Pikseo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

Bydgoszcz

Opinie o Pikseo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

tomasz 2015-12-08 09:08
Rekrutacja wymagająca, warunki w pracy w porządku. Pytania początkowo bardzo standardowe, jednak są też rozmowy symulowane, w których nalezy się wykazać inwencją...
3
spoko 2015-12-08 10:40
pracuj sobie za 1200 zł
6
sciema 2015-12-08 10:53
Bo to piszą ludzie na zlecenie, obecnie pracujący w firmie. Widać to gołym okiem.
3
Pracownik 2015-12-08 13:40
Jestem pracownikiem Pikseo.

Piszecie tak jakby był przymus pracy, a takowego nie ma z tego co się orientuje. Firm na rynku jest wiele i nikt nikogo nie trzyma na siłę, a wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Każdy zarabia adekwatnie do umiejętności, zaangażowania i stażu pracy. Z jakiej racji firma ma Ci dać 3.000zł skoro przychodzisz do nas kompletnie bez żadnego doświadczenia i wiedzy? Uczymy Cię zagadnień z zakresu SEO, inwestujemy w Ciebie czas i jeszcze źle? Otwórz firmę i utrzymaj ją chociaż przez rok, to wtedy możemy porozmawiać. Ludzie nie muszą pisać opinii na zlecenie i nikt do niczego nie jest zmuszany, a pracuje im się dobrze, w przyjemnej atmosferze, bez nacisku i wyzysku, odpowiednio zarabiają, gdyby tak nie było, nie rozwijalibyśmy się w tym tempie, a to wszystko zasługa zgranej załogi, a nie darmozjadów liczących, że coś im skapnie za darmo.
3
Bad 2015-12-09 01:23
Copywrithera :D Widzę, że wymagania co do zatrudnianych osób są naprawdę wysokie albo pikseo stworzyło nowe staonwisko. A orientujesz się, tak realnie, na jaką kase można liczyć po kilku miesiącach podstawoy i przejściu na wyższe stanowisko? Rzuć jakieś konkrety, wtedy chociaż będzie wiadomo na co można liczyć.
Pracownik 2015-12-09 07:26
Pikseo aktualnie szuka Webmastera z doświadczeniem, więc zachęcam do wysłania CV, a wszystkie warunki będą omówione na rozmowie kwalifikacyjnej. kontakt@pikseo.pl
Looq 2016-01-17 19:29
Skoro jak widać rotacja jest duża, a kierownictwo tak bardzo się zarzeka, że pracuje się tam wyśmienicie, ale jednocześnie moderuje komentarze to sami sobie odpowiedzcie czy wszystko jest ok z tą firmą. Jeżeli chodzi o pracę w Pikseo to są tam dwa działy. Handlowy, który jest traktowany zdecydowanie lepiej oraz techniczny który odwala czarną robotę na umowach śmieciowych i za wynagrodzenie poniżej minimalnej krajowej. Atmosfera wśród pracowników jest świetna i w sumie to ona pozwala tam przeczekać na znalezienie lepszej pracy. Kadra kierownicza to dość specyficzni ludzie i w takim bezpośrednim kontakcie są dość chłodni dla szarych pracowników. W Bydgoszczy jest o wiele lepszych miejsc pracy dla osób bez doświadczenia.
6
zima 2016-02-05 13:10
Zgłosiłam się na rozmowę kwalofikacyjną do tej firmy, ponieważ ogłoszenie było bardzo obiecujące i profesjonalnie skonstruowane. I na tym w zasadzie koniec. Rozmowa trwała 5 minut, w czasie której okazało się, że informacje zawarte w ogłoszeniu bardzo daleko odbiegają od rzeczywistości. Po dłuższym zastanowieniu nie zdecydowałam się na tę pracę, uważam, że dla osób szukających stałej i poważnej pracy to nie jest odpowiednie miejsce, można się jedynie rozczarować.
8
Anka 2016-03-21 15:19
A ja tam jestem zadowolona z pracy w firmie. Pracuje nikt się do mnie nie czepia. Sprawdzajcie osobiście a nie sugerujecie się opiniami.

Najważniejsze, pracuje się normalnie, kasa na czas na koncie jest i to mi pasuje.
2
Seba 2016-04-14 23:49
Kasa bardzo dobra, trochę ciężki dojazd do biura komunikacją miejską, biuro na 4 piętrze bez winy, świetna atmosfera, dobre warunki rozwoju, bardzo dobra kawa, owoce, młody zespół, szefowie i kierownicy.
1
Walo 2016-05-10 13:04
Polecam, świetna atmosfera, fajni ludzie. Pieniądze duże, średnie, małe - zależy od stanowiska i premii.
1
Seba 2016-05-11 11:02
Lokalizację każdy może sobie sprawdzić sam. Dojechać można bezpośrednio pod i z biura linią 76, ewentualnie (z 10 minutowym spacerem) tramwajem 6. Są jeszcze autobusy podmiejskie do Solca i z Solca (które też zatrzymują się pod biurowcem), ale nimi nie jeździłem a więc ciężko się wypowiadać. Ogólnie tragedii nie ma ale mogło być lepiej.
Jola 2016-05-12 13:27
Odnośnie działu technicznego - pieniądze spoko, 1400 + premie na rękę, dobra atmosfera, praca prosta ale czasami nużąca, głównym minusem jest 'stłoczenie' działu na małej przestrzeni.
mała90 2016-05-24 12:53
rekrutują na stanowisko copywritera, ktoś może powiedzeć coś więcej o warunkach na tym stanowisko? umowa o pracę?, zarobki? itp?
7
Tomasz 2016-06-17 11:48
Fajna firma, wypłaty w terminie, dobra atmosfera w biurze. Polecam.
Zadowolony klient 2016-06-27 13:32
Wysoki poziom usług i profesjonalne podejście. Oby tak dalej!
2
handlowiecwannabe 2016-07-27 11:06
Szukają szukają, byłem dziś na rekrutacji. 5 zaczynam szkolenie zapowiada się ciekawe.
T 2016-08-03 13:01
Wypłata zazwyczaj jest między 6 - 10 dniem każdego miesiąca ;)
rozczarowana 2016-09-04 14:42
Mam podobną opinię jak @zima. Zgłosiłam się na rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy, ponieważ ogłoszenie było bardzo obiecujące. Rozmowa poszła szybko i zaprosili mnie od razu na dzień próbny. Tam miałam do wykonania dwa zadania po czym znowu rozmowa. Mieli się odezwać następnego dnia. Niestety telefon milczał, a Pan zapewniał mnie że odezwą się nawet jeśli odpowiedź będzie negatywna. To świadczy o zerowym poziomie jakiegokolwiek PROFESJONALIZMU. Zrobiłam co miałam zrobić i tyle i nara. Zero odzewu.

Zapewne szukają takich jeleni na jeden dzień. Minus wielki za dojazd i słabe oznakowanie budynku. Lipa. Kasa też bez szału.
Nie polecam. Jest wiele ciekawszych miejsc w Bydgoszczy z takim samym stanowiskiem, i lepszymi zarobkami.
7
coworker 2016-09-06 13:22
@rozczarowana skoro sądzisz, że firma może istnieć na zasadzie "szukają jeleni na jeden dzień", to nie dziw się, że do Ciebie nie oddzwonili :) przed budynkiem są flagi, na drzwiach logo itd... ale rozumiem rozgoryczenie skoro Ciebie nie zatrudnili...

ja pracuje i jestem zadowolony, najłatwiej mieć pretensje o wszystko, a samemu nie reprezentować nic...
coworker 2016-09-06 13:22
@rozczarowana skoro sądzisz, że firma może istnieć na zasadzie "szukają jeleni na jeden dzień", to nie dziw się, że do Ciebie nie oddzwonili :) przed budynkiem są flagi, na drzwiach logo itd... ale rozumiem rozgoryczenie skoro Ciebie nie zatrudnili...

ja pracuje i jestem zadowolony, najłatwiej mieć pretensje o wszystko, a samemu nie reprezentować nic...
@rozczarowana 2016-09-08 18:36
No tak najlepiej jest wychwalać zza biurka kierownika :) ciekawe ile macie premii za to :D a jeżeli ktoś chce pracować za darmo to śmiało, każda inna firma płaci minimum połowę stawki za dzień próbny a w tej firmie jest jawny wyzysk...
9
Semita 2016-09-10 21:26
bądźcie poważni :) jeżeli macie problem z zainwestowaniem 1 dnia (mówimy tutaj pewnie o osobach bez żadnego doświadczenia) to nie mam pytań... takie to młode pokolenie jest... niech zgadne wszyscy pewnie koło rocznika 95 jestescie? w dziale technicznym zaproponowali mi 1400+ premie, spokojnie 2000 okazało się że można wycisnąć. Wyzysk? Nawet na dniu testowym, kierownicy inwestują mnóstwo czasu więc to jest jedynie strata dla firmy nie żaden zysk, ale to w głowie trzeba mieć cokolwiek żeby to zrozumieć, a jeśli ktoś bez doświadczenia tak przeżywa dzień próbny to pokazuje podejście btw. w dziale technicznym w ogóle nie ma rotacji i pracuje ponad 50 osób... faktycznie mało
1
mateo 2016-09-12 10:37
Śmiać mi się chce jak to czytam. Mi na dniu próbnym koordynator działu przekazał tylko suche informacje, potem go większość czasu nie było. Poza tym pracownicy z biura wszyscy słuchawki w uszach i do kogo tu się odezwać?
W centrum miasta jest o wiele więcej firm, które pomagają zdobyć doświadczenie i więcej płacą.

Pozdro


9
Zadowolony 2016-09-12 16:40
Fajnie się pracowało, ciężko się wgryźć w firmę i ludzi podczas miesięcznego wakacyjnego stażu ale i tak miło będę wspominał. Polecam szczególnie osobom szukającym czegoś na dłużej, inaczej ciężko się wykazać i wypracować premie, aa i wielki plus za uczciwe i ludzkie podejście!

Pozdrawiam :)
2
Ktoś tam 2016-09-12 16:50
Ponoć każą pracować! :D No ale tak poważnie, o jaki dział pytasz?
Somebody 2016-09-13 10:58
Ludzie szanujcie się, w dziale technicznym 1400 serio? Czyli panie na kasach mają większą wiedzę techniczną od Ciebie skoro zarabiają więcej łącznie z tą Twoja 'premią' . Widać jaka firma taka płaca :)
6
Zastanawiam się 2016-09-13 15:34
Opinii to tu widzę cała masa, szkoda, że więcej internetowego, "odważnego" hejtu i sztucznych, wydumanych wypowiedzi... Niech ktoś z obecnych/byłych pracowników (copywriterów, technicznych) powie mi szczerze jak wyglądają fakty i czy są zgodne/aktualne z tym co można znaleźć na goworku/sieci, mianowicie:
-wynagrodzenie, 800-1000-1200-1400zl stałej + premie (jakie są mniej więcej kwoty premi?) + uznaniowe nagrody?
-praca wymagająca/niewymagająca doświadczenia, prosta/trudna, przy komputerze?
-dobra atmosfera, fajni i młodzi ludzie?
-ludzkie podejście do pracownika, kierownictwo chłodne, jasne, przestrzegane warunki współpracy (praca bez umowy?)
-stłoczenie działu na małej przestrzeni?
-ciężki dojazd?
-jak to jest z tym dniem próbnym?
-jak wygląda kwestia ewentualnych nadgodzin?

Z góry dzięki za czas poświęcony na normalne odpowiedzi. Pozdrawiam.
Somebody 2016-09-15 07:04
Dziwne pytania zadajesz, wszystko zależy od stanowiska. Jeśli chodzi o pensje to nie spodziewaj się więcej niż 1400 na umowie zlecenie. W sumie czego się spodziewać po formie która jest na takim wygnajewie, widocznie na wszystkim tną koszta, łącznie z kosztami pracowników.
9
Semita 2016-09-16 09:02
1400 to podstawa dla COPYWRITERA bez żadnego doświadczenia, dochodzą premie :)
2
EloSeo 2016-09-16 17:18
1400 zł po przepracowanym roku, praca na akord, żadnej szansy na poważną umowę - to nazywasz warunkami adekwatnymi do doświadczenia i stażu?
4
Babcia 2016-09-27 18:14
Lepszy rydz niż nic a praca spoko - mi się bardzo podoba.
Nie rozumiem jak tak w kółko można narzekać. Praca fajna i spokojna nikt nie goni nie krzyczy.
A że 1400 zł na rękę i umowa zlecenie? No cóż od czegoś trzeba zacząć.
Nie od razu Kraków zbudowano. Pozdrawiam
4
shigella2 2016-10-12 19:12
Ja pracuję od lipca jako copywriter. Nie narzekam, nigdy nie miałam problemu z kontaktem, wypłaty realizowane na czas i nie rozumiem negatywnych komentarzy. Zazwyczaj się nie wypowiadam, na takich stronach, ale muszę napisać, że jeżeli komuś zależy i się stara, to sobie poradzi i może sobie zarobić. Pozdrawiam.
11
Marta 2016-10-21 20:11
Podpisuję się pod słowami, szkoda czasu za tak małe wynagrodzenie, wymagania niewspółmierne do wynagrodzenia a także nieprzyjemny przełożony.
5
godo 2016-10-31 07:44
Wow, ktoś usnął moją opinię - dlaczego? bo poza plusami pracy w handlowym było też o minusach?
3
kcinwocarp 2016-11-14 10:26
Gdybyś sprzedawał(a) to byś zarabiał(a) :D Niejeden z handlowców ma wypłaty rzędu 4k+, wystarczy się chociaż trochę postarać.
3
kwarki 2016-11-14 10:57
Własnie sie mylisz, firma w zeszlym roku zatrudniala 25 os teraz ponad 50, muszą rekrutować bo jak widać nie kazdy sie nadaje hehe. Handlowy zaczyna od podstawy 2000 netto, gdzie dają wiece, wskaz prosze... podstawa podstawa jak robisz swoje mozesz zarobic 2-3 razy tyle. Wiekszosc handlowcow ma umowe o prace, ale na nia trzeba zasluzyc. Internet to prawda maja z tym problem, ale jaki maja wplyw na jakosc dzialania uslugi zewnetrznej.
3
pracownik działu technicznego 2016-11-14 11:27
Oczy bolą od czytania opinii tych hejterów... robić się nie chce a wymagania jakby nie wiadomo co.
Wkurza mnie jak ktoś pisze o firmie, która naprawde daje mi możliwość rozwoju takie bzdury. Skoro gdzie indziej jest tak super, to prosze.... wytlumacz mi co u nas jeszcze robisz i czemu nie zmieniles/aś pracy. Kończ waść wstydu oszczędź.
6
były pracownik technicznego 2016-11-28 08:11
Co za dziwne opinie... Ja pracowałem tam ponad rok. @pracownik działu technicznego - prawda aż oczy bolą. Wszyscy tylko wymagania a od siebie nic. Jeśli pokażesz że jesteś coś wart to każdy pracodawca Cię oceni. Kierownictwo w porządku, ale jak trzeba to ustawi do pionu. Wielki plus za ekipę i pozdrowienia dla działu technicznego
7
ekshandlowy 2016-12-12 19:58
Potwierdzam - rentowność dla firmy na I miejscu - pracownik na duuużo dalszym.
5
handlowy 2016-12-13 09:45
I naprawdę Cie to dziwi? Trudno utrzymywać handlowca dłużej niż 3 miesiące jeżeli nawet nie ma perspektyw żeby w ciągu roku był rentowny.
4
obsługa 2016-12-15 07:07
Pewnie chodzi o "śmieciowe" umowy przedłużane z miesiąca na miesiąc.
2
handlowy 2016-12-15 14:41
Pozostaje pytanie dlaczego dostałaś tą śmieciową umowę, myślisz że naprawdę jakikolwiek pracodawca nie chce utrzymać dobrego pracownika? Oczywiście, żę chce musiałaś należec do tej drugiej grupy hehe
8
bok 2017-01-11 15:33
Pracowałem w Pikseo w dziale handlowym jak i dziale obsługi klienta. Niestety z przyczyn osobistych musiałem zrezygnować z pracy. Myślę że po zakończeniu dłuższej współpracy mogę wyrazić obiektywną opinię. Jeśli chodzi o opinie poprzedników, głównie dotyczące umów, nie spotkałem się nigdy z jakimikolwiek problemami w uzyskaniu umowy o pracę. Możliwe że dlatego, iż byłem dobrze rokującym pracownikiem, któremu warto było oferować taką formę współpracy. Patrząc na formę wypowiedzi poprzedników, zarówno pod względem poprawności językowej oraz umiejętności przekazywania najprostszych informacji, trudno się dziwić, że umowa o pracę mogła nie zostać zaproponowana. Pozostaje jedynie mieć nadzieje, że hejterzy powyżej nie ubiegali się o stanowisko copywritera ;) Na początku wspomniałem o pracy w dziale handlowym, którą oceniam bardzo dobrze. Plany sprzedażowe ustalone są na odpowiednim poziomie. Tak na prawdę plan można wykonać jedną dobrą umową, co zdarza się bardzo często. Dodatkowo. Co tydzień organizowane są szkolenia, które znacząco podnoszą umiejętności sprzedażowe. Świetnym pomysłem było utworzenie dokumentu do pracy w grupie, gdzie każdy może zapisać pojawiające się wśród klientów obiekcje oraz sposoby ich merytorycznego "rozbicia". Nie sposób również nie wspomnieć o świetnej atmosferze panującej w dziale! Już pierwszego dnia pracy uzyskałem mnóstwo rad i wskazówek. Bardzo ciepłe, życzliwe przyjęcie do grupy zdecydowanie pozwoliło na pozbycie się stresu, który zawsze towarzyszy podejmowaniu nowej pracy. No i... niezapomniane mecze w piłkarzyki! :D Niestety nie zdążyłem już na partyjkę bilarda... :( Podczas pracy w dziale handlowym, kierownictwo zauważyło moje predyspozycje do kontaktów ze stałymi klientami spółki. Dzięki temu mogłem objąć stanowisko w dziale obsługi klienta. Znacznie więcej obowiązków, znacznie więcej odpowiedzialności, jednak satysfakcja z pracy również proporcjonalnie większa :) Jak widać na moim przykładzie, firma daje bardzo duże możliwości rozwoju. Przy okazji chciałbym zdementować doniesienia któregoś z poprzedników, iż klienci odchodzą z firmy. Sam obsługiwałem stałych, wieloletnich klientów i wiem że 99.999 % z nich jest BARDZO ZADOWOLONYCH Z USŁUG PIKSEO! Co więcej, większość z klientów decyduje się na rozszerzenie kampanii oraz uruchomienie kampanii AdWords. Cóż mogę napisać na koniec. Z całego serca polecam pracę w Pikseo. Pozdrawiam serdecznie całą ekipę z działu handlowego a w szczególności niezapomniane koleżanki z działu obsługi klienta :) :)
12
ona 2017-02-02 11:32
szkoda, że usuwacie wpisy :(
prawda w oczy kole?
7
11.01 2017-02-09 14:16
to prawda że webmasterom proponują umowę zlecenia i najniższe wynagrodzenie krajowe?
3
copy 2017-02-13 15:02
@11.01
Z tego co wiem, najniższa wypłata to 1600 netto, wszyscy którzy pracują powyżej 2-3 msc mają UOP, chyba że nie pracują w pełnym wymiarze. Ale świeżaki standardzik umowa zlecenie, na początek.
1
Ew 2017-02-16 13:12
A jak z wynagrodzeniem?sensowne pieniazki?czy praca w Bydgoszczy czy w Toruniu??
Bok 2017-02-16 14:31
Ja pracowalem w Bydgoszczy. Kasa bardzo wporzadku, ale nie chce pisac konkretow bo jakby nie patrzec to inf poufne no i tez z tego co wiem kazdy ma negocjowane indywidualnie.
1
Aneta 2017-04-07 10:30
Pracujesz w Pikseo? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie. Na co obecnie mogą liczyć pracownicy?
Zostaw swoją opinię o Pikseo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pikseo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.