logo Melle sp. z o.o. kosmetyki K2

Melle sp. z o.o. kosmetyki K2

Ostrów Wielkopolski

Opinie o Melle sp. z o.o. kosmetyki K2

Van 2014-10-09 19:54:22
Klasyczna postawa kierownictwa melle. Propaganda sukcesu i to tyle. Płacą co najmniej słabo, a podany przykład braku szacunku do pracownika to czubek góry lodowej. Z całego serca odradzam wszystkim tą firmę, na rozmowie rekrutacyjnej będą was mamić astronomicznymi zarobkami które są totalną fikcją! będziecie tyrać po 16 godzin na dobę a w nagrodę dostaniecie drobne ledwo wystarczające na koszta i kazanie od prezesa który powiem wam że za mało robicie. O klientach którzy mają po dziurki w nosie tej firmy i nie chcą kupować ich produktów nie wspomnę.
4
REGIONALNY 2014-10-10 00:44:40
Narzekają ci, którzy zamiast pracować kombinują jak nic nie robić.

Zapraszam do współpracy urodzonych handlowców, którym się chce.
1
ktos. 2014-10-11 21:19:30
Atmosfera w firmie jest nie ciekawa.Z reszta wystarczy spojrzec jak czesto szukaja pracownikow i jak czesto ludzie odchodza.Kazdy moze zadzwonic do regionalnych i dowiedziec sie szczegolow.
2
wybielanie 2014-10-12 10:45:30
Powiem Państwu jedno jeżeli firma oficjalnie podaje jakąś wiadomość na takiej zbieraninie opini to musi mieć coś na sumieniu . Osobiście z psychologicznego punktu widzenia nie aplikował bym tam ani na na stanowisko x ani y .
3
REGIONALNY 2014-10-13 01:52:22
@Ktos.
Atmosfera w firmie jest nie ciekawa dla ludzi, którzy nastawieni są jedynie na kombinowanie i nieuczciwość wobec firmy. Takich szybko diagnozujemy i wykluczamy jako słabe ogniwo.
Aktualnie poszukujemy 20 nowych przedstawicieli ds. detalu na terenie kraju, ale to jest raczej wyznacznikiem rozwoju firmy, a nie jak twierdzą malkontenci częstej rotacji.

@wybielanie:
Psychologów nie szukamy.

ZAINTERESOWANI PRACĄ:
Tych, którzy się zastanawiają nad podjęciem u nas pracy zachęcam do nie słuchania opinii osób, których nie bez kozery już w naszych szeregach nie ma.
Firma daje zarobić, prężnie się rozwija, a praca jest i zawsze w tej branży będzie.

Pociąg właśnie odjeżdża, załapią się ci, którzy w porę zorientują się, że warto.
2
słabo 2014-10-13 12:36:25
jak widać Melle nie może znaleźć pracowników skoro tak bardzo dba o swój PR na takich stronach. szkoda tylko że żaden z ich handlowców nie jest tak zadowolony żeby pisać takie brednie zachęcające to podjęcia tam pracy. Gadka o urodzonych handlowcach jest słaba i oklepana przez inne firmy wyzyskujące pracowników.
Różnica jest taka że w innych firmach dostaniecie premie albo samochód służbowy.
5
ciekawy 2014-10-13 19:18:58
Niech ci narzekacze pochwalą się jakie wyniki sprzedaży mieli jako handlowcy lub pracownicy biura w innych obszarach?

Wiadomo że najlepiej jest w firmach gdzie pije się kawę, są wczasy pod gruszą itd.

Prawda jest taka, że ludziom się w głowach przewraca i pokutują lata komuny ,,czy się stoi czy się leży...."
Wszyscy muszą mieć papierek ze studiów, ale tak na prawdę nic się nie nauczyli i finalnie zostaje bauer w Raichu albo zmywak w Anglii.
rekrutacja 2014-10-15 10:46:46
Niedawno przeszedłem wstępną rekrutację, usłyszałem warunki i dałem sobie spokój...

