brak logo

VACO Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o VACO Sp. z o.o.

MIKI KIKI 2015-07-28 23:29
NOBI TWÓJ WPIS JEST CO NAJMNIEJ ŻENUJĄCY JAK MASZ ALERGIĘ NA PRACĘ TO ZOSTAŃ W DOMU I PILNUJ MAMY.pozdrawiam lesera
2
Gienek 2015-07-29 21:20
MIKI KIKI, to pewnie euliza łesoła. Nie potrafi odeprzeć prawdziwych argumentów dot. zdrowia i BHP w tej firemce, tylko atakuje. Preparaty, którymi się posługują technicy są skrajnie niebezpieczne dla zdrowia ludzi, więc atak na NOBIEGO, wskazuje brak kontrargumentu. Żenada.
3
ktoś tam 2015-07-30 22:11
znająć pana N jest się pewnym że ma alergię na pracę. Pierwsze słyszę że te preparaty są aż tak groźne i ciekawi mnie jedna rzecz że skoro tak jest to hmm dlaczego jeszcze nikt się nie zatruł? nie sądzę żeby ktoś z zarządu aż tak bardzo się nudził i interesował wypocinami niekompetentnych pracowników żeby czytać to co tu jest napisane a co dopiero odpowiadać na te żenujące komentarze ludzi, którzy nie nadają się na pracowników.
technik 2015-07-30 22:59
No proszę są jakieś zarzuty pod adresem firmy od byłego pracownika i brak oficjalnego stanowiska a to sprzyja robieniu bagna. Oficjalnie nikt tego nie czyta poza klientami, którzy czerpią stąd pełnymi garściami mając prawie pełen obraz ale to nie moja firma.
WQRWIONY TECHNIK 2015-09-05 11:52
Wytrwalosci zycze bo bedzie ci potrzebna jesli jestes nowy pewnie dostaniesz obiekty po kims kto rzucil papierami a wtedy niech dobry bog ma cie w swojej opiece bo na obiektch pewnie jest niezly syf ale jak jestes zdesperowany moze dasz rade good luck
8
Bodzio 2015-09-09 15:42
Nie polecam. Ogłaszają się, że potrzebują dowódcy. Wysłałem CV i nic. Dzwonię po tygodniu, zdziwienie, nie doszło. proszą o wysłanie jeszcze raz, wysyłam i znowu nic. dzwonię i znowu zdziwienie. podaję datę kiedy wysłałem. Są oba zgłoszenia. Pytam czy dostanę jakąś odp. I słyszę "pan wyśle ale na inny adres" Szczęka mi opadła. Żarty.
STANIU 2015-09-23 21:33
Hej, Vaco z Wrocka szuka na stanowisko Specjalista ds. magazynowania i konfekcji. Patrząc po obowiązkach to dość fajna praca ? Ale czytając wasze opinie, jestem przerażony, czy ktoś z was pracował w tej firmie na tym stanowisku ?
obserwator 2015-09-27 07:05
Proponuję ewentualnym kandydatom do pracy w Vaco aby w czasie rozmowy kwalifikacyjnej pytali jak długi jest średni czas zatrudnienia pracowników w firmie i z czego wynika ogromna rotacja pracowników (i to zarówno na stanowiskach kierowniczych jak i szeregowych pracowników). Myślę, że jeżeli pojawiają się tu jakieś pozytywne opinie o pracy w tej firmie to pochodzą od osób związanych z Zarządem spółki lub od pracowników bardzo krótko tu pracujących którzy nie poznali jeszcze metod wykorzystywania pracowników stosowanych przez Vaco.
