logo Job Talent

Job Talent

Leuven

Opinie o Job Talent

mario 2014-02-06 20:32
proszę o opinie o tej firmie ,żadnej w necie o nich nie ma i nie wiem czy warto z nimi zaczynać
mecheu 2014-07-20 10:58
Przechodziłem proces rekrutacji przez stronę internetową www.jobtalent.be , niestety po miesiącu i paru rozmów po angielsku przez skype, nagle przestali się odzywać bez żadnego potwierdzenia czy proces rekrutacyjny trwa dalej czy zrezygnowali z kandydatury. Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi mimo wysłania wielu dokumentów mailem w celu rekrutacji. Strata czasu. Nie polecam
2
Stolarz 2015-02-03 21:00
Pracowalem w tym biurze i nie polecam na rozmowie wstepnej nic nie mowia ze placa tylko za benzyne w jedna strone jezdzac do pracy,musisz sie zameldowac a jak to zrobisz to musisz auto przerejestrowac na belgijskie blachy,zazwyczaj parkingu niema przed mieszkaniami tylko gdzies dalej,stawke daja ,lub obiecaja wieksza ale juz na miejscu zapomniec ze cos dostaniecie,praca w ich zakladach to masakra zapierdol od rana do wieczora,ja pracowalem trzy miesiace imnie zwolnili,bo chcialem podwyzke.
ja 2015-10-21 15:49
nie polecam firmy. Dopóki pracujesz to jest niby ok... chociaż co tydzień wypłaty są inne, nie wiedzieć dlaczego! jeżeli coś się dzieje to firma job talent nie walczy po stronie pracownika i umywa rączki. Nie polecam!
Rokokoko 2015-11-06 19:20
Dobrze, że nie czekałeś i nie dałeś się skusić. Salarisa nie masz szans zobaczyć - chyba, że naślesz odpowiednich ludzi na polaków pracujących w jobtalent, pójdziesz do związków zawodowych, zgłosisz oszustwo na policję.
nananan 2015-11-10 13:34
aha i firma factory 600 to możliwe ta sama firma job talent bo maja identyczne oferty pracy a to raczej nie przypadek...
1
Tomek 2016-01-10 14:32
Pracowalem dla Job Talent 1,5 roku pieniadze na czas nie mialem z nimi zadnego problemu.

A co do zameldowania w Belgii i przerejestrowania auta to nie wina JT tylko to prawo belgijskie.

W mojej ocenie pan Wardzinski bardzo mily i pomocny czlowiek.
2
bnois 2016-05-17 16:50
Witajcie, ja dzis odbylem rozmowe z ich pracownikiem, poniewaz wyslalem cv na oferte pracy jako lakiernik. Pan z tej agencji zaproponowal mi prace w Niemczech, w fabryce produkujacej smiglowce. Czy ktos zna taki temat? Wstepnie byli bardzo zainteresowani ale musze dostarczyc choc jedna referencje. Na poczatek 14-15 euro na godzine, mieszkanie na koszt pracodawcy, trzynastka, wczasy pod grusza, socjal na dziecko itp itd. Brzmi to dosc ciekawie ale jak ma sie to do rzeczywsitosci? Jesli ktos moglby udzielic jakis informacji bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
Xxx 2016-05-24 14:45
Witam czy mógłby mi ktoś doradzić czy warto skorzystać z pracy w tej agencji?
ygwycgd 2016-06-23 22:29
Job Talent -nie dajcie się zwieść obietnicom na temat zarobków ,w Belgi ciężko o nadgodziny a przy 15 euro brutto na rękę wyjdzie 10 ,kilometrówka jest śmieszna bo około 7 centów za kilometr .Do tego nie mają w zwyczaju informować przed wyjazdem o depozycie za mieszkanie ,który potrącają przez 5 pierwszych tygodni ,no i oczywiście 70 euro tygodniowo za łóżko .Tak na prawdę po odliczeniu swoich kosztów wychodzi około 1000 pln tygodniowo na czysto ,oczywiście żyjąc skromnie bez palenia i żarcie głównie z Polski i żadnych zjazdów w celu odwiedzenia rodziny .
1
vz cx 2016-06-23 22:32
Daj sobie spokój .
vzvfd 2016-06-23 22:44
Bardzo zabawne :)
Jacek Lipiński 2016-07-30 22:08
odpuść sobie ,to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Lisia 2016-08-24 19:20
a co sadzicie o sortowaniu jabłek i gruszek był tam juz ktoś i co uważa?
Lisia 2016-08-24 19:21
a co sadzicie o sortowaniu jabłek i gruszek był tam juz ktoś i co uważa?
Liska 2016-08-25 15:57
Wyjazd jest w najblizszy czwartek a projekt jest do konca marca. praca od poniedzialku do piatku czasem sobota po 10 godzin.a stawki juz nie pamietam.
Liska 2016-08-28 21:27
Ogólnie to to mnie nie przeraża. Tylko zastanawia mnie to czy są wyplacalni i czy warto jechać przez nich czy lepiej wybrać inną agencje
ardam 2016-08-29 10:40
ja wyjezdzam do sortowania
jesli ktos jedzie samochodem i ma 1 miejsce jestem chetny
oczywiscie uczstnicze w kosztach
pozdrawiam
ania 2016-09-01 09:54
Witam czy może mi ktoś napisać czy warto jechać do sortowania jabłek i gruszek z tej firmy. po ile godzin dziennie się pracuje i ogólnie warunki mieszkaniowe.
Patryk 2016-09-29 22:01
I jak tam praca przy sortowaniu? Polecacie? Bo ogoloszenie nadal aktualne..
jsdh 2016-09-30 14:24
@Patryk widzę, że teraz do sortowania już nikogo nie szukają
snt 2016-11-17 20:35
Czy ktoś jest w stanie coś więcej napisać jeżeli chodzi tegoroczne opinie ?
Artur 2016-12-08 11:55
Pracuje przez JT juz 5 rok.
Moge smialo polecic ta firma jako bardzo solidna, czego jestem zywym przykladem.
Owszem maja rozne drobne wpadki, ale to sa drobne sprawy ktore trzeba wyjasnic i jest OK. Najwarzniejsze ze zawsze placa !!!!!
Zdarzylo sie ze mnie kilka razy pomogli na plus, ( nie policzyli mi za trzy miesiace oplaty za mieszkania jak musialem zjechac do polski w zwiazku z klopotami zdrowotnymi z mojej rodzinie, oraz zalatwili mi 2 tygodnie po terminie wyplate swiadczeia po smierci mamy ) Za kilometrowke placa zgodnie z jakimis prawnymi zasadami obowiazujacymi w belgi, A sprawy mieszkaniowe, moge mowic tylko za siebie ( mieszkam w malym domku we dwie osoby) jest spoko.
Kazdy powinien zdac sobie sprawe ze zagranica nie ma lekkiej i latwej pracy bo od takiej maja miejscowych. A ze nie staja zawsze murem za pracownikiem no coz nie sa instytucja charytatywna !!!!
1
Artur 2016-12-08 11:59
Mariao warto z nini zaczynac , Ja pracuje juz przez piaty rok !!!
pozdrawiam
Artur
1
Ptys 2017-01-07 10:35
Ja odradzam, ukryte koszty o których dowiadujemy się na miejscu, Kilometrówka liczona tylko w jedną stronę, obiecanki o służbowy samochodzie ale tylko obiecanki. Odradzam.,
1
poszukujący 2017-02-07 11:20
a czy ktoś może pracował lub pracuje na pralni przemysłowej w okolicach Hasselt przez JB?
ziomeki stcoast 2017-02-08 00:08
witam czy pracuje ktos jako pomocnik elektryka pracownik do montowania tras kablowych?
Kaśka 2017-02-26 23:15
czy ktoś pracował przy pakowaniu ryb przez job talent? potrzebują 6 osób na dłuższy czas, nowe ogłoszenie
basia 2017-03-23 11:42
mam jechac na pieczarki do belgii czy ktos może n
mi cos napisac o tej pracy i firmie
Cvb 2017-04-12 23:25
Pojechalas na pieczarki ?? Jakie opinie??
Alex 55518 2017-04-25 14:57
Była Pani na tych pieczarkach? Bo ja się obecnie zastanawiam czy warto jechać, mam do jutra dać odpowiedz.
Dario 2017-04-27 14:52
CO Z TYMI PIECZARKAMI JEST ŚWIEŻE OGŁOSZENIE DZIŚ ,MOŻE KTOŚ ODPOWIE
UrbanskiTomasz 2017-06-04 23:03
Nie pojęte aczkolwiek w stosunku do pewnych ludzi, są dla mnie negatywne opinie na temat JobTalent...
Dwa razy pracowałem przez ta agencje, i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Zarówno Roel, jaki i dziewczyny z biur czy to w Neerpelt, czy w Zaventem, czy w Hasselt są zawsze mile, północne i uśmiechnięte. Nawet gdy mają do czynienia z petentem typu wszystko wie i wszystko mu się należy, trzymają fason. Nie wiem jak inni, mi zawsze proponowały kawunie, i rozmowy na różne tematy zawsze kończyly się sukcesem i w przyjaznej atmosferze.
To samo dotyczy się sytuacji w pracy. Nigdy nie mialem żadnych problemów, a wiadomo, sytuacj stresowe zdarzają się w każdej pracy, ale jeśli człowiek zna się choć trochę na robocie, albo wykazuje zapal i zaangażowanie żeby polapac tematy, to wszystko jest na luzie, i każdy problem jest rozwiązywany z uśmiechem na ustach. A wiadomo, ze jak wychodzi się z założenia ze JA, MI itd.sypiac pospolitym chamstwem i świecąc brakiem wiedzy, to druga osoba raczej jej nie poda pomocnej ręki.
Znam kilka osób i ich historie na temat jacy to oni nie są zajebisci, przyjechali do pracy i same narzekania na pierdoly dosłownie,a przy rozmowie z innymi wychodzi prawda. I właśnie większość negatywnych komentarzy tutaj podejrzewam pochodzi od nich. Bo nawet jeżeli ktoś miał wyjątkowego pecha i powinela mu się lapa, to chyba nie wylewalby publicznie swoich zali....
Ogólnie Agencja jak dla mnie bez, zarzutów.
loko 2017-06-09 14:13
Bez przesady! po prostu trzeba npisac maila do biura i na pewno naprawia ta pomylke
Pracownik tymczasowy 2017-06-28 16:34
Szkoda słów,
W biurze nikt o niczym nie ma pojęcia, oni uważają że nie mają żadnych obowiązków wobec ludzi których sprowadzili do Belgii, a są tylko od brania pieniędzy. Przez prawie miesiąc, mimo naszych próśb i chęci zobaczenia na oczy kogokolwiek z firmy, nikt nie raczył przyjechać do nas odebrać umowy, które zostawili dla nas w hotelu. Nie wiedzieliśmy nawet jak wyglądają. Jeśli przyjeżdżali to tylko w takich godzinach, aby przypadkiem nas nie spotkać np. jak byliśmy w pracy. W pracy, której nie mieliśmy nawet przy lekkim deszczyku (to była praca na polu), mimo że kazano nam wziąć z Polski ubrania przeciwdeszczowe, a za hotel trzeba przecież płacić. Raz się zdarzyło, że pracowaliśmy tylko 2 dni przez cały tydzień. Przed wyjazdem przekonywano nas że będziemy pracować po 8 h od poniedziałku do piątku i 6 w soboty. Nie pracowaliśmy w żadną sobotę. Z dnia na dzień cała firma została wyrzucona przez pracodawcę, mimo że nie było zastrzeżeń do naszej pracy (na nasze miejsce przyjechali tańsi Rumuni) i musieliśmy szybko wracać do Polski. Generalnie nie polecam...
Ci ludzie może i są mili, ale przy tym tak niezorganizowani, że szkoda marnować swój cenny czas na współpracę z nimi, bo pieniędzy w tej firmie się nie da zarobić, ale żeby nie być nieuczciwym to muszę stwierdzić, że nie mam zastrzeżeń co do hotelu i terminowości wypłat
Nikt 2017-07-12 10:46
Płaszcze przeciwdeszczowe: słabo znasz belgie ja jestem od pół roku a kolega od 3 lat, Blegia to kraj deszczów. Pogoda zmienia się ogólnie jest słonecznie ale potrafi padać dwa tygodnie non stop. Średnio raz na tydzień jeden dzień pada. Zima jest cieplejsza niż polska jesień wyjątkowo w tym roku był śnieg

A to że trafiłeś na taki a nie inny moment vs Rumuni to również kwestia przypadku. Niezorganizowanie brak jasnych podziałów szef/podwładny - mam wrażenie że to cecha Francuzów i Belgów i to nie zależne od agencji ;)
Iza 2017-07-22 09:09
Po takiej sytuacji @pracowniktymczasowy daliście znać firmie o takim zachowaniu? Możliwe, że agencja wcale nie wiedziała o takich praktykach bo na pewno nie jest w stanie kontrolować każdego opiekuna w Belgii. Na pewno warto dawać znać pracodawcy - wtedy może sam podejmie tutaj rozmowę i wyjaśni innym co poszło nie tak i jak to poprawić na przyszłość.
Zostaw swoją opinię o Job Talent - Leuven
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Talent