Stanowisko Handlowiec - musisz mieć własny samochód, jeździsz min. 2000 km miesięcznie za co dostajesz ekwiwalent ok. 800 PLN - (40gr za km a ustawowo jest koło 90gr) policzcie sami co wam zostanie (jeśli nie płacicie wiecej niz 40 PLN za 100 km) na amortyzację, oleje, opony, naprawy przy takim przebiegu.
Jak sobie potem policzyłem to jak nie masz 2000 PLN własnej kasy na początek (ZUS, paliwo) to możesz nie dotrzymać do przelewu pierwszej faktury.
A ponieważ nie masz samochodu firmowego to na prywatny dostaniesz kaganiec, GPS który przez 24h pokazuje gdzie się poruszasz. No i GPS w telefonie firmowym musi się pokrywać - pełna inwigilacja, bez możliwości wyłączenia (choć rekrutujący mnie zapewniał że nie interesuje ich co robię prywatnie to i tak mają w to pełny wgląd).

Ale załóżmy ze to Was nie przeraża, to może przerazi wbicie na pamięć 1000 indeksów - nazwa produktu, do czego służy i pojemność opakowań - potem musisz zdasz 30 minutowy test opisowy...

Wiem, też jak już zatrudnią i chwilę popracujesz to Ty masz zatrudnić na własną działalność kolejną osobę do pracy na Twoim terenie, której będziesz płacił z własnych dochodów- WTF?! pierwszy raz się z czymś takim spotkałem!

Jak się domyślacie płacą tylko jeśli klient zapłaci fakturę a terminy faktur K2 wystawia nawet na 180 dni... tak, prowizja ze sprzedaży może po ponad pół roku trafić na konto, a podstawy przecież nie ma...

Zanim tam drugi raz pojechałem, pogadałem ze znajomym który zjadł zęby na branży moto - wg niego firma K2 ma 2-3 dobre produkty (chyba płyn do chłodnic ale już nie pamiętam) reszta to zwykła taniocha.

