Vitberg

Nowy Sącz

Opinie o Vitberg

maciej 2013-06-20 19:11:55
kasztanek - 2013-02-22 14:14:57

to trzeba było chorej matce kupić materac który jest na wszystko i nie trzeba by było rezygnować z fantastycznej roboty. Ale żeby własnej matce wciskać takie bzdety to trzeba by było być bydlakiem skończonym,prawda?
Kasztanek... puknij się w czoło... Każdy ma prawo do wypowiedzi... Ale Twój wpis jest z lekka przeginką najeżoną agresją. Ja tam pracuję i oceniam całą firmę jako bardzo dobrze zarządzaną organizację. Pracował w korporacjach i swoją decyzję o zmianie pracy oceniam na dobry + :). Dopowiem tylko, że pracuję tam prawie 2 lata...
2
dorcia 2014-04-29 11:01:20
Moje początki w rehabilitacji były takie że pracowałam u sióstr zakonnych w ośrodku w Poznaniu na Głogowskiej. Za masaż, który pacjenta kosztował 25 zł dostawałam 5 zł. wydaje mi się, że 1.500 - 2.000 jest naprawdę ok. Zwłaszcza dla świeżynek w branży reha:). Napiszcie, coś o klimacie pracy. Będę wdzięczna.
4
MK 2014-04-30 16:49:18
Klimat to zależy pewnie od gabinetu i ludzi, ja przez 3,5 roku nie narzekałem na klimat.
3
mario 2014-06-23 20:18:47
Witam,
Mam bardzo ważne pytanie. Brałem udział w procesie rekrutacyjnym. Rozmowa była grupowa. W sumie 4 osoby naraz były przesłuchiwane. Przed rozmową kwalifikacyjną widziałem wychodzących pacjentów. Wszyscy byli bardzo zadowoleni. Ku mojemu zdziwieniu z zabiegów korzystał lekarz - dokładniej chirurg naczyniowy.
gabinet wyglądał bardzo profesjonalnie. Jakie są możliwości rozwoju w tej firmie?
Pozdrawiam,
Mariusz
4
KK 2014-06-24 16:12:41
Możliwości rozwoju bardzo duże! Cały czas się rozwijasz bo pracujesz z ludźmi! jak ktoś lubi ludzi to ją pokocha, jak myślisz o etacie że godzinki lecą to nie praca dla dla ciebie! to praca dla osób które chcą się rozwijać!
2
KK 2014-06-24 16:16:28
Możliwości rozwoju bardzo duże! Cały czas się rozwijasz bo pracujesz z ludźmi! jak ktoś lubi ludzi to ją pokocha, jak myślisz o etacie że godzinki lecą to nie praca dla dla ciebie! to praca dla osób które chcą się rozwijać!
2
lawa 2014-07-16 11:37:53
Prawdą jest, że ta praca bardzo dużo uczy, ale myślę, że najważniejszą możliwością rozwoju jest opcja otworzenia swojego gabinetu. Każdy p odpowiednim przeszkoleniu ma taka szansę. Trzeba mieć uprawnienia i pracować kilka miesięcy. Ja się szykuje do prowadzenia swojego gabinetu. Pracuję 8 miesięcy i jestem bardzo zadowolona
3
GJ 2014-08-13 16:10:02
Atmosfera pracy w firmie przyjazna i dobra. Wypłaty na czas i praca ok 6godz. Wypłata częściowo prowizyjna wiec zależy od miesiąca, ale jeśli sobie radzimy można zarobić sporo. Ludzie korzystają bezpłatne z kilku zabiegów i jeśli chcą mogą zakupić materac do domu. Z uwagi, że urządzenie działa, poprawia krążenie i rozluźnia mięśnie bóle pacjentów ustępują. Jak dla mnie warto, praca z ludźmi, czysto, ciepło i nie trzeba się napracować na 3 zmiany tylko 6h dziennie i weekendy wolne.
1
KR 2014-08-25 12:45:47
Lawa, a jak wygląda sprawa otwarcia swojego gabinetu? Na ile jest to bardziej opłacalne niz pracowanie u kogoś w gabinecie na etacie?
5
Lmao 2014-11-17 13:43:37
Kolego dlaczego nie napiszesz do nich, albo nie zadzwonisz - http://www.vitberg.pl/index.php/o-firmie W końcu uzyskanie jakichś informacji na ich temat nie powinno być nie wiadomo jak wielkim wyczynem. Firma jest duża, na pewno oferuje wiele możliwości i rozwiązań. Pytanie tylko jakiego pokroju pracowników szukają.
Mirek W. 2014-12-23 21:15:25
Z tego co słyszałem to do laboratorium szukają lekarza ze specjalizacją rehabilitacji, biofizyków, kardiologa,
marek_88 2015-07-10 13:50:26
To prawda ze trseba podpisac weksel zeby otworzyc swoj gabinet franczyzowy?
gość 2016-02-19 13:37:19
Ania29 widać ,że jeżeli chodzi o rehabilitację to Twoje pojęcie jest minimalne albo nawet nie masz pojęcia ani o rehabilitacji ,ani o firmie VITBERG. Tak pracuje w tej firmie ,ale wiele lat pracowałam w tradycyjnym gabinecie rehabilitacyjnym i wiem dobrze ,że większość pacjentów kończąc tradycyjna rehabilitacje wracają po 10 dniach do domu i nie robią nic ,żeby dany efekt utrzymać. Każdy rehabilitant i każdy świadomy pacjent wie dobrze ,że to jest za mało i żeby czuć się dobrze musi coś robić . Jeżeli ja prowadząc gabinet ANZ przedłużam pacjentom rehabilitację w warunkach domowych i wiem ,że pacjentom to pomaga to powiedzcie co w tym jest złego ,że sprzedaję pacjentom sprzęt ,który dla niektórych jest jedyną forma ruchu jaką mają. Ktoś kto był u nas na zabiegach lub pracował wie dobrze ,że nie zmuszamy do zakupu. Zawsze znajdą się osoby typu ania29 która pewno nie przeszła rozmowy kwalifikacyjnej i dlatego wypowiada się w taki sposób.Pozdrawiam i polecam pracę ,bo przynajmniej wiem ,że pomagam ludziom nie tylko w 4ch ścianach gabinetu ale również po zakończonych zabiegach, a to właśnie o to chodzi w rehabilitacji.
6
gość 2016-02-19 13:48:32
Kamil masz rację i dlatego przepraszam za ten wpis zamieszczony do użytkownika Konder. Zle zinterpretowałam ten wpis . Dobrze ,że mnie poprawiłeś i oczywiście proszę uznać tamten wpis za nie aktualny.Niestety tak często piszą tutaj ,że Vitberg przyjmuje do gabinetów wszystkich którzy tylko zgłoszą się do pracy, ze jakoś mnie zaćmiło. Przepraszam .
Ola 2016-08-19 21:49:18
Myślę, że niesprawiedliwie oceniasz. Sam napisałeś, że każdy gabinet rządzi się własnymi prawami. Ja pracuje długo i nie spotkałam się by ktoś pracował w soboty, za wolne dni zawsze pracownicy mają płacone niezależnie od umowy. Oczywiście wiem, że na 70 gabinetów może się zdarzyć wyjątek, ale ja o takim nie słyszałam. Pracuje kilka lat.
Szkolenia w sobotę- owszem- raz na rok- dwa- to taki wielki problem?
Jeżeli tak mierziła Cię prowizja kierownika to chyba miałeś drogę otwartą by prowadzić własny gabinet? a może nie?
Który producent sprzętu do rehabilitacji rozwija się szybciej niż vitberg? No ciekawa jestem...No i jakiż to materac można mieć w lepszej cenie?
Jak ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o wibracji to takich głupot pisać nie będzie. Może wystarczyło t6roszkę się dokształcić by wiedzieć, że wibracja jest metodą, która ma potężną moc i stąd to ogólne zadowolenie pacjentów, którzy odwiedzają gabinety...
Jeżeli nie doczytałeś, nie pofatygowałeś się choć troszkę by poznać metodę, którą leczyłeś to może dlatego tak się musiałeś ":trudzić by coś sprzedać".
Bardziej wierzysz w laser? A może ultradźwięki? A znasz ich działanie czy też nie za bardzo?

A to, że chodzi o sprzedaż...No tak...poniekąd tak. Każdy sprzedaje swoje towary lub usługi. Inaczej skąd brać pieniądze? To chyba nie jest ani nieuczciwe ani niemoralne. Fajne jest natomiast to, że nie oszukuje się ludzi, daje się im sporo ulgi w cierpieniu zupełnie za nic i do tego samemu można mieć naprawdę nie mało satysfakcji, że robi się coś dobrego i fajnego...
Tyle, że trzeba umieć to dostrzec a ie tylko marudzić...
4
Ola 2016-08-19 21:55:41
U nas jest tak- weekendy zawsze wolne, długie weekendy też, przerwa między świętami a sylwestrem wolna. Płacone mamy oczywiście normalnie.
Praca 6 godzin bez żadnego sprzątania, chodzenia z ulotkami, zostawania po pracy itp. ^ godzin od dechy do dechy i tyle.
Wynagrodzenie średnio 1600- 2500 zł na rękę. Umowa po 3 miesiącach wg życzenia, ja mam umowę zlecenie, ale urlop mam umowny 2 dni za miesiąc.
Prowizja nie jest ujęta w umowie u mnie, ale gdyby choć raz ktoś mnie oszukał nie pracowałabym dłużej- chyba to oczywiste. Oprócz mówionej prowizji często dostaję coś ekstra.
Generalnie- jak pracujesz tak masz. Rotacja może i duża, ale sporo osób otwiera swoje gabinety więc szuka się na ich miejsce.
2
Ola 2016-08-19 21:59:17
I jeszcze jedno napisze- na stronie Vitberg są rzeczywiste opinie pacjentów i proszę nie pisać bzdur, że jest inaczej. Nawet moi osobiści pacjenci umieszczali tam swoje opinie przy których widnieją ich zdjęcia.

Lekarzy na zabiegach mieliśmy sporo- i rzeczywiście wielu z nich ma materac w domu.
Nam kierownik regionu pomaga regularnie, ale nawet jeśli by tego nie robił to ja wciąż ie rozumiem takiego marudzenia, że tylko się pomocy oczekuje. A jak otworzysz sklep z odzieżą damska to ktoś Ci pomoże? A może jak gabinet masażu raczengo otworzysz to ktoś Ci pomoże?

Ludzie tylko oczekują, ale z siebie coś dać to już nie...
2
Ola 2016-08-20 21:01:02
Każdy człowiek powinien się kształcić przez całe życie...Czy takie podejście to ćwierć-inteligencja? Nawet jakbyś skończył wszystkie uniwersytety świata na pewno najdzie się coś czego nie wiesz lub nie umiesz. Troszkę pokory...

Dużo żalu musisz mieć w sobie, że bywasz tu każdego dnia i zniechęcasz ludzi do fajnej pracy.
A z tymi opiniami to bzdura wyssana z palca. Na zdjęciach są ludzie którzy użytkują materac. Sama znam wielu z nich.
Może dodawałeś "lewe" komentarze, może nawet sam sobie robiłeś zdjęcia...ja nie musiałam bo miałam wielu zadowolonych pacjentów.
6
sev 2016-08-21 11:08:34
Cześć Kochani, napiszcie mi proszę czy jesteście zadowoleni z pracy u nich. Chodzi mi o zarobki i umowę bo nie wiem czy warto zawracać sobie nimi głowę
1
aniareh 2016-09-30 10:44:41
Ale wkurza mnie takie pisanie i gadanie o sprzedaży jakby to był największy grzech świata... jakby to była ujma dla rehabilitanta... jakby żył w nierzeczywistym świecie, gdzie wszystko jest za darmo!!!
Nic w medycynie i w rehabilitacji nie ma za darmo!!!
Masaż u masażysty: od 30,00 do 100,00 - 10 zabiegów 300,00 - 1000,00 PLN
Rehabilitacja w gabinecie prywatnym: od 7,00 do 15,00 za zabieg - zazwyczaj 3-4 zabiegi przez 10 dni - średnio 400,00 za serię 10 zabiegów (a to raczej nie uleczy pacjenta na zawsze!!!!! za 2 czy 3 miesiące musi wrócić i znowu zapłacić 400,00)
Trener personalny: 50,00 - 100,00 za godzinę - praca z trenerem 2 razy w tygodniu przez miesiąc - 400,00 - 800,00 PLN
Wizyta u lekarza prywatnie: 80,00 - 150,00 - bo państwowo na specjalistę trzeba czekać od pół roku do roku a tyle często pacjent nie ma czasu
Turnus rehabilitacyjny wykupiony prywatnie - 1200,00 - 2000,00 za 14 lub 21 dni
A może ktoś mi chce powiedzieć, że pacjent, który idzie na zabiegi do przychodni rehabilitacyjnej na NFZ ma je za darmo???!!!!!!! - co miesiąc ZUS zabiera ponad 30% wynagrodzenia na składki, w tym na składki zdrowotne i chorobowe - pacjent za to płaci co miesiąc i to wcale nie mało (chyba nie muszę przeliczać ile odkłada po 5, 10 czy 30 latach pracy... nie setki a tysiące złotych) a na rehabilitację łaskawie za te ciężko zarobione pieniądze czeka prawie rok i nie zawsze mu one pomogą!!!!!! Masaż na NFZ??? Kpina 15 minutowa!!!! Ale jak rozumiem z tego można być dumnym, że robi się szybko i przez to nie zawsze skutecznie, bo za więcej NFZ nie zapłaci!!!! Tutaj jak rozumiem żaden rehabilitant nie czuje się źle wobec pacjenta???
Obłuda, obłuda i jeszcze raz obłuda - gadanie, że w jakiejś firmie jest źle bo można kupić sprzęt do rehabilitacji!!!! Pewnie, lepiej niech pacjent jak go boli kupi tabletki przeciwbólowe, bo za nie wyda tylko jednorazowo 10,00 - 15,00 zł i na pewno się nie truje a firma farmaceutyczna wcale na tym nie zarobi!!!!
4
Zostaw swoją opinię o Vitberg - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vitberg