logo Pronobel

Pronobel

Gliwice

Opinie o Pronobel

Helena 2017-04-02 09:01
Firma godna polecenia.
Alicja 2017-04-04 14:21
Witam! Ja pracowałam 2 lata w Pronoblu, ale sytuacja męża zmusiła nas do przeprowadzki do Warszawy. Super atmosfera, super ludzie. Polecam Pronobel! Pozdrawiam wszystkich - Alicja!
1
Agnieszka 2017-04-04 15:20
To jest porzadna firma daja kase na czas ze premia jak sie nalezy. Mi placa co do grosza co miesiac nie ma lipy wiec. Jak by mi sie cos nie zgadzalo co robie dzwonie co nie do kadr i pytam i juz wyjasnienie mam. Inne pytania dzwonie do pani Agatki mowie mam pytanie ona mi odpowie i wista wio.
1
gość 2017-04-07 14:28
dają grosze i skubią jak mogą wolą Ukraince dać 900e a polce 950 znam dobrze tą agencje
3
Krysia 2017-04-07 23:29
To juz 1,5 roku jak z nimi pracuje. To okej agencja. Na reke zarabiam 1100 euro a nie znam perfeto niemieckiego. Z wykrsztalcenia jestem krawcowa ale opiekowalam sie 9 lat mama i wiem co trzeba robic przy starszych osobach. Powiem wam ze nie kazdy moze byc opiekunka. Jak czasem jade w busie z niektorymi opiekunkami to masakra co one wygaduja. Jak one mowia o swoich omach i opach. To az wstyd... Dobra opiekunka nie powie takich slow, Pozdrawiam wszystkie mile i uprzejme opiekunki
2
Teresa 2017-04-08 22:01
Pronobel to firma godna zaufania. W biurze mają wiele ofert za różne stawki. W zależności od znajomości języka, doświadczenia w opiece, stanu podopiecznej/go jest możliwość zarobić dużo € lub bardzo dużo €. Wypłata jest zawsze na koncie, nie trzeba dzwonić i pytać, bo przyjdzie SMS z informacją o przelewie i wtedy uśmiecha się buzia widząc zapłatę za opiekę. Nie miałam szansy na dobrze płatną pracę w Polsce, więc zaufałam Pronoblowi i godnie zarabiam w Niemczech. Wystarcza pieniędzy na wszystko. Gdyby nie Pronobel musiałabym nosić worki z cebulą w markecie i moje konto świeciłoby najniższą krajową. W Niemczech za miesiąc zarobię tyle ile w Polsce za kilka miesięcy. Wystarczy odrobina zrozumienia dla starszej osoby, podstawowe słówka, uśmiech i czasem zagryzienie warg jak podopieczna w nocy spać nie może. Ale nie dość, że zarobię to jeszcze pomagam podopiecznej w tym najcięższym, końcowym, etapie życia. Jeśli jakaś pani zastanawia się nad wyjazdem do Niemiec to polecam taki wyjazd tylko z Pronoblem. Kto raz wyjedzie z Pronoblem nigdy nie wyjedzie z inną firmą.
2
Zosia 2017-04-09 06:38
Przekonałaś mnie Tereso. Muszę wypełnić formularz na stronie Pronobla to jakaś miła pani z biura oddzwoni i pojadę jeszcze w IV. do pracy.
2
Franek 2017-04-09 11:38
Jestem facetem i skonczylem fizjoterapie. Pracowalem w roznych osrodkach rehabilitacyjnych w Ustroniu. Praca mi sie bardzo podobala ale niestety zarobki... To az szkoda mowic. Wstyd ze mezczyzna tyle zarabia. Jak tu utrzymac rodzine np. czy w ogole ja zalozyc. Kiedys kolezanka mi podsunela pomysl zebym aplikowal do firmy Pronobel. Na poczatku sie wahalem bo sobie pomyslalem ze przeciez to praca dla kobiet ale zadzwonilem i sie okazalo ze moja znajomosc niemieckiego jest dobra i zaoferowali mi po kilku dniach prace niedaleko Berlina za konkretne pieniadze. Zwolnilem sie i pojechalem i nareszcie mam z tego jakies normalne pieniadze!!!
3
Jola 2017-04-09 13:17
Skończylam kurs w Pronoblu w Żorach i pojechałam pierwszy raz do opieki do Niemiec. Pełna strachu i obaw. Na szczęście dzięki szkoleniu, które przeszłam w Żorach wszystko przebiegło dobrze, wiedziałam jak się zająć starszą panią, jak jej pomóc w codziennym życiu, a mój niemiecki był wystarczający do zrozumienia wszystkiego w Niemczech. Zajmowałam się sympatyczną starszą panią, prowadziłam dom. Właśnie wróciłam na przerwę do domu i pojadę znowu do tej seniorki jak wróci moja zastępczyni. Zacznijcie miłe panie od kursu w Żorach. Dużo się nauczycie. Polecam kursy organizowane przez Pronobla. Dzięki temu zarobiłam bardzo dużo.
3
Jola 2017-04-09 13:41
Franku a nie bałeś się, że odchodząc z pewnej pracy w sanatorium za dużo ryzykujesz dla pracy mniej pewnej? Wiesz umowa o pracę w Ustroniu, a Pronobel nie daje takiej gwarancji zatrudnienia jak sanatorium. Wypłata w Pronoblu to zawsze wynagradza, ale pochwalam Twoje ryzyko i cieszę się, że też jesteś taki zadowolony z pracy dla Pronobla jak ja.
3
Franek 2017-04-09 21:06
Jolu na poczatku mialem pewne obawy. Ale dzieki pracy w Pronoblu mam 2,5 do 3 razy wiecej i moge sobie odlozyc na boku. Ja jezdze na stale wymiany wiec sie nie martwie. Koordynatorka zapewnila mnie ze w razie smierci znajda mi inna oferte. Zreszta zagladam czasem na strone Pronobla i widze ile tam jest ofert takze jest z czego wybierac. Wiem ze maja prace glownie dla Opiekunek, ale dla doswiadczony Panow z niemieckim zawsze tez sie cos znajdzie. Pozdrawiam Cie i inne kolezanki i kolegow z tej firmy
2
marta 2017-04-11 18:09
ja mam 1050 u nich ale inna agencja z moim językiem dała mi już na start 1200 e
Jola 2017-04-11 18:28
Franku ja także jestem częstym gościem na stronie ofert firmy Pronobel. Mają dużo ofert w każdym regionie Niemiec. Podziwiam Cię za odwagę, że zmieniłeś pracę, ale aspekt finansowy jest bardzo ważny. Pronobel zapewnia nam Opiekunkom i Opiekunom taki pełen profesjonalizm, że na pewno cieszysz się każdego dnia, że zdecydowałeś się rozpocząć współpracę z Firmą. Twoje konto w banku pęka w szwach i to kolejny plus. Pozdrawiam, tak jak i Ty, wszystkie Opiekunki i Opiekunów oraz przemiłe Panie z biura w Gliwicach. Są tak oddane swojej pracy, że zawsze z utęsknieniem czekam na ofercie na telefon z Gliwic.

Franku wszystkiego dobrego!
2
Jola 2017-04-11 18:42
Spodziewaj się problemów po przyjeździe do podopiecznej. Pewnie jej stan będzie dużo gorszy niż przedstawiany przez kogoś kto cię zachęca do wyjazdu. To częsta praktyka innych firm niestety.
Ewa 2017-04-11 19:26
A ja pojechałam z nimi do Francji bo oni też tam mają oferty! Francja jest taka piękna :) Miałam fajną podopieczna chodzilyśmy sobie do kawiarni i na rozne spacery. Była tylko osłabiona i ogolnie depresje miala. Ale Ewcia hehe czyli ja ja wyleczyla humorem bo mam wysmienity humor i nastroj. W maju znowu do niej jade. Slyszalam ze Pronobel ma tez oferty do LUksemburga. Chcialambym tam tez sie kiedys wybrac albo do Belgi np.
1
Git 2017-04-13 09:01
Bedzie krotko git firma i tyle w temacie. Ja do tej pory bylam i jestem zadowolona.
2
Gabrysia 2017-04-13 14:45
Najlepsza firma wysyłająca do Niemiec polskie opiekunki! Najlepsze warunki finansowe, najlepiej zorganizowane zaplecze w sensie pomoc przemiłych pań w biurze w Gliwicach, setki ofert codziennie i kursy organizowane w Zorach to wszystko sprawia, że aż chce się wyjeżdżać i zarabiać z Pronobel.
2
Irka 2017-04-13 18:50
Kazda jedna wyjeżdzająca opiekunka powinna przejść kursy w Zorach. Są bardzo potrzebne i to powinien być obowiązek przed wyjazdem dla każdej z nas.
2
Helena 2017-04-14 18:29
Zdrowych i wesołych Świąt dla przemiłych pań rekruterek i dla pracownic biura w Gliwicach.
2
Monika 2017-04-15 12:54
Świąteczne pozdrowienia dla wszystkich opiekunek przebywających w De, jak ja, a także życzenia i pozdrowienia dla przemiłych pań koordynatorek z biura. Zdrowych i wesołych Świąt. I wielu ofert dla nas życzę Pronoblowi.
1
Wesolych Swiat 2017-04-15 23:33
Ja tez zycze wszystkim wesolych i zdrowych swiat i duzo blogoslawienstwa bozego na kazdy dzien naszej pracy
1
Dziekuje 2017-04-16 19:04
Pronobel to uczciwa firma bo nawet w okresie Swiat moja koordynatorka pracujaca w Gliwicach odebrala telefon i od razu pomogla mi rozwiazac problem. Dziekuje i zycze wszystkim spokojnego wieczoru.
2
Czesia 2017-04-17 10:37
Firma Pronobel to przykład rzetelności i uczciwości. Jestem z pracy w tej firmie BARDZO zadowolona. Mam duże pieniądze i świetny kontakt z paniami z Gliwic. Są zawsze zorientowane w temacie i od razu wiedzą co mają odpowiedzieć na każde moje pytanie czy wątpliwość. Tego oczekiwałam i to dostałam. Jak tobie nic pasuje to dobrze że odeszłaś z Pronobela bo takich zakał tu nie potrzeba. Każda opiekunka szanuje i ceni sobie pracę w tej firmie.
2
Nina 2017-04-17 11:04
Kilka dni temu umarl moj Opa. Firma zalatwila mi szybki zjazd na inna oferte i nie bylo z tym zadnego problemu. Kiedys sie tak wlasnie wkopalalam ze pojechalam bez firmy do Niemiec i tez mi umarla Oma na nieszczescie. Rodzina mi nie zaplacila tylko za kilka dni pobytu i kazala opuscic natychmiast ich dom. Nie mialam gdzie sie podziac nie umialam znalezc nowej szteli... Z firma jest to takie bezpieczenstwo na czym mi bardzo zalezy szczegolnie teraz kiedy juz nie jestem najmlodsza.
1
Gaba 2017-04-17 15:41
Pronobel zawsze pomaga znaleźć inną ofertę w przypadku śmierci podopiecznej/go. To właśnie w tej firmie jest tak pozytywne. Nigdy nie zostawiają opiekunki samej sobie, a to się liczy w pracy, w której nie wiadomo jak długo podopieczni będą żyć. Z Pronoblem od razu jedzie się do nowej osoby w pobliżu, żeby nie narażać nas- opiekunek na duże koszta podróży po Niemczech.
1
do głupiej baby 2017-04-18 13:20
weź kobieto głupot nie gadaj od nich więcej odchodzi moje zmienniczki dawno odeszły to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niesamowici ja sama wiem lepiej pani z biura reklamę sobie robi myślał by kto.
1
Kuna 2017-04-18 17:24
Tak dokladnie tak jest potwierdzm!
1
Marysia 2017-04-19 11:26
To jest właśnie wielki plus wyjazdu do pracy - opieki z firmą Pronobel. W przypadku problemów zawsze można liczyć na szybką i sprawną pomoc Pani w Gliwicach, a po śmierci Podopiecznej od razu szukają innej oferty w pobliżu miasta w którym się przebywa. Pronobel ma dziesiątki ofert zamieszczanych na stronie lub na profilu facebookowym, zawsze pomaga i ma najlepsze zaplecze i bazę w Żorach (polecam kursy!) co świadczy o tym, że to firma numer 1 w Polsce dla opiekunek.
3
majka 2017-04-19 13:11
Witam, bardzo proszę o odp. jak to jest na początku , czyli dwutygodniowe szkolenie potem wyjazd , chodzi mi konkretnie o wynagrodzenie bez języka
2
majka 2017-04-19 13:23
jest tu kto ? , puk,puk pomocy
1
Marta 2017-04-19 15:24
Jade z nimi jutro 4 raz do tej samej rodzinki. Narazie jestem super zadowolona :)
3
Jola 2017-04-19 15:42
Jak wyjeżdżałam z Pronoblem właśnie dzięki szkoleniu w Żorach (polecam je bardzo mocno!!!!!!!) i miałam bardzo fajną Podopieczną, a z warunków finansowych też byłam bardzo zadowolona. Teraz jak wyjadę w maju to za jeszcze wyższą stawkę, ale radzę Ci skontaktować się z jakąś przemiłą panią z rekrutacji z biura bo każda oferta jest indywidualna- w sensie w zależności od stanu Podopiecznej, od znajomości języka (tu kurs w Żorach kolejny raz polecam) i doświadczenia w opiece nad osobą starszą i chorą (dzięki kursowi w Żorach będziesz świetnie przygotowana na każdy stan). Jak zgłosisz się przez stronę Pronobla to ktoś oddzwoni i poinformuje o wszystkich szczegółach. Ja ze swojej strony polecam kursy w Żorach bo są bardzo profesjonalne i wyjazd z firmą Pronobel to najlepszy wybór.
3
Faustyna 2017-04-19 18:09
Tak mi rekróterka powiedziala ze zarobki do 1400 euro i to zalerzy jakie sie ma doswiadczenie w opiece oraz od jezyka niemieckiego. Som tez premie do tego i tam mozna pohytac premi bo one sie loncza. Mi policzyla 1000 euro. Jade w poniedxzialek z samusikiego ranka busikiem z mielna. Swieta Faustynka niech mnie ma w opiece moja patronka najukohansza a bedzie wszystko cacy i przywioze durzo euro dla moich dziecek i wunkow
2
Lena 2017-04-21 00:39
Pronobel to uczciwa firma wyplacalana takze moge poleciec
3
Gosia 2017-04-21 09:29
Koniecznie zabierz do Niemiec ulotki i reklamy Pronobla i zostawiaj w sklepach albo u lekarza. Niech się wszyscy Niemcy dowiedzą, że jest tak super firma jak Pronobel.
2
Dorcia 2017-04-21 11:50
Ej a wiecie ze to niegupi pomysl bo na tym se serio mozna dorobic bo jak jakas opiekunka zadzowni ze dzwoni ze jej polecilas ty i to powie to wiecie pieniadze same wchodza od firmy do portmanyji.
2
Studentka 2017-04-22 11:07
Jestem studentką fizjoterapii i w tym roku 2 raz pojadę z Pronoblem na 3 miesiące wakacji. Dzięki temu mogę sobie się przez następny rok utrzymać na studiach i nie muszę dorabiać jak moi koledzy, a mogę skupić się tylko i wyłącznie na naukach i praktykach. Po studiach chcę wyjeżdżać z nimi na stałe bo w Polsce fizjoterapeuci po studiach mają rzadko pracę albo też zarabiają grosze...
3
Paula 2017-04-23 11:00
Pronobel to jest uczciwa firma i szczegolnie podoba mi sie to ze dbaja o swoje opiekunki.
2
Stenia 2017-04-23 17:07
Pronobel to jedyna firma którą interesuje co się dzieje z opiekunką po wyjeździe. Dzwonią, pytają, można powiedzieć o problemach z rodziną podopiecznej, można zgłosić każdy problem, a także można przedstawić, że stan zdrowia podopiecznych uległ pogorszeniu (jest inny niż była przedstawiana oferta przed wyjazdem np podopieczni mieli w nocy się budzić sporadycznie, a budzą się po kilka razy) i wówczas jest podwyżka dla opiekunki. Nie trzeba się o to prosić- pani z biura sama proponuje stówę więcej. Polecam wszystkim niezdecydowanym paniom i panom wyjazdy z tylko Pronoblem.
3
Basia 2017-04-24 07:29
Ale super pomysł Gosiu podsunełaś z tymi ulotkami zostawianymi w Niemczech. Nie dość, że można dodatkowo zarobić jeśli ktoś skorzysta z usług Pronobela to dodatkowo sprawia się, że nasza firma jeszcze bardziej będzie znana. Same korzyści są dzięki Twojemu wpisowi. W końcu zależy nam, żeby nasza firma Pronobel była potentatem w branży, w opiece.
2
Laura 2017-04-24 09:09
Fajnie ze firma na serio pomaga w sprawach kadrowych i mozna sie poradzic bo to tez wazne. Dobrze ze kadrowe mowia po ludzku a nie jakies ceregiele niezrozumiale. Mi fajnie zawsze wytlumacza i doradza.
2
Cześka 2017-04-26 10:38
Prawda! Firma Pronobel ma wyjątkowo miłe i uprzejme dziewczyny w dziale kadr. Każda z nich jest zawsze uśmiechnięta, grzeczna i wszystko nam opiekunkom wyjaśnia w sposób jasny i przejrzysty. Dzwoniąc do działu i prosząc o odpowiedź na każde pytanie zawsze mają czas, chęc i pomagają rozwikłać wszystkie wątpliwości. Przemiłe są to osoby.
2
Grazyna 2017-04-26 11:43
Jezdze do jednej i tej samej rodziny caly czas i jestem zadowolona i to bardzo. Babki z pronobla mi dzwonia i informuja o wszystkim takze nie moge narzekac.
2
Zadowolona 2017-04-26 19:47
Moja najlepsza firma :)
2
też zadowolona 2017-04-26 23:46
Moja też ulubiona firma! :)
2
ja tez ja tez 2017-04-27 09:43
I moja :)
2
Halina 2017-04-27 22:34
Lubię tą pracę, bo czuję się potrzebna seniorom. firma znajduje dla mnie bardzo fajne oferty. wróciłam wczoraj od 4 rodzinki. Lubię wyjeżdżać na skoczka.
2
Mirela 2017-04-28 15:51
Ja dobrze padocie. Jo ty lubia robotac sie z firmom pronobel. Wrzystko fajno spolpraca. Penzyjo tez jest na czos. Jada kiedy kca i wracom kiedy kca
Olga 2017-04-29 12:59
To ciekawe! A ja każdego ostrzegę przed tą firmą.Matacze i krętacze.
1
R. 2017-04-30 07:01
Niby w czym mataczą i kręcą? Przed czym niby ostrzegasz? Nie nadawałaś się zapewne do tej pracy i teraz psioczysz. A trzeba było ciepłą posadkę w Gliwicach sobie szanować to byś była szczęsliwa i byś miała ciekawą, satysfakcjonującą i dobrze opłacaną pracę w biurze. A tak to klops. A przy okazji żółć cię zalewa.
Zostaw swoją opinię o Pronobel - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pronobel