Jak wszystko razem przemyślałem to sobie odpuściłem... Nie wiem czy komuś pomogłem, ale może ktoś czasu i kasy na podróż do Ostrowa nie starci jak ja, albo chociaż przez telefon zapyta czy powyższe jest prawdą :) Trochę się nie dziwię, że potem tu złorzeczą byli pracownicy niezadowoleni i rozgoryczeni standardem pracy.
8
babol 2014-10-22 19:17:35
Wicie coś o stanowisku koordynatora? na czym to polega, jak kasa i inne warunki?
1
kajko 2014-11-29 03:22:04
tak jak napisałeś w swoim poście @gemini, wolne stanowiska w Melle to póki co tylko pobożne życzenie. Nigdzie nie znajdziesz ofert pracy stąd. Widocznie ludzie potrafią docenić to co firma im sobą daje i niespecjalnie chcą opuszczać to gniazdko. Ja im się nie dziwie. Mi jest tutaj naprawdę całkiem dobrze
roman 2014-12-02 13:40:44
Zastanawiałem się czy aplikować na stanowisko Przedstawiciel ds. detalu, ale po tym co tu przeczytałem stwierdzam że nie.
Userzy: Melle sp. z o.o. i REGIONALNY nawet poprawnie nie władają językiem polskim. A to źle świadczy o kadrze menadżerskiej.
Istotniejsza jest jednak forma zatrudnienia. Poważne firmy zatrudniają na umowę o pracę. Tylko pseudo firmy i firmy z kiepską ofertą zatrudniają na własnej działalności. Łatwiej uniknąć im odpowiedzialności przed PIPem i BHPowcami. No i nie muszą nic płacić jak "słaby" handlowiec nic nie sprzeda.
4
lepik 2014-12-02 19:19:57
Pytajcie odpowiem na pytania zebyscie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie weszli...oszusci i kretacze pracowalem rok na stanowisku przedstawiciel ds detalu
5
roman 2014-12-02 21:32:25
widzę że grubo z nim macie. najgorsze na stanowisku są głąby. jeśli wasz to głąb to współczuję
1
zainteresowany 2015-01-22 13:34:34
jak to jest z tą kasą :) ile w tym jest prawdy???? i jak z spotkaniami które trzeba odbyć 14 dziennie to jakaś masakra, czy ktoś to realizuje ????
2
kolo 2015-01-28 17:45:51
Aplikowalem na p. Ds deta Byłem na rozmowie. I tyle. Zero odzewu.
1
przeczytałem 2015-01-28 20:24:33
niezły bałaganik typowo polski hehe
1
Zaainteresowany 2015-02-18 23:23:53
Pozytyw: uśmiechnięta Pani tuż przy wejściu.
Każdy Gość i nie Gość mile witany oraz częstowany pyszną kawą. Polska firma to Polska Gościnność. Zagraniczne korporacje tak nie podejmują zainteresowanych, ale po nich nie można nic dobrego się spodziewać, bo robią tu interesy, i nas traktują jak "trzeci świat" czyli wyeksploatować i porzucić jak śmieci.
1
kim 2015-02-23 22:09:48
duże grono zadowolonych pracowników pracujących kilkanaście lat? To chyba ja ich nie widziałem.
Byłem, zobaczyłem, spora liczba osób "nowych" i pracujących jak maszyny co najmniej (praktycznie nikt nie schodził na przerwę, bo czasu nie ma...). Do tego pracownicy pracujący jak "lumpy" we własnych dresach... Zresztą proces rekrutacji wygląda tak jak można przeczytać w innych opiniach... zero profesjonalizmu.
5
mechanik 2015-04-13 00:58:57
kto rozlewa dla nich oleje silnikowe K2 lub czyje oleje już oni sami rozlewają do baniek?
1
Gość 2015-04-26 18:37:47
Odradzam wszystkim jakiejkolwiek współpracy, firma nastawiona wyłącznie na zysk. Niestety w dzisiejszych czasach trzeba być elastycznym i dostosowywać się do rynku. Oleje i płyny tak jak wyżej ciągle inne ! Brak słów na całe zarządzanie firmy.
3
Gość 2015-04-26 18:45:53
Pewnie pisał sam najmądrzejszy właściciel - naciągacz, bo opinie byłych pracowników są całkiem inne - a handlowcy nawet nie mają pojęcia o produktach które sprzedają.
2
malina 2015-04-29 13:11:27
Oleje zapewne najtańsze z najniższej półki.Rzekłbym Orlen,ale raczej nie będą z nimi chcieli kooperować.Nasuwa się jedno: Venol. Rzolewane z dużych zbiorników do kolorowych butelek K2... A naiwni kupują...
1
znawca rynku 2015-04-29 13:41:14
Venol już nie przyjeżdża z Niemiec z Frankfurtu nad Odrą ze starej enerdowskiej rafinerii, jest na licencji blendowany w Polsce w firmie Adwa w Łodzi, niemiecki Venol nie był jeszcze taki najgorszy
1
były 2015-06-12 23:16:43
Dajcie sobie spokój z tą firmą- jako były pracownik stanowczo odradzam,a mam rozeznanie w kilku innych firmach jakie są warunki racy- tutaj ogólnie żałosne. Tyle w temacie.