9
vacoman 2015-10-05 19:37
Jest to zapewne praca na nowym magazynie detalicznym VACO, czyli te wszystkie rzeczy sprzedawane w sklepach
vacoman 2015-10-05 20:00
Czytam te opinie od 6 lat, czyli od chwili zatrudnienia w vaco. Kiedy zatrudniałem się w firmie to nie miałem pojęcia że są takie negatywne i pewnie bym się nie zdecydował. Co po tych 6 latach byciem technikiem? Krew, pot i łzy, ale też uznanie klientów, zdobyta ogromna wiedza w bardzo elitarnej i niedostępnej dla każdego branży. Kilka fałszywych opinii nie zmnieni nawet sto moich postów, a nawet zeznanie moje i moich kolegów. Pytanie 1- dla koko jest to praca?
Dla osoby która nie lubi zamkniętego obozu, co dzień tych samych czynności.
Pytanie 2- godziny pracy.
Tak jak w każdej firmie usługowej, pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, ale da się zamknąć w 8 do 10 godzin, nawet ja fanatyk pracy rzadko pracuje 12 czy więcej, są to naprawdę sporadyczne przypadki.
Pytanie 3- czy rotacja pracowników jest duża?
Mogę odpowiedzieć za region Wrocław czyli południowo-zachodni. Nie, a nawet jej nie ma, od 4 lat jest stała ekipa i dochodzą nowe osoby. Przykład Zbyszka R. z Poznania który pracuje jako technik jakieś 10 lat a może i więcej.
Pozdrawiam i postaram się napisać jeszcze.
Panowie jak macie konkretne, merytoryczne pytania to postaram się odpowiadać, Panowie hejterzy, wam nie.
grzegorzm 2015-10-15 14:57
Byłem pracownikiem firmy VACO oddziału Wrocławskiego kilka dobrych lat. Dostałem za swoją pracę wiele nagród i pochwał m.in nagrodę pracownika roku. Poznałem w tej firmie wiele ciekawych osób. Pierwsze co mnie przekonało to wysoki poziom kultury. Jestem wdzięczny do dnia dzisiejszego z przekazanej mi wiedzy szczególnie przez Pana Artura. Z miłą chęcią pracował bym po dzień dzisiejszy mimo że musiałem dojeżdżać do firmy codziennie pociągiem 80km w jedną stronę:) Z serdecznością pozdrawiam wszystkich pracowników firmy i życzę sukcesów.
1
grzegorzm 2015-10-15 21:01
ze wględu na odległość czasową w której świadczyłem pracę w strukturach Vaco pomyliłem imiona w opisie. Nie chodziło mi o Pana Artura tylko Pana Arkadiusza świetnego umysłowca tej firmy.
sandra 2015-10-17 20:28
Mam pozytywne doświadczenia ze świadczenia pracy w Impelu, plus walory finansowe na elementarne wydatki studenckie: szczególnie ważne dla tych na tzw.dorobku.
Cynowy 2015-11-04 12:37
Praca dla osób zdesperowanych nie polecam.Typowy wyzysk człowieka przez człowieka.Psia stawka godzinowa i warunki takie same.
1
mateusz 2015-12-06 17:53
czytam te opinie i mam mieszane uczucia,uderza zbytnia jednostronność i jakoś nikt nie przyznaje się do swoich słabości, może chodzi o braki wykształcenia, do których niemiło się przyznać, może kiepski intelekt, bo do szkoły chodziło się niekiedy. Też pracuję w Impelu i wiem ,że wszystko zależy od indywidualnego podejścia, ja lubię swoją pracę i nie narzekam.
frania 2015-12-08 19:55
jezeli checie sie narobic i nie zarobic zatrudnijcie sie do tej firmy!!! żenada i płacz. zadnych nagrod mozna sie ze***ć ii poświecic firmie a tu zero uznania. do kierownika mojego oddzialu pasuje powiedzenie DAJCIE MI LUDZI A BEDE ROBIC , jedna osoba zarabia reszta haruje
1
maurycy 2015-12-16 18:11
Bardzo zróżnicowane opinie, jak w życiu, wszystkim się jednakowo nie dogodzi. Moje doświadczenia są zdecydowanie pozytywne. Przede wszystkim nie nastawiajmy się bokiem do pracy. Wiadomo pracować trzeba nikt nie płaci za bycie paprotką. Warto też starać się już w czasie studiów o staż w Impelu, będzie z pewnością łatwiej potem.
nikodem 2016-01-06 19:45
W opiniach czytamy przede wszystkim emocje, a praca to nade wszystko sprawa użytkowa i trzeba to kalkulować na logikę. Ja akurat w Impelu trafiłem na dobrą pracę i wiem, że liczą się tu z człowiekiem, który daje z siebie energię nie tylko przychodzi się zameldować.
paweł 2016-01-10 22:04
Sposób wypowiedzi niektórych osób budzi mieszane odczucie, jak zawsze gdy w grę wchodzi praca i płaca. czasem odnoszę wrażenie, że coraz bardziej roszczeniowo co do oczekiwań płacowych podchodzą ci, którzy posiadają kiepskie kompetencje i zero odpowiedzialności. Impel to firma funkcjonująca dostatecznie długo i ma wyrobione standardy, dobrze , że nie obniża lotów.
iza 2016-01-18 12:10
czy ktoś z państwa pracował w Impelu jako osoba niepełnosprawna z grupą inwalidzką i czy firma jest godna polecenia.
Czarna 2016-01-27 22:48
Zgadzam się z Twoją opinią, rozmowa z Panią dyrektor żenada, nie miała pojęcia w jakim celu mnie na nią sama zaprosiła, ale bynajmniej podczas rozmowy potraktowałam ja tak samo jak ona mnie totalnie z góry, ogólnie firmy nie polecam, sprzątanie systemem H2o i nic więcej,na tym oszczędzają, w ten sposób się utrzymują na kontraktach, pracownikom płacąc marne grosze obiecując zupełnie coś innego, psujac tym samym rynek innym rzetelnym firmom.
Maria 2016-01-29 23:12
Pralnie zamykają
best of the best 2016-02-05 23:40
Nie podobno skuteczni tylko zayebiscie skuteczni to tak w ramach sprostowania.
1
DJ Paweł 2016-02-19 12:25
Widać tu poziom inteligencji która robi wpisy... Debilizm... To nie jest Impel tylko Vaco. Więc domniemywam, iż nie potraficie nawet dokładnie przeczytać w jakim dziale się znaleźliście... Zbieranie papierków na przystankach MPK będzie dla was zbyt skomplikowane....
2
Sonia.Kowalska95@wp.pl 2016-02-21 12:40
IMPEL. to firma dobrze zorganizowana. ważne że oni mają w kieszeni a zwykły robol będzie robolem do nabijania kasy im. A powiedzieć o jakiejś premi to cię przełożona wyśmieje. Gdzie Premię mam na umowie do ręki nic. TAKA JEST PRAWDA TO SIĘ PYTAM KTO MA NASZE PREMIE? ale za kogoś robić to do bólu za nadgodziny dni wolne gdzie to wszystko. Urlopu nie można się doprosić. zaległy urlop za stary rok do końca marca mają czas dać.A jak coś powiesz na te tematy! To brzmi to tak? mam na twoje miejsce 100 innych osób mam . To ja się pytam gdzie oni są? do mojej firmy w wejherowie[szpital] przychodzą i odchodzą po jednym dniu. ale ludzi ma do bólu skandal.żenada.CHYBA Z najgorszych ulic się biorą ci ludzie. SZKODA SŁÓW.
2
alfa 2016-02-21 18:37
Co wy tu ludzie wypisujecie , wstyd czytać, że taką robicie atmosferę w firmie i o pracodawcy, który w końcu dawał wam zarobić. Brak elementarnej lojalności. mam zupełnie odmienne zdanie o Impelu, a przede wszystkim zasadę, że nie gryzie się ręki, która karmi.
1
pracownik 2016-02-22 11:30
WOW Dostaliśmy prezenty na święta Bożego Narodzenia 2015 :-) Szkoda tylko, że były to produkty VACO przeterminowane o kilka lat. Data produkcji 2009 rok zamazane pisakiem, a trwałość tego produktu 36 miesięcy czyli do 2012. Prezent jak się patrzy . . .
1
maruda 2016-02-24 16:05
A co mieli wyrzucić i jeszcze zapłacić za utylizację no nie żartuj.
piotr 2016-06-06 18:11
Trochę niesprawiedliwie ocenia się pracowników Impela, wcale to tak nie wygląda. Pracuję w tej firmie dość długo i z pewnością nie godzę się z takim frontalnym negowaniem ludzkich umiejętności i doświadczenia.
frytek 2016-06-23 22:53
rotacja w firmie VACO jest ale to tylko na zyczenie pracownikow co kombinuja na lewo i okradaja firme z towaru dla korzysci majatkowych bo jesli na swoje cele to jeszcze bym zrozumial....nie wszyscy sie odnajduja w tej pracy gdzie czasem trzeba byl dyspozycyjnym i miec glowe na karku...pracuje juz rok i juz troche ludzikow sie przewinelo ale nikt nie odszedl sam ....
1
frytek 2016-06-23 22:53
rotacja w firmie VACO jest ale to tylko na zyczenie pracownikow co kombinuja na lewo i okradaja firme z towaru dla korzysci majatkowych bo jesli na swoje cele to jeszcze bym zrozumial....nie wszyscy sie odnajduja w tej pracy gdzie czasem trzeba byl dyspozycyjnym i miec glowe na karku...pracuje juz rok i juz troche ludzikow sie przewinelo ale nikt nie odszedl sam ....
axx61 2016-07-01 13:41
Dowódcy ? W vaco ? znów jakiś cieć piszę na forum innej firmy. Pewnie dlatego dalej jest cieciem.
2
paweł 2016-07-27 18:15
Opiniowanie, tak różnorodne, ma swoje dobre strony dla kandydatów starających się o pracę w Impelu, ale też odrobina refleksji dla pracodawcy. Prawda jak zawsze jest gdzieś w środku. Moja opinia jest na tak, dobrze mi się trafiło z oczekiwaniami i ich realizacją.
nina 2016-07-28 18:39
Jakie pieniądze Impel oferuje na stanowisku sprzątaczki? Może coś wiecie w kontekście artykułu na cmg24.pl
axx61 2016-08-24 07:53
W Vaco nie ma dowódców. Jeśli startujesz to Impla to faktycznie pomyliłeś adres. Ale ciecie już tak mają i nie czytają ze zrozumieniem
5
maciek 2016-08-24 08:48
Skoro umowa jest w pełni respektowana @komfen, to przecież bardzo dobrze o nich świadczy. O legalne zatrudnienie jest dość trudno, a u nich to jest możliwe. To się ceni, zwłaszcza, że wynagrodzenie u nich i tak jest w pełni adekwatne do powierzanych obowiązków.
Jdhehs 2016-11-17 06:15
ja pracuję i mam się dobrze. zdobywając kompetencje moge awansować na koordynatora albo szefa. trzeba chcieć, znajomości nie są potrzebne.
Szymon 2016-11-28 21:21
Ciekawy proces rekrutacji na którym dobrze wyjaśniają opis stanowiska, więc po przyjęciu nie ma niedomówień.
Jestem zadowolony z pracy, bo mogę się wykazać na różnych frontach.
Pensja zawsze na czas. Polecam
5
axx61 2017-01-03 20:08
Cisnąć cisnąć cisnąć czyli chcą od ciebie 150% normy więc nigdy nie pokazuj, że możesz więcej niż masz w zadaniówce.
Urlop weź sobie jeden dzień w tygodniu może piątek może poniedziałek. Będziesz miał przedłużony weekend, a w wakacje . . . hmmm przecież wykorzystałeś już cały urlop to co ty chcesz ? Tak tak kochani każdego miesiąca po 4 lub 5 dni urlopu to po 6 miesiącach okaże się, że już go nie masz i będziesz dalej tyrać i cisnąć cisnąć cisnąć. Tam w biurach siedzą sobie po 8h, a my technicy zasuwamy po 10h albo i 12h. Wolne się nam nie należy wtedy kiedy chcemy ? Mamy brać wtedy kiedy chcą nam narzucić ?! Chyba się komuś w biurze poprzewracało w głowach. Absolutnie się na to nie zgadzajcie. Jeśli oni chcą tak swój urlop wykorzystać to nie znaczy, że my też musimy.
5
Wancik 2017-01-03 22:57
Masz rację i tylko patrz jak wylecisz z roboty. Wtedy znowu będzie marudził jaka to zła firma. Weź lusterko i przejrzyj się w nim , może zobaczysz zło w sobie.Zamiast kombinować zacznij pracować a może wtedy będziesz zadowolony? Pogoda ducha czyni cuda.
chris 2017-01-05 11:28
Panowie interesuje mnie opinia o Vaco,a dokladnie praca jako kierowca i robota przy DDD. Macie jakies opinie o tym? Jaki rodzaj umów,stawki proponują? Po ile godzin się pracuje?
Katowice 2017-01-05 21:33
Witam ! Czy mając orzeczenie o niepełnosprawności stopień umiarkowany czy Impel Security zatrudni na umowę o pracę czy na umowę zlecenie ? Chodzi mi o miasto Katowice
ddd 2017-01-12 21:32
naprawdę w oczy kole gdy czyta się " prostujące opinie" użytkowników/firmy... jesteście beznadziejni
Wierny 2017-01-25 09:50
Wiem, że VACO to dobra firma, jedynym problemem są niektórzy pracownicy.
Jurek 2017-01-25 13:16
nie wiem czy to pracownicy firmy czy nie ale mialem okazje pracowac i w impelu i w vaco. W obu nie jest wcale zle.
placa na czas., szanuja swoich pracownikow i to najwarzniejsze. ludzie tez sa w pozadku.
polecam na rozwiniencie skrzydel
dział handlowy 2017-01-28 17:19
Większych glupot tu nie przeczytałem juz dawno.Krótko mówiąc wierutna bzdura.
Były pracownik SRACO 2017-01-29 00:01
Witajcie. Jestem byłym pracownikiem tej "firmy" i mogę stwierdzić z perspektywy czasu, że zmarnowałem tu czas. Chamstwo i prostactwo byłej v-ce prezes było powszechnie znane . Napuszczała pracowników na siebie i nagabywała, by jej donosili o wszystkich. Ta "pani" bezczelnie kłamała w Sądzie Pracy i nawet po mojej wygranej wciskając kit pracownikom, że VACO wygrało ze mną sprawę. Zdziwiła się mocno, gdy opublikowałem wyrok w internecie i rozesłałem go do ludzi. Dobrze że ta "pani" zakończyła swój żywot w tej firmie. Mam nadzieję, że firma przechodzi pozytywną przemianę bez takiego szkodnika jakim była euliza wesoła.
3
Ciekawy 2017-02-06 21:26
Witaj jesli to nie tajemnica i w zaden sposob nie zaszkodzisz sobie to czy uchylilbys nieco rabka tajemnicy czego dotyczyl spor - przyznaje ze zaintrygowala mnie ta wypowiedz - obecnie pracuje w tej firmie choc w innym regionie - chcac byc obiektywny musze przyznac ze u mnie jest OK - bywaja lepsze i gorsze dni jak to w kazdej pracy....
1
Wax 2017-02-19 12:46
Nawet najlepsza firma może mieć konflikt z pracownikiem. Takie sytuacje sie zdarzają, ale nie powinno to mieć wpływu na ocenę firmy. Impel generalnie to jest dobra firma i szanuje swoich pracowników.!
Joanna 2017-03-01 08:30
@Ciekawy a jak wygląda praca w Twoim rejonie? Długo pracujesz już w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat warunków pracy w VACO Sp. z o.o.
Zostaw swoją opinię o VACO Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VACO Sp. z o.o.