logo Pronobel

Pronobel

Gliwice

Opinie o Pronobel

Mania 2016-12-12 10:35
100% racji
Nowa 2016-12-13 19:41
Co powiecie o premiach świątecznych?
premie 2016-12-13 21:42
W Pronoblu premie świąteczne są zawsze super!
1
Starsza 2016-12-18 08:16
No naprawdę są,, suuuper''.Dostaniesz 100% DZIENNEGO wynagrodzenia więcej za 3 dni świąteczne tj.za 25 i 26. 12 oraz za 01.01.W zależności ile zarabiasz wyjdzie Ci ok.100 E.Naprawdę duużo. Wiadomo że w okresie świątecznym jest dużo więcej pracy i stresu.Często podopiecznych w tym okresie odwiedza rodzina no i gotowania i innych przygotowań jest więcej.No cóż tak nas doceniają w pronobelu?
5
Maryla 2016-12-18 11:18
Jeszcze przeciez jest dodatkowo premia z klubu opiekunka wiec to bedzie wiecej. ja jestem zadowolona i dlatego z nimi jezdze kolezanka jezdzi z inna firma i tam trzeba czytac drobnrym druczkiem wynagrodzenie za swieta. tam np jest tak ze zostanie wyplacone jak bedziesz co najmniej ilest tam miesiecy a tutaj chociaz jasno ze za dni swiateczne. i tak powinno byc a nie malyczm druczkiem
55 + 2016-12-18 17:46
Najgorsze jest to, że i tak dziesiątki kobiet z Pronobel wyjeżdżają co tylko wskazuje na sytuację pań 50 +. A te słabe premie to żenada. W Pl jest bardzo ciężko dostać pracę w tym wieku i często wyjazd jako opiekunka ratuje te panie. Przykre, że nasza ojczyzna nie ma żadnej pomocy ani systemu opieki socjalnej dla osób bez pracy. Święta w Niemczech obrabiając zasikany tyłek to wielka nagroda dla Polek. A dziadkowie w grobie się przewracają, że Polki starych seniorów Niemców obrabiają.
8
Premie 2016-12-18 21:37
Są takie super że już nawet Ukrainki nie chcą jeździć za takie pieniądze. Nie mówiąc o Polkach. Premie są szalone. Taka kasa że będzie bank rozbity a pełnych toreb z Aldika będzie pełny bus jak będą kobiety zjeżdżać z ofert w styczniu. Na te premie to Aldi się cieszy bo do innego sklepu nie będzie stać iść .
6
ciekawe gdzie 2016-12-19 15:46
Chyba tylko w biurze macie takie super premie!!!!
3
Stefa 2016-12-20 17:54
Przeciez dostaniesz tez premie z klubu opiekuna jak jestes a to duzo kasy...wiec nie badz taka wysmiewna
1
Premie 2016-12-22 18:01
Faktycznie klub opiekuna i te premie robią różnicę. :-) Aldi się cieszy! Niemcom kryzys nie grozi bo opiekunki z Pronobla zrobią tam duże zakupy. ;-) Może i wystarczy na mały zakup Sonderangebot w Liedl! ;-) Szaleństwo pełnych toreb!
2
Kinia 2016-12-24 08:23
No naprawdę dużo,chyba że pracujesz w innej agencji ,bo w pronobelu na kartę opiekuna dostaniesz ok.15(piętnaście) E za miesiąc pracy w niemczech.
2
Premie 2016-12-24 09:19
Majątek na tym można zbić! :-) Nawet Aldi się nie ucieszy bo te 15 ojro nie robi różnicy. Ma to na celu bardziej sianie szumu wokół jaki to KLUB OPIEKUNA jest cudowny, a faktycznie to tak mała kwota, że aż żal, że biedne dziewczyny z rekrutacji muszą o tym tyle opowiadać. Więcej gadki niż to warte.................... jak wszystko w Pronoblu.
3
Hanna 2016-12-27 09:24
Ja mam wienecj to zalezy ile jestes w pracy i w ogole jak tam jedziesz na nowa oferte to tez jest plus 50 ojro takze nie ma co narzekac ojro do ojra u juz dwa ojra haha
Zdzisia 2016-12-28 19:59
Dokładnie ja tez jestem zadowolona z premii bo juz pracowalam w wielu firmach i w ogole zadnych premii nie mialam
Bianka 58 2016-12-29 08:26
Pracuję w pronobel od niedawna ale jak się dowiedziałam ile płacą za święta to zrezygnowałam z wyjazdu.przez 4 dni w okresie świ atecznym pracowałam w ośrodku wypoczynkowym.Zarobiłam 1000 zł.i do tego jedzenia w bród dostałam bendąc w domku i nie musząc się szwendać po obcych.Mam gdzieś ich wielkie premie.Teraz szukam innej agencji,
3
Kamila 2016-12-29 12:14
Wyjezdzam 6 raz z pronobelm i jestem bardzo zadowolona - bardzo fajna firma zarobki sa na czas a to przeciez najwazniejsze
1
Pracuś 2016-12-29 12:21
Pracę trzeba lubić. Jak komuś nie odpowiada to najlepiej zmienić a nie biadolić. Ja byłam zadowolona, policz sobie człowieku wszystko .
2
stac mnie 2017-01-03 09:42
Przyjechalam z mojej trzeciej szteli i za dwa miesiace znowu pojade a co bede w domu siedziala jak inne moje kolezanki narzekajace - ze nie ma pieniedzy ale do pracy to jej nie podrodze? oj nie nie nie nie tedytdroga. Jedziesz sobie i zarabiasz i potem to jest zycie - stac mnie na lepsze zakupy a nawet do kawiarni i restauracji sobie pojde. A jak.
4
Danuta 2017-01-11 15:45
Fajnie, ze mozna sobie wybrac oferte pracy i ze za nowa daja 50 euro. Tutaj jakias premie tu jakid dodateik i sie tak uzbiera. Ale lepiej na dluzej jechac jaki to jest zastrzyk finansowy . Ja w 3 abo 4 miesiace mam wiecej co moj maz ma w rok renty taka jest prawda. pozdrawiam
3
Halszka 2017-01-11 18:16
Witam wszystkich ktoś coś wie na temat premii świątecznych wypłacanych przez firmę pronobel?
hihihi 2017-01-11 19:54
Nie wiedzialam ze mozna do nich polecac kolezanki nawet co nie znajom jezyka i pieniadze mozna dostac sie bardzo zdziwilam jak mi kordynatorka powiedzila hihihi chyba beda dodatkowe pieniadze hihihi
3
Sława 2017-01-12 12:22
Dzwonilam dzisiaj i jade za 2 dni rekrutacja szybka bez stresu. Rozmawialam z jakas bardzo mila prace. Zdziwilam sie ze mam tak dobry jezyk. Powiedzieli ze szbyko wyjade. To dobrze bo potrzebuje pieniedzy.
1
Basia 2017-01-16 09:55
Podziele sie z wami moja historia ze szteli. Kilka tygodni temu zmarl moj opa i sobie wyobrazcie dzwonie do firmy mowie im poplakalismy si e razem z rekruterka i pyta mnie ona Basia to co wracasz, czy chcesz dalej pracowac czy cos. i chcialam dalej jechac chociaz mi bylo smutno ale mam trudna sytuacje i pojecahalam wszystko mi zalatwili przejazdy. nie mogem narzekacc dziekueje za wspolcuzcie i pomoc i piszczie co chcecie ale pani ania z kordynacji jest ludzka
1
marta 2017-01-16 23:34
Kiepsko placa szkoda za dobry jezyk
1
Iza 2017-01-17 09:50
Mi placa 1200 euro to nie jest zle jak sie tam pracuje a zyje w polsce. Sa niemcy co musza mieszkac w niemczech a maja niewieel wiecej odemnie
2
Ewa Janocka 2017-01-24 13:20
Pracuje z Pronoblem od samego początku mojej pzygody z opieką. Na początku fakt nie zarabiałam wiele ale nikt na poczatku nie zarabia kokosów. Po latach do mojej wyplaty dochodzą premie i jestem bardzo zadowolona. Dziewczyny nie bojcie sie poczatkow!
2
Sonia 2017-01-31 08:20
Masz racje ja tez zarabiam u nich wiecej ale trzeba troche poczekac ja czekalam 1,5 roku. Ale teraz nie narzekam.
1
Emilia 2017-01-31 13:55
Witam! Ale składki na ubezp.społeczne od 100 zł. odprowadzają. W pewnym wieku to już trzeba pomyśleć też o emeryturze. W innych firmach płacą te 1ooo -1200 euro ale składki na ub.społeczne od 4000 tysięcy polskich zł., a nie 100 zł.
1
Sabina smutna 2017-01-31 14:14
Dobrze ze napsialas o takiej chistori bo mi sie moze zdarzyc podobna i sie juz boje :(
1
Zadowolona 2017-01-31 21:25
Kobiety czego Wy oczekujecie? Firma Pronobel to wiodąca firma na rynku w sektorze opieki nad seniorami w Niemczech. Firma oferuje bardzo dobre warunki finansowe dla każdej z nas, dla każdej opiekunki. Jest szansa wyjazdu nawet dla pań, które nie znają niemieckiego po wcześniejszym ukończeniu kursu językowego w Centrum Szkoleniowo- Językowym w Żorach. Żadna inna firma nie ma tak profesjonalnie przygotowanego kursu niemieckiego, prostej umowy i jasno określonych warunków pracy. Wyjeżdżają z Pronobel setki pań co miesiąc. Tysiące kobiet okazują wdzięczność, a tu w komentarzach nic tylko narzekanie. Na co? Na pewną pracę, pewną wypłatę, na pomoc przemiłych konsultantek z biura gdy jesteśmy za granicą każdego dnia (również w weekend i w godzinach nocnych odbierają nasze telefony i od razu starają się pomóc!), na małe składki (opłacajcie je same jak ja), na dobre premie, na to, że dzięki tej pracy nie siedzi nam komornik na tyłku ani nie mamy długów bo kto w Polsce przyjmie kobietę 55 letnią do pracy. Nikt. Cieszcie się, jak ja, z pracy i płacy. Pronobel to najlepsza firma, więc nie narzekajcie bo nie ma na co.
2
Patrycja Fulczyk 2017-02-01 00:07
Ja nie wierzę w firmy ktore oferują 2000€. Pewnie w komplecie dają oferte ktorej nikomu nie życzę. Ja w Pronobelu pracuję 2,5 roku i uważam że to najlepsza firma na rynku. Dla mnie najwazniejsza jest rzetelnosc a oni to posiadają.
3
Dorota 2017-02-01 10:25
Kochana ja tez jestem bylam w trudnej sytaucji zyciowej. Umar mi maz jak mialam 52 lata a ja sie tylko zajmowalam domem dziecmi i chorymi dziadkami, a pozniej rodzicami. Jak umarl to nie wiedzialam co zrobic. Na fajsebuku znalazlam ogloszenie ze ta fiema ma jakas prace dla opiekunek i nie trzeba znac jezyka. balam sie strasznie ale mowie sobie Dorcia dasz rade. musisz. Nie mialam nic do stracenia. Zadzwonilam. Odebrala Pani porozmawaialam. Powiedzialam jaka mam sytuacje. Tydzien pozniej juz pojechalam do nich na kurs niemieckiego. Za nic nie placilam, uczylama sie jadlam i spalam za darmo. po dwoch tygodniach pojechalam do Essen do Pani Christy. Kochana oma. Nie wierzylam ze kiedykolwiek naucze sie jezyka a teraz potrafie porozmawiac nawet ochoroabach, a to ciezkie slowa sa niemieckiegie dlugie. ale nie boje sie bo mnie na kursie podbudowali. I nie mam juz tego smutku, w sobie po smiercie meza. dalej jestem potrzebna wiem o tym. Pomoge innym ludziom opiekujac sie nimi, a oni pomoga mi i daja mi pieniadze,
5
;-) 2017-02-01 18:17
lepiej poszukać gdzie indziej 1200e na mies plus składki to z pocałowaniem reki mam w innej agencji
Kasia 2017-02-02 11:41
A ja aplikowałam na stanowiska do biura na asystentkę i liczę że mnie zatrudnią. Rozmowa była bardzo konkretna ale i miła.
2
Emilia 2017-02-03 10:18
Pani Zadowolona, można być zadowolonym z kazdej pracy ale jeśli na tym samym rynku oferują pracę za którą płacą tyle samo ale opłacają też składki na ubezpieczenia społeczne. To dlaczego mam wybrać gorszą ofertę? Skoro pani sama sobie opłaca składki na ubezpieczenia społeczne, to znaczy że jest pani zatrudniona gdzieś fikcyjnie w Polsce albo prowadzi działalnośc gospodarczą. W każdym razie musi Pani dodatkowo sporo "bulić", więc ile musi Pani zarobić tych euro, żeby samej dodatkowo opłacać? Chyba, że nie rozumie Pani, co to są składki na ubezpieczenia społeczne, w tym również emerytalne i rentowe.
2
Sandra 2017-02-03 11:14
Na pewno Cię zatrudnią jak jesteś dobra - mnie zatrudnili
1
gość 2017-02-03 18:22
ja z nimi nie zamierzam pracy podjąć ze względu na niską stawkę za język i składki zus o ekuz nie wspomnę. moja znajoma raz z nimi pojechała za 900e i język dobry.
Anna 2017-02-03 22:33
Ja tez aplikowalam z jezykiem ukrainskim zobaczymy
marta 2017-02-05 21:33
marna agencja
1
Zadowolona 2017-02-06 15:25
W firmie Pronobel zarabiam tyle, że stać mnie na składki. Jeśli Panią nie stać to cóż życzę dużo wyjazdów i oszczędności, żeby w wieku starczym miała Pani za co żyć.
2
Emilia 2017-02-06 21:13
Skoro w ten deseń Pani uderza, to moja odpowiedź jest krótka i chyba do przewidzenia - żadna szanująca się firma (i szanująca swoich pracowników) nie pozwoliłaby sobie na to, żeby pracownik musiał sam sobie opłacać składki, tym bardziej, że jest to wbrew przepisom... Pozdrawiam!
Zadowolona 2017-02-06 23:16
Ja nie muszę. Ja chcę. To mój wybór. Świadomy wybór opłacania III filaru. Stać mnie to opłacam. Z zarobionymi pieniędzmi mogę robić to co chcę, więc opłacam III filar co i Pan polecam. Jeśli będzie Pani wyjeżdżać z Pronoblem będzie Panią na to stać.
1
Helena 2017-02-07 00:45
Patrycja ja sie tez dalam naciac innej firmie obiecali ze zarobie duzo ale nie napisali ze przez 2 miesiace ja plakalam jak wyplate dostalam. I wrocilam do Pronobla bo tu ile mowia tyle placa. Nie ma co narzekac.
1
Irena 2017-02-07 15:24
guzik prawda za Wielkanoc 2016 dostałam 200zł
Ewa 2017-02-09 14:54
3 rok bedzie jak pracuje ze ta firma. Wszystko fajno. 20 zawsze pieniadze sa. Jak sie poleci kolezanke to tez sa dodatkowe. Ja mieszkam na osiedlu i juz 4 kolezanki polecilam. Raz z jedna kolezanka z klatki to nawet pojechalam autkoarem razem do Niemiec na oferte bo potrzebowali 2 opiekunek na jedna oferte. Szkoda ze oma zmarla bo fajnie nam sie pracowalo. Moze sie kiedys jeszcze trafi taka oferta dla Lilki i Ewy
1
Olga 2017-02-09 18:38
Taaaaak prawdziwa fortuna za 3etaty plus weekend.
1
Kazia 2017-02-09 22:11
Muszę się pochwalić, że właśnie dzisiaj podpisałam umowę kupna mieszkania. I to wszystko dzięki pracy w Niemczech z Pronoblem. Jak to się mówi "spięłam pośladki" pracowałam z krótkimi przerwami i mam swoje mieszkanie! Teraz wyjeżdżam, żeby wyposażyć sobie je tak jak sobie wymarzyłam. Dziękuję wam Pronobel!
3
Smutno 2017-02-12 17:51
No właśnie. Praca na 3 etaty, a wypłata za 1 etat i tak wygląda kapitalizm. :-)
1
Teresa 2017-02-15 13:17
Rzetelność? Nie pracowalam u nich ale szukam nowej Firmy i czytam komentarze. Przeczytałam komentarz, że skladki ZUS odprowadzaja od 100e. I to jest rzetelność?
Paulina 2017-02-15 21:47
Gratulacje. Ja mam 35 lat i opiekowalam sie babcia dopoki nie umarla. Zostawil mnie maz i od roku wyjezdzam z Pronobelm i sobie chwale. Dzieckiem opiekuje sie moja mama na czas wyjazdow. Tesknie za nia ale pracuje dwa na dwa miesiace i to jest super bo moge cale 2 miesiace spedzac z moim malym kochaniem. W Polsce bym musiala codziennie chodzic do pracy a tu nie dosc ze dwa miesiace nie to jeszcze mam pieniadze i uwaga wcale nie bieduje i nie oszczedzam. Moge kupic mojemu dziecku wszystko czego chce.
1
Zostaw swoją opinię o Pronobel - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pronobel