logo Pronobel

Pronobel

Gliwice

Opinie o Pronobel

Zuza 2016-11-20 17:49:56
Ja tez mam tyle a jak zaczynalam to mialam 800 i jak coraz wieneej mialam jak sie uczylam niemieckiego :)
Gosc 2016-11-21 08:12:09
Tez mam tyle. Z tym ze sie nie doszkalalam z niemieckiego juz bo nie bylo potrzeby
1
gość 2016-11-21 13:50:51
e tam przeciętna ma 1000e i do widzenia pronobel to wyznacznik mierności i smiechu.
3
Marianna 2016-11-21 15:15:25
Ja wyjezdzam juz z nimi na 5 sztele do tej samej rodziny i placom na czas i jest wszystko fajno
Gosc 2016-11-21 15:20:36
No przecietna 1000.. Ale sa osoby ktore z marnym jezykiem oczekuja kokosow. A przy pierwszym wyjezdzie i tak jest mniej bo tez musisz sie moze sprawdzic. Jak trafisz na lekka Stelle to jest dobrze bo idz w Polsce i zarob za miesiac ponad 4 tys zl...
1
Karolina 2016-11-23 19:12:40
Ja zarabiam 1150 i jest bardzo zadowolona :)
Bogna 2016-11-23 19:15:54
Super firma ;)
1
Lucyna 2016-11-23 23:07:01
Pff ja tam jestem zadwolona z pracy w tej firmie. wczesniej pracowalam na gerwerbe i sobie tylko problemow narobilam bo przepisow nie znalam do konca a jak poszlam do prawnika to tyle musialam zaplacic ile zarobilam. nigdy wiecej wole juz z prozadna firma jechac i miec spokojna glowe
2
Zenona 2016-11-25 11:15:16
Haha friga chyba nie wiesz co piszesz ja wiem ile placom i nie klam ze az tyle jak piszesz. w probklu placom na czas ejszcze niemialam nigdy porlebmow zadnych z niczym u nich takze nie wypusuj gluport. przepraszam za literkowki ale pisze z tabletya
2
marta 2016-11-26 19:47:05
ja z nimi pracowałam i wiem ile dają dziewczyny wykorzystują moje zmienniczki pracowały kilka lat i jaki język miały a ledwo miały 1050 e a ta friga to daje tyle po prostu nie okrada daje zarobić za dobry język ja myślę ze pronobel wypisuje samoocenę oni maja takie manewry. moja koleżanka od nich odeszła i nieżałuje tak jak ja. naprawdę nie ma czego.

3
Danka 2016-11-27 11:48:05
Pff jak masz lepszy jezyk to masz wiecej u nich niz 1050 euro co piszesz wiec smiech na sali. WIesz co to sobie wyjedz jak moja jedna kolezanka na gewerbe i tez taka madra byla hahahaha ze niby ile ona zarobie ze 1500 euro i w ogole. a potem jak sie musiala poplacac i wogle to miala grosze nawet 1000 euro nie miala i teraz jezdzi z agencji i co ty nato
Gosia 2016-11-29 09:26:34
Polecam firme pronobel :)
gość 2016-11-30 18:14:52
na tle innych agencji z płacą to słabo wypadają pracowałam z nimi i lepiej nie mówić język słaby w kółko to samo nic innego nie mówią . sami niech jadą za 900e jak mówią dobrze.
3
magda 2016-11-30 19:32:10

NIE POLECAM!
Nie sprawdzaja miejsc na ktore wysyłają opiekunki,a jeśli któraś się skarży i chce zjechać-straszą karami,nastepnej zaś opiekunki oczywiście nie informują o stanie na Stelli.
Bywają u nich Stelle z agresywnymi furiami,pacjentkami,które nie powinny podlegać opiece domowe
3
Klara 2016-12-01 10:22:23
Ale klamstwa ja tez z nimi jezdze i jak mi cos nie pasuje to mowie mojej koordynatorce i bylo raz tak ze mi zmienili rodzine. Wszystko da sie dogadac ale z nimi ale nie lepiej narzekac na wszystko
1
Aleksandra 2016-12-01 16:07:01
Ja jezdze z nimi juz od 2 lat i bylam na 5 wyjazdach i jest fajno
1
sylwia 2016-12-01 18:24:30
czytam opinie wasze i raczej nie zadzwonię do nich nie widzę po prostu sensu u nich tak opiekunkę traktują . szkoda słów.
2
Gosia 2016-12-01 21:42:21
Jak jestes taka madra to jedz na gewerbe haha i zobaczymy czy ci sie to oplaci. Niejedna juz taka madra byla jak ty i pojechala na gewerbe i potem zalowala. a to juz bylo za pozno na zale i lzy. powiem ci najlepsze ze potem wracyly do agencji bo to nie jest tak latwo jak sie zdaje. tRXzeba sie znac na niemieckich przepisach i wogole. cala glwoa zaprzaontnieta wszystkim a tak masz pomoc. ale rob jak wolisz tylko potem nie placz i nie wylewaj tu swoich zali...
50 % 2016-12-02 08:34:53
W pronoblu jest 50% kwoty dla opiekunki z tego co płacą niemieckie rodziny.
6
Zosia 2016-12-02 09:47:28
Ale piszesz gupoty jasne moze jechac na gewrbe? ja tez bylam na gewerbe i mi obiecano 2000 euro hahaha daj spokoj a oplaty a problemy mialam. msakara
1
kasia 2016-12-03 16:50:59
agencja nie spełniająca zadnych norm i kiepsko płacą
5
Mds 2016-12-03 18:01:39
Masz calkowita racje!
1
Kazek 2016-12-07 00:24:37
Porzadna firma to juzmoja 6 sztela z nimi. Jestem opiekunem i ciezko mi bylo o prace chociaz znam jezyk i jestem peilegniarzem. Ale Pronobel mnie zatrudnil i jezdze z nimi. Pieniadze zawsze na czas i jeszcze sie nie zawiodlem
1
Maria 2016-12-09 21:32:00
Nie wazna jest plec wazne zangazownie i chec niesienia pomocy kazku wszystkiego dobrego
Mania 2016-12-12 10:35:10
100% racji
Nowa 2016-12-13 19:41:37
Co powiecie o premiach świątecznych?
premie 2016-12-13 21:42:39
W Pronoblu premie świąteczne są zawsze super!
1
Starsza 2016-12-18 08:16:27
No naprawdę są,, suuuper''.Dostaniesz 100% DZIENNEGO wynagrodzenia więcej za 3 dni świąteczne tj.za 25 i 26. 12 oraz za 01.01.W zależności ile zarabiasz wyjdzie Ci ok.100 E.Naprawdę duużo. Wiadomo że w okresie świątecznym jest dużo więcej pracy i stresu.Często podopiecznych w tym okresie odwiedza rodzina no i gotowania i innych przygotowań jest więcej.No cóż tak nas doceniają w pronobelu?
3
Maryla 2016-12-18 11:18:25
Jeszcze przeciez jest dodatkowo premia z klubu opiekunka wiec to bedzie wiecej. ja jestem zadowolona i dlatego z nimi jezdze kolezanka jezdzi z inna firma i tam trzeba czytac drobnrym druczkiem wynagrodzenie za swieta. tam np jest tak ze zostanie wyplacone jak bedziesz co najmniej ilest tam miesiecy a tutaj chociaz jasno ze za dni swiateczne. i tak powinno byc a nie malyczm druczkiem
55 + 2016-12-18 17:46:09
Najgorsze jest to, że i tak dziesiątki kobiet z Pronobel wyjeżdżają co tylko wskazuje na sytuację pań 50 +. A te słabe premie to żenada. W Pl jest bardzo ciężko dostać pracę w tym wieku i często wyjazd jako opiekunka ratuje te panie. Przykre, że nasza ojczyzna nie ma żadnej pomocy ani systemu opieki socjalnej dla osób bez pracy. Święta w Niemczech obrabiając zasikany tyłek to wielka nagroda dla Polek. A dziadkowie w grobie się przewracają, że Polki starych seniorów Niemców obrabiają.
6
Premie 2016-12-18 21:37:40
Są takie super że już nawet Ukrainki nie chcą jeździć za takie pieniądze. Nie mówiąc o Polkach. Premie są szalone. Taka kasa że będzie bank rozbity a pełnych toreb z Aldika będzie pełny bus jak będą kobiety zjeżdżać z ofert w styczniu. Na te premie to Aldi się cieszy bo do innego sklepu nie będzie stać iść .
6
ciekawe gdzie 2016-12-19 15:46:08
Chyba tylko w biurze macie takie super premie!!!!
3
Stefa 2016-12-20 17:54:29
Przeciez dostaniesz tez premie z klubu opiekuna jak jestes a to duzo kasy...wiec nie badz taka wysmiewna
1
Premie 2016-12-22 18:01:32
Faktycznie klub opiekuna i te premie robią różnicę. :-) Aldi się cieszy! Niemcom kryzys nie grozi bo opiekunki z Pronobla zrobią tam duże zakupy. ;-) Może i wystarczy na mały zakup Sonderangebot w Liedl! ;-) Szaleństwo pełnych toreb!
2
Kinia 2016-12-24 08:23:33
No naprawdę dużo,chyba że pracujesz w innej agencji ,bo w pronobelu na kartę opiekuna dostaniesz ok.15(piętnaście) E za miesiąc pracy w niemczech.
2
Premie 2016-12-24 09:19:55
Majątek na tym można zbić! :-) Nawet Aldi się nie ucieszy bo te 15 ojro nie robi różnicy. Ma to na celu bardziej sianie szumu wokół jaki to KLUB OPIEKUNA jest cudowny, a faktycznie to tak mała kwota, że aż żal, że biedne dziewczyny z rekrutacji muszą o tym tyle opowiadać. Więcej gadki niż to warte.................... jak wszystko w Pronoblu.
3
Hanna 2016-12-27 09:24:47
Ja mam wienecj to zalezy ile jestes w pracy i w ogole jak tam jedziesz na nowa oferte to tez jest plus 50 ojro takze nie ma co narzekac ojro do ojra u juz dwa ojra haha
Zdzisia 2016-12-28 19:59:20
Dokładnie ja tez jestem zadowolona z premii bo juz pracowalam w wielu firmach i w ogole zadnych premii nie mialam
Bianka 58 2016-12-29 08:26:57
Pracuję w pronobel od niedawna ale jak się dowiedziałam ile płacą za święta to zrezygnowałam z wyjazdu.przez 4 dni w okresie świ atecznym pracowałam w ośrodku wypoczynkowym.Zarobiłam 1000 zł.i do tego jedzenia w bród dostałam bendąc w domku i nie musząc się szwendać po obcych.Mam gdzieś ich wielkie premie.Teraz szukam innej agencji,
3
Kamila 2016-12-29 12:14:56
Wyjezdzam 6 raz z pronobelm i jestem bardzo zadowolona - bardzo fajna firma zarobki sa na czas a to przeciez najwazniejsze
1
Pracuś 2016-12-29 12:21:05
Pracę trzeba lubić. Jak komuś nie odpowiada to najlepiej zmienić a nie biadolić. Ja byłam zadowolona, policz sobie człowieku wszystko .
2
stac mnie 2017-01-03 09:42:32
Przyjechalam z mojej trzeciej szteli i za dwa miesiace znowu pojade a co bede w domu siedziala jak inne moje kolezanki narzekajace - ze nie ma pieniedzy ale do pracy to jej nie podrodze? oj nie nie nie nie tedytdroga. Jedziesz sobie i zarabiasz i potem to jest zycie - stac mnie na lepsze zakupy a nawet do kawiarni i restauracji sobie pojde. A jak.
2
Danuta 2017-01-11 15:45:00
Fajnie, ze mozna sobie wybrac oferte pracy i ze za nowa daja 50 euro. Tutaj jakias premie tu jakid dodateik i sie tak uzbiera. Ale lepiej na dluzej jechac jaki to jest zastrzyk finansowy . Ja w 3 abo 4 miesiace mam wiecej co moj maz ma w rok renty taka jest prawda. pozdrawiam
2
Halszka 2017-01-11 18:16:45
Witam wszystkich ktoś coś wie na temat premii świątecznych wypłacanych przez firmę pronobel?
hihihi 2017-01-11 19:54:32
Nie wiedzialam ze mozna do nich polecac kolezanki nawet co nie znajom jezyka i pieniadze mozna dostac sie bardzo zdziwilam jak mi kordynatorka powiedzila hihihi chyba beda dodatkowe pieniadze hihihi
3
Sława 2017-01-12 12:22:57
Dzwonilam dzisiaj i jade za 2 dni rekrutacja szybka bez stresu. Rozmawialam z jakas bardzo mila prace. Zdziwilam sie ze mam tak dobry jezyk. Powiedzieli ze szbyko wyjade. To dobrze bo potrzebuje pieniedzy.
1
Basia 2017-01-16 09:55:01
Podziele sie z wami moja historia ze szteli. Kilka tygodni temu zmarl moj opa i sobie wyobrazcie dzwonie do firmy mowie im poplakalismy si e razem z rekruterka i pyta mnie ona Basia to co wracasz, czy chcesz dalej pracowac czy cos. i chcialam dalej jechac chociaz mi bylo smutno ale mam trudna sytuacje i pojecahalam wszystko mi zalatwili przejazdy. nie mogem narzekacc dziekueje za wspolcuzcie i pomoc i piszczie co chcecie ale pani ania z kordynacji jest ludzka
1
Do Basi 2017-01-16 11:12:51
Ale brednia! Rekruterka się nie popłakała. Ucieszyla się że zmienisz stelle bo dzięki temu będzie miala pare groszy za Ciebie więcej premii. A Ania z koordynacji ma więcej jadu niż wszystkie żmije świata razem wzięte.
1
marta 2017-01-16 23:34:35
Kiepsko placa szkoda za dobry jezyk
1
Iza 2017-01-17 09:50:46
Mi placa 1200 euro to nie jest zle jak sie tam pracuje a zyje w polsce. Sa niemcy co musza mieszkac w niemczech a maja niewieel wiecej odemnie
Zostaw swoją opinię o Pronobel - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pronobel