Tuplex

Warszawa

Opinie o Tuplex

gość 2015-10-13 19:34:42
Witam,
Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat łódzkiego oddziału tej firmy?
Z góry dziękuję
klient 2015-10-13 21:07:57
Od dłuższego czasu jest tam problem. W momencie kiedy zniknęli doświadczeni pracownicy, nie można się tam dodzwonić, graniczy to z cudem. Jeśli już ktoś odbierze, to tak jakby pracował tam od kilku dni i dopiero się uczył. Na wyceny mailowe trzeba czekać po kilka dni - dłużej niż tydzień. Chodzi o proste zapytania, jakieś formatki itd. Od zawsze brakowało tam liczniejszego personelu. Jeśli chodzi o magazyn - to chyba osobna firma rządząca się swoimi prawami. Z łaski potną materiał, w większości przypadków jest on brudny, porysowany a w dostawach zapakowany jak cię mogę. Często zdarza się, że w dociętych rzeczach są wióry i inne śmieci. Jak ten transport ma dojechać na określoną godzinę, niestety nigdy tak się nie dzieje - a to jakaś policja lub inne cuda nie z tej ziemi. Generalnie nie polecam obsługi. Proponuję przenieść się do innych lokalnych dostawców, jest ich kilku.
co potrzebujesz wiedzieć 2015-10-13 21:09:55
co potrzebujesz wiedzieć na temat Łodzi?
opinia 2015-10-13 21:59:48
a oddział w Łodzi to w ogóle jeszcze istnieje. Mało kto już chyba tam kupuje. Nie idzie uzyskać żadnej informacji, a jak jakaś już jest, to w momencie, kiedy konkurencja dowiozła materiał a firma przerobiła produkt, zamontowała i wystawiła fakturę końcową. Wtedy właśnie przychodzi odpowiedź z Tuplex Łódź na zapytanie.
nick 2015-10-13 22:03:43
nie polecam pracy w Łodzi, najlepiej jakbyś pracował za siebie i za magazyn. Potem tylko jęki-steki od magazynierów itd.
chętny 2015-10-15 12:26:44
czy ktoś może co s powiedzieć o pracy w Poznaniu. Szukają handlowca.
Maciek 2015-10-15 20:20:22
Chciałem zapytać znających temat o oddział Tuplexu w Krakowie.
Już kiedyś pytałem i cicho sza :( :(
Wybieram się do nich na rozmowę i niewiem czy warto wychodzić z domu ;)
Oprócz warunków interesuje mnie też "czynnik" ludzki (nie ukrywam, że jest dla mnie też ważny)
Z góry dziękuję za info.
Maciek 2015-10-21 17:07:03
No nie bądźcie tacy....please ;) :)
LEWY 2015-10-28 20:30:57
Dla zainteresowanych parę istotnych informacji:
- niska płaca zasadnicza!!!
- brak przejrzystych kryteriów przyznawania premii!!!!
- brak płatnych nadgodzin!!!
- olbrzymia biurokracja/kontrolowanie pracownika na każdym kroku!!!
- nachalne monitorowanie skrzynki mailowej przez przełożonych!!!
- brak programu szkoleń- nikt na nic nie ma czasu i chęci!!!
- brak jakichkolwiek świadczeń pozapłacowych!!!! (brak kart sportowych; poważnego ubezp itp.)!!!
- brak wydzielonej sprzedaży detalicznej od sprzedaży dla firm!!!
- brak przemyślanej oferty produktowej zbyt szeroka oferta produktów stąd słabe ceny najważniejszych materiałów!!!
- brak klimatyzacji szczególnie latem - jest celowo wyłączana dla oszczędności!!!
