logo Melle sp. z o.o. kosmetyki K2

Melle sp. z o.o. kosmetyki K2

Ostrów Wielkopolski

Opinie o Melle sp. z o.o. kosmetyki K2

Zaainteresowany 2015-02-18 23:23
Pozytyw: uśmiechnięta Pani tuż przy wejściu.
Każdy Gość i nie Gość mile witany oraz częstowany pyszną kawą. Polska firma to Polska Gościnność. Zagraniczne korporacje tak nie podejmują zainteresowanych, ale po nich nie można nic dobrego się spodziewać, bo robią tu interesy, i nas traktują jak "trzeci świat" czyli wyeksploatować i porzucić jak śmieci.
2
kim 2015-02-23 22:09
duże grono zadowolonych pracowników pracujących kilkanaście lat? To chyba ja ich nie widziałem.
Byłem, zobaczyłem, spora liczba osób "nowych" i pracujących jak maszyny co najmniej (praktycznie nikt nie schodził na przerwę, bo czasu nie ma...). Do tego pracownicy pracujący jak "lumpy" we własnych dresach... Zresztą proces rekrutacji wygląda tak jak można przeczytać w innych opiniach... zero profesjonalizmu.
8
mechanik 2015-04-13 00:58
kto rozlewa dla nich oleje silnikowe K2 lub czyje oleje już oni sami rozlewają do baniek?
2
Gość 2015-04-26 18:37
Odradzam wszystkim jakiejkolwiek współpracy, firma nastawiona wyłącznie na zysk. Niestety w dzisiejszych czasach trzeba być elastycznym i dostosowywać się do rynku. Oleje i płyny tak jak wyżej ciągle inne ! Brak słów na całe zarządzanie firmy.
5
Gość 2015-04-26 18:45
Pewnie pisał sam najmądrzejszy właściciel - naciągacz, bo opinie byłych pracowników są całkiem inne - a handlowcy nawet nie mają pojęcia o produktach które sprzedają.
5
malina 2015-04-29 13:11
Oleje zapewne najtańsze z najniższej półki.Rzekłbym Orlen,ale raczej nie będą z nimi chcieli kooperować.Nasuwa się jedno: Venol. Rzolewane z dużych zbiorników do kolorowych butelek K2... A naiwni kupują...
4
znawca rynku 2015-04-29 13:41
Venol już nie przyjeżdża z Niemiec z Frankfurtu nad Odrą ze starej enerdowskiej rafinerii, jest na licencji blendowany w Polsce w firmie Adwa w Łodzi, niemiecki Venol nie był jeszcze taki najgorszy
1
były 2015-06-12 23:16
Dajcie sobie spokój z tą firmą- jako były pracownik stanowczo odradzam,a mam rozeznanie w kilku innych firmach jakie są warunki racy- tutaj ogólnie żałosne. Tyle w temacie.
10
hmmm 2015-06-14 13:10
lojalkę musisz podpisać . Zamiast pracować musisz się pilnować. Musisz mieć wszystkie narzędzia potrzebne do wykonywania pracy . Itd.. Itp... Na papierze wygląda ładnie a w rzeczywistości jest inaczej . Opinie tu zamieszczone nie są przypadkowe niestety...
6
hmmm.. 2015-06-14 14:04
i co ? Jeszcze pracujesz?
1
beka 2015-08-11 14:29
Widzę że na Kielce ponownie ukazało się ogłoszenie o pracę. Cytat:
OFERUJEMY:
-zaawansowane narzędzia do organizacji pracy i pozyskiwania klientów
Mam pytanie, czy według firmy karta do tableta i karta sim do telefonu które to oba samemu sobie trzeba kupić to te nowoczesne narzędzia pracy? haha
5
byly pracownik 2015-08-15 13:27
