logo Pronobel

Pronobel

Gliwice

Opinie o Pronobel

Kinia 2017-05-01 10:28
Ja to je super firma mosz recht :)
1
Helka 2017-05-01 21:33
Kilka lat wyjezdzam juz z pronoblem i moim zdaniem to firma na poziomie. Interesuja sie opiekunka zarowno na wyjezdzie jak i jak jestem juz w domu. Mozna do nich zawsze napisac na fejsbuku i tez odpowiedza. Sa rozne premie takze jest dobrze. Za to nie polecam wyjezdzania na gewerbe i ostrzegam przed tym. Moja kolezanka pojechala i miala ogromne klopoty - tak ja jedna agencja wrobila ze masakra - takze lepiej wyjechac se sprawdzona firma jaka jest pronobel. Daje im ocena bardzo dobry. z takim moim nawet plusikiem hihihi
2
Marek 2017-05-02 09:14
Dobrze napisane. Ja tez im daje 5 - rzetelna firma :)
2
Konkret 2017-05-03 14:56
Polecam
2
Stefka 2017-05-04 10:47
Firme Pronobel polecila mi kolezanka i musze wam powiedziec ze wyjechalam i jestem zadowolona. Mam przydzielona koordynatorke i z nia wszystko ustalam. Ja jedze tak ze na 2 miesiace a potem 2 miesiace w domu. Lubie to bo wydaje sie czlowiekowi ze pol roku ma wakacje lepiej niz jakas nauczycielka nawet. Wtedy mam czas na moje wnuki a i mam pieniazki zeby ich wziac do zoo albo do wesolego miasteczka czy na lody i nie biedowac
3
Zuzanna 2017-05-04 18:50
Ja również polecam. Wreszcie firma co sama wybrałam sobie fajna sztelle!
3
Sybilla 2017-05-06 12:06
Dokladnie ja tez sobie na ich stronce znalazlam i pojechalam za kilka dni jak pierwszy raz jechalam!
2
Marysia 2017-05-08 13:07
Właśnie wróciłam z opieki nad schorowanym seniorem. Stan seniora był taki jak przedstawiła mi przed wyjazdem pani z Gliwic. Przez cały pobyt dzwoniła do mnie i pytała o wszystko (czy nie mam problemów, czy stan seniora się nie pogorszył). To bardzo miłe i ważne, że jest taka pomoc i zainteresowanie pań z Gliwic. Nie miałam żadnych kłopotów, ale jestem pewna, że gdyby jakieś się pojawiły to pomoc byłaby szybka i skuteczna. Zarobiłam dużo pieniążków. Teraz odpocznę i zregeneruję siły w domu, a za dwa miesiące znowu wyjadę do opieki. Nie wyobrażam sobie wyjechać z inną firmą niż Pronobel. Tylko Pronobel!
2
Marzena 2017-05-11 15:39
Firma Pronobel to wiodąca firma na rynku w opiece nad niemieckimi seniorami (czy ogólnie zagranicznymi). Wszystko jest legalne, opłacają składki, zwracają za podróż, dają premie i zawsze proponują bardzo wysokie zarobki. Ja jestem bardzo zadowolona ze współpracy z firmą Pronobel i polecam takie wyjazdy każdej pani, której się słabo powodzi finansowo taki wyjazd do Niemiec z Pronoblem. Jeśli nie znasz języka niemieckiego albo nie masz doświadczenia w opiece nad osobą starszą to TYLKO Pronobel w Polsce proponuje świetnie prowadzone przez profesjonalistów kursy języka niemieckiego i opieki w Żorach na Śląsku. Nie rozumiem jak ktoś może zrezygnować z pracy w firmie Pronobel i wyjechać z jakąś inną mierną pseudo- agencją.
1
Janka 2017-05-13 09:46
Super firma. Najlepsza firma na całej kuli ziemskiej.
1
Małgosia 2017-05-15 14:18
Jestem zachwycona że na stronie Pronobla pojawiło się tyle nowych ofert. Każda z nas wybierze odpowiednią ofertę dla siebie. Już się cieszę na kolejny wyjazd jako opiekunka do Niemiec.
1
ANNA 2017-05-15 15:08
moja wypowiedz została usunięta ktoś usuwa agencji nie polecam z 3 powodów marnie płacą wykorzystują i nie spełniają norm zus ekuz szkoda pisać a za 950 e to niech sami pracują szefowie odeszłam od nich i dziś mam 1300e i dodatki za święta 300e za Wielkanoc i Boże narodzenie jeżeli jadę na 2 mies trzeba być naiwnym żeby u nich robić i na nich. PROSZĘ NIE USUWAĆ MIOCH WYPOWIEDZI.
12
do Ani 2017-05-15 17:19
Nie tylko Twoja opinia została usunięta. Zostają tylko te które piszą pracownicy w biurze tej głupiej firmy.
6
Grazyna 2017-05-15 18:47
Małgosia powodzenia ja pracuję u nich 3 lata i tez jestem bardzo zadowolona z warunkow jakie mi oferuje firma
1
Ewa45 2017-05-15 19:42
Ktos podpisywal niedawno umowe? Wysylali ja poczta czy meilowo?
dawid 2017-05-16 10:16
umowa mogę ci taka napisać i na email wysłać nic nie jest warta
2
takaPrawda 2017-05-16 11:15
Firma jest rzetelna i nie pozwole sobie slowa powiedziec zlego na nia. Bo placom na czas i premie tez no ale trzeba pracowac i np nie ze zjezdzasz z ofery np w polowie albo np jedziesz na miesionc. Haha nie pracowac i pieniadze miec to smieszne. Sie zastanowcie najpierw niemcy tez nie maja pieniedzy na drzewach
2
Ewa45 2017-05-16 12:54
Pytanie brzmialo w jakiej formie sie umowe dostaje a nie czy mozesz mi ja napisac :)
gość 2017-05-16 23:25
ty se możesz gadac a ludzie nie sa głupi
2
Hania 2017-05-17 09:05
Nareszcie ktos pisze jak jest! A jest dobrze bo ja sama sobie wybieram oferty takie jak chce i na ile chce! Tak ma być! Pronobel to ekstra firma jest i do krzykaczek powiem tak te co najwiecej narzekaja najmniej pracuja a najwiecej chca jak w tym przyslowiu o mleku.
2
Karolina 2017-05-18 09:36
Haniu no tak to jest jak i tez piszesz! Sama prawda i tylko prawda. Ja sama jezdze pracuje zarabiam i NIE NARZEKAM bo nie ma na co
2
Gocha 2017-05-18 13:42
Karolina ja tez jezdze i NIE NARZEKAM bo tez nie mam po co. Pronobel to bardzo dobra firma i ma szacunek do babeczek a to podstawa!
1
Janka 2017-05-19 14:43
Pronobel to pozadna firma z dobrymi kordynatorami! Sama jezdze z tom firma!
1
kandydatka do Żor 2017-05-20 10:02
Mam prośbę czy ktoś z pracowników w centrum w Żorach może napisać czy tam się dobrze pracuje?Wszystkie komentarze o pracy w biurze z niemieckim są o Gliwicach a ja chcę pracować w Żorach. Warto się przyjąć?A czy rotacja jest tak duża i nie jest to praca na dłuższy czas?Dziękuję za wszystkie wskazówki.
2
Milena 2017-05-20 15:44
:) a ja w poniedzialek o 4.00 jade busikiem na sztele do hamburga zawsze mowie ze jade do hamburgera haha
1
Hanna 2017-05-23 12:43
Powodzenia! A ja jutro jade z pronobelem do berlina - wole jezdzic do duzych miast bo jest wiecej sklepow ale czasem tez wole na wies bo moge chociaz poodchac swiezym powietrzem z gor albo z morza
2
Anka 2017-05-23 13:31
właśnie wczoraj wróciłam z Mannheim. Pracuję z Pronoblem od marca 2015. Po mnie wyjechały z Pronoblem 4 moje koleżanki. Wszystkie pracujemy do dziś i mam nadzieję, że jeszcze dłużej.
2
Żaneta 2017-05-24 08:46
Pronobel to jest uczciwa firma a wiem to z mojego doswiadczenia. Polecila mi ja moja kolezanka Lusia. W sumie to nie chcialam jechac ale ona mnie przekonala zarobkami i tak juz jezdze od 2 lat co dwa miesiace. Moj maz umie tez przez to wiecej w domu zrobic hehe nawet ugotuje caly obiad jak mnie nie ma a kiedys to nawet jajka nie potrafil zrobic. Cieszy sie bo fajnie zarabiam i mozemy sobie pozwolic na wczasy i to zagraniczne albo telewizor jak nam sie zepsuje albo lodowke czy pralke i to bez brania kredytu czy pozyczkow.
2
Krysia 2017-05-30 06:30
Jeśli ktoś narzeka na firmę Pronobel to oczekuje chyba gruszek na wierzbie. Firma uczciwa, wiarygodna i działająca już wiele lat. Gdyby Pronobel nie był wierzytelnym pracodawcą dawno by nie było firmy na mapie Gliwic i Żor. Firma się rozwija, oferuje nowe premie, organizuje konkursy, ma najwięcej ofert pracy i najmocniej dba o zatrudnione Opiekunki. Można tylko przyklasnąć i polecać.
2
Kola 2017-05-30 12:35
Firma Pronobel to super firma jest! I ja z nimi se wyjezdzam i wszystko w porzadku!
1
mari 2017-05-30 16:49
i moja tez najlepsza ,chociaz nigdy od nich nie wyjezdzalam .Skoro tak mowicie -ha,ha,ha,
1
Terenia 2017-06-04 19:31
Praca opiekunki to wielki zaszczyt. Pomaganie starszym i schorowanym w ostatnim etapie życia sprawia, że opiekunka to ktoś wyjątkowy. Dla mnie właśnie takim zaszczytem jest to, że pomagam ludziom, a jednocześnie otrzymuję za to tak wysoką wypłatę w firmie Pronobel. To największa radość, że robię co lubię i jeszcze mi tak dobrze za to płacą.
2
Jadzia 2017-06-05 12:43
TAK to jestuuper firma doceniajom opiekunke jak nikt
1
do Tereni 2017-06-06 20:15
To faktycznie wielki zaszczyt i wielka radość wycierać z kupy i sików niemieckie stare tyłki. Wielki zaszczyt i radość. Dla mnie to przymusowa forma zarobku,a żaden zaszczyt duma i radość. Wręcz przeciwnie czuję obrzydzenie na ten smród. Radość pojmuję zupełnie inaczej. Ale każdy ma inne zdanie i żałuję że z tego zaszczytu i mojej omie nie możesz tyłka podcierać, myć jej, moczyć gebis w szklance a stara niemra z alzheimerem od czasu do czasu chyba ma myśli wojenne i drze swój niemiecki pysk ze POLACY TO ŚWINIE! A ja miałabym z dumą jej zasrany niemiecki zad myć. A fuj! Terenia lecz się na głowę,
4
Terenia 2017-06-07 10:07
Jak się brzydzisz takiej pracy to nie wyjeżdżaj do Niemiec bo przez tak wstrętne i nieuśmiechnięte opiekunki tylko wszystkim Polkom spada opinia. Chorym osobom należy się dobro i ciepło nawet jak źle się zwracają bo nie są tego świadome. Trochę współczucia, uśmiechu i radości życzę. To wspaniałe, że możemy pomagać chorym starszym osobom przejść spokojnie przez ten najtrudniejszy okres życia doczesnego.
1
Beata 2017-06-07 12:25
Nie kazda,Czesiu,oj nie kazda......Mylisz sie. Ja zarabialam w Pronoblu 1050,szybko odeszlam i teraz mam 1400 w innej firmie.Laski bez.To jest 350 eu plus
3
Grazyna 2017-06-08 11:39
Ja tez pracuje z pronoblem i sobie chwale wpsolprace mam super osobe do opieki i kordynatroke i wypalacalna firma
1
sandra 2017-06-09 19:26
ja mam 1550e od 2 osób a pronobel dał i 1000e 2 osoby do opieki a brali 2800 e szkoda słów i odeszłam wiem ze warto było.
2
Renata 2017-06-11 19:37
Polecam wszystkim Paniom, którym brakuje pieniążków wyjazd do pracy jako opiekunka z Firmą PRONOBEL. Miłe Panie zarobicie dużo pieniążków, Wasz byt się polepszy, będzie Was stać na remont, pomożecie dzeciom lub wnukom, coś zaoszczędzicie na czarną godzinę, a jednocześnie czegoś nowego się nauczycie. Być może kiedyś opieki i pomocy będzie potrzebować Twoja mama, siostra, ciocia i wtedy doświadczenie z Niemiec bardzo się przyda. Skończ profesjonalny kurs języka niemieckiego w Żorach (jeśli znasz słabo niemiecki) i kurs opieki (jeśli nie opiekowałaś się starszą osobą), a potem wyjedź do Niemiec. Ja skończyłam kursy w Żorach i bardzo je sobie cenię. Wyjechałam z PRONOBEL do pracy, a teraz odpoczywam w domu i cieszę się, że tak się wzbogaciłam. Polecam to samo każdej z Was. Nie zastanawiajcie się tylko ukończcie profesjonalne kursy w Żorach i jedźcie zarobić do Niemiec. WARTO.
1
Hela 2017-06-12 00:02
Ja za dwa tygodnie jade na taki kurs do pronobel. Potrzebuje pieniedzy i chce sie nauczyc jezyka
1
Lusia 2017-06-12 17:45
Powodzenia ja na taki pojechalam pol roku temu i jestem zadowolona ucz sie od pierwszego dnia pamietaj moja rade
kariera w TV 2017-06-12 22:00
Najlepsza w pomocy bedzie Maja Sablewska. :-) Jak się po metamorfozie u MS wygląda to wszyscy wiedza bo Marta wyglada cudnie. A potem kolejny krok medialny czyli pierwsza randka jakim podazyla Kasia.Pracownice przetarly szlak w tv.A to lepsze niz sniadaniowka.
1
Czesia 2017-06-13 17:33
Jade sobie za 3 godziny do Memmingen za 1250 euro ha i to sie nazywa oferta
2
Daria 2017-06-17 11:14
Powodeznia!
1
alicja 2017-06-18 07:36
Witam. Chcialabym sie dowiedziec cos wiecej na temat przeszkolenia. Chce pracowac ale nie mam doswiadczenia
1
Agata 2017-06-21 12:55
Nazywam się Agata i 20 lat pracowałam na poczcie. Piszę ponieważ rok temu postanowiłam zmienić swoje życie. Ponieważ znałam niemiecki i miałam doświadczenie w opiece wyjechałam z firmą Pronobel. Moją koordynatorką jest moja imienniczka swoją drogą bardzo fajna, ciepła i serdeczna osoba. Cieszę się, że znalazłam tak fajna i ludzką firmę! Pozdrawiam cały zespół Pronobel!
1
Margarita35 2017-06-22 11:09
kiedy widzę opninie piszących po polsku Pań:"som" (są) "tą" zamiast "tę" i widzę najlepsze:"nie wyjezdzałam z nimi ale polecam" ha ha cóz za eufemizm!!gratuluję uradowanej autorce tej opinii!!! NIE polecę agencji "pronobel" nikomu nawet wrogowi! czemu?firma jakis czas temu wysłała mnie do pewnej Pani która miała być względnie zdrowa i mobilna. Na miejscu okazało sie ze trafiłam do umierajacej na raka kobiety obarczonej dodatkowo schorzeniami. Oczywiscie monit powędrował do Gliwic agencja pokłociła sie z rodziną istny profesjonalizm za który zapłaciłam nerwami i nieprzespanymi nocami których miało nie być..Moja kuzynka pojechała z nimi i nie mogła wrócic bo Pronobel nie mógł znależć zastępstwa to się nazywa rzetelnosc?
1
Ola 2017-06-23 10:54
Ja tez z nimi jezdze i jestem super zadowolona bo nigdy mnie nie zawodza jak potrzebuje pomocy to dzwonie i jest pomoc. Wyplata jest na czas a to wazne.
1
Najlepsza firma 2017-06-25 11:26
Dla mnie najlepsza Pronobel to najlepsza firma na rynku opiekunowym. Krótko i na temat!
1
Edzia 2017-06-26 20:21
napisze ze swojego doswiadczenia ze fajnie ze sie zajmuja wieloma rzeczami na ten przyklad pozdroza podatkiami i urzedami bo ja w ogole to tego nie mam glowy ani ochoty nawet!
Zostaw swoją opinię o Pronobel - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pronobel