- brak konsekwencji w realizacji pomysłów biznesowych wszystko opiera się na decyzjach PANI PREZES, które pojawiają się i znikają w zależności od humoru!!!
- olbrzymia ilość reklamacji materiałów- ścieżka reklamacji to udręka!!!
- i ostania rzecz - Odradzam pracy w tej firmie!!!
1
z rynku 2015-10-28 20:47:02
to duplex jeszcze nie upadł? w takim razie to musi być perpetuum mobile, bo od wielu lat działa fatalnie i pewnie generuje duże straty
1
PRAWY 2015-10-28 23:14:11
- niska płaca zasadnicza!!! potwierdzam, mowa o magazynie, handlowcach i niektórych niepisanych kierownikach oddziału
- brak przejrzystych kryteriów przyznawania premii!!!!potwierdzam, a to współczynnik taki, sraki i owaki, jak już myślisz, że dostaniesz, to dojdzie następny, który ci wszystko zabiera.
- brak płatnych nadgodzin!!!potwierdzam, każdy ma na wszystko wyj...ne
- olbrzymia biurokracja/kontrolowanie pracownika na każdym kroku!!!potwierdzam, takiej papierologi to jeszcze nigdzie nie widziałem, upoważnienia, limity, srutu tutu
- nachalne monitorowanie skrzynki mailowej przez przełożonych!!! no z tym to się jeszcze nie spotkałem, dlatego potwierdzić nie mogę
- brak programu szkoleń- nikt na nic nie ma czasu i chęci!!! od zawsze szkolenia były zaniedbane, a jak już są to tak okrojone i bezwartościowe, że szkoda gadać
- brak jakichkolwiek świadczeń pozapłacowych!!!! (brak kart sportowych; poważnego ubezp itp.)!!! potwierdzam, nie było, nie ma no i raczej nie będzie niczego poza herbatą, cukrem, wodą z kranu. "Null totalne"
- brak wydzielonej sprzedaży detalicznej od sprzedaży dla firm!!!potwierdzam, detal zajmuje sporo cennego czasu właśnie wtedy, kiedy potrzebujesz coś szybko zrobić i jeszcze wydziwia
- brak przemyślanej oferty produktowej zbyt szeroka oferta produktów stąd słabe ceny najważniejszych materiałów!!!potwierdzam, szukanie nowych rozwiązań, które nie są sprawdzone, nikt nie weryfikował pojemności rynku na produkt, nie sprawdził konkurencji i "bidny" handlowiec ma stawać na głowie i sprzedawać materiał, który w zakupie czasem detalista może kupić taniej niż Tuplex - niby śmieszne, ale takie akcje już były
- brak klimatyzacji szczególnie latem - jest celowo wyłączana dla oszczędności!!! potwierdzam, klimatyzacja, olej opałowy itp
- brak konsekwencji w realizacji pomysłów biznesowych wszystko opiera się na decyzjach PANI PREZES, które pojawiają się i znikają w zależności od humoru!!!potwierdzam, ale pretensji nie mam, to w końcu jej firma i może robić co chce.
- olbrzymia ilość reklamacji materiałów- ścieżka reklamacji to udręka!!!potwierdzam, zakładanie reklamacji na portalu, 1-3 miesięcy się z nią nic nie dzieje, normalka, kiedyś bywało jeszcze gorzej
- i ostania rzecz - Odradzam pracy w tej firmie!!! ZDECYDOWANIE POTWIERDZAM, dzięki Bogu mnie już za chwilę w tej firmie nie będzie.

Dodałbym:
- brak szacunku dla ludzi
- brak szacunku dla ich pracy
2
Bono 2015-11-04 21:18:11
"- stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę w rozwojowej firmie z
25letnią tradycją na rynku
- kompleksowe szkolenia wdrożeniowe
- system motywacyjny powiązany z indywidualnymi wynikami pracy"

Co za bujda na resorach - odradzam, stabilne zatrudnienie w Tuplex, chyba jak liżesz rowka, kompleksowe szkolenia wdrożeniowe - nigdy takich nie było, system motywacyjny - taaak, plany mało realne do osiągnięcia, konkurencja ma tańszy materiał a Ty pracuj za marne grosze z brakiem perspektyw.

Nie wierzcie w żadne słowo.
2
rynkowiec 2015-11-04 21:43:18
ten duplex to jebnie cały z hukiem góra w przyszłym roku i pewnie razem z plasticsem gdzie jest ten sam syf!!!
1
senior 2015-11-06 18:16:13
trzepiesz jeszcze gruche synu czy juz jedziesz na żywca?
3
nikt 2015-11-16 12:46:16
a co się dzieje w Gdańsku,że tyle rekrutacji jest prowadzonych?
1
do Micho 2015-12-04 18:37:39
Choć wiele niesprawiedliwości w tej firmie, to co do płac to lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu, ale zawsze jest na czas. Tu nie można nic zarzucić.
Bydgoszcz 2015-12-16 09:21:15
witam mam pytanie, do oddziału Bydgoskiego pojawiło sie ogłoszenie na stanowisko KIEROWNIK OBSZARU SPRZEDAŻY / KIEROWNIK ODDZIAŁU ktoś może podpowie czy pchac się w to, zajmuje analogiczne stanowisko w konkurencji, znam produkty klientów, co można u nich wywalczyć na rozmowie, jaka realna pensja, warunki pracy. z góry dziękuje za odpowiedź
123 2015-12-16 15:40:54
wywalczyć na rozmowie to nic nie wywalczysz - pensja ok sredniej krajowej + premia + samochód z gpsem i limitem kilometrów. Warunki pracy to masz opisane na tym forum dość dokładnie.
abba 2016-01-13 12:56:11
ile zarabia w centrali telemarketer na infolinii?
nikt 2016-01-17 17:18:20
Nie wiem skąd annos czerpie informacje ale na pewno nie z tej galaktyki, w której jest tuplex...
Bartoszzek 2016-01-23 14:03:11
Czytam te opinie i czesc jest prawdziwa czesc to bujda! Rotacja jest duza, ludzie sie zmieniaja bo znajduja lepsza prace (usunięte przez administratora) Lepiej znalezc cos lepszego
1
kris kros 2016-02-09 21:58:18
(usunięte przez administratora)
BYŁY 2016-02-18 19:48:44
Pracowałem w Tuplex. Wszystko na czas, firma typowo dystrybucyjna, można bardzo dużo się nauczyć i zdobyć doświadczenie. POLECAM
kruciak 2016-02-26 13:34:57
pytam sie kiedy bedzie wyplata ile to mozna czekac i czekac,moze niech ktos ruszy dupe i pojdzie na gore cos z tym zrobic.bo inaczej zglosze to do pip
2
haha 2016-03-04 19:44:38
Trzeba było się uczyć gamoniu:) to może byś dostał prace;)
taknie 2016-03-23 20:51:56
a co to za zmiany w Poznaniu? Dyrektora zwolnili?
1
zainteresowany 2016-04-07 17:36:59
Czy ktoś z obecnych pracowników magazynu w Warszawie może mi powiedzieć jakie są warunki? Czy oferują tam umowę o pracę? Jaki jest system zmianowy i czy pracujecie tam w weekendy? Widzę, że wisi ogłoszenie na magazyniera i zastanawiam się czy nie aplikować.
zinter 2016-04-11 16:05:00
operator systemu magazynowego- ktoś coś wie o tym stanowisku ??
2
Samuel 2016-04-27 20:33:37
Do Kamil :
piszesz o Tuplex Kraków "a reszta w miarę ok"...
Chłopie pisz w 1 zdaniu , że będziesz walił ostro to bym przeczytaniem usiadł.
A tak to przeczytałem Twój wpis na stojąco i ze śmiechu się przewróciłem kołami do góry.
Proszę nie pisz, że jest tam ok - bo nic NIE JEST OK.
Pzdr
nowy 2016-04-28 21:51:29
jest ogłoszenie z częstochowy, będę aplikował ale może ktoś życzliwy oświeci mnie w temacie....warto czy nie jestem zdesperowany więc chwytam się wszystkiego. Napiszcie na co mam się szykować...
1
dla NOWY 2016-05-01 18:26:10
Masz 13 stron opinii, poczytaj i wyciągnij wnioski. Dostaniesz (usunięte przez administratora) masę obowiązków i budżet nie do zrealizowania. O premii zapomnij, nagrodą będzie brak zjebki na koniec kwartału. I najważniejsze, jak już musisz, to żądaj wszystkiego na piśmie, bo Cię wydymają.
1
Janusz 2016-05-08 15:36:38
w Częstochowie poszukują PIELGRZYMA na Światowe Dni Młodzieży do Krakowa
FIRMA od 25 lat oferuje:
- brak szkoleń
- brak socjalnego
- niska pensja
- premia nie adekwatna to wysiłku włożonego w wynik
- mobbing
- kontrolowanie każdego twego ruchu

5
szefuńcio 2016-05-10 21:17:43
tak naprawdę w tej firmie pracuje się bardzo fajnie. jak ktoś chce narzekać to będzie narzekał na wszystko. No może jest trochę jak w XIXw. i wszystko takie po polsku skomplikowane, ale za to pracują fajni ludzie, którzy potrafią uczciwie pracować i dobrze się bawić. Pozdrowienia dla wszystkich pracowitych mróweczek.
9
do szefuńcio 2016-05-14 13:54:23
"szefuńcio" z jakiej planety spadłeś? Fajnie to się pracowało jak nie było takich ludzi jak Ty, ale to było i minęło, więc nie pisz takich bzdur, bo atmosfera w tej firmie to masakra.
2
Stary klient 2016-05-23 12:55:52
Co się dzieje w tym Poznaniu ???? Dodzwonić się do kogoś to chyba cud! Jeden nie odbiera ,drugi a jak już się dodzwoniłam na handlowy to mi 10 min cenę sprawdzał i powiedział oddzwonię za chwile . I oddzwania od kilku dniu. Chyba maja za dobra sprzedaż kompozytu .nie to nie .. W Igepie jest tysiąc razy lepiej .
M 2016-06-07 22:03:51
dlaczego 3 razy roku szukają szefa oddziału w Gdańsku?
znawca firm 2016-06-08 11:30:33
chyba im notorycznie uciekają czy cuś ;-)
kc 2016-06-09 18:46:57
firma o ugruntowanej pozycji na rynku, nie polecam osobom z doświadczeniem, (usunięte przez administratora) , choć sam odrzuciłem ofertę
klient 2016-06-26 18:55:05
Co się dzieje w oddziale krakowskim? Poziom obsługi klienta kompromitujący !! Nikt nic nie wie , przez telefon i na miejscu nic się nie dowiesz ? Wieczne pomyłki itp. Masakra jakaś....
znany 2016-07-03 19:05:02
a ja sie pytam kiedy beda ludzie zatrudnieni w centarli na magazynie bo sie pracuje po 10 lub 11 a trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby wahadla wyjechaly.a ile osob robilo w ten weekend serwisy i konczylo wahadla
Wariat 2016-07-22 20:24:20
Ja mam już Duplex gdzieś i jestem szczęśliwy że mam ten etap już za sobą. Ludzie szukajcie innej pracy. Gorzej na pewno nie traficie.
olegd 2016-07-29 08:57:49
Pracuje już kilka lat w Tuplex i twoja uwaga jest błędna a nawet kłamliwa i zaginająca rzeczywistość.
olegd 2016-07-31 11:11:36
Bywało lepiej...
TuplexNIE 2016-08-02 22:00:15
jeżeli nie lubisz pieniędzy to polecam pracęw Tuplex.
PS , ogarneliście juz stare/nowe oznaczenia LEDów ? :D hiehiehie

PPS. poproszę pilnie o informację co się dzieje w Poznaniu i dlaczego jest tam nowy RKS??
2
Nowy 2016-09-01 23:08:03
Czy ktoś się orientuje jakie są warunki na handlowca w Łodzi. Dużo słyszałem o tym oddziale.
LifeOfPablo 2016-09-05 21:28:10
Nie, handlowiec to stanowisko back-office'owe. Dostajesz stałą niską pensję i raz na kwartał niską premię.
Konsultant klienta to taki PH i on dostje auto i komórkę.
Ahhh, widzę że w ogłoszeniach skreślili frazę "oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie" - lepiej późno niż wcale.

PS. Czemu zwolnili RKSa Rafałka z Poznania ?
Piotr Hencler 2016-09-13 20:11:38
Michał ja pracowałem w Tuplexie w Warszawie jako magazynier w okresie 04.15-06.15 Napiszę tak omiń tą oferte pracy !! Magazyn słaby brak przepisów bhp nikt tam go nie przestrzega stres mobbing to normalka w firmie.Starsi magazynierzy tylko wysługują się młodymi magazynierami.Kasa słaba i poczekaj jak przyjdzie jesień zima to dopiero przypał.Ja znalazłem inną ofertę pracy to uciekłem z Tuplexu.Tak prawie cały okres próbny przepracowałem.Na początek 2200 brutto i może 100 brutto premii płacą na czas to trzeba przyznać
ujk 2016-10-07 23:34:25
rafała w poznaniu juz nie ma????
hak 2016-10-08 12:19:06
Jeżeli masz doswiadczenie i pracowałeś już wcześniej i jakieś pojęcie to z pewnością cię przyjmą, nawet jak masz kogoś znajomego tam to z polecenia myśle, ze tez masz szanse chociaz jak wstawili oferty na stronę to pewnie maja sporo chętnych, wyslylaj i czekaj na odpowied
zainteresowany 2016-11-30 21:01:53
Co tam się dzieje w tej Częstochowie, że aż taki duży nabór?
Zostaw swoją opinię o Tuplex - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tuplex