Akurat co do kawy sie nie zgodze,nie maja nawet ekspresu czy wody dla pracownikow i klientow.Firma nastawiona jest na ciagle oszczednosci,a najbardziej mnie drażni jak pisza ze samochody sa ich pasja....!stare mondeo stara c klasa i c5 i sa myte raz na pol roku do kościola...wstyd taK kłamac ludzi
7
tomekhaha 2015-08-25 08:59
oj młodzież tylko dać fure komóre i 5 tyś zl na miesiąc,a może tak pokaż co potrafisz przez 3 miesiące a póżniej negocjuj !!!
2
gfdre 2015-08-25 16:20
ee po co komu pensja i jakieś tam narzędzia pracy, możemy pracować za friko na własnych telefonach, jeżdzić własnym autem a tak w ogóle to sami będziemy kupować produkty żeby firma mogła zarobić, dla Nas najważniejsza jest satysfakcja i praca w "młodym i dynamicznym zespole":))
4
były2 2015-09-25 21:34
ahahaha dobre! i do tego w pierwszych ławkach w niedzielę! :)
7
tadam 2015-10-21 13:32
Amik- Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, czy my- byli pracownicy,mówimy prawdę :)
A jak spróbujesz- niech Ci ziemia lekką będzie!
6
uzytkownik 2015-11-25 15:34
jakość produktów tej firmy poleciała po bandzie na samo dno w ostatnich latach!!! kiedyś to była jeszcze jako taka jakość, dzisiaj strach to kupować, bo każda partia ma inną jakość!!!
4
Ja tu pracuje 2015-11-30 13:51
Pracuje tutaj ładne kilka lat. Nie polemizuje z niektórymi opiniami, ale co do jakości to się nie zgodzę. Raczej to idzie w odwrotnym kierunku. Jakość się zwiększa. Dużo tu troli pewnie z Amtry.
3
znawca_tematu 2015-12-12 12:13
Panie Mechanik, czy VW czy g1 czy sratata...normy normami, a pomijając całą marketingową otoczkę, wlewając COKOLWIEK do chłodnicy mamy praktycznie ten sam efekt:) A 'szczucie' klientów kolorami to już bajka, która urosła do epickiego miana. Nie dajmy się zwieść normami, bo WIĘKSZOŚĆ płynów nie posiada certyfikatów na normy TYLKO je SPEŁNIA. Czytajmy ze zrozumieniem opakowania, a zaoszczędzimy kasy:)
1
chemik 2015-12-15 23:10
uja się znasz znawco od siedmiu boleści, spróbuj zmieszać płyn oparty na ekologicznym glikolu propylenowym z płynem zwykłym na glikolu etylenowym to zobaczysz jaki kisiel z tego wyjdzie!!! kolory barwników płynu nie mają tutaj nic do rzeczy, przy mieszaniu płynów ważne jest tylko jaki rodzaj glikolu jest zastosowany!
1
masahuku 2016-01-11 15:07
Krótko,zwięźle i na temat. Dziekuję za zkonkretyzowanie tego co oferuje firma,pomogłeś mi podjąc decyzje o nie marnowaniu czasu na jeżdzenie na bezsensowne rozmowy. Ludzie patrzą dziś z czego zyją, a nie ze dostaniesz karte sim i płacę o równowartości rzeczywiście poniesionych kosztów.I dodatkowo własna działalność(cała odpowiedzialnośc na własnych barkach),jak juz wpadne na odpowiedni pomyłs to sobie otworzę działalnośc ale na własnych zasadach.Coraz bardziej śmieszne te oferty w tym kraju, chyba faktycznie lepszy zmywak niż takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kotka przy pomocy młotka. Niewolników chcą w tym kraju mieć za 1300netto.Żenada.A co jedna firma to lepsza,przeglądając oferty na portalach to człowiek nie wie czy śmiać sie czy płakać. Bezrobotnym w tym kraju bez znajomości mozna jedynie wspołczuć
4
tadam 2016-01-26 11:23
Szkoda,że Melle 'cieszy się' złą opinią, czego prowodyrem całej sytuacji jest raczej spółka matka Inter Global, i raczej jej powinny być przypisane głównie wszystkie 'zasługi'. ..
2
on 2016-02-03 19:46
tego nikt nigdy się nie dowie :D
były 2016-02-23 23:10
Po co w ogóle ta dyskusja o jakości produktów. Produktów jest masa i każdy jakoś żyje . Te nie są najgorsze. Inne też sa dobre. Każdy kupuje to co chce i co znajdzie w sklepie na półce . A co do pracy to ta firma od zawsze szuka przedstawicieli. Szuka znajduje po kilku miesiącach się ich pozbywa w białych reawiczkach a ludzie zostają z działalnością i kosztami które ponieśli na podjęcie pracy w firmie. Wszystkie negatywne opisy sa w 100% prawdziwe . A te pozytywne piszą ludzie którzy tam pracują . Jak się zatrudnicie to usłyszycie te same słowa które są tu pisane . Wszystko musisz mieć swoje od telefonu po auto. I to twój problem jakie masz koszty . Zadajcie sobie jedno pytanie- ile lat można szukać ludzi i ich nie znajdować . Tu pracuje stała załoga która jest niezbędna a reszta jest potrzebna co jakiś czas na góra 4 miesiące. Popytajcie ludzi w branży ilu w ciągu np.2 lat przyjeżdżało do nich ph z tej firmy. Odpowiadając zaczną się smiać że już nie pamiętają bo ciągle przyjeżdża kto inny . Taka ta firma ma polityke i już . A produktów nie ma co krytykować bo nie odbiegają konkurencji w tym poziomie cenowym.
Podsumowując: Jeśli masz działalność, auto, telefon, tablet i jesteś bezrobotny to spróbuj. Nie patrz że umowa jest na rok czy pół roku bo i tak ją zmienią na taka żebyś odszedł bo robią to co chwila. Jeśli masz inna perspektywę pracy to bierz ją w ciemno bo i tak będzie lepsza od tej. I tyle .
PS.
Nie piszą o wykształceniu bo to nie ma znaczenia i tak mało kto tam chce pracować . A na pewno nie ludzie z branży .
Wniosek: OMIJAĆ!!! OMIJAĆ!!! OMIJAĆ!!!
6
były2 2016-02-24 07:59
samo sedno!
2
merikotka 2016-02-24 15:06
Odradzam - w każdej firmie jest coś, ale ta firma to totalna porażka.
Zatrudnili mnie jako koordynatora projektów internetowych - posadzili przy kompie przy sprzedaży. Praca nie jest od 7 do 15 bo są dyżury. Zapomnij o umowie o pracy na dzień dobry ha ha ha! No ale ciesz się wynagrodzeniem na okresie próbnym bo wtedy zarobisz najwięcej :) Pozniej dostaniesz minimalną i premie (jesli szef będzie miał dobry humor, klienci będą płacić w terminie i nie pomylisz się przy wystawieniu faktur, co przy takiej ilosci produktów, promocjach, czy kiepsko opisanej bazie produktów, jest nie łatwe dla zaczynającego tam pracę).Strasznie dużo ludzi się tam przewija, co się dziwić jak tak traktują pracowników. NIE POLECAM!
4
borys 2016-03-08 12:14
to ile trzeba sprzedać w miesiącu, czy są jakieś limity ???
borys 2016-03-08 14:05
przydał by się jakiś przykład
borys 2016-03-10 14:36
pytam o przykład dla ph ile powinien/musi sprzedać ?
1
mechanik 2016-05-24 14:15
wlałem do silnika ten wasz olej K2 10W/40 i silnik mi teraz tarabani jak stara kutwa! skąd bierzecie ten olej, bo to jakieś szczyny chyba są? wcześniej na lotosie i orlenie było normalnie!
3
Miki 2016-05-26 08:07
Haha! Zdziwiony? Wlej se też pseudo G12 kulera. Albo nie trzymający żadnych norm plyn hamulcowy. W porządnym warsztacie z daleka od ich produktów!
2
ew 2016-07-11 10:59
@tokio to już chyba niekaktualne, ale szukają przedstawiciela techniczno - handlowego ale nie jestem pewna czy wysyłać cv bo nie wiem czu da mi się załatwić własny samochód, szkoda że nie służbowy byłby
Mateusz 2016-10-28 06:38
Skoro wlales i wg Ciebie jest jest nie tak to czemu nie skladasz reklamacji tylko produkujesz sie na forum o opiniach pracodawcy? Na kilometr widac ze jestes bylym pracownikiem. Daj spokój z takimi bzdurami.
Mateusz 2016-10-28 06:38
Skoro wlales i wg Ciebie jest jest nie tak to czemu nie skladasz reklamacji tylko produkujesz sie na forum o opiniach pracodawcy? Na kilometr widac ze jestes bylym pracownikiem. Daj spokój z takimi bzdurami.
Joanna 2017-03-17 10:08
Obecnie jeszcze trwa rekrutacja między innymi na stanowisko Specjalista ds. Księgowych. Co możecie powiedzieć osobom zainteresowanym aplikacją o warunkach zatrudnienia i benefitach zapewnianych przez firmę Melle?
Janosik 2017-03-25 11:12
Współpraca z firmą melle to najgorsze doświadczenie zawodowe jakie miałem w życiu, nie polecam nikomu kontaktu z tymi ludźmi. Obiecują wysokie wynagrodzenie za świadczone usługi, a w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej. Wystarczy pierwszy rzut oka na umowę, która polega na karach finansowych za nie wykonanie zakładanych celów.
Świadczysz usługę prowadząc własną działalność gospodarczą, musisz zapewnić wszystkie niezbędne narzędzia do pracy: auto, komputer, tablet, telefon i nie dostaniesz umowy dłuższej niż na rok, ponieważ po roku umowa tak się zmieni, że mimo podniesienia obrotów nie zarobisz więcej niż na chleb.
Umowa o współpracy ma znamiona umowy o pracę. Jesteś monitorowany pod każdym względem, GPS w prywatnym aucie. Krótko mówiąc mobing na każdej płaszczyźnie współpracy.
Padają propozycje aby za swoje wynagrodzenie przeprowadzać akcje promocyjne u klientów argumentowane tym, że jak klient zwiększy obroty to i wynagrodzenie będzie większe.
Takich absurdalnych przykładów mógłbym podać setki.
Dla właścicieli firmy wszyscy ludzie poza nimi samymi nie znaczą nic włącznie z klientami, w tej firmie współpracę z handlowcami kończy się jednym mailem bez podania powodu.
Ostrzegam wszystkich przed podjęciem współpracy z tą firmą, współpraca to zbyt wiele powiedziane podpisanie umowy z nimi to jak cyrograf. Przekona się o tym każdy kto przeczyta umowę.
12
EA 2017-03-26 20:14
Widzę, ze nic sie nie zmieniło na przestrzeni lat, od kiedy mnie tam - całe szczęście- nie ma ...
3
Pracownik były 2017-04-06 23:39
Nawet najlepszy jedrek z gd nie wytrzyma ł tych troli z melle i ich pomysłów dobromirowych. Mam nadzieje że kkiedyś ludzie będą ttraktować was jak wy prezesi i kierownicy traktujecie innych. Ps dobra rada sami sobie zamontujcie gps żeby nie rrobić zbędnych km i ppóźniej ppółddnia to analizujcie☺
7
Melle 2017-04-12 14:19
Szanowni Państwo,

Wymagania są proporcjonalne do zarobków. Inaczej wymaga się od osoby zarabiającej średnią krajową, a inaczej od takiej, która zarabia 5 lub 10 razy tyle. "I can" jest ważniejsze od "IQ". To znaczy, że jak się chce to można, a jak nie to będzie się zawsze narzekać. Osoby zainteresowane współpracą zapraszamy do bezpośredniego kontaktu.
5
Janosik 2017-04-14 14:07
Uderz w stół a nożyce...
Dobry pracodawca nie musi weryfikować tego co dzieje się na tego typu serwisach, a zły prostuje zamieszczone opinie bo nie jest w stanie zrozumieć, że ktoś może mieć swoje własne zdanie.
W ostatnim półroczu z dziesięciu handlowców zwolniło się dwóch wybitnych a czterem podziękowano za współpracę, to duża rotacja. chyba nie trzeba dodawać, że coś jest nie porządku z tą firmą.
6
Waleczne Serce 2017-04-16 23:10
Janosik ma racje

Potrafią zabić wszelkie ambicję w oddanym pracowniku.

Uważają się za BOGÓW I myślą że mają najlepsze pomysły na czele z dyzmą czyli ZF

Nie polecam i wiem co mówię :)
7
Jeszcze aktualny pracownik 2017-04-17 11:05
W amtrze juz jeden z nas siedzi i nachwalic sie nie mogze atmosfery i podejscia do pracownika. RF dla amtry pracuje jako ich klient i wcale sie nie zdziwie jak AG tez u nich wyladuje. A to dla k2 bylby kop prosto w jaja. A jak tam AG sie urzadzisz to do ciebie dzwonie i zalawiaj mi tez tam robote. Bo tutaj czlowiek nie zna dnia ani godziny. I niewazne czy jestes dobry czy nie. To sie nie liczy. Z dnia na dzien wylatujesz na pysk., A ag pokazal, ze karma wraca i samemu mozna stamtad odejsc i nie byc zwolnionym w tak hamski sposob. A wcikanie kitu ze melle rpatner sam bedzie sprzedawal to w te bajki nikt nie wierzy. ani my ani klienci.
10
Niepewny 2017-04-19 16:09
Witam serdecznie! Zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko handlowca ds. kluczowych klientów. Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby coś więcej napisać na temat pracy handlowca w tej firmie?. Jakie firma oferuje narzędzia pracy, na ile podpisuję się umowę? Czekam na obiektywne opinie, mam nadzieję że pomożecie mi w podjęciu decyzji. Pozdrawiam
Kasia 2017-04-19 22:15
Firma jest beznadziejna, zero szacunku dla pracownika, nie polecam, szkoda nerwów!
8
obecna pracownik 2017-04-21 18:46
Jestem ciekawa wyników tych super byłych pracowników wylewających frustracje na tym forum. I gdyby ludzie co czytają te opinie znali poziomy zarobków jakie mieli w tej firmie niektórzy tak narzekający handlowcy to by z krzesła spadli bo normalnie na to co niektórzy zarabiali w Melle przez rok trzeba pracować kilka lat. Tak czy inaczej widać tą firmę wszędzie i widać, że marka bardzo dynamicznie się rozwija. Jednak czasy są takie, że oczekiwania ludzi idą często w stronę ,,grecką" i nic na to się nie poradzi.
3
AG 2017-04-21 21:03
Szanowni Państwo

Proszę nie używać moich inicjałów w swoich wypowiedziach. Pracowałem w tej Firmie prawie 17 lat i odszedłem z pełną świadomością podjętej decyzji.
Wynagrodzenie było adekwatne do ciężkiej pracy w terenie i wykonanego obrotu, nikt nikomu nie dawał nic za darmo i za leżenie nie płacił , zarabiały obydwie strony a wszczególności Firma.
Zarobki to nie wszytko, trzeba też mieć godność , honor i własne zdanie, a nie tylko kiwać głową udając że wszystko jest OK.

23
Rozczarowana 2017-04-22 00:03
Niestety nic pozytywnego nie mogę na temat tej firmy powiedzieć, przykro mi ale taka prawda. Pracodawca powinien bardziej szanować i doceniać swoich obecnych lub potencjalnych pracowników. Szczerze odradzam współpracy z tą firmą.
10
Ktosiek 2017-04-22 12:45
Odradzam. Narzędzia, o które pytasz musisz sam sobie zapewnić bo nie dostaniesz nic zupełnie
1
Janosik 2017-04-22 19:52
Artykuł sponsorowany.
Zbyszek przestań pisać te bzdury!
11
Joanna 2017-04-24 12:38
@Rozczarowana rozumiem, że masz wrażenie, że Twoja praca nie jest doceniana. Co musiałoby ulec zmianie, by to się zmieniło?
Zostaw swoją opinię o Melle sp. z o.o. kosmetyki K2 - Ostrów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Melle sp. z o.o. kosmetyki K2