logo Pronobel

Pronobel

Gliwice

Opinie o Pronobel

,., 2017-07-23 21:36
Dla mnie juz szok był i niedorzeczność jak E. powiedziała ze 10 tys to za minute by wpłaciła bo to juz była kosmiczna kwota za te pierdoły pisane na skype.Tam nic nie było za co mogłaby zapłacić jakąś karę albo mieć jakieś kłopoty. Jak cchce o mnie niech E. cały rok pisze co chce do którejs z nas a potem niech mi tysiaka tylko da to bedzie dobrze.Jakbyś chciała E.A. to pisz co chcesz i ile chcesz. Taka kwota wystarczy.Jak bedziesz chciała zdjęcia to dwa tysiaki.Wysyłać Ci będę regularnie jak M. do dnia dzisiejszego czyli ile zrobię danego dnia będa wszystkie u Ciebie. ;-)
!! 2017-07-24 11:05
Ludzie to forum o firmie i powinny się tutaj pojawiać TYLKO I WYŁĄCZNIE informacje o pracy a nie np. o właścicielach czy o pracownikach - szczególnie te prywatne! Pracowników powinny obchodzić warunki pracy, a nie prywatne sprawy! Jeżeli np. szefowi się dobrze powodzi to oznacza, że firma się rozwija i po co zazdrość! Przecież jak firma się rozwija to zatrudnia nowych pracowników, wypłaca premie i daje szansę na rozwój! Ja też pracuje w Pronoblu i wiem jakie są warunki - a są bardzo dobre - są jasne umowy, premie, darmowe lekcje języka i fajna atmosfera w biurze. Ale najważniejsze jest to że firma ma super ofertę dla opiekunek - wysokie zarobki i masę ofert! Ja nie narzekam bo jestem osobą, która pracowała w korporacji i mam porównanie - w korporacjach pracownik to tylko trybik w maszynie, który nikogo nie obchodzi. A w Pronoblu jest fajny kontakt z osobami "na górze". Żenujące jest to, że komentarze personalne piszą tu osoby, które samym do świętości wiele brakowało. Chcesz być sama sobie prezesem - weź jedna z drugą kredy i załóż firmę - zobaczysz czy to jest takie proste - na pewno z 1 wypłaty kupisz sobie BMW a z 2 willę z basenem. Masz to jak w banku.
4
Claudia 2017-07-24 14:03
Bardzo rzeczowa opinia! To fakt moderatorzy z tego forum powinni bardziej śledzić wpisy i usuwać te niezwiązane z tematem. Ja też uważam moją firmę Pronobel za dobrego pracodawcę!
1
Aldona 2017-07-24 15:25
A może napisz dlaczego Cię zwolnili...hmm niech zgadnę piłaś na ofercie albo np. uciekłaś z oferty...
1
Kamila 2017-07-24 15:43
Dobrze jej napisałaś! haha
1
Marianna 2017-07-24 15:51
Aldona postawilas sprawe jasno bo to tak jest ze najwiecej te krzycza co maja cos na sumieniu nie tak na przyklad tel alkohol. To nie kobiety nawet bo to hanba pic alkohol na szteli a i ogolnie kobietom nie wypada sie upijac. Takie moje zdanie w tym temacie.
1
Klementyna 2017-07-24 16:10
Trafna sugestia opiekunka i alkohol to nie powinno miec miejsca! A jak jade czasem w autokarze albo busie na sztele to jada takie babki na oferty przewaznie prywatnie jezdza...i pija piwo w czasie trasy! I to ukradkiem! No to juz sa szczyty!
2
marta 2017-07-24 16:10
ja tam w ogóle nie piłam co ma piernik do wiatraka ale za 1000e pracowała nie będę zerwałam umowę i do widzenia ta firma to oszust i wszyscy o tym wiedza brak ubezpieczenia tak jak w moim przypadku nawet pit nie dostałam szkoda słów szerokim łukiem od tej agencji to oszust
2
Leokadia 2017-07-24 16:12
Jak masz takie nastawienie do pracy to nie wiadomo co robilas...
1
alinka 2017-07-24 16:23
Wiecie, oni tam coś sciemniaja. Dowiedziałam sie ile rodzina za opiekunke czyli mnie placi. niecałe 2000 a ja dostałam 900euro bo niby tylko tyle rodzina może dac a mi zalezało na wyjezdzie. wiem ze agencja tez musi zarobic i ze ubezpeiczenie ale 1100euro??! niemiecki mam dobry, i byłam tez juz dwa razy w neimczech jako opiekunka. No i tez cos innego mi mówili, a inaczej bylo na miejscu. a te dobre opinie to chyba z biura ktos pisze bo ja w to bzdury nie wierze! Niby opiekunki odpowiadaja tak rzeczowo na pytania, ze opieka medyczna jest itd. tylko że jak rodzina chciała dowód mojego ubezpieczenia to jakos długo czekalismy, i ponad miesiac niewiedzialam czy jestem ubezpieczona.
4
! 2017-07-24 16:31
Alkohol i oferta? Tak nie wolno! Absolutnie jakbym byla pracodawca to bym nie zaplacila zlamanego eurocenta takiej opiekunce co by sie napila alkoholu
2
oszust 2017-07-24 16:53
odradzam pracy z nimi
4
Mania 2017-07-24 16:56
A ja polecam
1
Miłka 2017-07-24 17:26
Serduszko puka w rytmie cza cza ale mam humorek przyjechalam wlasnie z ofertki w Munster :) Fajny dziadek taki spokojny i do rany przyloz :) Miesiac odpoczynku i na 3 miesiace wracam a jak ale tutaj hity haha sie usmialam. Ale fakt to pisza na bank te pijaczki z ofert haha
1
iwona 2017-07-24 17:39
ja miałam do nich aplikować ale jak czyta te opinie wolę nie ryzykować już mnie poprzednia oszukała wolę gdzie indziej poszukać
4
Genia 2017-07-24 20:01
Jaki dobry humor a ile zarabiasz i jaki masz jezyk? Ja z komunikatywnym 1200 a Ty? Ja bylam na zleceniu we freiburgu
1
iza 2017-07-24 20:09
ja zarabiam 850e podstawowy język obiecują podwyżkę
1
Miłka 2017-07-24 20:37
1300 przy dobrym jezyku :)
1
krystyna 2017-07-24 20:55
a ja 1000e przy bardzo dobrym
1
anka 2017-07-24 21:10
to co ty kobieto tam jeszcze robisz z takiej agencji to trzeba spiee
4
Odpowiedzialna 2017-07-24 22:48
Tak alkohol jest niedopuszczalny na oferice ja sobie nie wyobrazam jak mozna sie napic opiekujac sie oma albo opa!!!
3
Helena 2017-07-25 12:22
Polecam Pronobel bo sie opiekujeom opiekunkom a nie sama sobie rzepke skrobie. Jezdzilam na gewrby i h....zarobilam za przeporszeniem bo to sa niemieckie trudne przepisy, Az firmom jade i wszystko jest okej. mam czysta glowe i super. po co komu problemy i uzednicy na glowie z nerwow osiwlam, myslalam ze to niemorzliwe bo taki chistorie zna sie tylko z tv ale to prawda. morzna oswinac w moment. naseruo
1
konrad 2017-07-25 18:28
jestem opiekunem z tej firmy i sobie chwale wspolprace bo rzadko ktora firma ma prace dla mezczyzny
1
Grazyna 2017-07-26 09:46
Brawo pan moze byc dobrym opiekunem to dobrze ze pronobel daje taka szanse
3
danka 2017-07-26 11:13
Stek bzdur, nawet nie stały koło prawdy te wpisy. Widać konkurencja nie spi
3
Klaudia 2017-07-26 18:42
Pronobel to jest ok firma przynajmniej dla mnie. Pracuje od 2016 roku od lutego w niej i nie zamierzam na razie zmieniac bo i po co. Maja fajna obsluge na telefonie i na fejsbuku. Duzo ofert bo jak mi moja koordynatorka przedstawia to moge sobie nawet wybrac z tym ze ja to wole do jednej i tej samej. Bo sie przywiazuje do ludzi.
1
Ewelina 2017-07-27 11:14
Nie spotkałam opiekunki z alkoholem. Natrafiłam za to dwa razy na pijące podopieczne. Rodzina kupuje alkohol a babcie sobie nie żałują. Na moje sugestie odpowiedź rodziny brzmiała "unsere problem". Więc wieczorami użerałam się z podpitymi podopiecznymi usiłując je umyć i położyć do łóżka. W końcu gdy się udało mogłam się położyć spać. Trwało to czasem jednak dość długo.
Malinowa 2017-07-28 12:49
Pronobel to jest swietna firma a wiem to bo sama wyjezdzam i jestem super zadowolona i w ogole!
wiktoria 2017-07-28 15:59
ja również się przeniosłam z Niemiec do polski ta praca nie ma sensu tu zarabiam tyle samo co tam i bez problemów pronobel zaoferował mi 900e miesiąc pracy a jak jest się miesiąc w Polsce to 450 e jaki sens tam pracować nie pracuje się stale i tak żadna to robota.
1
Karolina 2017-07-28 23:46
Pronobel płaci mi comiesiac 1300 euro. To bardzo duzo bo jak pracowalam w Polsce na kasie w Auchanie to mialam 1300 zl!!!
Agnieszka 2017-07-29 10:42
A ja mam takie pytanie do przemiłych pań z Pronobla bo zastanawiam się nad taką kwestią- czy zdarzyło się już żeby opiekunka przebywająca na ofercie w Niemczech zatrudniona przez firmę Pronobel zmarła? śmierć podopiecznej się zdarza, ale czy był przypadek że zmarła opiekunka na ofercie? Co byłoby wówczas z kwestią ubezpieczenia w sensie koszt przewiezienia zwłok do kraju zmarłej opiekunki? Będę wdzięczna za taką odpowiedź.
gość 2017-08-01 09:45
uważajcie na nich
4
Malina 2017-08-01 10:12
Super pensja ja mam u nich 1150 :)
1
pati 2017-08-01 11:18
czyli marne podwyżki 1200e mies to już standard a ni tam 1150
1
anna 2017-08-02 14:34
przepraszam bardzo ale czemu ktoś bez przerwy usuwa negatywne opinie czyżby za tym stał pronobel proszę nie usuwać żadnych wypowiedzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Milena 2017-08-02 14:40
Super firma ja tez ja polecam kazdej znajomej bo warto!!!
Iwona 2017-08-05 09:13
Wlasnie zobaczyłam na stronie pronobla ofertę pracy do Bielefeld. Mam tam przyjaciółkę więc w wolnym czasie jak będę mogła wyjść od podopiecznej zwiedzę jeszcze miasteczko i poplotkuję z koleżanką. W poniedziałek będę dzwonić i pytać o konkrety.
2
Gertruda 2017-08-06 00:26
Firma Pronobel to dobry wybór! Ja jestem na emeryturze i dostaję po 35 latach pracy 1050 zł emerytury, gdzie czynsz to 600 zł...i to bez mediów...Nic tylko siąść i płakać...Jestem samotna i całe życie pracowałam pomagając ludziom więc pomyślałam a co tam nauczę się niemieckiego i pojadę. I wiecie co dałam radę! Dziś mam 1100 ale euro dodatkowo do mojej niskiej emerytury!!! Ha ha ha mogę żyć i to na jakim poziomie! A jaką fajną rodzinkę mam w DE...nawet mnie do Hiszpanii na wczasy wzięli bo tam mają dom! Jestem przeszczęśliwa i pozdrawiam Pronobel i pracowników i dziękuję z całego mojego serca. Bóg wam wszystkim zapłać za pomoc!
1
Urszula 2017-08-06 11:56
Pronobel daje szansę na lepsze życie. Na spełnianie marzeń, na remont, na kupno leków i na zabezpieczenie swojej przyszłości- starości. Z mojej emeryturki nie jestem w stanie nic odłożyć, bo co idę do sklepu to żywność jest droższa, każda wizyta w aptece to wydatek ok 140 zł/ miesiąc, opłaty dobijają. Zaczęłam jeździć do Niemiec jako opiekunka z firmą Pronobel i od razum moje życie się zmieniło. Mam pieniążki na aktualne potrzeby, mam już odłożone coś na czarną godzinę i przede wszystkim czuję się potrzebna. Wnuki już duże, więc nie miałam co robić z wolnym czasem. Dzięki tej pracy nie siedzę bezczynnie w domu i nie biadolę, ale zarabiam tyle, że na wiele mogę sobie pozwolić. Panie, które tylko narzekają i siedzą przed swoim blokiem na ławeczce powinny też zmienić swoje życie. Pronobel daje na to szansę. Wykorzystajcie ją! Zamieńcie marudzenie na pełny portfel. Jak nie znacie języka to ukończcie kurs w nowoczesnym centrum językowo- szkoleniowym w Żorach i pakujcie się. Pronobel to uczciwa firma i dzięki niej zmieniamy swoje życie i nawyki z marudzenia i wiecznego narzekania starego schorowanego tetryka na uśmiechniętą, pełną energii i radości emerytkę z pełnym portfelem. A wszystko to jest możliwe dzięki firmie Pronobel!
1
Urszula 2017-08-06 12:01
Super Trudo, że jest tak wiele szczęśliwych kobiet w Polsce, które owo szczęście właśnie zawdzięczają firmie Pronobel. My obie do tych szczęściar należymy. Gdyby nie możliwość legalnego zatrudnienia jako opiekunka w firmie Pronobel co my panie 50 lub 55 + byśmy robiły? Klepały biedę! A dzięki pracy w Pronobel tak dobrze zarabiamy, a Ty szczęściaro jeszcze zwiedzasz świat.
2
Maurycy 2017-08-08 11:16
Tak tak super oferta ale ci zazdrosze musze do nich zadzwonic i zapytac o oferte pracy
2
jola 2017-08-08 12:25
panienko z biura pozdro
1
Krysia 2017-08-09 14:57
Wiecie co Probobel to jest fajna Agencja a jeździłam i inną firmą na P i firmą na M a nawet na A i z tych wszystkich co jeździłam to jest najlepsza bo tam jak zadzwonisz to się tobą interesują i rozmawiają. A nie tak jak w innych że dzwonię i odbiera jakaś małolata i ani me ani be.
2
ewelina 2017-08-09 15:52
nic tylko mantel zawinąć i jechać do pracy na 24 godz i za marne pieniądze 1000 hura bura
1
jak ja nie cierpię narzekaczek !!! 2017-08-09 18:55
Nic tylko siedzieć w domu z kwasną miną jak po zjedzeniu cytryny i narzekać bo do jaśnie panci narzekanci pieniądze powinny same przychodzić. Dobrze pancia przeczytała- mają przychodzić. Najlepiej jakby maszerowały w banknotach po 200 zł gęsiego i wchodziły prosto do naszykowanego worka. Noooo żeby pancia narzekancia nie musiała się po nie schylać. Pieniądze niech wchodzą do worka, a pancia niech siedzi przed ekranem i pisze bzdury. Do tego (tylko) jest pancia Ewelincia stworzona.
1
gość pozdro buraki 2017-08-09 23:04
buraczka z biura
Ja 2017-08-11 00:05
ODEZWIJ SIĘ DO MNIE CZEKAM
super firma 2017-08-12 22:57
jednym zdaniem super firma
1
Ela 2017-08-13 08:49
Polecam firmę Pronobel. Wlaśnie ukonczyłam kurs języka niemieckiego (nie znałam ani słowa przed kursem) i opieki w Żorach (nie będę sie bala opiekować się schorowaną staruszką) i już dostałam ofertę wyjazdu do Niemiec za duża kwotę.Życie jest piekne.Dziękuje!!!
1
wiki 2017-08-16 21:37
brawo zgadzam się
1
Zostaw swoją opinię o Pronobel - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pronobel