brak logo

VACO Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o VACO Sp. z o.o.

obserwator 2015-09-27 07:05:59
Proponuję ewentualnym kandydatom do pracy w Vaco aby w czasie rozmowy kwalifikacyjnej pytali jak długi jest średni czas zatrudnienia pracowników w firmie i z czego wynika ogromna rotacja pracowników (i to zarówno na stanowiskach kierowniczych jak i szeregowych pracowników). Myślę, że jeżeli pojawiają się tu jakieś pozytywne opinie o pracy w tej firmie to pochodzą od osób związanych z Zarządem spółki lub od pracowników bardzo krótko tu pracujących którzy nie poznali jeszcze metod wykorzystywania pracowników stosowanych przez Vaco.
1
e3r4t 2015-10-01 14:27:35
kiedyś widziałem że firma Impel Food Hygiene Sp. z o.o szukała osób na stanowisko kierownika obiektu w Strzegomiu, specjalisty do spraw sprzedaż w Ciechanowie, referenta do spraw personalnych, specjalisty do spraw zamówień publicznych we Wrocławiu, mieli całkiem sporo tych ofert pracy, może niedługo znów coś wstawią..
vacoman 2015-10-05 19:37:47
Jest to zapewne praca na nowym magazynie detalicznym VACO, czyli te wszystkie rzeczy sprzedawane w sklepach
vacoman 2015-10-05 20:00:15
Czytam te opinie od 6 lat, czyli od chwili zatrudnienia w vaco. Kiedy zatrudniałem się w firmie to nie miałem pojęcia że są takie negatywne i pewnie bym się nie zdecydował. Co po tych 6 latach byciem technikiem? Krew, pot i łzy, ale też uznanie klientów, zdobyta ogromna wiedza w bardzo elitarnej i niedostępnej dla każdego branży. Kilka fałszywych opinii nie zmnieni nawet sto moich postów, a nawet zeznanie moje i moich kolegów. Pytanie 1- dla koko jest to praca?
Dla osoby która nie lubi zamkniętego obozu, co dzień tych samych czynności.
Pytanie 2- godziny pracy.
Tak jak w każdej firmie usługowej, pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, ale da się zamknąć w 8 do 10 godzin, nawet ja fanatyk pracy rzadko pracuje 12 czy więcej, są to naprawdę sporadyczne przypadki.
Pytanie 3- czy rotacja pracowników jest duża?
Mogę odpowiedzieć za region Wrocław czyli południowo-zachodni. Nie, a nawet jej nie ma, od 4 lat jest stała ekipa i dochodzą nowe osoby. Przykład Zbyszka R. z Poznania który pracuje jako technik jakieś 10 lat a może i więcej.
Pozdrawiam i postaram się napisać jeszcze.
Panowie jak macie konkretne, merytoryczne pytania to postaram się odpowiadać, Panowie hejterzy, wam nie.
grzegorzm 2015-10-15 14:57:28
Byłem pracownikiem firmy VACO oddziału Wrocławskiego kilka dobrych lat. Dostałem za swoją pracę wiele nagród i pochwał m.in nagrodę pracownika roku. Poznałem w tej firmie wiele ciekawych osób. Pierwsze co mnie przekonało to wysoki poziom kultury. Jestem wdzięczny do dnia dzisiejszego z przekazanej mi wiedzy szczególnie przez Pana Artura. Z miłą chęcią pracował bym po dzień dzisiejszy mimo że musiałem dojeżdżać do firmy codziennie pociągiem 80km w jedną stronę:) Z serdecznością pozdrawiam wszystkich pracowników firmy i życzę sukcesów.
grzegorzm 2015-10-15 21:01:13
ze wględu na odległość czasową w której świadczyłem pracę w strukturach Vaco pomyliłem imiona w opisie. Nie chodziło mi o Pana Artura tylko Pana Arkadiusza świetnego umysłowca tej firmy.
sandra 2015-10-17 20:28:02
Mam pozytywne doświadczenia ze świadczenia pracy w Impelu, plus walory finansowe na elementarne wydatki studenckie: szczególnie ważne dla tych na tzw.dorobku.
bezrobotny 2015-11-01 01:01:09
@sandra - super, że studenci mogą się tutaj odnaleźć. Sam właśnie jestem po studiach i chętnie chciałbym znaleźć zatrudnienie u nich i jestem ciekawy czy jest teraz jakaś rotacja wśród pracowników? Kiedyś to mieli oferty pracy na pracowników technicznych czy referentów ds. zamówień publicznych, a teraz cisza. Pozdrawiam
Cynowy 2015-11-04 12:37:33
Praca dla osób zdesperowanych nie polecam.Typowy wyzysk człowieka przez człowieka.Psia stawka godzinowa i warunki takie same.
opla 2015-11-10 15:03:18
jest u nich w firmie praca jako Młodszy Specjalista ds. Sekretariatu i Rozliczeń, tylko obowiązki przypominają mi zwykle stanowisko sekretarki, bo jakieś rozliczenia, prowadzenie i porządkowanie prezentacji i wydaje mi się, że tutaj mozna już normalnie nazwac takie stanowisko, zwłaszcza, ze chyba obowiązki się nie różnia.
87654 2015-11-12 18:40:14
@opla no ja też widziałem że właśnie prowadzą teraz rekrutację..zaiteresowało mnie ogłoszenie na kierownika obiektu
ida 2015-11-15 03:00:59
to co jest warte odnotowania to sama opinia o pracodawcy, nie wiele osób jest tak zadowolonych ze współpracy
maciek 2015-11-17 12:33:16
rozliczenia, prowadzenie i porządkowanie prezentacji to s w miare proste czynności, a za taką kase się opłaca.
mateusz 2015-12-06 17:53:12
czytam te opinie i mam mieszane uczucia,uderza zbytnia jednostronność i jakoś nikt nie przyznaje się do swoich słabości, może chodzi o braki wykształcenia, do których niemiło się przyznać, może kiepski intelekt, bo do szkoły chodziło się niekiedy. Też pracuję w Impelu i wiem ,że wszystko zależy od indywidualnego podejścia, ja lubię swoją pracę i nie narzekam.
luz 2015-12-06 22:33:57
Wydaje mi się, że wiele osób ma problem z Impelem, bo firma sporo od pracowników wymaga, i nie ma znaczenia o jakie konkretnie stanowisko chodzi. Trzeba trochę chyba wyluzować, a będzie lepiej.
frania 2015-12-08 19:55:22
jezeli checie sie narobic i nie zarobic zatrudnijcie sie do tej firmy!!! żenada i płacz. zadnych nagrod mozna sie ze***ć ii poświecic firmie a tu zero uznania. do kierownika mojego oddzialu pasuje powiedzenie DAJCIE MI LUDZI A BEDE ROBIC , jedna osoba zarabia reszta haruje
maurycy 2015-12-16 18:11:29
Bardzo zróżnicowane opinie, jak w życiu, wszystkim się jednakowo nie dogodzi. Moje doświadczenia są zdecydowanie pozytywne. Przede wszystkim nie nastawiajmy się bokiem do pracy. Wiadomo pracować trzeba nikt nie płaci za bycie paprotką. Warto też starać się już w czasie studiów o staż w Impelu, będzie z pewnością łatwiej potem.
Wiesz 2015-12-17 02:42:23
To prawda @maurycy ilu ludzi tyle opini, wiadomo że nie przypadkowo ludzie tutaj wchodzą, branża rozwija się, handel, klient to najnowsze trendy, bardzo szanuje
nikodem 2016-01-06 19:45:18
W opiniach czytamy przede wszystkim emocje, a praca to nade wszystko sprawa użytkowa i trzeba to kalkulować na logikę. Ja akurat w Impelu trafiłem na dobrą pracę i wiem, że liczą się tu z człowiekiem, który daje z siebie energię nie tylko przychodzi się zameldować.
bolek 2016-01-08 01:48:47
Cześć wszystkim. Słyszałem , że tutaj przede wszystkim początki nie są zbyt łatwe. Później jakoś już leci. Co do wpisu wyżej to nie można tak wszystkiego kalkulować
paweł 2016-01-10 22:04:59
Sposób wypowiedzi niektórych osób budzi mieszane odczucie, jak zawsze gdy w grę wchodzi praca i płaca. czasem odnoszę wrażenie, że coraz bardziej roszczeniowo co do oczekiwań płacowych podchodzą ci, którzy posiadają kiepskie kompetencje i zero odpowiedzialności. Impel to firma funkcjonująca dostatecznie długo i ma wyrobione standardy, dobrze , że nie obniża lotów.
kazik 2016-01-11 12:45:15
@paweł zgadzam się, to firma znana i stabilna w branży outsourcingu dla przedsiębiorstw, ale zeby działaąć w tej drużynie to jednak trzeba z siebie dawać 101%
iza 2016-01-18 12:10:13
czy ktoś z państwa pracował w Impelu jako osoba niepełnosprawna z grupą inwalidzką i czy firma jest godna polecenia.
kajmanowak 2016-01-18 21:10:22
a na jakie stanowisko chcesz aplikować, bardziej do biura czy jednak gdzieś na pracownika ochrony? bo to różnica, wydaje mi się, że możesz próbować tam, podobno traktują z należytym szacunkiem osoby z grupą
Czarna 2016-01-27 22:48:35
Zgadzam się z Twoją opinią, rozmowa z Panią dyrektor żenada, nie miała pojęcia w jakim celu mnie na nią sama zaprosiła, ale bynajmniej podczas rozmowy potraktowałam ja tak samo jak ona mnie totalnie z góry, ogólnie firmy nie polecam, sprzątanie systemem H2o i nic więcej,na tym oszczędzają, w ten sposób się utrzymują na kontraktach, pracownikom płacąc marne grosze obiecując zupełnie coś innego, psujac tym samym rynek innym rzetelnym firmom.
Maria 2016-01-29 23:12:21
Pralnie zamykają
arwina 2016-01-31 22:38:20
Chyba nie o tym impelu piszecie co trzeba, bowiem Maria tu nie ma żadnej pralni. Chodzi o Vaco, czyli firme, która zajmuje się usługami DDD, czyli deratyzacja i dezynsekcja szkodników. Są podobno bardzo skuteczni.
best of the best 2016-02-05 23:40:32
Nie podobno skuteczni tylko zayebiscie skuteczni to tak w ramach sprostowania.
1
pajacyk 2016-02-06 12:03:04
Hej, a wiadomo czy zapewniają odpowiednie szkolenia dla regionalnych menedżerów ds. sprzedaży? Oczekują 2 letniego doświadczenia, ale dobrze, że jest umowa o pracę.
DJ Paweł 2016-02-19 12:25:32
Widać tu poziom inteligencji która robi wpisy... Debilizm... To nie jest Impel tylko Vaco. Więc domniemywam, iż nie potraficie nawet dokładnie przeczytać w jakim dziale się znaleźliście... Zbieranie papierków na przystankach MPK będzie dla was zbyt skomplikowane....
bas 2016-02-19 12:42:23
spokojnie @DJ Paweł nie dla wszystkich może być to takie jasne, jak szukasz pracy i wysyłasz cv w milion miejsc, ja z kolei myślałam, że Vaco i Impel to jedno i to samo
Sonia.Kowalska95@wp.pl 2016-02-21 12:40:51
IMPEL. to firma dobrze zorganizowana. ważne że oni mają w kieszeni a zwykły robol będzie robolem do nabijania kasy im. A powiedzieć o jakiejś premi to cię przełożona wyśmieje. Gdzie Premię mam na umowie do ręki nic. TAKA JEST PRAWDA TO SIĘ PYTAM KTO MA NASZE PREMIE? ale za kogoś robić to do bólu za nadgodziny dni wolne gdzie to wszystko. Urlopu nie można się doprosić. zaległy urlop za stary rok do końca marca mają czas dać.A jak coś powiesz na te tematy! To brzmi to tak? mam na twoje miejsce 100 innych osób mam . To ja się pytam gdzie oni są? do mojej firmy w wejherowie[szpital] przychodzą i odchodzą po jednym dniu. ale ludzi ma do bólu skandal.żenada.CHYBA Z najgorszych ulic się biorą ci ludzie. SZKODA SŁÓW.
1
alfa 2016-02-21 18:37:43
Co wy tu ludzie wypisujecie , wstyd czytać, że taką robicie atmosferę w firmie i o pracodawcy, który w końcu dawał wam zarobić. Brak elementarnej lojalności. mam zupełnie odmienne zdanie o Impelu, a przede wszystkim zasadę, że nie gryzie się ręki, która karmi.
pracownik 2016-02-22 11:30:15
WOW Dostaliśmy prezenty na święta Bożego Narodzenia 2015 :-) Szkoda tylko, że były to produkty VACO przeterminowane o kilka lat. Data produkcji 2009 rok zamazane pisakiem, a trwałość tego produktu 36 miesięcy czyli do 2012. Prezent jak się patrzy . . .
maruda 2016-02-24 16:05:49
A co mieli wyrzucić i jeszcze zapłacić za utylizację no nie żartuj.
Wiesz 2016-03-11 14:45:51
Ej, ale powaznie było tak? Nigdy nie rozumiem czemu w takim razie cieszyliście sie jak głupi do sera zamiast się normalnie odezwać że hola hola panie prezesie
kron 2016-05-05 16:59:29
No ale przecież nie jest źle, pieniądze są na czas @Wiesz. No i jest też kilka bardzo ciekawych ofert zatrudnienia, np na przedstawiciela handlowego, jest umowa o pracę
piotr 2016-06-06 18:11:09
Trochę niesprawiedliwie ocenia się pracowników Impela, wcale to tak nie wygląda. Pracuję w tej firmie dość długo i z pewnością nie godzę się z takim frontalnym negowaniem ludzkich umiejętności i doświadczenia.
mumia 2016-06-06 22:28:38
a doświoadczenie, nie da się ukryć, na wielu stanowiskach tutaj w pracy jest bardzo potrzebne - no chyba że przykładowo startujesz na takie stanowisko jak Pracownik fizyczny - Kierowca samochodu do 3,5 tony - pełen pakiet szkoleń zawodowych i tak dostaniesz a doświadczenia nie wymagają
frytek 2016-06-23 22:53:24
rotacja w firmie VACO jest ale to tylko na zyczenie pracownikow co kombinuja na lewo i okradaja firme z towaru dla korzysci majatkowych bo jesli na swoje cele to jeszcze bym zrozumial....nie wszyscy sie odnajduja w tej pracy gdzie czasem trzeba byl dyspozycyjnym i miec glowe na karku...pracuje juz rok i juz troche ludzikow sie przewinelo ale nikt nie odszedl sam ....
frytek 2016-06-23 22:53:39
rotacja w firmie VACO jest ale to tylko na zyczenie pracownikow co kombinuja na lewo i okradaja firme z towaru dla korzysci majatkowych bo jesli na swoje cele to jeszcze bym zrozumial....nie wszyscy sie odnajduja w tej pracy gdzie czasem trzeba byl dyspozycyjnym i miec glowe na karku...pracuje juz rok i juz troche ludzikow sie przewinelo ale nikt nie odszedl sam ....
emil 2016-06-24 08:21:33
frytek' są chyba jedną z najbardziej takich znanych firm zwalczajacych szkodniki, przynajmniej na terenie Wrocławia każdy zna ich, widziałem że szukają Pracownika Technicznego, aktualna ta oferta? cos powiesz o zarobkach?
axx61 2016-07-01 13:41:45
Dowódcy ? W vaco ? znów jakiś cieć piszę na forum innej firmy. Pewnie dlatego dalej jest cieciem.
kuna 2016-07-01 14:45:37
no ale przecież chyba mają takie stanowisko! ja i tak będę aplikowała u was na pracownika technicznego bo szukacie- opłaca się?
paweł 2016-07-27 18:15:05
Opiniowanie, tak różnorodne, ma swoje dobre strony dla kandydatów starających się o pracę w Impelu, ale też odrobina refleksji dla pracodawcy. Prawda jak zawsze jest gdzieś w środku. Moja opinia jest na tak, dobrze mi się trafiło z oczekiwaniami i ich realizacją.
Hektor 2016-07-27 18:45:04
Mi się wydaje, że Kierowca samochodu do 3,5 tony - Pracownik fizyczny to dość trudna praca, w sensie, bolą strasznie plecy od ciągłej jazdy, ale też jedna z takich ofert pracy, w których wszystko bardzo ładnie się układa i jest w porządku. Polecam silnym
nina 2016-07-28 18:39:43
Jakie pieniądze Impel oferuje na stanowisku sprzątaczki? Może coś wiecie w kontekście artykułu na cmg24.pl
ew 2016-07-28 18:50:36
mnie bardziej interesuje jak wygalda jaka jako specjalsita do spraw e-commerce we Wrocławiu duzym plusem jest to ze firma oferuje stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, niezbędne narzędzia pracy
2
axx61 2016-08-24 07:53:55
W Vaco nie ma dowódców. Jeśli startujesz to Impla to faktycznie pomyliłeś adres. Ale ciecie już tak mają i nie czytają ze zrozumieniem
maciek 2016-08-24 08:48:30
Skoro umowa jest w pełni respektowana @komfen, to przecież bardzo dobrze o nich świadczy. O legalne zatrudnienie jest dość trudno, a u nich to jest możliwe. To się ceni, zwłaszcza, że wynagrodzenie u nich i tak jest w pełni adekwatne do powierzanych obowiązków.
Zostaw swoją opinię o VACO Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VACO Sp. z o.o.