Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

Pracowałeś w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pedzik - 2014-12-13 21:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pest control - 2014-11-28 22:39:24]:
Orlenów nigdy nie mieliśmy mondralo.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-12-30 16:00:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam kilka lat na stanowisku kierowniczym z sukcesami, zostałam zwolniona tylko dlatego ze postanowiłam zostać mamą i byłam nieobecna przez równo rok czasu a ktoś musiał zostać zwolniony, nie mówiąc już o tym jakie przekręty firma stosuje wobec pracowników najniższego szczebla
zdjecie uzytkownika
północnozach. - 2015-01-02 21:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pedzik - 2014-12-13 21:40:13]:
Mądrala (usunięte przez administratora) nie jest poinformowany ale Orleny były. Region północno-zach. jeszcze jak był impel pest control później Vaco.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-27 22:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co by nie pisać wynagrodzenie było oraz jest zawsze na czas i to nie w kopertach jak w wielu innych firmach a w środku koperty niespodzianka bo nigdy nie wiadomo co się trafi w sensie mniej albo więcej(zazwyczaj mniej).Polecam z uwagi na rzetelność i terminowość wypłat to ważne w dzisiejszych czasach. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
były technik - 2015-02-02 13:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-27 22:36:15]:
Przestań mydlić oczy regularnym wynagrodzeniem! Firma płaci bo nie może sobie pozwolić na NIETERMINOWĄ realizację swych usług. Za to oszukiwany jesteś w nadgodzinach - ryczałt ma Ci zamknąć gębę na rozliczanie czasu zadaniowego. A jak Idziesz na urlop, to i tak potem musisz zrobić swoje obiekty pracując po 10 - 12 godz. Taka Zasada jest stosowana regionie Północno Zachodnim, bo dyrektor boi się o swoje stanowisko i stosuje różne metody, bo... kredyty trzeba spłacić. A ludzie nic nie mówią, bo będąc jedynym żywicielem rodziny zgodzisz się na wszystko.
zdjecie uzytkownika
były pracownik XA - 2015-02-03 16:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowalem w IMPEL SECURITY (Wroclaw) 3 latka i moja opinia jest taka. Szefostwo dzialu SECURITY, ludzie dosc fajni, chca pojsc na reke pracownikowi, dosc duzo plusow. Co dziwne, porazajacy to sa koledzy (wspolpracownicy) nie wiedziec czemu robia Ci na zlosc ??? Sa tacy i takich jest wielu, lubia donosic (inaczej mowiac kapowac) i robia to chetnie. Jestem na obiekcie ze wspolpracownikiem, on prubuje wyciagnac o Tobie jak najwiecej informacji i domosi do szefa ochrony. Znowuz szefowie twierdza ze sie brzydza kapusiami ;) ale jak wiadomo bardzo ich potrzebuja. Kiedys pamietam jeden taki donosiciel z obiektu oddawal kase szefowi, mysle ze moze slabo zakapowal, nie spodobalo sie szefowi i "MOZE" musial oddac ;) Szefowie ochrony staraja sie byc kompetentni. Natomiast tak naprawde to jest porazajace to z kim pracujesz na obiekcie :( to jest czasem tragedia. Nie moge zrozumiec jak Ci ludzie (donosiciele z Impela) moga twierdzic i twierdza ze zrobia SUPERKARIERE w tej firmie, nawet jak dostaja kase za donosicielstwo to sa to bardzo symboliczne pieniadze. Jesli IMPEL wygral przetarg na ochrone to po zanizonej stawce, wiec nie rozumie jak mozna sie spodziewac kokosow. Raz to mialem taka sytuacje ze jakis konfident przyjechal na obiekt popatrzyl czy jestem na obiekcie i odjechal (sprawdzil czy jestem w miejscu pracy) a niby czemu mial bym byc w innym miejscu? Ja oceniam szefostwo IMPEL SECURITY tak dosc dobrze choc nie doskonale. Najbardziej zal mi zbajerowanych pracownikow ochrony. Pamietajace ze IMPEL SECURITY mocno bazuje na dzialalnosci donosicielskiej. Jak ktos ma na to alergie to niech sobie szuka prace gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-02-03 21:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były technik - 2015-02-02 13:43:37]:
U nas dyrektor przynajmniej stara się pozdejomować trochę obiektów ale i tak zawsze trzeba się liczyć z tym że wszystkiego nie zrobią za ciebie zwyczajnie nie ma komu mało ludzi. Dlatego przestałem sie dziwić, że wracając z urlopu jest trochę ciężej ale rzucanie papierami to też żadne rozwiązanie.
zdjecie uzytkownika
były technik VAco - 2015-02-04 01:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [JA - 2015-02-03 21:48:20]:
Gdzie taki dobroduszny dyrektor? Bo u nas to znaczy Nigdzie, choć z tekstu wychodzi, że ten sam syf. Pracownik po urlopie musi odrobić swoje obiekty jak MURZYN w XIX wieku, by dyrektor mógł spłacić swoje kredyty. Jarek Zienwazelinkiewicz w Gdyni coś wie o tym. Czas pracy to fikcja.
Szkoda słów.
zdjecie uzytkownika
były niewolnik - 2015-02-04 08:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik XA - 2015-02-03 16:13:41]:
To jest opis firmy SRACO, a nie IMPELA
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-02-10 07:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natalia - 2014-11-02 00:12:59]:
jak przejdziesz do impela już po Tobie
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-02-10 07:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były technik VAco - 2015-02-04 01:42:11]:
popieram Cię w 100%
zdjecie uzytkownika
ANONYMOUS - 2015-02-10 13:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
IMPEL – Praca nic nie warta
Firma ta wyzyskuje ludzi. Jest wiele przykładów ludzi zatrudnionych przez spółkę Impel, którzy nie dostają urlopów i są zmuszani do pracy w czasie choroby. Ci pracownicy mają zwykle wciąż odnawiane umowy zlecenia – nawet jeśli na stałe pracują w Impelu. W niektórych zakładach, pracodawca daje pracownikom do podpisania zobowiązanie, iż zrzekają się praw pracowniczych. Pracodawcy twierdzą, że podpisane umowy mają charakter umów cywilnoprawnych, a nie umów o pracę.

Impel dziś jest jednym z największych prywatnych pracodawców w Polsce, zatrudniającym blisko 20 tys. osób. W ubiegłym roku IMPEL miał wzrost o ponad 19,8 proc. w stosunku do zysków rok wcześniej. Firma jest bardzo zyskowna – bo nie chcą ludziom dobrze płacić i nie pozwalają im na żadną samoorganizację.

W marcu 2006 r. w Kostrzynie nad Odrą z firmy Impel-Tom zwolniono Jacka Rosołowskiego, bo chciał założyć organizację związkową Inicjatywa Pracownicza. Rosołowski wygrał pierwszą sprawę przed sądem pracy. Sąd orzekł, że powodem zwolnienia była działalność związkowa. Zarząd zemścił się za to na trzech członkach OZZ Inicjatywa Pracownicza, pozbawiając ich pracy, bo przed sądem pracy otwarcie mówili o bezprawiu, którego zarząd dopuszcza się wobec związkowców.

Taka jest firma IMPEL. Jakie wampiry stoją za tą firmą? Zobaczmy:
Józef Biegaj – współwłaściciel firmy, 108. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków” tygodnika „Wprost” w 2005 r.
Grzegorz Dzik – współwłaściciel firmy, 93. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków”, wiceprezydent Konfederacji Pracodawców Polskich.
Obecnym przewodniczącym Rady Nadzorczej jest prof. Krzysztof Obłój z Międzynarodowego Centrum Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, który wcześniej był m.in. przewodniczącym Rady Nadzorczej PZU SA.
Andrzej Malinowski – członek Rady Nadzorczej Impela, prezydent Konfederacji Pracodawców Polskich, były poseł z listy PSL, były członek rządów Z. Messnera, T. Mazowieckiego, W. Pawlaka.
Sylwester Cacek – członek Rady Nadzorczej Impela, przewodniczącego Rady Nadzorczej Dominet Banku SA (właścicielką 50,1 proc. akcji banku jest Dorota Cacek, małżonka Sylwestra.)

Ale trzeba przyznać, że najciekawszą postacią IMPEL-u jest jeden z byłych członków Rady Nadzorczej, który tam pracował przez ponad 8 lat. Krzysztof Krystowski jest byłym wiceprzewodniczącym Unii Pracy i Podsekretarzem Stanu w Ministerstwie Gospodarki i Pracy. Wywodzi się ze środowiska FMUP i był w kierownictwie Impela dokładnie wtedy, gdy ochroniarze tej spółki rozbijali protest robotników w Ożarowie Mazowieckim. Krystowski w latach 2000-2001 reprezentował polską branżę usług outsourcingowych na międzynarodowych konferencjach w Berlinie i Lizbonie. Następnie był prezesem zarządu Acta HR, spółki specjalizującej się w usługach outsourcingowych. Podczas wyborów parlamentarnych w 2005 r. Krystowski startował z pierwszego miejsca we Wrocławiu z list komitetu SdPL-UP-Zieloni 2004.

http://cia.media.pl/impel_praca_niczego_nie_warta?from=90&comments_per_page=90
zdjecie uzytkownika
były technik VAco - 2015-02-11 18:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ANONYMOUS - 2015-02-10 13:59:53]:
LUDZIE!!! TO JEST STRONA O FIRMIE VACO SP. Z O.O. ZAJMUJĄCEJ SIĘ DERATYZACJĄ!!!!!!!!! PRZESTAŃCIE SIĘ TY WYPŁAKIWAĆ IMPELOWCY!!!!
zdjecie uzytkownika
ASC - 2015-02-11 18:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba zrozumieć że VACO i IMPEL to to samo w końcu!
zdjecie uzytkownika
pracownik Vaco - 2015-02-17 12:08:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ASC - 2015-02-11 18:12:22]:
ale trzeba mieć w głowie siekę żeby wpisywać komentarze swojej firmy na forum innej. ogarnij się trochę
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK VACO - 2015-02-17 12:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ANONYMOUS - 2015-02-10 13:59:53]:
ale trzeba mieć w głowie siekę żeby wpisywać komentarze firmy, w której pracujesz na forum innej. ogarnij się trochę. JUŻ WIEM CZEMU TAM PRACUJESZ :)))
zdjecie uzytkownika
ASC - 2015-02-17 18:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie trzeba mieć sieczkę w głowie aby być zaślepiony firmą!
Jak popracujesz tyle lat co ja w firmie to może zmądrzejesz w końcu.
zdjecie uzytkownika
pracownik vaco - 2015-02-17 21:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ASC - 2015-02-17 18:29:55]:
uczyli Cię w szkole czytania ze zrozumieniem???
czytaj temat forum i S.p.i.e.p.r.z.a.j do siebie do impela, bo właśnie tam tacy pracują jak ty, którzy nie potrafią nawet normalnie się odnaleźć w życiu i necie. Won!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-18 11:01:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do ASC; daj spokój nie warto sobie takimi ludźmi głowy zawracać, widać co reprezentuje sobą i firmę, wstyd!
Pranie mózgu już mu w firmie zrobili i teraz on próbuje zrobić innym to samo!
On pracuje i nie wie kto jest jego faktycznym płatnikiem.