7
hmmm 2015-06-14 13:10:05
lojalkę musisz podpisać . Zamiast pracować musisz się pilnować. Musisz mieć wszystkie narzędzia potrzebne do wykonywania pracy . Itd.. Itp... Na papierze wygląda ładnie a w rzeczywistości jest inaczej . Opinie tu zamieszczone nie są przypadkowe niestety...
2
hmmm.. 2015-06-14 14:04:00
i co ? Jeszcze pracujesz?
1
beka 2015-08-11 14:29:45
Widzę że na Kielce ponownie ukazało się ogłoszenie o pracę. Cytat:
OFERUJEMY:
-zaawansowane narzędzia do organizacji pracy i pozyskiwania klientów
Mam pytanie, czy według firmy karta do tableta i karta sim do telefonu które to oba samemu sobie trzeba kupić to te nowoczesne narzędzia pracy? haha
2
byly pracownik 2015-08-15 13:27:13
Akurat co do kawy sie nie zgodze,nie maja nawet ekspresu czy wody dla pracownikow i klientow.Firma nastawiona jest na ciagle oszczednosci,a najbardziej mnie drażni jak pisza ze samochody sa ich pasja....!stare mondeo stara c klasa i c5 i sa myte raz na pol roku do kościola...wstyd taK kłamac ludzi
3
tomekhaha 2015-08-25 08:59:48
oj młodzież tylko dać fure komóre i 5 tyś zl na miesiąc,a może tak pokaż co potrafisz przez 3 miesiące a póżniej negocjuj !!!
1
gfdre 2015-08-25 16:20:09
ee po co komu pensja i jakieś tam narzędzia pracy, możemy pracować za friko na własnych telefonach, jeżdzić własnym autem a tak w ogóle to sami będziemy kupować produkty żeby firma mogła zarobić, dla Nas najważniejsza jest satysfakcja i praca w "młodym i dynamicznym zespole":))
1
były2 2015-09-25 21:34:28
ahahaha dobre! i do tego w pierwszych ławkach w niedzielę! :)
4
tadam 2015-10-21 13:32:09
Amik- Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, czy my- byli pracownicy,mówimy prawdę :)
A jak spróbujesz- niech Ci ziemia lekką będzie!
3
uzytkownik 2015-11-25 15:34:03
jakość produktów tej firmy poleciała po bandzie na samo dno w ostatnich latach!!! kiedyś to była jeszcze jako taka jakość, dzisiaj strach to kupować, bo każda partia ma inną jakość!!!
1
Ja tu pracuje 2015-11-30 13:51:26
Pracuje tutaj ładne kilka lat. Nie polemizuje z niektórymi opiniami, ale co do jakości to się nie zgodzę. Raczej to idzie w odwrotnym kierunku. Jakość się zwiększa. Dużo tu troli pewnie z Amtry.
3
znawca_tematu 2015-12-12 12:13:06
Panie Mechanik, czy VW czy g1 czy sratata...normy normami, a pomijając całą marketingową otoczkę, wlewając COKOLWIEK do chłodnicy mamy praktycznie ten sam efekt:) A 'szczucie' klientów kolorami to już bajka, która urosła do epickiego miana. Nie dajmy się zwieść normami, bo WIĘKSZOŚĆ płynów nie posiada certyfikatów na normy TYLKO je SPEŁNIA. Czytajmy ze zrozumieniem opakowania, a zaoszczędzimy kasy:)
1
chemik 2015-12-15 23:10:07
uja się znasz znawco od siedmiu boleści, spróbuj zmieszać płyn oparty na ekologicznym glikolu propylenowym z płynem zwykłym na glikolu etylenowym to zobaczysz jaki kisiel z tego wyjdzie!!! kolory barwników płynu nie mają tutaj nic do rzeczy, przy mieszaniu płynów ważne jest tylko jaki rodzaj glikolu jest zastosowany!
masahuku 2016-01-11 15:07:58
Krótko,zwięźle i na temat. Dziekuję za zkonkretyzowanie tego co oferuje firma,pomogłeś mi podjąc decyzje o nie marnowaniu czasu na jeżdzenie na bezsensowne rozmowy. Ludzie patrzą dziś z czego zyją, a nie ze dostaniesz karte sim i płacę o równowartości rzeczywiście poniesionych kosztów.I dodatkowo własna działalność(cała odpowiedzialnośc na własnych barkach),jak juz wpadne na odpowiedni pomyłs to sobie otworzę działalnośc ale na własnych zasadach.Coraz bardziej śmieszne te oferty w tym kraju, chyba faktycznie lepszy zmywak niż takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kotka przy pomocy młotka. Niewolników chcą w tym kraju mieć za 1300netto.Żenada.A co jedna firma to lepsza,przeglądając oferty na portalach to człowiek nie wie czy śmiać sie czy płakać. Bezrobotnym w tym kraju bez znajomości mozna jedynie wspołczuć
1
tadam 2016-01-26 11:23:08
