logo Job Talent

Job Talent

Leuven

Opinie o Job Talent

mario 2014-02-06 20:32:38
proszę o opinie o tej firmie ,żadnej w necie o nich nie ma i nie wiem czy warto z nimi zaczynać
mecheu 2014-07-20 10:58:00
Przechodziłem proces rekrutacji przez stronę internetową www.jobtalent.be , niestety po miesiącu i paru rozmów po angielsku przez skype, nagle przestali się odzywać bez żadnego potwierdzenia czy proces rekrutacyjny trwa dalej czy zrezygnowali z kandydatury. Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi mimo wysłania wielu dokumentów mailem w celu rekrutacji. Strata czasu. Nie polecam
1
Stolarz 2015-02-03 21:00:50
Pracowalem w tym biurze i nie polecam na rozmowie wstepnej nic nie mowia ze placa tylko za benzyne w jedna strone jezdzac do pracy,musisz sie zameldowac a jak to zrobisz to musisz auto przerejestrowac na belgijskie blachy,zazwyczaj parkingu niema przed mieszkaniami tylko gdzies dalej,stawke daja ,lub obiecaja wieksza ale juz na miejscu zapomniec ze cos dostaniecie,praca w ich zakladach to masakra zapierdol od rana do wieczora,ja pracowalem trzy miesiace imnie zwolnili,bo chcialem podwyzke.
frank 2015-06-26 03:39:17
Fajna opcja jak kogoś nic w naszej polsce nie trzyma, bo w poblizu brukseli pilnie szukają stolarza do skladania mebli zrobione z plyt MDF i multiplex. Mega podoba mi się stawka - 12-13 euro brutto za godzine, gorzej tylko że nie zapewniają zakwaterowania i trzeba za nie płacić koszt 70 euro tygodniowo
Michal 2015-07-13 11:43:18
Mnie tez nic nie trzymalo w Polsce i przyjechalem do Leuven do pracy jako lakiernik tydzien pracowalem w Diest a pozniej w dugiej jego siedzibie tego zyda az do mometu jak cos mi wpadlo w oko ,musialem jechac do szpitala i tyle mojej pracy zostalem wyzucony bo wlasciciel firmy powiedzial ze mi sie to stalo w domu a Job Talent nawet palcem nie ruszyl,zenada i poraszka to biuro i firmy w ktorych Polacy pracuja a KHB to epogeum
pralinka 2015-07-27 12:29:00
w sumie to ja tez się zastanawiałem czy jako lakiernik d nich przez agencję za granicę pojechać,. jednak uważam ża taki benefit jak ubezpieczenie zdrowotne/pakiet socjalny to podstawa i to w umowie powinno być, i mam nadzieję że jest. natomiast użytkowniku ze szpitala, kwestia jak była skonstruowana umowa i czy ją dokładnie przeczytałeś
ja 2015-10-21 15:49:21
nie polecam firmy. Dopóki pracujesz to jest niby ok... chociaż co tydzień wypłaty są inne, nie wiedzieć dlaczego! jeżeli coś się dzieje to firma job talent nie walczy po stronie pracownika i umywa rączki. Nie polecam!
poltir 2015-10-21 19:08:41
@ja, to nie pytałes nigdy dlaczego wysokośc wypłaty jest inna za kazdym razem? Chyba powinien byc jasny system płacowy dla wszystkich. Może chodzi o wysokośc premii, jakies nadgodziny i tego typu sprawy, może to tez pomyłka księgowej. Możesz tez podać przykład kiedy to firma nie walczyła o pracownika?
Rokokoko 2015-11-06 19:20:53
Dobrze, że nie czekałeś i nie dałeś się skusić. Salarisa nie masz szans zobaczyć - chyba, że naślesz odpowiednich ludzi na polaków pracujących w jobtalent, pójdziesz do związków zawodowych, zgłosisz oszustwo na policję.
szoka 2015-11-09 01:42:56
jak ktoś chce jechac do Belgii i mieć pewną prace to teraz szukaja ludzi na stanowisko Technik serwisowy maszyn CNC w Belgii właśnie. Oczywiscie wymagane są uprawnienia na sprzęt no i doswiadczenie, poza tym nie ma żadncyh takich głównych wyznaczników. A chyba się opłaca bo dają też umowe o prace od razu.
ja 2015-11-10 13:29:55
pytałem o te wypłaty i podobno podatki są ruchome... co raczej jest zwykłym oszustwem. Firma nie walczy o pracownika np. w sytuacji np kiedy pracodawca stosuje mobbing, wyzywa itd. firma Job Talent nie zwraca uwagi na tego typu sprawy i prędzej Ciebie zwolni niż pomoże. Dodatkowo interesujcie się ubezpieczeniem waszym, czy czasem firma nie pobiera pieniędzy kiedy wcale nie jesteście ubezpieczeni! Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim którzy mimo tego co piszę pojadą pracować dla tej firmy.
1
nananan 2015-11-10 13:34:53
aha i firma factory 600 to możliwe ta sama firma job talent bo maja identyczne oferty pracy a to raczej nie przypadek...
1
polak 2015-11-10 22:51:10
JOB SHIT!!! TAKĄ NAZWE IM PRZYPISUJE. NIE POLECAM!
moks 2015-11-11 11:45:50
@szoka mi tez sie wydaje ze sie oplaca tymbardziej ze wynagrodzenie jest od 2500 – 3300 euro brutto/miesiac (mlodszy technik) i 3300 – 4100 euro brutto/miesiac (starszy technik)
re 2015-11-13 18:00:23
@szoka ja uważam że w pracy za granicą zawsze może rozwijąc swoje kwalifikacje i umiejętności językowe
wiziana 2015-11-15 21:54:38
to fakt, chociaż na zachodzie europy teraz zacznie robić się gorąco - nie wiem w jakim stopniu zapewniają bezpieczeństwo pracowników ?
Tomek 2016-01-10 14:32:29
Pracowalem dla Job Talent 1,5 roku pieniadze na czas nie mialem z nimi zadnego problemu.