zdjecie uzytkownika
pracownik vaco - 2015-02-18 17:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-02-18 11:01:44]:
stary nie wiem o czym ty mówisz bo ja rozróżniam płatnika od pracodawcy a ty z tego co widać nie. też czytaj tytuł forum ze zrozumieniem. następny jełop.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2015-03-09 20:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną do VACO. Atmosfera podczas spotkania beznadziejna. Nieprzyjemnie i niesympatycznie. A najgorszy był zupełny brak profesjonalizmu u prowadzących. Żadnego wprowadzenia. Rozmowa okazała się być wyłącznie egzaminem dla kandydata. W drugą stronę żadnych informacji. Nic na temat rodzaju ewentualnej umowy, zarysu zakresu obowiązków, daty zatrudnienia itp. Obiecano mi odpowiedź po tygodniu. Oczywiście nie dostałam żadnej. No ale czego można się spodziewać po takiej amatorszczyźnie. Jeśli chodzi o poziom prowadzonej rozmowy, to grubo poniżej krytyki. Prowadzące jasno dawały do zrozumienia, że kandydatów mają dużo, to mogą nimi poniewierać. Szkoda, że nie biorą pod uwagę, że na takich spotkaniach dwie strony oceniają się wzajemnie. Żenada. Panie powinny dużo poczytać na temat prowadzenia rekrutacji, bo w tym zakresie są bardzo, bardzo w tyle. Jeśli atmosfera w tej firmie jest taka jak podczas rozmowy, to współczuję zatrudnionym.
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2015-03-18 20:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to w końcu warto się starać czy nie o prace w Vaco?
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-03-19 21:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aplikant - 2015-03-18 20:00:42]:
Warto warto każdy dyrektor w vaco ci to powie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na początku test - forma pisemna (30 min.), później 10 minut rozmowy polegającej na zadawaniu kolejnych pytań. Absolutny brak profesjonalizmu. Atmosfera bardzo nieprzyjemna i niesympatyczna. Żadnego wprowadzenia i żadnych informacji dla kandydata. Nic na temat ewentualnej formy współpracy, zakresu obowiązków itp. Prowadzące "ciągnięte za język" powiedziały bardzo niewiele. Dawały jasno do zrozumienia, że mają sporo kandydatów więc mogą traktować ich protekcjonalnie. Jeśli chodzi o dzisiejsze standardy prowadzenia rozmów rekrutacyjnych, to ta nie spełniała podstawowych zasad. No i oczywiście brak odpowiedzi, a to już żenada.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-03-24 22:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracując w VAVO, nie dostaniesz nigdy dobrego słowa robiąc coś więcej, tylko kolejne oczekiwania. Twoja ścieżka kariery zatrzyma się na stanowisku które będziesz zajmować, następnie atmosfera jest teoretycznie do zniesienia tylko zależy do jakiego działu trafisz no i oczywiście kogo będziesz miał/a. za przełożonego, bo od tego zależy 50 procent twojego samopoczucia. Pieniądze jakie sobie wywalczysz takie będą przez cały czas chyba że jakiś cud się zdarzy no i dostaniesz 300 zł brutto podwyżki... Ogólnie filozofia firmy jest taka każdy chce u NAS pracować nie Ty to kto inny.
zdjecie uzytkownika
Vocaler - 2015-03-25 02:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik XA - 2015-02-03 16:13:41]:
Byly pracowniku, tez jestem pod obserwacja, sprawdzaja mnie na kazdym kroku roznymi sposobami, nie wiedziec dlaczego, ze swoich obowiazkow wywiazuje sie... Prawda jest taka ze musisz obserwowac, nie dac sie sprowokowac i robic wszystko jak nalezy. A przynajmniej starac sie i miec jakies logiczne, sensowne wytlumaczenie, wtedy tylek caly. :) Donosicielstwa boja sie Ci, ktorzy sa nieuczciwi. Sztuka polega na tym, bys Ty kontrolowal sytuacje w momencie, gdy oni mysla ze maja kontrole nad Toba. To niezla szkola, ciekawa obserwacja, miejscami nawet lekki ubaw, bo mysla ze nic nie wiesz. Ale jesli ktos jest ignorantem, nie interesuje sie swiatem i otoczeniem, psioczy. Jeśli ktoś chce rozwijać siebie, są to niezłe testy sprawdzające Twpoje predyspozycje do tej pracy. :) Widocznie nie chcą pracownika ochrony a la pan Lesio parkingowy albo portier Zenon z budowy, a energicznych pracowników, którzy odpowiednio reaagują w zależności o sytuacji, to forma selekcji. Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)?
Zadaj pytanie