Szkoda,że Melle 'cieszy się' złą opinią, czego prowodyrem całej sytuacji jest raczej spółka matka Inter Global, i raczej jej powinny być przypisane głównie wszystkie 'zasługi'. ..
1
on 2016-02-03 19:46:57
tego nikt nigdy się nie dowie :D
były 2016-02-23 23:10:25
Po co w ogóle ta dyskusja o jakości produktów. Produktów jest masa i każdy jakoś żyje . Te nie są najgorsze. Inne też sa dobre. Każdy kupuje to co chce i co znajdzie w sklepie na półce . A co do pracy to ta firma od zawsze szuka przedstawicieli. Szuka znajduje po kilku miesiącach się ich pozbywa w białych reawiczkach a ludzie zostają z działalnością i kosztami które ponieśli na podjęcie pracy w firmie. Wszystkie negatywne opisy sa w 100% prawdziwe . A te pozytywne piszą ludzie którzy tam pracują . Jak się zatrudnicie to usłyszycie te same słowa które są tu pisane . Wszystko musisz mieć swoje od telefonu po auto. I to twój problem jakie masz koszty . Zadajcie sobie jedno pytanie- ile lat można szukać ludzi i ich nie znajdować . Tu pracuje stała załoga która jest niezbędna a reszta jest potrzebna co jakiś czas na góra 4 miesiące. Popytajcie ludzi w branży ilu w ciągu np.2 lat przyjeżdżało do nich ph z tej firmy. Odpowiadając zaczną się smiać że już nie pamiętają bo ciągle przyjeżdża kto inny . Taka ta firma ma polityke i już . A produktów nie ma co krytykować bo nie odbiegają konkurencji w tym poziomie cenowym.
Podsumowując: Jeśli masz działalność, auto, telefon, tablet i jesteś bezrobotny to spróbuj. Nie patrz że umowa jest na rok czy pół roku bo i tak ją zmienią na taka żebyś odszedł bo robią to co chwila. Jeśli masz inna perspektywę pracy to bierz ją w ciemno bo i tak będzie lepsza od tej. I tyle .
PS.
Nie piszą o wykształceniu bo to nie ma znaczenia i tak mało kto tam chce pracować . A na pewno nie ludzie z branży .
Wniosek: OMIJAĆ!!! OMIJAĆ!!! OMIJAĆ!!!
3
były2 2016-02-24 07:59:22
samo sedno!
merikotka 2016-02-24 15:06:37
Odradzam - w każdej firmie jest coś, ale ta firma to totalna porażka.
Zatrudnili mnie jako koordynatora projektów internetowych - posadzili przy kompie przy sprzedaży. Praca nie jest od 7 do 15 bo są dyżury. Zapomnij o umowie o pracy na dzień dobry ha ha ha! No ale ciesz się wynagrodzeniem na okresie próbnym bo wtedy zarobisz najwięcej :) Pozniej dostaniesz minimalną i premie (jesli szef będzie miał dobry humor, klienci będą płacić w terminie i nie pomylisz się przy wystawieniu faktur, co przy takiej ilosci produktów, promocjach, czy kiepsko opisanej bazie produktów, jest nie łatwe dla zaczynającego tam pracę).Strasznie dużo ludzi się tam przewija, co się dziwić jak tak traktują pracowników. NIE POLECAM!
1
borys 2016-03-08 12:14:18
to ile trzeba sprzedać w miesiącu, czy są jakieś limity ???
borys 2016-03-08 14:05:24
przydał by się jakiś przykład
borys 2016-03-10 14:36:49
pytam o przykład dla ph ile powinien/musi sprzedać ?
1
mechanik 2016-05-24 14:15:27
wlałem do silnika ten wasz olej K2 10W/40 i silnik mi teraz tarabani jak stara kutwa! skąd bierzecie ten olej, bo to jakieś szczyny chyba są? wcześniej na lotosie i orlenie było normalnie!
Miki 2016-05-26 08:07:44
Haha! Zdziwiony? Wlej se też pseudo G12 kulera. Albo nie trzymający żadnych norm plyn hamulcowy. W porządnym warsztacie z daleka od ich produktów!
ew 2016-07-11 10:59:37
@tokio to już chyba niekaktualne, ale szukają przedstawiciela techniczno - handlowego ale nie jestem pewna czy wysyłać cv bo nie wiem czu da mi się załatwić własny samochód, szkoda że nie służbowy byłby
Mateusz 2016-10-28 06:38:16
Skoro wlales i wg Ciebie jest jest nie tak to czemu nie skladasz reklamacji tylko produkujesz sie na forum o opiniach pracodawcy? Na kilometr widac ze jestes bylym pracownikiem. Daj spokój z takimi bzdurami.
Mateusz 2016-10-28 06:38:42
Skoro wlales i wg Ciebie jest jest nie tak to czemu nie skladasz reklamacji tylko produkujesz sie na forum o opiniach pracodawcy? Na kilometr widac ze jestes bylym pracownikiem. Daj spokój z takimi bzdurami.
Zostaw swoją opinię o Melle sp. z o.o. kosmetyki K2 - Ostrów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Melle sp. z o.o. kosmetyki K2