Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

Pracowałeś w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gerard - 2014-07-21 23:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Widzę, że temat troszkę uciekł od głównego wątku Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)więc należy go dalej ponawiać.
Może niektórzy mnie znali może słyszeli a może jeszcze coś domniemali :)
Jestem z tych, którzy odradzają pracę w tej firmie nie dlatego, że zostałem zwolniony bo upomniałem się o rozliczenie wypracowanych godzin zaznaczam zlecone przez kadrę zarządzającą, za upomnienie się o dokumenty potwierdzające moje zatrudnienie w pierwszych dniach podjęcia pracy (podpisali ale dopiero po rozwiązaniu stosunku pracy. Tak nie postępuje firma, która chce budować pozytywny wizerunek.
Następna rzecz, która ewidentnie eliminuje jakikolwiek dobry wizerunek, to mój przełożony (podobno sam się zwolnił, z tego co tu można wyczytać). Nauczony dobrych manier :), potrafił je wykorzystywać próbując zastraszać pracowników. No w moim przypadku próbował pokazać swoją siłę ale mu się nie udało i trzeba było go uspokoić wezwaniem patrolu policji. Śmiechu było co nie miara, sory Paweł ale do tej pory opowiadam kolegom i pokazuję filmik w tel jak się pociłeś podczas tamtej akcji.
Następna rzecz, z którą borykałem się dając już sobie spokuj po prawie 6 miesiącach, to rozliczenie planów i kart kontroli(dałem spokój po rozliczeniu 270 godzin ponad max zapisane w KP-pracowałem 5,5 m-ca, czyli średnia miesięczna nadgodzin ok 50). Nie mam pojęcia kto sprawdzał, ale nigdy się nie zgadzał czas pracy zleconej z czasem, który miałem w planach (to taki mały haczyk, który firma już w chwili wręczania planu zarabiała na pracowniku). przykład: pracownik miał 12minut na znalezienie kierownika zmiany na obiekcie, zrobienie serwisu urządzeń ddd, wypisanie dokumentów i dorwanie kierownika znowu w celu podpisania dokumentów. obiekt to jeden z polskich dyskontów. chciałbym zobaczyć kogoś zlecającego pracę w takim czasie jak on to wykonuje i ile czasu mu to zajmie, bo żaden pracownik nie dawał rady.
Następna rzecz i to bardzo ważna !!!
co innego obiecują na rozmowach w trakcie rekrutacji i co innego dają do podpisania. Przestrzegam nowych pracowników.
Pamiętajcie, żeby nowoprzyjmowani czytali wszystkie regulaminy uważnie a szczególnie regulamin wynagradzania. polecam rozdział o podwyżkach. tam mnie też chciano przerobić na kasę a jest wyraźny zapis co komu po jakim czasie i ile.
Tyle Wam napiszę bo to są chyba najbardziej widoczne minusy tej firmy od strony pracowników-techników.
plusem jest to że fakt, macie podpisaną umowę i pieniążki w konkretnym dniu ale czy warto dać się doić i być tego w pełni świadomym ????
zdjecie uzytkownika
Janas - 2014-07-30 18:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka wielka niby firma a korzysta wyliczarki pieniędzy z konkurencyjnej firmy!
Nawet nie mają miejsca do przechowywania pieniędzy!
Korzystają ze sprzęty konkurencyjnej firmy i ich bankowozów.
Wstyd, tak okradają nas a na podstawowe wyposażenie nie mają, patrzeć jak będą jeszcze z ich ludzi korzystać, co niektórzy wiedzą o czym mówię.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-07-31 19:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janas - 2014-07-30 18:49:34]:
A co w tym dziwnego, że firma wynajmuje coś od innej firmy. Takie mamy czasy, że trzeba minimalizować koszty i kalkulować co się najbardziej opłaca. Ja tam na Impel nie mam co narzekać
zdjecie uzytkownika
rafo - 2014-07-31 22:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy ma inne wymagania. jedni są zawsze zadowoleni inni będą szukali dziury w całym. Chociaż widzę że w Impelu za długo szukać nie trzeba. A pieniądze chcociaż wypłacają na czas czy też są z tym problemu. Dla mnie takie rzeczy czym wożą pieniądze i od kogo pożyczają sprzet nic nie znaczą i nie są ważne mogą wozić i w kieszeniach bylebym ja wiedział, że za swoją pracę dostane rzetelne wynagrodzenie, wg umowy którą zawarłęm. i nie muszę się prosić straszyć i błagać żeby oddali mi coś co się należy. a takie przypadki też znam
zdjecie uzytkownika
korta - 2014-08-07 18:44:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się, bo faktycznie teraz wypłacalność to nie taka prosta i oczywista sprawa. a w impelu z tym nie ma problemu. no i jednak to firma o ugruntowanej pozycji na rynku i z zasadami.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-08-07 19:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [korta - 2014-08-07 18:44:47]:
Dziadostwo nie renomowana firma!
Jedna z najgorszych firm w stolicy już.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-08-14 23:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy impel to najgorsza firma, ale płacą na czas, można awansować i przełożeni są ok.mi nic więcej nie trzeba i uważam,że są w porządku.
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-08-15 21:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jacek - 2014-08-14 23:02:55]:
Ja dostaję tyle ile w umowie mam napisane, nigdy nie było problemów z wypłatą czego o poprzednim pracodawcy niestety nie mogę powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
jano - 2014-08-16 01:15:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie to co mówicie. Problemy są jak w każdym miejscu i nie ma co gadac na to. jak jest kasa na czas, umowa i jakas stabilizacja że wiesz że firma nie zniknie z dnia na dzien i zostawi Cie bez pieniedzy to wg jest to juz pierwszy punkt do tego zeby nie narzekać. Wiadomo że może pieniądze nie są wielkie czy coś ale wiedziałęm co brałem i nie będę teraz szukać winnych. Przez tych co wiecznie niezadowoleni chodzą psuje sie tylko atmosfera a na to niestety szefowie juz nie wplywają tylko pracownicy.
zdjecie uzytkownika
były technik - 2014-08-16 20:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ogarnijcie się i nie zaśmiecajcie portalu śmieciami jak Vaco śmietniki odpadami.
Miało być o firmie i o warunkach pracy. Warunki - Partyzanckie - czyli bez limitu czasu pracy dla technika. Ma robić i robić,bo zadaniowy system pracy. Nadgodziny? Nie istnieją - bo skoro wliczone jako ryczałt, to nie ma znaczenia ile godzin poza 8 godz. pracy ustawowymi przejedzie i przepracuje. Normatywny czas pracy - na papierku wg. fikcyjnych wyliczeń się zgadza i tylko na papierku.
W Vaco jesteś współczesnym MURZYNEM, bo masz tel służbowy i samochód. Tyle dobrze, że Twój PAn niewolniku płaci Ci regularnie, ale jak coś Ci się nie zgodziło w inwentaryzacji - robionej zawsze fikcyjnie, to zabiorą co do grosza.
To są Fakty.
zdjecie uzytkownika
były technik - 2014-08-16 20:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A poza tym. Paweł D. (oddany firmie, jak Goebels Adolfowi) już pracuje jako konkurencja, Managerowie i dyrektorzy wyrzuceni z hukiem (np. W-wa) już pracują w konkurencji. Należy dziękować firmie, że kształci profesjonalnych deratyzatorów, którzy potem pracując lepiej w konkurencji mile wspominają ten wyzysk ku chwale Konkurencji Vaco - Kolosa na glinianych nogach. Odradzam prace w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
dorota - 2014-08-19 22:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogrmona to firma jest, ja znalazlam prace w cleaningu i sie ciesze, bo w koncu na umowe a nie jakos po znajomosci
zdjecie uzytkownika
pd - 2014-08-20 01:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie zastanawiacie się nad sobą pisząc takie informację? Jaką kto ma ambicję pisząc że on pracuje w tej firmie bo ma wypłatę na czas? Trzeba było się uczyć i szukać pracy w lepszych kołchozach!
Ambicja pracownika = przebujanie się do wypłaty :)
Piszecie takie bzdury że czasem szkoda czytać.
zdjecie uzytkownika
rudy - 2014-08-22 09:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już nawet kasa nie jest na czas, a niektórym się po 300, 400 zł. nie zgadza i nie ma winnych!
zdjecie uzytkownika
majlo - 2014-08-23 01:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nas pieniądze się zgadzają. jeszcze się nie zdarzyło,żeby coś było nie tak pod tym kątem. jasne, że nie jest to jedyny argument, ale dość istotny.zwłaszcza gdy masz inne zobowiązania które musisz uiścić na czas. warunki pracy są ok, zasady których trzeba przestrzegać są ważne, bo ułatwiają funkcjonowanie i nie są wymyślane bo ktoś miał taki kaprys.nie każdemu to odpowiada ale ja lubię pracę zorganizowaną i lubię mieć poczucie bezpieczeństwa w robocie.
zdjecie uzytkownika
hi hi - 2014-08-27 11:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i mamy powtórkę z rozrywki :) gdzie są ostatnie wpisy?????
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-27 14:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem administratorzy tego portalu powinni poważnie zastanowić się nad jego sensem i celem.... jeśli na żądanie pracodawcy usuwają niepochlebne dla niego wpisy. Zgadzam się z taką metodą, jeśli wpisy obrażałyby kogoś personalnie czy zawierały wulgaryzmy. Ale ostatnie wpisy - usunięte w ciągu kilku ostatnich dni - nie stanowiły takiego przypadku, były poprostu niepochlebne dla Vaco.
A zatem JAKI JEST CEL ? takiego portalu, jeśli można w nim pisać tylko to, co się podoba danemu pracodawcy ? a to co mu się nie podoba zniknie ?
zdjecie uzytkownika
ooo - 2014-08-27 14:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hi hi - 2014-08-27 11:39:15]:
na biurku zarządu... :)
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-08-27 18:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jest ogromna i ja licze na to ze znajde wniej miejsce dla siebie, chyba poszukam w cleaningu
zdjecie uzytkownika
kyoto - 2014-08-29 13:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spokojnie coś znajdziesz. impel ma tyle obiektów że na pewno Cię przyjmą. najlepiej się z nimi skontaktować i zobaczyć co i jak. warunki pracy są bardzo dobre, praca spokojna i pewna, z wypłatą na czas.
zdjecie uzytkownika
paula - 2014-08-30 15:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dot."Jacek" nie wiem kto ci płaci za te wpisy ale mijasz się z prawdą.
podjęłam pracę w firmie"IMPEL CLEANING" bez podpisania jakiejkolwiek umowy.
Pani Halina bo tyle o niej wiem "nie przedstawiła się" kazała mi biegać po Katowicach z wiaderkiem i mopem o wodę musiałam się prosić lokatorów.Po dwóch dniach chciałam zrezygnować to mi powiedziano że żeby otrzymać jakiekolwiek wynagrodzenie muszę przepracować minimum 2 tygodnie a mówimy o kwocie ok.40-50zł.netto jak lubicie sprzątać klatki schodowe z fekalii jak rozumiem nie odpłatnie to to jest dobry adres. Ps.Czy takie praktyki stosuje szanująca się firma? sami sobie odpowiedzcie.
zdjecie uzytkownika
były technik - 2014-08-30 15:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co mnie obchodzi impel clining, impel catering, czy impel ochrona. Tu miały być opinie o VACO a nie impelu!!!
zdjecie uzytkownika
Nickuś - 2014-08-31 12:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie osobiście martwi sytuacja na obiekcie Manhattan w Gdańsku Wrzeszcz. Szef ochrony na tym obiekcie wyraźnie sobie nie radzi. Ma problem z ludźmi. Ci bardziej rozgarnięci odchodzą, bo stawki są słabe a do tego pan Mirek nie ma w zwyczaju szanować tych którzy mają troszkę więcej rozumu, od ochrony NIE WYMAGA asertywności, bardziej liczy na lojalność i posłuszeństwo. Chyba obawia się że bardziej rozgarnięci pracownicy mogą zagrażać jemu i jego funkcji ;) Jak sam mawia: Musiałem stać na bramie w Stoczniowej 20 lat by być tu gdzie jestem ;) W tej chwili po obiekcie kręcą się sami niepełnosprawni ludzie (bo tylko tacy są rentowni dla Impel) którzy nie są w stanie zainterweniować w sytuacji zagrożenia. Myślę że zarządca budynku widząc takich ochroniarzy na swoim obiekcie z czasem wyciągnie wnioski i wpuści na obiekt kolejną firmę, która lepiej sobie poradzi.
zdjecie uzytkownika
hihi - 2014-09-01 16:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widać ludzie mają problem z przeczytaniem poprawnie tematu tego forum. Jak zwykle zagubieni w sieci :) W rzeczywistości też tak chyba mają. Nie potrafią się odnaleźć:) i dlatego pozostaje im praca w Impelu :)
Hej ludziki z Impela zabierać wiaderka, szmaty i sio na inne forum, bo to nie wasze !!!!
zdjecie uzytkownika
hihi - 2014-09-01 16:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a Może p. administrator by pousuwał te wszystkie wpisy ludzi w Impela, którzy nie mogą się odnaleźć w sieci????
Hej panie administrator, zrób pan coś z tym, bo to więcej syfu wnosi niż pańskie usuwanie prawdy o Vaco. Plizzzzz.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski