Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

Pracowałeś w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hihi - 2014-07-14 16:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pająk nie wiem czy robią czy nie robią. Ja wiem tylko tyle że usuwają niewygodne posty z tego forum.
zdjecie uzytkownika
hihi - 2014-07-14 16:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
stron było w 2012 9 i ludzie cały czas wypowiadali się co im nie odpowiada w tej firmie. teraz jak poczytacie to wszystkie są poucinane lub wykasowane w całości by nie było syfu na zewnątrz. nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
moto - 2014-07-18 23:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie jakie tu rzeczy piszą. a ja się właśnie nad impelem zastanawiam i do te pory słyszałem dobre opinie. może to jacyś byli niezadowoleni pracownicy wypisują? z tego co pytałem to kasa na czas, wszystko jest ok, dlatego się interesuję..
zdjecie uzytkownika
były - 2014-07-19 07:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moto -zauważ , że to nie Impel, tylko VACO ! Widać słabo coś z Twoim wzrokiem.
zdjecie uzytkownika
impelowiec od 20lat - 2014-07-19 17:30:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [moto - 2014-07-18 23:56:14]:
Jak popracujesz 20lat u nich w tedy będziesz mógł powiedzieć kto mówi prawdę!
zdjecie uzytkownika
hihi - 2014-07-21 12:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [impelowiec od 20lat - 2014-07-19 17:30:08]:
panowie "moto" i "impelowiec" czy Wy potraficie czytać temat tego forum????
proszę Was czytajcie ze zrozumieniem.
to ja Wam podpowiem :)
forum na którym jesteście nie dotyczy jakiejś tam firmy impel tylko syfu vaco.
zdjecie uzytkownika
impelowiec od 20lat - 2014-07-21 13:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hihi - 2014-07-21 12:27:07]:
GRUPA VACO; IMPEL itp firmy są własnością vaco.
Pracując 20lat w impelu mam aneks do umowy że jestem pracownikiem IMPEL GRUP S.A VACO Corporation.
I co ty na to?
zdjecie uzytkownika
były niewolnik - 2014-07-21 15:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hihi zobacz w KRS , a później zabieraj głos. Nie całe 7% ma prezes tego nierządu, a resztę ma główny udziałowiec impela -i to tyle w tym temacie.
zdjecie uzytkownika
impelowiec od 20lat - 2014-07-21 18:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były niewolnik - 2014-07-21 15:59:44]:
Dobrze niech ci będzie, jutro jak pójdę do kadr to powiem że mam złą umowe z nieodpowiednią firmą podpisaną i niech pieczątkię zmienią bo w obecnej chwili stemplują z nagłówkiem "IMPEL GRUPA S.A VACO CORPORATION".
zdjecie uzytkownika
Gerard - 2014-07-21 22:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [impelowiec od 20lat - 2014-07-21 18:11:52]:
oj dawno tu nie zaglądałem, ale dzisiaj mnie podkusiło i widzę zmiany :)))
nie ma już Vaco a jest Impel coś tam coś tam ???? z takim czymś macie umowy o pracę bez żadnych aneksów???? to ja temu impelowcowi współczuję, Ty sprawdź sobie może czy składki są odprowadzane do zusu z takiej firmy :)
ja pierniczę faktycznie ciemnogród do potęgi entej. na drukach RMUA też masz taką nazwę firmy???? :)
zdjecie uzytkownika
Gerard - 2014-07-21 23:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Widzę, że temat troszkę uciekł od głównego wątku Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)więc należy go dalej ponawiać.
Może niektórzy mnie znali może słyszeli a może jeszcze coś domniemali :)
Jestem z tych, którzy odradzają pracę w tej firmie nie dlatego, że zostałem zwolniony bo upomniałem się o rozliczenie wypracowanych godzin zaznaczam zlecone przez kadrę zarządzającą, za upomnienie się o dokumenty potwierdzające moje zatrudnienie w pierwszych dniach podjęcia pracy (podpisali ale dopiero po rozwiązaniu stosunku pracy. Tak nie postępuje firma, która chce budować pozytywny wizerunek.
Następna rzecz, która ewidentnie eliminuje jakikolwiek dobry wizerunek, to mój przełożony (podobno sam się zwolnił, z tego co tu można wyczytać). Nauczony dobrych manier :), potrafił je wykorzystywać próbując zastraszać pracowników. No w moim przypadku próbował pokazać swoją siłę ale mu się nie udało i trzeba było go uspokoić wezwaniem patrolu policji. Śmiechu było co nie miara, sory Paweł ale do tej pory opowiadam kolegom i pokazuję filmik w tel jak się pociłeś podczas tamtej akcji.
Następna rzecz, z którą borykałem się dając już sobie spokuj po prawie 6 miesiącach, to rozliczenie planów i kart kontroli(dałem spokój po rozliczeniu 270 godzin ponad max zapisane w KP-pracowałem 5,5 m-ca, czyli średnia miesięczna nadgodzin ok 50). Nie mam pojęcia kto sprawdzał, ale nigdy się nie zgadzał czas pracy zleconej z czasem, który miałem w planach (to taki mały haczyk, który firma już w chwili wręczania planu zarabiała na pracowniku). przykład: pracownik miał 12minut na znalezienie kierownika zmiany na obiekcie, zrobienie serwisu urządzeń ddd, wypisanie dokumentów i dorwanie kierownika znowu w celu podpisania dokumentów. obiekt to jeden z polskich dyskontów. chciałbym zobaczyć kogoś zlecającego pracę w takim czasie jak on to wykonuje i ile czasu mu to zajmie, bo żaden pracownik nie dawał rady.
Następna rzecz i to bardzo ważna !!!
co innego obiecują na rozmowach w trakcie rekrutacji i co innego dają do podpisania. Przestrzegam nowych pracowników.
Pamiętajcie, żeby nowoprzyjmowani czytali wszystkie regulaminy uważnie a szczególnie regulamin wynagradzania. polecam rozdział o podwyżkach. tam mnie też chciano przerobić na kasę a jest wyraźny zapis co komu po jakim czasie i ile.
Tyle Wam napiszę bo to są chyba najbardziej widoczne minusy tej firmy od strony pracowników-techników.
plusem jest to że fakt, macie podpisaną umowę i pieniążki w konkretnym dniu ale czy warto dać się doić i być tego w pełni świadomym ????
zdjecie uzytkownika
Janas - 2014-07-30 18:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka wielka niby firma a korzysta wyliczarki pieniędzy z konkurencyjnej firmy!
Nawet nie mają miejsca do przechowywania pieniędzy!
Korzystają ze sprzęty konkurencyjnej firmy i ich bankowozów.
Wstyd, tak okradają nas a na podstawowe wyposażenie nie mają, patrzeć jak będą jeszcze z ich ludzi korzystać, co niektórzy wiedzą o czym mówię.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-07-31 19:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janas - 2014-07-30 18:49:34]:
A co w tym dziwnego, że firma wynajmuje coś od innej firmy. Takie mamy czasy, że trzeba minimalizować koszty i kalkulować co się najbardziej opłaca. Ja tam na Impel nie mam co narzekać
zdjecie uzytkownika
rafo - 2014-07-31 22:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy ma inne wymagania. jedni są zawsze zadowoleni inni będą szukali dziury w całym. Chociaż widzę że w Impelu za długo szukać nie trzeba. A pieniądze chcociaż wypłacają na czas czy też są z tym problemu. Dla mnie takie rzeczy czym wożą pieniądze i od kogo pożyczają sprzet nic nie znaczą i nie są ważne mogą wozić i w kieszeniach bylebym ja wiedział, że za swoją pracę dostane rzetelne wynagrodzenie, wg umowy którą zawarłęm. i nie muszę się prosić straszyć i błagać żeby oddali mi coś co się należy. a takie przypadki też znam
zdjecie uzytkownika
korta - 2014-08-07 18:44:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się, bo faktycznie teraz wypłacalność to nie taka prosta i oczywista sprawa. a w impelu z tym nie ma problemu. no i jednak to firma o ugruntowanej pozycji na rynku i z zasadami.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-08-07 19:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [korta - 2014-08-07 18:44:47]:
Dziadostwo nie renomowana firma!
Jedna z najgorszych firm w stolicy już.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-08-14 23:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy impel to najgorsza firma, ale płacą na czas, można awansować i przełożeni są ok.mi nic więcej nie trzeba i uważam,że są w porządku.
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-08-15 21:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jacek - 2014-08-14 23:02:55]:
Ja dostaję tyle ile w umowie mam napisane, nigdy nie było problemów z wypłatą czego o poprzednim pracodawcy niestety nie mogę powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
jano - 2014-08-16 01:15:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie to co mówicie. Problemy są jak w każdym miejscu i nie ma co gadac na to. jak jest kasa na czas, umowa i jakas stabilizacja że wiesz że firma nie zniknie z dnia na dzien i zostawi Cie bez pieniedzy to wg jest to juz pierwszy punkt do tego zeby nie narzekać. Wiadomo że może pieniądze nie są wielkie czy coś ale wiedziałęm co brałem i nie będę teraz szukać winnych. Przez tych co wiecznie niezadowoleni chodzą psuje sie tylko atmosfera a na to niestety szefowie juz nie wplywają tylko pracownicy.
zdjecie uzytkownika
były technik - 2014-08-16 20:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ogarnijcie się i nie zaśmiecajcie portalu śmieciami jak Vaco śmietniki odpadami.
Miało być o firmie i o warunkach pracy. Warunki - Partyzanckie - czyli bez limitu czasu pracy dla technika. Ma robić i robić,bo zadaniowy system pracy. Nadgodziny? Nie istnieją - bo skoro wliczone jako ryczałt, to nie ma znaczenia ile godzin poza 8 godz. pracy ustawowymi przejedzie i przepracuje. Normatywny czas pracy - na papierku wg. fikcyjnych wyliczeń się zgadza i tylko na papierku.
W Vaco jesteś współczesnym MURZYNEM, bo masz tel służbowy i samochód. Tyle dobrze, że Twój PAn niewolniku płaci Ci regularnie, ale jak coś Ci się nie zgodziło w inwentaryzacji - robionej zawsze fikcyjnie, to zabiorą co do grosza.
To są Fakty.
zdjecie uzytkownika
były technik - 2014-08-16 20:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A poza tym. Paweł D. (oddany firmie, jak Goebels Adolfowi) już pracuje jako konkurencja, Managerowie i dyrektorzy wyrzuceni z hukiem (np. W-wa) już pracują w konkurencji. Należy dziękować firmie, że kształci profesjonalnych deratyzatorów, którzy potem pracując lepiej w konkurencji mile wspominają ten wyzysk ku chwale Konkurencji Vaco - Kolosa na glinianych nogach. Odradzam prace w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
dorota - 2014-08-19 22:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogrmona to firma jest, ja znalazlam prace w cleaningu i sie ciesze, bo w koncu na umowe a nie jakos po znajomosci
zdjecie uzytkownika
pd - 2014-08-20 01:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie zastanawiacie się nad sobą pisząc takie informację? Jaką kto ma ambicję pisząc że on pracuje w tej firmie bo ma wypłatę na czas? Trzeba było się uczyć i szukać pracy w lepszych kołchozach!
Ambicja pracownika = przebujanie się do wypłaty :)
Piszecie takie bzdury że czasem szkoda czytać.
zdjecie uzytkownika
rudy - 2014-08-22 09:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już nawet kasa nie jest na czas, a niektórym się po 300, 400 zł. nie zgadza i nie ma winnych!
zdjecie uzytkownika
majlo - 2014-08-23 01:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nas pieniądze się zgadzają. jeszcze się nie zdarzyło,żeby coś było nie tak pod tym kątem. jasne, że nie jest to jedyny argument, ale dość istotny.zwłaszcza gdy masz inne zobowiązania które musisz uiścić na czas. warunki pracy są ok, zasady których trzeba przestrzegać są ważne, bo ułatwiają funkcjonowanie i nie są wymyślane bo ktoś miał taki kaprys.nie każdemu to odpowiada ale ja lubię pracę zorganizowaną i lubię mieć poczucie bezpieczeństwa w robocie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski