Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Job Talent

Opinie o Job Talent

Pracowałeś w firmie Job Talent i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mario - 2014-02-06 20:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proszę o opinie o tej firmie ,żadnej w necie o nich nie ma i nie wiem czy warto z nimi zaczynać
zdjecie uzytkownika
mecheu - 2014-07-20 10:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przechodziłem proces rekrutacji przez stronę internetową www.jobtalent.be , niestety po miesiącu i paru rozmów po angielsku przez skype, nagle przestali się odzywać bez żadnego potwierdzenia czy proces rekrutacyjny trwa dalej czy zrezygnowali z kandydatury. Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi mimo wysłania wielu dokumentów mailem w celu rekrutacji. Strata czasu. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
Stolarz - 2015-02-03 21:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w tym biurze i nie polecam na rozmowie wstepnej nic nie mowia ze placa tylko za benzyne w jedna strone jezdzac do pracy,musisz sie zameldowac a jak to zrobisz to musisz auto przerejestrowac na belgijskie blachy,zazwyczaj parkingu niema przed mieszkaniami tylko gdzies dalej,stawke daja ,lub obiecaja wieksza ale juz na miejscu zapomniec ze cos dostaniecie,praca w ich zakladach to masakra zapierdol od rana do wieczora,ja pracowalem trzy miesiace imnie zwolnili,bo chcialem podwyzke.
zdjecie uzytkownika
frank - 2015-06-26 03:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajna opcja jak kogoś nic w naszej polsce nie trzyma, bo w poblizu brukseli pilnie szukają stolarza do skladania mebli zrobione z plyt MDF i multiplex. Mega podoba mi się stawka - 12-13 euro brutto za godzine, gorzej tylko że nie zapewniają zakwaterowania i trzeba za nie płacić koszt 70 euro tygodniowo
zdjecie uzytkownika
Michal - 2015-07-13 11:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie tez nic nie trzymalo w Polsce i przyjechalem do Leuven do pracy jako lakiernik tydzien pracowalem w Diest a pozniej w dugiej jego siedzibie tego zyda az do mometu jak cos mi wpadlo w oko ,musialem jechac do szpitala i tyle mojej pracy zostalem wyzucony bo wlasciciel firmy powiedzial ze mi sie to stalo w domu a Job Talent nawet palcem nie ruszyl,zenada i poraszka to biuro i firmy w ktorych Polacy pracuja a KHB to epogeum
zdjecie uzytkownika
pralinka - 2015-07-27 12:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie to ja tez się zastanawiałem czy jako lakiernik d nich przez agencję za granicę pojechać,. jednak uważam ża taki benefit jak ubezpieczenie zdrowotne/pakiet socjalny to podstawa i to w umowie powinno być, i mam nadzieję że jest. natomiast użytkowniku ze szpitala, kwestia jak była skonstruowana umowa i czy ją dokładnie przeczytałeś
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-10-21 15:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam firmy. Dopóki pracujesz to jest niby ok... chociaż co tydzień wypłaty są inne, nie wiedzieć dlaczego! jeżeli coś się dzieje to firma job talent nie walczy po stronie pracownika i umywa rączki. Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
poltir - 2015-10-21 19:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja, to nie pytałes nigdy dlaczego wysokośc wypłaty jest inna za kazdym razem? Chyba powinien byc jasny system płacowy dla wszystkich. Może chodzi o wysokośc premii, jakies nadgodziny i tego typu sprawy, może to tez pomyłka księgowej. Możesz tez podać przykład kiedy to firma nie walczyła o pracownika?
zdjecie uzytkownika
Rokokoko - 2015-11-06 19:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stolarz - 2015-02-03 21:00:50]:
Dobrze, że nie czekałeś i nie dałeś się skusić. Salarisa nie masz szans zobaczyć - chyba, że naślesz odpowiednich ludzi na polaków pracujących w jobtalent, pójdziesz do związków zawodowych, zgłosisz oszustwo na policję.
zdjecie uzytkownika
szoka - 2015-11-09 01:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ktoś chce jechac do Belgii i mieć pewną prace to teraz szukaja ludzi na stanowisko Technik serwisowy maszyn CNC w Belgii właśnie. Oczywiscie wymagane są uprawnienia na sprzęt no i doswiadczenie, poza tym nie ma żadncyh takich głównych wyznaczników. A chyba się opłaca bo dają też umowe o prace od razu.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-10 13:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pytałem o te wypłaty i podobno podatki są ruchome... co raczej jest zwykłym oszustwem. Firma nie walczy o pracownika np. w sytuacji np kiedy pracodawca stosuje mobbing, wyzywa itd. firma Job Talent nie zwraca uwagi na tego typu sprawy i prędzej Ciebie zwolni niż pomoże. Dodatkowo interesujcie się ubezpieczeniem waszym, czy czasem firma nie pobiera pieniędzy kiedy wcale nie jesteście ubezpieczeni! Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim którzy mimo tego co piszę pojadą pracować dla tej firmy.
zdjecie uzytkownika
nananan - 2015-11-10 13:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aha i firma factory 600 to możliwe ta sama firma job talent bo maja identyczne oferty pracy a to raczej nie przypadek...
zdjecie uzytkownika
polak - 2015-11-10 22:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JOB SHIT!!! TAKĄ NAZWE IM PRZYPISUJE. NIE POLECAM!
zdjecie uzytkownika
moks - 2015-11-11 11:45:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szoka mi tez sie wydaje ze sie oplaca tymbardziej ze wynagrodzenie jest od 2500 – 3300 euro brutto/miesiac (mlodszy technik) i 3300 – 4100 euro brutto/miesiac (starszy technik)
zdjecie uzytkownika
re - 2015-11-13 18:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szoka ja uważam że w pracy za granicą zawsze może rozwijąc swoje kwalifikacje i umiejętności językowe
zdjecie uzytkownika
wiziana - 2015-11-15 21:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to fakt, chociaż na zachodzie europy teraz zacznie robić się gorąco - nie wiem w jakim stopniu zapewniają bezpieczeństwo pracowników ?
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-01-10 14:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem dla Job Talent 1,5 roku pieniadze na czas nie mialem z nimi zadnego problemu.

A co do zameldowania w Belgii i przerejestrowania auta to nie wina JT tylko to prawo belgijskie.

W mojej ocenie pan Wardzinski bardzo mily i pomocny czlowiek.
zdjecie uzytkownika
pison - 2016-01-11 21:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniądze zawsze są w terminie, tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń, praca lekka nie jest no ale grunt, że zarobki są spore. Z podwyżkami w tej firmie ciężko jednak.
zdjecie uzytkownika
kubuś - 2016-03-15 21:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a skąd pewność, że opinia jest ściemniona @Grzes? nie przesadzajmy.. Według mnie agencja ma szansę zatrudnić na dobrych warunkach, ale pamiętać trzeba o belgijskich zasadach i prawie
zdjecie uzytkownika
grzes - 2016-03-17 16:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kubuś - 2016-03-15 21:20:57]:
tak szanse ma z tym ze owa szanse ma pracownik, agencji sie to moze jedynie przytrafic, przez przypadek. Gdyby priorytetem byly interesy pracownika to te biuro w Nerpelt byloby juz zamkniete. Takie zycie. Ale podszywanie sie pod pracownika to przesada, samo to juz mowi wiele.
zdjecie uzytkownika
promyk - 2016-03-17 21:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kubuś warunki faktycznie wydają się dobre, żeby nie powiedzieć bardzo dobre. Jako elekromechanik wynagrodzenie 7160 PLN Netto wygląda co najmniej zachęcająco...
zdjecie uzytkownika
hinek - 2016-03-19 21:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem wam, że wygląda zachęcająco, ale kurcze.. po co ktoś to przelicza. Nie ma co, przecież tam na miejscu się normalnie żyje. Ważne, że firma płaci kasę na czas :)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-22 08:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak, ale to, że firma płaci na czas nie powinno być niczym wyjątkowym jednak, a praca jako Elektromechanik wymaga czasem nadgodzin, wiec lekko nie jest.
zdjecie uzytkownika
jsdh - 2016-03-26 10:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem Ci @tomek, że jeśli są nadgodziny to tylko się cieszyć bo często w innych firmach tych godzin zwyczajnie brakuje i niby masz pracę a pensja marna..
zdjecie uzytkownika
carry - 2016-03-28 11:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie te nadgodziny są odpowiednio płatne @tomek, więc nie ma co narzekać. Zawsze to jest jakiś pretekst, żeby zwiększyć swoje zarobki na stanowisku.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-03-30 11:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako Agencja raczej zapewniają wszelką formalność oraz pomoc , zresztą tak piszecie, że wiekszosc z was nie miała żadnego problemu z nimi, poza tym nie mają juz wpływu na atmosferę jaka panuję w różnych miastach świata między pracownikami.
zdjecie uzytkownika
jsdh - 2016-04-05 21:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutował się ktoś na lakiernika w Leuven? Ciekawa oferta Niezła kasa, to prawda, że można zarobić (+/- 1730€/ 7527 PLN netto miesięcznie? Byłoby nieźle.
zdjecie uzytkownika
partition - 2016-05-08 12:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No byłoby super @jsdh! Lakiernika co prawda teraz nie szukają, ale jest możliwość zatrudnienia w Belgii jako blacharz. I tu też zarobki złe nie są, bo 15-17€ brutto/godz. (= miesięcznie od 1846 do 2444€ netto!).
zdjecie uzytkownika
bnois - 2016-05-17 16:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, ja dzis odbylem rozmowe z ich pracownikiem, poniewaz wyslalem cv na oferte pracy jako lakiernik. Pan z tej agencji zaproponowal mi prace w Niemczech, w fabryce produkujacej smiglowce. Czy ktos zna taki temat? Wstepnie byli bardzo zainteresowani ale musze dostarczyc choc jedna referencje. Na poczatek 14-15 euro na godzine, mieszkanie na koszt pracodawcy, trzynastka, wczasy pod grusza, socjal na dziecko itp itd. Brzmi to dosc ciekawie ale jak ma sie to do rzeczywsitosci? Jesli ktos moglby udzielic jakis informacji bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2016-05-24 14:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy mógłby mi ktoś doradzić czy warto skorzystać z pracy w tej agencji?
zdjecie uzytkownika
jsdh - 2016-06-18 09:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Xxx słyszałem, że współpraca z nimi przebiega bez zakłóceń. Sam się zastanawiam nad aplikacją na stanowisko elektromechanika w Leuven. Ktoś był i poleca?
zdjecie uzytkownika
macm - 2016-06-23 22:09:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Job talent ,no cóż w mieszkaniu miałem mnóstwo usterek i mimo płaconego depozytu nie kwapili się do ich usunięcia -zaś na koniec musiałem ostro walczyć o jego zwrot.HR manager Roel Wardzinski -z pochodzenia polak -celowo z małej litery ,traktuje rodaków jak ludzi gorszego sortu ,a niestety ma dużo do powiedzenia w tej agencji.Ogólnie jeśli nie macie noża na gardle ,nie polecam .
zdjecie uzytkownika
ygwycgd - 2016-06-23 22:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Job Talent -nie dajcie się zwieść obietnicom na temat zarobków ,w Belgi ciężko o nadgodziny a przy 15 euro brutto na rękę wyjdzie 10 ,kilometrówka jest śmieszna bo około 7 centów za kilometr .Do tego nie mają w zwyczaju informować przed wyjazdem o depozycie za mieszkanie ,który potrącają przez 5 pierwszych tygodni ,no i oczywiście 70 euro tygodniowo za łóżko .Tak na prawdę po odliczeniu swoich kosztów wychodzi około 1000 pln tygodniowo na czysto ,oczywiście żyjąc skromnie bez palenia i żarcie głównie z Polski i żadnych zjazdów w celu odwiedzenia rodziny .
zdjecie uzytkownika
vz cx - 2016-06-23 22:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jsdh - 2016-06-18 09:52:42]:
Daj sobie spokój .
zdjecie uzytkownika
cv zv - 2016-06-23 22:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bnois - 2016-05-17 16:50:36]:
Myslę że powinieneś się dobrze zastanowić ,ponieważ ta firma słynie z obiecywania gruszek na wierzbie .
zdjecie uzytkownika
vzvfd - 2016-06-23 22:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pison - 2016-01-11 21:12:23]:
Bardzo zabawne :)
zdjecie uzytkownika
gabi - 2016-06-23 23:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja myślę że jak oferują w Leuven +-1650€/ 7160 PLN to jest całkiem poważnie

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Job Talent!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Talent

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert