logo Pronobel

Pronobel

Gliwice

Opinie o Pronobel

Paulina 2017-02-15 21:47
Gratulacje. Ja mam 35 lat i opiekowalam sie babcia dopoki nie umarla. Zostawil mnie maz i od roku wyjezdzam z Pronobelm i sobie chwale. Dzieckiem opiekuje sie moja mama na czas wyjazdow. Tesknie za nia ale pracuje dwa na dwa miesiace i to jest super bo moge cale 2 miesiace spedzac z moim malym kochaniem. W Polsce bym musiala codziennie chodzic do pracy a tu nie dosc ze dwa miesiace nie to jeszcze mam pieniadze i uwaga wcale nie bieduje i nie oszczedzam. Moge kupic mojemu dziecku wszystko czego chce.
3
Danka 2017-02-20 16:50
Już się cieszę na wyjazd i na premie wielkanocną. Będzie kilka stówek więcej za pracę w Wielkanoc. Super sprawa z tymi premiami. ;-)
2
Ewcia 2017-02-21 16:01
Moi drodzy ja byłam na szkoleniu które na początku rozmowy telefonicznej miało trwać trzy tygodnie , gdy już byłam w Żorach okazało się iż będzie trwało dwa tygodnie , a rzeczywiście było 5- ięć dni.Po tygodniu pobytu w Ośrodku Szkoleniowym w Żorach wyjechałam do podopiecznej. Dojechałam na miejsce swoim środkiem lokomocji na miejscu gdy mnie "obejrzano" stwierdzono , "nadaje się" na samym początku nie wiedziałam o co chodzi poprzednia opiekunka niewiele mi powiedziała. Później zaczęły się ogromne dla mnie schody które musiałam pokonać ponieważ pierwszy raz w moim życiu miałam do czynienia z językiem niemieckim. Pomału z pomocą słowniczka codziennie przyswajałam słówka , a moja podopieczna ze swoimi znajomymi kombinowali jak przekazać mnie do celów innych niż opieka. Po pewnym czasie nawet doszło do tego , że ja muszę wykonywać polecenia nie tylko mojej podopiecznej ale również jej przyjaciela. Informowałam przez trzy kolejne dni mojego koordynatora , że chcę zmiany podopiecznej najpierw mówił , że będzie dobrze następnego dnia nic lepiej , mój opiekun powiedział , że już zaczyna szukać na trzeci dzień kazał iść mi "na kompromis" jak osoba która zna bardzo słabo język niemiecki może iść z osobami znającymi niemiecki perfekt na kompromis.Pozatym moja premia Świateczna wyniosła aż 31 EURO za m-c grudzień , a wynagrodzenie w pierwszym miesiącu w Pronoblu opiewa na kwotę 500 Euro.Karta EKUZ też niestety - opiewa chyba tylko na plaster.Pracowałam 24 godziny na dobę , i jeszcze zostałam oskarżona o przywłaszczenie nawigacji , nie wiem jaka po mnie przyjechała opiekunka która nie zna gdzie w samochodzie są schowki w które można schować chociażby nawigację. Z firmą Pronobel miałam bardzo złe doświadczenie w obecnej chwili chodzę do lekarza bo nie umiem się odnależć moja psychika strasznie została załamana. Nikt z osób które kierują do pracy przy osobach starszych z biura nie pomaga , a jest napisane na zleceniu 24-godziny do dyspozycji opiekunki , a tak naprawdę to pracują od godz.9-tej do 17-tej.