A co do zameldowania w Belgii i przerejestrowania auta to nie wina JT tylko to prawo belgijskie.

W mojej ocenie pan Wardzinski bardzo mily i pomocny czlowiek.
pison 2016-01-11 21:12:23
Pieniądze zawsze są w terminie, tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń, praca lekka nie jest no ale grunt, że zarobki są spore. Z podwyżkami w tej firmie ciężko jednak.
kubuś 2016-03-15 21:20:57
a skąd pewność, że opinia jest ściemniona @Grzes? nie przesadzajmy.. Według mnie agencja ma szansę zatrudnić na dobrych warunkach, ale pamiętać trzeba o belgijskich zasadach i prawie
grzes 2016-03-17 16:11:14
tak szanse ma z tym ze owa szanse ma pracownik, agencji sie to moze jedynie przytrafic, przez przypadek. Gdyby priorytetem byly interesy pracownika to te biuro w Nerpelt byloby juz zamkniete. Takie zycie. Ale podszywanie sie pod pracownika to przesada, samo to juz mowi wiele.
promyk 2016-03-17 21:40:22
@kubuś warunki faktycznie wydają się dobre, żeby nie powiedzieć bardzo dobre. Jako elekromechanik wynagrodzenie 7160 PLN Netto wygląda co najmniej zachęcająco...
hinek 2016-03-19 21:48:01
powiem wam, że wygląda zachęcająco, ale kurcze.. po co ktoś to przelicza. Nie ma co, przecież tam na miejscu się normalnie żyje. Ważne, że firma płaci kasę na czas :)
tomek 2016-03-22 08:38:40
no tak, ale to, że firma płaci na czas nie powinno być niczym wyjątkowym jednak, a praca jako Elektromechanik wymaga czasem nadgodzin, wiec lekko nie jest.
jsdh 2016-03-26 10:00:58
powiem Ci @tomek, że jeśli są nadgodziny to tylko się cieszyć bo często w innych firmach tych godzin zwyczajnie brakuje i niby masz pracę a pensja marna..
carry 2016-03-28 11:21:45
Pewnie te nadgodziny są odpowiednio płatne @tomek, więc nie ma co narzekać. Zawsze to jest jakiś pretekst, żeby zwiększyć swoje zarobki na stanowisku.
1234 2016-03-30 11:37:42
Jako Agencja raczej zapewniają wszelką formalność oraz pomoc , zresztą tak piszecie, że wiekszosc z was nie miała żadnego problemu z nimi, poza tym nie mają juz wpływu na atmosferę jaka panuję w różnych miastach świata między pracownikami.
jsdh 2016-04-05 21:44:26
Rekrutował się ktoś na lakiernika w Leuven? Ciekawa oferta Niezła kasa, to prawda, że można zarobić (+/- 1730€/ 7527 PLN netto miesięcznie? Byłoby nieźle.
partition 2016-05-08 12:55:18
No byłoby super @jsdh! Lakiernika co prawda teraz nie szukają, ale jest możliwość zatrudnienia w Belgii jako blacharz. I tu też zarobki złe nie są, bo 15-17€ brutto/godz. (= miesięcznie od 1846 do 2444€ netto!).
bnois 2016-05-17 16:50:36
Witajcie, ja dzis odbylem rozmowe z ich pracownikiem, poniewaz wyslalem cv na oferte pracy jako lakiernik. Pan z tej agencji zaproponowal mi prace w Niemczech, w fabryce produkujacej smiglowce. Czy ktos zna taki temat? Wstepnie byli bardzo zainteresowani ale musze dostarczyc choc jedna referencje. Na poczatek 14-15 euro na godzine, mieszkanie na koszt pracodawcy, trzynastka, wczasy pod grusza, socjal na dziecko itp itd. Brzmi to dosc ciekawie ale jak ma sie to do rzeczywsitosci? Jesli ktos moglby udzielic jakis informacji bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
Xxx 2016-05-24 14:45:54
Witam czy mógłby mi ktoś doradzić czy warto skorzystać z pracy w tej agencji?
jsdh 2016-06-18 09:52:42
@Xxx słyszałem, że współpraca z nimi przebiega bez zakłóceń. Sam się zastanawiam nad aplikacją na stanowisko elektromechanika w Leuven. Ktoś był i poleca?
macm 2016-06-23 22:09:51
Job talent ,no cóż w mieszkaniu miałem mnóstwo usterek i mimo płaconego depozytu nie kwapili się do ich usunięcia -zaś na koniec musiałem ostro walczyć o jego zwrot.HR manager Roel Wardzinski -z pochodzenia polak -celowo z małej litery ,traktuje rodaków jak ludzi gorszego sortu ,a niestety ma dużo do powiedzenia w tej agencji.Ogólnie jeśli nie macie noża na gardle ,nie polecam .
ygwycgd 2016-06-23 22:29:14
Job Talent -nie dajcie się zwieść obietnicom na temat zarobków ,w Belgi ciężko o nadgodziny a przy 15 euro brutto na rękę wyjdzie 10 ,kilometrówka jest śmieszna bo około 7 centów za kilometr .Do tego nie mają w zwyczaju informować przed wyjazdem o depozycie za mieszkanie ,który potrącają przez 5 pierwszych tygodni ,no i oczywiście 70 euro tygodniowo za łóżko .Tak na prawdę po odliczeniu swoich kosztów wychodzi około 1000 pln tygodniowo na czysto ,oczywiście żyjąc skromnie bez palenia i żarcie głównie z Polski i żadnych zjazdów w celu odwiedzenia rodziny .
vz cx 2016-06-23 22:32:22
Daj sobie spokój .
cv zv 2016-06-23 22:35:47
Myslę że powinieneś się dobrze zastanowić ,ponieważ ta firma słynie z obiecywania gruszek na wierzbie .
vzvfd 2016-06-23 22:44:31
Bardzo zabawne :)
gabi 2016-06-23 23:05:44
ja myślę że jak oferują w Leuven +-1650€/ 7160 PLN to jest całkiem poważnie
Zostaw swoją opinię o Job Talent - Leuven
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Talent