatowe we Wrocławiu (autorzy zgody na pozwolenie na budowę oraz odbioru do użytkowania, jak również zostanie zaskarżona decyzja administracyjna o pozwoleniu na budowę do Wojewódzkiego Nadzoru Budowlanego.
Jeżeli ktokolwiek ma wątpliwości, proszę pisać na activstop@gmail.com - udzielę stosownych informacji.
Jeszcze raz przestrzegam przed spółką Activ Inwestment z Krakowa - to zwykli oszuści !
Majka 2014-08-30 22:17:24
Pracowałam w biurze AI przez pół roku i nie oceniam ich źle.
Wypłata w terminie, praca normalna, czyli ani trudna ani łatwa, trochę stresu, ale ludzie bardzo ok.
radna 2014-09-29 19:48:16
Kupilismy od nich mieszkanie w Katowicach (4 wieże) i jestem bardzo zadowolona:) Lokalizacja super plus kontakt z deweloperem powiedzialabym wzorowy,wiec jako firma uwazam,ze sa fair :)
Trufla 2014-10-16 13:11:38
Jako dewelopera i kontakt z nim oceniam bardzo dobrze, bo sa profesjonalni w tym co robia. Nie pozowlili mi odczuc,ze cos jest nie tak:) Serdeczne za to podziekowania. dzieki temu katowickie 4 wieze to moje przyszle mieszknko :)
ja jestem na tak 2014-10-28 10:07:30
miałam przyjemność negocjować z AI długie godziny i bardzo pozytywnie oceniam tego dewelopera. Inwestycja przy Okulickiego jest bardzo pozytywna i nowa huta, którą ja osobiście bardzo bardzo lubię. Nie mogę się doczekać aż się wprowadzę. Formalności załatwione ekspresem.
niezadowolona 2015-11-27 06:46:55
nie polecam ;/
Caps Lock 2015-11-27 09:04:48
Ja tam nie pracowałam i również wypowiem się jako klient , jak kogoś to razi to przepraszam,.Klientem Activ investment są również 4 wieże .zresztą można poczytać o nich na blogu samego activ investment . Co do samej firmy deweloperskiej , to poelcam mieszkania we Wrocławiu na osiedlu Skarbowców .
Zielinska 2015-11-28 07:00:07
Activ investment ma również swoje inwestycje w katowicach i tam wlasnie będzie realizowany projekt 4 wieże . Zresztą mieszkam w Katwoicach więc wiem jak to wszystko tutaj wygląda ;)
Melania 2015-12-16 09:18:11
ojj czytam te opinie od pracowników to troche wierzyć mi się nie chce. Z tego względu ,że ja od Active investment kupuje właśnie mieszkanie na banacha w Krakowie . Ja ich znam raczej z tej strony jako klient . I jako klient bardzo sobie ich chwalę.Wobec mnie przynajmniej sa uczciwi .
puchatek 2015-12-21 22:52:55
Ja nie pracowałam akurat w firmie która zajmuje sie nieruchomościami , ale pracowałam w firmie ubezpieczoniowej gdzie licyły się wyniki , byla sama prowizja tylko były to na prawde duże pieniadze . Co do samego Active Investment , nie wiem , ja wiem tylko tyle ,ze mam zamiar od nich kupic mieszkanie na osiedlu Karoliny , Bardzo mi się podoba projekt , a ze i tak chcielismy kupic mieszkanie więc ;) własnie tu sie roglądam
once 2015-12-28 12:50:44
Widziałam je w projektach które mają , osobiście bardziej podobają mi się mieszkania w Krakowie , osiedle Konopnicka City Park .graniczy z parkiem matecznego oraz terenem wzdłuż rzeki Wilgi . Niecałe 20 minut na rynek i wawel ;) dlatego ja od active investment gdybym miala sie decydować to wybrałabym właśnie konopnicka city park w krk
1
Sometimes 2015-12-29 19:15:30
Jeżeli chodzi o Active investment ,w sensie mieszkań , to oglądałam rózne projekty od nich i najbardziej powiem szczerze podobają mi się mieszkania we Wrocławiu na Skarbowców. Poza tym jest promocja 15% zniżki do końca stycznia 2016.Pozdrawiam
Kora 2016-01-16 01:49:39
Bardzo dużo tu opinii wystawionych przez rzekomych klientów pod koniec 2015. Wygląda to na nieprofesjonalnie przeprowadzoną akcję promowania firmy przez samą siebie. Duży minus.
Dinozaur 2016-01-22 23:03:38
Ja akurat z racji tej ,ze jestem z Krakowa , od Activ investment kupiłbym najchętniej mieszkanie na osiedlu Banacha . Po prostu najabrdziej mi odpowiada
Paulek 2016-01-26 15:53:26
Wiesz . dzisiaj zwłaszcza w każdej tego typu firmie ( już nie wspomne o agentach ) , wymagane jest prawo jazdy katB i nic z tym nie zrobisz Pola. A jest wymagane dokładnie pewnie tak jak wspomniałas ,pewnie ze względu na liczne spotkania . Ja nie pracuje u nich tylko współpracuje jako klient . Ponieważ kupiłem od nich mieszkanie w Katowicach na osiedlu karoliny , Jak narazie jestem zadowolony . Nie zrobili mnie w przysłowiowego "balona "
SweetHome 2016-02-17 10:16:34
Niestety tak czasami jest ,że wysyła się setki cv a potem nikt sie nie odzywa. Ja z activ investment mam doczynienia jako klient i jest w porządku. Jestem z Katowic, a tak się akurat składa ,ze ta firma rozpoczeła budowe osiedle karolina. I z tego co się orientowałem to są tam mieszkania dla singli oraz dla rodzin z dziećmi. My oczywiście będziemy myśleć z żoną nad wiekszym mieszkaniem . I jak na to ,że będzie to osiedle zamknięte , nie są takie drogie bo cena zaczyna się od 3999 zł/m2
Baszteba 2016-02-24 15:31:51
Pewnie ,ze nie jest tragedią , ja widziałam nawet raz widzłam około 6000 tysięcy prawie za metr. Oglądałam sobie projekty od activ investment i moim zdaniem bardzo ciekawym jest na osiedlu skarbowców . Piękne zielone tarasy , mieszkania nawet do 103 metrów kwadratowych , uważam za bardzo atrakcyjna oferte.
Dawid 2016-02-25 20:37:08
Bardzo pozytywnie mogę ich ocenić kupiłem od nich mieszkanie w Katowicach. Dokładniej na tysiąclecia i wszystko z mieszkaniem jest tak jak należy. POlecam każdemu uczciwy deweloper.
Anna 2016-03-18 13:40:38
Ja też z Katowic i mają tu dwie ciekawe inwestycje. Jednak chyba zdecyduję się na 4 wieże teraz budują 3 więc może uda mi się dostać kredyt zanim skończą budowę. Bardzo podoba mi się lokalizacja tej inwestycji zaraz koło parku.
mieszkaniec skarbowcow 2016-06-28 07:43:14
Super, ze Pani poleca mieszkanie, ktore nie ejst w ogole zgodne z wizualizaja! Budynek dostawiony niemal wchodzi na sasiadujacy, tworzac zamkniety trojkat. Tak wlasnie, trojkat postawiony tak blisko, ze do sasiada niemal mozna przeskoczyc z balkonu. Smrod i halas, ktory sie roznosi przy tak malej zamknietej powierzchni to rzecz codzienna. W dodatku linie energetyczne kolo samych okien to napewno dodatkowy gratis. Wiec jak czytam takie opinie to zastanawiam sie kto je pisze, bo raczej nie PRAWDZIWY klient! ;)
fdf 2016-06-29 18:08:06
@xxx no masz racje bo teraz nie maja zadnych ofert
maro 2016-11-14 17:16:49
Najbardziej na pracodawcę narzekają ci co im się robić nie chce! Wszelkiej maści nieroby zawsze będą oczerniać swój zakład pracy! Jeśli chodzi o mieszkania to sam kupuje mieszkanie na Banacha i jestem zadowolony z dotychczasowej współpracy.
Zostaw swoją opinię o Activ Investment Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Activ Investment Sp. z o.o.