2
Gabrysia 2017-02-21 16:48
A zebys wiedziala ja ostatnio dostalam 200 zl za polecenie kolezanki. Fajne sa takie bonusiki :)
1
Ewa 2017-02-22 14:25
ja nie mogę zgodzić się z opiniami innych Opiekunek. Pracuję w Pronobel już ponad 3 lata i nie miałam nigdy żadnych nieprzyjemność. Dzięki tej firmie spłaciłam wszystkie długi. Może nie wyjeżdżam tak często jak na początku ale 2 razy do roku na 2 miesiące jestem w Niemczech. Wypłata jak najbardziej mnie zadowala. Zawsze jest na czas, nigdy nie czekam. Kontakt z panią Anią zawsze miałam. Na początku w wielu sprawach mi pomogła. Samo jej dobre słowo zmieniało moje podejście do pracy. Polecam tą firmę, bo na prawdę jest tego warta!
3
Stefania 2017-02-22 23:06
Ewa ja tez dugi wszystkie poslpacalam i wyszlam na czysta prosta pierszy raz w zyicu. To cudowne uczucie :) Pozdrawiam
1
Piszesz głupoty! 2017-02-25 09:31
A skąd niby możesz wiedzieć, że ludzie od nich masowo odchodzą? Zobacz na profilu na Facebooku ile fanów ma firma Pronobel. Tysiące pań polubiło profil firmy. Żadna inna firma nie ma tylu polubień. Ile dobrych słów piszą tam przemiłe opiekunki. Ile słów życzliwości się tam pojawia w stosunku do zarządu, pracownic w biurze i opiekunek, które są wdzięczne, że Pronobel daje im szansę na lepsze życie.
1
Emilia 2017-02-25 23:02
To nie jestem jedyna w takim razie ja podobnie dlugi z providenta posplacalam
2
gość 2017-02-26 18:16
w innej agencji to byś jeszcze szybciej spłaciła długi pracując a tu szkoda słów
3
Danuta S. 2017-02-26 19:19
Moje gratulacje! Teraz madrze wydawaj pieniadze i lepiej zaoszczedz a potem kup. Wiem z wlasnego doswiadczenia
2
Piszesz głupoty! 2017-02-27 20:25
Chyba się nie nadawałyście do tej pracy skoro Was 8 kobiet zakończyło współpracę z firmą Pronobel. Zapewne to firma z Was zrezygnowała, a teraz próbujesz wylać wiadro pomyj na firmę Pronobel. I to tylko z powodu własnej nieudolności. Smutne!
2
Do narzekaczek 2017-02-28 11:53
Ja od 3 lat jezdze z nimi i sobie bardzo chwale. Zawsze sa pieniadze na czas i tyle ile mialo byc. A prace opiekunki nie uwazam za ciezka bo pracowalam na linii produkcycyjnej w fabryce ciastek. To jest dopiero ciezka praca. Rece po 8 godinach mi odpadaly. Ja wiem ze podopieczni sa rozni ale strasznie denerwuje mnie takie narzekanie na warunki i wogole. Ja mialam ciezkie sztele nawet ale nawet po nieprzespanej nocy nie czulam sie jak po dniowce w fabryce.
4
Ania 2017-02-28 12:41
Wreszcie mądry i rzeczowy komentarz. Też nie mogę znieść narzekania na firmę Pronobel, a jednocześnie "wychwalania" konkurencji. Niby u konkurencji warunki finansowe dużo wyższe, a jak dzwoniłam do różnych tych bardziej znanych i tych mniej firm to żadna nie zaoferowała mi tyle pieniążków ile Pronobel. Ponadto zawsze miałam wrażenie (co okazało się faktem!), że TYLKO w Pronoblu na każde pytanie od razu mam rzeczową odpowiedź i doszłam do słusznego wniosku, że wszystkie te niby znane firmy i te pseudo firmy powinny uczyć się profesjonalizmy od firmy Pronobel.
3
marketingowcu 2017-02-28 19:44
Dział marketingu wzbogacil się o osobę z kwiecistym językiem.Te komentarze wychwalające prono o tym świadcza że ktoś w PR korzysta ze swoich zdolności jezykowych. Ciekawe ile w tej "najlepszej firmie na rynku" popracuje.Może miesiąc przy dobrych wiatrach.
2
Ivette 2017-02-28 21:40
Jeżeli było Ci tak źle to dlaczego nie poprosiłaś o zmianę szteli? Tak naprawdę to dopiero na miejscu po 1-2 tygodniach zorientujesz się jak sytuacja naprawdę wygląda. Sztela to nie wczasy to praca. Niemądra jest postawa typu "nie będę tego czy tamtego robić". Nie znaczy to że masz się zaharowywać ale od początku podkreślaj że najpierw opieka a potem reszta jeśli starczy czasu. Dla siebie też trzeba wykroić coś z dnia. Z postu wynika że byłaś pierwszy raz. Trzeba sobie zdobywać sukcesywnie doświadczenie i pozycję jak w każdej pracy. Użalać się nad sobą i narzekać nie sztuka.
Ja osobiście nie narzekam na firmę Pronobel i nie zamienię jej na żadną inną.
1
Renia 2017-03-01 09:48
Ja też zmieniłam pracę na produkcji na pracę w opiece. Niby 8h stoisz przy taśmie, ale czujesz się jak po 24h ciężkich robót. Pronobel poleciła mi koleżanka, która tez pracowała na taśmie i jestem jej po stokroć wdzięczna. Przy babci mam super! Trafiłam na na prawdę cudowną osobę. Dużo spacerujemy, gramy w gry planszowe, razem gotujemy. Jestem zadowolona z pracy i z zarobków. Firma jeszce nigdy nie spóźniła się z płatnościami. Polecam!
3
Monika 2017-03-01 23:22
Nie rozumiem niektórych osób, tak sobie czytam i zastanawiam się czy, co poniektórzy nie czytają umów, lub nie słuchają dokładnie podczas rozmowy rekrutacyjnej tego co jest przekazywane, a później mają pretensje, czy zaślepia was tylko kasa która zarobicie wyjeżdżając i przestajecie myśleć ??? Po za tym to jest praca w OPIECE za granicą a nie WCZASY. Ludzie my wyjeżdżamy do pracy a nie po to żeby sobie pozwiedzać czy odpocząć. Wiem że nie zawsze jest łatwo i tak naprawdę nie każdy się do tego nadaje, ale praca to praca. Wyjeżdżałam już z 3 innymi firmami i szczerze wam powiem że pronobel to pierwsza firma która nie wpuściła mnie na minę, a co najważniejsze zarabiam dokładnie tyle na ile podpisałam umowę i ani centa mniej i moje pieniążki są zawsze na czas.
4
Dorcia 2017-03-02 00:54
Wkurza mnie takie zle pisanie o firmie w ktorej pracuje. Ciongle jakies narzekania a to to a to to i tak caly czas jak szczebiotki na targu. Jak takie mondre jedna z druga to zalozcie sobie gewebe i jedzta na niej. Zobaczcie czy to jest lepiej niz z firmom. Juz niejedna moja mondra kolezanka tak narzekala na firme a potem z placzem wracala bo to nie jest tak prosto jak se myslicie. Ja nie dam slowa powiedziec na zle na firme. dla mnie wszystko jasne i na cycus glancus i koniec kropka.
3
gość 2017-03-03 21:42
kiepska agencja inne chociaż daja więcej zarobić a tu grosiki 1050 e co to jest i język i referencje człowiek ma a pronobel wydziwia Ukrainki nałapali po Polki od nich odchodzą gorzka prawda .
5
LeschekSpeicher 2017-03-04 15:35
Tak, otrzymałem co do grosza.
1
LeszekSpeicher 2017-03-04 15:42
Moi drodzy. Czasy komunistyczne przeżyłech i wiem od zawsze, że trzeba sobie odkładać do fuzekli, na stare lata. Na ZUS nie można liczyć, chociaż jakbych w komunie nie przerobił, to bych chyba na pendzyji musioł kit z okien żreć. Beztuż odkładom i inwestuja. Kożdy może.
1
!!! 2017-03-04 17:22
Oj nieladnie narodowosc nie ma nic do rzeczy!!! Co to za roznica Polka czy Ukrainka? Zadna - Twoje myslenie jest oburzajace!!! Pomysl zanim cos napiszesz bo takie cos jest niedopuszczalne. Kazdy ma prawo pracowac i dobrze ze firma daje szanse
1
mika 2017-03-05 07:44
rok z nimi jezdze i wszystko jest ok mama 1150 euro plus dostaje premie wiec nie moge narzekac bo to bardzo dobre pieniadze sa. ogolnie jestem zadowolona . moja oma ma nawet sprzataczke i ogrodnika i nawet masazysta do niej chodzi i nie tylko, czuje sie jak jakas lordowa haha nawet sobie kupilam ksiazke o tym jak sie pieknie zachowywac przy stole bo to super sztela jest
joanna 2017-03-05 13:14
to się ciesz ze babka ma bo ciebie na pewno nie bedzie stać agencja pronobel też o tym wie cóż ci po książce jak z chłopa pana nie będzie będzie
2
Zadowolona 2017-03-05 16:18
Kobiety- piszcie te wszystkie komentarze na Facebooku. Podpiszcie się imieniem, nazwiskiem. Będziecie wówczas wiarygodnym źródłem informacji, a tu tak anonimowo narzekacie i nikt wam (!) nie wierzy. Chcecie zaszkodzić firmie Pronobel? To napiszcie te swoje paszkwile i komentarze- kłamstwa na Facebooku gdzie przeczyta je ok 6250 Osób, które sobie chwalą współpracę i zaraz "sprowadzą" Was na ziemię swoimi prawdziwymi doświadczeniami z Pronobel. Łatwo tak anonimowo oczerniać? Za łatwo.
1
mika 2017-03-05 20:46
ale jestes chamska sa ludzie bogaci i biedni to normalne chyba i wiem ze nie bede miala nigdy spzataczki czy ogrodnika ale mi sie o to nie rozchodzi i nie pisz mi ze jestem wiesniaczka bo mam wiecej klasy niz ty a i pienieddzy pewnie tez wiecej bo jestem bardzo robotna i jak jestem w polsce to sobie jeszcze dorabiam miedzy wyjazdami i stac mnie na wiele rzeczy. zastanow sie nad soba a potem dopiero kogos obrazaj. sloma z butow ci wystaje
2
aleś ty durna 2017-03-06 07:51
Lordowa trzeba Ci zrobić badania psychiatryczne. Dobrze, że do bogatego dziadka nie trafiłaś bo jeszcze byś zaszła. Dziadek by ojcem został z opiekunką lordową. :-) Książki nie zrozumiesz, za trudna. Lepiej znajdź na youtube filmiki jak się je- widelec w lewej ręce, nóż w prawej. Ale z Twoją pustą głową lepiej jedz, jak do tej pory, wszystko ręką i łyżką, bo nóż to niebezpieczeństwo. Jeszcze lordowa się zrani i poleci błękitna krew! :-)
2
sztela 2017-03-06 15:45
zostaw ja w spokoju jak ma fajna sztele to niech sobie jezdzi a co ci do tego? aaa wiem zazdrosc.
1
gość polska durnota 2017-03-06 19:33
ta cała mika jest prymitywna dajcie spokój hahaha dawno się tak nie usmiałam
1
gość polska durnota 2017-03-06 19:33
ta cała mika jest prymitywna dajcie spokój hahaha dawno się tak nie usmiałam
1
Mika 2017-03-07 09:50
Zazdroscisz po prostu hahaha
magda 2017-03-07 20:09
kup se książkę mozre rozum rozjaśni pani lordowej
1
. 2017-03-10 07:31
Nie zarobi w pronobelu na ksiązke.Za te zenujace wypłaty wystarczy tylko na okladke ksieażki.
2
gość 2017-03-10 19:24
żebyś wiedziała bo marnie płacą i kiepsko ze hej może ja napisze pani lordowej książkę za darmo etykieta lordowej
2
Małgosia 2017-03-11 16:19
Fajne maja sztele jak znasz jezyk to sobie wybierasz jak w ulegalkach normalnie. Jezdze juz z nimi od 4 lat. Mam fajna koordynatorke sie nazywa Ania :) Jeszcze sie nie zdarzylo zeby mi nie pomogla jak cos sie dzieje...no ok moze czasem musze poczekac troche na jakies rozwiazanie, ale zawsze cos pomysli i doradzi. A i jeszcze jedno fajne jest to ze mozna sie doradzic kadrowej o rozne rzeczy bo wiecie jak to jest z mezem i alimentami...szkoda slow czasem ale my kobiety jestesmy silne i zawsze sobie damy rade!!! Pozdrawiamy wszystkie kolezanki po fachu
1
Dorota 2017-03-12 11:16
Wiadomo ze za alimenty nie da sie wyzyc i kobieta sama musi zadbac o siebie i dzieci. Nikt o mnie i dzieci nie zadba tak jak ja sama. Ja tez wyjezdzam z pronobelem co 2 miesiace a 2 miesiace w domu moge byc i opiekowac sie dziecmi. i nie biduje.
1
Agnieszka 2017-03-14 17:13
Alimenty alimientami a najgorzej jest jak sie ma komornika...
2
gość 2017-03-14 19:35
u kochana u nich nie zarobisz dużo wiem cos na ten temat czy masz język dobry czy słaby to cieniutko i składki od 400 zł słabiutka agencja
2
Grazyna 2017-03-15 09:04
Pff ja mam 1150 euro i to jest dla mnie wystarczajace bo jeszcze sa premie
1
Wanda 2017-03-18 09:10
Ja mam 1050 :) Ale za sprawdze sobie jezyk i napewno bedzie jeszcze lepiej :)
1
Mirka 2017-03-20 13:19
Mam dobra sztele i trzymam sie pronobla od kilku miesiecy no juz prawie rok. Wspolpraca z firma okej.
1
opiekunka była 2017-03-20 15:49
ja dziś od nich odeszłam szkoda czasu i takich niskich pieniędzy
1
beata 2017-03-21 18:56
ja jutro zrywam umowę koniec wyjazdów za 950 e mam już nową agencję 1300e gdzie tyle zarobie
1
Bożena 2017-03-21 22:29
Beata uważaj, bo ja pół roku temu byłam z niemiecką agencją na wyjeździe i też mi obiecali 1300e a okazało się, że z tych 1300 musiałam jeszcze wydać na ubezpieczenie (bo agencja mi tego nie zapewniła) i jeszcze dostałam taką Sztelę, że po przyjeździe do PL musiałam zrobić sobie miesiąc przertwy. Teraz jestem 3ci miesiąc z Pronobel i w portfelu zostaje mi dużo więcej niż z tych 1300e. Ja bym nie ryzykowała drugi raz
beata 2017-03-22 18:16
ale ja jadę z polskim pośrednikiem za 1300e dają zarobić uczciwie nie zdzierają
1
Pelcia 2017-03-22 21:39
Pronobel też daje zarobic mam u nich 1300 euro tez tylko ze ja mam 15 lat doswiadczenia i jezyk no moze nie znakomity ale bardzo dobry
Olga 2017-03-23 08:12
Masz rację. Nie wierzę własnym oczom gdy czytam te pianka z zachwytu. Bujda na kółkach.
Marek 2017-03-23 09:33
Byłem na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko asystenta z językiem niemieckim i była bardzo długa rozmowa rekrutacyjna, mnóstwo pytań po polsku i niemiecku. Liczę że mnie przyjmą.
1
paweł 2017-03-23 20:37
ja ostatni raz nimi jechałem
Inga 2017-03-24 10:01
Powodzenia :)
Zostaw swoją opinię o Pronobel - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pronobel